פורום חרדה דנטלית - עמוד 6
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
כמה שאלותשירה 27/11/2015 | 01:29רציתי לשאול מה קורה שיש לי כרגע עיכוב בכתר הקבוע עשו מדידה אחת ובעקבות השביתה שיש כרגע במכבידנט לא יודעת מתי ייגמר ומתי ייגמר גם ככה יש דחייה של כבר חודש מהמדידה הראשונה ונראה לי שגם אם ייגמר עד שימצאו תור זה יהיה לםחות עוד חודש חודשיים מה קורה יכול יהיה לקרות משהוא שישפיע על ההמשך כי התחילו ועשו מדידות וטיפול בפה בזמן המדידה האם יכול להשתבש משהוא הייתי שואלת אבל אין כרגע כל כך את מי ודבר שני יש עוד כתר קבוע שיש לי שכנראה מהשחיקה עשיתי נזק שבר או נזק אחר כי לא ממש ברור לי מה רק ברור שנראה לגמרי אחר משהיה האם ההתמהמות וזה שאני שוחקת יכול עוד להרחיב את הנזק וגם ברור שאעשה סד האם כדאי אם אם אפשרי ולא מסובך וככה לפי דעתי אצלי כדאי לתקן שברים ורווחים שייראה טוב ואולי אף בריא יותר לפני התקנת הסד?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
עקרונית כן
ד"ר איתי לייסר 29/11/2015 | 06:51עקרונית כן. כל מה שרשמת כאן הייתי ממליץ לעשות
-
תיקונים ושחיקה
שירה 28/11/2015 | 22:01שהכל יחזור ויחזרו לעבודה מקווה שהכל בסדר ובקשר לבעיה השניה עם השחיקה אם הכל אפשרי ולא סיפור מורכב מדי היית עושה תיקונים במקומות שיש צורך שברים וכו גם מבחינה בריאותית וגם אסתטית עדיף? ברור שידוע לי שאחרי הפעולות האלה חיייבת להשתמש בסד ומקווה שאצךיח פעם לא הסכמתי לשמוע ועכשיו בגלל שכל הזמן נעשה נזק חדש כבר מבינה שצדקו ואין לי ברירה ועכשיו אני כבר מוכנה לקבל את זה אבל האם היית עושה תיקונים במיוחד אם הם קטנים לפי דעתי שלא יצריכו הרבה פגישות לתיקונם?
-
תשובת מומחה
אותו הדבר
ד"ר איתי לייסר 27/11/2015 | 17:46אני ממש מצטער אבל הכל יכול להיות. אי אפשר לדעת מראש וצריך לבדוק ולדעת. כל דרך שבה תשאלי את אותה השאלה התשובה לא תשתנה. הכל יכול להיות אבל אם אין בעיות, אז יכול להיות שלא יקרה כלום
-
אחרונה
שירה 27/11/2015 | 17:23ולא יכול להיות תזוזות בשן באיזור ההמשך שמטפלים למרות שהשיניים על פניו מרגיש בסדר. והשיניים שאמורים היו לחזור כבר מהמעבדבץה (כיפת הברזל) ומחכים ויחכו עוד קצת לא יכולים לקרות להם משהוא עד שימדדו זה בדרך כלל חוזר שמור טוב מהמעבדות עד התור לא יכול להנזק עד התור?
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר איתי לייסר 27/11/2015 | 17:17כן, כפי שעניתי קודם, אם הכתר יציב ולא רופף אז לא אמורה להיות בעיה
-
תוספת
שירה 27/11/2015 | 13:40אבל באופן רגיל זה אמור להיות בסדר אם הכתר יושב טוב לא אמורות להיות תזוזות שהמדידות יצטרכו להשתנות בעיקר בשן שעברה הארכת כותרת שעליה כבר כתר זמני גן ככה המון זמן.
-
תשובת מומחה
עוד תשובה
ד"ר איתי לייסר 27/11/2015 | 12:31הכל יכול להיות
-
עוד שאלה
שירה 27/11/2015 | 11:49ואחדהשיניים זה גם 3 חודשים אחרי הארכת כותרת לא יכול להיות מפאת הזמן למרות שיש כתר זמני יותר סיכוי לבעיות בגלל הזמן הדביקו את הכתרים במדידה הראשונה לפני חודשיים ולא יכול להיות מצב בגלל הזמן שיצטרכו לחזור על המדידות?
-
תשובת מומחה
כמה תשובות
ד"ר איתי לייסר 27/11/2015 | 07:17אם הכתר הזמני תקין ויציב בפה אז לא אמורה להיות בעיה. אם יש התרופפות שלו אז רצוי לגשת לרופא שיניים (כל רופא שיניים אם אין לך אפשרות ללכת לשלך) ולהדביק אותו. הכל אופן אסור לאכול על כתר זמני דברים דביקים או קשים. לגבי הסד, אז עקרונית אפשר ורצוי לתקן בעיות לפני התקנת הסד. בהצלחה
-
תשובת מומחה
עקרונית כן
-
לדחות או לא?רביד 23/11/2015 | 23:45מחר יש לי טיפול שורש שדחיתי אותו המוןןן זמן בגלל שאני פשוט מפחדת מהטיפול הזה.. לא נעים לי כבר מהמרפאה מכל הדחיות של הטיפול והפעם החלטתי שאני לא דוחה לא משנה מה! אבל פתאום היום התחילו לי כאבים בשן הזו ואני לא בטוחה שאני רוצה שיעשו לי טיפול כשיש לי כאבים.. אני גם בלחץ אטמוספרי ממחר ואני לא יודעת איך להירגע... אין סיכוי שאירדם הלילה... יש עצות? אני ממש מרגישה כאילו מחר זה לא יום מתאים לעשות את זה וכדאי לי לדחות אבל אני כבר מתפדחת להתקשר כדי לדחות.. ופעם שעברה המנהלת מרפאה אמרה שהיא לא תוותר לי הפעם ושאני באה לעשות ומסיימת עם זה סוף סוף... אני לא אדחה בהרבה, רק בשבוע.. יכולה להיות התדרדרות בשבוע? איך בא לי לסיים עם זה אבל מה אני יעשה, לדוגמה הכאבים זה לא משהו שאני שולטת עליו.. וכשהיא לוחצת עליי אז זה מצב לא נעים בכלל כי אני מרגישה ילדה קטנה (אני לא.. אני כבר בת 27!) היא פשוט מצאה שיטה שפועלת עליי.. בזכות זה עשיתי 2 סתימות אצלם שגם מזה קצת חששתי. בפעמים שעברות היתה בי נקודת שמחה שכאילו "מכריחים אותי" כי ידעתי שזה טוב לי והייתי במצב שלבד אני לא יעשה. אבל הפעם זה שונה כי אני לא באמת רוצה לעשות את זה מחר.. מה לעשות? נכון שכדאי לדחות לשבוע הבא? תודה 😕פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אין בעד מה
ד"ר איתי לייסר 24/11/2015 | 08:34יש גם אפשרות לעשות את זה בלי להכריח אבל זה כבר תלוי ברופא ובאינטראקציה מולו. שיהיה בהצלחה
-
תודה..
רביד 24/11/2015 | 08:15הרופא נחמד מאוד, מטפל בכל המשפחה שלי ואני סומכת עליו ולכן התחלתי אצלו אחרי הרבה שנים שהדרתי רגליי מהמרפאה.. אבל זה עדיין קשה לי כי אני לא מדמיינת מצב שהוא יבוא לקראתי ולא יעשה לי טיפול לדוגמה כי אין מה לעשות אני חייבת.. ברגע שאני מתיישבת בכיסא שלו הוא עושה את מה שהוא צריך.. לדוגמה עם השתי סתימות הקודמות פחדתי ברמות ולפני שהתיישבתי הוא דיבר איתי ואמר שזה בסדר וגם המנהלת לחצה עליי והתיישבתי על הכסא וכשהוא התקרב עם הזריקה רציתי לברוח והוא לא נתן לי, דיבר איתי שכנע ובאמצע הזריקה זזתי אז הוא כעס וביקש בקשיחות שלא אזוז ובסוף עשיתי... אני כל כך מפחדת מהזריקה אני לא מאמינה שאני הולכת לעשות עוד שלוש שעות.. לא משנה כמה הוא יהיה נחמד הוא צריך לעשות את התפקיד שלו... אני מרגישה שאני מדברת עם פסיכולוג.. סליחה ותודה... יום טוב
-
תשובת מומחה
לנשום עמוק
ד"ר איתי לייסר 24/11/2015 | 07:52הרבה מאוד תלוי בקשר שלך עם רופא השיניים. תאמרי לו שאת מאוד מפחדת ואני מקווה שהוא יעזור לך להתגבר על זה. יש הרבה דרכים שהבסיס הוא יחס אישי וליווי צמוד במהלך הטיפול
-
איך להירגע?
רביד 24/11/2015 | 07:09התור עוד ארבע וחצי שעות ואני בלחץ... אני לא מעכלת שזה היום.. ממש לא בא לי טוב..
-
תשובת מומחה
לא לדחות כמובן
ד"ר איתי לייסר 24/11/2015 | 06:51אם תטפלי היום, אפילו טיפול חלקי והתחלתי בלבד, יש סבירות גבוהה מאוד שהכאב ייעלם. אם לא תטפלי, הכאב עלול להחמיר ושבוע זה לא מעט זמן. בהצלחה.
-
תשובת מומחה
אין בעד מה
-
בוקר רעאושר גוזלן 22/11/2015 | 06:52רשמתי פוחדת מטיפול שורש והגעתי לפה תעזרו לי פליז אני בגיל 13 ויש לי אחות בגיל 14 יום שלישי בצהריים הלכנו לרופא שיניים שיבדוק את שתינו אבא כל פעם לוקח אותנו ואמרו שאני צריכה טיפול שורש ושתי סתימות ואחותי כלום!! וזה לא יכול להיות כי היא אוכלת יותר ממתקים ממני ואני מצחצחת שיניים יותר ממנה זה לא פייר!! וכל פעם זה ככה לי עושים סתימות ולה לא זה מעצבן ועכשיו עוד טיפול שורש היום בצהריים אנחנו הולכים לרופא שיניים באמצע הבית ספר ואני לא רוצה ללכת כי אני פוחדת מה אני יעשה? נראה לי שאני יבכה שמה ואז יגידו לא צריך זה מה שאני יעשהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אין בעד מה
ד"ר איתי לייסר 22/11/2015 | 18:20בשמחה
-
ישנתי ואני בסדר
אושר גוזלן 22/11/2015 | 18:10נרגעתי זה סתם היה מעצבן פשוט לפחות נגמר הטיפול הזה אם לא הייתי עושה היום הייתי עושה בפעם אחרת אז טוב שגמרתי עם זה מה אני יעשה מנסה לראות את הטוב.. תודה לך
-
תשובת מומחה
לא מסכים
ד"ר איתי לייסר 22/11/2015 | 15:54זו ההחלטה שהם לקחו בשבילך
-
תשובת מומחה
אז אם כך
ד"ר איתי לייסר 22/11/2015 | 15:53זה ביניכן
-
אולי זה כן בגללי
אושר גוזלן 22/11/2015 | 15:10כי אמרתי בהתחלה שאני רוצה סתימה ולא טיפול שורש כי לא רציתי טיפול שורש ובמקום להגיד לי את זה שעושים לי טיפול שורש ואז אני הייתי הולכת משם אז הם פשוט אמרו סתימה ואז נשארתי וסיימתי את הטיפול.. אבל אני באמת לא מבינה למה העקשנות לעשות לי טיפול שורש ולא סתימה??
-
אמא ידעה...
אושר גוזלן 22/11/2015 | 14:54היא אומרת שהם עשו את זה לטובתי כדי שאני לא יפחד ועובדה שכשהבנתי שעושים לי טיפול שורש פחדתי והשתוללתי והיה עדיף שאני לא יידע והיא גם אמרה שזה שזזתי ממש הפריע לו בטיפול והוא יכל לעשות טעות בטיפול וממש מזל שהוא לא עשה.. טוב אין לי כוח אני עייפה תמיד אמא שלי מצדיקה את הרופאים
-
תשובת מומחה
אני כועס כמוך
ד"ר איתי לייסר 22/11/2015 | 14:41אושר יקרה, אני לא מסכים עם התנהגות הזו ושואל האם אמא שלך ידעה שמשקרים לך? אני מצטער שכך התנהגו מולך ואני לא עושה דברים כאלו. התנהגת בסדר גמור!!!! כנראה שזה היה מתואם מול אמא שלך ואם זה לא היה מתואם מולה אז זה חמור מאוד!!! כשרשמת "למה אתם משקרים לילדים?" אני לא אענה פשוט כי אני לא משקר לילדים (אלא במקרים שבהם הילד ממש קטן ורק אם ההורים מבקשים ממני ומאשרים לי). אני מטפל באנשים שמפחדים מטיפולי שיניים (בעיקר במבוגרים ובנוער) ואיתם אומר רק את האמת ומתגברים ביחד על הכל.
-
תקשיב איזה עצבים
אושר גוזלן 22/11/2015 | 14:19עשיתי את זה מקודם ותשמע איזה מעצבן ביקשתי שיעשה לי סתימה ולא טיפול שורש כי אני פוחדת מטיפול שורש והרופא אמר בסדר הוא יעשה סתימה ואז הוא שם לי בד ירוק פה חשדתי אבל שתקתי ושאלתי אם זה סתימה אז הוא אמר לי כן והתנהגתי יפה והוא גם אמר לי את זה אבל פתאום באמצע הטיפול מישהי נכנסה ושאלה איזה טיפול הוא עושה אז הוא אמר לה טיפול שורש ממש כעסתי והשתוללתי נפגעתי ששיקרו עליי זה לא מעצבן?? ואז אמא ועוד מישהי החזיקו בי כל הטיפול כדי שאני לא יזוז והוא יוכל לגמור את הפה לא יכלתי לסגור כי היה משהו שפותח אמרו לי שאני מתנהגת כמו ילדה קטנה מה הקשר אני לא אוהבת שמשקרים עליי ואז הטיפול נגמר שכולי בוכה ממש פוגע למה אתם משקרים לילדים? בגיל אני קטנה אבל יש לי שכל וזה לא יפה ממש פוגע ככה לעשות לא בכיתי כי כאב לי הטיפול כי לא כאב רק התעצבנתי! יש לי עוד תור עוד שבועיים אבל שם זה באמת סתימה באמת התנהגתי לא בסדר?
-
תשובת מומחה
כן ולא
ד"ר איתי לייסר 22/11/2015 | 09:40הדבר המיוחד ביותר בטיפול בחרדות דנטליות הוא הגישה האישית: להבין מה המטופל צריך ולהתאים לו את הטיפול הנכון. כן, עושים זריקות אבל אפשר לעשות אותם בצורה שתגרום לכמה שפחות כאב. לא, רופאי שיניים לא עושים בכוונה כואב אבל לא לכולם יש סבלנות להתמודד עם פחדים של אנשים. אם תרצי לקרוא יותר: http://www.drleiser.co.il/dental_anxiety/
-
יש אצלהם זריקות?
אושר גוזלן 22/11/2015 | 09:20גם ככה אני לא מחליטה ויש לי תור היום אז מאוחר מידי אם אני יצליח לא ללכת בסוף אני יגיד לאמא שתחפש לי רופא כזה מה מיוחד בהם שאצלהם לא כואב? רופאים רגילים עושים בכוונה כואב?
-
תשובת מומחה
בוודאי
ד"ר איתי לייסר 22/11/2015 | 09:11יש רופאים שמטפלים בגישות שמתאימות לאנשים שמפחדים. את לא סתם נמאת בפורום ששמו חרדה דנטלית
-
פוחדת
אושר גוזלן 22/11/2015 | 09:01יש רופאים מיוחדים למי שפוחד? טיפול שורש אצלם לא כואב איך? אמא שלי אמרה שאני לא מחליטה אם ללכת או לא זה אבא ואמא מחליטים כאילו זה לא הגוף שלי
-
תשובת מומחה
לא תמיד אבל לרוב
ד"ר איתי לייסר 22/11/2015 | 07:50לרוב רק אני מגיב אבל אושר חמודה, גם אם אנשים אחרים יגידו לך לא ללכת לטפל בשיניים אני מאוד מקווה שלא תקשיבי להם. את עוד צעירה ואם תזניחי את הפה, הדברים עלולים להחמיר. יש רופאי שיניים שמטפלים בילדים/מבוגרים שמפחדים מטיפולי שיניים ורצוי לטפל. לא מומלץ לברוח מזה... בהצלחה.
-
האם רק הרופא מגיב באתר הזה?
אושר גוזלן 22/11/2015 | 07:41כי באמת לא חשבתי שהרופא יגיד לי לא ללכת לרופא שיניים חחחח האם אנשים רגילים יכולים לענות לי מה אני יכולה לעשות כדי לא לעשות טיפול שיניים??
-
תשובת מומחה
מאחל שישתפר
ד"ר איתי לייסר 22/11/2015 | 07:18שלום אושר, אני מבין לגמרי את הפחד שלך ומקווה שיתייחסו אליו כמו שצריך ותראי שבליווי נכון של רופא השיניים, אין ממה לפחד והטיפולים לא כל כך בעייתיים כמו שאת חושבת. לגבי ההשוואה מול אחותך: יש הרבה גורמים ואכילת ממתקים היא לא הגורם החשוב ביותר כי מספיק שיש שאריות אורז או לחם או פחמימות אחרות בפה (לא חייב ממתק), ואם צחצוח השיניים לא יעיל מספיק (לא משנה כמה זמן צחצחת אלא מה איכות הצחצוח) וכן יש את הרכב החיידקים הפרטי של כל אדם (על זה אין לך אפשרות לשלוט). מקווה שהרגעתי קצת ומאחל בהצלחה.
-
תשובת מומחה
אין בעד מה
-
שאלהא 21/11/2015 | 19:15לפני ארבעה חודשים עשיתי טיפול שורש אצל מומחה לשן 16. אחרי הטיפול שמתי לב כי יש כתם לבן על החניכיים שמעל השן. רציתי לשאול על זה בתור של המבנה והכתר הזמני אבל עדיין לא יצא לי לעשות. בשבוע שעבר היה לי טיפול שורש אצל אותו מומחה לשן 17. לא הזכרתי את העיגול הלבן אבל אני מניחה שהוא ראה אותו ואם זה היה חשוד או משהו לא טוב בקשר לשן הוא היה אומר, נכון? הרי הוא ראה את זה כי הוא עשה לי זריקה שם. בסוף הטיפול הוא רק אמר לשקם מהר אחרת שתי השיניים ילכו קומפלט. זה אומר שהשיניים עדיין בסדר, נכון? סליחה על השאלה אני פשוט מבולבלת כי כשאני קוראת בגוגל זה נותן תוצאות של סדק וכישלון טיפול שורש אבל מצד שני אם זה היה זה המומחה היה זורק מילה, לא?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
לא חוסכים זמן בבריאות
ד"ר איתי לייסר 22/11/2015 | 07:14מעטים מאוד המקרים שאפשר לטפל בשלט רחוק ורוב האבחנות הן בבדיקה של השיניים כי יש אפשרויות שונות. יום טוב ובהצלחה.
-
המשך
א 22/11/2015 | 07:06למען האמת לא עזרת לי כל כך אבל אולי באמת קשה בלי בדיקה לתת דיעה.. כי כתבתי בעוד פורומים ואף רופא לא עונה לי תשובה שהיא בסדר.. זה מכריח אותי ללכת לרופא לצערי חשבתי לחסוך זמן פשוט תודה יום נעים
-
תשובת מומחה
לא משנה
ד"ר איתי לייסר 22/11/2015 | 01:51הצילום לא רלוונטי כי המראה הקליני הוא החשוב וממנו בודקים הלאה. תשאלי בכל אופן. בהצלחה
-
המשך
א 21/11/2015 | 20:52קודם כל תודה. אבל בצילום של שן 17 רואים גם את שן 16 והוא אפילו אמר בסוף ללכת לשקם את שתי השיניים. זה אומר שהוא לא ראה בעיה בצילום. כך אני חושבת. נראה לי שמבחינת זה אני יכולה להיות רגועה. יש לי תור למבנה ולכתר עוד שבוע וחצי אני פשוט סקרנית מאוד לדעת מה זה כן. זה כתם לבן שטוח לא קטן ולא גדול, קשה לפספס אותו. הוא לא כואב והוא באותו גודל כבר ארבעה חודשים.
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר איתי לייסר 21/11/2015 | 20:41מצטער לומר שאינני יכול לאשר לך שזה בסדר. כמובן שאין לי תשובה כי לא בדקתי את הפה ואת השן. לא בטוח שהמומחה ראה את זה כי יש מקרים שבהם רופא השיניים ממוקד בשן המטופלת לאותה הפגישה ולא רואה מסביב.
-
תשובת מומחה
לא חוסכים זמן בבריאות
-
שלום לרופא הנכבדאורנה כ. 21/11/2015 | 18:36שלום רב, שמי אורנה, בת 55, מהצפון ואני כותבת את ההודעה במטרה לקבל עיצות. מגיל צעיר אני סובלת מ"חרדה דנטלית" ולכן נמנעתי מלבקר אצל רופא השיניים. לפני כ 12 שנים נפלו לי שתי השיניים הקדמיות העליונות ואז כבר הבנתי שאין לי ברירה והלכתי לטיפול ושמתי תותבות קבועות. לצערי הרב המשכתי להזניח. גידלתי 6 ילדים שחצי מהם ירשו ממני את החרדה. כשהם היו קטנים לקחנו את כולם לטיפולי שיניים כמו שצריך וכשהם גדלו שחררנו את האחריות מעלינו. אחת הבנות שלי החליטה בזמן האחרון להתחיל טיפולים ולהתגבר על הפחד ואני גאה בה. היא מדברת על זה כל היום ומנסה לשכנע אותי להזמין תור לרופא השיניים. קצת משפיל שהתחלפנו בתפקידים. אני חושבת שהבעיה שלי עכשיו זה לא רק חרדה מהטיפול כמו אז, גם, אלא יותר מבוכה מאיך שהפה שלי נראה. מאחורה למעלה יש לי שן אחת בצד שמאל שהיא שחורה ושן אחת בימין. הרבה שיניים חסרות או שבורות. השיניים הקדמיות התותבות צהובות מאוד עם הרבה אבן. למטה המצב יותר טוב אבל גם לא טוב ומגעיל, הכל צהוב, שחור ואפור. אני מאוד מתביישת בזה. בתמונות של החתונות של הילדים אני מחייכת בפה סגור למרות שהחיוך שלי רחב. וכמובן לאנשים שהם לא המשפחה שלי אני לא מרבה לזרוק חיוכים. אני לא מרגישה כאבים בפה (הבת שלי לא מאמינה לי) ואין לי קשיים באכילת אוכל. האם יש דרך להתמודד עם מה שתיארתי? האם כדאי לתקן את השיניים בגיל שלי, האם זה לא מאוחר? בכבוד רב, אורנה.פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בשמחה
ד"ר איתי לייסר 21/11/2015 | 20:47ובהצלחה
-
תודה מקרב לב
אורנה כ. 21/11/2015 | 20:42תודה על תשובתך. הבטחתי לבת שלי שאבדוק העניין. כולי תקווה שרופא השיניים לא יברח מהמקצוע כשיראה את הפה שלי.... הכל בהומור כמובן. בכבוד רב, אורנה
-
תשובת מומחה
שלום לאורנה היקרה
ד"ר איתי לייסר 21/11/2015 | 20:35ראשית, כל הכבוד על הכנות. שנית, בוודאי שזה לא מאוחר מידי ובוודאי שיש דרכים (ואף דרכים רבות) להתמודד עם מה שתיארת. מישור אחד הוא ההתמודדות עם החרדה הדנטלית ולצורך כך מומלץ לגשת לרופא שיניים שיודע להתמודד ויש דרכים רבות: הבסיס הוא יחס אישי ובהמשך ניתן גם להעזר בגז צחוק או בהיפנוזה (אך לוודא שלרופא יש רישיון לטיפול בהיפנוזה). המישור השני הוא ההתמודדות עם שיקום הפה עצמו וזה בד"כ כל רופא יידע לעשות. מומלץ מאוד לעשות צילומים עדכניים ולגשת לרופא שיניים וליצור מערכת של אמון הדדי ושיתוף פעולה.
-
תשובת מומחה
בשמחה
-
אי נוחות אחרי טיפול שורש........ 20/11/2015 | 07:39לפני שבוע וחצי עשיתי טיפול שורש, כבר אין לי כאבים אבל נשארה אי נוחות מסוימת בשן. אני מרגישה אותה, מרגישה אזור נפוח למרות שתכלס לא נפוח, אין כאב, מרגישה דבק בין השן הזו לשן מתחת, אני מרגישה גם לחץ באזור ושורף לפעמים ואני כל היום משחקת בלחי עם הלשון כי אני מרגישה כאילו האזור מנוון ואני מרגישה שהשן זזה. הרגשות ממש מוזרות.. זאת שן טוחנת שהיתה שניה לפני עקירה ומומחה עשה לי טיפול.. ניסיתי לתאר במילים לא יודעת אם הצלחתי כל כך. השאלה אם לחזור לרופא או שזה בסדר להרגיש כך אחרי טיפול שורש? תודה!פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מעולה
ד"ר איתי לייסר 20/11/2015 | 11:31לא עניתי כי אין לי אפשרות לענות את זה בךי לבדוק ולדעת מה היא עברה ואת זה המומחה כנראה ידע
-
הסכם זה הסכם
.... 20/11/2015 | 11:01מכבדת אותו ;) רק לא ענית לי אם השן תתקבע מתישהו...? תודה רבה ויום נפלא!
-
תשובת מומחה
אין לי מושג
ד"ר איתי לייסר 20/11/2015 | 10:31את צריכה לשאול אותם. אני יודע שאני על דבר כזה לא גובה תשלום כמובן כי זו חלק מהעבודה שלי כמעקב לאחר טיפול
-
תשובת מומחה
אל תשכחי שהתחייבת
ד"ר איתי לייסר 20/11/2015 | 10:30קבענו שאענה ושבכל אופן תלכי אז בבקשה תכבדי את זה כי אם חלילה יש בעיה שתגרור את הצורך בעקירת השן רק בגלל שלא הלכת, זה יהיה חבל מאוד
-
טכנית
........ 20/11/2015 | 08:11המומחה יקבל אותי לבדיקה? או שמבחינתו הוא סיים איתי? יש לו אחריות על העבודה שלו? זה יהיה כרוך בתוספת תשלום (חושבת ששילמתי מספיק...)?
-
תוספת
.... 20/11/2015 | 08:09לפי מה שאתה רושם הדברים האלו הגיוניים לאחרי טיפול שורש כי זה ריפוי וסתימה זמנית. אז אין לי בכלל מה לדאוג. האם השן תתקבע מתישהו? אני פשוט לא רוצה לבוא למרפאה סתם ויחשבו שסתם באתי לשגע אותם, אין להם רק אותי.. כמה זמן אחרי טיפול שורש הכל הכל הכל אמור לעבור? אולי אמתין שיעבור הזמן הזה ואם ימשיכו התחושות אלך? ואצלי בטח הריפוי ייקח הרבה זמן.. רק מתייעצת מה עליי לעשות. תודה!
-
תשובת מומחה
לא קריטי אך עדיף למומחה
ד"ר איתי לייסר 20/11/2015 | 08:00לא קריטי למי לחזור אבל עדיף למומחה אם יש אפשרות כי הוא יודע בדיוק מה נעשה בשן. להלן התשובות ההגיוניות תאורטית: הרגשת לחץ וכאילו נפוח יכולות להיות חלק מריפוי עדיין. ההרגשה של דבק יכולה להיות מהסתימה הזמנית. אם השן הייתה שניה לפני עקירה אז ייתכן שהשן באמת ניידת (זזה). ועכשיו, באמת לחזור לרופא. בהצלחה
-
לאיזה רופא?
..... 20/11/2015 | 07:52מי שעשה את הטיפול? או מי ששלח? אני ארצה לשמוע את התשובות ההגיוניות התאורטיות שלך וברור לי שזה לא מספיק ואחזור לרופא כמו שהצעת. תודה!
-
תשובת מומחה
לחזור לרופא
ד"ר איתי לייסר 20/11/2015 | 07:42גם אם אני יכול לתת תשובות הגיוניות תאורטיות זה לא מספיק ומומלץ לחזור לרופא שיראה ויחליט
-
תשובת מומחה
מעולה
-
שאלהרחלי 17/11/2015 | 22:47יש לי שאלה. אני בת 25 עד גיל 14 בערך היו לי הרבה בעיות בשיניים ומאז אין לי בעיות איתם בכלל. לא הלכתי לרופא כדי לבדוק אבל אני הרגשתי שאין לי כלום. העניין הוא שבארבע חמש חודשים אחרונים אני מרגישה שהשיניים זזות לי, הם לא באמת זזות כי לא רואים שינוי, אבל אני משחקת איתם הרבה עם הלשון ואני מרגישה שהן כן זזות. וגם התחיל לכאוב לי בפה באופן כללי, במיוחד כשאני מהדקת את השיניים והפה סגור, אני מרגישה לחץ מוזר בפה. וגם שתי שיניים למטה באמצע התחילו לכאוב לי. וגם (כמה בעיות..) בלחי הפנימית יש לי הרבה זמן מן פצע ורוד כזה כאילו נשכתי את לחי אחת מבפנים, אם כבר אני שואלת שאלה אז אני מוסיפה גם את זה. בגלל שזו פעם ראשונה שיש לי כאבי שיניים מזה שנים אני חושבת שזה שיני בינה שיוצאות כי נראה לי שהם לא יצאו עדיין כי לא הרגשתי שום כאב עד עכשיו אז לדעתי זה בטוח שיני בינה. האם מה שאני מרגישה מתאים לזה? ראיתי שאתה מפנה הרבה לבדיקת רופא ובגלל זה ניסיתי לשאול את זה כשאלה כללית.. תודה!פתח בחלון חדש
-
תודה רבה
רחלי 18/11/2015 | 14:06אשלח כשאעשה
-
תשובת מומחה
קודם כל להרגע
ד"ר איתי לייסר 18/11/2015 | 14:03אפשר מראש לגשת למכון צילום דנטלי ולבקש לעשות סטטוס מקביליות אבל ייתכן שזה יהיה יותר זול אם רופא ישלח אותך. תרשמי לי בפרטי ואשמח להביע דעה על הצילומים אם תרצי: itayleiser@gmail.com
-
המשך
רחלי 18/11/2015 | 13:58טיפת נחמה אין לך להגיד לי? ההודעות שלך הלחיצו אותי ממש במקום הפוך.. חשבתי שתגיד שהכל קשור לשיני בינה.. אני לא יודעת איך להתחיל.. המצב שלי כל כך גרוע? אני יצטרך לעשות טיפולי שורש? אפשר לעשות צילומי שיניים בלי שרופא ישלח אותי? או שצריך הפניה? איך זה הולך? אם זה אפשרי, תוכל לעזור לי בזה שאשלח לך את הצילום ותאמר לי מה מחכה לי? פליז..
-
תשובת מומחה
מצטער
ד"ר איתי לייסר 18/11/2015 | 13:47מצטער לשמוע ומצטער לענות שסביר להניח שתצטרכי יותר מסתימות אבל ממש לא בטוח כי לא ראיתי את הצילומים. תעשי את הצילומים ותגשי לרופא שיניים שיודע להתמודד עם חרדות דנטליות כפי שאת מציגה כאן ואני מבטיח לך שניתן להתגבר על הכל.
-
ממש עצוב לי לראות התגובה
רחלי 18/11/2015 | 13:35אני ממש מפחדת ללכת כולי רועדת ומצומררת נשבעת אתה חושב שאני צריכה טיפולים שהם יותר מסתימות?
-
תשובת מומחה
המשך תשובה
ד"ר איתי לייסר 18/11/2015 | 13:20קודם כל, אני מבין אותך לגמרי אבל לצערי זה אכן נשמע שיש לך עוד בעיות ואת צריכה רופא שיניים ועדיף עם צילומי שיניים עדכניים (סטטוס מקביליות) וזה לא נשמע שכל מה שתיארת נובע רק משיני בינה. תביני גם אותי ותביני שיש לי אחריות לומר לך את האמת. לגבי כל החששות שלך, יש הרבה דרכים להתמודד איתן אבל זו לא סיבה להתעלם ולא ללכת לרופא שיניים...
-
המשך שאלה
רחלי 18/11/2015 | 12:49האם כל מה שתיארתי יכול להיות רק כתוצאה משיני בינה? או שנשמע שיש לי עוד בעיות ואני צריכה רופא? אני פשוט לא אוהבת את המקדחה של הרופא הרעש צורם לי ברמות וקשה לי עם זה שקודחים בי מה אפשר לעשות. שלא נדבר על הזריקה... שיננית-לא עשיתי אף פעם ואמרו לי שבגלל שלא עשיתי אף פעם זה יכאב מאוד. מה אני יעשה? אבל זה לא הבעיה שלי עכשיו. אני רוצה להאמין שזה רק שיני בינה.. התופעות שיש לי מתאימות? אני יילך לרופא אבל אני רוצה תשובה ממך כדי להיות רגועה.. תבין אותי..
-
תשובת מומחה
המחשבה היחידה
ד"ר איתי לייסר 18/11/2015 | 06:51אני לא יכול לקבוע כך אבל המחשבה היחידה היא עששת עמוקה (חור בשן) בשילוב עם הידוק שיניים.
-
תשובת מומחה
11 שנים זה הרבה זמן
ד"ר איתי לייסר 18/11/2015 | 06:49שלום רחלי, את מתארת הרבה בעיות ואת צודקת שאני לרוב מפנה לבדיקת רופא כי קשה לענות ללא בדיקה. במקרה שלך חשוב גם להגיע לרופא לאחר צילום סטטוס מקביליות. חבל מאוד שלא הלכת לרופא השיניים למרות שלא הרגשת שיש בעיות וללא קשר יש לעשות ניקוי שיניים ע"י שיננית או רופא אחת לחצי שנה וכך היו אולי מגלים את הבעיות מוקדם יותר.
-
המשך שאלה
רחלי 17/11/2015 | 22:57שכחתי להגיד את הדבר שכמעט הכי מציק (אחרי הלחץ בפה).. כשאני פותחת את הפה אחרי שהוא היה סגור אז אני מרגישה שבשן טוחנת אחורית למטה יש דבק שמדביק את השן שמקבילה לה.לא בלתי אפשרי להפריד בין השיניים האלה אבל משהו מחבר אותם ואני חושבת שאני מצחצחת שיניים כמו שצריך. מה זה?
-
תודה רבה
-
שן בינהיעל 16/11/2015 | 17:46שלום וברכה אמרו לי שאני צריכה לעקור שן בינה כלואה ומכיוון שהיתה ציסטה מעל השן אז העקירה היתה בבית חולים לפני חודש. הרופאה רצתה להרדים לי את המקום והוא לא נרדם היא עשתה לי 15 זריקות ועדיין הרגשתי! וזריקות זה הסיוט שלי! כשראיתי שאני סובלת אמרתי לה שאני לא רוצה להמשיך את התהליך והיא אמרה שהיא פתחה כבר הכל והיא לא יכולה להשאיר את זה ככה. אחרי הטיפול שבוע סבלתי מכאבי תופת, אחרי שבוע הלכתי לביקורת רופא אחר קיבל אותי ואמר לי לפתוח את הפה אמרתי לו שכואב לי אפילו לפתוח הרגשתי נורא! ובסוף מסתבר שנשארה בחניכיים חתיכה של שן שהיא לא הוציאה. ישר כשנכנסתי אליה פשוט ידעתי שאני לא בידיים טובות ואני ממטערת שלא קמתי והלכתי.. אז אמרו לי לבוא שבוע אחרי ולהמשיך את העקירה הזו עברו שלוש שבועות ואני ממש אבל ממש לא הולכת לעשות את זה! אני כבר פותחת את הפה רגיל והכל מעולה איתי וכל מה שהרגשתי אז זה היה הכאבים של העקירה. למה היא לא יכלה לעשות את זה כמו שצריך??דחיתי את העקירה הזו במשך שנה היתה לי הרגשה שיהיו בעיות! זה ממש סבל בשבילי לעבור את זה שוב! עכשיו אני מחפשת תשובה כנה- האם זה יכול להיות מסוכן להשאיר חתיכה קטנה של שן? האם היא תצמח מחדש? האם הציסטה גדלה כי דחיתי את העקירה הזו או שהיא היתה צומחת בלי קשר לשן בינה? כי יש לי עוד שתי שיניים מיועדות לעקירה שעכשיו הם בלי ציסטה. כדאי לעקור אותן עכשיו או לחכות אולי הם לא יפריעו? תודה מראש יעלפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
יהיה בסדר
ד"ר איתי לייסר 16/11/2015 | 23:15אין בעד מה. לילה טוב. תלכי ותגמרי עם זה. יהיה בסדר.
-
כי די כבר נמאס
יעל 16/11/2015 | 23:01כמה אני יכולה לסבול מהשיניים כבר אין לי כוח.. רק מלחשוב על לחזור לשם אני מרגישה חולה אני לא יודעת מה לעשות. טוב בכל אופן אי אפשר לעזור לי דרך המסך.. תודה ולילה טוב
-
תשובת מומחה
אז ככה
ד"ר איתי לייסר 16/11/2015 | 22:52אני מבין את חוסר האמון שלך וזה נוטף כמעט מכל מילה שאת רושמת. אם תשמיעי את קולך ותסמכי על רופאים סביר שגם יהיה בסדר. מעבר לזה שאת יכולה גם ללכת לחוות דעת נוספת. אבל לגבי שארית השן את חייבת לעקור ואני מעריך כמעט ללא ספק שיהיה בסדר אם רק תעמדי על שלך.
-
תשובת מומחה
לא מסכים איתך
ד"ר איתי לייסר 16/11/2015 | 22:46יעל, מה שצריך זה רק שתשמיעי את קולך וזה לא נכון שאין לך זכות דיבור.לגבי ההרדמה, סביר מאוד להניח שהמומחה ירדים כמו שצריך מראש אם רק תבהירי לו מה קרה בזמנו. אין להשוות בין זה לבין פוצר בתעחה כי ניתן לאטום את התעלה מהפוצר והלאה לכיוון כותרת השן. זה מאוד סביר שתגדל הציסטה ושיהיה אבסס.
-
האם
יעל 16/11/2015 | 22:38האם רופא יכול לצפות אם תהיה ציסטה בשיניים האחרות? ואז הוא ימליץ לעקור או שיהיו לו שיקולים אחרים חוץ מציסטה? בכללי אני מרגישה שכשאמרו לי שאני צריכה לעקור אמרו את זה ביתר קלות שאני צריכה לעקור שלוש.. החלטה של דקה! כאילו זה דבר כיף נחמד ולא כואב בכלל.. הקלילות הזו הורגת אותי.. ולמה שהרופא הבכיר כן ישקול ברצינות ועוד זה שיני בינה כלואות ומיותרות.. עוד שן פחות שן אותו דבר
-
לא בוחרים את הרופא
יעל 16/11/2015 | 22:22מי שנמצא במשמרת בא אליך אין לי זכות דיבור כמעט. אם אני יתעלם מהפאשלה שהיתה ויתמזל מזלי ורופא בכיר יטפל בי יש גם את הבעיה שהמקום לא נרדם לי אז מה זה משנה מי יעשה את הזריקות אני סבלתי שם ואני אסבול גם פעם הבאה זה לא משנה זה אותם זריקות. באמת באמת סבלתי למה אני צריכה לעשות את זה שוב ולמה זה שונה לדוגמה ממקרה שבו נשבר פוצר בתעלה באמצע טיפול שורש ואי אפשר להוציא אותו ופשוט משאירים אותו שם. למה זה לא גורם לציסטה ואבסס? מצב גדול שתגדל לי הציסטה הזו או שזה נדיר?
-
תשובת מומחה
לא מומלץ
ד"ר איתי לייסר 16/11/2015 | 22:12ציסטה כזו עלולה לגרום לאבצס שהוא זיהום גדול ולנזק לשיניים הסמוכות ולאיברים בפנים. פרט לכך שכעת עוד יש לך חלון הזדמנויות לקבל טיפול איכותי ממומחה בכיר וזה מאוד חשוב כי אם תמתיני ויהיה אבצס תלכי בלית ברירה לרופא חירום ועלול להיות סיוט גדול יותר. מבין אותך אבל ממש חשוב שתאזרי אומץ ותלכי.
-
מה אכפת לי שיהיה לי ציסטה שאריתית?
יעל 16/11/2015 | 22:08אי אפשר לחיות עם זה? כי אני ממש לא רוצה ללכת לשם שוב
-
תשובת מומחה
מצטער לשמוע ולהשמיע
ד"ר איתי לייסר 16/11/2015 | 22:04שלום יעל, הצטערתי לקרוא את מה שרשמת אבל דברים כאלו קורים. אני מניח שאם עקרת בבית חולים אז זה היה במסגרת מחלקת כירורגית פה ולסת ולכן ההמלצה שלי אלייך היא לדרוש שמי שיעקור את מה שנותר יהיה מומחה בכיר במחלקה וכך סביר להניח שיהיה הרבה יותר פשוט ולא יהיה סיוט כפי שחווית אלא חוויה מתקנת. די הגיוני שיסכימו לבקשתך כי קרתה פאשלה ולא יידעו אותך לגביה ואת רק צריכה לדרוש את זה. לצערי את חייבת לעקור כי אחרת עלולה להיות ציסטה שאריתית (Residual cyst). לגבי השיניים האחרות, תבקשי מאותו מומחה בכיר שיאמר לך אם חייבים לעקור אותן או לא כי אין לי אפשרות לענות משום שלא בדקתי את השן.
-
תשובת מומחה
יהיה בסדר
-
נראה שבסדר?הודיה 12/11/2015 | 18:12לפני בערך חצי שנה עברתי שני טיפולי שורש, בגלל דלקת חזקה בשיניים האלה. הרופא טען שרק לאחר כמה חודשים ניתן לבדוק אם טיפולי השורש עזרו והמקום מחלים ואם לא אז אני יעקור. עדיין לא הלכתי להיבדק כי אני בסטרס שיגידו לי שלא הצליח. השאלה היא, אם טיפולי השורש לא עזרו, יש סימנים שיכולים לעזור לי באבחנה? כמו נפיחות, אדמומיות או כאבים? כי אין לי שום סימפטום כזה.. האם אני יכולה להיות רגועה שהכל בסדר ולוותר על ביקור אצל הרופא? אם לא היה מחלים הייתי מרגישה, נכון? תגיד לי שזה נשמע שהחלים ואני יירגע. אני בטוחה שזה בסדר אבל עדיין יש את החשש שאולי לא. מודה לך מראש.פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כל הכבוד
ד"ר איתי לייסר 16/11/2015 | 21:58וכיף להתעדכן. בהצלחה
-
טוב לשמוע
שירה 16/11/2015 | 20:15כל הכבוד שהלכת ועכשיו תמשיכי לא להפסיק. עוד קצת ותדברי על זה בלשון עבר... בהצלחההה
-
עדכון
הודיה 16/11/2015 | 18:36יצאתי משם לפני כמה דקות והכל בסדר עם השיניים האלה. אני צריכה עכשיו להמשיך טיפולים בעוד כמה שיניים.. לפחות השיניים האלה בסדר.. ממש הקלה.. תודה!!!!
-
יופי :) :)
שירה 13/11/2015 | 09:22אני שמחה לשמוע שאת הולכת! וזה מרגש שזה חלק בזכותי. רק לא להתחרט לי ברגע האחרון.. כן? את הולכת וזהו בלי לחשוב הרבה. שיהיה סופש נעים לשניכם. תעדכני.
-
תשובת מומחה
כל הכבוד2
ד"ר איתי לייסר 13/11/2015 | 08:58הודיה ושירה, תענוג לקרוא מה שקרה כאן. כל טוב וסופ"ש נעים לכן
-
הי
הודיה 13/11/2015 | 08:50תודה ד"ר איתי לייסר. לפחות זה שאין לי סימפטומים קצת מרגיע.. ושירה, את לא מבינה מה התגובה שלך עשתה לי. קראתי אותה שלוש פעמים.. היא פשוט טלטלה אותי למציאות. תודה.. אני יילך להיבדק ואקווה שהכל בסדר..
-
תשובת מומחה
כל הכבוד
ד"ר איתי לייסר 13/11/2015 | 08:36מילים יפות מאוד שירה
-
תוספת קטנה למה שאמרתי
שירה 13/11/2015 | 08:36חשוב לי להגיד דבר נוסף. את אמרת שאת רוצה לוותר על ביקור רופא. אני רק מזכירה שמתישהו תצטרכי לבקר אצל רופא שיניים (כל אחד סובל מכאבי שיניים). יש שתי אפשרויות: 1) או שבעתיד כשתצטרכי ללכת תלכי ואז הוא גם יראה את השיניים המדוברות ויגיד לך שלא החלים ובגלל שעבר המון זמן ההשתלות יותר מסובכות. 2) או שגם בעתיד כשיהיו לך בעיות בשיניים אחרות לא תלכי לרופא כי תפחדי על השיניים האלה ואז גם השיניים האחרות מצבן יחמיר. זה כדור שלג שכדאי שתעצרי אותו מוקדם. שלא תחשבי שאני מדברת אלייך ממקום מתנשא, ממש לא. אני פשוט הייתי שם וכואב לי לראות את זה. ואני חוזרת, תחשבי הגיונית ואל תתני לחרדה לנהל אותך. בהצלחה!!
-
תשובת מומחה
אז ככה
ד"ר איתי לייסר 13/11/2015 | 08:35קודם כל, מעולה שאין סימפטומים (סימנים) וייתכן שאכן השיניים לא תצטרכנה להעקר אבל חשוב מאוד לבדוק ולצלם כי חשוב לראות אם יש ריפוי של הדלקת שהייתה בעצם שמסביב לשורשי השן.
-
הי הודיה
שירה 13/11/2015 | 08:24הודיה חמודה, מה את חושבת? שהרופא בפורום יגיד לך לא ללכת להיבדק? את צריכה להיבדק. אבחון המצב זה תפקיד הרופא, לא שלך. זה באמת מלחיץ לשמוע עקירות אבל אם המצב באמת ככה זה לא יעזור לך להתעלם מהמציאות. את מתנהגת כמו בת יענה שרודפת אחריה לביאה ובגלל שהיא מפחדת במקום לברוח ולהציל את עצמה היא שמה את הראש בחול ומתעלמת ממה שקורה. ובסוף טורפים אותה. אל תתני לחרדה לנהל אותך. לכי להיבדק, בדיקה לא כואבת. אולי הבריא ואז תהי רגוע לגמרי! בלי החשש הקטן שאולי לא.. ואני יכולה להגיד לך שאם לא הבריא זה לא סוף העולם.. במציאות של היום לכל דבר יש פיתרון. עקירה זה לא כואב כמו שאומרים! בסוף העקירה יש מעט לחץ וזהו. ואז אם צריך שתל זה עוד עוד יותר פחות כואב מעקירה (תסמכי עליי, עברתי את זה). מקווה שהבריא בכל זאת! אבל לכי כי חבל על הזמן שאת סתם דואגת. אין שמחה כהתרת הספקות.. בהצלחה רבה!!!
-
תשובת מומחה
כל הכבוד
-
שאלות קטנותמיכל 13/11/2015 | 16:12עשיתי אתמול טיפול שורש וכשהרופא עשה לי הרדמה אז הרגשתי חומר מר נשפך לי בפה. אמרתי לו את זה תוך כדי ההרדמה והוא אמר לי לסמוך עליו ואחרי ההרדמה הוא אמר לי לשטוף את הפה. אף פעם לא הרגשתי נוזל מר נשפך תוך כדי הרדמה. מה זה היה? ודבר שני, מתי הנפיחות של החניכיים בעקבות הדלקת שהיתה צפויה לרדת? ודבר שלישי- איפה דוקרים עם המחט כשעושים הרדמה לשן טוחנת עליונה, בלחיים או בחניכיים שמעל השן?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אין בעד מה
ד"ר איתי לייסר 16/11/2015 | 06:36בשמחה ויום נפלא
-
זה היה מהר..
מיכל 16/11/2015 | 06:34תודה יום טוב
-
תשובת מומחה
אנסה להיות ברור
ד"ר איתי לייסר 16/11/2015 | 06:29בהקדם זה אומר שתקבעי תור לאתמול! מכיוון שאתמול עבר אז אני ממליץ שתגיעי למרפאה אפילו בין מטופלים רק לבדיקה קצרה ומתן טיפול חירום במידת הצורך. חשוב מאוד שיבדקו את השן לפני שזה ייעלם אחרת לא ידעו מה זה היה וכן זה עלול לחזור בהמשך כולל נזק גדול יותר. לא משחקים עם בריאות.
-
עוד שאלה קטנה אם זה בסדר
מיכל 16/11/2015 | 06:17קראתי אתמול עד מאוחר על תופעות אחרי טיפול שורש וניסיתי להשוות למה שקורה אצלי. בכללי רשום שהכל יחלוף שבועיים אחרי טיפול. אמנם יש לי אבסס שלא נמצא ברשימת התופעות אבל בכל זאת. אולי זה משן אחרת. לא כדאי לחכות קצת אולי יחלוף? עוד שבוע וחצי יש לי תור למבנה הזמני. השאלה כשרשמת לי "בהקדם" שבוע וחצי זה בסדר לחכות? מקסימום שם יגידו לי מה קורה עם זה ומה עושים עכשיו. ואולי יעבור עד אז. פשוט אני לא רוצה להישמע נודניקית ולהתקשר למרפאה ובסוף זה יהיה כלום.. וגם אני לא אוהבת ללכת לרופא שיניים.. מביך אותי שבודקים את השיניים, לא התרגלתי עדיין.. וכל כמה ימים זה הרבה בשבילי. מה יקרה אם אחכה שבוע וחצי? אני גם נורא פחדנית לצערי, מוזר לי להגיד להם אני רוצה לבוא לבדוק מה קורה איתי (הם גם בטוח יגידו לי לחכות קצת זמן ונגיד ואתעקש לבוא) ובסוף להתכווץ על הכיסא. אני לא אוהבת את זה. נכון זה בסדר שאחכה שבוע וחצי? זה כלום זמן..
-
תשובת מומחה
אין בעד מה
ד"ר איתי לייסר 15/11/2015 | 21:08השערות כאלו ממש לא אחראי לתת וזה רק יבלבל וךא יהיה רלוונטי. שיהיה בהצלחה ותלכי לבדוק בקרוב בבקשה.
-
אוקיי מודה לך מאוד
מיכל 15/11/2015 | 21:05אני קצת בלחץ מה יהיה חשבתי אולי תיתן השערות מנסיונך.. אני ממש ממש מודה לך. ערב טוב!
-
תשובת מומחה
אין לי אפשרות לענות
ד"ר איתי לייסר 15/11/2015 | 21:01מצטער אבל בלי בדיקה מקיפה אין אפשרות לענות על אף שאלה ששאלת כאן והכל אפשרי. כל הסרטים אופציונליים והכל תלוי בבדיקה מקיפה שתכלול גם צילומים ועדיף גם צילומים קודמים להשוואה.
-
מה אתה חושב
מיכל 15/11/2015 | 20:43אם הבעיה בשן הזו- שיעשו שוב את הטיפול או שיגידו לעקור? יש סיכוי לזה או שאני סתם מגזימה בגלל הפחד לעקירה? גם גדל לי אבסס בחניכיים. אני מרגישה שבמקום שהמקום יחלים קורה ההיפך.. ויש מצב שטעו בשן? כלומר עשו טיפול בשן לא נכונה? כי הנפיחות היתה גם לפני הטיפול ובגללה עשיתי טיפול בשן הזו ועכשיו יכול להיות שהבעיה היא בשן אחרת וסתם נגעתי בשן הזו? יש סרט כזה? ותודה על התשובה קודם
-
תשובת מומחה
טוב ששאלת שוב
ד"ר איתי לייסר 15/11/2015 | 20:22כי כך גיליתי שתשובתי מאתמול לא נקלטה אבל אין לי מה לענות מעבר למה שרשמתי כעת וכן יש לגשת למרפאת השיניים כי חייבים לבדוק את השן בכדי להבין במה מדובר.
-
תשובת מומחה
נפיחות
ד"ר איתי לייסר 15/11/2015 | 20:21משום מה התשובה שעניתי אתמול לא נקלטה כאן.... לא מאמין שההרגשה של החום והחולשה קשורה לזה. מקום ההזרקה של המחט הוא בגבול בין החניכיים ובין הלחי ולעיתים יש פגיעה בכלי דם קטן שעלול לגרום לצבע סגול. מוזר לי שהכאב לא ירד אלא התגבר וייתכן שזה ממקור של שן אחרת או שיש בעיה עם טיפול השורש.
-
אם לא קשה לך ואם זה מקובל לשאול שוב
מיכל 15/11/2015 | 19:53אז אודה לתשובה. הנפיחות בחניכיים לא יורדת לי. מה זה אומר?
-
נפיחות
מיכל 14/11/2015 | 17:40לפני הטיפול החניכיים שלי היו נפוחות בגלל "מקור דנטלי" וחשבתי שזה יירד לי אחרי הטיפול שורש שעשיתי. להיפך, המקום נפוח והכאב מתגבר מיום ליום וחשבתי שזה צריך להיות הפוך שהכאב יירד לאט לאט. היום כל היום לא הרגשתי טוב והיה לי חום וחולשה. יש קשר לטיפול שורש או שזו שפעת? מתי הנפיחות תרד לי? ובקשר למקום הזריקה- אם המחט דוקרת בחניכיים מעל השן אז מה הסיבה שאזור הלחיים מבפנים הוא צבע סגול?
-
תשובת מומחה
תשובות קטנות
ד"ר איתי לייסר 13/11/2015 | 21:50החומר המר הוא ככל הנראה חומר ההרדמה שזלג מעט לחלל הפה וזה קורא לעיתים. אין לי מושג על איזו נפיחות ועל איזו דלקת את מדברת? אף פעם לא דוקרים בלחיים. בהרדמת טוחנת עליונה דוקרים בחניכיים שמעל השן.
-
תשובת מומחה
אין בעד מה
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה נועד לענות על כל שאלותיכם/ן בנושא. שימו לב כי כל שאלה שאינה עוסקת ישירות בהריון ולידה, יש להפנות לפורום "גינקולוגיה" או פורום ספציפי אחר בקטגוריית "רפואת נשים" או "הריון ולידה", זאת כדי לאפשר מענה לכל שאלה רלוונטית בפורום עמוס ומבורך זה.
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים