פורום חרדה דנטלית - עמוד 5
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
כאב שינייםסופי 07/12/2015 | 06:14לא ישנה כבר כמה ימים יש לי כאבי שיניים חריפים שתוקפים במיוחד בלילה.. אני שותה נורופנים וטיפות אופטלגין אבל הם עוזרים רק לבקרים ולא ללילות.. איך הגיוני? מה אפשר לעשות עד שאלך לרופא שיניים?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בשמחה
ד"ר איתי לייסר 08/12/2015 | 13:15ובהצלחה
-
תודה
סופי 08/12/2015 | 07:55תודה
-
תשובת מומחה
מעולה
ד"ר איתי לייסר 08/12/2015 | 07:48אני הייתי מסביר מה המצב ומביא מרשם ומחזק אותך על כך שהגעת. לא הייתי מטפל ללא רשותך (אסור!!!) ולא הייתי כועס. בשתי ההתכתבויות האחרונות את מעולה ומדברת לעניין!! צאי לדרך ובהצלחה
-
תשובת מומחה
נכון
ד"ר איתי לייסר 08/12/2015 | 07:44אני עומד ב- 100% מאחורי המשפט האחרון שרשמת מה אני הייתי עושה.
-
אני לא מפחדת
סופי 08/12/2015 | 07:33אני לא מפחדת שהוא יעשה לי טיפול גם אם לא ארצה הרי כל טיפול למזלי עולה כסף והוא לא יעשה בלי שאשלם כך שזה בידיים שלי.. השאלה אם הוא יביא מרשם או שהוא יכעס שאני לא רוצה לטפל והוא לא ירצה להביא... מה מקובל אצלכם?
-
לא יהיה טיפול אם אלך?
סופי 08/12/2015 | 07:30אתה יכול להרגיע אותי ולהגיד לי ש 100 אחוז שאם אני הולכת לרופא הוא לא עושה טיפול אלא רק מביא מרשם לאנטיביוטיקה? אני פשוט מפחדת שאני יילך והוא יראה שהמצב גרוע (לא משנה כמה אני יתאר את מה שיש לי כאילו זה לא נורא, בפועל חצי הפנים שלי נפוחות וגם הצילומים יעידו על המצב האמיתי) והוא ירצה לעשות טיפול טיפול.. אם תאמר לי (את האמת אבל) שאתה היית מביא מרשם וזו הנורמה המקובלת במקצוע אני מזמינה תור היום..
-
תשובת מומחה
אין בעד מה
ד"ר איתי לייסר 08/12/2015 | 07:14בוודאי שקיבלת תשובה, פשוט לא אהבת אותה. לא נמאס לי ממך ואני ממליץ לך לקרוא שוב את כל ההתכתבות ואולי תגלי עוד דברים שפספסת. בהצלחה בלכתך היום לרופא השיניים
-
תודה...
סופי 08/12/2015 | 07:09האמת שנהנתי מההתכתבות איתך.. העליתי על הכתב קצת ממה שאני מרגישה והרגשתי הקלה מסוימת כמו טיפול פסיכולוגי וירטואלי.. אבל על השאלה שלשמה נכנסתי לפורום לא קיבלתי תשובה.. וכנראה שגם לא אקבל ממך כזו.. אולי כי נגמרה לך הסבלנות אליי.. אז לא משנה אני מרימה ידיים.. מודה לך ושיהיה יום נפלא!
-
תשובת מומחה
הסבר
ד"ר איתי לייסר 08/12/2015 | 06:40ביום יש הסחות דעת מסביב ובלילה את פשוט ממוקדת בשקט בכדי להרדם ולכן הכאב מרגיש לך חזק יותר למרות שהוא אותו הדבר.
-
תשובת מומחה
הוספת עצם
ד"ר איתי לייסר 08/12/2015 | 06:37ברוב המקרים המדובר בעצם שמגיעה בצורת גרגירים בקופסיות קטנות ופשוט מניחים אותה במקום הדרוש. לרוב תוחמים את העצם ע"י ממברנה (מעין מחסום) ואז עושים תפרים. כל הפעולות האלו ממש לא כואבות.
-
הסבר
סופי 08/12/2015 | 05:12אפשר בבקשה הסבר איך יכול להיות שהכאבים חריפים במיוחד בלילה? בימים יש כאבים אבל נשלטים עם פעולות מסוימות ובלילות אני לא ישנה כי כואב מאוד מאוד ממש בכי ושום דבר לא עוזר. מעניין אותי איך יכול להיות שיש הבדל בין לילה ליום? איך השיניים מרגישות אם לילה או יום או שזה הכל בראש שלי שהכאב הוא חזק יותר?
-
איך משתילים עצם?
סופי 07/12/2015 | 22:35?
-
תשובת מומחה
אז התרחקת חזרה למקום בטוח
ד"ר איתי לייסר 07/12/2015 | 22:13תקשיבי סופי, אני מאוד אוהב אתגרים ופיצחתי פחדנים רבים וגרמתי להם להבין שכל מה שאמרת כעת הוא פשוט לא נכון. עוד כשהייתי סטודנט לרפואת שיניים לפני 14 שנים חשבתי על כך שכשאהיה רופא שיניים אעשה הכל בשביל להוציא לאנשים את הפחד ואני מצליח לא רע אבל את כל כך משוכנעת בדברים שאת אומרת שאין ספק שלא אצליח לשכנע אותך במילים אבל אני מבטיח לך שכמוך כבר שוכנעו במעשים. שתל הוא לרוב הרבה יותר פשוט מעקירה. עקירה, ברגע שמרדימים (וזה החלק היחיד שיכול לכאוב אבל יש דרכים רבות להקל על כך ולעיתים אף להעלים את הכאב), לא כואבת בכלל. באמת שהסיכונים של הזנחה הרבה יותר מסוכנים ומפחידים מהטיפול עצמו בשלב הזה שלו.
-
ברור שלא אקח בלי מרשם
סופי 07/12/2015 | 22:03טכנית אי אפשר.. אין לי מרשם רופא ואין לי חבר רוקח כך שבשביל מרשם אני יהיה חייבת לראות רופא.. התרחקתי? ;) איך אתה יכול להגיד ששתל זה לא טיפול קשה? יכול להיות שפשוט התרגלת למקצוע.. מבחינתי זה ניתוח לכל דבר כל הרפואת שיניים הזו זה כירורגיה נטו וכל מי שלא מפחד פשוט לא עיכל את זה עדיין. גם אני פעם לא פחדתי עד שהבנתי. ואיך משתילים עצם בכלל? באמת לוקחים מעצם הזנב או מפרות?
-
תשובת מומחה
קודם לא אבל עכשיו את מתקרבת
ד"ר איתי לייסר 07/12/2015 | 21:15את פשוט טועה. עקירה ושתל הם ממש לא טיפול קשה לאדם הסביר וניתן להפוך אותם לטיפול לא קשה גם לחרדתיים. קודם לא עצבנת אותי אבל אם תקחי אנטיביוטיקה על דעת עצמך לאחר שרשמתי לך בפירוש שרק רופא נותן ולא לקחת על דעת עצמך אז אכן תתקרבי לכיוון.
-
נשמע שעצבנתי אותך
סופי 07/12/2015 | 14:22לא מנסה להצדיק את עצמי.. פשוט מודעת לעצמי.. עקירה ושתל זה טיפול קשה מה אני יכולה לעשות.. אולי אקח אנטיביוטיקה שבעבר באמת הרגיעה לי כאבי שיניים.. תודה רבה לך ולא התכוונתי להרגיז..
-
תשובת מומחה
זו ממש לא הגזמה
ד"ר איתי לייסר 07/12/2015 | 14:16יש זיהומים שעלולים לגרום לסיכון חיים בסופו של דבר אם לא מטופלים. השיטה שמצאת היא לא אחראית ולא נכונה. אני מטפל בחרדות דנטליות ואת עוד מנסה להצדיק את החרדה שלך שזה עלול לגרום רק ליותר נזק. חבל לי מאוד לקרוא כל מה שרשמת אבל אני מרגיש שלא יעזור מה ארשום (והסיכום הוא שאת טועה כמעט בהכל) כי את לא מחפשת עזרה אלא הצדקה להמשיך להזניח ובזה אין לי אפשרות לעזור. שיהיה בהצלחה ומקווה בשבילך שתביני שיש דרכים אחרות לטפל בשיניים ותמצאי אותן (אבל במרפאת שיניים)
-
אל תגזים..
סופי 07/12/2015 | 14:07מדובר פה רק בשיניים.. זה לא שזה לא חשוב אבל עד כדי חדר מיון? אם זה היה טיפול פשוט הייתי הולכת עכשיו לעשות. אבל עקירה ושתל?! בחיים לא. מצאתי שיטה זמנית- אם אני לוחצת עם היד בחוזקה על הצד שכואב אז הכאב מהשן מפסיק. ומי מבטיח לי שהרופא לא ישכנע אותי וילחץ עליי לעקור בביקור הקרוב? וגם מה זה משנה- אם נגיד אני אלך השבוע לרופא והוא יעשה משהו קטן הסוף של התהליך יהיה עקירה ושתל לא משנה כמה סלטות באוויר אני יעשה לכן אני מעדיפה מלכתחילה לא להיכנס לתהליך הארוך והקשה הזה. אולי פעם סבלתי מחרדה דנטלית ובאמת לא עשיתי טיפול פשוט כשהיה צריך (כן, טמטום) אבל עכשיו אני יודעת שהפחד שלי מוצדק.. אין אף אחד שישמח לעקור ולשים שתל. וחוץ מזה תמיד אמרו לי להיזהר פן המצב יחמיר לעקירה... אז הגעתי לשלב האחרון של ההתדרדרות גם ככה. קל להסתכל מהצד ולהגיד "תעשי זה שטויות" גם אני יכולה להגיד את זה לאחרים. תודה לך ואם יעלה לך רעיון שהוא לא טיפול שיניים אשמח לשמוע.
-
תשובת מומחה
ללכת היום ולא בשביל לעקור
ד"ר איתי לייסר 07/12/2015 | 13:30סופי היקרה, אני מצטער אבל אין לך אפשרות להיות בטוחה במיליון אחוז שהכאבים מהשן הזו וגם אם כן, את צריכה שרופא יבדוק וסביר להניח שלא יעקור בפגישה הראשונה כי ייתכן מאוד שצריך קודם להעלים את הזיהום, למשל ע"י אנטיביוטיקה אבל אל תקחי אנטיביוטיקה על דעת עצמך כי רק הרופא יכול להתאים את הסוג הנכון של האנטיביוטיקה לאחר בדיקה. הבדיקה הזו לא אמורה לכאוב ואין צורך לעשות הכנות נפשיות והיא הדבר היחיד שיכול להקל לך על הכאב התיאור שנתת קודם נשמע הגיוני לגבי סכנה שלא תהיה עצם לשתל אבל חייבים לוודא את זה ולטפל בזה בהקדם. שוב מדגיש שמכיוון שמשככי כאבים לא משפיעים עלייך כבר זה אומר שחיכית יותר מידי ואין משהו שאני יכול להמליץ לך לעשות פרט לכך שעלייך לגשת לרופא השיניים בדחיפות. לא רוצה להלחיץ אבל אבהיר שאת מסכנת את הגוף שלך ועלולה להגיע לצורך בהגעה לחדר מיון אם תמשיכי כך. יש המון דרכים להתמודד עם חרדות דנטליות אבל לברוח מהן זו הפעולה ההפוכה והגרועה ביותר האפשרית. אם לא נבדקת מזה עשור אין לך אפשרות לומר ששאר הפה בסדר. לשם הבריאות שלך בבקשה תמצאי רופא שאת יכולה למצוא איתו את הדרך להתמודד עם הפחדים ולטפל בפה שלך לפני שיהיו נזקים גדולים.
-
כאב שיניים המשך
סופי 07/12/2015 | 06:52אני לא זוכרת מתי עשיתי בדיקה לכל הפה אולי משהו כמו עשור.. אני בטוחה במליון אחוז שהכאבים שיש לי עכשיו זה מהשן ההיא אני בד"כ צודקת ולא טועה בשיניים.. לפני שנה וחצי ביקשתי שיבדוק שן מסוימת ושם באמת היתה הבעיה. בכל שאר השיניים למזלי אין כאבים אז נראה לי שבסדר.. כשאלך לעקור אז גם אבדוק את הפה באותה הזדמנות
-
כאב שיניים המשך
סופי 07/12/2015 | 06:45אמ... אני יודעת מה הבעיה שיש לי.. לפני שנה וחצי פלוס מינוס הרופא אמר שאני צריכה לעקור שן נראה לי בגלל דלקת ולשים שתל.. אני מפחדת לשים שתל לכן אני לא עוקרת וגם העקירה מלחיצה אותי. ועכשיו גם בגלל שעבר זמן אולי בכלל לא נשאר עצם להשתלה אז אני אפילו מפחדת יותר.. אני יודעת שהמצב רע כי גם התנפחתי בצד אחד של הפנים.. אז אני יילך לרופא שיניים בעתיד הקרוב פשוט לא עכשיו.. אני עובדת על זה שאגיע שפויה לשם וזה לוקח זמן.. ונראה לי ששאר הפה בסדר רגיל כזה.. לכן אני חוזרת על השאלה שלי: מה אפשר לעשות עד שאלך לרופא?
-
תשובת מומחה
ללכת מהר
ד"ר איתי לייסר 07/12/2015 | 06:32שלום סופי, לא ציינת מה מצב הפה שלך ומתי נבדקת ע"י רופא שיניים בפעם האחרונה? מה זאת אומרת "עד שאלך לרופא שיניים?" תלכי לרופא השיניים היום ושיבין במה מדובר ויעשה לפחות פעולת חירום (עזרה ראשונה) בכדי שהכאבים יחלפו.
-
תשובת מומחה
בשמחה
-
טעם מתוק בפהליאת 27/11/2015 | 07:26אני רוצה לדעת אם יש קשר בין הדברים. נשברה לי שן טוחנת ואמרו שאני צריכה טיפול שורש. לא עשיתי. בינתיים גדל לי אבצס שמאוד כאב מעל השן הלכתי לרופא ונטלתי אוגמנטין. האבצס התפוצץ ומאז חזר כמה פעמים. טיפול פחדתי לעשות. אחרי כמה חודשים האוגמנטינים כבר לא פוצצו את האבצס ולפני חודש וחצי עשיתי טיפול עזרה ראשונה, כי האבצס גדל וכאב והחניכיים היו נפוחות באופן מרתיע. פתחו לי את השן לקראת טיפול שורש. ומאז הכל עבר לגמרי. אין אבצס אין כאבים ואין נפיחות. לא המשכתי לטיפול הגדול. גדלה לי רירית בבפנים של הלחי כי השן השבורה חותכת אותה כנראה ואני מרגישה שמהרירית הזו יוצא נוזל קר מר, נראה לי שזה משם. ובנוסף, כשאני קמה משינה הפה שלי נהיה מלא טעם של מתוק מאוד ומגעיל, אני חושבת שהרוק נהיה מתוק וזה מפריע לי מאוד. אני רוצה לדעת אם יש קשר בין חלקי הסיפור שלי. ואם לא, מה עושים עם הרוק המתוק, איך אפשר לפתור את זה? תודה רבה.פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אין בעד מה
ד"ר איתי לייסר 07/12/2015 | 21:12ובהצלחה
-
תודה על התשובות!
עדי 07/12/2015 | 15:09.
-
תשובת מומחה
הולכים בהקדם
ד"ר איתי לייסר 07/12/2015 | 13:38לא יודע מאיפה לקחת את ה- 4 חודשים. זה לא נכון אבל זה לא משנה כרגע. יש מקרים בהם עושים חידוש של טיפול השורש אבל יש גם מקרים אחרים והכל תלוי בבדיקה ולכן אין טעם להכנס לדיון תאורטי. שן לאחר טיפול שורש יכולה להשבר או להסדק אם לא עושים מבנה ואז כתר כמה שיותר מהר.
-
מה עושים?
עדי 07/12/2015 | 06:34באמת שאפשר לעשות מבנה עד ארבעה חודשים מהסתימה כך שחשבתי שיש לי עוד מרווח של שלושה שבועות.. מה עושים אם אכן זו מוגלה ואכן הטיפול שורש לא הצליח עושים טיפול שורש מהתחלה?
-
תשובת מומחה
לבדוק בהקדם
ד"ר איתי לייסר 07/12/2015 | 06:26שלום עדי, חבל ש- 3 חודשים אחרי טיפול שורש את עדיין בלי מבנה (ורצוי גם כתר כמה שיותר מהר). ייתכן שזו אכן מוגלה. אין אפשרות לקבוע ככה ללא בדיקה וצילום שטיפול השורש לא הצליח וצריך בבדיקה לגלות מה המקור של מה שתיארת. ממליץ לגשת כמה שיותר מהר לרופא השיניים, אפילו לעזרה ראשונה בין מטופלים בכדי להבין במה מדובר.
-
יש לי כמעט אותו דבר עם הבדל קטן
עדי 06/12/2015 | 23:26גם לי היה אבצס מעל שן, גם אני דחיתי הרבה זמן, ההבדל הוא שאני כבר אחרי הטיפול שורש בשן, עברו 3 חודשים ושבוע מאז הטיפול. וגם לי גדל משהו בלחי שמוציא חומר לבן עם טעם מר. האם זה מוגלה? מה זה אומר על הטיפול שורש שעשיתי שהוא לא הצליח? האם כשאעשה מבנה זה יעזור?
-
תשובת מומחה
אין בעד מה
ד"ר איתי לייסר 27/11/2015 | 08:24רק מבהיר שאני לא יכול לקבוע שזה בוודאות מהשן הזו ולכן עלייך לגשת בהקדם לרופא השיניים אבל זה נשמע קשור.
-
תודה.
ליאת 27/11/2015 | 08:13לפחות הרגעת אותי שזה מהשן הזו ולא עוד בעיה.. אטפל בזה בעז"ה.. תודה ושבת שלום!
-
תשובת מומחה
בבקשה לקרוא בעיון
ד"ר איתי לייסר 27/11/2015 | 08:00שלום ליאת, לפני זמן לא רב הייתה כאן בפורום התכתבות רבה על אבצס ועל למה לא לקחת אנטיביוטיקה כשצריך וזהו. ולמה חייבים לטפל בשן עם אבצס שחוזר כל הזמן. רשמתי שם בפירוט על הכל אך השורה התחתונה היא שאם לא מטפלים עד הסוף כמו שצריך, יצוצו עוד בעיות וסיבוכים. את הוכחת את זה בתיאור שלך ואכן לאחר טיפול העזרה ראשונה חלה הטבה אבל יקירתי, את החלטת לעצור כאן ולא להתקדם לטיפול עד הסוף ולדעתי ללא ספק יש קשר בין הדברים והטעם המתוק/מר הזה הוא מוגלה ויש לך זיהום שמצא את דרכו החוצה בצורה אחרת וממקור שונה מאשר האבצס שהיה לך. הפתרון היחיד הוא לגשת לרופא שיניים ולטפל בשן הזו עד הסוף ולטפל גם בפה בכלל אם צריך, ואז רק להיות עם אצבע על הדופק בביקורות ולוודא שאין בעיות חדשות. אין דרך אחרת ואין קיצורי דרך. בהצלחה
-
תשובת מומחה
אין בעד מה
-
כתר שחזרנטע 07/12/2015 | 00:15שלום עשיתי מדידות ולא הצליחו בשן קשה וכמעט נחננקתי אז קראה לרופאה והצליחה אבל מה שקרה זה ככה אחרי שכמעט נחנקתי שתיתי קצת וכנראה שבלעתי את כיפת הכתר ממתכת. הרופאה הזמינה חדש כי יש את הדגם של הלסת והשיניים אבל לא יכול לקרות משהוא בגלל שבלעתי ?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בד"כ לא אבל
ד"ר איתי לייסר 07/12/2015 | 06:22אם זו כיפת מתכת בד"כ לא אמורה להיות בעיה אבל עדיף שתרכשי כפפות ותחפשי את המתכת לאחר כל יציאה בשירותים בכדי למצוא ולהיות בטוחה שיצאה בשלום
-
תשובת מומחה
בד"כ לא אבל
-
צילומי שגרהאורית 06/12/2015 | 18:37שלום ד"ר לייסר, כל כמה זמן כדאי לעשות צילומים בשגרה והאם צילום פנורמי הוא מספיק במידה שאין תלונות? תודה רבה!פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פרוטוקול צילומי שגרה
ד"ר איתי לייסר 06/12/2015 | 18:55שלום אורית, מומלץ לעשות זוג צילומי נשך (מראים את כותרות השיניים האחוריות בשתי הלסתות באותו הצד המצולם) פעם בשנה ולהבדק בדיקה ללא צילומים כל חצי שנה (לממוצע באוכלוסיה). צילום פנורמי הוא לא מספק לצורך זה בכלל. בהצלחה
-
תשובת מומחה
פרוטוקול צילומי שגרה
-
שיננית זה ממש ממש חשוב?מיטל 06/12/2015 | 08:01הי בוקר טוב, אני רוצה לתת הקדמה ולאמר ששיננית זה הסיוט שלי. אני אף פעם לא סבלתי כ"כ מהשיניים, רק בילדותי. מגיל 14 עד עכשיו גיל 26 הייתי פעם אחת אצל רופא שיניים- לפני שנה- הייתי צריכה לעשות סתימה עמוקה ואז גם עשו לי ניקוי. באותו זמן גם קבעו לי תור לחצי שנה אחר כך לניקוי. ומחר זו תהיה פעם שלישית שאני עושה ניקוי. אין לי דלקות חניכיים ולא נצברת לי הרבה אבן מפעם לפעם. הטיפול מאוד מאוד כואב לי. האם הכאב שווה את התועלת מהטיפול? הרופא ראה שאני באמת סובלת, דמעות, ושאל אם ארצה להרדים, מבחינתי ברור שלא כי אני האחרונה שתעשה זריקות בשביל הכיף, אני מפחדת. השאלה מה כל כך חשוב בשיננית? והאם אפשר להוריד את התדירות? כי עד לפני שנה לא הלכתי בכלל ולא היו לי בעיות. מחר יש לי ולא בא לי ללכת.פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בהחלט חשוב
ד"ר איתי לייסר 06/12/2015 | 11:41שלום מיטל, ניקוי שיניים ע"י שיננית (או רופא שיניים) הוא חשוב מאוד ויש אפשרות לעשות את זה בצורה מאוד עדינה גם בלי זריקות ולעבור את זה ממש טוב. בנוסף ניתן לעבור ניקוי ע"י רופא במקום שיננית ולעיתים זה נוח יותר למטופלת. עוד אופציה היא לעבור ניקוי תחת גז צחוק. ניקוי שיניים הוא מה ששומר על הפה שלנו בנוסף לצחצוח השיניים היומיומי.
-
תשובת מומחה
בהחלט חשוב
-
עקירת שיני בינה כלואותאביה 05/12/2015 | 18:06שלוש שיני בינה צמחו במלואן בתוך החניכיים. הן גורמות לתחושת לחץ באזור אבל אני חושבת שעם הזמן יהיה אפשר להתרגל לתחושה הזו. הרופא ממליץ לעקור את שלושתן כי הן גם ככה לא ייצאו לפה. האם כל שן שהיא כלואה חייבת להיעקר או שאין בעיה בכללי להשאיר שן כזו? אין עוד בעיות איתן חוץ מזה שהן בתוך החניכיים. תודה.פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בשמחה
ד"ר איתי לייסר 05/12/2015 | 22:24ולילה טוב
-
תודה רבה!!
אביה 05/12/2015 | 22:21שמחה ששאלתי פה כי עוד הייתי עוקרת אותן! הן לגמרי כלואות אז אין סכנה כלל. שיהיה לילה טוב!
-
תשובת מומחה
הבעיות שעלולות להיות
ד"ר איתי לייסר 05/12/2015 | 22:13אם הן ממש כלואות לגמרי וקבורות בעצם ומתחת לחניכיים אז אין סכנה. אם יש פתח קטן דרכו חיידקים עלולים להכנס לשיניים עלול להווצר זיהום מאוד לא נעים אם אוכל ייתקע שם ויש לךלמוד איך למנוע בעיות או לשקול עקירה ואלו בדיוק הבדלי הגישות.
-
תשובת מומחה
כן אבל...
ד"ר איתי לייסר 05/12/2015 | 22:10אני עדיין ממליץ שתלכי לחוות דעת שניה ליתר ביטחון.
-
אה..
אביה 05/12/2015 | 19:49ובוודאות אין איתם בעיה עכשיו.. הפריע לו שהם לא יצאו ולא ייצאו לפה זה הכל אז חבל להשאיר דבר כזה..
-
המשך
אביה 05/12/2015 | 19:47יש מצב שחירטטתי שהו הזיזו שיניים כי זה היה נשמע לי הגיוני.. את זה הרופא לא אמר.. כנראה שנפלתי על רופא שאוהב לעקור שיניים. אז אם אין איתם בעיה אני יכולה להחליט על דעת עצמי שאני לא נוגעת בהם עד שהם ייצרו בעיות אם בכלל? ובאופן כללי אלו בעיות שיניים כאלה בכלל יכולות ליצור? באמת קיבלתי קשה שאני הולכת לעקור כל כך הרבה באופן כירורגי עם תפרים וכו.. ממש הרגעת אותי שאין כלל כזה.. תודה!
-
תשובת מומחה
פחות או יותר
ד"ר איתי לייסר 05/12/2015 | 18:26קודם כל, בעבר חשבו ששיני בינה יכולות להזיז שיניים לידן וזה הוכח כלא נכון. שנית, אסביר שוב שיש גישות שונות: יש רופאים שמבחינתם יש כלל גורף לעקור שיני בינה כלואות גם אם הן לא פגעו בשיניים סמוכות. אני (וכמוני יש רופאים רבים) בגישה שאם אין בעיה עם שן בינה אז לא עוקרים אותה. שוב אדגיש שחייבים לבדוק בכדי להחליט ואין אפשרות לענות בשלט רחוק.
-
המשך
אביה 05/12/2015 | 18:20נראה לי שהתיאור שלי נכון.. ככה גם הרופא אמר את זה- השיניים האלה לא הולכות לצאת מחוץ לחניכיים לעולם. הן בגודל מלא.. והן הזיזו את השיניים שלידן.. לדוגמה שן בינה מספר 18 נמצאת בתוך החניכיים בצורה מאוזנת, שמאלה במקום למטה אם אתה מבין אותי. הן גדלו עקום כזה. אז לפי מה שאתה אומר אין כלל גורף שיש לעקור כל שן בינה שהיא כלואה ושאין בעיה באופן כללי להשאיר שן כזו?
-
תשובת מומחה
לא חובה אך כל מקרה לגופו
ד"ר איתי לייסר 05/12/2015 | 18:14קודם כל, יש בעיה בתיאור שלך: "צמחו במלואן בתוך החניכיים": אם הן צמחו במלואן אז הן מחוץ לחניכיים. מעריך שכוונתך היא שהן בבקיעה חלקית או כלואות חלקית בחניכיים. בנוסף, יש הרבה גישות ברפואת שיניים ויש מקרים רבים שבהם ניתן למנוע עקירת שיני בינה בקועות חלקית אך חשוב לגשת לרופא שיניים שמאמין בגישות השמרניות יותר ולקבל ממנו חוות דעת נוספת. בהצלחה.
-
תשובת מומחה
בשמחה
-
מקרההודיה 02/12/2015 | 15:32שלום, אני אשמח לדעת מה אתה חושב על המקרה: כבר שנה אני צריכה טיפול שורש וכל פעם הרופא שאצלו אני מטופלת דוחה את הטיפול. בינתיים שן נוספת הצטרפה וגם צריכה טיפול שורש והמחיר הוכפל כמובן. הרופא ממשיך לדחות אותי. הלכתי לרופא נוסף והוא אמר שכבר צריך להוציא את השן הראשונה. לכן חזרתי לרופא הראשון והוא אמר שמה פתאום לעקור וזה טיפול שורש והוא ממשיך לדחות לי תורים. כבר זמן מה יש לי כאבים בצד אחר של הפה והרופא לא ראה כלום. היום הלכתי שוב אז הרופא אמר דלקת והוא אמר לגרגר מים עם מלח. אני בהתלבטות אם להחליף רופא אני כבר תקופה ארוכה רוצה להחליף והם משכנעים אותי להישאר ואני משתכנעת ואז הם דוחים לי שוב ושוב. הם משכנעים בצורה משכנעת מאוד! הם מתנצלים והסיבות לדחיה נשמעות אמינות וזה נשמע שכבר להם לא נעים. מה שכן כל שלושה חודשים עשו לי ניקוי אבן. כבר נראה לי שזה הדבר היחיד שהם יודעים לעשות במרפאה. האם זה הגיוני שכשיש דלקת מגרגרים מים ולא עושים טיפול? ואיך יכול להיות שהלכתי אליו כל שבועיים בגלל הכאבים ועד לפני שבועיים הוא אמר לי שזה כלום. איפה אני יכולה לראות רשימת רופאי שיניים מורשים? מחודש לחודש מרגיש לי שהוא מושך אותי סתם. זה לא נשמע ככה? מצד שני אולי הוא כן רופא ואולי באמת הדחיות מוצדקות ובסוף כן יעשו לי טיפול שורש.. כי אם אלך לרופא אולי אצטרך לעקור.פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אין בעד מה
ד"ר איתי לייסר 02/12/2015 | 16:44בהצלחה
-
מובן
הודיה 02/12/2015 | 16:03תודה בכל מקרה
-
תשובת מומחה
שוב מצטער
ד"ר איתי לייסר 02/12/2015 | 15:59אני לא עורך דין ואיני יכול לתת המלצה משפטית אבל ככל הידוע לי רשלנות היא על טיפול ולא על דחיית טיפול
-
תשובת מומחה
מצטער
ד"ר איתי לייסר 02/12/2015 | 15:57מצטער הודיה אבל זה לא מתפקידי להביע דעה על התנהלות כזו ובטח שלא בלי להכיר את הצד השני. ברפואת שיניים יכולות להיות דעות שונות ורצוי לטפל בבעיות שבפה כמה שיותר מהר אצל רופא אחד עליו סומכים. יש באתר משרד הבריאות נתונים מפורטים על כל רופא שיניים מורשה ובקלות ניתן לבדוק דרך גוגל.
-
המשך
הודיה 02/12/2015 | 15:34ואם הוא לא רופא שיניים או שהוא רופא שיניים רשלן האם אני יוכל לתבוע אותו על הנזק שנגרם לי? מי הגורם האחראי? תודה!!
-
תשובת מומחה
אין בעד מה
-
שאלהשרה 01/12/2015 | 07:00היי, יש לי כאבי שיניים אז הלכתי לרופא שיניים והוא אמר שהשן צריכה טיפול שורש. שמעתי את הרופא אומר לסייעת שעצוב שבגיל שלי עושים טיפול שורש.. אני בת 19.. למען האמת היתה תקופה של 3-4 שנים שהייתי מחוץ לבית ולא הקפדתי כל כך על לצחצח שיניים.. הייתי מצחצחת יום כן יום לא יומיים לא.. בגלל זה אני חושבת שבטוח יש לי עוד בעיות אבל ביקשתי מהרופא שיבדוק רק את השן שכאבה לי. השאלה אם מעכשיו ממש אקפיד על לצחצח אני יוכל להיפטר מהטיפול? מה אני יכולה לעשות עכשיו כדי לא לעשות טיפול? אני מפחדת מהמושג "טיפול שורש" הוא בומבסטי וכואב ואני לא יילך לעשות את זה גם ככה. אני גם צעירה וחבל לי על השן.. בכל אופן, יש לי כאבי שיניים אבל כאלה שאני משתלטת עליהם לכן אני חושבת שהמצב שלי לא כל כך גרוע.. הלכתי לרופא בגלל כאבים בינונים לא חזקים מאוד..פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר איתי לייסר 02/12/2015 | 08:36שטויות לגבי הספירה. אם צריך לעשות טיפול שורש אז אי אפשר לעשות סתימה והשן לא תיפול מעצמה יקירתי ואם כן זה עלול להיות מלווה בכאבים ואת לא רוצה את זה. אכן יש דרכים רבות להתמודד עם כל החששות והפחדים שתיארת אבל זה כבר משהו שקשה לתאר עד הסוף כאן. הבסיס להכל הוא קשר טוב שנבנה בינך לבין רופא השיניים. ממליץ לך בחום למצוא את הדרך ולעשות את זה.
-
וואי זה 7.. מהלחץ..
שרה 02/12/2015 | 07:57מהלחץ שתבין.. לספור אני יודעת..
-
8?
שרה 02/12/2015 | 07:56בוקר טוב.. הגעתי למסקנה שאני מפחדת מידי לעשות טיפול שורש.. אני לא יעשה את זה.. אני רוצה סתימה רגילה.. ראיתי סרטונים ביוטיוב על טיפול שורש וקודחים ממש ממש ממש עמוק... זה נראה נורא.. כאב לי אפילו לראות.. ואז ראיתי סרטון רק של הזריקה וראיתי שמכניסים את כל המחט! תמיד חשבתי שבגלל שהמקום קטן אז מכניסים קצת מהמחט.... איפה מכניסים את הכל? שאלתי חברה טובה שאבא שלה רופא שיניים חמוד והוא אמר שלרוב מכניסים את כל המחט אני חושבת שהוא לא רצה להגיד שתמיד כדי לא להפחיד ומצד שני הוא לא רצה לשקר.. איך אני יעשה את זה? מה אני יעשה? אני לא יכולה לעשות טיפול שורש בלי הרדמה כי אני ימות מכאבים ואני לא יכולה לעשות הרדמה כי אני לא יכולה לעשות.. אני רוצה לעשות סתימה רגילה בלי זריקה... וגם הבנתי שזריקה למטה יותר כואבת מזריקה למעלה.. אני לא יעשה את זה.. הטיפול נראה כואב.. אין סיכוי.. בסוף אני יקבל התקף לב רק מהפחד.. קראתי משהו שכתבת על דרכים להתמודד אני לא בטוחה שזה יעזור לי כי אני לא רוצה לעשות זריקה בכלל.. יכול להיות שהשן עם הזמן תיהרס ואז תתנדנד ותיפול? אני רוצה שזה מה שיקרה זה יפתור לי הרבה בעיות..
-
תשובת מומחה
אין בעד מה
ד"ר איתי לייסר 01/12/2015 | 10:04בתשובה 2 רשמתי שלא כדאי לחכות. לא קרה כלום, את מנסה לדחות טיפולים וזה ידוע באנשים שמפחדים אבל את חייבת להבין שיש דרכים לטפל ותוך כדי כך להתגבר על הפחדים.
-
תודה.
שרה 01/12/2015 | 10:01לא הבנתי מהתשובות שלך שכבר ענית על זה.. תודה רבה.
-
תשובת מומחה
5
ד"ר איתי לייסר 01/12/2015 | 09:56אבהיר שוב כי כבר עניתי על זה: לא ממליץ לך למשוך את זה כי הכאבים עלולים להחמיר וזה יכול גם להחמיר תוך כמה שעות (מצד שני זה גם יכול לקחת שבועות וחודשים אבל אם יתחילו הכאבים, הם יהיו מאוד לא נעימים וכדאי למנוע את זה). בנוסף ממליץ שוב שתעשי צילומים מקיפים לפה ורופא השיניים יאמר לך מה דחוף יותר ומה דחוף פחות. בכל אופן אין אפשרות לדעת כלום בלי צילומים ובדיקה של השיניים או לפחות של השן הספציפית עליה את שואלת אז לא יעזור אם תשאלי אותי כל עוד אני לא ראיתי את השן. בהצלחה.
-
5
שרה 01/12/2015 | 09:51נזכרתי בעוד משהו שרציתי לשאול.. מתי כדאי לעשות את הטיפול שורש? אני חושבת לעשות את זה עוד כמה שבועות ולא עכשיו האם זה קריטי? בכללי כמה אפשר לדחות טיפול שורש?
-
תשובת מומחה
4
ד"ר איתי לייסר 01/12/2015 | 09:42אין בעד מה, בשמחה. בהצלחה.
-
4
שרה 01/12/2015 | 09:40תודה רבה
-
תשובת מומחה
3
ד"ר איתי לייסר 01/12/2015 | 09:35תיארת כאבים ותיארת הזנחה ותיארת שרופא שיניים אבחן צורך בטיפול שורש. אם היית מצחצחת שיניים פעמיים ביום והולכת לרופא שיניים ולשיננית כל חצי שנה והרופא היה אומר שאין חור בשן ובכל זאת היה לך מעט רגישות לקור לפעמים משן מסויימת אז המצב היה נשאר כמו שהוא אם היו מבינים מה המקור שלו וממשיכים לעקוב אחריה.
-
3
שרה 01/12/2015 | 09:31שוב תודה. רשמת "לפי מה שתיארת אין מצב שהמצב יישאר כמו שהוא" באיזה מצבים כן לא תהיה התדרדרות? איזה מצב כבר תיארתי? כלומר מה המצב שלי שונה ממצבים שהמצב יישאר כמו שהוא?
-
תשובת מומחה
תשובה 2
ד"ר איתי לייסר 01/12/2015 | 09:24ממה שתיארת אין מצב שהמצב יישאר כמו שהוא אלא רק יחמיר ולא כדאי לחכות כי זה עלול להגיע לכאבים חזקים מאוד. עושים טיפולי שורש גם בגיל 12 אם צריך אז אין קשר לזה שאת בת 19 אלא לכך שהזנחת ואכן מה שהיה היה וכדאי לגשת קדימה. בד"כ הזריקה לא נוראית כמו שחושבים ויש מקרים שהזריקה כמעט שלא כואבת. זה תלוי בהרבה גורמים ובעיקר ברוגע שלך וביכולות של הרופא.
-
שאלה מספר 2
שרה 01/12/2015 | 07:29תודה. מה שהיה היה.. כי לפעמים באמת לא היה לי זמן/כוח.. שאלתי את הרופא אם יש אפשרות אחרת הוא גם אמר שלא אז התשובה שלך באה והצדיקה אותו.. יש מצב שהמצב של השן יעמוד כמו שהוא? או שבאמת המצב יתדרדר ואין ברירה? כי אם לא תהיה התדרדרות אם אקפיד על מספר דברים אז אני מעדיפה ככה.. ומה אתה אומר על הגיל שלי גיל 19 זה בסדר לעשות טיפול שורש? זה יכאב? הזריקה תכאב?
-
תשובת מומחה
שרה היקרה
ד"ר איתי לייסר 01/12/2015 | 07:10שלום שרה, יש כמה דברים שאת חייבת להבין בנוגע לשיניים: קודם כל, יש לצחצח שיניים כל יום, פעמיים ביום. שנית, הבעיות לא תפתרנה עכשיו רק אם תצחצחי וכאבים הם לא משהו שצריך להיות, אפילו לא קלים. לכן את חייבת לגשת לרופא השיניים ולעשות צילומים מקיפים של הפה ולטפל בכל הבעיות ורק לאחר מכן אם תקפידי על צחצוח של פעמיים ביום יכול להיות שלא יהיו בעתיד יותר בעיות. בהצלחה
-
תשובת מומחה
תשובה
-
סדציהרעות 29/11/2015 | 06:42בוקר טוב, רציתי לדעת האם אתה מאמין בטיפולי שיניים ביום אחד? הוצע לי לעשות תחת סדציה בגלל החרדה הדנטלית שלי ונקבע לי תור בסוף החודש הבא. הטיפול יכלול 3 טיפולי שורש ושיקומים 4 עקירות הרמות סינוס ושתלים. אני קצת פאסימית בקשר לעניין כי קראתי שצריך לעבור זמן בין העקירות לשתלים או בין טיפולי השורש לכתרים.. אז איך אפשר לעשות הכל ביום אחד? אשמח לשמוע דעתך בנושא האם זה אפשרי טכנית. והאם זה נכון שלא אזכור כלום מהטיפולים? גם מזה אני חוששת מאוד ומעכשיו חושבת על זה וזה עוד חודש. לא מדובר בהרדמה כללית אלא סדציה. תודה מראש ויום טוב.פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בשמחה
ד"ר איתי לייסר 29/11/2015 | 21:19וערב טוב גם לך
-
תודה רבה!
רעות 29/11/2015 | 20:54שיהיה לך ערב טוב!
-
תשובת מומחה
בצורה הזו
ד"ר איתי לייסר 29/11/2015 | 20:52יש ביטוי ששמו "השתלה מיידית" וזה אומר שבמעמד העקירה מתקינים את השתל. עושים את זה רק לאחר שמוודאים שהעצם מספיק טובה ובוחרים את השתל הנכון. בכל מקרה גם מוודאים שיש יציבות ראשונית טובה של השתל בעצם בזמן הביצוע. ממליץ שאם תלכי על זה אז שמי שעושה את השתלים יהיה מומחה בכירורגית פה ולסת או מומחה במחלות חניכיים. זה נשמע שאכן עשית ניסיונות מסויימים לפני שהחלטת על סדציה וזה בערך מה שחיפשתי לשמוע. אם את מרגישה שמיצית את הניסיונות אז זו לא בריחה מבחינתך. בהצלחה וערב נפלא.
-
אבל איך אפשר?
רעות 29/11/2015 | 20:29בטיפולים רגילים מחכים חודשים בין עקירה לשתל כדי שהמקום יתרפא. אז איך תחת טשטוש יעשו ביום אחד? ישימו שתל על מקום שהוא עדיין לא מרופא דיו? אני חוששת שיהיה "תפסת מרובה לא תפסת". מבחינת הסיפא שלך- אתה יכול לקרוא לזה בריחה.. אני יודעת שניסיתי הכל. אני בת 34, גז צחוק לא עובד, להפנט אותי לא מצליחים, משהו אצלי לא מצליח להשתחרר ואני לא מצליחה להירגע. לדעת הרופא מרכיב הזמן גם משחק תפקיד וככל שעובר הזמן הבעיות גדלות והפחד מדברים חדשים גדל והכל כאילו מתחיל מההתחלה. גם מסדציה אני מפחדת אבל אני יודעת שזה דקה להרדים ואז לא אפריע להם לטפל בי וזה יהיה מאחוריי סוף סוף. אני אפילו לא יכולה לשים את האצבע ממה אני מפחדת.. מכל הקונספט פשוט.. מבטיחה שאני מעדיפה לעבור לידה נוספת ולא שתלים בפה.. ערב טוב ותודה על תשובותיך!
-
תשובת מומחה
אז ככה
ד"ר איתי לייסר 29/11/2015 | 06:57שלום לך רעות, אחלק את תשובתי לשני חלקים: עקרונית, אם בוחרים את המקרה נכון ואם הביצוע הוא טוב ונכון אז אכן ניתן לעשות טיפולים רבים תחת סדציה עמוקה (לא הרדמה מלאה) ואכן המטופל לא זוכר מה היה. שאלת האם אני מאמין בטיפולים כאלו והתשובה לכך היא שאני מאמין בהתמודדות עם החרדה הדנטלית וטיפול תחת סדציה הוא סוג של בריחה מההתמודדות לדעתי אז הייתי ממליץ על כך רק לאחר שהיו ניסיונות רבים ומקצועיים להתמודד עם החרדה הדנטלית שלא צלחו. מקווה שעזרתי ומאחל בהצלחה.
-
תשובת מומחה
בשמחה
-
מומחה או רופא רגילתהל 29/11/2015 | 20:17שלום, עשיתי טיפול שורש אצל מומחה. האם כדאי לעשות המשך שיקום אצל מומחה לשיקום או שזה לא נותן יתרון על פני רופא רגיל? כי לפי מה שהבנתי טיפול שורש כן נותן יתרון כשעושים אצל מומחה. האם יש סיכוי שיכשל הטיפול שורש אם אעשה אצל רופא רגיל. מה אתה ממליץ? נ.ב. אין לי רופא שאני מטופלת אצלו באופן קבוע ולכן אין לי ביטחון בשום רופא היות ואני לא מכירה.. לכן במקרה כזה האם עדיף מומחה. תודה רבהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קודם כל התחלה טובה
ד"ר איתי לייסר 29/11/2015 | 20:22ראשית, טוב מאוד שעשית טיפול שורש אצל מומחה. שנית, אין יתרון משמעותי במומחה לשיקום הפה בביצוע מבנה וכתר לאחר טיפול שורש וכל רופא שיניים אמור לעשות עבודה טובה ללא חשש. ההבדל העיקרי בין מומחה לשיקום הפה לבין רופא שיניים שאינו מומחה הוא המחיר שכמובן יהיה נמוך יותר אצל הרופא שאינו מומחה. שיהיה בהצלחה
-
תשובת מומחה
קודם כל התחלה טובה
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה נועד לענות על כל שאלותיכם/ן בנושא. שימו לב כי כל שאלה שאינה עוסקת ישירות בהריון ולידה, יש להפנות לפורום "גינקולוגיה" או פורום ספציפי אחר בקטגוריית "רפואת נשים" או "הריון ולידה", זאת כדי לאפשר מענה לכל שאלה רלוונטית בפורום עמוס ומבורך זה.
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים