פורום חרדה דנטלית - עמוד 7
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
כתר ומדידותשירה 15/11/2015 | 19:31רציתי לשאול האם יש בעייה בגלל אילוצים של המרפאה ושלי יוצא שמחכה מהמדידה הרשונה לשניה של כתרים איזה חודשיים האם במצב כזה יכול להיווצר אי דיוקים או בעיה אחרת במדידה השניה בגלל שעבר זמן רב מעבר למצופה בדרך כלל ואם כן יכול להיות בעיה אז מה הפתרון שעושים בדרך כלל?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
עניתי כבר
ד"ר איתי לייסר 15/11/2015 | 20:16כבר עניתי שאם הכתר הזמני תקין ויציב לא אמורה להיות בעיה ואם תהיה בעיה אז יעשו מידות חדשות.
-
כתר ומדידות
שירה 15/11/2015 | 19:59ולא יכול להיות שבגלל שכל כך הרבה זמן המדידות יהיו לא מדויקות ויצטרכו מדידות חדשות או שיכול לקרות משהוא לכתר בגלל הזמן המתכת יקרה לה משהוא בזמן הזה?
-
תשובת מומחה
מדידת מתכת
ד"ר איתי לייסר 15/11/2015 | 19:45כן, מצלמים את המתכת (הליבה של הכתר העתידי) ובודקים ורואים
-
מדידות
שירה 15/11/2015 | 19:42ורואים אם יש בעיה או לא ברגע שמודדים את הכתרים שהגיעו מהמעבדה ?
-
תשובת מומחה
מדידות וטווח זמנים
ד"ר איתי לייסר 15/11/2015 | 19:39אם הכתר הזמני תקין ויושב טוב אז לא אמורה להיות בעיה ואם תהיה בעיה אז הפתרון הוא לעשות מדידות חדשות.
-
תשובת מומחה
עניתי כבר
-
עקירת שןחן 15/11/2015 | 17:09מה קורה אם לא עוקרים שן שצריך לעקור אותה? נפל לי מבנה+כתר. רופא השיניים אמר שהשן נאכלה מבפנים ושצריך לעקור אותה. השן לא כואבת לי ואין דלקת. האם חייבים לעקור אותה? למה? מה יקרה אם לא?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
לפי מה שתיארת
ד"ר איתי לייסר 15/11/2015 | 18:09אם השן לעקירה לפי התיאור שלך יש עששת שזה מעין ריקבון בשן שעלול להחמיר לזיהום (הרבה יותר מדלקת) וזה כמו פצצה מתקתקת שאין אפשרות לעצור אותה. במוקדם או במאוחר יהיה נזק ועדיף לטפל לפני שיהיה נזק
-
לא ברור לי למה
חן 15/11/2015 | 18:06אין דלקת עכשיו. למה אי אפשר לשים חומר בתוך השן? מין מילוי כזה שיסתום אותה? אין בה שום בעיה עכשיו..
-
תשובת מומחה
חובה לעקור
ד"ר איתי לייסר 15/11/2015 | 18:01אחרת יכול להיות זיהום שעלול גם לפגוע בעצם שסביב השן הזו וגם בשיניים הסמוכות לה וגם באיברים קרובים לשן.
-
תשובת מומחה
לפי מה שתיארת
-
נזק ושחיקהרעות 05/11/2015 | 23:22שלום הנני שוחקת שיניים . והלילה שחקת קצת הרבה פעמים ואפילו חזק שהעיר אותי מהשינה בסוף הצלחתי לחזור לתפקד רגיל אבל פתאום מאחהצ ערב אחד השיניים (כתר שנעשה בשנה האחרונה) ממש רגיש המקום הסתכלתי ולא רואה שבר אבל כן רואה קצת יותר מחוספס יכול להיות שעשיתי נזק לכתר או שככה זה אמור להיות אני פוחדת שהולך ומחמיר השחיקה והשאלות האם זה נשמע שעשיתי נזק והפתרון היחיד או סד? ולא יכולה כרגע כי יש לי עוד טיפול ועד שחא יגמרו לא שווה והאם לעוד שיניים שגם מהשחיקה וגם עוד שן אחת מנפילה כדאי לתקן זה יעזור להפחתת הרגישות והאם הסד באמת עוזר והאם אחרי שמתרגלים השחיקה תהיה פחות ובאיזה לסת שמים בדרך כלל והאם החומר של הסד קל להתרגל?פתח בחלון חדש
-
נזק
רעות 14/11/2015 | 12:16התמונות ששלחתי הם במייל שלך ולא כאן.
-
תשובת מומחה
לא יעזור
ד"ר איתי לייסר 14/11/2015 | 12:04לא רואה תמונות ולא יעזור כי צריך לבדוק את השן במרפאה
-
תשובת מומחה
להביא
ד"ר איתי לייסר 14/11/2015 | 12:01להביא לתור. אין לי תשובה לגבי הנזק כי צריך לבדוק את השן
-
תשובת מומחה
כן
ד"ר איתי לייסר 14/11/2015 | 12:00להביא
-
נזק
רעות 14/11/2015 | 11:27אני שולחת לך תמונות תחווה דעתך עד התור מה אתה מבין או רואה המיקום זה הכי קרוב איפה שהאצבע שלי נוגעת ותענה לי חזרה . תודה רבה
-
נזק תוספת
רעות 14/11/2015 | 11:08באמת מצאתי אז מה כדאי לעשות שאהיה בתור להביא את הכתר הזמני ליתר בטחון טזה שהמקום לפעמים כואב גם אומר משהוא על הנזק,
-
נזק
רעות 14/11/2015 | 10:31טוב אחפש. אבל לחכות קודם לתור לא להביא ישר קודם שיסתכלו ויגידו אם בכלח צריך ורק לתור הבא להביא או כדאי להביא ליתר ביטחון אם אמצא מה דעתך?
-
תשובת מומחה
כנראה
ד"ר איתי לייסר 14/11/2015 | 10:28מקווה שכן
-
כתר זמני
רעות 14/11/2015 | 07:50נתנו לי באמת את התבנית אבל לא הסתכלתי אם ישנו הכתר הזמני . כנראה ישנו?
-
תשובת מומחה
אלא אם כן
ד"ר איתי לייסר 14/11/2015 | 07:48אלא אם כן שמרתם את הכתר הזמני הישן שהיה לך. בסוף ביצוע כתר ומסירת כתר קבוע אני נותן למטופלים שלי גם את תבניות השיניים שלהם בגבס וגם את הכתר הזמני ואז אם הם שומרים את זה ניתן להחזיר את אותו הכתר הזמני ולא לעשות חדש.
-
נזק וכתר
רעות 14/11/2015 | 07:42אז אם ישלחו יצטרכו שוב לעשות גם כתר זמני חדש?
-
תשובת מומחה
כן
ד"ר איתי לייסר 14/11/2015 | 07:41כן. זה מה שצריך. בהצלחה.
-
נזק
רעות 14/11/2015 | 07:39אז צריך יהיה אם יצטרכו לעשות מחדש כתר זמני אני מבינה ? ושוב תודה .
-
תשובת מומחה
בטח
ד"ר איתי לייסר 14/11/2015 | 07:37ייתכן שיהיה צורך במדידות נוספות. אמורים לשים כתר זמני בפה.
-
נזק
רעות 14/11/2015 | 07:33ואם אכן ישלחו למעבדה זה מצריך מדידות נוספות וגם יהיה משהוא בינתיים בפה ? כי גם התורים שיש לי בדרך כלל יוצא יותר משבועיים אז יוכלו לשים משהוא בינתיים שוב תודה.
-
תשובת מומחה
אל תתחייבי
ד"ר איתי לייסר 14/11/2015 | 06:42ראשית אענה שוב שהנזק אכן כנראה נגרם בגלל השחיקה ולכן אם תעשי סד ותקפידי לשים אותו כל לילה זה אמור לשמור על הכתר ולמנוע בעיות נוספות ייתכן שהתיקון יהיה רק ליטוש במרפאה אבל לגבי תיקון גדול יותר שכולל מעבדה: אני לא חושב שיש "אחריות" כי כפי שאמרת זה נוצר בגלל השחיקה וזה קצת כמו שתקני רכב חדש ותעשי איתו תאונה ותצפי שהחברה תתקן לך אותו בחינם במסגרת אחריות (זה קורה במסגרת ביטוח עם השתתפות עצמית ובשיניים אין את זה אבל מצד שני, מחיר התיקון הוא ממש לא גבוה)
-
נזק ושחיקה אחרון בהחלט
רעות 13/11/2015 | 22:18א. מצטערת שמבלבלת אותך הייתי שואלת פשוט כל הכיצומים דרך הקופה ואין רופאים אין מי לשאול בתקווה שבקרוב זה יסתדר. ב. תודה ג. תוספת שאלה אחרונה :בקשר לשאלותיי האחרונות תוספת ושאלה:מודבק אצלי בדבק זמני. וזה שאמרת ששכבה התפוצצה מה התיקון ואמרת שזה סדק או שבר ואולי שליחה למעבדה ובשביל התיקון האם יצטרכו לפני זה שוב תיקון/ מדידה במרפאה לפני זה והסד ימנע מקרים כאלו להבא ? והאם אם יצטרכו תיקון גדול יש אחריות כי את הנזק אני עשיתי משחיקה אבל גם הכתר לא שנה אפילו.
-
תשובת מומחה
עדיף
ד"ר איתי לייסר 12/11/2015 | 08:24עדיף את התקונים בשתי הלסתות ואז סד אבל גם האופציה השניה אפשרית. על השאלה האחרונה אי אפשר לענות בלי לבדוק אבל סביר שלא יהיה צורך בזה
-
נזק ושחיקה
רעות 12/11/2015 | 08:17יש לי עוד שאלה שיעשו את התיקונים וסד כדי שלא יפגע אתה היית עושה את כל התיקונים ואחכ סד או תיקונים בלסת של הסד . סד ובסוף המשך תיקונים בלסת השניה זו ללא הסד? מה נכון יותר ואם גם יצטרכו מדידות ללסת הנגגית של הסד שיצטרכו אולי ציפוי ולא מחומרים של סתימות בטוח יספיק בדן ספציפית שם?
-
תשובת מומחה
מעריך שכן
ד"ר איתי לייסר 09/11/2015 | 09:58כן, לרוב ליטוש במרפאה יעשה את העבודה למרות שיש מקרים ששולחים למעבדה. בהחלט שסד אמור להגן ממקרים דומים בעתיד.
-
נזק
רעות 09/11/2015 | 08:11אם הנזק באמת רק חיספוס וקילוף הפתרון בדרך כלל יהיה במרפאה? וכדי להגן לפעמים הבאות שישימו סד זה כבר יגן ממקרים חוזרים כאלו?
-
תשובת מומחה
שילוב
ד"ר איתי לייסר 09/11/2015 | 06:50הנזק החיצוני שמבתבטא בחיספוס ניתן לתיקון אבל אם יש נזק לשן בנוסף צריך להבין במה מדובר ולבדוק אם ניתן לתקן. לצערי בשן עם כתר יש חשד לסדק וצריך לבדוק לעומק.
-
נזק
רעות 08/11/2015 | 22:47האם יכול להיות שיהיה נזק/שבר לא גדול שניתן ולתיקון ובכל זאת מרגישה במקרים מסוימים בשן כאב כלומר ממה הכאב מהשן הנל אם זה יהיה נזק קטן השחיקה כל כך עושה את השן לרגישה וכואבת למרות שניתן יהיה לטפל בה?
-
תשובת מומחה
בוודאי
ד"ר איתי לייסר 08/11/2015 | 22:12לא אמרתי שלא ניזוק. אמרתי שני דברים חשובים: טוב שמודבק בדבק זמני כי כך ניתן יהיה להסיר ולתקן. לא בהכרח אומר שיש שבר אך גם קילוף של החרסינה הוא משהו ששווה לבדוק ולשקול תיקון. לגשת למרפאה בבקשה.
-
נזק
רעות 08/11/2015 | 21:43אבל כתר אם הוא תקין לא אמור להיות חלק לגמרי כי בצד אחר שיש גם כתר שבוצע באותה מרפאה ונשלח לאותה מעבדב ופה יש חלק מחוספס זה לא אומר שזה ניזוק במשהוא?
-
תשובת מומחה
סביר שלא
ד"ר איתי לייסר 08/11/2015 | 21:39קודם כל מוזר שהם מודבקים בדבק זמני אבל זה אומר שניתן לתקן אם רוצים. זה לא בהכרח אומר שיש שבר. שוב מדגיש לגשת למרפאה בה זה בוצע כי הם יודעים מה בדיוק בוצע בפה
-
נזק ושחיקה
רעות 08/11/2015 | 21:21כל הכתרים. מודבקים אצלי בדבק זמני. ומה הטיפול אם אכן נשבר משהוא. בכתר? והאם חלק מחוספס בכתר ולא חלק כמו בשאר המקומות שיש כתרים זה אומר שיש שבר?
-
תשובת מומחה
תשובות
ד"ר איתי לייסר 06/11/2015 | 06:26שלום רעות, עניתי בפורום זה על נושא זה הרבה פעמים אז אנסה לסכם כאן שוב את כל התשובות אבל אם יהיו לך עוד שאלות הבהרה תנסי לחפש קצת אחורה את הדיונים הרלוונטיים ואולי שם תקבלי את המענה להבהרות (למרות שאם תביני כל מה שארשום עכשיו אז לא אמורה להיות שאלת הבהרה): קודם כל חובה לעשות סד לילה וזה הפתרון היחיד והסד הנכון לביצוע הוא לדעתי סד קשיח (לא רך) ללסת העליונה בלבד. זה נשמע שעשית נזק אבל צריך לבדוק בדיוק במה מדובר ואת זה תבדקי במרפאה בה בוצע הכתר כי שם יש להם את כל הנתונים על הכתר. אפשר לתקן קודם את הנזקים של השחיקה בשיניים האחרות (בעיקר אם הן נמצאות בלסת העליונה) וזה יקל על הרגישות. אמנם קשה להתרגל לסד אבל אחרי שמצליחים הוא באמת עוזר להפחתת ההידוק והשחיקה והסגולה של סד לילה קשיח ללסת העליונה היא שבחלק גדול מהמקרים, כשהוא בפה בלילות, פשוט מפסיקים לשחוק את השיניים כל עוד הוא בפה. אז לסיכום: סד קשיח בלבד ללסת העליונה בלבד ורצוי לפני שעושים, לסיים לתקן נזקים של השחיקה שקיימים בלסת העליונה בעיקר (נזקים של הלסת התחתונה פחות מפריעים לסד כי אחרי תיקונם אפשר לאזן מעט את הסד ולהמשיך להשתמש בו בלי בעיות)
-
נזק
-
המשךרגועה ;) 11/11/2015 | 21:24.. עשיתי בסוף את הטיפול היום..ויש לי שאלה. הרופא לא הפסיק להגיד שהכל רקוב שם.. היה לו גם קשה מאוד לשים את הסכר גומי.. ואז הוא רשם במכתב שמביאים לרופא ששלח אותי שיש עששת עמוקה בבוקל. בטיפול שורש לא אמורים להוציא את העששת? הוא כתב את המשפט בלשון הווה ולא עבר.. כאילו העששת עדיין שם.. למה הוא השאיר אותה? זה נורמלי? שכחתי לשאול מלחץפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
לא להתבלבל
ד"ר איתי לייסר 12/11/2015 | 07:56אם המומחה סיים את טיפול השורש אז המשקם רק צריך לשקם את השן על ידי מבנה וכתר. סביר להניח שירדים אבל כבר ראית שזה לא כזה נורא. הוא לא יצטרך סכר גומי. בהצלחה
-
תודה
.. 12/11/2015 | 07:51שאלה נוספת- אז אתה אומר שבעיקרון הרופא הרגיל ימשיך את הטיפול שורש זה אומר שגם שם אני אצטרך זריקה? למה האנדודונט לא יכל להמשיך בלי סכר גומי? הייתי גם ככה מורדמת... וגם בשיקום אני יהיה בלי סכר אז מה זה משנה... ובקשר לפחדים שלי: האמת שהזריקה לא כאבה כמו שחששתי אלא היה רגיל.. הוא גם לא נתן לי זמן לחשוב על זה. ניסיתי להגיד לו שאני מפחדת והוא נכנס לדברים שלי ואמר שאין מה לפחד, אצלו לא כואב ובשניות המחט היתה בפנים והוא טלטל את הלחי כזה אז הייתי עסוקה בדברים אחרים. לא קלטתי מה קורה.. הנסיונות לשים את הסכר גומי היו לי יותר טראומתיים.. אחרי הטיפול ראיתי שהחניכיים חתוכות ועם דם.. לא כאב בגלל ההרדמה אבל בלילה כאב מאוד ועד עכשיו. גם הסכר גומי הציק לי כל הטיפול. היה לא נעים בכלל לחץ לי על השפתיים והיה לי קשה. מזל שבשיקום לא צריך סכר גומי. שורה תחתונה- טיפול שורש זו לא חוויה אבל העיקר שאני קצת אחרי.. תודה רבה!
-
תשובת מומחה
אז ככה
ד"ר איתי לייסר 12/11/2015 | 07:07קודם כל, מעבר לזה שרשמת שעכשיו את רגועה ולא לחוצה, לא רשמת אם הזריקה כאבה כפי שחששת וזה חשוב כי אם לא כאב כמו שחששת אז אולי זה יקל על הלחץ בעתיד וחשוב להדגיש את זה בקול רם. לרוב הוא אמור אכן לסלק את כל העששת אבל אם זה היה מונע ממנו לשים את סכר הגומי אז אין בעיה שלא עשה זאת והרופא המשקם יעשה את זה לפני ביצוע המבנה והכתר הזמני. זה בסדר ומקובל לגמרי. בהצלחה
-
זה המשך להודעה שמתחת...
המשך 11/11/2015 | 21:25.
-
תשובת מומחה
לא להתבלבל
-
לחוצהלחוצה 11/11/2015 | 04:58היום בצהריים יש לי טיפול שורש אצל אנדודונט בשן טוחנת שלפני שן בינה.. העניין הוא שהמקום ממש נפוח וכואב כבר כמה שבועות אבל מאתמול מרגישה החמרה.. במצב כזה אפשר לעשות טיפול? כדאי לדחות שיירד קצת הנפיחות והכאבים? אני בהתלבטות כי מצד אחד המתנתי לתור הזה כמה חודשיים אבל מצד שני אני ממש דואגת... לא ישנתי כל הלילה מדאגה.. הטיפול ממש יכאב לי אם אעשה טיפול היום.. אפילו בלי טיפול כואב.. אודה לתשובה דחוף כי התור היום בצהריים... השאלה גם אם טכנית הרופא יטפל בי היום או שאם יראה שנפוח הו ידחה לי מעצמו..? וחבל לי על הזמן של ההגעה לשם..פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בוודאי ששיקול
ד"ר איתי לייסר 11/11/2015 | 07:20ברוב המקרים ניתן להרדים את השן ללא שיכאב אך אם יהיה ספק אז ניתן לתת אנטיביוטיקה ויעשו את הטיפול במועד אחר. אם אני מנהל פורום בשם חרדה דנטלית, תהיי בטוחה שתשובתי תהיה כנה ושאני מתחשב בכאב כי זה הגורם העיקרי לחרדות מטיפולי שיניים.
-
המשך
לחוצה 11/11/2015 | 07:14אני אתקשר אליהם.. ואם הם יגידו לי לבוא ולהתחיל את הטיפול? הזריקה לא תכאב לי יותר? במצב רגיל היא כואבת.. אתה לא חושב שכדאי לדחות מיוזמתי? אולי כאב מבחינתך זה לא שיקול בכלל.. אבל אודה לתשובה כנה עם התחשבות בכאב
-
תשובת מומחה
תתקשרי אליהם לשאול
ד"ר איתי לייסר 11/11/2015 | 06:44זה מאוד תלוי במקרה וברופא. יש מקרים שבהם מחליטים לטפל ובמקביל לתת אנטיביוטיקה וזה לא כואב ודווקא עוזר מאוד להחלמה (ויש מקרים שעושים את זה ואולי לא מסיימים את טיפול השורש עד הסוף אלא משאירים תרופה בתוך השן וזה עוזר מאוד להחלמה). תתקשרי למרפאה לשאול את הרופא.
-
תשובת מומחה
בוודאי ששיקול
-
הסבר מושגיםליאת 10/11/2015 | 21:20מומחה לטיפולי שורש כתב לרופא המשקם: אורך של בוקליות- 18 מ"מ ואורך של דסטיל- 19 מ"מ. הפרוגנזה טובה. ממליץ לשקם במהרה. מה זה אומר? האורכים האלה הם אורך הקדיחה בשן? זה יהיה האורך של הבורג של המבנה? כשאומרים השחזה לשן- מה זה? מה בדיוק הפעולה שעושים?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הסבר מושגים חשוב
ד"ר איתי לייסר 11/11/2015 | 06:54בשיניים טוחנות יש בד"כ בין 2 ל- 3 תעלות שורש ולכל תעלה יש אורך משלה. את טיפול השורש יש לעשות בדיוק עד האורך הנכון ולא מעבר לכך ולכן חשוב שהמומחה רשם לרופא המשקם מה אורך התעלות. אם הרופא המשקם צריך להסיר מאחת התעלות מעט מסתימת השורש לצורך המבנה חשוב שיידע מה האורך של סתימת השורש בכדי שלא יסיר יותר מידי ושישאיר לפחות 4 מ"מ של סתימת שורש בקצהו לצורך איטום מקסימלי. השחזת השן היא הכנת השן לקבלת כתר וכוללת הסרת כ- 1.5 מ"מ של חומר שן מכל הכיוונים של השן. זה נעשה ע"י מקדחי יהלום והשן עברה טיפול שורש אז לא כואב כשמשחיזים אותה (לעיתים מרדימים מעט את החניכיים בלבד בכדי שלא יכאב כשהמקדח נוגע בהם בזמן ההשחזה)
-
תשובת מומחה
הסבר מושגים חשוב
-
כתרורד 08/11/2015 | 22:49איך כתר במצב אידאלי צריך להיראות נראה לי שיש שבר קטן או שליקה אבל לא בטוחה אז איך צריך להיראות ולהרגיש כתר טוב?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קשה לענות
ד"ר איתי לייסר 09/11/2015 | 10:00כל כתר תלוי בסגר הספציפי של הפה ולכן יכול להראות שונה ולהרגיש שונה מכתר אחר (אפילו באותו הפה) אך לרוב שברים לא אמורים להיות אלא אם יש שחיקה/הידוק בפה שגרמו לכך. תגשי לרופא שעשה את הכתר שיענה על כך.
-
תשובת מומחה
קשה לענות
-
אזהרה ושאלהמאור 06/11/2015 | 10:05לפי שם הקבוצה אני מבין שנכנסים לפה הרבה חרדתיים אז חשוב לי מאוד להזהיר. ישנה מרפאה בירושלים (לא הולך להזכיר את השם) שיש לה שיטות לטיפול בחרדתיים ושמה הולך לפניה בקטע הזה. מכיוון שאני כזה הלכתי לנסות ובאמת אני יכול להגיד שלא יודע מה הם עושים שם אבל הפחד נעלם. יש משהו מרגיע באוויר ויש לך חשק לחזור לשם. הייתי שם בבדיקה והכנת תוכנית, לא טיפול. מכיוון שהתוכנית היתה יקרה מידי בשבילי, התלבטתי הרבה והחלטתי לא להתפנק על מרפאה מיוחדת אלא מספיק רופא שיהיה נחמד ושיבין אותי. (המרפאה לוקחת יותר ואולי בצדק.. לא יכולתי להרשות לעצמי). הלכתי לרופא אחר שאני מטופל אצלו עכשיו והוא נתן לי תוכנית טיפולים שונה לחלוטין עם הרבה פחות טיפולים. כשהראתי לו את התוכנית הראשונה אז הוא אמר שאין צורך בטיפולים האלה ויש שיניים שבריאות לחלוטין! הרגשה שכמעט נפלתי בפח וגרמתי נזק לבריאות שלי. מזל שהחלטתי ללכת לעוד בדיקה אצל רופא אחר- ואתם בטח יודעים שזה קשה. אמנם לא רשמתי את שם המרפאה וירושלין גדולה אבל תהיו ערניים וחשדניים אם משהו לא נראה לכם ומקובל ללכת לחווד שניה. ושאלה- שבוע הבא יש לי טיפול שורש ראשון. כל מי שאני אומר לו שיש לי טיפול שורש עושה פרצוף של רחמים ואז הוא אומר "אבל בסוף זה טוב". נראה שאני הולך לעבור גיהנום. ברור ששאלתי את הרופא והוא אמר לא לדאוג, לא כואב בכלל. מי השקרן?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בשמחה
ד"ר איתי לייסר 06/11/2015 | 15:46ובהצלחה
-
לא אמרתי
מאור 06/11/2015 | 13:33לא אמרתי שאמרת שהזריקה לא כואבת בכלל. התכוונתי שעשיתי כמה זריקות בסבב טיפולים הזה (לסתימות) והופתעתי לגלות שבכלל לא מרגישים אותם. תודה אחי
-
תשובת מומחה
לא אמרתי
ד"ר איתי לייסר 06/11/2015 | 12:21לא אמרתי שלא מרגישים את הזריקה בכלל. כל מקרה לגופו. אם יש דלקת בלתי הפיכה בשן אז הזריקה יכולה להיות מאוד לא נעימה.
-
דווקא
מאור 06/11/2015 | 11:52דווקא הופתעתי לגלות שלא מרגישים את הזריקה בכלל. זו אותה זריקה כמו של סתימה? למה אנשים שעברו את זה ליבם יוצא אליי אם זה לא כואב?
-
תשובת מומחה
צודק לגבי האזהרה
ד"ר איתי לייסר 06/11/2015 | 11:32שלום מאור, אחדד את דבריך ואבהיר: בלי קשר לחרדות דנטליות, ברפואה בכלל וברפואת שיניים בפרט יש יותר מגישה אחת ותמיד כדאי לבקש הסבר מפורט וכן לגשת ליותר מחוות דעת אחת בכדי ללמוד ולהבין מה נכון לעשות. גם לגבי טיפול שורש תסלח לי שאולי אבלבל אותך אבל יש הרבה מקרים שניתן לחסוך טיפול שורש ולהציל את השן מכך ע"י ביצוע סתימה בלבד אך צריך לגשת לרופא שיודע איך לעשות את זה. לגבי טיפול השורש עצמו, כל מקרה לגופו אך ברוב המקרים החלק היחיד שלא נעים הוא ההרדמה וגם לא נורא מידי. הטיפול עצמו לא כואב בכלל ולאחריו ייתכנו מעט כאבים למשך אולי כמה ימים אך עם משככי כאבים (לרוב אקיול אם בכלל) הכל עובר בלי סיוט גדול מידי.
-
תשובת מומחה
בשמחה
-
טיפולדנה 05/11/2015 | 23:26רציתי לשאול אני קצת מקוררת וטיפה משתעלת אומנם יש הטבה אבל אם זה לא יעבור עד לתור עוד כמה ימים אפשר לעשות טיפול ? מדובר על מדידות שניות עם כתרים שחזרו מהמעבדה?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טיפול
ד"ר איתי לייסר 06/11/2015 | 09:00על זה עניתי, לא חושב שייגרה יותר את מקום הטיפול אך תשאלי במרפאה בה את מטופלת
-
טיפול
דנה 06/11/2015 | 08:57השאלה מבחינת הטיפול האם מסוגלת זה לא ייגרה יותר את המקום הטיפול?
-
תשובת מומחה
לא אמורה להיות בעיה
ד"ר איתי לייסר 06/11/2015 | 06:16ממליץ שתשאלי במרפאה בה את מטופלת אבל מבחינתי האישית לא אמורה להיות בעיה. זו אמורה להיות פגישה די פשוטה ובלי קשר, הרופא אמור לעבוד עם כפפות+מסיכה+משקפי מגן ולכן לא להדבק ממך.
-
תשובת מומחה
טיפול
-
פצעון וקליקיםמור 03/11/2015 | 08:35היי, אם אפשר לדון על שני דברים. האחד- יש לי פצעון בחיך הרך למעלה, נראה כמו פצעון בגרות, כבר יותר מחצי שנה. הוא לא נמצא תמיד אלא הולך ובא הולך ובא. כשהוא צומח זה כואב וכשהוא נמצא הוא רק מציק ומגרד ואז זה קטן עד שנעלם. הלכתי לרופא שיניים ותיארתי לו מה שקורה, הפצעון לא היה באותו זמן, והוא אמר שזה בגלל שני טיפולי שורש שמחכים שאעשה אותם הרבה זמן. לא מדובר באבסס, אבססים גם היה לי וזה שונה בגודל, במרקם, בצורה, במיקום (האבסס גדל לי על החניכיים מעל השיניים). עשיתי טיפול שורש אחד והפצעון ממשיך לצמוח ואפילו לא מראה סימנים של שינוי כלשהו. אני לא חושבת שזה קשור לטיפולי שורש. מה הקשר בין טיפול שורש לחיך עליון? מה אפשר לעשות כדי לרפא אותו? דבר שני, יש לי בעיה של קליקים בלסת כשאני פותחת וסוגרת את הפה אחרי פתיחה גדולה. יש לי את זה ממש מזמן וזה לא הפריע לי כל כך עד שעשיתי את הטיפול שורש ומאז הקליקים ממש בתדירות גבוהה, הם יותר חזקים ויותר כואבים. מה אני יכולה לעשות כדי שיעבור לי? מה אני יעשה עם הטיפול שורש השני, זה לא יחמיר את המצב? אני מרגישה שהלסת שלי ממש מתפרקת. השאלה אם הפצעון קשור לט"ש ואז כדאי לעשות אותו או שזה לא קשור ואז אני סתם מחמירה את מצב הלסת שלי.. מה לעשות?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כל הכבוד
ד"ר איתי לייסר 05/11/2015 | 08:55בהצלחה
-
טוב
מור 05/11/2015 | 08:39אלך היום.. חח איזה קל לשכנע אותי תודה רבה יום טוב
-
תשובת מומחה
יכול להגרם נזק
ד"ר איתי לייסר 05/11/2015 | 08:36כן יכול להגרם נזק מכדור אחד. תקחי משככי כאבים עד שתגיעי לרופא או שתלכי מחר אם לא היום. ממליץ לשקול ללכת לרופא אחר אם את בטוחה שייתן אנטיביוטיקה בלי לבדוק כי מאוד חשוב שיאבחנו את הבעיה בזמן אמת.
-
תיקון
מור 05/11/2015 | 08:32*פיתרון ביתי שהוא לא אנטיביוטיקה
-
..
מור 05/11/2015 | 08:30בעיקרון שאלתי אותך על אם יכול להיות נזק מעוד כדור אחד.. ועל זה לא ענית לי. מה יש לאבחן פה? זה אבצס בטוח.. בטוח הוא יגיד לי עזרה ראשונה וכשלא ארצה אז הוא יביא לי אוגמנטין. היום אני לא אספיק ללכת ואז זה אומר רק ביום ראשון. והתור הרגיל הוא ביום שלישי.. האם יכול להיגרם נזק או לא? יש פיתרון שהוא לא אנטיביוטיקה?
-
תשובת מומחה
לא לא לא
ד"ר איתי לייסר 05/11/2015 | 08:18קודם כל אני מברך אותך שהקשבת לי אז תקשיבי עוד קצת בבקשה: אל תקחי אנטיביוטיקה בשביל שהרופא שתלכי אליו היום יוכל לאבחן בדיוק במה מדובר.
-
משהו אחרון
מור 05/11/2015 | 08:14אוף ביש-גדא.. אתמול בערב התנפחו לי החניכיים מאבצס ולא לקחתי אנטיביוטיקה כי הפחדת אותי! קבעתי תור לרופא לשבוע הבא. ואני לא יכולה להישאר עם זה עד שבוע הבא.. האם עוד פעם אחת תשנה את ה"עמידות זני חיידקים"? חייבת להיות בטוחה.. יכול להיות שעכשיו אין עמידות ואחרי הפעם הזאת יהיה? נכון שלא הגיוני? זה בסדר שאקח חד"פ? כי אני לא רוצה ללכת לרופא היום לעזרה ראשונה, יש לי תור שבוע הבא.. יש מצב שהקצנת את הסיכונים?
-
תשובת מומחה
אין בעד מה
ד"ר איתי לייסר 04/11/2015 | 07:10שמחתי לקרוא החלטתך. בהצלחה
-
ממש ממש תודה
מור 04/11/2015 | 06:46אני יזמין תור ויעשה את זה.. אולי הוא בכל זאת ייעלם.. תודה על הסבלנות
-
תשובת מומחה
הבהרות
ד"ר איתי לייסר 04/11/2015 | 06:39מור יקרה, מבהיר שלא הגענו למסקנה הזו כי אי אפשר ברפואה להסיק דבר כזה בלי בדיקה מקיפה וממוקדת. אני שיערתי שהוא לא קשור לטיפול השורש ואז כל החששות שהעלית כאן אכן אפשריים לצערי וזו הסיבה שאסור לך להזניח. אם נוטלים אנטיביוטיקות לא נכון, במקרי קיצון עלולים להגיע למצב שבו על דלקת גרון קטנה צריך להתאשפז בבית חולים בכדי לקבל אנטיביוטעקה לווריד. לא מומלץ לשחק בבריאות ולהגיד "מקסימום אקח 2 אוגמנטין פעם בכמה חודשים" כי זה פשוט מסוכן. טיפול בנזקים שעלולים להיות הם לרוב ע"י ניתוחים בבית חולים. לגבי כמה פגישות קצרות: זה לא אומר כל פעם זריקה כי ברגע שהעצבים אינם אין כאבים בטיפול והכאבים הם לרוב רק בסוף הפגישה האחרונה. בהצלחה
-
המשך
מור 04/11/2015 | 06:18מזכירה שהגענו למסקנה שהפצעון לא קשור לטיפול שורש. מה אתה ממליץ? לעשות ומה שיהיה יהיה? אולי זה יישמע מטומטם מצידי אבל יש סיכוי שהפצעון הזה זה משהו מסוכן? מפחיד אותי שהוא לא נעלם ואם גם אחרי הטיפול השני הוא לא ייעלם אז מה אני יעשה? אני יתחיל לדמיין דברים. ואני אשמח לקבל תשובות לשלוש שאלות נוספות: כתבת שלא תהיה ברירה אלא לתת אנטיביוטיקה אחרת. מה הבעיה בלתת אנטיביוטיקה אחרת כשהיא תפסיק לעבוד? כתבת שיכול להיגרם נזק ללסת עליונה ולסינוס. איך מטפלים בנזקים כאלה אם יהיו? והטיפול בכמה פגישות קצרות. נחשפתי לרעיון הזה כבר אבל זה אומר כמה פעמים להוא לרופא, וכל פעם זה זריקה, וקדיחות מחדש, וסתימה זמנית מחדש וכאבים אחרי טיפול מחדש. נכון?
-
תשובת מומחה
מסקנות שגויות לגמרי
ד"ר איתי לייסר 03/11/2015 | 23:26מור היקרה, אני מצטער מאוד אבל את מדברת בבטחון גדול על משהו שאת לא מבינה בו וזה מרגיש כאילו את לא מבקשת את ההסבר שלי אלא את האישור שלי להתנהגות שלך ואני לא אאשר לך כי זו טעות על גבי טעות: זו טעות חמורה לקחת אוגמנטין במינון לא נכון ("כדור שניים") כי זה עלול לגרום לזני חיידקים שעמידים לאוגמנטין ואז לא תהיה ברירה אלא לתת אנטיביוטיקה אחרת. הפצעון הזה מרמז על זיהום שעלול להסתבך ולגרום לנזק גדול בלסת העליונה, בסינוס המקסילרי (מערות האף) וכן לנזק לשיניים הסמוכות. זה לא רק מה שרשום בספרים אלא אלו ממצאים שרופאי שיניים נתקלים בהם מידי פעם בעבודתם. הבעיה שלך בלסתות לא אמורה להחמיר בשל טיפול השורש ובסה"כ צריך להבין במה מדובר ואולי פשוט לעשות את טיפול השורש בכמה פגישות קצרות במקום בפגישה אחת ארוכה וזה יפתור את הבעיה? לא ממליץ לך להחמיר את המצב ואת בכיוון הלא נכון הזה.
-
באמת דבר אחרון
מור 03/11/2015 | 18:34זה סוג של מסקנה שלי ואשמח להבהרה. כאמור לעיל יש לי שתי בעיות. טיפול שורש מבחינתי זה לא בעיה, אלא אולי פיתרון לאחת הבעיות שיש לי, הפצעון. וכמעט בטוח שלא. אני לא מרגישה את השיניים של הטיפול שורש, גם לפני הטיפול הראשון לא הרגשתי. כך שטיפול שורש לא מועיל לי בכלום (אין לי תסמינים בעייתיים). פעם בכמה זמן גדל לי אבצס בחניכיים ואני שותה כדור שניים של אוגמנטין והוא מתפוצץ. זה לא קורה בתדירות של כל שבוע, אלא הרבה זמן אפילו חצי שנה. מבחינת כמות אנטיביוטיקה- הכמות לא רבה לכן זה לא נורא. שורה תחתונה- למה לי לעשות טיפול שורש נוסף אם זה לא פותר לי שום בעיה ורק אולי יחמיר לי בעיה? אז מה שבספרים כתוב... טיפול שורש זה דבר כואב.. חוויתי את זה ואני מעדיפה לא לסבול ואפשר להסתדר בלי.. תודה רבה
-
תשובת מומחה
צודקת
ד"ר איתי לייסר 03/11/2015 | 18:15הבנתי את הבעיה ואת בהתחלה לא הבנת אבל אח"כ הבנת. חובה לעשות טיפול שורש אחרת המצב עלול להחמיר. אני לא בטוח שהבעיה עליה את מדברת תחמיר אבל אם יש לך ספק תלכי לחוות דעת שניה. בהצלחה
-
או שבקריאה שניה אני לא הבנתי
מור 03/11/2015 | 17:54רשמת שאין מה לפחד לפני אבחנה מדויקת. אבחנה מדויקת של מה? של הלסת? הרופא שלי בגישה של קודם כל תעשי טיפול שורש ואחר כך נדבר.. ואני רואה שגם אתה בגישה כזו.. אולי בספרים של הרפואה כתוב שאם יש צורך בטיפול שורש עושים לא משנה מה.. אבל פה באמת יש לי בעיה ואני באמת באמת בהתלבטות..
-
חושבת שלא הבנת לגמרי את הבעיה...
מור 03/11/2015 | 17:33בדוק אני צריכה עוד טיפול שורש. יש אבחנה. ואם אעשה אותו אני אסבול יותר מהלסת. השאלה מה אני מעדיפה שורש אחד שצריך טיפול או לסת יותר כואבת שזה הבנתי לכל החיים... ובגלל שהפצעון נמצא במקום שהוא נמצא, רחוק מאזור השיניים, לא נשמע לי הגיוני שזה קשור לטיפול שורש ולכן לא נראה לי שטיפול שורש יעזור לפצעון. גם אתה כותב שזה לא הגיוני. וכתבת על ניסוי וטעיה.. ואם אסבול עד סוף החיים מהלסת בגלל הניסוי הזה? לא יעזור לי ללכת שוב לבדיקה כי השיחות חוזרות על עצמן הרי אני יודעת שאני צריכה טיפול..
-
תשובת מומחה
אין מה לפחד לפני אבחנה מדוייקת
ד"ר איתי לייסר 03/11/2015 | 17:11המיקום בחיך הרך לא נשמע הגיוני כי השורשים לרוב לא מגיעים עד לשם. איך תהיי בטוחה? תגיעי לרופא שיאבחן בדיוק במה מדובר והוא יענה. בכל אופן אם צריך בוודאות לעשות טיפול שורש אז אם זה לא יעבור לאחריו יהיו תשובות יותר מדוייקות. לצערי ניסוי וטעיה זה חלק מרפואה.
-
פצעון וקליקים
מור 03/11/2015 | 14:19זאת שן טוחנת שנמצאת למעלה. המקום של הפצעון הגיוני? כמה עמוק החיך הרך? כי אני כמעט בטוחה שקוראים לזה חיך רך. כדי ליגוע בו עם הלשון אני מעקמת אותה כלפי פנים.. וכן היתה בעיה של קליקים גם לפני הטיפול שורש רק מרגישה החמרה מאז. אולי בגלל שהפה היה פתוח הרבה זמן? בקצב הזה אחרי הטיפול שורש השני הגולגולת שלי תתפרק לשניים אם רוצה להיפטר מהפצעון הזה הוא ממש מציק. איך אני יכולה להיות בטוחה שאחרי טיפול שורש שני הוא ייעלם לצמיתות?
-
תשובת מומחה
לא חושב שההקשר נכון
ד"ר איתי לייסר 03/11/2015 | 13:35שלום מור, נתחיל מהפצעון: בתחילה רשמת החיך הרך וקשה לי להאמין שמדובר בחיך הרך אלא בחיך הקשה (החיך נמצא רק בלסת העליונה והחיך הרך עמוק יותר לכיוון הלוע לעומת החיך הקשה). אכן יכול להיות שהפצעון קשור לצורך בטיפול שורש ושהמדובר בפיסטולה (עדיין רחוק מלהיות אבצס, וגם בחניכיים בחלק שקרוב יותר ללחי לרוב מדובר בפיסטולה) אך אין אפשרות לענות בלי לבדוק את השן ולצלם אותה. העניין של המיקום תלוי במספר השורשים שיש לשן המדוברת ובמיקום של השורש הבעייתי: אם הוא קרוב לחיך אז הפיסטולה תהיה בחיך. אני לא מכיר קשר בין טיפול שורש לבין החמרה של קליקים וסביר להניח שהייתה בעיה במפרקי הלסת עוד לפני שביצעו טיפול שורש. אם אכן צריך לעשות טיפול שורש אז אני ממליץ לא להמתין עם זה ולטפל בהקדם האפשרי.
-
תשובת מומחה
כל הכבוד
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה נועד לענות על כל שאלותיכם/ן בנושא. שימו לב כי כל שאלה שאינה עוסקת ישירות בהריון ולידה, יש להפנות לפורום "גינקולוגיה" או פורום ספציפי אחר בקטגוריית "רפואת נשים" או "הריון ולידה", זאת כדי לאפשר מענה לכל שאלה רלוונטית בפורום עמוס ומבורך זה.
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים