פורום חרדה דנטלית - עמוד 8
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
התקלפותשיר 03/11/2015 | 23:03רגשתי משהו מוזר בפה, הלכתי למראה וראיתי שהחיך למעלה מצד ימין מתקלף. אני יכולה להזיז את ה"עור" עם הלשון ולהחזיר אותו למקום. העור הזה מחובר בסוף הפה ואני מפחדת לתלוש לגמרי. זה מאוד שורף. האם אפשר לתלוש? בחיים זה לא קרה ליפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
נשמע כמו כוויה
ד"ר איתי לייסר 03/11/2015 | 23:28תנסי להזכר האם אכלת לאחרונה משהו חם כמו פיצה למשל? משהו שעלול היה לגרום לכוויה. לא ממליץ לתלוש אלא להמתין עם זה ולשקול לגשת לרופא שיניים שיציץ על זה בקרוב.....בהצלחה.
-
תשובת מומחה
נשמע כמו כוויה
-
שברשירה 31/10/2015 | 10:02איזה פתרונות יש לשן שנשברה לפני הרבה שיניים ומפריע לי האסתטיקה שלה ורוצה לתקן במיוחד שאני שוחקת ופוחדת שאזיק לה עוד וגם רוצה שהשן תראה נורמלית ולא הבדל בגובה לעומת האחרות?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בשמחה
ד"ר איתי לייסר 01/11/2015 | 07:59בשמחה ובהצלחה
-
שבר
שירה 01/11/2015 | 07:58ברור שאם אפשר סתימה לבנה אז את זה אבל אם לא אעשה את הציפוי ואולי אצלי זה יסתדר ויש שיטות אולי שעושים שדווקא כן יחזיקו בכל מקרה תודה רבה על הייעוץ.
-
תשובת מומחה
בוודאי
ד"ר איתי לייסר 01/11/2015 | 07:46בוודאי שאפשר לנסות אך קודם הייתי מנסה השלמה ע"י סתימה לבנה (מעטים המקרים שלא יכולים) ואם את מוכנה כלכלית לנסות ציפוי חרסינה זה או אחר מתוך הנחה שאולי הכסף של זה ייזרק לפח ויבוצע בהמשך כתר אז בסדר גמור. צדקת לגמרי שסד הלילה הוא הדבר החשוב ביותר שיגן על כל מה שיבוצע. שיהיה בהצלחה.
-
שבר
שירה 01/11/2015 | 07:35לא כדאי לנסות בכל זאת אם המצב או ביניים ועדיין לא כתר ולא יכולים מחומר של סתימה אולי לא ייזבר ושישימו סד זה יגן לכתר תמיד אפשר לעבור לא?
-
תשובת מומחה
כן אבל
ד"ר איתי לייסר 01/11/2015 | 07:05כן אבל יש איתם בעיות במקרים של שחיקת שיניים ואם בכל אופן הם יישברו, צריך לעשות חדשים וזה לוקח זמן והמטופלים לרוב מתוסכלים מזה.
-
שבר
שירה 31/10/2015 | 23:17אבל הציפויים האלה לעומת חומרים מורכבים של סתימות אמורים להיות יותר חזקים לא? והאם הם לא יותר חזקים? שעובדה עושים אותם כבר במעבדה ולא במרפאה כמו החומרים של הסתימות?
-
תשובת מומחה
אכן
ד"ר איתי לייסר 31/10/2015 | 22:25אכן יותר חזק וקשה יותר להסרה אבל תשובתי לא משתנה גם לגביו. אני אישית לא בעד.
-
שבר
שירה 31/10/2015 | 21:05ומה דעתך ומה ההבדל בין הציפוי לומינייר לעומת לימנייט יותר חזק וטוב?
-
תשובת מומחה
בעייתיות
ד"ר איתי לייסר 31/10/2015 | 11:00הבעייתיות בלמינייט היא לא חוזק החרסינה אלא ההדבקה לשן וזה עלול להשבר.
-
השלמות
שירה 31/10/2015 | 10:46אבל אין בזה סוגים שונים של חרסינה יותר ופחות חזקים והסד לא ישבור כי השן בלסת תחתונה והסד אמרת כדאי בעליונה לשים.
-
תשובת מומחה
לא ממליץ
ד"ר איתי לייסר 31/10/2015 | 10:40אני לא ממליץ על למינייט בפה עם שחיקה כי הוא מועד לשבירות או להסרה על ידי הסד אם אכן עושים סד קשיח כפי שמומלץ.
-
השלמות
שירה 31/10/2015 | 10:38שאלתי בעוד מקום ואמרו שיש אופציה ביניים עכשיו ענו לי של ציפוי למינייט/חרסינה למה לא להשתמש בזה נשמע לי דווקא טוב?
-
תשובת מומחה
תלוי בקירות השן
ד"ר איתי לייסר 31/10/2015 | 10:33אם אין מספיק קירות שן לתמוך בהשלמה ע"י חומר של סתימה לבנה אז האופציה היא אכן כתר ולעיתים רצוי לצורך כך לעשות טיפול שורש יזום
-
השלמות
שירה 31/10/2015 | 10:24ואם צריך השלמה קצת יותר גדולה יש עוד טיפול חוץ מזה ומכתר האם יש עוד טיפול אחר כי לא צריכה טיפול שורש?
-
תשובת מומחה
השלמות
ד"ר איתי לייסר 31/10/2015 | 10:18אם אין צורך בטיפול שורש אז סביר להניח שבפה שיש שחיקה יעשו שימוש בשחזור (סתימה) מחומר של סתימה לבנה. עושים את זה במרפאה כמו שעושים סתימה רק מעט יותר נרחבת לפי הצורך.
-
שבר
שירה 31/10/2015 | 10:13אבל באופן עקרוני גודל השבר הוא לא הכי קטן בערך בגודל בינוני. אבל רק ליידע איזה סוגים של השלמות באיזה צורה עושים?
-
תשובת מומחה
צריך לבדוק בכדי לענות
ד"ר איתי לייסר 31/10/2015 | 10:10אין אפשרות לענות בלי לבדוק כי זה תלוי בהרבה גורמים. אם את שוחקת אז חשוב מאוד שמייד לאחר התיקון שלה תעשי סד לילה קשיח ללסת העליונה בכדי לשמר את המצב ולא לשבור את מה שיבנו.
-
תשובת מומחה
בשמחה
-
הידבקותשרית 31/10/2015 | 22:05דלקת בשן עם אבצס שהתפתח זה דבר מדבק? כשאני מנשקת את הבת שלי, תינוקת, זה יכול לגרום לה נזק?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בשמחה
ד"ר איתי לייסר 01/11/2015 | 07:47בשמחה ובהצלחה
-
אברר את זה כבר מחר
שרית 31/10/2015 | 23:00רוב תודות ולילה טוב!
-
תשובת מומחה
ככה ככה
ד"ר איתי לייסר 31/10/2015 | 22:56הבנת פחות או יותר בסדר, אבל...... יש סבירות גבוהה שניתן למנוע הידרדרות אם שמים תרופה בתוך השן וכן מידי פעם מחדשים אותה במהלך ההריון.
-
הבנתי אחרת
שרית 31/10/2015 | 22:48הבנתי שלא כדאי להישאר עם שן פתוחה הרבה זמן. וזה הרבה מאוד זמן. הבנתי שהאבצס ייעלם אבל אם לא ממשיכים בטיפול אז זה יחזור ויכול להביא לנזק יותר גדול. לא הבנתי טוב?
-
תשובת מומחה
לא מדוייק
ד"ר איתי לייסר 31/10/2015 | 22:42את יכולה לעשות פתיחה ראשונית לטיפול שורש שתמנע הידרדרות במהלך ההריון. בהצלחה
-
זו בעיה..
שרית 31/10/2015 | 22:34אני בתחילת הריון ואני לא יכולה לעשות טיפול שורש עכשיו. תודה לך על תשובתך אנסה לשאול בפורומים אחרים
-
תשובת מומחה
כנראה שלא
ד"ר איתי לייסר 31/10/2015 | 22:30אני חייב לומר שאני לא בטוח בתשובה במאת האחוזים אבל ככל הידוע לי אין סיכוי להדביק אחרים או לגרום לנזק לתינוקת כי האבצס נוצר מסיבה כלשהי וזה לא יכול לעבור הלאה אבל אני לא בטוח לגמרי ובכל מקרה רצוי לגשת לרופא השיניים ולטפל בשן עם האבצס.
-
תשובת מומחה
בשמחה
-
פחד מהזריקהטליה 31/10/2015 | 22:29שלום יש לי פחד גדול מהזריקה שלפני טיפול שיניים ולכן אני לא הולכת לטפל כבר כמה שנים. אין לי פחד מהטיפול עצמו. הפחד ממחטים הוא לא רק בטיפול שיניים. האם גז צחוק או היפנוזה יכולים להוות תחליף לזריקה? האם יש לזה פיתרון בכלל? זקוקה לפיתרוןפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אשתדל
ד"ר איתי לייסר 01/11/2015 | 07:09מצטער אבל אין לי מאמר לכוון אותך אליו אבל ממליץ שתחפשי בגוגל או אף באתר בשם pubmed.com את הנושא הבא: Dental phobia from needles and hypnosis
-
תוכל לכוון אותי?
טליה 31/10/2015 | 22:58אולי יש לך מאמר עם פתרונות לפחד הספציפי הזה ותוכל לשים לי קישור? התשובה שלך היתה מעט כללית
-
תשובת מומחה
בוודאי
ד"ר איתי לייסר 31/10/2015 | 22:41בוודאי שיש כמה וכמה דברים שניתן לנסות והפחד מהזריקה נפתר כבר לאנשים רבים לפנייך גם במרפאתי. רצוי לנסות בהדרגה את הדרכים השונות. בהצלחה.
-
תשובת מומחה
אשתדל
-
כתריםיעל 31/10/2015 | 21:06עשו לי מדידות ראשונות ל2 כתרים מהקורה עכשיו ומה עושים ובודקים בתור הבא אחרי שיחזרו מהמעבדה?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אשתדל לענות
ד"ר איתי לייסר 01/11/2015 | 07:04השאלה הייתה מאוד מבולבלת ובכל מקרה התשובה המדוייקת תנתן לך רק על ידי הרופא המטפל כי הוא יודע את הנתונים. הצילומים מראים האם המתכת חובקת חומר שן בריא מכל הכיוונים ואם כן אז זה מעולה וניתן להתקדם לסיום הכתר על ידי ציפוי המתכת בחרסינה.
-
כתרים
יעל 31/10/2015 | 23:26כן זה כתרים מאוחים למתכת כמו שאמרת . ועוד שאלה אחד הכתרים זה כתר שכבר ניסו לעשות כבר לא הצליחו ואז שלחו אותי להארכת כותרת ואז שוב עשו מדידות וציינו שזה מדידות חדשות ובמדידות האחרונות קצת ארך יותר קצת מהצפוי היה עיכוב והסתבכות קלה שהתגברו אבל מה זה אומר למעבדה זה שאמרו שזה מדידות חדשות ולא יכול להיות שוב הסתבכות שהניתוח לא הצליח או פתאום ניתוח גם בצד שני בעקבות זאת שכל הטיפול נעשה בעקבות שבר בשן כי לא אמרו שצריך פשוט פוחדת כמו שפה בצד הזה פתאום אחרי שהכתר יחזור שכן יצטרכו למרות שבצד שעשו הארכת כותרת הדילמה היתה מהתחלה אבל מה אתה אומר יש סיכוי שיכולות להיות הפתעות/דברים שלא ראו או שחשבו שהכל בסדר ולא היו היסוסים ופתאום יראו שכן צריך ומה הצילומים אמורים להראות?
-
תשובת מומחה
אענה אבל תשאלי את האדם הנכון
ד"ר איתי לייסר 31/10/2015 | 22:27אני לא יודע מה הכתרים המתוכננים ואני לא יודע מה הם השלבים שבהם צועד הרופא שלך ולכן את צריכה לשאול אותו. אם המדובר בכתרי חרסינה שמאוחים למתכת אז השלב הבא הוא מדידת המתכות וצילום שלהן לראות שהן חובקות חומר שן בריא מכל הכיוונים.
-
תשובת מומחה
אשתדל לענות
-
רגישות גבוהה וכאבירדן 24/10/2015 | 23:47שלום הנני שוחקת שיניים עד היום היום התקפים של הרגישות בעקבות זאת משתמשת יותר במשחת שיניים וזה עזר עכשיו מהחודש האחרון הרגישות והשחיקה עלו בהתחלה חשבתי שזו שן מסויימת שיותר כאבה ששם עשיתי נזק יותר אבל הכל בסדר ופתאום בימים האחרונים כואב כל פעם שן אחרת השאלה היא האם יכול להיות כאבים חזקים מאוד עקב רגישות גדולה ובעקבות השחיקה מאבדת ככה יותר חומר שן , האם אם יעשו תיקונים לשיניים שכבר שבורות + רווחים שאם כבר יש יעשו זה יקטין את הרגישות שחשה והאם לאחר מכן הפתרון יהיה רק סד וכמה קשה אם זה הפתרון היחיד להתרגל אליו?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
לסת עליונה
ד"ר איתי לייסר 31/10/2015 | 10:35הלסת התחתונה היא הניידת ולכן עדיף לצורך יציבות לשים את הסד בלסת העליונה
-
סד
ירדן 31/10/2015 | 10:22טלאיזה לסת טוב יותר ומה ההבדל אם שמים בעליונה או התחתונה ?
-
תשובת מומחה
תשובות
ד"ר איתי לייסר 31/10/2015 | 10:08לעיתים מצליחים לשלוט יותר טוב גם על ההידוק והשחיקה שביום אבל לא כדאי לבנות על זה אלא להעלות למודעות ולהמשיך בניסיונות להפסיק להדק ולשחוק ביום. ההתרגלות לסד משתנה בין אדם לאדם ואין לזה חוקים. הסד המומלץ הוא הקשיח ואם מתרגלים אליו, זה הכי טוב שיש. אם תנסי להתרגל קודם לרך יש סיכוי שלא תצליחי להתרגל לקשיח ךעולם וחבל מאוד כי הוא הנכון ביותר ברוב המקרים. הקשיח לא אמור ליפול אם נעשה כמו שצריך.
-
שחיקה שאלה אחרונה בהחלט
ירדן 31/10/2015 | 09:59עוד שאלה רציתי לשאול האם אחרי התיקונים והתקנת הסד והתרגלות האם גם התנועות ביום שלפעמים יש לי סימנים שעומדת לשחוק גם ביום מנסה כמה שיותר לשלוט בזה יתרגלו וזה יפחת אחרי התרגלות לסד יהיה שליטה יותר גדולה על התנועות בפה גם ביום ללא סד? ותוך כמה זמן מתרגלים לסד מ2 הסוגים שקיימים ואמור להחזיק בלי בעיות לא יכול ליפול?
-
תשובת מומחה
שחיקה
ד"ר איתי לייסר 30/10/2015 | 10:30לא יודעים את הסיבות המדוייקות לשחיקה אך יש מרכיב ידוע של מתח ולחץ בחיים ואם שולטים בו, לרוב מעדנים מעט את ההידוק/שחיקה.
-
שחיקה
ירדן 29/10/2015 | 20:30ממה נובע השחיקה בגיל כזה והאם יש משהוא שאולי לא מודעת שיכולה לעשות בינתיים עד שיטפלו להקטנת השחיקה?
-
תשובת מומחה
מכיר
ד"ר איתי לייסר 29/10/2015 | 08:38בהחלט מכיר גם בגיל כזה. שוב אומר שצריך לבדוק את השיניים כי התיאור של השן עם הדקירה יכול להיות משחיקה או מסיבה אחרת. לגבי האוכל שנתקע, בוודאי שזה הגיוני וצריך למנוע דחיסת מזון ככל שניתן.
-
שחיקה וכאב
ירדן 28/10/2015 | 23:20אבל אתה מכיר הרבה מקרים של כבר בגיל כזה שחיקה וכבר צורך בסד למרות שאני ממש חרדה ופוחדת שלא אצליח להתרגל והיום הרגשתי ממש אי נוחות כמו דקירה משן אחת שבשורה שממש הציק שם זה יכול להיות ןגם ברווחים הרבה פעמים נכנס יותר אוכל זה גם הגיוני מאשר בשיניים שהרווחים קטנים?
-
תשובת מומחה
קורה
ד"ר איתי לייסר 28/10/2015 | 12:29שחיקה והידוק קורים בשל פעילות יתר של מפרקי הלעיסה וזה יכול לקרות בגילאים שונים ברמות שונות
-
שחיקה וכאב
ירדן 28/10/2015 | 08:27בדקו ואין שום דבר לא חור ולא טיפול שורש ושוב איך זה קורה בעוצמה כזאת שחיקה בגיל מוקדם תמיד ששמעתי על שחיקות זה אנשים בהרבה יותר מבוגרים ועוד הולך וגובר בזמנים מסויימים.
-
תשובת מומחה
הגיוני לגמרי
ד"ר איתי לייסר 27/10/2015 | 22:25אם יש רגעים של כאב חזק אז יכול להיות ששן מסויימת נשחקה עד לרמה של צורך בטיפול שורש. כמובן שעוד אפשרות היא עששת (חור) בשן בנוסף לשחיקה. אם יש לך את זה בגיל שלושים וקצת זה רק מוכיח שבעיית השחיקה חמורה מאוד ורצוי מאוד לטפל בה בהקדם שלא תידרדר כי זה עלול להיות הרבה יותר חמור בגיל ארבעים ללא טיפול
-
רגישות גבוהה שאלה אחרונה
ירדן 27/10/2015 | 19:55אבל זה הגיוני שפתאום הרגישות גברה והרבה פעמים אפילו כאב ולעיתים אף חזק . ואיך זה שיש לי את הבעיה של שחיקה ורגישות שהולכת וגוברת חשבתי שכל הבעיות האלה זה רק לאנשים מבוגרים ואני רק קצת יותר משלושים?
-
תשובת מומחה
לא שאני ממליץ
ד"ר איתי לייסר 26/10/2015 | 06:33המילים הדעות חלוקות הן מילים שניתן לומר אותם לגבי כמעט כל דבר ברפואה בכלל וברפואת שיניים בפרט. אני עדיין בעד לעשות הכל בכדי להתרגל לסד קשיח ואז אולי לשקול היפנוזה ורק כברירה אחרונה לעשות סד רך אם ממש כלום לא צלח. בהצלחה
-
רגישות גבוהה
ירדן 25/10/2015 | 23:26אני רוצה אני פשוט פוחדת שממש לא אתרגל ואז יעדיפו סד רך וכם שמעתי שהרבה דעות היום חלוקות לגבי סד רך לעומת קשה והאם אין משהוא שנטרלי בין זה לזה?
-
תשובת מומחה
לא מומלץ
ד"ר איתי לייסר 25/10/2015 | 07:55סד רך לא פותר את השחיקה ונקרע יחסית מהר לעומת סד קשיח. הסד הקשיח, בחלק גדול מהמקרים גורם להפסקת השחיקה בלילות כל עוד הוא בפה. בנוסף, הרבה יותר קשה להתרגל לסד קשיח אם מגיעים אליו אחרי סד רך. עוד פתרון בהמשך לאחר שניסית להתרגל לסד קשיח יכול להיות טיפול בעזרת היפנוזה שיכול לפתור את בעיית השחיקה במקום סד אך רצוי מאוד להגיע לכך רק לאחר ניסיון להתרגל לסד קשיח.
-
רגישות גבוהה וכאב
ירדן 25/10/2015 | 07:05זה הפתרון היחידי רק סד פוחדת שיהיה לי ממש קשה להתרגל ולא אצליח. לא כדאי במצב כזה שיש למישהוא פחד אולי סד רך עדיף במקום?
-
תשובת מומחה
נשמע נכון
ד"ר איתי לייסר 25/10/2015 | 06:42אכן הפתרון היחיד לטווח הארוך הוא סד לילה (וניתן להתרגל אליו) וההמלצה שלי היא סד לילה קשיח ללסת העליונה ואכן אם הנזקים לשיניים הם רק מהשחיקה/הידוק אז אולי ניתן לעשות תיקונים לפני ביצוע הסד. אם יש לך עוד שאלות לגבי סד לילה ותיקונים אני ממליץ שתדפדפי בשאלות האחרונות כאן בפורום כי עניתי בפירוט לאחרונה על הנושא הזה.
-
תשובת מומחה
לסת עליונה
-
שתי שאלותשואלת 29/10/2015 | 17:05היי רציתי לשאול שתי שאלות: 1. רק כשיש רוח בחוץ ונכנס לי משב לפה כואב לי באחת השיניים למטה. עד לפני חודשיים כשביקרתי אצל הרופא לא היו לי חורים בשן או בעיה אחרת. למה זה קורה? 2. שן 27 עתידה לעבור טיפול שורש ושמתי לב לשני דברים: נהיה לי כתם לבן בחניכיים שמעל השן. זה לא מורסה והוא לא כואב. מה זה? והדבר השני, יש לי שן בינה שגדלה בתוך החניכיים והכיוון שלה הוא לכיוון שן 27.. היא נושקת לה. לא רואים את השן בינה בפה בכלל. ושלשום שמתי לב שלאורך הדופן של שן 27 שצמודה לבינה יש לי משהו אפור ושחור כזה.. ובולט! (וזה לא אוכל..) ניסיתי לגרד אותו ויוצא לי משו לא ברור... אני מרגישה שהשן גם קטנה לי ונכנסת לי לחניכיים.. ניסיתי כמה שיותר לתאר אתה מה שקורה שם. מה האפור הזה יכול להיות?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אין בעד מה
ד"ר איתי לייסר 30/10/2015 | 16:07ובהצלחה
-
תודה לך
שואלת 30/10/2015 | 15:42אני משקשקת מהבדיקה.. לא חשבתי שדחיה כל כך קצרה תביא להחמרה.. מכירה אנשים שדחו הרבה הרבה יותר ממני.. כל כל פנים תודה לך!
-
תשובת מומחה
לא תמיד
ד"ר איתי לייסר 30/10/2015 | 15:32לא תמיד. ושוב, אינני יודע מה קורה שם. יש מקרים שבהם השן כבר מתה ואין כאבים בשלב זה עד שיהיה זיהום
-
תשובת מומחה
לא יכול לענות בלי לראות
ד"ר איתי לייסר 30/10/2015 | 15:30אין טעם לחשוב על עקירה בלי שבודקים את השן ומבינים מה קורה שם
-
גם מוזר
שואלת 30/10/2015 | 15:29אני לא אמורה להרגיש כאב כשמחמיר? כל התופעות האלו לא מלוות בכאבים..
-
ומה זה הכתם הלבן הזה?
שואלת 30/10/2015 | 15:26סליחה שאני חופרת אבל לא נראה לי שאעקור.. פשוט אין סיכוי.. איך זה קרה לי כל כך מהר אבל? רק לפני חודשיים אמרו לי שאני צריכה טיפול שורש.. ותכננתי לעשות עוד שבועיים ככה..
-
תשובת מומחה
כנראה רקבון
ד"ר איתי לייסר 30/10/2015 | 15:11כנראה עששת (רקבון) עמוקה ואולי יהיה צורך לעקור אותה אבל שוב, לגשת לרופא השיניים
-
תודה אבל למה השן נכנסת לי לתוך החניכיים?
שואלת 30/10/2015 | 15:07מה זה אומר?
-
תשובת מומחה
ייתכן
ד"ר איתי לייסר 30/10/2015 | 15:06גושים אפורים זה תיאור מוזר. אם היית אומרת גושים חומים אז מדובר בעששת (רקבון של השן). גושים אפורים יכולים להיות סתימת אמלגם שהיא סתימה אפורה.
-
תשובת מומחה
התיאורים מעט בעייתיים
ד"ר איתי לייסר 30/10/2015 | 15:041) אם עשו לפני חודשיים בדיקה עם צילומים ולא הייתה שום בעיה אז יש סיכוי שמדובר ברגישות מצוואר השן. 2) האפור הזה יכול להיות אולי סתימת אמלגם (סתימה אפורה) ישנה. קשה לענות בלי לבדוק את השן אז רצוי לגשת בהקדם לרופא השיניים, אפילו לבדיקה מהירה בין מטופלים רק שיאמר במה מדובר.
-
תוספת
שואלת 30/10/2015 | 14:41אני ממש מתוסכלת משן 27.. היא ממש מתפוררת לי כשאני מעבירה את האצבע ויוצאים גושים אפורים.. והיום היא עוד יותר בתוך החניכיים.. יכול להיות שהיא כבר לא ברת טיפול ויצטרכו להוציא אותה?
-
תשובת מומחה
אין בעד מה
-
לימודי רפואת שינייםטלי 25/10/2015 | 07:02שלום רב, מדובר בשאלה לא רפואית. מגיל קטן היה לי חלום ללמוד רפואת שיניים עד שבגיל העשרה פיתחתי חרדה שנמשכה הרבה שנים מביקור במרפאת שיניים ולא משנה מה מטרת הביקור ובחרתי תחום לימודים ריאלי אחר. בגיל 26 התחלתי טיפולים מקיפים בשיניים ולאט לאט התגברתי על החרדה. אני כבר שנה וחצי בטיפולים ואני יכולה להגיד שאני "ניצולת דנטפוביה קיצונית". אני ממש אוהבת את התחום. ובעבודה העכשווית אני מרגישה לא מחוברת ושאני חייבת לעשות הסבה. הבעיה היחידה שעומדת מולי מללכת ללמוד את המקצוע זה האומץ שנדרש מהרופאים. אני בנאדם מאוד רגיש שמאוד לוקח ללב כל דבר. איך מגיעים למצב שאפשר להזריק זריקות לאנשים? שאפשר לעקור שיניים? לעשות שתלים? וכו' וכו' וכו'. זה מולד..? וזה בידיעה שזה לא הכי נעים למטופלים. בחרתי לכתוב כאן כי לפי התמונה (יכול להיות שהיא מטעה..) אתה נראה רופא עדין ורגיש. גם ריפרפתי בתשובות שאתה עונה פה, ממש בסבלנות. זה הדבר היחיד שעוצר אותי! אני חוששת שבפרקטיקה יבוא אליי פציינט חרד (וחוויתי את זה על עצמי) ואני ירחם עליו, יוותר לו, יעגל פינות וזה יפגע בו. לא יודעת איך להעביר את ההרגשות שלי.. איך מפרידים את הרגש מהמקצוע? אני מאמינה שזה יכול לבוא עם הזמן. אבל מה עושים בתחילת הדרך?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בשמחה
ד"ר איתי לייסר 25/10/2015 | 08:10שיהיה לך יום נפלא
-
תודה!
טלי 25/10/2015 | 08:05תודה רבה! אצור קשר בערב!
-
תשובת מומחה
כל הכבוד לך
ד"ר איתי לייסר 25/10/2015 | 07:50אכן שאלה לא רפואית ולא שגרתית טלי, את נשמעת מיוחדת מאוד ויש לי הרבה מה לענות לך. צרי איתי קשר באימייל ואסביר יותר כי זה לא המקום המתאים. itayleiser@gmail.com
-
תשובת מומחה
בשמחה
-
דופק בשןתמר 21/10/2015 | 19:40לפני כמה זמן היו לי כאבים קלים בשן טוחנת למעלה ועבר לי. עכשיו מרגישה שם דופק לפעמים כבר כמה ימים. כולם אומרים לי שזה אומר שזה טיפול שורש. זה נכון? אם כן אז מה הקשר?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בשמחה
ד"ר איתי לייסר 21/10/2015 | 20:51אין בעד מה
-
תודה
תמר 21/10/2015 | 20:33תודה!
-
תשובת מומחה
ברור
ד"ר איתי לייסר 21/10/2015 | 20:29להגיד תמיד הכל כי כל מידע עוזר לאבחנה. בוודאי שרגילים לשמוע תלונות על דופק.
-
תשובת מומחה
עדיף
ד"ר איתי לייסר 21/10/2015 | 20:28עדיף להתכונן נפשית ומקסימום תהיה לך הקלה
-
המשך 2
תמר 21/10/2015 | 20:27להגיד לו על הדופק? ושפעם היו כאבים ועברו? או להגיד שבאתי לבדיקה רגילה? רגילים לשמוע תלונות על דופק? זה נראה לי מוזר שלא יצחק עליי
-
המשך
תמר 21/10/2015 | 20:24להתכונן נפשית להודעה שאצטרך טיפול שורש? מה הסיכויים? אני דואגת
-
תשובת מומחה
אין בעד מה
ד"ר איתי לייסר 21/10/2015 | 20:19אז רק לגשת לרופא השיניים לבדיקה ולהבין במה מדובר
-
תודה
תמר 21/10/2015 | 20:17זה לא בא אחרי האוכל אלא יכול לבוא בלילה ובמשך היום בלי קשר לכלום. אין לי רגישות לקור. אז מה שיש לי זה לא מהאפשרויות שהבאת.. ותיקון מרגישה דופק בחניכיים שמעל השן
-
תשובת מומחה
ייתכן אך לא בהכרח
ד"ר איתי לייסר 21/10/2015 | 20:05אם זה מלווה גם ברגישות לקור אז ייתכן שכן. אם הכאבים דמויי הדופק קורים לאחר אכילה אז ייתכן שזו דחיסת מזון ולא סכנה לטיפול שורש. בכל מקרה יש לבדוק את זה לעומק ע"י בדיקה וצילום.
-
תשובת מומחה
בשמחה
-
שאלהנועם 21/10/2015 | 10:02האם חרדה דנטלית זו בעיה נפשית? איך יכול להיות שיש אנשים שהולכים בכיף לרופאי שיניים ואני לא ישנה חודש לפני? ולא זכורה לי טראומת ילדות כמו שכתוב במאמרים שונים.פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
לא בדיוק
ד"ר איתי לייסר 21/10/2015 | 17:00יש מקרים שחרדה דנטלית היא חלק מבעיה גדולה יותר שכוללת חרדות נוספות אך בהרבה מקרים חרדה דנטלית היא מעין הקצנה של פחדים שיש להרבה מאוד אנשים ופשוט לאנשים מסויימים קשה יותר להתמודד עם הפחד המוקצן הזה. לא תמיד מדובר בטראומת ילדות. כדוגמה: יש אנשים שלא מסוגלים להכנס לבריכה אם המים קרים להם מידי ואחרים קופצים ראש ושוחים בשמחה.
-
תשובת מומחה
לא בדיוק
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה נועד לענות על כל שאלותיכם/ן בנושא. שימו לב כי כל שאלה שאינה עוסקת ישירות בהריון ולידה, יש להפנות לפורום "גינקולוגיה" או פורום ספציפי אחר בקטגוריית "רפואת נשים" או "הריון ולידה", זאת כדי לאפשר מענה לכל שאלה רלוונטית בפורום עמוס ומבורך זה.
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים