פורום חרדה דנטלית - עמוד 9
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
חרדה דנטליתיאיר 20/10/2015 | 08:43פאדיחות לגבר מזל שזה מול מסך מחשב אבל אני חרד מטיפולי שיניים. אני בן 29 והטיפולים כוללים 3 טיפולי שורש שתי עקירות ושחזורים. הרופא מאוד בסדר ובא לקראתי ניסינו גז צחוק ולא עזר וניסינו היפנוזה ולא הלך. לפני כל התורים שתיתי ואבן. אני לא רוצה להתקדם לדרכים הבאות היות ואני חושש גם מהם גם הרופא נגד.יש דרך להתחמק איכשהו מטיפולים לאנשים פחדנים במיוחד שניסו? פעם היה לי קשה לעבור אפילו בדיקה ויש לציין שהצלחתי לעבור אפילו שיננית. אבל טיפולים טיפולים זה קשה וכואב.מביקור לביקור במרפאה כשזה בלי טיפול אלא רק ניסיון הלחץ יורד אבל עדיין קיים במיוחד ברגע האמת. הרופא אומר שיהיה בסדר אבל אני נרעד מהמחשבה שיהיה בסדר ובסוף אני יעשה את זה! אני לא יודע אם אני רוצה לעשות את זה או לא! מת מפחד מהמחשבה ממש מבולבל. יש דרך לא לעשות בלי להחמיר את המצב אלא להשאיר אותו כמו שהוא?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ועוד דבר חשוב
ד"ר איתי לייסר 21/10/2015 | 16:50אני מתעסק עם מטופלים בעלי חרדה דנטלית כבר המון זמן וחלק גדול מהם מרגיש שהרדמה מלאה היא בריחה מההתמודדות וזה אכן כך. הסיפוק של להתמודד ולהתגבר על הפחד והחרדה הוא לא מבוטל ואז ניתן לעבור טיפולי שיניים ללא עכבות.
-
מה פתאום..
יאיר 21/10/2015 | 10:20נועם את טועה יש הרבה סיכונים בזה. ואם לא תתעוררי מההרדמה הכללית? חוץ מהסיכון ה"שולי" הזה את צודקת. אבל הוא לא שולי!! כי גם אם זה קורה 1 ל- 1000 כל אחד יכול להיות האחד הזה. בהצלחה גם לך!
-
אני ממש מזדהה!
נועם 21/10/2015 | 10:07כיף לראות שזו צרת רבים, למרות שזו נחמת טיפשים. אני לא מבינה למה אתה מפחד לגשת מעבר לגז צחוק והיפנוזה. החלום שלי לעשות טיפולים בהרדמה כללית. אתה הולך לישון לכמה שעות וקם עם שיניים מתוקנות. בלי כל הלחץ הנוראי שלפני ותוך כדי טיפול! הבעיה היחידה זה העניין הכלכלי. מאחלת בהצלחה
-
חרדה דנטלית
יאיר 20/10/2015 | 09:29אז אני ימשיך להקשיב לרופא שלי. מעניין באיזה גיל אני יסיים את זה חח !TNX
-
תשובת מומחה
יצירתיות יש אבל....
ד"ר איתי לייסר 20/10/2015 | 09:22יאיר יקירי, לצערי אין דרך להמנע מטיפולים כי אם צריך לעשות טיפולים כפי שרשמת אז המצב עלול להחמיר אם לא תטפל. אני מאמין (וזה הוכח) בגישה אישית שמנצחת את הפחד/החרדה וכשמוסיפים על כך אמצעים נוספים כמו גז צחוק והיפנוזה ברוב המקרים מצליחים להמנע מטיפולים תחת הרדמה מלאה (שזה מבחינתי המוצא האחרון). היצירתיות הבאה צריכה להיות של הרופא המטפל במהלך היפנוזה בשיתוף פעולה מלא שלך.
-
חרדה דנטלית
יאיר 20/10/2015 | 09:14אני לא יודע איפה זיהית שבבי תקווה אני ארבעה חודשים במרפאה ועשיתי רק שיננית. אני מיואש אבל הרופא אופטימי. יש דרך לצאת מזה או אין דרך? תהיה יצירתי. ניסיתי ולא יודע אם אני רוצה להמשיך תודה על המענה
-
תשובת מומחה
לא פאדיחות
ד"ר איתי לייסר 20/10/2015 | 08:54שלום יאיר, אני מתעסק עם חרדות דנטליות כבר לא מעט זמן ובתיאור שלך זיהיתי שבבי תקווה רבים (אמנם שבבים אך רבים). אני לא יודע כמה עמוק היה הניסיון לטיפול בעזרת היפנוזה אבל אני ממליץ לנסות שוב ולתת לזה סיכוי גדול יותר כי נשמע שהבסיס קיים (אתה מרוצה ממנו ויש לו יכולות) ואק צריך "לתפור" את "חליפת ההיפנוזה" הנכונה בשבילך. בהצלחה
-
תשובת מומחה
ועוד דבר חשוב
-
הארכת כותרתמעיין 20/10/2015 | 22:18אני אחרי הארכת כותרת וכבר התחילו מדידות אחרי הניתוח המדידות ארכו וטיפה היה קשה וארוך זה לא אומר שמשהוא הסתבך כי בסוף הכל בסדר והצליחו לעשות את כל תהליך המדידה לא יכול להיות מצב שפתאום נקבל את הכתר מהמעבדה ועהיו הפתעות שזה לא צלח?פתח בחלון חדש
-
הארכת כותרת
מעין 21/10/2015 | 08:04תודה מקווה שכמו שהרכשתי שהכל בסדר.
-
תשובת מומחה
גם וגם
ד"ר איתי לייסר 21/10/2015 | 06:40תלוי במצב כמובן. או לנסות שוב או לעקור
-
הארכת כותרת
מעין 20/10/2015 | 23:27מה שכתוב זה כאלה שלא עברו אבל משהוא הסתבך אחרי מה הפתרון שוב מדידות , הארכת כותרת יש מצב כזה או כבר לא או שהפתרון יהיה לעקור את השן . מקווה שלא תהיה בעיה אבל אם כן מה הפתרונות שיכול להיות?
-
תשובת מומחה
לא יכול לענות
ד"ר איתי לייסר 20/10/2015 | 23:12אין לי מספיק נתונים לענות. תשאלי את הרופא שלך והוא יענה או שתקראי את ההתכתבויות כאן בפורום על הנושא הזה כי רשמתי על זה המון בימים האחרונים ואולי תמצאי שם את מה שאת מחפשת.בהצלחה
-
הארכת כותרת
מעיין 20/10/2015 | 23:07אבל הסיכוי שמשהוא לא הצליחו קטנה למרות שהיתה בעיה והתגברו אבל אם כן מתי יודעים בוודאות ואם במקרה משהוא לא הצליחמה הפתרון עוד ניתוח למרות שלא נראה לי אבל זה בדרך כלל הפתרון אם לא הצליח או שחשדו שמספיק ?
-
תשובת מומחה
הכל יכול להיות
ד"ר איתי לייסר 20/10/2015 | 22:22בוודאי שיכול להיות. תלוי מה הייתה הבעיה. השאלה כללית מידי. יש לחכות בסבלנות ולקוות לטוב.
-
הארכת כותרת
-
הארכת כותרתדנה 20/10/2015 | 17:59רציתי לשאול אם כבר עשו לי מדידות ראשונות זאת אומרת שכבר הכל בסדר ולא אצטרך ניתו או שיכול להיות מצב שפספסו ויראו שצריך רק אחרי חזרת הכתר מהמעבדה ומדידה נוספת וצילום. אני פוחדת בגלל שכל הפצדורה שעשיתי ועושה כתר בגלל קיר שבור ופוחדת שלא ראו ויכול להיות שיראו רק אז האם יכול להיות ואם כן איך זה יכול ?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בשמחה
ד"ר איתי לייסר 20/10/2015 | 23:06אין בעד מה
-
הארכת כותרת
דנה 20/10/2015 | 23:03טוב זה מה שיש מקווה שיהיה בסדר אבל גם אם כן עוברים את זה . זה לא שלא מתמודדת גם אם צריך ניתוח פשוט סתם מאריך ועושה מורכב. אבל תודה ומקווה שיהיה בסדר למרות הקיר השבור. ותודה על ההסבר
-
תשובת מומחה
אז
ד"ר איתי לייסר 20/10/2015 | 22:53להמתין בסבלנות ושיהיה בהצלחה
-
הארכת כותרת
דנה 20/10/2015 | 22:50די בטוחים חוששת בגלל שהכל נעשה ךי בגלל קיר שבור וגם באופן כללי יש לי שיניים קטנות
-
תשובת מומחה
לא בדיוק
ד"ר איתי לייסר 20/10/2015 | 22:43אין שום קשר להפתעות. אם יש ספק ולא בטוחים, אז שלב צילום המתכת הוא השלב הקובע. אם די בטוחים אז שלב המתכת לא רלוונטי לצורך החלטה על הארכת כותרת אלא לבדוק האם הכתר מותאם טוב לקו הסיום שהרופא רוצה.
-
הארכת כותרת
דנה 20/10/2015 | 22:41בסדר הבנתי שלמרות שאפילו די בטוחים עד בדיקת המתכת יכול אפילו במצב כזה להיות הפתעות?
-
תשובת מומחה
ארשום שוב
ד"ר איתי לייסר 20/10/2015 | 22:36בצילום המתכת בודקים האם המתכת חובקת חומר שן בריא מכל הכיוונים ואם כן אז לא צריך הארכת כותרת.
-
הארכת כותרת
דנה 20/10/2015 | 22:28מה קורה לאחר המדידה מורידים עוד חומר שלא צופים עד למדידה הנל וגם צילום שלא נעשה מטיפול השורש?
-
תשובת מומחה
אומר שוב
ד"ר איתי לייסר 20/10/2015 | 22:20עד אחרי המדידות הראשונות, בשלב המתכת עוד יכול להיות ספק אך בשלב מדידת המתכת וביצוע צילום צריכה להיות תשובה סופית.
-
הארכת כותרת
דנה 20/10/2015 | 22:15באופן כללי אבל עדיין יכולות להיות הפתעות עד הקטע של התחלת המדידות לכתר הקבוע אם הסתדרו זה לא די בטוח שהכל בסדר לא רואים או שעדיין יכול להיות הפתעה שצריך ?
-
תשובת מומחה
הכל יכול להיות
ד"ר איתי לייסר 20/10/2015 | 22:03אחרי המידות הראשונות מודדים את המתכת ומצלמים ואז מחליטים סופית אם צריך הארכת כותרת או לא. זה תלוי בהאם המתכת חובקת חומר שן בריא מכל הכיוונים.
-
תשובת מומחה
בשמחה
-
רגישותאביבית 20/10/2015 | 22:31הנני שוחקת שיניים ובזמן האחרון הן בעקבות זה ובין ששיניים רגישות הרגישות עולות ויש מדי פעם התקפים חשבתי שזה משן מסוימת אומנם בהרבה יותר בה אבל יש בעוד שיניים ויש לי גם נזקים שנעשו בעבר ועכשיו מהשחיקה רציתי לשאול אם יעשו לי תיקונים הרגישויות תפחת וברור שאחכ כך חשבתי שאפשר לוותר אבל כנראה שאין מנוס אלא אצטרך סד אבקש שיעו אבל התיקונים יכולים להוריד רגישויות ובאיזה סוג של תיקונים עושים כלומר מאיזה חומר וכמה איבוד חומר שן והאם זה באמת יכול להוריד רגישויות וסד באיזה סוג אפשר להשתמש והאם יש שוני משמעותי בין הסוגים וצריך מדי פעם שיראו אותו וכמה הקושי יהיה להתרגל אליו וגם בקשר לרגישויות יש משהוא שאפשר להקל בצחצוח / בתזונה/שתייה שיכול להקל על המצב?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כן
ד"ר איתי לייסר 20/10/2015 | 22:48כן
-
שחיקת שיניים
אביבית 20/10/2015 | 22:45אני מעדיפה תיקונים כי בשן אחת שבור קצת באחת שפשופים גדולים במיוחד שהרגישות יותר ובשן אירת שבר ישן ואם זה יפלית רגישויות ואחרי זה יעשו סד זה בסדר. זה יישמר טוב?
-
תשובת מומחה
שחיקה ורגישות
ד"ר איתי לייסר 20/10/2015 | 22:41אם יעשו תיקונים הרגישות תפחת אבל זו הקרבה כי צריך לקדוח בחומר שן בריא בשביל זה. התיקונים לרוב מבוצעים ע"י חומר של סתימה לבנה. אסור לך לוותר על סד לילה. הסד הנכון ביותר לביצוע הוא רק סד קשיח ללסת עליונה וכל סד אחר (סד רך או סד ללסת תחתונה) לא מומלץ. רק בעזרת הסד הקשיח ניתן להפסיק לשחוק שיניים. קשה להתרגל לסד קשיח אך אפשרי לגמרי. ניתן להשתמש במשחת שיניים לשיניים רגישות אבל הפתרון הוא סד ליחה ותיקונים אם אין ברירה.
-
תשובת מומחה
כן
-
שחיקה ורגישותלילך 20/10/2015 | 18:00רציתי לשאול אם כבר עשו לי מדידות ראשונות זאת אומרת שכבר הכל בסדר ולא אצטרך ניתו או שיכול להיות מצב שפספסו ויראו שצריך רק אחרי חזרת הכתר מהמעבדה ומדידה נוספת וצילום. אני פוחדת בגלל שכל הפצדורה שעשיתי ועושה כתר בגלל קיר שבור ופוחדת שלא ראו ויכול להיות שיראו רק אז האם יכול להיות ואם כן איך זה יכול ?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הכל יכול להיות
ד"ר איתי לייסר 20/10/2015 | 22:04אחרי המידות הראשונות מודדים את המתכת ומצלמים ואז מחליטים סופית אם צריך הארכת כותרת או לא. זה תלוי בהאם המתכת חובקת חומר שן בריא מכל הכיוונים.
-
תשובת מומחה
הכל יכול להיות
-
עששת ודלקתמיכל 18/10/2015 | 07:02רציתי לשאול האם האם יש דבר כזה עששת ללא דלקת או דלקת ללא עששת? ובאיזה מקרה צריך טיפול שורש- דלקת או עששת או אחד מהם/שניהם?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שאלה כללית מידי
ד"ר איתי לייסר 18/10/2015 | 11:01אני אענה על מה ששאלת למרות שהשאלה מעט ככלית ולא בטוח ששאלת נכון: יש מצב של עששת ללא דלקת חניכיים. יש מצב של דלקת חניכיים ללא עששת. יש מצב שבו צריך טיפול שורש בשל עששת עמוקה ביותר. יש מצב שבו אין עששת, ויש צורך בטיפול שורש כי יש מחלת חניכיים מתקדמת שבין היתר מראה גם סימני דלקת חניכיים אבל המקור לצורך בטיפול שורש במקרה זה הוא לא דלקת החניכיים אלא החיידקים שחדרו בשל מחלת החניכיים. להסברים נוספים אני ממליץ שרופא השיניים יקרא את זה ויסביר לך פרטנית לגבי המצב שבפה.
-
תשובת מומחה
שאלה כללית מידי
-
חייבת עזרהבדוי 18/10/2015 | 06:45שלום ד"ר. אני רוצה לספר את הסיפור שלי ואודה לך מאוד אם תוכל להגיד לי האם ההתנהלות היתה תקינה. לפני שבעה חודשים סבלתי מכאבי שיניים והלכתי לרופא. הרופא אמר שמאוחר וצריך לעקור (באמת הזנחתי שנים). הלכתי לעוד רופא שאמר שני טיפולי שורש צמודים אז העדפתי להיות מטופלת אצלו. קבעו לי תור ומהפחד דחיתי במשך כחודשיים. מכיוון שראיתי שהכאבים לא עוברים ובסוף גם ככה אצטרך לעשות טיפול אז קבעתי תור והתייצבתי. הרופא הביא לי מוקסיפן וקבע לי תור נוסף לשבוע אחרי. המוקסיפן לא עזר והתפתח לי אבצס אז בתור הנוסף קיבלתי אוגמנטין וקבעו לי תור נוסף לשבוע אחרי. שבוע אחרי הגעתי למרפאה ובטעות הם ביטלו לי את התור. קבעו לי תור לשלוש שבועות אחרי בלי אנטיביוטיקה לקחת. אחרי שלוש שבועות הגעתי כשכולי נפוחה ושוב קיבלתי אוגמנטין ואמרו לי לבוא שבוע אחרי לטיפול. האוגמנטין לא השפיע בכלל וכשהרופא בדק הוא המליץ ללכת למומחה. נקבע לי תור למומחה אחרי שלוש שבועות. באותו יום התקשרו מהמרפאה ודחו לי את התור לשבועיים אחרי כי הרופא היה חולה. הגעתי שבועיים אחרי ועשיתי טיפול שורש ראשון, רק סתימה. המומחה אמר לחזור לרופא הכללי ולעשות מבנה וכתר בהקדם כי חבל להרוס. אחרי שבועיים הלכתי לרופא והוא אמר שהוא מעדיף שאסיים את הטיפול שורש השני ואז הוא יעשה לי בשני השיניים ביחד מבנים וכתרים (למרות שאמרתי לו שהמטמחה אמר לעשות כמה שיותר מהר). מכיוון שהיו חגים והיתה לי תקופת מבחנים הטיפול שורש השני נקבע חודש וחצי אחרי הראשון. חיכיתי ונזהרתי לא לאכול בצד של הסתימה. התקשרו מהמרפאה של המומחה ודחו לי את התור לעוד שבועיים כי שוב המומחה לא מרגיש טוב. כך שמבנים וכתרים אני יעשה עוד שלוש שבועות בתקווה שהכל יילך כשורה. בינתיים שותה שוב אנוגמנטין כי יש כאבים בלתי נסבלים. אין לי טענות למומחה ואני מאחלת לו רפואה שלמה מכל הלב. פשוט נשמע לי לא הגיוני שאני כבר חמישה חודשים נסחבת ואני אחרי שלב ראשון של טיפול ראשון בלבד. אני מיואשת. התהליך הזה גורם לי לחץ ביום יום ואני מתה לסיים עם זה כבר. אני גם מפחדת שנגרם לי נזק מרוב האנטיביוטיקות שלקחתי כי התחיל לי טינטון באוזן וסחרחורות לעיתים תכופות ואני בת 24. מה גם שהבנתי שהרופא יכל לעשות לי מבנה ואין טעם לחכות לטיפול השני כי השן יכולה להישבר מהלעיסות. אני לא יודעת אם הכאבים נובעים מזה שהשן נשברה או מהטיפול שורש שעדיין לא עשיתי. במיוחד שהרוםא הראשון אמר לעקור כלומר היא במצב לא טוב בלי קשר למבנה והחוסר מבנה רק מוסיף. מה עליי לעשות? לחפש רופא אחר שיעשה לי מבנה או שההתנהלות של הרופא בסדר וזה הכל דמיונות שלי? יש סיכוי שטיפול שורש נכשל תוך חודשיים? או שרוב הסיכויים זה שהכאבים שיש לי עכשיו זה מהטיפוח שלא נעשה? ובקשר לאנטיביוטיקה- להפסיק לשתות? מה לעשות עם הכאבים שיש לי? תושה ד"רפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מצטער לקרוא
ד"ר איתי לייסר 18/10/2015 | 10:57שלום לך, קשה לי לענות על האם ההתנהלות תקינה כי תיארת השתלשלות ארועים שיכולה לקרות ויש שם סיבות שקשה לשלוט עליהן כמו מחלות ומצד שני הכל היהה נמנע אם לא הייתי מזניחה שנים (מצטט אותך) . אין ספק שההתנהלות יכלה להיות טובה יותר מכל הבחינות. בכל אופן, אין לי אפשרות לייעץ בנוגע לאנטיביוטיקה כי אני לא בדקתי את הפה ולא מכיר את הנתונים ממקור ראשון. ממליץ לטפל בקרוב ואולי עדיף פשוט לעשות פעולת עזרה ראשונה של פתיחת השן לטיפול שורש (אם אין סדק) ובזאת עשויים להמנע כאבים. אך שוב או ר שאין לי אפשרות לייעץ כי לא בדקתי את השיניים
-
תשובת מומחה
מצטער לקרוא
-
שחיקת שינייםשירה 17/10/2015 | 20:01יכול להיות החמרה של שחיקת שיניים המתבטאת גם בכאב בשיניים מסוימות ולא מורגש ככאב של עששת אלא כאב כמו של חומר השן חלש או שבירה וגם נשיכות יותר גדולות בלשון וגם כאבי שיניים גם בלעיסה וגם משאני קמה בבוקר האם התסמינים הנל מאפיינים החמרה של השחיקה וגם מאז שהחמיר המשחות פחות עוזרות זה הגיוני? והפתרון הוא רק סד קצת חוששת מקושי להתרגל אליו ואם זה הפתרון זה לתמיד או שיכול להיות אחרי זמן מה רואים שהשחיקה תקטן ואצטרך גם בתדירות אחרת ובסוף בכלל לא ?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הכל קשור
ד"ר איתי לייסר 18/10/2015 | 06:46כל הסימפטומים יכולים להיות קשורים, יש לך טעות כשרשמת החמרה עוד יותר שמחייבת סד כי מספיק שיש סימנים ראשוניים שמעידים על שחיקה ללא החמרה בכלל וזה מחייב סד בכדי למנוע החמרה. לגבי השאלה האחרונה ובכלל אין לי אפשרות לענות בעל פה בלי לבדוק את הפה ולהחליט
-
שחיקת שיניים
שירה 17/10/2015 | 23:29ענית בכלליות לא הבנתי מה כן קשור או שכל הסימפטומים שכתבתי קשורים או לא ? אבל אתה אומר שכן. טוב תודה ואיך זה קורה החמרה עוד יותר שכבר מחייב סד יש איזה משהוא חוץ מסד שיסדרו שאני יכולה כמה שאפשר לעשות להקטין את הריגושיות והנזקים?
-
תשובת מומחה
עניתי כבר
ד"ר איתי לייסר 17/10/2015 | 22:13עניתי כבר שכן
-
שחיקת שיניים
שירה 17/10/2015 | 20:15תודה אבל האם המאפיינים שציינתי הם אופיינים לכאבים ומצבים המאפיינים שחיקות שיניים והחמרתה בדרגתה_
-
תשובת מומחה
הרוב נכון
ד"ר איתי לייסר 17/10/2015 | 20:07נשמע אכן כהחמרה ואין ברירה אלא לנסות להתרגל לסד לילה. לרוב הסד צריך להיות לתמיד אבל יש אפשרות לנסות להקטין או אפילו למנוע את זה בהמשך ע"י שימוש בהיפנוזה (רק על ידי רופא שיניים בעל רישיון לטיפול בעזרת היפנוזה).
-
תשובת מומחה
הכל קשור
-
הלבנהשירה 15/10/2015 | 08:07רציתי לשאול האם אפשר לעשות הלבנה למישהוא שיש גם כתרים בשן והאם זה צובע גם אותם והאם אחרי ההלבנה יש תופעות לוואי כאבים או סימפטומים אחרים דומים?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אומר שוב
ד"ר איתי לייסר 17/10/2015 | 20:04כן, יכול מאוד להפריע ולגרום לרגישות. יש סוגים שונים של הלבנות אבל ככל הידוע לי אין אפשרות להבטיח שלא תהיה רגישות.
-
הלבנה
שירה 16/10/2015 | 17:06כי לי יש שיניים רגישות ביותר וכל דבר אפילו אם הוא קטן ומתבטא בכאב חזק כמו חור גדול שכבר בטוחה שזה רציני . ויש ךי גם שחיקת שיניים שבקרוב אטפל גם בה האם במצב כזה זה יכול מאוד להפריע ההלבנה ואין סוגים שונים שנתאימים גם לשיניים רגישות?
-
תשובת מומחה
יכול להיות
ד"ר איתי לייסר 16/10/2015 | 16:07יכול להיות שיהיה זמני ויעבור אבל יכול להיות שזה יהיה להרבה זמן או אף קבוע. אין לדעת
-
הלבנה
שירה 15/10/2015 | 14:02לא הכתרים שיש לי הם בשיניים אחוריות בכלל. ולגבי הרגישות אי אפשר לעבור למי שיש שיניים רגישות בכלל או שזה יכול להסבל יום יומיים כאלו וזהו?
-
תשובת מומחה
שאלות טובות וחשובות
ד"ר איתי לייסר 15/10/2015 | 08:12ההלבנה לא משפיעה על כתרים וגם לא על סתימות והשלמות של שיניים קדמיות ולרוב אם עושים הלבנה צריך אחריה להחליף כתרים וסתימות אם רוצים אסתטיקה מקסימלית. תופעת הלוואי העיקרית בהלבנת שיניים היא רגישות לקור ולפעמים אפילו רגישות מוגברת לאוויר. אם למישהו יש מראש שיניים רגישות מומלץ לחשוב פעמיים אם לעשות הלבנה כי הרגישות עלולה להחמיר מאוד ולהוות מטרד לא נעים.
-
תשובת מומחה
אומר שוב
-
סדנטע 14/10/2015 | 18:22רציתי לשאול ממה עשוי סד לילה גם קשה וגם רך מה יותר טוב ומה קל להתרגל והאם הם אותו גודל בגודל ובעובי?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תשובות
ד"ר איתי לייסר 17/10/2015 | 20:02מוצלץ לעשות את הסד בלסת העליונה. מאשנים אותו כך שחוץ מלחץ על השיניים לא קשה מידי לשים. הרענון לא קבוע והתחזוקה היא לשטוף בהרבה מים זורמים ובסבון כלים.
-
סד אחרון
נטע 16/10/2015 | 17:10בטח יסבירו אבל כמעט בטוחה שהמצב הוחמר יראו אותי אבל שאלה באיזה לסת משתמשים בסד ולא קשה בכלל לשים וכל כמה זמן צריך רענון והאם נהוג לשטוף מדי פעם באיזה חומר בכל זאת פה וחיידקים?
-
תשובת מומחה
לא
ד"ר איתי לייסר 15/10/2015 | 06:44הסד הנכון הוא קשיח ומומלץ להתאמץ להתרגל אליו כי מטופלים רבים הצליחו. הסיבה שהוא היחיד מבחינתי היא שבעזרתו, בחלק גדול מהמקרים פשוט מפסיקים להדק/לשחוק שיניים וזה חשוב כי הנזקים הפוטנציאליים הם לא רק לשיניים אךא גם למפרקי הלסת ואת זה לא מונעים ע"י סד אחר מאשר סד קשיח.
-
תשובת מומחה
ייתכן
ד"ר איתי לייסר 15/10/2015 | 06:41את שואלת שאלה שאינני יכול לענות עליה. לי יש ואני מכיר עוד מרפאות בהן יש אבל ייתכן שיש רופאים שאין להם.
-
סד
נטע 14/10/2015 | 23:23ושמעתי גם שיש סד חצי רך חצי קשה האם הוא קיים ואם כן מה זה הסד הנל ולמי שקשה עם קשה לא עדיף אותו?
-
סד
נטע 14/10/2015 | 23:07האם יש לרופאים בעקרון דוגמאות לסד לפני שיוחלט שלא אגיע למצב שלא אוכל להתרגל כדי לדעת אולי לפני מה צפוי ולא גם לשלם הרבה וגם שלא אוכל להשתמש בו כי לא מסוגלת.
-
תשובת מומחה
סד לילה
ד"ר איתי לייסר 14/10/2015 | 22:57שלום נטע, סד לילה רך עשוי לרוב מחומר סיליקוני גמיש. סד לילה קשיח עשוי לרוב מחומר אקרילי קשיח. הם עשויים להיות אותו גודל בעובי ובגודל. הסד הנכון לביצוע הוא סד לילה קשיח ללסת העליונה למרות שקשה יותר להתרגל אליו. הוא מומלץ כי בעזרתו, בחלק גדול מהמקרים פשוט מפסיקים להדק/לשחוק שיניים.
-
תשובת מומחה
תשובות
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה נועד לענות על כל שאלותיכם/ן בנושא. שימו לב כי כל שאלה שאינה עוסקת ישירות בהריון ולידה, יש להפנות לפורום "גינקולוגיה" או פורום ספציפי אחר בקטגוריית "רפואת נשים" או "הריון ולידה", זאת כדי לאפשר מענה לכל שאלה רלוונטית בפורום עמוס ומבורך זה.
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים