פורום חרדה דנטלית - עמוד 10
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
רגישותשירלי 13/10/2015 | 18:05יש לי רגישות בשן כנראה גם בגלל רגישות וגם בגלל שאני שוחקת ועכשיו האם יכול להיות פתאום החמרה וממש מציק ההחמרה במיוחד בשן אחת בהרבה יותר משאר השיניים שממש מרגישה לפעמים כאב חזק כמו של חור גדול מאוד בשן וגם פתאום מציק לי גם השברים הקטנים שיש מהשליקה זה הגיוני שפתאום כל זה מפריע וכואב למרות שמספיק זמן יש לי הרגישות והשחיקה ואיך זה פתאום מחמיר?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בהחלט
ד"ר איתי לייסר 17/10/2015 | 19:59התיקונים אמורים להקל על הרגישות. מברשת עם סיבים רכים ומשחה לשיניים רגישות הם הדבר הטוב ביותר
-
רגישות
שירלי 16/10/2015 | 17:14שאלה אחרונה האם משנה באיזה מברשת כי משתמשת דווקא במברשת עם סיבים מאוד דקים יש מברשות שמקלות על הרגישות כי במשחה משתמשת כנראה לא לגמרי עוזרות האחרונה יותר אבל אולי בגלל ששוחקת זה לא יכול לעזור לגמרי ומקווה גם שאחרי שיעשו את התיקונים זה יעזור מה אתה אומר גם לגבי זה אחרי תיקונים זה יכול להוריד קצת רגישות?
-
תשובת מומחה
הגיוני × 2
ד"ר איתי לייסר 13/10/2015 | 23:02אכן זה הגיוני וגם הגיוני שכואב כשאת מברישה. בהצלחה
-
רגישות
שירלי 13/10/2015 | 23:00רציתי לשאול רק אם זה הגיוני ברור שאלך ונחשוב מה כדאי ועוד שאלה אחרונות בשן שיותר כואב גם שאני מברישה שם כואב זה הגיוני?
-
תשובת מומחה
יכול להיות
ד"ר איתי לייסר 13/10/2015 | 22:56אם אכן הצילום בסדר אז יכול להיות שמספיקה רק התלונה אבל זה מוכיח שהיה צורך גם בצילום. יכולה להיות הרגשה כמו חור אבל אין אפשרות לעשות סתימה כי השן הנגדית נכנסה למקום השחוק. בקיצור, הכל יכול להיות ואין טעם לדבר באוויר, תגשי לרופא השיניים בקרוב
-
רגישות
שירלי 13/10/2015 | 22:53אבל יכול להיות מספיקה התלונה כי בצילום נראה הכל בסדר ובכל זאת מתלונן ששן אחת כואבת יותר אז יוחלט שכדאי לעשות טיפול שורש או האם התיקונים שיעשו לכל השיניים גם יוכלו להרגיע את הכאב ואם יוחלט שלא צריך טיפול שורש עדיין הגיוני שיכול להיות כאב משחיקה שיורגש כמו חור בגלל הרגישות והשחיקה?
-
תשובת מומחה
בשביל זה יש רופאי שיניים
ד"ר איתי לייסר 13/10/2015 | 22:47יש בדיקות שרופא השיניים עושה בשביל לאבחן באיזו שן מדובר מבין כל השיניים השחוקות ולפעמים גם עושים צילום רנטגן. בהצלחה
-
רגישות
שירלי 13/10/2015 | 22:31אבל איך בשן אחת ממש הרגשה יותר כמו של חור בשן האם יש שן מסויימת או יותר שרגישה יותר והשחיקה יותר מצבצעת או שרגיש יותר ואז הכאב יותר חזק ולא רואים כלום יותר מאחרות לפי מבט אז לפי מה קובעים אם בגלל השחיקה אם זה כואב צריך טיפול שורש?
-
תשובת מומחה
בהחלט כן
ד"ר איתי לייסר 13/10/2015 | 22:07אם יש שחיקה פעילה שלא מטופלת, שיניים עלולות להשחק עד לרמת הצורך בטיפול שורש (האמייל והדנטין שחקים עד שמגיעים למוך ולכיוון תעלות השורש. רצוי מאוד לגשת לטפל ובנוסף לטיפול המיידי מומלץ לעשות סד לילה בכדי למנוע החמרה בשיניים נוספות
-
תשובת מומחה
בהחלט
-
הייאביב 07/10/2015 | 23:16לפני כשנה וחצי עשיתי טיפול שורש בשן 16 ולא המשכתי לשלב של המבנה והכתר. כבר שבוע וחצי אני מרגישה שהאזור של שן 16 נפוח אבל אני לא רואה נפיחות. במקום שהשן מתחככת עם החניכיים נהיה לי פצע מדלדל כזה צבע סגול נראה לי כתוצאה מהחיכוך. בעיקרון אין לי כאב קשה אלא מעט אי נעימות בלחי. בנוסף אני מרגישה שחלק משן 15 התחילה לבלוט לי כלפי פנים הפה, כאילו אחת מהדפנות לא ביחד עם שאר השיניים וזה מציק. וכל הקטע שאני לא רואה שהיא עקומה, רק כשאני מעבירה את הלשון אני מרגישה את זה. כמה שאלות: האם נשמע שיש לי בעיה בשן 16? אם יש בעיה אפשר לעשות שם סתימה או ששן שעברה ט"ש הפיתרון היחיד זה חידוש ט"ש? האם נשמע שיש בעיה בשן 15? אני מתלבטת אם ללכת לרופא כי אין לי כאבים, רק מרגישה דברים מוזרים בפה. ומצד שני, אם יש חשד לבעיה בשן 15 אני רוצה לעצור את זה מהר לפני שאגיע לטיפול שורש (למדתי לקח). תודה רבה ולילה טוב אביבפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אין בעד מה
ד"ר איתי לייסר 15/10/2015 | 07:14יש דברים גרועים יותר
-
תודה רבה
אביב 15/10/2015 | 07:01איזה כאב לב.. תודה על כל ההתכתבות.. אביב
-
תשובת מומחה
ייתכן
ד"ר איתי לייסר 15/10/2015 | 06:48קודם כל ייתכן שאת לא מודעת לכך שאת שוחקת ולכן צריך לבדוק את הפה לסימני שחיקה. עוד סיבה יכולה להיות סגר לא תקין ועומס על שיניים מסויימות ללא קשר לשחיקה או הידוק. ברגע ששן שבורה עד לחיבור בינה לבין העצם, יהיו כאבים חזקים בכל לעיסה עליה ופוטנציאל לכניסת חיידקים לשם וזיהום שעלול אף להיות מסוכן.
-
אבל אני לא שוחקת שיניים..
אביב 14/10/2015 | 23:00מה עוד יכולה להיות הסיבה? ומה אם כל השיניים יישברו בעתיד? ואם אפשר הסבר לוגי ללמה חייב עקירה? תודה רבה מכל הלב
-
תשובת מומחה
הסברים
ד"ר איתי לייסר 14/10/2015 | 22:53היי אביב, שבר יכול להיות שונה ממקרה למקרה. יש מקרים שיש סדק שעדיין לא הפך לשבר. יש מקרים של שבר ברמת הכותרת בלבד וניתן להציל את השן מעקירה ויש מקרים שיש שבר ברמת הכותרת וגם השורש והוא מפצל את השן לאורכה ואז אין מנוס מעקירת השן. ייעוץ אצל אנדודונט שנוא מומחה לטיפולי שורש זה רעיון טוב ולרובם וש מיקרוסקופ ואז האבחון שלהם מדוייק יותר. בנוגע למניעת שברים, אז בחלק גדול מהמקרים השבר נוצר בשל הידוק או שחיקת שיניים בלילה ו/או ביום ואז אם עושים סד לילה זה עשוי למנוע שברים/סדקים בשיניים.
-
המשך
אביב 14/10/2015 | 22:40הייתי היום אצל הרופא. בקשר לשן 15 (שאמרת שלפי הסימנים שאמרתי זה שבר), הרופא אמר שאני אצטרך לעשות טיפול שורש. ובקשר לשן 16 (השן עם הסתימה הזמנית) הרופא אומר שיש שם שבר וצריך לעקור. אם אפשר הסבר מה זה שבר ולמה חייב לעקור? איך אפשר להימנע משברים בשיניים? כדאי לעקור שן בגלל שבר? אני צעירה וחבל לי על השיניים.. מתי כבר אי אפשר לעשות חידוש טיפול שורש? בשן אחת שבר=עקירה ובשן השניה שבר= ט"ש. קטונתי מלהבין. הרופא רוצה שאלך לייעוץ אצל אנדודונט. ערב טוב. אביב
-
תשובת מומחה
החלטה טובה
ד"ר איתי לייסר 08/10/2015 | 19:55אביב יקרה, לצערי בהרבה מקרים לא מדובר במרפי אלא פשוט בגלל השנאה או הפחד מטיפולי שיניים יש המנעות ואם לא מקפידים להגיע לביקורת כל חצי שנה, נוצרות בעיות. אם תמצאי את הדרך לא לסבול כל כך ולהקפיד לעשות ביקורות כפי שצריך, סביר להניח שיהיה בסדר שיהיה בהצלחה
-
טוב אקבע תור אין מנוס
אביב 08/10/2015 | 19:03מקווה שלא אסבול מידי בסבב טיפולים הזה.. מה שמיוחד פה זה שאני שונאת טיפולי שיניים ובתחום הזה יש לי הכי הרבה בעיות. מרפי.. תודה רבה על המענה האדיב!!! אביב
-
תשובת מומחה
ולי יש תשובות אם כך
ד"ר איתי לייסר 08/10/2015 | 18:38שן 15: חלילה מלעקור אם אין סיבה. צריך לבדוק ולהחליט. שן 16: יש הגדרות של אם יש סיכוי לדליפת חיידקים לפנים השן אז מומלץ לשקול חידוש טיפול שורש. הרופא יבדוק ויחליט לאחר שישקול הכל.
-
אז עכשיו יש לי עוד שאלות
אביב 08/10/2015 | 17:54בעניין שן 15. יש אי נוחות מסוימת, אבל אין כאבים ודלקת (אלא אם כן הרופא יגיד אחרת). אז למה לעקור? תאורטית למה אי אפשר להשאיר במצב הזה? בענין שן 16- עם הזמן הסתימה הזמנית קטנה (או שזה סתם הרגשה שלי). אבקש מהרופא סתימה חדשה ומבנה. האם אפשר באיחור כזה או שפספסתי את הזמן והסיכוי הגדול הוא לחידוש? תודה רבה על התשובות המהירות
-
תשובת מומחה
לא אתעלם אלא אוסיף
ד"ר איתי לייסר 08/10/2015 | 16:52ששן שעברה טיפול שורש ללא מבנה עלולה להגיע לצורך בחידוש טיפול שורש ולכן יש לבדוק אותה קודם כל
-
תשובת מומחה
תלוי
ד"ר איתי לייסר 08/10/2015 | 16:49שבר לרוב נגרם מלחץ סגרי על השן (אם במקרה את גם שיחקת או מהדקת שיניים אז זה רק מוסיף). אם השבר קטן אז מתקנים אותו אבל אם הוא מפצל את השן לשניים אז לעיתים אין ברירה אלא לעקור את השן
-
תתעלם
אביב 08/10/2015 | 10:05תתעלם מהשאלה על שן 16 בקשר ללמה לטפל. זה פשוט יכול להתפשט בלי שארגיש.. ממש מצב מבאס.. אודה לתשובות לשאר. תודה, אביב
-
ובקשר לשן 16
אביב 08/10/2015 | 08:27אם אין שם בעיה אני יוכל לעשות מבנה עכשיו בלי טיפול של חידוש? והגיוני שהתפתח שם שוב זיהום? אמרו לי ששן שעברה ט"ש לא מרגישה כאבים ואני אכן לא מרגישה כאבים. אם אין כאבים למה לטפל? שן 16 כבר גם ככה הלכה לי אני מודאגת לגבי 15
-
תודה. מה הטיפול בשבר בשן?
אביב 08/10/2015 | 08:20וממה זה נגרם? תודה
-
תשובת מומחה
לקח נכון. ללכת לבדוק בקרוב
ד"ר איתי לייסר 08/10/2015 | 06:53היי אביב, ייתכן שיש בעיה עם 16 ואם אכן לא התקדמת לפחות למבנה לאחר טיפול השורש אז יש סיכוי שצריך לחשוב על חידוש טיפול שורש. מצד שני, אם מה שתיארת מדוייק לגבי 15 אז את תיארת סימנים של שבר בשן ואכן רצוי ללכת לבדוק את זה בהקדם. בכל אופן עוד לקח חשוב הוא שמומלץ היה לעשות כתר על שן 16 ובכל מקרה יש להגיע לרופא שיניים כל חצי שנה לבדיקה שגרתית גם אם אין כאבים. בהצלחה
-
תשובת מומחה
אין בעד מה
-
שאלהחן 13/10/2015 | 21:44שלום לרופא. כבר חודשיים יש לי כאבי אוזניים (אני יודעת שאני בפורום של שיניים), ביקרתי אצל א.א.ג ולא מוצאים כלום. הרופא אמר שאלך לרופא שיניים כי אולי משם הבעיה. רציתי לשאול האם יש קשר? כי כן יש לי כאבי שיניים לפעמים ואני יודעת שיש בעיות (לא להטיף לי בבקשה). מה זה אומר שזה התפשט לאוזניים? החמרה? אתה חושב שזה קשור? אשמח להסבר. תודה!פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בשמחה
ד"ר איתי לייסר 13/10/2015 | 22:23אכן יכול להיות
-
תודה על התשובה המהירה!
חן 13/10/2015 | 22:20באמת יש לי בעיה בשן אחורית לסת עליונה.. יכול להיות שזה כבר טיפול שורש?? אני באמצע הרבה טיפולים, פשוט לקחתי קצת הפסקה כי התעייפתי..
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר איתי לייסר 13/10/2015 | 22:15שלום חן, לא אטיף אך אומר שאת בהחלט במקום הנכון ויש סיבות רבות לכאבים שמקרינים לאוזן ומקורם בפה ואתן דוגמאות: עששת (חור בשן) עמוקה בלסת עליונה מאחור או אף בלסת תחתונה מאחור יכולה להקרין כאב לכיוון האוזן. שחיקה והידוק שיניים יכולים לגרום לכאבים חזקים במפרקי הלסת שיכולים להרגיש ככאבי אוזניים כי מפרקי הלסת נמצאים ממש ליד האוזניים. בכל אופן ממליץ שתגשי בקרוב לרופא שיניים שיבדוק לעומק ויחליט האם יש מקור בפה לכאבים שתיארת.
-
תשובת מומחה
בשמחה
-
הארכת כותרתדפנה 13/10/2015 | 19:48רציתי לשאול באילו מקרים צריכים הארכת כותרת בשן ומתי רואים/יודעים בודאות אם צריך במקרה של ספק?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הארכת כותרת
ד"ר איתי לייסר 13/10/2015 | 22:11הארכת כותרת עושים במצב שבו אין מספיק חומר שן בהיקף השן בכדי לחבוק ע"י הכתר העתידי. ניתן לדעת שצריך הארכת כותרת בשלב טיפול השורש או בשלב ביצוע המבנה והכתר הזמני ויש מקרים של ספק ואז התשובה הסופית תהיה בשלב מדידת המתכת שהיא הליבה של הכתר העתידי (מצלמים את המתכת ואם רואים שלא הצלחנו לחבוק חומר שן בריא, מחליטים על הארכת כותרת).
-
תשובת מומחה
הארכת כותרת
-
אנטיביוטיקהמירב 12/10/2015 | 23:22רציתי לדעת למה מסוכן לשתות הרבה אנטיביוטיקה? מה יכול להיגרם כתוצאה מזה? תודה מראשפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
עמידות לאנטיביוטיקה
ד"ר איתי לייסר 13/10/2015 | 06:28קודם כל עלולה להיות פגיעה בחיידקים חיוביים שנמצאים במעיים שלנו ועוזרים לנו בדברים שונים. שנית עלולה להווצר עמידות של החיידקים הלא טובים כנגד האנטיביוטיקה ואז יכול להיות מצב שאין ברירה אלא לקבל אנטיביוטיקה בווריד בבית חולים. בכל אופן אוסיף שאסור לקחת אנטיביוטיקה ללא הוראת רופא שבדק וקבע מה ואיך לקחת.
-
תשובת מומחה
עמידות לאנטיביוטיקה
-
כאבאורה 11/10/2015 | 17:55הנני שוחקת שיניים ויש לי שיניים רגישות ומשתמשת במשחת שיניים מיוחדת לעניין זה. פתאום בימים האחרונים יש לי יותר כאבים ו/או רגישויות והשברים שיש לי מציקים יותר גם בכאב וגם דוקר שפתאום נוגע במשהוא או בשן אחרת מה כדאי לעשות להרגעה והאם אם יתקנו את השברים הקיימים זה יקל על הכאב ובאיזה שיטות. משתמשים להשלמת שברים והם קטנים . ומה ניתן ואו כדאי לעשות?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אולי
ד"ר איתי לייסר 13/10/2015 | 06:24יש 2 תכשירים שרופא השיניים יכול לשים במרפאה בלבד. תשאלי אותו
-
כאב
אורה 12/10/2015 | 23:05זה יש לי זה עזר לקצת לכמה חודשים אבל עכשיו בקושי משפיע אין משהוא אחר שאםשר לשים?
-
תשובת מומחה
אולי
ד"ר איתי לייסר 12/10/2015 | 21:57ניתן לנסות להשתמש במשחת שיניים לשיניים רגישות
-
שחיקה
אורה 12/10/2015 | 19:53טבינתיים עד שיעשו תיקונים הכנות וסד אםשר לעשות משהוא להקלה
-
תשובת מומחה
כן
ד"ר איתי לייסר 12/10/2015 | 19:32יכול להיות
-
סד אחרון חביב
אורה 12/10/2015 | 18:00אבל יכול להיות שהשחיקה היתה גבוהה אבל סבירה ופתאום החמירה עוד יותר שמרגישה כבר כאב בשיניים ורמת השחיקה עלתה?
-
תודה רבה
אורה 12/10/2015 | 07:07תודה רבה אעשה בקרוב.
-
תשובת מומחה
כן
ד"ר איתי לייסר 12/10/2015 | 07:03בדר"כ ע"י חומר של סתימה לבנה. לא אמור לכאוב ולרוב דרושה הרדמה אם יש רגישות
-
אחרון
אורה 12/10/2015 | 06:58תודה רבה רק שאלה אחת ההשלמות אם זה בסתימות ואם זה בחומר אחר כואב והאם דרוש הרדמה לטיפול זה?
-
תשובת מומחה
אולי
ד"ר איתי לייסר 12/10/2015 | 06:29יכול להיות במקרה של שבר גדול מאוד שאולי יש צורך בכתר ואז זו גם עבודת מעבדה אבל שוב, את זה תאמר גם הרופאה. בהצלחה
-
כאב
אורה 11/10/2015 | 22:35טוב אם זה הפתרוןצוזה גם יקל על הכאב אז כנראה אלך על זה ואתייעץ עם הרופאה אבל נגמור הכתרין אחכ התיקונים ואחכ הסד . והאם התיקונים עושים בםגישה אחת או בכמה כדי שיהיה טוב וגם קל מבחינת הטיפול ופשוט אם יש הנחיות וטוב יוצא לעשות לאט לאט ואם יש שבר אחד טיפה יותר גדול גם הטיפול בסתימות או כבר ציפוי יותר גדול?
-
תשובת מומחה
אכן
ד"ר איתי לייסר 11/10/2015 | 22:29נכון מאוד. שימנית לא אמורה להרוס את הציפויים והם מחזיקים יפה אם מקפידים על סד הלילה הקשיח כל לילה
-
כאב
סד 11/10/2015 | 22:15סד הוא הפתרון היחיד ואם כן ואחרי שיסדרו אמור להקל את הרגישויות /הכאבים מהשחיקה עד אשר יופחת קצת כמות השחיקה ואחרי תיקון השיניים והאם התיקונים מחזיקים הרבה זמן ושיננית שתנקה לא יכולה בטעות להרוס את הציפויים?
-
תשובת מומחה
לא
ד"ר איתי לייסר 11/10/2015 | 20:30לא מומלץ להתחיל עם סד רך כי אז יהיה קשה מאוד להתרגל לסד קשיח. הסד הרך לא פותר את בעיית השחיקה ולרוב צריך להחליפו לעיתים קרובות יותר וחבל על כך. לרוב, תיקון השברים לפני ביצוע הסד הוא ע"י סתימות לבנות אסתטיות וללא מעבדה. לגבי הסד, פגישת מידות אחת ופגישת מסירת הסד בה מאזנים ומתאימים אותו לפה
-
סד
אורה 11/10/2015 | 20:10אז לא עדיף להתחיל עם סד יותר קל. ולגבי התיקונים איזה סוגים יש היום לתיקון השברים ועושים בפגישה אחרת או שזה כולל מעבדה וכן לגבי הסד כמה פגישות להכנה צריך?
-
תשובת מומחה
סד לילה
ד"ר איתי לייסר 11/10/2015 | 20:07הסד הנכון לביצוע הוא סד קשיח ללסת העליונה. לא קל להתרגל אליו. ייתכן שבעתיד לא תהיה חובה להשתמש בו כל לילה. את תקינותו בודקים מידי כל 6-12 חודשים, בזמן שעושים בדיקה שגרתית אצל רופא השיניים.
-
תשובת מומחה
כן
ד"ר איתי לייסר 11/10/2015 | 20:05סביר שיעזור להקל משמעותי על הכאב ובעיקר על ההחמרה
-
כאב
אורה 11/10/2015 | 19:43והאם יש סוגים שונים לסד ומה קל להתרגל והאם השימוש יהיה לתמיד או יכול להיות אחרי כמה זמן של שימוש ךא אצטרך יותר וגם צריך אחרי זמן מה לבדוק את תקינותו כל כמה זמן?
-
כאב
אורה 11/10/2015 | 19:36טוב אגיד שיסתכלו והכתרים הם בלסת העליונה והסד אצור לעזור אחכ אחרי התיקונים חוץ מעוד שברים גם לכאב?
-
תשובת מומחה
הכוונה
ד"ר איתי לייסר 11/10/2015 | 18:07הכוונה הייתה קודם לשמוע האם ברשותך סד לילה. כן, ייתכן מאוד שתיקון השברים יקל על הכאב אך כמובן שאין לי אפשרות לדעת כי לא בדקתי את הפה ולכן חזרי לרופא השיניים המטפל שייקח החלטות. אם במקרה הכתרים שאת עושה הם בלסת התחתונה אז אין שום בעיה לעשות סד לילה כי הוא אמור להיות בלסת העליונה והתאמתו בעתיד לאחר השלמת הכתרים הקבועים היא די פשוטה.
-
כאב
אורה 11/10/2015 | 18:06לא הבנתי כלום חוץ מנושא הסד שאתה ממליץ שאותו כרג אי אפשר לעשות כי אני באמצע טיפולים של כתרים חדשים. והאם אם יש השלמות לשברים הקיימים משחיקה ועוד שבר ישן שלא קשור זה יקל על הכאב?
-
כאב
אורה 11/10/2015 | 18:03לא הבנתי כלום חוץ מזה שאתה ממליץ על סד מה עם כל השברים הקיימים אם אתקן זה יקל קצת על הכאב וכרגע לא יכולה סד כי אני באמצע 2 טיפולים לכתרים חדשים אבל השלמת השברים תקל קצת על הכאב .
-
תשובת מומחה
הכיוון לא נכון
ד"ר איתי לייסר 11/10/2015 | 17:59שלום אורה, הדבר החשוב ביותר שקיוויתי לקרוא זה שיש ברשותך סד לילה קשיח ללסת העליונה. אם אין ברשותך את זה אז כל מה שרשמת לא רלוונטי כי בלתי אפשרי למלא בריכה במים כשיש חורים גדולים מהם המים בורחים החוצה.
-
תשובת מומחה
אולי
-
האם צריך עכשיו טיפול?סיוון 12/10/2015 | 17:28יש לי כאבים בצד שמאל של הפה והלכתי לבדיקה והרופא אמר שהכאבים הם בגלל שן בינה שבוקעת ובנוסף שאני צריכה טיפול שורש בשן טוחנת בצד השני.. השן לא כאבה לי אף פעם האם אוכל לדחות את הטיפול אם בחיים לא הרגשתי שם כאב?פתח בחלון חדש
-
עזרת
סיוון 12/10/2015 | 22:03תודה רבה
-
תשובת מומחה
אז ככה
ד"ר איתי לייסר 12/10/2015 | 21:56מצטער לומר שלא בטוח שתדעי אם הרופא שמרן אבל אשתדל לתת לך נתונים שיספיקו לך בכדי להבין: קודם כל אם יש עששת (המילה הרפואית לחור בשן) עמוקה מספיק בכדי שהרופא יתפלא איך זה שלא כואב לך אז צריך לבדוק אם השן חיה ולזה יש בדיקות שרופאי השיניים יודעים לעשות (למשל בדיקת קור). אם השן עדיין חיה אז ממש לא כדאי להשאיר אותה כך ומומלץ מאוד לנסות להצילה מטיפול שורש ולעשות בה סתימה. אם לא תטפלי בעששת העמוקה, יום אחד זה יכאב לך מאוד וחבל להגיע למצב הזה. בד"כ מומלץ לחפש רופא שיניים שאת יכולה לסמוך עליו, לרוב המלצות מאנשים וכיום מאוד קל להתרשם מרופאים דרך האינטרנט כי לרובם יש דף פייסבוק עסקי וכן אתר אינטרנט עם נתונים וניתן לגלות הרבה על רופא שיניים כיום אם רק מחפשים. מקווה שעזרתי ומאחל בהצלחה
-
איך בודקים?
סיוון 12/10/2015 | 20:07איך אני יידע אם הרופא שמרן? בכל מקרה הרופא לא הבין איך יכול להיות שאני לא מרגישה כאבים שאל אותי שלוש פעמים אם אני בטוחה שאף פעם לא כאב... לכן אני שואלת אולי אני בכלל לא חייבת לעשות טיפול כי אני רואה אנשים שממש סובלים ואז הולכים לעשות טיפול שורש כדי שייגמרו הכאבים ולי בכלל לא כואב אז למה לעשות... אולי אפשר לוותר על הטיפול? כי אולי יש סיכוי שלעולם לא יכאב ומקסימום אם יכאב בעתיד אני יעשה... לא רוצה שתם לעשות
-
תשובת מומחה
להיפך
ד"ר איתי לייסר 12/10/2015 | 19:36מאוד לא מומלץ לדחות את הטיפול אבל אני מציע שתלכי לחוות דעת נוספת כי אולי יבדקו לעומק ויאמרו שניתן לנסות להציל את השן מטיפול שורש ולעשות סתימה. חשוב רק ללכת לרופא שיודע להלחם על שיניים בהיבט של שימור חומר שן (רפואת שיניים זעיר פולשנית)
-
עזרת
-
טיפול שורששירה 09/10/2015 | 10:08הייתי ולא ראו כלום אבל לא סומכת לגמרי כי הסתכלה גם בצילומים הקודמים ולא ראתה כלום למרות שהרופאה שלי כן ראתה אחכה לה אין ברירה ובתור עוד שבוע וטיפה שתסתכל בתקווה שהכאבים לא ישגעו אותי. אמרה רגישות אני יודעת שיש לי וישלימשחה מיוחדת ורגישות זה נפסק אחרי כמה שניות לא נמשך. ולא כאב בלעיסה וחם וקר מה לדעתך אני צודקת שזה לא הגיוני.פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
נאמר כבר הכל
ד"ר איתי לייסר 10/10/2015 | 12:28הכל יכול להיות וכבר עניתי על השאלות האלו בתצורות שונות. אין טעם להמשיך לעסוק בספקולציות. פשוט תלכי לרופאה שאת סומכת עליה והיא תענה קונקרטית לפי מה שהיא תראה בפה ובצילומים . בהצלחה
-
טיפול שורש
שירה 10/10/2015 | 12:25כי ראו 2 שיש השאלה עד כמה החמיר אבל בקשר לשאלה ה2 יכול להיות שיחליטו בגלל שראו בצילום הקודם ולאור כל התלונות ויחליטו בחומרה ויכול להיות מצב שאפשר לפספס חור האם לא נראה בצילום או שצילום במרפאה לא מספיק?
-
תשובת מומחה
כן
ד"ר איתי לייסר 10/10/2015 | 12:21יש מקרים בהם בצילום לא רואים ומגיעים למסקנה בבדיקה ולפי התסמינים
-
תשובת מומחה
בני אדם
ד"ר איתי לייסר 10/10/2015 | 12:20זה לא מסובך אבל כולנו בני אדם ואני לא יכול לפרט כמה טעויות אנוש יכולות לקרות
-
טיפול שורש עוד אחת
שירה 10/10/2015 | 09:48באופן עקרוני יכול להיות גם מצב שנזקקים לטיפול שורש ומתחבא ולא רואים לא בצילום ומפספסים חור ומספיק עפ התסמינים לזהות שצריך טיפול שורש
-
טיפול שורש
שירה 10/10/2015 | 09:38יש קטעים שאני מצליחה לסבול ויש קטעים שמשגעים אותי בלילה לפעמים ען ולפמים לא. אבל על הסימפטומים בוודאי שיש משהוא אין מצב שכלום אחכה לרופאה אבל איך אפשר כזאת טעות בלזהות ששניים אחרים שהיה עוד חור ראו בוודאות והיא הסתכלה גם ולא ראתה האם פענוח חור בצילום כל כך מסובך ולפעמים גם מספיק גם שראו אז בצילום הנל וגם כל התלונות שלי.
-
תשובת מומחה
את צודקת
ד"ר איתי לייסר 10/10/2015 | 06:42אני מבין את התסכול שלךואת צודקת שאם מדובר בכאבים ספונטניים אז ככל הנראה לא מדובר ברגישות אלא בצורך בטיפול שורש. אם זה הופך לבלתי נסבל אני ממליץ שתגשי לרופא אחר
-
טיפול שורש אחרון
שירה 09/10/2015 | 23:13אני ממש מתוסכלת מהמצב במיוחד שהכאבים נמשכים ולא רק אחר גירוי והם שעות ארוכות ומנסה בלי כדור. יכול להיות שהרופאה לא מספיק טובה לפענוח או שלא התאמצה אבל לא הראתה לי אבל ידעה שפשוט חוזרת אני לרופאה הרגילה כי אחרת כאבים יש אפעלו מספיק חזקים למרות שמנסה כמה שפחות לקחת משכחים כי לא בריא אני מקווה שימצאו מה יש ובמהרה שהיא תחזור אבל הסיכוי שרגישות זה עם כאבים ספונטנים זה נמוך?
-
תשובת מומחה
בשמחה
ד"ר איתי לייסר 09/10/2015 | 16:01ובהצלחה
-
טיפול שורש
שירה 09/10/2015 | 16:00טוב עכשיו באמת אחרי שענית לי תודה רבה אמתין לרופאה שלי שממש סומכת עליה מאוד ומקווה שעד שתחזור עוד שבוע לא יתפתחו הכאבים ביותר מדי.
-
תשובת מומחה
כן
ד"ר איתי לייסר 09/10/2015 | 15:57יכול להיות
-
כאבים
שירה 09/10/2015 | 15:56אחכה לרופאה אבל יכול להיות שתצטרך שוב לעשות צילום כי תראה לא מספיק טוב ?
-
תשובת מומחה
אין לדעת
ד"ר איתי לייסר 09/10/2015 | 15:07אני מצטער אבל אי אפשר לדעת. יש הרבה סיבות לטעויות לפעמים ואני לא יכול לדעת במה מדובר כאן
-
צילום
שירה 09/10/2015 | 14:57בצילום הקודם בטוח לא טעו כי כמה אמרו את זה . ולגבי שהצילום הנוכחי לא בסדר אם זה היה קורה לא רואים ישר אם יש בעיה בצילום? ואם היו עושים גם פנורצי רואים יותר טוב וודאי
-
תשובת מומחה
יכול להיות
ד"ר איתי לייסר 09/10/2015 | 14:52הכל יכול להיות. אולי הצילום לא היה תקין. אולי בעבר טעו. אני לא יכול לדעת בלי לראות את הצילומים והשן.
-
צילום
שירה 09/10/2015 | 14:05אבל יכול להיות שזה לא ודאי ורואים בצילום אבל איך הגיוני שבאותו צילום שיש לא זה מהיום ראו ולא אחד 2 וזאת מהיום לא ראתה זה לא ברור לראות אם יש חור או אין?
-
תשובת מומחה
הכל
ד"ר איתי לייסר 09/10/2015 | 13:43הכל יכול להיות
-
תשובת מומחה
לא תמיד
ד"ר איתי לייסר 09/10/2015 | 13:42נמק לא רואים תמיד בצילום אלא חייבים גם לעשות בדיקות חיות לשן
-
טיפול שורש
שורש 09/10/2015 | 13:03ושהשן עוברת סוג של נמק גם אמורים לראות בצילום או יכול להיות שלא ברור ולא כל אחד יודע לזההות?
-
טיפול שורש
שירה 09/10/2015 | 10:57חכול להיות שרופא מפספס במיוחד שהיא רופאה צעירה?
-
תשובת מומחה
ייתכן
ד"ר איתי לייסר 09/10/2015 | 10:55ייתכן שאת צודקת. צריך לחכות לה ולראות כנראה
-
תשובת מומחה
נאמר כבר הכל
-
חור בשןגאיה 10/10/2015 | 11:18מה התסמינים/כאבים מרגישים בשן שיש לבצע בה סתימה שיש חור בשן?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תסמינים
ד"ר איתי לייסר 10/10/2015 | 12:24בד"כ מדובר ברגישות לקור/חום/מתוק אך ללא כאבים ספונטניים ללא גירוי כלשהו
-
תשובת מומחה
תסמינים
-
חוריםדורית 09/10/2015 | 10:50יכול להיות מצב שרופא מפספס חורים כדולים או אפילו צורך בטיפול שורש למרות שמתלוננים בכאבים ולא רואה לא בעין ולא בצילום למרות שרופא אחר וגם עוד אחד בצילום שנעשה לפני כמה חודשים כן ראה בצילום בגלל שרופאה צעירה וחדשה יכול להיות שלא מזהה ?פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הכל
ד"ר איתי לייסר 09/10/2015 | 13:44הכל יכול להיות. רופא הוא לא רובוט וכולנו בני אדם
-
תשובת מומחה
הכל
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה נועד לענות על כל שאלותיכם/ן בנושא. שימו לב כי כל שאלה שאינה עוסקת ישירות בהריון ולידה, יש להפנות לפורום "גינקולוגיה" או פורום ספציפי אחר בקטגוריית "רפואת נשים" או "הריון ולידה", זאת כדי לאפשר מענה לכל שאלה רלוונטית בפורום עמוס ומבורך זה.
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים