פורום מחלות שד וכירורגיה של השד - עמוד 5

-
גוש בשד
שרונה 09/01/2025 | 17:24בת 52. עם פיברדנומה בשד שמאל ותאים אטיפיים בשד ימין שהוסרו עם ניתוח. כל חצי שנה עושה בדיקה. לאחרונה מצאתי מעין גוש קטן שיצא ליד הפיברדנומה באזור עליון בשד שמאל והכירורג שלח אותי לmri הוא מישש את הגוש ואמר שלעומת הפיברדנומה הגוש הוא לא ממש זז וללא גבולות. קיבלתי את תוצאת הבדיקה ובכלל לא ראו שם את הגוש הזה. ראו את הפיברדנומה ללא שום שינוי מבדיקה קודמת. לדברי הכירורג האמ אר איי היא הבדיקה הכי טובה למציאת גושים. ואני לא מבינה אם אני מרגישה את הגוש איך לא ראו אותו בבדיקה. יכול להיות שהוא ברקמה עליונה מעט מעל השד? לכן לא ראו? או שאולי ציסטה? האם לא רואים ציסטה באם אר איי? המליצו על סונר עוד חצי שנההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה גוש שלא נראה ב mri
ד"ר יסמין דגן 10/01/2025 | 08:00אכן, בדיקת mri היא בדיקת הדימות לשדיים הכי רגישה ואמינה שיש. עם זאת, קיימים מצבים שממצאים בשדיים מאובחנים בממוגרפיה או אולטסאונד ואינם נראים ב mri. גם למרות העלויונות המובהקת ורמת הביטחון של mri שדיים, יש ממצאים שרואים ומגלים טוב יותר בבדיקות האחרות ולכן לא ניתן לוותר עליהן. כאשר מגלים גוש חשוד, בבדיקת האולטרסאונד שאינו נראה בבדיקתה mri, יש לשקול את גורמי הסיכון של המטופלת והמאפיינים הסונוגרפים של הגוש ולפי כך להחליט על ביופסיה תחת אולטרסאונד או מעקב קצת טווח באולטרסאונד.הוסף תגובה
-
-
ביופסיה וזליגת סיליקון לבלוטות
לוני 08/01/2025 | 14:47שלום, לפני כ 15 שנים עשיתי השתלת סיליקון בחזה, ובעקבות בלוטות לימפה מוגדלות הפנו אותי לביופסיה בבית השחי. הביופסיה יצאה תקינה, אבל רציתי להיות שקטה ולהבין....שמעתי שלעיתים קיימת זליגה מיקרוסקופית של סילקון לבלוטות הלימפה, גם אין דלפים מקרעים בשתל. אם היתה קיימת זליגה כזו היו מגלים אותה בביופסיה הזאת? אני שואלת כי אני מתלבטת אם להוציא בכל מקרה את השתלים....הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בלוטות לימפה מסוננות עם סיליקון
ד"ר יסמין דגן 09/01/2025 | 11:15קשריות אקסילריות מוגדלות לאחר הגדלת שדיים, הן ממצא שכיח ובדרך כלל קשורות בעוררות מערכת החיסון בתגובה לשתלים שמהווים גוף זר. יש להדגיש שלקשריות מסוננות עם סיליקון יש מראה טיפוסי באולטרסאונד ולרב מצויין בתשובת הבדיקה. בנוסף גם בתשובה הפתולוגית צריכה להיות התייחסות במידה ומדובר בקשרית מסוננת בסיליקון.הוסף תגובה
-
-
ציסטה עם תוכן
שולי 06/01/2025 | 13:56חייבת לשאול ציסטה בשד עם תוכן 8 מ״מ דירוג בירדס 3 מעקב עוד חצי שנה מה הסיכוי שציסטה עם תוכן זה משהו סרטני או חלילה יכול להתפתח לסרטני? ולגבי גלולות יאז יכול להיות שהן יעזרו להעלים את הציסטה או להקטין אותה? האם אולטרסנד זאת בדיקה מספיק ודאית לנשים בנות 32? אין צורך להתעקש על מומוגרפיה או mri?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ציסטה עם תוכן
ד"ר יסמין דגן 06/01/2025 | 14:04ממצא באולטרסאונד שגורג birds3, מייצג ממצא שבסבירות גבוהה מאוד הינו שפיר, אך מצריך מעקב קצר טווח על ידי אוטרסאונד בעוד 6 חדשים. ציסטה עם תוכן היא ממצא שכיח. הסיכוי כי מדובר בממצא ממאיר או כזה שיהפוך התמרה סרטנית, הוא קטנטן. בגיל 32 אין שום טעם לצבי ממוגרפיה. בדיקת mri מיועדת למטופלת בקבוצת סיכון ועל פי רב אין סיבה לבצע אותה.הוסף תגובה
-
-
ממוגרפיה
מיכל 01/01/2025 | 16:06שלום ד"ר, באיזה גיל מומלץ להתחיל ממוגרפיה? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ממוגרפיה
ד"ר יסמין דגן 01/01/2025 | 16:36לאשה ללא גורמי סיכון, מומלץ להתחיל לבצע ממוגרפיה לפיהנחיות משרד הבריאות בגיל 50. במידה וקיים סיפור משפחתי יש לשקול להתחיל מגיל 40, לאחר בדיקה ושקלול גורמי סיכון על ידי כירורג שדהוסף תגובה
-
-
בלוטות מונטגומרי
יעל 16/05/2018 | 19:53שלום, אישה בשנות ה 40. משהו שמדאיג אותי בעקבות משהו שקראתי. כאשר הפטמות עומדות, בלוטות מונטגומרי מאוד בולטות, כך שכל העטרה מחוספסת לגמרי (לא בהריון). האם זה טבעי/ בסדר? ,תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בלוטות מונטגומרי
ד"ר יסמין דגן 01/01/2025 | 16:45שלום מרים. בהמשך לשאלה קודמת מ 2018. בלוטות מונטגומרי הינן בלוטות תת עוריות על פני העטרה שמופיעות בזמן ההריון כחלק מהשינויים בשד ובפטמה, אשר תפקידן להפריש חומר סיכה למניעת יובש וסדקים בפטמה. הן קיימות בפיזור לא הומוגני ובגדלים שונים. במידה ואין כאב, אודם או הפרשה מדובר בממצא פיזיולוגי תקין.הוסף תגובה
-
שינוי בבלוטות מונטגומרי בזמן הנקה
מרים 31/12/2024 | 14:44שלום וברכה, אני מניקה למעלה משנה, שמתי לב לבלוטה אחת שגדלה, היא רכה ולא מציקה, רק יש בה שינוי לדעתי האם מצריך בדיקה?הוסף תגובה
-
תודה. איפה? רופאת נשים?
יעל 17/05/2018 | 17:34איפה? רופאת נשים? או כירורג?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה בלוטות
פרופ' משה פפא 16/05/2018 | 23:34יתכן מה שחשוב הוא שינוי במקרה של ספק גשי להבדקהוסף תגובה
-
-
-
תשובת מומחה ציסטות בשד
ד"ר יסמין דגן 29/12/2024 | 14:24ציסטות בשד קשורות במבנה השד ובהשפעות בשינויים הורמונליות, הן חיצוניות (גלולות, טיפול הורמונלי חליפי וכו') והן שינויים פנימיןת (ביוץ, מחזור, הריון וכו). על רב הגורמים להווצרות ציסטות לא ניתן להשפיע. לעיתים שינוי של טיפול הורמונלי או הפסקתו (במידה ונמצא בשימוש) יכול להפחית הופעת ציסטות בשד.הוסף תגובה
-
-
כאבים בשד ימין
אילנה 05/08/2013 | 13:08שלום אני בת 34 אחרי שני לידות. בחודש אחרון יש לי כאבים בשד ימין מלמעלה בשד ובצד הימין של השד. חייבת לציין שאין קשר לביוץ או מחזור כי זה מעבר לחודש שלם.. ביקרתי כירורג שד שבדק אותי ואמר שהבדיקה תקינה. השד עדיין ממשיך לכאוב ואני לא יודעת מה יכולה להיות הסיבה לכאבים ומה זה יכול ל היות אשמח אם תוכלי לעזור לי כי אני ממש בחרדות בזמן אחרון. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כאבים בשדיים
ד"ר יסמין דגן 29/12/2024 | 14:29כאבים בשדיים הינם תלונה שכיחה מאוד. בדרך כלל קשורים בהשפעות הורמונליות על השד ולרב חולפת ומופיעה לסירוגין. חשוב להגיע לבדיקה אצל כירורג שד, כדי לשלול ממצא מישושי. ניתן גם לבצע אוטרסאונד שד.הוסף תגובה
-
כאבים בפיטמה
עופרי 27/12/2024 | 18:13מדוע כאבים בפירמה ..בחזה צד ימין מקרין גם על היד באותו צד. אני בת 78 . זה מציק מטריד ולא נותן לי מנוח שחס וחלילה זה מנבא בעיה רצינית. אשח לקבל תשובה. אני מאוד דואגת!הוסף תגובה
-
כאב בפירמה של שד בצד ימין
עופרי 27/12/2024 | 18:08מאיזו סיבה יש רגישות וכאב על פיטמת החזה בצד ימין. כמו כן הזרוע בעד ימין גם כואבת. לא קיבלתי מכה ולא נפלתיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה כאב בשד
פרופ' משה פפא 06/08/2013 | 11:21יש אומנם לבצע את הבדיקות והאולטרהסאונד. אבל אין סיבה להיות בלחץ. כאבים בשדיים בדרך כלל לא נובעים מסיבות של גידול אלא עקב תגובת השד לשינויים הורמונליים. או מהשריר /שלד עקב פעילות גופנית ולעתים מושלך מהצוואר. בריאות שלמההוסף תגובה
-
תודה רבה
אילנה 06/08/2013 | 09:33כן זה מה שעשיתי פניתי לחוות דעת נוספת והכירורג הפנה אותי לאולטרא סאונד שד. שכרגע אני עוד יותר בלחץ מהתוצאות... תודה רבה על התשובה המהירה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה תשובה
דר' טטיאנה דורפמן 05/08/2013 | 18:22אני מניחה שלרופא שבדק אותך לא עלה חשד לממצא חריג. אם את עדיין ממשיכה לסבול מאותן תלונות את יכולה לפנות אליו שוב או ללכת לחוות דעת נוספת. בברכה.הוסף תגובה
-
המשך לשאלה
אילנה 05/08/2013 | 15:47היי תודה על התגובה המהירה. היתי אצל כירורג שד שאמר ששהבדיקה ידנית תקינה ולא שלח אותי לשום בדיקה אחרת כי לי המילים שלו הכל בסדר.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה כאבים בשד ימין
דר' טטיאנה דורפמן 05/08/2013 | 14:37אילנה שלום. כדבר ראשון צריך נבדק מקור מדויק לכאב כהוא יכול לנבוע גם מרקמת השד וגם ממקור אחר. ברוב המקרים כאב בשד מסמן מצב שפיר. ואם הכאבים נובעים משד, למרות שבדיקת שד ידנית הייתה תקינה, הייתי ממצילה להמשיך בירור ע"י בדיקות הדמיה ומעקב אצל כירורג שד. בברכההוסף תגובה
-
-
תודה על מענה מהיר
דנה 23/12/2024 | 14:14ני בוגרת סרטן השד ללא גרורות מזה 18 שנה ביצתי עשתה בדיקה אולטרסנד והתשובה שקיבלה היא כזאת מה עושים ?האם זה מדאיג ? שד ימין בשעה שלוש הודגמה ציסטה 0.44 סמ סריקה בית שחי ב.מ.פ שד שמאל בשעה 12 הוגדמה ציזטה 0.56 סמ מאחורי הפיטמה ציסטיה .42 סמ בסריקה של ב ית שחי ב.מ.פ מה עושים במקרה כ זה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ציסטה בשד
ד"ר יסמין דגן 23/12/2024 | 14:34חשוב לציין קודם כל שלביתך יש סיפור משפחתי של סרטן שד מדרגה ראשונה ולכן צריכה להיות במעקב אצל כירורג שד. ככל שניתן להבין בתשובת האוטרסאונד מתוארות מספר ציסטות. ציסטה בעיקרון זה חלל מלא נוזל. ציסטה פשוטה היא ממצא שפיר, שכיח מאוד. ציסטה בשדיים שכיחה בגילאי הפוריות ותלוייה בהשפעות הורמונליות ומבנה השד. ציסטה פשוטה היא ממצא לא מדאיג.הוסף תגובה
-
-
הדסי (לת)
הדסי 19/12/2024 | 15:32שלום ד״ר, כתבתי הודעה ולא הגבת לי מנסה להבין אם זה מכוון או שהשאלה שלי התפספסה ? הכותרת גושים בשדיים.. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
Birad3
אאא 19/12/2024 | 08:47שלום דוקטור, לפני כחודשיים הופניתי לאולטרסאונד שד בעקבות דלקת (שטופלה באנטיביוטיקה). בתוצאות האולטרסאונד נצפתה ציסטה 16 ממ בעלת מחיצות ונוזל לא צלול. הופניתי לmri שד ובמקביל בשביל שאהיה רגועה עשיתי ממוגרפיה שיצאה birad2. בתוצאות הmri כתוב שהבדיקה מוגבלת טכנית לפענוח עקב ארטיפקטים מתזוזה אך לסיכום כתוב שמרקם השדיים צפוף באופן הטרוגני עם האדרה פיברוגלנדולרית מעטה. לאחר הזרקה אין מזהים האדרה חשודה מימין או משמאל. מוקדים בודדים בעלי האדרה לא ספציפית בשדיים דו"צ. ללא קשריות לימפה בבית שחי. לסיכום: מוקדים בעלי האדרה לא ספציפית בודדים פזורים בשדיים דוצ. Birad3 המלצה למעקב עי mri בעוד 6 חודשים. הרופא אמר שיש צורך במעקב ובמקביל אפשר גם לעשות אולטרסאונד נוסף (כי נקבע מראש לפני שנקבע לי mri). אני ממש מעוניינת להסיר את הציסטה ובפרט מכיוון שאני מתכננת היריון מפאת גילי שנושק ל40. הרופא אמר שההסרב מיותרת כרגע אך בשבילי זה יפתור את הבעיה ואת כלל המעקבים. מה עלי לעושת?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה Birads3
ד"ר יסמין דגן 19/12/2024 | 13:54ככל שניתן להבין מן הכתוב, בבדיקת mri אין האדרה חשודה, באזור בו ממוקמת הציסטה, מה שמכוון כי מדובר בממצא שפיר ואין צורך בהסרה. היות והבדיקה מוגבלת מבחינת טכנית וקיימים מורדי האדרה בודדים שכנראה קשורים במבנה השד שלך. סביר להניח כי מדובר בפעם ראשונה שאת עושה את בדיקת ה mri ולכן לומדים את מבנה השד ועקב זהירות, מעדיפים להמליץ על mri ביקורת בעוד שלושה חודשים. המעקב שהומלץ עקב בדיקה טכנית לא מיטבית ועקב מוקדי האדרה בודדים. אין האדרה חשודה, ובעיקר אין האדרה חשודה באזור הציסטה. אין צורך להסיר את הציסטה.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
נוירופיברומטוזיס
-
ליפומה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח כריתת תוספתן
-
בדיקות קשורות
-
רצף גנטי BRCA
-
CT, סי טי
-
תרופות קשורות
-
אנאסטרוזול
-
מונחים קשורים
-
איחוי
-
אבנית קיבה

פורומים נוספים בתחום
פורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםמחלות שד וכירורגיה של השד
בפורום מחלות שד וכירורגיה של השד ניתן התייעץ עם ד"ר יסמין דגן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות שד וכירורגיה של השדפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזהפורוםהזעת יתר
בפורום הזעת יתר ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הזעת יתרפורוםמיני מעקף קיבה
בפורום מיני מעקף קיבה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסים גרון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מיני מעקף קיבה