פורום סרטן המעי הגס - עמוד 93

-
פרוטוסל לריפוי סרטן
גור 15/12/2010 | 22:04האם משהו השתמש בפרוטוסל? זה ממש חדש בארץ. http://www.protocel.wip.co.il/הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פרוטוסל
דר' יחיאל זיו 15/12/2010 | 22:37אינני יודעהוסף תגובה
-
-
סרטן מעי הגס
תמרה 15/12/2010 | 02:31לצורך גילוי גרורות איזה בדיקה אופטימלית - מיפוי עצמות רגיל או מיפוי SPECT? בתודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
סרטן מעי גס, גרורות
דר י. זיו 15/12/2010 | 20:42עדיף Spectהוסף תגובה
-
-
בבדיקת קולונוסקופיה נמצא פוליפ היפרפלסטי גדול (1.5 ס"מ), על יד הצקום, ונכרת
דידי 14/12/2010 | 20:47בבדיקה פתולוגית נמצא שזהו פוליפ שפיר מסוג פוליפ משונן ומחייב מעקב. אבקש לדעת מה דעתך על מידת הסיכון העתידי לסרטן המעי הגס? תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תודה רבה!!!
דידי 15/12/2010 | 18:02הוסף תגובה
-
תשובת מומחה פוליפ היפרפלסטי
דר' יחיאל זיו 14/12/2010 | 23:46אם אכן כתוב פוליפ היפרפלסטי בתשובה פתולוגית אזי אין מעבר לתהליך סרטני. יחד עם זאת יש צורך במעקב כיון שמעי שלך הראה שהוא יודע לייצר פוליפיםהוסף תגובה
-
-
ביופסיה וירטואלית לגידול בכבד - האם ניתן לבצע ? (לת)
אשר 15/12/2010 | 09:47בי בן 82, בעקבות שבר בשני חוליות גב תחתון בוצע ct במסגרתו נתגלה תהליך תופס מקןם בכבד. בסקירות ct ו-mri נתגלה גידול 6.6*6.6 באחורי הכבד, חד מוקדי. נימוש בקצה הכבד. האדרה בקצוות הגידול. כן נתגלתה טרומבוזה בעורק הכבד. תפקודי כבד תקינים ובערכי נורמה, לימפות נקיות, נוזל מוקדי בריאה שהרופאים אינם מודאגים ממנו, קיימת ספיגה באזור שבר בחוליות הגב. הרופאים מבקשים לערוך ביופסיה לגוש. החולה סובל מפרפור פרוזדורים ומטופל בקומודין ובאיקקור. לחולה ציסטות במעי הגס אובחנו בעבר כקוליטיס/קרוהן, ביצע קולונסקופיות רגילות ווירטואליות כולל ביופסיה ונמצא ללא פתלוגיה. מצב מערכת חיסונית נמוך. ככל הנראה בשל הקוליטיס אנמיה חריפה המטופלת בתוספי ברזל ובעירויים. סיכוני ביופסיה לכבד גדולים בשל גיל החולה, סיכון לדמם פנימי (על מדללי דם), פיזור תאים ממאירים, נקב ריאה וכיס מרה, מערכת חיסונית נמוכה וכו'. השאלה הינה איפוא - האם ניתן לבצע ביופסיה וירטואלית במקום ו/או כמדד מקדים לביוספיה רגילה ובכך לצמצם סיכונים ? אם כן באיזה מרכז רפואי בישראל ניתן לבצע בדיקה זו ? מי המומחים לנושא סרטן הכבד בתחום האונקולוגי ומי המומחים לביופסיה וירטואלית בתחום רדיולוגיה ? השאלה באה בעקבות הנתונים לעיל ועקב העובדה כי הטכניקה והשימוש בביופסיה וירטואלית מבוצע הלכה למעשה בגידולי מוח, שאינם נגישים לביופסיה רגילה, כך שבהיקש - במקום שלא ניתן לבצע ו/או סיכון גבוה בביצוע ביופסיה רגילה - האם ניתן לבצע וירטואלית - במקרה זה בכבד.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
לשון צהובה
יגאל 11/12/2010 | 16:06האם יש קשר בין ניתוח להסרת גידול במעי הגס לבין העובדה שהלשון הופכת להיות צהובה מאד. מה הסיבות ללשון צהובה? והאם צריך בדיקה מיוחדת? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה לשון צהובה
דר' יחיאל זיו 13/12/2010 | 10:11אין קשר. סיבה ? > אינני יודע,הוסף תגובה
-
-
גרנולומה
חוששת 28/11/2010 | 19:44שלום רב, לפני כשבועיים עשיתי בדיקה במכון מור, קולונסקופיה וירטואלית וסיטי לבדיקת סרטן ריאות . הממצאים בסרטן ריאות הוא שיש לי גרנולומה זעירה בrul. בקולונסקופיה, מעט נוזל חופשי באגן. מה פשר תשובות אלו ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה גרנולומה
דר' יחיאל זיו 01/12/2010 | 03:04קרוב לוודאי שמדובר בממצא ישן אך צריך לוודא זאת ע"י השוואה עם בדיקה קודמת. גם נושא ה "מעט נוזל באגן" מחיב ברורהוסף תגובה
-
-
טחורים
רועי 19/11/2010 | 15:13שלום דוקטור, אחת למספר חודשים אני עובר תקופה של כמה שבועות שבהם לאחר יציאה, הנייר טואלט עם כתמי דם. בדר"כ זה עובר לאחר כמה שבועות. מדי כמה שנים אני מגלה טחור שיוצא החוצה ושוב, לאחר כשבועיים הוא "נעלם". האם התופעות קשורות האחת לשניה וגם כתמי הדם הם כתוצאה מטחורים "בלתי נראים? האם היית ממליץ לי להמשיך לחיות כך (שכן, זאת בעיה לא מאוד מטרידה) או שהיית ממליץ על טיפול פשוט שיפתור זאת לצמיתות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
טחורים
דק י. זיו 23/11/2010 | 12:48צר לי, אך תקצר היריעה מלפט כאן, טחורים פנימיים בדרגות שונות מטופלים בצורות שונות. טחורים פנימיים, אין הטיפול בהם כטיפול בחיצוניים. שלב א הינו בדיקה.הוסף תגובה
-
טחורים
רועי 23/11/2010 | 07:51אתה יכול בבקשה לפרט מעט על הטיפול? עד כמה הטיפול פשוט או מסובך ומה פחות או יותר התהליך?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה רועי
דר' יחיאל זיו 20/11/2010 | 18:25לא ממליץ לחיות כך כיון שהסיפר רק יחמיר עם הזמן. ממליץ להיבדק ולטפל. הדמם קרוב לודאי קשור עם הטחורים שאתה מתאר במידה ורצונך להיבדק אצלי : 03-6401234הוסף תגובה
-
-
האם יש קשר בין סרטן השד לגידול ממאיר במעי הגס?
ע 22/11/2010 | 16:49רציתי לדעת האם ישנו קשר בין סרטן השד לגידול ממאיר במעי הגס ? והאם סיכויי ההחלמה מסרטן המעי קשורים לזה שלפני כ6 שנים עברתי ניתוח להוצאת גידול + הוצאת בלוטות וכימותרפיה בעקבות סרטן השד. ולפני מספר ימיים הובחן אצלי גידול ממאיר במעי הגס ( בחלק הימני ) תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סרטן שד ומעי
דר' יחיאל זיו 22/11/2010 | 22:27כן. נשים עם סרטן שד, סיכוייהן לחלות בסרטן מעי גדולים יותר ללקות בסרטן מעי מאשר נשים ללא סרטן שד. וכך גם לגבי נשים עם סרטן מעי שסיכוייהן ללקות בסרטן שד גדולים יותר מנשים ללא סרטן מעיהוסף תגובה
-
-
אני עושה עבודה על הנושא הזה...
סטודנטית לסיעוד 22/11/2010 | 10:36הייתי רוצה לדעת אצל מי אני יכולה לשאול שאלות (בדוגמת ראיון) אצל מי אני אוכל לעשות זאת. זה די דחוף לי... תודה רבה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה עבודה
דר' יחיאל זיו 22/11/2010 | 11:31פני לאגודה למלחמה בסרטןהוסף תגובה
-
-
בדיקת דם סמוי בצואה וקולונוסקופיה וירטואלית
מוטי א. 20/11/2010 | 19:15אני בן 58, בריא בדרך כלל, ללא עבר משפחתי עם סרטן המעי. מזה 8 שנים אני מבצע כל שנה בדיקת דם סמוי בצואה, עם מימצאים שליליים. האם אתה מציע לילעבור בנוסף גם בדיקת קולונוסקופיה (וירטואלית או רגילה)?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דם סמוי, קולונוסקופיה
דר' יחיאל זיו 21/11/2010 | 18:48חד משמעי, כן לקולונו התועלת בדם סמוי נעה בין 30 ל 40 אחוזהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
דיכוי מח העצם
-
בדיקות קשורות
-
כדוריות דם לבנות WBC
-
ניקל בשתן
-
תרופות קשורות
-
אימטיניב
-
דפראסירוקס
-
מונחים קשורים
-
אורתוסטטי
-
אדנוזין

פורומים נוספים בתחום
פורוםראומטולוגיה
בפורום ראומטולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר זיו פז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ראומטולוגיהפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםלופוס ומחלות אוטואימוניות
בפורום לופוס ומחלות אוטואימוניות ניתן להתייעץ עם פרופ' ננסי אגמון-לוין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום לופוס ומחלות אוטואימוניותפורוםמרפאת מטיילים רמב"ם
בפורום מרפאת מטיילים רמב"ם ניתן להתייעץ עם ד"ר עמי נויברגר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מרפאת מטיילים רמב"םפורוםגסטרו ומחלות כבד
בפורום גסטרו ומחלות כבד ניתן להתייעץ עם ד"ר שי מטלון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גסטרו ומחלות כבדפורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלב