פורום שיקום הפה - עמוד 2

-
חשוב - המשך (לת)
חושב 22/12/2024 | 11:47שלום ד"ר אוהד, כ-20 ימים חלפו מאז ניקוי אבן עמוק מאוד בשיניים ובחניכיים 35 דקות. שפתיים יבשות וסדוקות ומעט יובש בפה נשארו והלשון שלי מרגישה את השיניים המרכזיות בלסת התחתונה, כאילו יש משהו. עשיתי ניקוי עמוק לאחר שנתיים שלא עשיתי ניקוי אבן. אני מניח שמה שאני מרגיש שם אלו פצעים הנובעים מהניקוי העמוק לאחר שנתיים. השאלות: 1. יכולים להופיע פצעים בחניכיים של השיניים הקדמיות בלסת התחתונה בעקבות ניקוי מעמיק בחניכיים לאחר תקופה ארוכה והאם הפצעים הללו גרמו לתופעות הלוואי של יובש בשפתיים ובפה? 2. האם הפצעים עשויים להיעלם תוך מספר שבועות ועד חודשיים בעקבות שימוש במשחת שיניים מרידול משוכלל פעמיים ביום וומי פה קולגיט טוטאל 12 פעם או פעמיים ביום? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
חשוב
חושב 21/12/2024 | 14:57שלום ד"ר יקר, תיאור מקרה: לפני כ- 15 ימים עשיתי ניקוי אבנית בשיניים ובחניכיים עמוק במשך כ-35 דקות. הרופא עשה לי ניקוי טוב ויסודי וטיפל גם בשתי בעיות שהיו בשיניים ע"י הניקוי, אך לאחר 4 ימים מהטיפול הרגשתי תופעות לוואי קלות בתוך הפה, כגון: שפתיים יבשות וסדוקות, הרגשה קלה של טעם מתכתי בפה ויובש מסוימם בפה , מעין חסר טעם. כהיום ההרגשות הללו נמצאות במידה קצת יותר נמוכה, אך עדיין הן מופיעות וקצת מציקות. 2 שאלותיי: 1. למה זה נוצר ותוך כמה זמן תופעות הלוואי עשויות לחלוף, במיוחד שפתיים יבשות וסדוקות? 2. האם שימוש במי פה "קולגיט טוטאל 12" פעם אחת או פעמיים מדי יום לאחר צחצוח שיניים באופן יסודי שצריך יתרום להעלמת תופעות הלוואי מהר יותר? תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ניקוי עמוק
ד"ר אוהד שרון 21/12/2024 | 17:45חושב שלום, לא מכיר תופעות לואי שאתה מתאר כקשורות לטיפול שיננית. אין גם קשר לשטיפה עם מי פה. תחזור בבקשה לרופא שטיפל בך לבדיקה. בהצלחה, ד״ר אוהד שרון מומחה לשיקום הפה מומחה לשיקום פנים ולסתות המחלקה לשיקום הפה - רמב״ם http://www.ohad-sharon.co.ilהוסף תגובה
-
-
שאלה (לת)
אדם 21/12/2024 | 14:59שלום ד"ר אהוד, אני מצחצח שיניים עם מרידול ועושה מי פה קולגיט טוטאל 12. השאלה: אם אשטוף את הפה עם מי פה "קולגיט טוטאל 12" פעם אחת בכל יום, בערב/ לילה בכמות של בין 10 לבין 15 מילילטר, לאחר צחצוח השיניים, האם זה יתרום לבריאות הפה ולמניעת בעיות שונות בפה (עששת, בעיות חניכיים , בעיות שיניים וכו')? אני שואל כי כתוב על הבקבוק שיש לעשות פעמיים בכל יום לאחר הצחצוח בכמות של 20 מיליליטר? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
עששת חריצים
אדם 22/11/2024 | 01:19שלום אני בן 35 ומאז גיל הנעורים אני עם כתמים שחורים בחריצי השיניים. כמעט כל השיניים שלי עם כתמים בין החריצים. במהלך השנים הרופא שלי המליץ לי על מעקב אך אני מעוניין להסיר אותם לגמרי ,גם אם זה לא חור ונדרש רק מעקב. זה לא אסתטי וגורם לי לריח רע מהפה. מה ניתן לעשות? האם לגשת לחוות דעת שניה? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חריצים שחורים
ד"ר אוהד שרון 14/12/2024 | 11:57אדם שלום, לא מובן לי בדיוק היכן החריצים השחורים. בכל מקרה במידה ואין עששת, הצביעה הזאת לא גורמת לריח רע מהפה. ניתן להתיעץ עם מומחה לרפואת הפה. בהצלחה, ד״ר אוהד שרון מומחה לשיקום הפה מומחה לשיקום פנים ולסתות המחלקה לשיקום הפה - רמב״ם http://www.ohad-sharon.co.ilהוסף תגובה
-
-
שאלה לגבי שתלים
Alsi 10/11/2024 | 19:42מה הסיכונים והסיבוכים בהשתלות שיניים? האם ייתכנו סיבוכים או סיכונים עקב השתלה גם אם האדם בריא ולא נוטל תרופות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שתלים וסיבוכים
ד"ר אוהד שרון 14/12/2024 | 11:54אלסי שלום, השאלה הזו מורכבת ובפורום הזה לא המקום המתאים. באופן כללי הסיבוכים של שתלים דנטליים כוללים חוסר קליטה של השתל והתפתחות של דלקת סביבו שתוביל לאובדן גדול יותר של עצם באזור, בנוסף, מיקום לא תקין של שתל או בזוית בעייתית לשיקום או פגיעה במבנים אנטומיים באזור החדרת השתל. קיימים גם סיבוכים מכאניים הקשורים לשברים בחלקי השיקום ולעיתים שבר בשתל. עלייך לשוחח עם הרופא המטפל בכדי להבין בדיוק היתרונות והחסרונות במקרה שלך. בהצלחה, ד״ר אוהד שרון מומחה לשיקום הפה מומחה לשיקום פנים ולסתות המחלקה לשיקום הפה - רמב״ם http://www.ohad-sharon.co.ilהוסף תגובה
-
-
לפני הרמת סינוס ושתל
רונה 18/09/2024 | 17:52שלום אני בת 30 בריאה לפני 5 חודשים עקרתי את שן 27 אחרי שנשברה ואמרו שאין מה לעשות יותר בזמן הזה גם התפתחה דלקת בשן26 ועברתי טיפול שורש ובקיצור עד הרגע שהתפנתי לטפל בשן העקורה ולעשות צילום סיטי זה הראה שיש צורך בהרמת סינוס פתוחה כי אין מספיק עצם. אני מיועדת להרמת הסינוס והשתלת עצם ואז השתלת שן בעוד כחודש אני בפחדים ממש קשים ואני לא רוצה לעבור את זה בשום צורה. מה האלטרנטיבות ? בטוח יש משהו אחר שאפשר לעשות או דרך להשלים את השן מבלי לעבור את ההרמת סינוס וההשתלה. מציינת שגם אין לי את 28 (שן בינה שעקרתי מזמן) הבנתי שיש אופציה גשר שתי שיניים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה לפני הרמת סינוס
ד"ר אוהד שרון 01/11/2024 | 12:56רונה שלום, 1. אפשר לחיות עד 120 מבלי שן 27 2. לא ניתן למקם 2 כתרים על שן 26 כך שאחד מהם יהיה 27. זהו זיז עם עומס רב מידי על 26. לא מקובל לעשות את זה, 3. תבדקי אפשרות למיקום שתל קצר מבלי לבצע הרמת סינוס. יש מקרים בהם זה אפשרי. כמובן שחייבים לבדוק הדמיית סיטי. בהצלחה, בהצלחה, ד״ר אוהד שרון מומחה לשיקום הפה מומחה לשיקום פנים ולסתות המחלקה לשיקום הפה - רמב״ם http://www.ohad-sharon.co.ilהוסף תגובה
-
-
תופעות לוואי אחרי עקירת שיני בינה תחתונןת
ספיר 01/10/2024 | 12:59שלום , ביום ראשון ב 29.9 עברתי עקירה של שיניים 38 ו 48 ( שיני בינה תחתונות ) בבית חולים בלינסון בגלל שזה ישב קרוב לעצם … יומיים אחרי יש לי טעם רע כפה ,, כאבים כאילו מעין דקירות כאלו … נפיחות .. בחרדות שיש לי שם זיהום או מכתשית יבשה .הלשון שלי נוגעת בתפרים באזור העקירה … מחר מקווה ללכת לעזרה ראשונה אם יהיה בגלל החג … מה לעשות ? האם זה מסוכן ? אני בחרדההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תופעות לוואי לאחר עקירת שיניים
ד"ר אוהד שרון 01/11/2024 | 12:51ספיר שלום, הטעם שאת מרגישה בפה מתרחש פעמים רבות. אין צורך להיות בחרדה. גשי למרפאה לבדיקה. בהצלחה, בהצלחה, ד״ר אוהד שרון מומחה לשיקום הפה מומחה לשיקום פנים ולסתות המחלקה לשיקום הפה - רמב״ם http://www.ohad-sharon.co.ilהוסף תגובה
-
-
שתלים בגיל 95
סמדר 22/10/2024 | 07:48שלום רב, לאמא שלי בת 95 מתנדנדות 3 שיניים תחתונות בצד. רופאת השיניים המליצה לעקור אותן ולשים באותו היום שתלים ואחכ כתרים. האם בגיל 95 מומלץ לשים שתלים? יש מספיק עצם אבל ידוע לי ששתל יכול להזדהם ולגרום לבעיות נוספות. האם במקרה והשיניים יעקרו והיא תישאר בלעדיהן , יהיה אפשר לאכול? איזה שיקולים צריך לקחת בחשבון לגבי 2 האפשרויות ומה מומלץ? תותבות יחלישו שיניים אחרות בפה לכן זאת לא אפשרות תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שתלים בגיל 95
ד"ר אוהד שרון 01/11/2024 | 12:49סמדר שלום, גיל לא מהווה בעיה מבחינת מיקום שתלים. אני מעריך שאמא שלך לא נוטלת תרופות רבות. במידה ומצבה הרפואי טוב והעצם הזמינה תקינה לשתלים, לא צריכה להיות סיבה לא למקם שתלים. יש מקרים בהם הזיהום סביב שיניים שצריכות להיעקר חמור מזיהום שיכול להיות סביב שתלים. בהצלחה, ד״ר אוהד שרון מומחה לשיקום הפה מומחה לשיקום פנים ולסתות המחלקה לשיקום הפה - רמב״ם http://www.ohad-sharon.co.ilהוסף תגובה
-
-
שיקום הפה
עינת 30/10/2024 | 17:38לא פשוט למצוא רופא שיניים שיתאים לצרכים ולהרגשה שלי תוך מקצועיות ואמינות והרבה יצירתיות. איך בוחרים ואיפה? מבוטחת הראלהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בחירת רופא שיניים
ד"ר אוהד שרון 01/11/2024 | 12:45עינת שלום, שאלה קשה ואין לי תשובה פשוטה. כדאי לשאול חברים, משפחה המלצות…. פחות להיות מושפעים מפרסומות שקופצות ורצות ברשתות. בהצלחה, בהצלחה, ד״ר אוהד שרון מומחה לשיקום הפה מומחה לשיקום פנים ולסתות המחלקה לשיקום הפה - רמב״ם http://www.ohad-sharon.co.ilהוסף תגובה
-
-
שתל מתנדנד
אור 31/10/2024 | 17:09שלום, לפני כחודש וחצי עשיתי 3 שתלים. הבוקר הרגשתי חוסר נוחות ותזוזה של אחד השתלים. כשאני נוגעת בשתל הוא זז קלות. אין כאבים, רק תחושה של חוסר נוחות של משהו שלא מקובע. התקשרתי למרפאה ואמרו לי להגיע ביום ראשון. אין צורך בטיפול מיידי? האם בהכרח מדובר בדחיית השתל? יש דרכים להציל את השתל? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שתל מתנדנד
ד"ר אוהד שרון 01/11/2024 | 12:40אור שלום, סיכוי גבוה שלא השתל מתנדנד אלא כיפת הריפוי שחוברה עליו. גשי למרפאה ויטפלו מקומית. יחזקו את הכיפה שהשתחררה. בהצלחה, בהצלחה, ד״ר אוהד שרון מומחה לשיקום הפה מומחה לשיקום פנים ולסתות המחלקה לשיקום הפה - רמב״ם http://www.ohad-sharon.co.ilהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
מחלת מיסב השן
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
סתימה בשן
-
יישור שיניים שקוף
-
בדיקות קשורות
-
צילום פנורמי
-
מונחים קשורים
-
גשר בשיניים
-
די וי איי

פורומים נוספים בתחום
פורוםשיקום הפה
בפורום שיקום הפה ניתן להתייעץ עם ד"ר אוהד שרון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום שיקום הפהפורוםשתלים דנטליים
בפורום שתלים דנטליים ניתן להתייעץ עם ד"ר ניצן שלזינגר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום שתלים דנטלייםפורוםהשתלות שיניים ביום אחד
בפורום השתלות שיניים ביום אחד ניתן להתייעץ עם ד"ר ניצן שלזינגר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום השתלות שיניים ביום אחדפורוםהשתלות עצם חניכיים ושיניים
בפורום השתלות עצם חניכיים ושיניים ניתן להתייעץ עם פרופ' זיו מזור, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום השתלות עצם חניכיים ושינייםפורוםטיפולי שיניים ומחלות חניכיים בלייזר ומיקרוסקופ
בפורום טיפולי שיניים ומחלות חניכיים בלייזר ומיקרוסקופ ניתן להתייעץ עם ד"ר אריאל סביון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי שיניים ומחלות חניכיים ...פורוםציפוי שיניים
בפורום ציפוי שיניים ניתן להתייעץ עם ד"ר יואב ירון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ציפוי שיניים