פורום שיקום הפה - עמוד 4

-
תחושות אחרי עקירת שן
נוי 05/08/2024 | 04:43שלום דוקטור לפני כ5 חודשים עקרתי את שן27 אחרי שנשברה לי מהשורש את 28 שן בינה אין לי גם. חיכיתי מספר חודשים בשביל שהמקום יתאחה כדי להתחיל את תהליך השתל אך בזמן הזה התפתחה לי דלקת קשה בשן26 ונאלצתי לעשות טיפול שורש בה מה שעיכב את תהליך תחילת השתל. היום אני כבר אחרי טיפול שורש עם כתר זמני. ביצעתי צילום סיטי לאחרונה לאיזור העקירה ונאמר לי שיש צורך בהרמת סינוס כיוון שאין מספיק עצם לביצוע השתל נקבע לי תור להרמה רק עוד חודשיים. בחודש האחרון אני ממש מרגישה שינוי כשאני מסתכלת על איזור העצם שלי בצד העקירה וטיפול השורש , לעומת העצם והחניכיים בצד השני כשאני מסתכלת נראה שיש משמעותית ירידה בנפח של העצם בתוך הפה. האם מצב כזה הוא תקין? אני מקוה שאני מצליחה להעביר את התחושה שלי, קשה לי להסביר את זה. אני ממש מרגישה פיזית את הירידה בנפח העצם, וכשאני מסתכלת בתוך הפה אני ממש רואה הבדלים בין הצדדים. לשם אמורים להכניס לי עצם? האם לחכות חודשיים עד ההרמת סינוס יחמיר את המצב עוד יותר? האם הגיוני שאחרי תקופת זמן כזאת ממש אחוש ואראה את השינוי במבנה הלסת שלי? אני מאוד חרדה לכל המצב הזה אני בת 29 סך הכל אני מרגישה שמאז העקירה משהו השתנה משמעותית בפה שלי וזה ממש משפיע על כל איכות החיים שלי אשמח לחוות דעתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
עוד המשך
נוי 05/08/2024 | 08:13תודה דוקטור בגלל העקירה וטיפול השורש באותו הצד אני פחות לועסת ואןכלת על הצד הזה בחודשים האחרונים גם בגלל שאני עם כתר זמני בשן26 אני בחשש שהוא ישבר אני משתדלת לאכןל שם כמה שפחות עד בכלל לא האם יכול להיות שזה שאני פחות ״מאמצת״ את הצד הזה גם גורם לירידה בנפח העצם? זה נפוץ ממש לראות באופן פיזי את השינוי בלסת ובנפח העצם?הוסף תגובה
-
המשך
נוי 05/08/2024 | 07:41תודה דוקטור האם זה שאני ממש רואה את ההבדל בנפח העצם בתוך הפה מעיד על בעיה כלשהיא אצלי? התור להרמת סינוס רק עוד חודשיים האם זה בעייתי ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה אחרי עקירת שן
ד"ר אוהד שרון 05/08/2024 | 07:16נוי שלום, בחודשים הראשונים לאחר עקירת שן חל שחלוף עצם. אזור העקירה מתארגן מחדש ונפח העצם יורד. במקרים רבים בלסת העליונה בחלק האחורי קיים צורך להוסיף עצם בהליכים כירורגיים שונים. שינוי כזה גדול שאת ממש רואה פחות נפוץ. כן, חוסר השן גורם למראה ותחושה של הבדל בין הצדדים. ד״ר אוהד שרון מומחה לשיקום הפה מומחה לשיקום פנים ולסתות המחלקה לשיקום הפה - רמב״ם http://www.ohad-sharon.co.ilהוסף תגובה
-
-
עד כמה חשוב רופא שיניים נחמד (לת)
ינאי 03/08/2024 | 14:33אני מחוסר עצם לשתל אחד ורוצה להיות בידיים בטוחות ומעדיף מומחה. ולא רופא שיניים רגיל להרגיש בידיים בטוחות. הייתי אצל רופא כזה.הוא היה בסדר. אבל לא היה סופר סבלני לשאלות.לא היה חיבור. אבל לעשות אצלו זה הכי ידיים בטוחות. השאלה עד כמה חשוב רוםא שתרגיש טוב איתו.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
גשר על שתלים
דו 30/07/2024 | 10:25עשיתי השתלת 3 שיניים אחוריות מס' 15,16,17. הרופא המליץ לעשות גשר ל-3 השיניים שבהן בוצעה ההשתלה. בעבר סבלתי מנסיגת חניכיים, האם זה נכון לעשות גשר ל-3 השיניים אחרי השתלה. או לעשות מבנה וכתר לכל שן.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה גשר על שתלים
ד"ר אוהד שרון 02/08/2024 | 14:17דן שלום, אם הבנתי נכון, אתה שואל אם לחבר בין שלושת השתלים לגשר או לבצע כתר נפרד לכל שתל. יש יתרונות וחסרונות לכל אחת מהאפשרויות. ברוב המוחלט של המקרים מחברים בין השתלים, כך גם מונעים השתחררות ברגים. בהצלחה, ד״ר אוהד שרון מומחה לשיקום הפה מומחה לשיקום פנים ולסתות המחלקה לשיקום הפה - רמב״ם http://www.ohad-sharon.co.ilהוסף תגובה
-
-
כתר מוברג או מודבק? מה עדיף
אסתי 02/08/2024 | 00:26מתלבטת בין שתל קצר שנאמר לי שהוא מודבק. לבין שתל רגיל שהוא מןברג? מה הההדל בעצם למןברג? שאם לא יצא יפה אני יכולה להחליף.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מוברג או מודבק
ד"ר אוהד שרון 02/08/2024 | 06:54אסתי שלום, כאשר אנחנו מדברים על מודבק מול מוברג אנחנו מתכוונים לשיקום (מבנה וכתר) על השתל. שתל קצר (מתחת ל10 ממ׳) או רגיל, מוחדרים לעצם בדיוק באותה צורה, ונקלטים באותו האופן. ההבדל הוא האם המבנה מוברג לשתל ועליו כתר מודבק או שהכתר מודבק למבנה מחוץ לפה ואז שניהם יחד מוברגים לשתל. באופן כללי, היכן שניתן ההעדפה היא שיקום מוברג. בהצלחה, ד״ר אוהד שרון מומחה לשיקום הפה מומחה לשיקום פנים ולסתות המחלקה לשיקום הפה - רמב״ם http://www.ohad-sharon.co.ilהוסף תגובה
-
-
בליטה קשה בחניכיים
דניאלה 26/07/2024 | 18:46בת 47 סבלתי בעבר מדלקות במפרקי הלסת. לפני כמה זמן הבחנתי במשהו בולט בחניכיים שמרגיש כמו עצם. רק שאני לוחצת זה כואב. ברגיל, לא מרגישה. אני מבועתת שזה לא משהו רציני. אין צבע שונה. לאיזה רופא לפנות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בליטה קשה בחניכיים
ד"ר אוהד שרון 27/07/2024 | 07:10דניאלה שלום, את יכולה לגשת לכל רופא שיניים. אפשר גם לרופא שיניים מומחה לרפואת הפה. בהצלחה, ד״ר אוהד שרון מומחה לשיקום הפה מומחה לשיקום פנים ולסתות המחלקה לשיקום הפה - רמב״ם http://www.ohad-sharon.co.ilהוסף תגובה
-
-
סתימה שנפלה
Rafi Cohen 24/07/2024 | 17:56בס"ד שלום, לבן שלי נפלה סתימה לפני מספר חודשים ולאחרונה השן כואבת. בבדיקה הוצע טיפול שורש. האם כשמופיעים כאבים אחרי מספר חודשים שהסתימה נפלה בהכרח מגיעים לצורך בטיפול שורש? או שכדאי לבדוק חוות דעת נוספת. זכור לי שתמיד כשעברתי טיפול שורש, הביקור הראשון נעשה ע"י מומחה חיצוני למרפאה. במקרה של הבן שלי מציעים שהרופאה במרפאה תבצע את הטיפול הראשון. שאלתי מדוע הם לא מזמינים מומחה. המזכירה ענתה שזה מקרה פשוט. האם יש מקרים פשוטים של טיפול שורש שכל רופא יכול לבצע? איך אני בודק אם הרופאה במרפאה מוסמכת לבצע את טיפול השורש? יש רשימה של כל הרופאים שמוסמכים? כל טוב, רפי כהןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה צורך בטיפול שורש
ד"ר אוהד שרון 27/07/2024 | 07:08רפי שלום, כל רופא שיניים מוסמך לבצע טיפולי שורש, כמו כל הטיפולים ברפואת השיניים. לצד הרשיון הטיפולי שיש לכל רופא לבצע את הטיפול, ישנן גם התמחויות ספציפיות במספר תחומים, ביניהם תחום טיפולי השורש. באתר משרד הבריאות ניתן לראות את הרשיון של כל רופא והאם יש לו התמחות בתחום כלשהו ברפואת שיניים. רוב רופאי השיניים הם רופאים כללייים הרשאים לבצע את כל הטיפולים. בכל מקרה תמיד עומדת לך הזכות לקבל חוות דעת נוספת. בהצלחה, ד״ר אוהד שרון מומחה לשיקום הפה מומחה לשיקום פנים ולסתות המחלקה לשיקום הפה - רמב״ם http://www.ohad-sharon.co.ilהוסף תגובה
-
-
האם בעקירת שן ישנה אופציה אך ורק של שתל? או גשר?
חגית 23/07/2024 | 04:42להבדיל מטיפול שורש, שם ניתן לבצע מבנה וכתר. כשעוקרים שן עם כל השורש. מה מחליף את השן? הרי אי אפשר לעשות מבנה על שן עקורה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה לאחר עקירת שן
ד"ר אוהד שרון 23/07/2024 | 06:56חגית שלום, לאחר עקירת שן, יש מספר אפשרויות, תלוי כמובן במיקום בפה, אסתטיקה,יעילות הלעיסה ורצון המטופל. האפשרויות הן (לא לפי סדר עדיפות): 1. שתל 2. גשר (אם השן העקורה היא בין 2 שיניים) 3. שיקום נשלף - תותבת נשלפת 4. לא לעשות דבר בהצלחה, ד״ר אוהד שרון מומחה לשיקום הפה מומחה לשיקום פנים ולסתות המחלקה לשיקום הפה - רמב״ם http://www.ohad-sharon.co.ilהוסף תגובה
-
-
פליפר
עינת 04/07/2024 | 02:06יש לי 2 ניבים כלואים. בצד אחד נפלה הניב החלבית ושברתי את הדן שלידה ויש לי חסר 2 שיניים. בצד השני נשטרה ניב חלבית שמתנדנדת מאוד. עשיתי טיפול אורודנטי שנמשך יותר משנתיים אך לא הצליחו למשוך את הניבים. כתוצאה מהטיפול התעקמו השיניים ונאלצתי לעבור גם יישור שיניים. כרגע משתמשת בפלטה שקופה על מנת לשמור על קיבוע השיניים ולהשלים אסתטית את המראה. זו פלטה שלא ניתן לאכול ולשתות איתה ולכן הפתרון הזה קשה. בהתייעצויות רבות שעשיתי נכמר לי שךתרוח קבוע הוא אך ורק עקירת 2 הניבים השתלת עצם והשתלת שיניים פרוצדורה קשה שלוששת לעשות אותה. כמו כן התשלום מאוד גבוה ואין באפשרותי למממן טיפול כזה. האם פליפר שתי שיניים יכול להוות עבורי פתרון אסתטי וגם פתרון לשמירה על תזוזת השיניים? האם יש סכנה לנזק לשיניים בהן הוא נתפסהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תותבת נשלפת
ד"ר אוהד שרון 20/07/2024 | 08:55עינת שלום, פליפר הוא תותבת קטנה. השימוש במונח פליפר גורם לו להישמע פשוט וקטן, אך התותבת הזו צריכה להתבצע עם כללים של תותבת נשלפת. את מציינת שערכת התיעצויות רבות ולכן מבלי לבצע בדיקה, מה שאכתוב הוא כללי מאוד. ניתן לבצע שיקום נשלף, ניתן לבדוק אפשרות של ביצוע שתל מבלי לעקור ניב כלא. בהצלחה, ד״ר אוהד שרון מומחה לשיקום הפה מומחה לשיקום פנים ולסתות המחלקה לשיקום הפה - רמב״ם http://www.ohad-sharon.co.il/הוסף תגובה
-
-
התייעצות לפני השתל שן
נוי 14/07/2024 | 07:12שלום רב דוקטור שלום אני בת 29, לפני 4 חודשים עקרתי את שן מספר 27 עקב שבר בשן בכל אופן, גם את שן 28 אין לי, שן בינה שעקרתי ממזמן לאחר צילום סיטי נראה כי לפני שתל יש לי צורך בהרמת סינוס ובתהליך לא קל בהחלמה ובשיקום השן שאלתי- האם ניתן לחיות ללא השן הזאת ולהסתדר עם טוחנת אחת בלבד? מה הסיכונים? האם לא מספיק להשאר במעקב כדי לראות שלא קיימת החמרה כל שהיא? אני מאוד מוטרדת מכל התהליך ואין לי תחושה של חוסר של השן, אני חיה עם המצב בשקט אשמח לייעוץהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה האם לבצע שתל או לא
ד"ר אוהד שרון 20/07/2024 | 08:50ביצוע טיפול שורש לא מחליש את האזור. במידה ותיעקר גם שן 26, בהחלט רצוי לבצע במקום 2 שתלים שיחליפו את 26 ו את 27. חוסר של שן יכול לגרום לתזוזת שיניים ובקיעת שיניים בלסת הנגדית. ניתן לבצע קיבוע נשלף או קבוע כדי לשמר את המצב. בהצלחה, ד״ר אוהד שרון מומחה לשיקום הפה מומחה לשיקום פנים ולסתות המחלקה לשיקום הפה - רמב״ם http://www.ohad-sharon.co.il/הוסף תגובה
-
המשך
נוי 14/07/2024 | 14:08תודה דוקטור מציינת שבשן 26 עברתי טיפול שורש לאחרונה. לאחר דלקת חריפה שהתגלתה בה כרגע אני עם מבנה זמני והמקום מחלים האם אתה חושב שזה שעשיתי טיפול שורש מחליש את האיזור ואולי כן עדיף לעשות את השתל איפה שהיתה שן27? שאלה נוספת במידה ולא אעשה את השתל וישאר בעצם מקום ריק כמו עכשיו האם יכולות להיות תזוזות של השיניים או בקיעת יתר של הטוחנות התחתונות? האם יש משהו לעשות כדי למנוע זאת?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה לפני השתלת שן
ד"ר אוהד שרון 14/07/2024 | 10:11נוי שלום, את בהחלט יכולה להיות ללא השן הזו עד 120. במידה ובעתיד תאבדי גם את שן 26, תוכלי לבצע 2 שתלים. בהצלחה, ד״ר אוהד שרון מומחה לשיקום הפה מומחה לשיקום פנים ולסתות המחלקה לשיקום הפה - רמב״ם http://www.ohad-sharon.co.il/הוסף תגובה
-
-
כאבים בשן תחת מבנה (גשר)
אלון 17/07/2024 | 13:27שלום ד"ר שרון יש לי מבנה (גשר) על שיניים 45-48 (שן 46 חסרה) שבוצע לפני 7 שנים. השיניים הקיימות עברו טיפולי שורש ומאז האזור היה רגוע לגמרי. לפני כשבועים הופיעו כאבים חזקים ונפיחות (גוש קשה בתחתית החניכיים שכואב אם לוחצים עליו) מתחת לשן 45. רופא השיניים אמר שבצילום הכל נראה תקין. הוא רשם אנטיביוטיקה (Amoxicillin) לשבוע שעזרה והמקום נרגע, אבל אתמול הכאבים חזרו. מה שמוזר הוא שהנפיחות בחניכיים נעלמה. איך אפשר להסביר את העלמות הנפיחות? האם ניתן לטפל מבלי להסיר את המבנה? קראתי שלפעמים מטפלים בשן על ידי קידוח בכתר עצמו. עד כמה הדבר מקובל? האם אפיסקטומי יכול לסייע? מתנצל על כמות השאלות, אבל אני באמת במצוקה (התור לרופא שיניים מחר ואני רוצה לדעת מה לשאול אותו...) תודה רבה אלוןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה גשר על שיניים וכאב
ד"ר אוהד שרון 20/07/2024 | 08:48אלון שלום, יש צורך לבצע בדיקה מקיפה כולל הדמיית רנטגן בכדי להבין מה מקור הבעיה בגשר שלך. יכולות להיות סיבות רבות, ביניהן: דחיסת מזון, דלקת בחניכיים, דלף בגשר שגרם לזיהום מעבר לשורש, סדק / שבר בשורש. יש צורך להעריך את כל הממצאים ואז מקבלים אבחנה של מה שקורה. אחרי שיש אבחנה, ניתן לשקול דרכי טיפול. אתה שואל אתי על טיפולים כמו הסרת הגשר, קידוח בכתר או אפיסקטומי, מבלי שבוצעה בדיקה וללא הבנת כל הנתונים ואבחנה של מה שהתרחש. עלייך לפנות לרופא שלך ולהבין מה קרה שם. בהצלחה, ד״ר אוהד שרון מומחה לשיקום הפה מומחה לשיקום פנים ולסתות המחלקה לשיקום הפה - רמב״ם http://www.ohad-sharon.co.il/הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
מחלת מיסב השן
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח חניכיים
-
סתימה בשן
-
בדיקות קשורות
-
צילום פנורמי
-
מונחים קשורים
-
סתימות
-
טיפול שיניים

פורומים נוספים בתחום
פורוםשיקום הפה
בפורום שיקום הפה ניתן להתייעץ עם ד"ר אוהד שרון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום שיקום הפהפורוםשתלים דנטליים
בפורום שתלים דנטליים ניתן להתייעץ עם ד"ר ניצן שלזינגר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום שתלים דנטלייםפורוםהשתלות שיניים ביום אחד
בפורום השתלות שיניים ביום אחד ניתן להתייעץ עם ד"ר ניצן שלזינגר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום השתלות שיניים ביום אחדפורוםהשתלות עצם חניכיים ושיניים
בפורום השתלות עצם חניכיים ושיניים ניתן להתייעץ עם פרופ' זיו מזור, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום השתלות עצם חניכיים ושינייםפורוםטיפולי שיניים ומחלות חניכיים בלייזר ומיקרוסקופ
בפורום טיפולי שיניים ומחלות חניכיים בלייזר ומיקרוסקופ ניתן להתייעץ עם ד"ר אריאל סביון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי שיניים ומחלות חניכיים ...פורוםציפוי שיניים
בפורום ציפוי שיניים ניתן להתייעץ עם ד"ר יואב ירון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ציפוי שיניים