פורום פרוקטולוגיה ומחלות מעי - עמוד 4
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
אחרי קשירת טחורים
דוד 22/08/2024 | 07:30לפני שבועיים עברתי קשירת טחור פנימי בתקופת חולים מאז יש כאבים עזים, ללא חום או דימום והתפתחו לי טחורים חיצוניים גדולים- שלא היו בכלל טרם הקשירה. אני מורח פרוקטו גליבנול המצב די יציב ולא משתפר ב10 הימים האחרונים מעבר למשככי כאבים - מה אפשר לעשות כדי לטפל בטחורים החיצוניים?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אחרי קשירה
ד"ר רפאל אלון 23/08/2024 | 00:38התקף של טחור/ים חיצוני/ם אחרי קשירה הוא ידוע וקורה לעיתים. לרב הבעיה חולפת תוך זמן קצר. מציע לטפל במשחה + משככי כאב + אמבטיות ישיבה במים חמימים. מציע לפנות ליבקורת לרופא שטיפל בך.
-
-
פציעה מסבון בחולחולת
אנונימי 17/08/2024 | 23:40מתוך סקרנות שמתי סבון באזור פי הטבעת ויש לי פציעה כבר כמה חודשים. איך מטפלים בזה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פציעה
ד"ר רפאל אלון 18/08/2024 | 13:03פנה לבדיקת כירורג/פרוקטולוג
-
-
כאבים עזים בפי הטבעת
יובל 18/08/2024 | 10:20בוקר טוב, בן 42 בריא בד״כ. בזמן יציאה היום הרגשתי כאבים חזקים, שנמשכו גם כמה שעות לאחר היציאה. הרגשה כזאת שהשרירים בפי הטבעת מכווצים וכואבים מאוד. יש לציין כי לא היה דימום בזמן היציאה. קבעתי תור לפרוקטולג מחר. לפי התרשמותך מה זה יכול להיות? תודה מראש!פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כאבים
ד"ר רפאל אלון 18/08/2024 | 10:54לא ניתן לענות על השאלה ללא בדיקה גופנית
-
-
גוש בשר קטן
דבי 01/01/2024 | 15:46שלום רב, אני בת 43 בריאה, בעבר סבלתי לסירוגין מטחורים ופעם אחת לאחר לידה מפיסורה מאז נעזרת בנורמלקס פעם ביום. לאחרונה גיליתי מעין גולת/כדור בשר קטן בפי הטבעת סמוך לפתח היציאה. הגולה לא כואבת, לא משנה גודל, לא מדממת ולא מפריעה פרט לכך שהיא שם. האם מדובר בטחור חיצוני? אם כן, האם יש דרך לטפל בזה? לעזרתכם אודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מסוכן?
ד"ר רפאל אלון 17/08/2024 | 10:45לא ניתן לייעץ ללא בדיקה גופנית. פנה לבדיקת כירורג/פרוקטולוג -
גולה שומנית בפי הטבעת
דימי 17/08/2024 | 10:01מה הטיפול? האם מסוכן. בזמן האחרון מרגיש כעין כאב קטן. או צריבה. משהוא לא ברור. לא הסורי. אבל פחדן. ומאוד. -
תשובת מומחה גוש
ד"ר רפאל אלון 15/08/2024 | 22:21לא נשמע מדאיג. פנה לבדיקת לפרוקטולוג -
גם אצלי אותו סיפר
שימי 15/08/2024 | 17:02לאחרונה בזמן ניגוב אני מרגיש כמו גולה שומנית בפי הטבעת. אציין שאני הסטרי מכל דבר. האם זה מסוכן ? מה ההמלצה לעשות. ממני הפחדן. -
תשובת מומחה גוש
ד"ר רפאל אלון 02/08/2024 | 10:35כנראה אתה מרגיש את הטחור הקשור שטרם "נשר" -
הרגשה של גוש בתוך פי הטבעת
יוסי 02/08/2024 | 07:16שלום לפני יומיים עברתי קשירת טחורים גדושים מאז הקשירה כשאני מנקה את המקום במים וסבון אני מרגיש בתוך החלחולת גוש וזה מדיר שינה מעיניי מה יכולה להיות הסיבה להרגשה של גוש ובמיוחד שהפרוקטולוג שעשה לי את הקשירה מישש ולא נמוש גוש? -
תשובת מומחה גוש
ד"ר רפאל אלון 01/01/2024 | 21:17התיאור מתאים להתקף של טחור חיצוני. השתמשי במשחה לטחורים
-
-
אנטרולין משחה לפיסורה
אורן 06/12/2021 | 20:58אני משתמש במשחה לפיסורה אנטרולין כבר שבועיים . לא מרגיש שיפור במצב, אולי בגלל שאני לא משתמש במשחה בצורה נכונה . עד לאיזה עומק למרוח את המשחה בפנים? כדי שבטוח תגיע לפצע של הפיסורה. אודה לתשובה כי הסבל ממש בלתי נסבלפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אנטרולין
ד"ר רפאל אלון 15/08/2024 | 22:19אם אין הטבה ויש לך כאבים עזים צריך לשקול ניתוח בהקדם -
אנטולין
ענת 15/08/2024 | 19:25שלום אני סובלת מיפיסורה כבר שבועיים מורחת אנטולין פלוס הרבה אמבטיות כלום לא עוזר כאבי תופת... מה ניתן עוד לעשות??? -
תשובת מומחה אנטרולין
ד"ר רפאל אלון 07/12/2021 | 09:36את האנטרולין ניתן גם למרוח על העור בהיקף פי הטבעת ולעסות היטב כדי שתיספג. ניתן גם להחדיר מעט פנימה עם המוליך המצורף. פיסורה היא תמיד קרובה מאד לפתח פי הטבעת ואין עניין של עומק...
-
-
הרגשה של אי נוחות
אור 12/08/2024 | 11:47תמיד סבלתי מטחורים ודימום פעם ב , לפני כחצי שנה בעקבות עצירות יצא טחור גדול וכואב שנעלם אבל מאז מרגישה כאילו משהו מפריע . ההרגשה מתעצמת לקראת הערב ואחרי ישיבה ממושכת, לפעמים גם מקרין ״כובד״ לרגליים רק אי נוחות ולחץ. אין דימום, אין כאבים, יציאות תקינות, האם זה נשמע כמו טחור פנימי?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טחור
ד"ר רפאל אלון 12/08/2024 | 19:33לא ניתן לאבחן ללא בדיקה גופנית
-
-
EMLA /עזריקיאן
טל 12/08/2024 | 17:42שלום רב אני סובל מכאבים בזמן חדירה אלי במין אנאלי ( בן 38). ביררתי את הנושא עם פרוטוקולוג והוא נתן לי משחה דרמבוקומין . בהתחלה נאמר לי שיש לי טחורים פנימיים לאחר מכן פרוקטולוג אחר בדק ואמר לי אולי שריטה אבל לא טחורים. בכל אופן שאלתי היא האם מותר לשים משחה בשם EMLA 5% או משחה אחרת בשם עזריקאין לצורך אלחוש פי הטבעת? כדי להפחית כאבים. האמת שפעם שמתי עזריקיאן בפי הטבעת לפני שנים וזה לא עשה כמעט כלום. EMLA מותר לשים?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אמלה
ד"ר רפאל אלון 12/08/2024 | 19:32מותר
-
-
כאבים בפי הטבעת
משה 11/08/2024 | 12:51שלום דוקטור מזה כמה ימים סובל מכאבים בפי הטבעת. הכאב מתחיל לאחר יציאה מהשירותים בחצי שעה בערך ונמשך מספר שעות. פניתי לפרוקטולוג שלא מצא משהו מיוחד. המליץ לי על משחה בשם אנטרולין. משתמש במשחה 4 פעמים ביום. ללא שינוי בכאבים. לדעתך ממה יכולים לנבוע הכאבים? יש לציין שאתמול לא הרגשתי צורך להתרוקן ולכן לא היו כאבים בכלל. יש הסבר לדבר כזה? אודה לתשובתך.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כאבים
ד"ר רפאל אלון 11/08/2024 | 16:21התיאור בפניה מתאים לפיסורה. גם המשחה שקבלת היא לטיפול בפיסורה..ההשפעה של הטיפול אינה מיידית ולוקח גם 2-3 שבועות עד שמתחיל שיפור
-
-
דימום לאחר מין אנאלי
ברוך 24/03/2013 | 22:51רציתי לשאול שאלה ?האם לאחר קיום יחסי מין אנאליים טבעי שיהיה דימום קל מפי הטבעת ?כמה זמן סביר שדימום כזה ימשך לפני שיש לגשת לרופא בכדי לבדוק זאת מדובר בפעם הראשונה שאני וחברתי קיימנו יחסי מין אנאלים, הפסקנו באמצע בשל כאבים שלאחריהם התחיל דימום קל אני פונה כ 30 שעות מאוחר יותר, שכן הכאב והדימום נמשכיםפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דימום
ד"ר רפאל אלון 08/08/2024 | 09:44פנה לבדיקת פרוקטולוג -
דימום במהלך אנאלי
ניצן 08/08/2024 | 09:35הבן זוג שלי אומר שיוצא לי דם בזמן שאנחנו מקיימים אנאלי וכל כמה דקות הוא מעביר מגבון ויש לא מעט דם על המגבון, אבל לא כואב לי בכלל ואני מבקש ממנו שיעשה יותר חזק אבל הוא מפחד מהדם. היו לי פצעים לא מזמן בפי הטבעת ובפנים שהחלימו לגמרי. מה יכול לגרום לדימום הזה כי לא כואב לי במהלך יחסי מין? -
תשובת מומחה דימום לאחר מין אנאלי
דר' מוריס ונטוררו 21/04/2013 | 11:25שלום ברוך, במהלך יחס מין אנאלי יכול להופיע קרע קטן בעור של תעלה אנלית ומתאפיין בכאב ודימום. במידה ובעיה נמשכת, יש להיבדק ע"י כירורג על מנת לשלול טחורים גדולים מדממים או בעיות אחרות סביב פי הטבעת, בברכה, ד"ר ונטוררו
-
-
אבני צואה קשישים
ג'רמי 05/08/2024 | 10:28שלום רב, אבי בבית אבות וסובל מאבני צואה, סליחה על השאלה הלא נעימה אבל אני מאד מודאג מסתבר ששיטת הטיפול היא סירופ ודחיםה של אצבע לרקטום "על מנת לעזור עם היציאה" אבקש לדעת האם תקין? מה אופן הטיפול הנכון?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אבני צואה
ד"ר רפאל אלון 05/08/2024 | 17:28צריך למנוע היווצרות אבני צואה. ניתן לקחת מרככי צואה, כלכלה עשירה בסיבים ושתיה מרובה ויש גם תרופות נוספות לטיפול בעצירות. עליך להתייעץ עם גסטרואנטרולוג או פרוקטולוג
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים