פורום פרוקטולוגיה ומחלות מעי - עמוד 5
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
סרטן פי הטבעת
נורית 30/07/2024 | 12:23אימי בת 93. עם סרטן פי הטבעת. עברה הקרנות וכדורי כימוטרפיה. הגידול הצטמצם. בבדיקה פט סי טי נראה שהגידול שוב גודל לגודל של שניי וחצי סמ. רופא לב אומר שלא תוכל לעבורת את הניתוח. מה הפתרון אם הגידול יחסום את פי הטבעת?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סרטן בפי הטבעת
ד"ר רפאל אלון 30/07/2024 | 17:36יש צורך בהכרת המקרה ובבדיקה גופנית. ייתכן ויש אפשרות להסרת הגידול בהרדמה מקומית. כאשר יש גידול חוסם בפי הטבעת לעיתים הפתרון הוא ביצירת סטומה אך גם זה כרוך בניתוח.
-
-
ניתוח כריתת טחורים
שגיא 29/07/2024 | 09:02בוקר טוב דקטור בדיוק לפני 8 ימים עברתי ניתוח כריתת טחורים היום לי 3 בסך הכל משום מה ישר אחרי הניתוח היה לי 38.5 חום לא ירד לי 5 ימים 1.מיום הניתוח לא מצליח לעשות שירותים ואני לוקח כל מיני חומרים משלשלים שלא עוזרים לי העם זה בסדר 8ימים לא עשיתי. שירותים ולא יכול להיות מסוכן ? 2 יש לי כאבים מאוד חזקים במקום הניתוח כמה זמן פחות או יותר זה יעבור לי ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אחרי ניתוח
ד"ר רפאל אלון 29/07/2024 | 20:51עליך לפנות לבדיקת הרופא המנתח בהקדם.
-
-
פיסורה
יוסי 26/07/2024 | 11:29שלום דוקטור! האם פיסורה חייבת להתבטא ובדימום או שמא זה יכול להיות כאבים חזקים בלבד? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פיסורה
ד"ר רפאל אלון 27/07/2024 | 12:46הסימפטום העיקרי של פיסורה הוא הכאב. דימום יכול להיות או לא...
-
-
תולעים וסרחי עור חיצוניים דחוף
אנונימית 25/07/2024 | 14:57שלום רב, בת 45. מרגישה כל הזמן תחושת תולעים. בפרט אחרי מתוק, לא בהכרח ממתקים, קפה, פירות, תמר וכו, אפילו לחם. זה מעיר אותי בשינה גם וקורה גם במהלך היום. יש לי גם טחורים פנימיים וגם סרחי עור חיצוניים. אני לוקחת וורמוקס, מרגישה שזהו, הכל הסתדר. למחרת או גג יומיים אחרי, חוזר חלילה. מדגישה שלבתי אין ולכן זה לא שנדבקתי. זה קורה לי המון וגם לפני שנה שנתיים אבל כעת זמן ממש ממושך ולא מרפה. גסטרואנטרולוגית הציעה רופא למחלות זיהומיות (?) כמו כן, שמה מצעים ותחתונים בהרתחה. עשיתי גם בדיקת צואה הכל יצא תקין. אולי זו לא הבדיקה הנכונה? שאלותיי: 1. מה אכן הכתובת הנכונה? 2. מניחה שזה מדבק ביחסי מין, אם כך, מה מותר ומה אסור? האם אם אקח באותו יום ורמוקס אז אני "מכוסה" וכך לא מדבקת? 3. האם ייתכן וזה לא תולעים? אם כן, מה יכול להיות? תחושה ממש של תולעים. זה מציק ומטריד. 4. ללא קשר, מה הטיפול לסרחי העור? האם ניתן להסיר? זה ממש לא נראה טוב אסתטית והפרוקטולוג אמר עדיף לא לגעת. תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תולעים?
ד"ר רפאל אלון 25/07/2024 | 21:16קשה לאבחן על סמך התיאור. אין לך תולעים מכיווןשעברת בדיקת צואה וגם טופלת ב-וורמוקס. קרוב לוודאי שלא מדובר במחלה מידבקת ביחסי מין. באשר לעודפי עור-ניתן להסיר בניתוח אך רצוי להתייעץ עם פרוקטולוג
-
-
עצירות
gad 21/07/2024 | 17:26היי, 1. אני לוקח מספר תרופות אשר תופעת לוואי שלהן היא עצירות. האם ניתן לקחת נורמלקס (polyethylene glycol 3350) בטווח הארוך כל יום ללא חשש? 2. האם יש תרופות שהספיגה שלהן עלולה להיפגע כאשר לוקחים נורמלקס והאם צריך להרחיק בין נורמלקס ללקיחת תרופות? 3. המינון שמופיע על האריזה: 17 גרם , פעם אחת ביום. האם ניתן לקחת גם יותר? 20 גרם ? והאם ניתן לקחת גם פעמיים ביום (סך הכל 34-40 גרם ביום)? תודה רבה!פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה נורמלקס
ד"ר רפאל אלון 21/07/2024 | 18:54בעיקרון ניתן לקחת לאורך זמן וגם להגדיל המינון אם יש צורך. בקשר לשאר השאלות נא להתייעץ עם הרוקח
-
-
דחיפות במתן צואה
אנונימית 11/07/2024 | 00:02היי, בת 30 סובלת מדחיפות למתן צואה כבר עשור, בדיקת קולונקסקופיה ומנומטריה תקינות. ביקרתי אצל מספר רופאי גסטרו ופרוקטולוגים מומחים ללא כל תשובה. שינויים בתזונה, פיזיו רצפת אגן וסיבים תזונתיים לא שינו כלל את מצבי. הדחיפות מורגשת בכל יציאה בין אם רגילה או רכה, ממש עניין של דקה שתיים ואני מרגישה שהיציאה יוצאת. בשנה האחרונה זה ממש משפיע עליי נפשית ואני לא מרבה לצאת מהבית מחשש שלא אהיה בקרבת שירותים. מנסה להבין למה לא מפנים אותי לבדיקות emg והתאמה לקוצב. האם זה הגיוני שהרופאים פשוט אומרים לי "לחיות עם זה"?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דחיפות
ד"ר רפאל אלון 11/07/2024 | 08:05כנראה זו בעיה עצבית. קוצב אינו מטפל בבעיה כזו אלא בבעיה של אי נקיטת צואה. כדאי אולי להתייעץ עם נוירולוג
-
-
סינוס פילונידאלי
בנייה 08/07/2024 | 10:45אובחנתי עם 2 ציסטות ללא צלוליטיס ומורסה, לא חמורות להתרשמות הכירורג אך המליץ לי לעשות ניתוח כריתת PNS. הבנתי שאחוזי החזרה אחרי הניתוח די גבוהים ולדעתי כבר מספר שנים שיש לי את הציסטות ולעולם לא חוויתי קושי לשבת או נפיחות גדולה באיזור מלבד מעט הפרשות בריח רע ואי נוחות לעיתים רחוקות, האם נשמע סביר לחיות לצד הציסטות על ידי שמירת הגיינה עם סבון פולידין ומשחה אנטיביוטית כשיש התפרצות. האם ישנם דרכי טיפול אחרים למצבים לא חמורים של המחלה? שמעתי על משהו עם לייזר, תודה מראש.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פילונידל
ד"ר רפאל אלון 08/07/2024 | 13:28הטיפול המקובל והיעיל הוא כריתה שלמה של הסינוס. השטרת הסינוס יכולה להסתבך באירוע/י זיהום שכואבים ויצריכו ניקוז וטיפול אנטיביוטי
-
-
סקיו טאג (לת)
נטע 06/07/2024 | 22:20היי , אשמח לשמוע על הסרת סקין טאג בפי הטבעת ממי שעשה. אצל מי עשיתם? איך הייתה ההחלמה והתוצאה? ממליצים לעשות? מדובר בהליך אסתטטי אבל זה מפריע לי מאודפתח בחלון חדש -
רטיבות מפי הטבעת
איתי 24/06/2024 | 17:25היי, מה נשמע? כבר חודשים שאני סובל מרטיבות מפי הטבעת בחלק העליון של הישבן- בעיקר לפני יציאה דחופה. הדבר מרטיב לי את התחתון, ואף את המכנס, ויוצר מבוכה רבה.. מה זה יכול להיות? ואיך ניתן למנוע זאת? תודה רבה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה רטיבות
ד"ר רפאל אלון 24/06/2024 | 17:54לא ניתן לענות על השאלה ללא בדיקה גופנית
-
-
משחת אנטרולין
מטופל 26/03/2021 | 09:28שלום! קיבלתי את המשחה הזו לטיפול בפיסורה. רשום בהוראות שימוש לחבר את המוליך הקטן לשפופרת, להעזר בו להוצאת המשחה.. ובתום השימוש להוציא את המוליך ולשטוף אותו טוב. לא כל כך הבנתי אם השימוש הזה הוא נכון, שכן נשארת המון המון משחה בתוך המוליך ובעצם נזרקת בעת השטיפה. הבנתי את ההוראות לא נכון?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פיסורה
ד"ר רפאל אלון 17/06/2024 | 20:35איני יודע אם יש קשר בין הדברים. צריך להכיר את המקרה לעומק כולל כל הבדיקות שבוצעו. -
פיסורה
מושי 17/06/2024 | 20:19עשיתי ניתוח פיסורה בפי הטבעת לפני 3שנים מאז יש לי עצירות ביציאה מנומטריה פי הטבעת מתכווץ בזמן יצאה אמרו שצריך פיו פיטבק איזה נזק קרה בגלל הניתוך של הגיבורה למה פי הטבעת מתכווץ -
תשובת מומחה אנטרולין
ד"ר רפאל אלון 08/06/2024 | 10:37אני מייעץ למטופלים למרוח המשחה סביב פי הטבעת ולעסות שתיספג טוב בעור, ללא שימוש במוליך. -
פיסורה
רום 08/06/2024 | 09:28שלום דוקטור רציתי לשאול לגבי משחת האנטרולין לפני שנה קניתי משחה חדשה והשתמשתי בה כעבור שנה , שנה וחצי שוב חזר לי הפיסורה ואני רוצה להשתמש במשחה האם זה אפשרי? מבחינת התאריך על המשחה היא בתוקף השאלה אם אהיא כבר נפתחה בעבר אם זה בסדר להמשיך להשתמש בה? -
משחת אנטרולין
גיא 28/06/2022 | 15:14ההנחיה כן להחדיר את המשחה פנימה . אני עושה את זה עם אצבע. הפיסורה היא בפנים ולכם המשחה צריחה להיכנס פנימה !!! ולא למרוח בחוץ זה לא יהיה אפקטיבי -
תשובת מומחה אנטרולין
ד"ר רפאל אלון 11/06/2022 | 12:30אין צורך בוזלין -זה יכול להפריע לספיגה של האנטרולין. את המשחה ניתן למרוח סביב פי הטבעת ולעסות שתיספג טוב בעור, אחת ל6 שעות לערך. אין צורך להחדירה עם האצבע פנימה -
שימוש באנטרולין לטיפול בפיסורה
מויש 11/06/2022 | 08:57הרופא רשם לי טיפול של 4 פעמים ביום למשך 3 חודשים שאלות האם לפני המריחה מותר לנקות את האזור בוזלין לנקות את הוזלין בניר ולמרוח על איזור נקי האם חשוב להכנס עמוק עם האצבע פנימה בזמן המריחה האם ההקפדה על כל 6 שעות חשובה -
תשובת מומחה אנטרולין
ד"ר רפאל אלון 09/04/2022 | 18:05ניתן להמשיך ולטפל גם אחרי חודש -
אנטרולין
דוידי 09/04/2022 | 16:57האם ניתן להמשיך למרוח את משחה גם לאחר 30 יום ? -
תשובת מומחה אנטרולין
ד"ר רפאל אלון 04/12/2021 | 22:05אין צורך למרוח שוב -
אנטרולין
אלכס 02/12/2021 | 21:16היי ד״ר! אם לאחר המריחה הייתה יציאה ושטפתי את האזור במים עם סבון, נדרש למרוח שוב או להקדים את המריחה? -
תשובת מומחה פיסורה
ד"ר רפאל אלון 06/10/2021 | 18:49זה בסדר -
פיסורה כואבת לאחר כל יציאה
סיוון 06/10/2021 | 12:21היי, הפרוקטולוג אמר לי להכניס את המשחה סנטימטר פנימה אני משתמשת במוליך בכדי לעשות כך,אני עושה זאת בעדינות על מנת שלא יכאב לי,האם זה בסדר? -
תשובת מומחה אנטרולין
ד"ר רפאל אלון 26/03/2021 | 10:18ממליץ למרוח 4 פעמים ביממה, אחת ל6 שעות, סביב פי הטבעת, ולעסות שתיספג היטב בעור ולא להשתמש במוליך המצורף.
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים