פורום פרוקטולוגיה ומחלות מעי - עמוד 6
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
פיסורה
טלילה 12/06/2024 | 17:38שלום אם אני מרגישה שיפור עם הטיפול המשחה שזה לא כואב מה עם הבליטה שליד פי הטבעת ? זה עובר?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פיסורה
ד"ר רפאל אלון 16/06/2024 | 16:34קשה לענות ללא בדיקה גופנית. יש סיכוי שילך וייסוג עם הזמן.
-
-
דם בצואה
מתן 04/06/2024 | 23:46אני בן 40 וכל כמה חודשים בשנה אחרונה יוצא לי דם בצואה פעם אחת וזהו האם אני צריך להתיחס לזה אין לי כאבים ואין לי איזה תופעות לוואי אבל זה קרה לי נגי ד בשנה אחרונה 3 פעמיםפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דם
ד"ר רפאל אלון 07/06/2024 | 21:38אירועים בודדים אחת למספר חדשים אינם מדאיגים. ליתר ביטחון פנה לבדיקת כירורג/פרוקטולוג
-
-
פוריות ופיסטולה
דריה 28/05/2024 | 23:12האם פיסטולה כרונית עם חוט סטון מספר שנים בפיסטולה רקטווגינלית יכול לפגוע בפוריות?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פיסטולה
ד"ר רפאל אלון 31/05/2024 | 10:56המצב המתואר בפניה לא אמור לפגוע בפוריות
-
-
סוגרים
אלכס 30/05/2024 | 06:03שלום ד"ר, אני סובל מאי שליטה בסוגרים. בריחת צואה ולכלוך. בדיקת מנומטריה, איאםגי מראה פגיעה במערכת העצבים המרכזית. הרופאה בבדיקת מרפאה ציינה טונוס שמור במנוחה ו'לא משתף בעולה מעבר', המלצה על סטומה. הסברתי שאני פשוט לא יכול לבצע, לכווץ כי אין תגובה. לא משתף פעולה זה כמו שנשמע? או ככה זה שאין תגובה גם אם רוצים? מה הנך מבין מהציתות טונוס שמור במנוחה זה אומר שהבעיה היא פגיעה ברמה עצבית ולא שריר הסוגר? או עדיין יכול להיות שניהם? אשמח לפרשנות שלךפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סוגרים
ד"ר רפאל אלון 31/05/2024 | 10:55מדובר במקרה מורכב שלא ניתן לייעץ במסגרת הפורום. ישנה אופציה של השתלת קוצב סקרלי אך יש צורך בהכרה לעומק של המקרה כדי לדעת אם מתאים למצבך. לעיתים אין מנוס מיצירת סטומה או לחילופין להישאר במצב של אינקיטת צואה תמידית.
-
-
פיסורה
מלכה 23/05/2024 | 15:57עברתי ניתוח לכריתת טחורים לפני שנתיים וחצי . הייתי בהחלמה קשה ביותר. מאז יש לי פיסורה שאני מצליחה לאזן עם משחות , אולם שיש לי עצירות פעם בחודש ואז זה גיהנום כי מהניתוח של הטחורים נשאר לי כפל עור שבזמן שיש לי עצירות או יציאות קשות הכפל עור מתנפח טיפה ואדמומי וכואב לי מאוד מאוד לא יכולה לשבת לא לתפקד . מה זה יכול להיות שהכפל עור שנשאר מהניתוח טחורים ככה גורם לי לכאב חד שמשפיע לי על החיים ולא נותן לי לתפקד , בקויש כבר רוצה לאכול מהפחד אני לא עושה דיאטות באוכל אוכלת הכל שותה הרבה, נעזרת כל לילה בכדור לאקסדין פורטה טבעי , משחות לפיסורה פרוקטופיז ומשחת רקטוזק ביחד , עכשיו בימים הקשים הוספתי נורמלאקס , מה עושים כל חודש ני מושבתת לשבועיים ושוב חוזר חלילה עצירות כאבים קשים , תכיפות לשירותים אבל לא יוצא או שיוצא טיפות במשך כמה ימים .פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פיסורה
ד"ר רפאל אלון 24/05/2024 | 10:18פיסורה כרונית שאינה מגיבה לטפול תרופתי מצריכה טיפול ניתוחי. פני לבדיקת פרוקטולוג
-
-
ניקוי לאחר יציאה
מחלים מפיסורה 29/04/2024 | 20:45סבלתי מפיסורה כרונית, שטופלה בהצלחה. הונחתי לא להשתמש בשטיפה עם דוש אלא רק נייר טואלט/מגבונים לניקוי לאחר יציאה. ההנחיה הזו עובדת ואני לא סובל אבל קצת פחות נוחה/אסתטית. אני מחפש חוו"ד נוספת, האם אכן כך?פתח בחלון חדש-
פיסורה
מלכה 23/05/2024 | 17:03למה אסור להשתמש בדוש לניקוי אחר יציאה בפיסורה ? לי אמרו רק שטיפות עוזר -
תשובת מומחה ניקוי
ד"ר רפאל אלון 02/05/2024 | 20:44אין לי הצעות אחרות
-
-
טחורים באופן קבוע
מיטל 21/05/2024 | 12:59שלום, בכל יציאת צואה, יוצא לי טחור אחד או כמה. לדעתי רק חיצוניים. ללא דם. מפריעים בישיבה ובכללי בתפקוד ובחוסר נעימות. נעזרת במשחות טבעיות להקלה. אשמח להיעזר בך בכדי להבין מה יכולות להיות הסיבות לכך? חוץ מסטרס נפשי :)פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טחורים
ד"ר רפאל אלון 21/05/2024 | 19:02לא ניתן לענות על השאלה ללא בדיקה גופנית
-
-
עצירות
אבי 19/05/2024 | 20:39שלום רב אני סובל מעצירות כבר כמה ימים. נראה שמשלשלים לא עוזרים ומעט הצואה שיוצאת די רכה. אני מרגיש שאזור הרקטום שלי מבפנים נפוח וכנראה מקשה על הצואה לצאת. מה עלי לעשות בבקשהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה עצירות
ד"ר רפאל אלון 19/05/2024 | 21:04עליך לפנות לבדיקת רופא
-
-
כאביםבהטן ולחץ בפי הטבעת
שואלת 16/05/2024 | 23:16שלום, אני בת 44 בריאה בדרכ יש לי תת פעילות בלוטת התריס. יש לי טחורים שאינם כואבים בכלל. לאחרונה אני מרגישה כאב בבטן תחתונה ובפי הטבעת , מן כאב משתק כאילו זה איבר אחד שמתכווץ ומתקשה. ואני תוהה מהי התופעה הזו? והאם דלקת בשתן יכולה לגרום לתחושת לחץ בפי הטבעת?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כאב ולחץ
ד"ר רפאל אלון 17/05/2024 | 14:53אין מספיק מידע בתלונה כדי להגיע לאיבחון. בנוסף יש צורך בבדיקה גופנית. פני לבדיקת רופא בשלב ראשון
-
-
מה הסיכוי לשרוד תוספתן שהתפוצץ ?
שאלה כללית 22/06/2014 | 18:49שאלה קצת כללית מקווה שיש תשובה: 1. מה הסיכוי לשרוד תוספתן שהתפוצץ (התנקב) וזיהם את חלל הבטן ללא שום טיפול, לא אנטיביוטי וללא ניתוח ? כמה ימים ניתן לשרוד במצב כזה אם בכלל ? 2. האם ישנם מקרים בהם התוספתן מתפוצץ והטיפול הינו תרופתי בלבד ללא ניתוח ? האם במקרה כזה לא נותר במקום נקב ממנו עשוי לצאת החוצה מזון שעובר במעי, אל תוך חלל הבטן ? תודה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תוספתן
ד"ר רפאל אלון 15/05/2024 | 19:06מעט נוזל עכור זו תגובה של הסביבה לתוספתן הדלקתי. מניח שטופלת בהתאם ונשלחת הביתה במצב תקין. את השאלה צריך להפנות לצוות שטיפל וניתח אותך... -
ניתוח להסרת תוספתן
דנה 15/05/2024 | 01:01שלום רב לפני יומיים בוצע לי ניתוח להסרת התוספתן לאחר הניתוח נאמר לי שבאגן היה מעט נוזל עכור" ולא יפה.) וכן הוא היה רטטפריטונלי קיבלתי 3 מנות גדולות של אנטביוטיקה ולמחרת הניתוח נשלחתי הביתה האם יש סיכון בכך? יתכן ומדובר בזיהום באגן? -
תשובת מומחה תוספתן
דר' ארי פלטא 25/06/2014 | 10:58דלקת התוספתן פוצץ- בלי טיפול וללא אנטיביוטיקה היא מסוכנת מאוד ועלולה לגרום למוות. עם זאת יש מקרים שבם המורסה הוא נאטם היטב והמטופל יכול להיות חודשים של כאב. -
תוספתן, המשך...
שאלה כללית 25/06/2014 | 01:25תודה על התשובה וסליחה על הניג'וס, אבל הייתי רוצה בכל זאת להבין - מה הסיכוי של אדם הסובל מתוספתן מודלק (וכאבי בטן חזקים מאד כתוצאה מכך) המחליט להישאר במיטה בבית בלי ללכת לבית חולים, לשרוד במצב כזה ? האם רוב הסיכויים שישרוד או לא ? (כאמור בלי שום טיפול, גם לא אנטיביוטי) -
תשובת מומחה תוספתן
דר' ארי פלטא 23/06/2014 | 08:24מטופל עם דלקת התוספתן מנוקב זקוק לטיפול של אנטיביוטיקה וניקוז של המורסה.הניקוב בדרך כלל מוגלה לא צואה.
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
פורום חרדה מנוהל ע"י ד"ר יששכר הרמן, מומחה בפסיכיאטריה, לשעבר מנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו ואחראי על ייעוצים פסיכיאטריים בביה"ח שיבא.
לפורום חרדה