פורום טיפול בכאב - עמוד 6
-
תאונת דרכים- כאב גביעל 11/11/2023 | 01:11שלום, עברתי תאונת דרכים קלה בין 2 רכבים. אבל ישר החל לי כאב גב תחתון לא במותנים יותר נמוך. 1. התאונה קרתה ב-26.10.23 היום אנחנו ב11.11 וכואב לי מאוד. רופא טראומה בקופח נתן לי רוקסט פלוס זמזיז לי כמו כוסבות רוח למת. אני כבר לא לוקחת כי אם אין השפעה אין טעם. נתן לי 5 ימי נפגע עבודה ואפילו לא טרח לעשות לי צילום. 2. אחרי 7 ימים של שכביבה בבית עם כאבים בדק אותי אורתופד בעצם באתי לצילום. מראה ניוון חוליה L3-5 לא רצה לתת לי אישור מחלה או נפגע עבודה יותר ארוך ונתן פיזיותרפיה. סיפרתי שאני לא יכולה לשבת אמר את כן. 3. רופא משפחה נתן אישור נפגע עבודה מ-26.10.23 עד 9.11.23 4. אין תורים לאורתופד. רציתי לשאול איזה כדור יכול לעזור? כמה זמן זה ימשך? יש לי כאבים של שריפה בגב העליון כתפיים וזרועות. אם אני הולכת( יורדת למטה כמו שפיזותרפיסט אמר ועושה קצת הליכה) אז הכאב מתחיל להיות בלתי נסבל ברמה של בכי. גם הרגשתי רגליים קצת כמו חסרות תחושה או עייפות. הפזיותרפיסט סירב להתייחס לתלונות על גב עליון. יש לי כעת כאב עמום. מה לדעתך עליי לעשות כעת? לדעתי מנוחה עדיפה על תנועה כי זה בלתי נסבל ואין לי כח סבל יותר. מי קובע מתי אני יכולה לחזור לעבוד? יש לי גם מלא ימי מחלה כך שלא איכפת לי להשתמש בזה. מרגישה שפוחדים לתת לי נפגע עבודה. ואני מעדיפה מחלה כי 100% יום עבודה בעוד נפגע עבודה רק 75% מהשכר. תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תאונת דרכים- כאב גב
מר גבעון פלד 12/11/2023 | 10:30ראשית תודה על הפירוט, זה ממש עוזר מאחר ובפורום אין מידע אחר למעט מה שאת מרגישה. מעבר לכך אם אני מבין נכון הכאב משתנה במהלך תנוחות שונות, מתגבר ונחלש. לרוב זה מעיד על מקור של כאב ברקמה רכה, רקמות חיבור ושריר. זו הסיבה שהמערך האורטופדי לא רואה לנכון לתת לך ימי מללה רבים או יותר מזה. מציע לך לנסות טיפול מתחום של איזון רקמות רכות או שיקום אורטופדי. נעשה על ידי מטפלים שהוכשרו לכך, לצערי פרטי בלבד.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תאונת דרכים- כאב גב
-
קנאק בחזהשלמה 18/10/2023 | 02:10אהלן דר, בשנה האחרונה לעיתים קרובות כאשר אני מכווץ את החזה אני חש כאב חד בין הצלעות בחלק העליון (מפתח הלב) שמשתחרר לי רק אחרי שאני מותח את החזה מאוד ומשתחרר קנאק, לאחר מכן הכאב נעלם אך הקנאק הזה מופיע אחת לשבוע לפחות. אני 1.72 שוקל 68 ק״ג בן 22 מתאמן בחדכ אך הכאב מלפני ישנו איזה טיפול מוצע ? תרגילים ? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
קנאק בחזה
שלמה 23/10/2023 | 21:01תודה רבה דר!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קנאק בחזה
מר גבעון פלד 22/10/2023 | 10:33הבנתי. יש כמה אופציות אפשריות למקור של מה שתיארת. לרוב זה עניין של עומס במערכות רקמה רכה, רקמות חיבור ושריר. בתאורך ולאור הפירוט הקצר זה נשמע לי כחוסר איזון בן שרירים מכופפים עליונים לפושטים אחוריים עליונים. הייתי ממליץ לך לגשת לטיפול מתחום השיקום האורטופדי או איזון רקמות רכות. נעשה על ידי מטפלים שהוכשרו לעניין.הוסף תגובה
-
קנאק בחזה
שלמה 21/10/2023 | 18:55לא הייתה תאונה, נפילה או שבר, פתאום בשנה האחרונה זה התחיל משום מקוםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קנאק בחזה
מר גבעון פלד 18/10/2023 | 12:47האם יש או היו בעיות רפואיות? האם עברת תאונה? נפילה? או שבר?הוסף תגובה
-
קנאק בחזה
-
שלום לך אשמח לפתרון הבעיהאסתר אור בן משה 12/02/2014 | 10:48לפני כמה ימים לא יודעת כנראה עשיתי תנוחה לא נכונה, התחיל לי כאבים בצלעות מתחת לשד מצד ימין וכשאני שוכבת במיטה זה כואב בכל תזוזה עם אני מסתובבת מצד ימין לצד שמאל, יכולה לישון בלילה אין בעיה אבל מרגיש כמו תפוס כזה וכאבים חדים וחזקים על כל תזוזה. רוצה לבפנות לרופא כללית, אבל יכול להיות שזה התקררות? אני בחורה בת 44 מקווה שזה לא משהוא חמור בצלעות או משהוא כזה אשמח להבהרהת הענין. אני גם הולכת לעשות ספורט הליכה מקווה שזה יעזור לי. זה כבר כמה ימים ממש תפוס שאני נוגעת בכיוון השד. רוצה לציין שעשיתי בדיקת שד והיה בסדר. יש לי בדיקת מעקב באולטרסנד על משהוא לא רצני שראו זה הכל אבל אין קשר. תודה..הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב כמו שריר או גיד לאחר הקטנת חזה
מר גבעון פלד 11/09/2023 | 10:47האם לא היה כאב עד לפני שבוע? האם הכאב קבוע, סטטי או משתנה במהלך היום או שיש הבדל בין שכיבה לעמידה והליכה בתחושת הכאב? האם את מתאמנת? אשמח למענה על מנת לנסות להבין את המקורהוסף תגובה
-
ישראלה נגדאי 10/09/2023 | 23:20עברתי לפני חודש וחצי הקטנה והרמה חזה . כבר כשבוע פלוס יש כאב חד כמו של גיד שריר בולט מתחת לשד ימין .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בעיה
מר גבעון פלד 17/02/2019 | 09:58השרשור של הפורום לא מראה לי את השאלה הראשונית. אשמח אם תשלח לי אותה... תודה מראש.הוסף תגובה
-
כאבים בחזה בצד ימים
ליאור 14/02/2019 | 18:35על כל השאלות ששאלת עניתי בחיוב אשמח לדעת ממה זה נובעהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי שרירים
מר גבעון פלד 09/01/2019 | 06:50כפי שתיארתי בפורום מספר רב של פעמים חלר גדול מבעיות וכאבים ללא מקור ברור עלולים להיות מטריגרים ברקמה הרכה. את יכולה לגשת לאיבחון וטיפול אצל מטפלים שהוכשרו לכך על מנת לאבחן ולטפל בהתאמה.הוסף תגובה
-
צהריים טובים
BALI 08/01/2019 | 15:33בהמשך למה שנכתב פה על הכאבי שרירים רציתי לשאול, אני סובלת מכאבים בגב בצד שמאל למעלה וגם מעל המותן בצד ימין כבר מעל שבועיים, הייתי אצל רופאה 3 פעמים ועשיתי בדיקות שונות ועדיין אין לי מושג מה זה, בהתחלה חשבנו שזה דלקת ראות אבל הצילום יצא נקי, הכאב מורגש בעיקר בשכיבה, מה זה יכול להיות?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מטפל טריגרים
מר גבעון פלד 23/12/2018 | 19:44שלחי לי בבקשה הודעה למייל givonpeled@gmail.com ואנסה להמליץ לך על מישהו באזור שלךהוסף תגובה
-
כאב בצלע ללרוחב..
לימור 23/12/2018 | 16:51מבקשת המלצה למטפל טריגר פויינט באיזור זכרון יעקבתודההוסף תגובה
-
המשך
נעה 25/10/2018 | 06:07תודה רבה!!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
מר גבעון פלד 25/10/2018 | 06:05לא, לחפש trigger point therapyהוסף תגובה
-
המשך
נעה 25/10/2018 | 06:03לחפש pain dr? תודה רבה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
trigger point therapy
מר גבעון פלד 25/10/2018 | 06:00זו הגדרת הטיפול בארצות הברית.הוסף תגובה
-
שלום דר'
נעה 23/10/2018 | 05:32יש לי את אותו כאב בדיוק, ואני בהריון. גרה בארה"ב בבולטימור האם אתה יודע איזה סוג מטפל אני אמורה לחפש?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מטפלים באזור ירושליים
מר גבעון פלד 17/10/2018 | 05:23שלחי לי בבקשה מייל ל givonpeled@gmail.com ואנסה להעביר לך מידע על מטפלים באזורך.הוסף תגובה
-
טריגר פוינט
נעה 16/10/2018 | 11:52אשמח לקבל מידע על מטפלים באזור ירושליםהוסף תגובה
-
כאבים בצלעות בצד ימין
יפית 28/06/2018 | 18:44היי , רציתי לשתף אותך בכאבים שהחלו לפני שבוע בצלעות בצד ימין ליד החזה. אחרי החלקה על הגב , כל נשימה כל תזוזה כל קפיצה יש לי כאבים חריפים בצד בצלעות ואיני יודעת איך לטפל בבעיה זו. אשמח אם תוכל לענות ולעזור לי בנושא זה, תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים
מר גבעון פלד 01/06/2018 | 07:52כאבים שהם תולדה של טריגרים נעולים יכולים לייצר גם הקרנות דו צדדיות זהות. מעבר לכך תחושת הכאב עלולה להיות הכאב חד, דקירות, נימולים, חוסר תחושה, היפר תחושה, קור חום, תפיסות ועוד. התחושה היא פירוש במוח של מה שמועבר מהגוף במספר מערכות שונות. בהתאם גם מה שקשור לשאלתך.הוסף תגובה
-
שלום,
הדר 31/05/2018 | 14:35צהריים טובים, רציתי לשאול האם כאבים מסוג הכאב שמוזכר כאן יכול להיות משני הצדדים? כלומר, האם יכול להיות שיש נעיל שריר/ים שגורמת לתחושת הכאב הזו משני צידי הגוף בו זמנית? כבר מעל לחודשיים שאני סובלת מכאב דומה למה שמתואר כאן, עשיתי בדיקות US בטן לא נמצא דבר ב"ה. סבלתי גם מכאבי גב במקביל שחלפו והכאב מתחת לצלעות עדיין נשאר. יש לציין שהכאב הוא לא חזק כל כך אלא יותר כמו לפיתה פנימית (כמו הרגשה של שריר פנימי שתפוס) באזור מתחת לצלעות וכאמור, משני הצדדים. האם התופעה מוכרת לך? תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בצלעות
מר גבעון פלד 02/05/2018 | 06:31בוקר טוב. פני אלי במייל פרטי ואשלח לך המלצה על מטפל באזור שלך.הוסף תגובה
-
כאבים בצלעות
איילה 01/05/2018 | 11:39שלום רב, גם אני חווה כאב בצלע מתחת לשד ימין בתנועות מסויימות ורציתי לדעת כיצד ניתן להגיע למטפל בטריגר פוינט בירושלים? האם ישנה רשימה כלשהי של מטפלים בתחום?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שריר תפוס בהריון
מר גבעון פלד 28/01/2018 | 05:50במרבית המקרים טיפול קצר אצל מטפל שהוסמך לנשים בהריון מתחום השיקום האורטופדי יכול לעזורהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בצלעות
מר גבעון פלד 28/01/2018 | 05:48ראשית תמיד רצוי וחשוב לבצע בדיקות רפואיות לאורך השנים על מנת לשלול דברים חמורים יותר ולאחר שאמרתי זאת.... לרוב מדובר בכאבים מהסוג שאת מתארת בטריגרים בשריר הרחב גבי המייצרים הקרנות כאב לצד, לצלעות ואף לחזה. מטפל מתחום השיקום האורטופדי יוכל לעזור בפתרון כאבים אלו.הוסף תגובה
-
שריר ניתפס
דנה 28/01/2018 | 05:02שלום אני בהריון בשבוע 32 התעתשתי ונתפס לי שיריר ליד הצלעות מצד ימין זה ממש כואב ומציק איך אפשר לטפל בזה במיוחד בהריון?הוסף תגובה
-
שלום לך..
אסתר אור בן משה 15/02/2014 | 20:49אוקיי!! תודה רבה לך' אם היה צורך אני הפנה אליך . שבוע טוב ..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
רפואת שלד שריר
מר גבעון פלד 15/02/2014 | 20:29רפואת שלד שריר עדיין לא קיימת במערך הבריאות למרות הרפואה המצויינת בארץ. זאת הסיבה שציינתי את העובדה שאם תרצי טיפול בטריגרים כפי שהסברתי בתשובותי הקודמות תאלצי לגשת באופן פרטי. מעבר לכך אם הכאב מציק את יכולה להמשיך לאורטופד.הוסף תגובה
-
שבוע טוב לך גבעון פלד!
אסתר אור בן משה 15/02/2014 | 20:22לא הבנתי מדוע אצתרך באופן פרטי? דרך קופת חולים ישנם רופאים שיכולים לעזור נראה לי. הוולטרן מעט עזר עדיין יש לי כאבים חדים באזור. ולא נרפה. האם אני צרכה לעשות צילום וללכת לאורטופד? למרות שהרופא כללית שלי אמרה לי שזה שריר תפוס ולא צריך לקחת כלום? האם שריר שנתפס או לחלופין נעילת שריר לוקח לו הרבה זמן להירפה? זה שאלות שאני שואלת את עצמי ואותך, כי אני עובדת עצות ולא יודעת מה לעשות אם לתת לזה לעבור או ללכת לעוד חוות דעת לבדוק.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שיקום אורטופדי
מר גבעון פלד 15/02/2014 | 19:41ערב טוב. הטיפול אינו חלק ממערך הבריאות ונחשב בארץ עדיין רפואה משלימה. אם תצטרכי להמשיך לטיפול אחרי נסיון הוולטרן תאלצי לפנות באופן פרטי.הוסף תגובה
-
ערב טוב לך..
אסתר אור בן משה 14/02/2014 | 18:56תודה רבה לך על התשובה המהירה, הכאבים מתחזקים גם לא רק שזה תפוס, אני המרח כמו שציינתה 4 פעמים וולטרן, אם לא יעזור השבוע או לא היה הקלה אני הלך לאורטופד ואבקש את הטיפול שציינתה, מקווה לטוב. המון תודה לך על השומת לב.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב עקב שרירים תפוסים
מר גבעון פלד 14/02/2014 | 16:43כפי שציינתי בתשובתי הקודמת הטריגר שגורם לכאב לא נרפה על ידי עיסוי, מתיחה, פעילות גופנית, מנוחה או תרופות. הללו יכולים רק להקל. טיפול מתחום הטריגר פוינט טראפי או שיקום אורטופדי יכול לעזור. לגבי וולטרן את יכולה להקל אך את צריכה למרוח את האזור לפחות ארבע-חמש פעמים ביום.הוסף תגובה
-
שלום לך מר גבעון!
אסתר אור בן משה 14/02/2014 | 16:12תודה רבה על המידע. היום הייתי אצל הרופא כללית שלי, והיא אמרה לי שנתפס לי השריר ואין הרבה מה לעשות, לקחת אופטלגין אם אני רוצה או לא לקחת דבר, האמת שיש לי ממש עכשיו כאבים חזקים וזה תפוס נורא, וכנראה זה יקח זמן. יש לי עוד שאלה ברשותך?, האם אפשר למרוח וולתרן על המקום הרגיש, על מנת שירגיע לי את האזור קצת, או לקחת כדור. או בכלל לא לתת שזה יעבור לבד אבל זה יכול לקחת הרבה זמן. המון תודה לך שוב..ושבת שלום!!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טריגרים בשרירים
מר גבעון פלד 13/02/2014 | 10:42נעילת השריר עליה דיברתי שונה במהות משריר תפוס. הנעילה היא פיזיולוגית ברקמת השריר ומונעת ממנו לבצע פעילות תקינה. הטריגרים לא נרפים על ידי מתיחה, פעילות, עיסוי או מנוחה ולרוב גם לא על ידי תרופות אלא רק על ידי ביצוע לחץ איסכמי, לחץ נקודתי לא מאוד חזק ולא מאוד כואב היוצר שני דברים: הזרמת דם והורדת העומס מהטריגר והשריר ולימוד של מערכת העצבים האוטונומית שאחראית על הנעילה לשחרר את האזור. לרוב זה לוקח מספר טיפולים בודדים. הטיפול מתבצע על ידי מטפלים מתחום הטריגר פוינט טראפי או השיקום האורטופדי.הוסף תגובה
-
לילה טוב לך מר גבעון פלד.
אסתר אור בן משה 12/02/2014 | 23:03וואי ממש מענין ומדהים.. אם הבנתי נכון כלומר ברגע שהגוף נועל את השריר זה מונע ממנו לגרום פגיעה או טרוומה במצב מסויים. אבל: מצד אחד זה אולי טוב ומצד שני זה גורם לכאבים ממושכים. אני חושבת שאולי ספורט יכול לעזור ולשפר את ההרגשה ולשחרר שריר תפוס או נעול, או עיסוי כשאני אומרת זה ברמה למציאת פרטרונות מהירים ולא מקצועית כגוון כדורים, וגם לא וולטרן יעזור במקרה הזה ממש. בכל מקרה המון תודה לך על המידע שנתתה עבורי בצורה ענינית. תודה לך..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מערכת השרירים כמחוללת כאב
מר גבעון פלד 12/02/2014 | 21:14למערכת השרירים של גופנו שני כובעים: תנועה והגנה. בכובע ההגנה היא נעזרת בנקודות הנקראות טריגרים המהוות מרכזים עצביים של השרירים ויש כאלה בכל שריר מספר נקודות. חלק ממטרתן היא נעילה פיזית של השריר כהגנה על אזור או איבר, ממש כמו שכשאת נוסעת ברכב ומישהו חותך אותך בפראות כל הגוף ננעל מהפחד. בחלק מהמקרים הנקודות נשארות מכוווצות ויוצרות כאבים מקומיים או מוקרנים. תאור הכאב שלך דומה להקרנות הכאב של השריר שציינתי כמו גם לכיווץ של המהלך התנועתי שהוא עלול לייצר. זה הבסיס למה שנקרא טריגר פוינט טראפי. באבחון וטיפול מקצועי ניתן לנטרל את נקודות הטריגר, להוריד את הכאב ואף למצוא את הבסיס לנעילה, מה גרם לגוף לנעול את השריר ובכך לתת לך את הכלים למנוע כאב כזה בעתיד.הוסף תגובה
-
ערב טוב לך! מר גבעון פלד
אסתר אור בן משה 12/02/2014 | 18:06שוב תודה.. עכשיו שאני אחרי מנוחה אז בנשימה ארוכה אני מרגישה את הכאב. או במאמץ של תנועה קבעתי לי תור לרופא לסופ"ש. מקווה שזה יעבור בקרוב ואני לא אצתרך לגשת. כי זה לא נעים. וקצת האמת!נלחצתי.ותודה רבה לך! על הלינק ששלחתה לי. אשמח לדעת אם אפשר איך זה קורה וממה? לידע כללי אם אפשר? המון תודה לך על ההתיחסות.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בצלעות
מר גבעון פלד 12/02/2014 | 15:44ממה שענית אני יכול להניח כי יש כיווץ בשריר שנקרא רחב גבי. בעבודה של טריגר פוינט או שיקום אורטופדי ניתן להוריד לך את הכאב. אינני רואה דחיפות אך כמו בכל דבר יש להמשיך לשים לב. להערכתי כפי שציינתי מדובר על כטונוס שריר גבוה בשריר הרחב גבי. מצרף לך לינק לשריר והקרנות הכאב שלו http://www.triggerpoints.net/triggerpoints/latissimus-dorsi.htmהוסף תגובה
-
שלום לך!!
אסתר אור בן משה 12/02/2014 | 15:12ותודה על התשובה המהירה אז ככה: בזמן נשימה ארוכה יש כאב אבל לא תמיד כמו נתפס עכשיו אני נושמת אחרי הליכה זה בסדר. בפעילות גופנית אין כאב.שאני מרימה את יד ימין אין כאב רק תחושה של מעט מתחת לשד בצד ימין כלומר בצלע. כשאני מסובבת את הצוור אין כאב. בשכיבה יש כאב בצד ימין של הגב אבל כל הכאב מתרכז בצלע מתחת לשד בפינה ליד הסרעפת. האם אני צרכה לחשוש לפנות דחוף לרופא או אני יכולה לקבוע יום שישי שהיא עובדת ואז לראות אם עד אז זה אולי משתפר. כי בזמן שאני מסתובבת לצד לצד אני מרגישה את הכאב החד כמו תפוס. למשל עם יד ימין תכופפתי לרצפה לנקות לשפשפ משהוא והרגשתי את הכאב הקושי. זה קרה לי לקרת סוף שבוע שעבר. תודה רבה לך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בצלעות בצד ימין
מר גבעון פלד 12/02/2014 | 13:04שלום אסתר מה שאת מתארת נשמע כמו נעילה של שריר או בין צלעי או אחר שנמצא בצד או אחורי הגוף. על מנת לנסות למקד אשמח על תשובתך למספר שאלות: 1. האם יש כאב בנשימה עמוקה? 2. האם בפעילות גופנית זה מחמיר או נרגע? האם בהרמת יד ימין חזק למעלה יש כאב והיכן? האם בסיבוב צוואר לצדדים יש כאב והיכן? האם בשכיבה על הגב יש כאב והיכן? אשמח למקד אותך. בכל מקרה אל תחששי לפנות לביקורת אצל רופא אך להערכתי לפי תאורך יש נעילה של שריר מסויים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
-
כאב בצד ימין אחורי הגב בצלעות התחתונותנחמיה 10/09/2023 | 18:01יש לי כאב בצד ימין בגב בצלעות התחתונות הכאב חד ולעיתים המום במיוחד בתנועה של כיווץ בעת ריצה משכיבה לישיבה הכאב חד יותרהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב בצד ימין אחורי הגב בצלעות התחתונות
מר גבעון פלד 10/09/2023 | 19:27הי נחמיה לא כלכך הבנתי.... " במיוחד בתנועה של כיווץ בעת ריצה משכיבה לישיבה הכאב חד יותר" מה זה אומר? אשמח להבהרה. בנוסף האם עברת תאונות נפילות או שברים בכלל במהלך החיים? ואשמח לגיל וסגנון עבודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בצד ימין אחורי הגב בצלעות התחתונות
-
פריצת דיסק ובלט דיסקליז 03/09/2023 | 18:58אני כבר שנה וחצי סובלת מכאבי גב שמקרין כאבים לרגל ימין,עברתי אמון טיפולים אלטרנטיביים,ללא הצלחה,לפני חודש עברתי גלי רדיו וסטרואידים ,ועדיין יש לי כאבים,האם בכלל זה יעבור תודה מראדהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פריצת דיסק ובלט דיסק
מר גבעון פלד 04/09/2023 | 12:25הם הכאבים קבועים במהלך כל היממה באותה עוצמה ובאותם מקומות או האם יש שינוי. כנל לגבי שינוי תנוחות.... האם יש שינוי בין עמידה, שכיבה וישיבה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פריצת דיסק ובלט דיסק
-
המלצה לטיפול בכאביפ כרונים לאחר ניתוח בהצרות בעמוד השידרה🙏L.A 21/08/2023 | 22:17ד"ר יקר, אודה לעזרתך, לאחר ניתוח להצרות בעמוד השידרה כשנה וחצי , כאבים כרונים 100% נכות, לאחר ניסיון בגלי רדיו,קנאביס, ועוד... מנח עמוד השידרה נוטע קדימה ועפי מומחה לעמוד השידרה המנח קדימה ולכן הכאבים, סובל מאוסטופורוזיס כך שלא יכול זריקות עם סטרואידים ואלרגי לפיואידים , האם יש זריקות או כל דבר שיכול להקל ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המלצה לטיפול בכאבים כרוניים לאחר ניתוח בהיצרות בעמוד השדרה
מר גבעון פלד 23/08/2023 | 09:29בוקר טוב. האם הכאבים קבועים במיקום ועוצמה במהלך היממה או האם יש שינוי, אפילו קל במיקום ובעוצמה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המלצה לטיפול בכאבים כרוניים לאחר ניתוח בהיצרות בעמוד השדרה
-
שמן קנאביס לטיפול בכאבים כרוניים ובעיות נפשיותאבי 17/08/2023 | 15:49האם קיים שמן רפואי לטיפול בכאבים כרוניים בעמוד השידרה מעקשת ופריצת דיסק ובנוסף לטיפול בבעיות נפשיות סכיזופרניה ודיכאון? אם כן איזה מינון/זן? כמה אחוז THC, כמה אחוז CBD?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שמן קנאביס
מר גבעון פלד 17/08/2023 | 20:27מצטער, לא הפורום הנכוןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שמן קנאביס
-
מיליאטיסקרן 07/07/2023 | 13:12שלום, אחי אובחן עם מיליאטיס דלקת בחוט עמוד השדרה דרך mri ודיקור בחוט עמוד השדרה, מרגיש כאבים בגוף בעיקר בידיים וברגליים, קושי בשליטה על הסוגרים, תחושת חשמל בכל הגוף. אושפז בביח 5 ימים שבמהלכן קיבל סטרואידים לוריד. שוחרר הביתה בטענה שאין מה לעשות איתו יותר. מרגיש עדיין כאבים חזקים. קיבל כדורים לכאבים שעשו לו אלרגיה ולכן הפסיק. נשלח לmri נוסף לבדוק אם אין פגיעה בראש. בן 40 בריא בדרכ, כן יש תיאבון וכן שיפור ממש קל מאז הסטרואידים. מה ניתן לעשות בשביל הכאבים החזקים ? ואם יש למחלה הזאת טיפול?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מיליאטיס
מר גבעון פלד 13/08/2023 | 13:06ניתן לנסות לבצע איבחון מתחום השיקום האורטופדי לנסות לעזור ואכן צומות מבוקרים.הוסף תגובה
-
תשובה
קרן 10/08/2023 | 07:37לא עבר תאונה או שברים. לא הפנו אותו למרפאת כאב הוא מטופל בבית עם כדורי סטרואידים עדיין וכדורים לכאב. במקביל מברר על רפואה אלטרנטיבית הציעו לו לעשות צומות ולאכול רק דברים טבעיים. מרגיש עדיין חשמל בכל הגוף צד שמאל של הגוף חלש יותר מימין. לא מסוגל לעמוד על רגל שמאל יותר מכמה שניות. מה עושים במרפאת כאב שיכול להקל? ואם יש שם משהו שיכול לעזור, אולי אבקש שיתעקש לקבל הפניה לשם. תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיליאטיס
מר גבעון פלד 30/07/2023 | 06:58האם עבר תאונות, נפילות או שברים במהלך החיים?הוסף תגובה
-
מיליאטיס תודה על המענה
קרן 27/07/2023 | 16:24מעדכנת שמאז ששוחרר הביתה הרגיש החמרה במצב וכאבים חזקים, התאשפז שוב בביח ל5 ימים נוספים עם סטרואידים שזה הדבר היחיד שמקל עליו. עשו mri נוסף ראש וצוואר יצאו תקינים, מצאו שהדלקת עברה למותניים ולכן גם הרגיש כאבים חזקים ברגליים וגם גרר רגל אחת. אומר שהוא לא מרגיש את האגן. ועדיין תחושה של חשמל בכל הגוף והידיים. אחרי 5 ימים שוחרר שוב הביתה עם כדור סטרואידים וכדור לכאבים. כרגע נח ונרגע ומחכים שוב להמשך מעקב של נוירולוג. הכאבים מתישים אותו. בינתיים הכדורים עוזרים אבל לא ניתן לתת לו סטרואידים כל כך הרבה אבל זה מה שמונע את הדלקת. מקווה שיש פתרון לדבר הזההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיליאטיס
מר גבעון פלד 26/07/2023 | 18:47קודם כל סליחה על העיכוב בתשובה, משום מה לא קיבלתי התרעה שחזרת אלי במענה. איבוד שליטה על סוגרים ושאר תופעות שציינת עלולות להעיד על בעיה נורולוגית משמעותית. מקווה שהוא בטיפול כי עבר זמן..... אם יש מה לעדכן אשמח שתגיביהוסף תגובה
-
תשובה
קרן 07/07/2023 | 17:17לא הציעו לו כרגע כלום, רק לחזור על mri שעשה היום לראש וצוואר ומחכים לתשובות. והמשך מעקב של נוירולוג בקופה. אשמח באמת להכוונה למי פונים חוץ מנוירולוג? או שרק הוא יכול להפנות למרפאת כאב? ומה ניתן לעשות כרגע עם הכאבים ותחושת הנימול? האם נתקלת בעבר במקרה של המחלה הזאת ואם כן, כמה זמן עד שזה עובר ומרגישים הקלה בכאבים? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיליאטיס
מר גבעון פלד 07/07/2023 | 16:32האם אינו נמצא במקב של מרפאת כאב? האם לא ציעו לו משהו אחר? אני שואל רק על מנת להבין מה קורה כרגע מעבר למה שציינת...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיליאטיס
-
כאבי גב כרוניים (לת)דנה 08/08/2023 | 11:26שלום ד"ר - כאבי גב כרוניים בצד ימין עליון כ3 חודשים, Ct חזה תקין, Mri עמוד שדרה תקין, בדיקות דם תקינות. כאב ממש כמו דקירות. הופנתי למיפוי עצמות, אך כרגע ממתינה בשל חשיפה גבוהה לקרינה. מה מומלץ לבדיקות נוספות? מה יכולה להיות הבעיה? בשבועיים האחרונים כאב התפשט לאזור הצוואר.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
כאבי צוואר עם הקרנה לראש ועין ימיןמרקול 07/08/2023 | 07:20שלום רב, לפני כ 10 נתפס לי צוואר לאחר שינת לילה בצד אחד. לא יכולתי להזיז צוואר. התחלתי פיזיו כולל דיקור יבש, זה שחרר את הצוואר וקצת פחתו נכאבים איך יש לי הקרנה לכיוון הראש עד לעין עם כאבים חזקים. לוקח נורופון 200 פעמיים ביום וזה אכן מקל על כאב ראש והקרנה לכיוון עין. שאלה כמה זמן ניתן לקחת נורופון פעמיים ביום? האם הקרנה לצד אחד של הראש וגם לעין יכולה להיות משריר של הצוואר? אני בן 49. תודה רבה,הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי צוואר עם הקרנה לראש ועין ימין
מר גבעון פלד 07/08/2023 | 10:33בוקר טוב. לנושא התרופתי אינני יכול לענות. לנושא ההקרנה, שריר מפנה הצוואר יכול להקרין ללסת, לעין ולקודקוד במקביל לכאבים ונוקשות צווארית . ניתן לטיפול בטריגר פוינטס על ידי מטפלים שהוכשרו לכךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי צוואר עם הקרנה לראש ועין ימין
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- בורסיטיס
- פריקת כתף
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- הרפיית שרירים הדרגתית
- עיסוי רפואי
-
בדיקות קשורות
- מיקרוסקופיה לנוזל סינוביאלי
- תרבית נוזל ברך סינוביאלי
-
מונחים קשורים
- אוסטאוגנזה אימפרפקטה
- הידרותרפיה
פורומים נוספים בתחום
פורוםניתוחי מפרק הירך והברך
בפורום ניתוחי מפרק הירך והברך ניתן להתייעץ עם ד"ר תומר כהן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי מפרק הירך והברךפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם גב' דנה רובין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםפסיכותרפיה
בפורום פסיכותרפיהניתן להתייעץ עם גב' רונית חיימוב, הדרך של רונית, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכותרפיהפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם