פורום כירורגיה פה ולסת - עמוד 100
ד"ר נבות גבעול
ד''ר גבעול הוא מנהל היחידה לכירורגיה פה, פנים ולסתות במרכז הרפואי סורוקה ומרצה בכיר בבית הספר לרפואה באוניברסיטת בן גוריון.
יועץ לסוכנות מדנס לביטוח בע''מ - ביטוח אחריות מקצועית וניהול תביעות ברפואת שיניים.
בתפקידו הקודם, שימש כרופא בכיר ומנהל מרפאת מפרקי הלסת, שיבא.
נבחר לרופא הטוב ביותר בתחום כירורגית בפה ולסת ברשימת הרופאים הטובים ביותר לשנת 2018 של Forbes ישראל
תחומי טיפול של ד''ר גבעול:
- שתלים דנטליים
- השתלות עצם
- הרמת סינוס
- עקירות כירורגיות
- עיוות במפרקי הלסת
הערוץ של ד"ר גבעול ביוטיוב:
https://www.youtube.com/channel/UCDEtokyQJnYmhm9w_gKtq0g
-
כאבים בלסת/ 18/12/2015 | 12:47שלום.הנני סובלת ממיגרנה כרונית מזה כמה חודשים באופן יומיומי. מטופלת אצל נוירולוג,ללא הטבה. מה שמוזר לי בכל העניין,שלא רק הראש כואב אלא גם הפנים,מה שבאמת ידוע לי שלפעמים מתלווה לכאבי ראש אבל התחושה האישית היא שזה יותר מסתם כאב מלווה.מוצאת את עצמי לוחצת על השיניים כדי להרגיע את הכאב,מעסה את הלסת את עצמות הלחייל ומסביב לפה. כשפותחת פה גדול לשם בדיקה עצמית מרגישה כאב ממוקד בשני צידי מפרקי הלסת. מרגישה כאב תמידי באיזור הפה אך בנוסף כנל לגשר האף והעיניים.ייתכן שזה רק ליווי של המיגרנות וכאבי הראש שמקרינים לפנים.מה דעתך/המלצתך ד״ר?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
המשך
המשך 20/12/2015 | 16:31אם יש בעיה בשרירי הפנים/בלסתות באיזה בדיקה ניתן לאתר את הבעיה? כי סיטי של המח ומערות הפנים כבר עשיתי ויצא תקין***הוסף תגובה
-
המשך
המשך 20/12/2015 | 16:30הבנתי ד״ר תודה,והאם כן קיימת אופציה של בעיה או התכווצות שאירי הפנים או תסמונת מפרק הלסת וכדומה,שמעורר כאב בפנים באיזה בדיקה ניתן לגלות זאת? (מכיוון שסיאי מח ומערות הפנים כבר עשיתי ויצא תקין) לכן תוהה איזה בדיקה נשארה לעשותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בלסת
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 20/12/2015 | 08:32שלום, כדאי בהחלט להגיע למחלקת פה ולסת לביצוע ברור מלא של האפשרות שקיימת בעיה גם בשרירי הפנים או המפרק. כאבי מגרנה יכולים להיות הגורם, אבל רק בדיקה מלאה עם צילומים וניתוח מצב הלסתות, השיניים ושרירי הפנים תאפשר להגיע לאבחנה נכונה.הוסף תגובה
-
המשך
-
בעיות במפרק הלסתיערה 20/12/2015 | 14:17שלום ד"ר יש לי שאלה יש לי בעיות במפרקי הלסת (או שהלסת זזה ממקומה או שהלך הסחוס,יש לי בירור רק בעוד שלושה שבועות) במידה ואצטרך ניתוח מה הם סיכויי ההצלחה לניתוח כזה? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה
יערה 20/12/2015 | 15:41.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בעיות במפרק הלסת
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 20/12/2015 | 15:13. מאחר ויש הרבה מאד סוגי פגיעה במפרק, ויש צורך לדעת מה בדיוק סוג הפגיעה, האם הפגיעה היא חד או דו צדדית, והאם באמת הסחוס הלך (כדברייך) או שהוא פשוט לא במקום - יש צורך בבדיקה מלאה כדי לענות על השאלה הספציפית שלך באופן עקרוני, הצלחתו של ניתוח הוא תוצאה של שילוב בין המצב שלך, הידע הכללי הקיים בנושא, ודרגת המיומנות של הרופא/ה המטפל/ת. מאחר ומספר הרופאים העוסקים בבעיות כאלה בארץ הוא קטן, אני מציעה בחום לקבל חוות דעת שניה ממומחה/מומחית בתחום לפני החלטה על ניתוח.הוסף תגובה
-
תודה
-
הוספת עצם ושתלים בלסת עליונהרינת 14/12/2015 | 11:12עשיתי הוספת עצם ושלושה שתלים בלסת עליונה בשיניים 24-26(היתי צריכה 4 שתלים גם 27) אבל פחדתי מהרמת סינוס נשאר רווח אחורה .שאלתי היא: האם זה תקין לעשות הוספת עצם ושתלים ללא שן אחרונה? 2.אני מאד מאד נפוחה כמו אבטיח (עברו 24 שעות מאז) באזור הכירורגי איך אני מורידה את הנפיחות הוא הציע לי לקחת סטרואידים ולא רציתי. וכמה זמן זה יכול להמשך? לא יוצאת מהביתהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
עוד שאלה קטנה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 16/12/2015 | 13:25בהחלט הייתי מגיעה לרופא לבדיקה. יכול להיות שזה כלום, אבל בדיקה מהירה תעזור לתת לך תשובה מלאה ונכונה.הוסף תגובה
-
תודה על המענה המהיר ! עוד שאלה קטנה
רינת 16/12/2015 | 13:14בהמשך לשאלה ששאלתי..יומיים ראשונים לא היו לי כאבים באזור ההשתלה רק נפיחות וביום השלישי היה לי כאב די חזק אני חוששת שזה לא תקין מה דעתך? נוטלת אנטיביוטיקה אוגמינטן שלושה ימים יש לי לקחת עוד 4 ימים האם לגשת לבדיקה? או להמתין?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הוספת עצם ושתלים בלסת עליונה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 14/12/2015 | 14:57שלום רינת, בהחלט תקין לבצע שתלים ללא שן אחרונה. השאלה היא מה המצב בלסת התחתונה, או מה מתוכנן שם אם אין שם שיניים. לגבי הנפיחות - זה בהחלט יכול לקרות. לא ברור לי עד כמה הניתוח היה גדול, אבל זה קורה. לגבי סטרואידים - זה יכול לעזור במקרים מסויימים להקטנת הנפיחות, אבל חשוב לתת סטרואידים באופן שקול מאד. לגבי השאלה של כמה זמן זה יכול להמשך - כדאי לפנות לרופא/ה שביצע/ה את ההשתלה, כי זה מאד תלוי בגודל הפרוצדורה ומשך הזמן שלקח לבצע אותה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עוד שאלה קטנה
-
שבר בלסת התחתונה- תהליך החלמהיוסי 15/12/2015 | 16:56שלום, לפני כשבועיים נפצעתי בתאונת אופניים. שברתי את הלסת התחתונה ונותחתי. הרופאים אומרים שהניתוח היה מוצלח מאוד ושכעת יש לחכות כחודש וחצי עד להחלמה וחזרה לאכול מוצקים. הבעיה היא שעברו כשבועיים מאז הניתוח, ואיני מרגיש כל שינוי לטובה.. ישנה תחושת לחץ תמידית על המקום. האם הגיוני שאין כל שינוי בתחושה שלי לאחר כשבועיים? האם זה חלק מתהליך החלמה תקין? תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה רבה לך
יוסי 15/12/2015 | 20:28.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שבר בלסת
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 15/12/2015 | 19:10שלום ישנם הרבה מאד סוגי שברים בלסתות, וכל אחד מהם "מתנהג" אחרת. אם אינך מרגיש שיפור, הדבר הנכון הוא לחזור למחלקה בה טופלת כדי לבצע ההערכה ולקבל מהם תשובה שתתאים למצבך. תשובה ללא בדיקה תהיה כללית מדי ולא נאותה במקרה כזה, שיכול להיות מאד מאד מורכב.הוסף תגובה
-
תודה רבה לך
-
כאב חזקאיילה 05/12/2015 | 18:09קמתי והעיר אותי מהשינה כאב חזק מאוד בצד אחד של הפנים . אם לא עושה שום תנועה זה סביר אבל אם תזוזה, פיהוק וכו... כאב חזק מאוד ממה זה יכוך להיות? והאם יכול להיות קשר לזה שיש לי בצד הזה כתר ששחקתי ויכול להיות אפילו שבר קטן. כי על פניו לא מרגישה כאב ספציפי לשן אבל כאב גדול בתזוזה פתאומי שלא היה עד אתמול.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב חזק
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 08/12/2015 | 13:50שלום איילה, פני לרופא שיניים או למומחה לבדיקה. קשה לדעת במה מדובר בלי בדיקה מלאה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב חזק
-
נקודות לבנותאורית 08/12/2015 | 13:17יש לי מספר נקודות לבנות על רירית הלחי. מה זה יכול להיות..? (לא אפטות והן לא נראות כקשקשים). תודה, אוריתהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
נקודות לבנות
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 08/12/2015 | 13:49שלום חשוב לראות על מה את מדברת. יתכן ומדובר בתופעה רגילה ונורמלית. אנא פני לרופא שיניים או מומחה בתחום כירורגית פה ולסת או רפואת הפה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נקודות לבנות
-
כתרים התייעצותשירה 27/11/2015 | 01:43אני יודעת שזה לא בדיוק הפורום אבל אשמח לעזרה מכיון שכרגע אין לי את מי לשאול. רציתי לשאול מה קורה שיש לי כרגע עיכוב בכתר הקבוע עשו מדידה אחת ובעקבות השביתה שיש כרגע במכבידנט לא יודעת מתי ייגמר ומתי ייגמר גם ככה יש דחייה של כבר חודש מהמדידה הראשונה ונראה לי שגם אם ייגמר עד שימצאו תור זה יהיה לפחות עוד חודש חודשיים מה קורה יכול יהיה לקרות משהוא שישפיע על ההמשך כי התחילו ועשו מדידות וטיפול בפה בזמן המדידה ומיוחד שן אחת מהשתיים שנעשה בה גם הארכת כותרת כבר 3 חודשים בערך האם יכול להשתבש משהוא הייתי שואלת אבל אין כרגע כל כך את מי ודבר שני יש עוד כתר קבוע שיש לי שכנראה מהשחיקה עשיתי נזק שבר או נזק אחר כי לא ממש ברור לי מה רק ברור שנראה לגמרי אחר משהיה האם ההתמהמות וזה שאני שוחקת יכול עוד להרחיב את הנזק וגם ברור שאעשה סד האם כדאי אם אם אפשרי ולא מסובך וככה לפי דעתי אצלי כדאי לתקן שברים ורווחים שייראה טוב ואולי אף בריא יותר לפני התקנת הסד?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כתרים והתייעצות
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 27/11/2015 | 08:19שלום, זה בהחלט לא הפורום, אבל אנסה לעזור. מה שחשוב הוא להיות במעקב רפואי ולבצע כתרים זמנים טובים בשלב זה, שיקבעו את המצב עד להמשך הטיפול. הדבר חשוב בעיקר לאחר הארכת כותרת. אין לי מושג מה ההתנהלות של מכבי במצבים כאלה, אבל הייתי שואלת אותם. ממש לא רצוי להפסיק טיפול בשלב כזה. לגבי הסד- שוב תלוי מה מצבך ומה הצורך בו. לעשות סד אחד שיתאים למצב עכשיו וסד שני שיתאים למצב אחרי ביצוע כתרים קבועים זה יקר, לכן צריך להעריך את הצורך המיידי וארוך הטווח עם הסד. בכל מקרה - צריך לבצע בדיקה מלאה במרפאה כדי לתת לך תשובה מלאה ונכונה יותר.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כתרים והתייעצות
-
בא ונעלםאמא לחוצה 21/11/2015 | 12:08היי הבת שלי בת 13 מידי פעם מופיעה לה בלסת תחתונה בליטה אדומה אחרי זה מין שלפוחית ואז הופכת לנקודה לבנה ונעלמת ויוצאת שוב הלכתי איתה לרופא שיניים שאמר שזה כלום והנקודה נעלמה לחלוטין מה זה וכול להיות והאים כדי ללכת לרופא פה ולסת שיבדוק תודה אמא לחוצההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בא ונעלם
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 22/11/2015 | 13:47שלום, העצה הטובה ביותר שאוכל לתת לך הוא לפנות לכירורג/ית פה ולסת בעת שהתופעה קיימת כדי לבצע אבחנה מלאה. אז ניתן יהיה לומר לך במה מדובר. ללא נתונים נוספים קשה לענות על השאלה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בא ונעלם
-
בליטה בלחי הפנימיתמיכל 21/11/2015 | 11:57שלום גליתי בליטה בלחי הפנימית זה רך ודי חלק ולא כואב. גם לא זכור לי שנשכתי את הלחי הפנימית עכשיו שבת ואני בהיסטריה מוחלטת דואגת מאוד. מצורפת תמונה הלינק לתמונה : http://i68.tinypic.com/33bz9xu.jpg תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בליטה בלחי הפנימית
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 22/11/2015 | 13:45שלוםת לצערי אינני יכולה לאבחן לפי הצילום. אנא פני למומחה/ית לכירורגית פה ולסת לבדיקה, ועדיף לעשות את זה כל עוד התופעה קיימת.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בליטה בלחי הפנימית
-
עקירת שן בינה בזמן טיפול אורתודנטיאלינור 17/11/2015 | 14:29שלום ד"ר נעמה, ישנו כאב קל בשן בינה מצד שמאל למטה כנראה חור בהתהוות. השאלה שלי היא האם אפשר לעקור שן בינה בזמן טיפול אורתודנטי? והאם זה מחייב ניתוח?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
עקירת שן בינה בזמן טיפול אורתודונטי
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 17/11/2015 | 14:43שלום כדי לתת תשובה מלאה צריך לבדוק אותך ולראות צילומים. מאחר ואני בטוחה שיש צילומים כאלה אצל האורתודונט/ית, כדאי לשאול אותם מה דעתם הבעיה ומתי נכון לבצע עקירה. בשלב השני, תפני למומחית לכירורגית פה ולסת ואת ניתן יהיה להגיד לך האם ניתן לבצע עקירה עם או ללא ניתוח.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עקירת שן בינה בזמן טיפול אורתודונטי
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- עקירת שן בינה
- ניתוח חניכיים
-
בדיקות קשורות
- תרבית לשון
-
מונחים קשורים
- לסת
רופאים בתחום
מרפאת מרקוביץ'- מרכז מומחים ברפואת שיניים
רפואת שיניים
4.9
( 32 חוות דעת )
"מעבר לטיפול עצמו,
לפני ואחרי הטיפול, צוות המרפאה היה מצוין.
מעיין באופן מיוחד עשתה מעל ומעבר על מנת לעזור ולתת הרגשה טובה ויחס נעים ומכבד."
ד"ר מוטי בית און
כירורגיית פה ולסת
ד"ר הילטון קנגיסר
רפואת שיניים
4.9
( 30 חוות דעת )
"אדיבות, ענה לכל שאלותי בסבלנות רבה, הסביר על כל פעולה שביצע, דאג לשאול לשלומי בכל מהלך הטיפול, ובעיקר האוירה בחדר הייתה נינוחה ונעימה, בלי לחץ, הרגשתי שאני בידיים בטוחות. ועם כל זאת נראה שהוא לא מתפשר על עבודה מושלמת. בתודה ובהערכה"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכירורגיה פה ולסת
בפורום כירורגיה פה ולסת ניתן להתייעץ עם ד"ר נבות גבעול, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגיה פה ולסת