פורום כירורגיה פה ולסת - עמוד 99
ד"ר נבות גבעול
ד''ר גבעול הוא מנהל היחידה לכירורגיה פה, פנים ולסתות במרכז הרפואי סורוקה ומרצה בכיר בבית הספר לרפואה באוניברסיטת בן גוריון.
יועץ לסוכנות מדנס לביטוח בע''מ - ביטוח אחריות מקצועית וניהול תביעות ברפואת שיניים.
בתפקידו הקודם, שימש כרופא בכיר ומנהל מרפאת מפרקי הלסת, שיבא.
נבחר לרופא הטוב ביותר בתחום כירורגית בפה ולסת ברשימת הרופאים הטובים ביותר לשנת 2018 של Forbes ישראל
תחומי טיפול של ד''ר גבעול:
- שתלים דנטליים
- השתלות עצם
- הרמת סינוס
- עקירות כירורגיות
- עיוות במפרקי הלסת
הערוץ של ד"ר גבעול ביוטיוב:
https://www.youtube.com/channel/UCDEtokyQJnYmhm9w_gKtq0g
-
שתי שאלותמעיין 10/01/2016 | 08:54שלום רב. יש לי שתי שאלות 1. האם טעם רע בפה אחרי עקירה כירורגית שן תחתונה שבוע אחרי העקירה זה מעיד בהכרח על סיבוך ? 2. לפי מה מחליט הרופא על שימוש בתפרים מתכלים אן בתפרים קבועים ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תודה ושאלה נוספת
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 10/01/2016 | 11:00כדאי לשאול רופא.הוסף תגובה
-
תודה ושאלה נוספת
מעיין 10/01/2016 | 10:42יש עדיין כאב נסבל. אני שבוע אחרי העקירה. באתר הכקירה יש חומר צהבהב. הבנתי שאם זה פיברין זה בסדר ואם זו מוגלה זה לא בסדר. איך אפשר להבדיל בניהם ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שתי שאלות
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 10/01/2016 | 09:16שלום, 1. טעם רע בלי כאב בד"כ אינו מעיד על בעיה, אבל כדאי שרופא יראה אותך כדי לוודא שהריפוי תקין. 2. יש כמה גורמים להחלטה, ואין למעשה סיבה חד משמעית לשימוש בתפר כזה או אחר. יש רופאים שמעדיפים תפרים לא נמסים כדי לחייב (במובן החיובי) את המתרפא/ה להגיע לביקורת לאחר העקירה. יש רופאים המעדיפים תפרים לא נמסים משום שקל להם יותר לעבוד איתם. לעומתם רופאים אחרים מעדיפים תפרים נמסים משום שהם לא מצריכים הגעה חוזרת למרפאה, כך שהדבר נוח יותר למתרפא.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תודה ושאלה נוספת
-
שפה עליונה קשורהרונית 09/01/2016 | 08:36שלום. לבתי בת השנתיים וחצי יש חך קשורה בחלק העליון של הפה כך שיש לה רווח גדול מאוד בשיניים העליונות הקדמיות והן גם עקומות. פניתי לרופא שיניים שאמר לי שעל לפנות לכירורג פה ולסת. האם ניתן לעשות משהו בנדון ולתקן את הבעיה ואיך? תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שפה עליונה קשורה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 10/01/2016 | 09:13שלום, מדובר בניתוח מינימלי שבו מנתקים את הסיבים הקושרים את השפה. מאחר ומדובר בילדה קטנה מאד, אני מציעה לפנות קודם כל לרופא שיניים לילדים ולמחלקת פה ולסת בבית חולים, מכיוון שסביר שזו המסגרת הבטוחה ביותר לבצע טיפולים כאלה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שפה עליונה קשורה
-
אפסקטומיsunny 04/01/2016 | 16:03שלום, מהו טווח המחירים לניתוח אפיסקטומי אצל אנדודונט? ב 2 שיניים שבוצעו בהן טיפולי שורש ישנה דלקת . קיימת בידי הבחירה בין ביצוע טיפול שורש חוזר אצל מומחה או לבצע בהן טיפול אפיסקטומי מה עדיף ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אפיסקטומי
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 05/01/2016 | 07:52שלום, מאחר ורפואת שיניים הוא מקצוע חופשי (כמו עורכי דין ומקצועות אחרים), אין "מחיר" אחיד לכל פרוצדורה. המחיר נקבע בהתייחס למורכבות הטיפול, לידע ולינסיון של הרופא, ולפקטורים אחרים הקשורים בפרוצדורה עצמה. בין המומחים שאני מכירה הטווח הוא 2,000-3,000 ש"ח בד"כ לשן, אבל שוב - חשוב לקבל הצעה מסודרת ממומחה שיבדוק את המצב בפיך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אפיסקטומי
-
עקירה כירורגיתגיא 04/01/2016 | 22:58שלום. בהנחה ואין מכתשים יבשה או זיהום או כל סיבוך אחר- כמה זמן נמשכים במקסימום כאבים אחרי עקירת שן בינה כלואה תחתונה ? כואב לי אחרי שלושה ימים. זה סביר ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
עקירה כירורגית
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 05/01/2016 | 07:49שלום גיא אני לא יודעת על סמך מה אתה מניח שלא מדובר במכתשית יבשה או בזיהום או בסיבוך, אבל בהנחה שאתה צודק, יתכן בהחלט שהכאב קשור בעקירה עצמה או במתח של תפרים (אם ישנם). מאחר והתשובה אינה מסתמכת על בדיקה, היא כמובן כללית מאד. לגבי שאלת הזמן - הדבר תלוי במורכבות העקירה ועוד פקטורים רבים. במקרים רבים הכאב המשמעותי חולף לאחר 3-4 ימים, אולם ישנם מצבים בהם האזור כואב גם שבועיים לאחר העקירה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עקירה כירורגית
-
כאבים לאחר עקירת שן בינה 48איילה 03/01/2016 | 17:50שלום לפני שבועיים עקרו לי שן בינה 48. לאחר יום החלו כאבים חזקים לא נסבלים. בפעם הראשונה שהגעתי לרופא קיבלתי אנטיביוטיקה אוגמנטין 875 אך הכאבים נמשכו. בפעם השנייה שהגעתי הרופא שם לי חומר אלבאוג'ל שהרגיע אותי ליומיים ואז הכאב חזר והיה חזק יותר. בפעם השלישית שחזרתי עם כאבים וממוטטת נפשית ופיזית הרופא אמר שכנראה לא נוצר אצלי קריש דם לאחר העקירה וכל אתר העקירה חשוף ומכאן הכאבים. הוא גירד וניקה את המקום, שם חומר חיטוי ואמר שאני אמורה להרגיש יותר טוב. לצערי עדיין כואב לי, אך לא באותה רמת כאב שהיתה קודם. אני מרגישה גם חספוס בחיך שקרוב לאזור העקירה. השאלה שלי היא איך הרופא שראה אותי יום לאחר העקירה לא זיהה שאין קריש דם או שיש בעיה חמורה ונתן לי אנטיביוטיקה. למה לא נוצר קריש דם? איך אמור להראות קריש דם, מה צבעו? כרגע אני רואה במקום העקירה מעין משטח שחרחר עם כתם לבן. מה זה? האם זה תקין להרגיש כאבים גם לאחר הריפוי המחודש? כמה זמן בערך ייקח למקום להחלים? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים לאחר עקירת שן 48
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 04/01/2016 | 08:53שלום, מהתיאור שלך מדובר כנראה בתופעה שמכונה "מכתשית יבשה" או באנגלית: DRY SOCKET. זו תופעה הקורית בערך ב-10% מהעקירות. ההסברים שקיבלת מהרופא נכונים, ובהחלט קורה לא פעם שלא רואים בעיה עם קריש-הדם בהתחלה, והאבחנה אפשרית רק יום-יומיים מאוחר יותר. השתלשלות הדברים וההסברים של הרופא שלך נשמעים לי נכונים, והוא בהחלט פועל לפי הפרוטוקולים הנכונים. לגבי משך הזמן - יש צורך בהנחה חוזרת של אלבאוגיל או חומרים דומים אחת ליום-יומיים עד לפתרון הבעיה. זה לוקח לפעמים בין שבוע לשלושה שבועות עד שהכל נגמר. לגבי תמונות ואיך זה צריך להראות - יש אתרי אינטרנט שמדגימים את העניין. פשוט חפשי DRY SOCKET.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים לאחר עקירת שן 48
-
ספוג באתר העקירהכפיר 02/01/2016 | 21:27לפעמים רופאים שמים מעין בד כזה שנספג לבד באתר העקירות. מה תפקידו ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
עקירה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 03/01/2016 | 15:50כנראה מדובר בחומר שנועד להקטין את הסיכוי ל-DRY SOCKET, אבל, כפי שציינתי, זו רק הנחה.הוסף תגובה
-
עקירנ
כפיר 03/01/2016 | 15:05מדובר בשן בינה תחתונה וכלואההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ספוג באתר עקירה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 03/01/2016 | 14:46שלום כפיר, יש כמה סוגי חומרים: 1. חומר שתפקידו לעצור דימום. 2. חומר שתפקידו לשמור על קריש הדם, בעיקר כדי למנוע תופעה הנקראת DRY SOCKET (יש באינטרנט הסברים עליה). 3. חומרים שתפקידם לנסות ולשמור את העצם מפני ספיגה בעת הריפוי - בעיקר אם הכוונה היא להחדיר שתלים בשלב הבא. מאחר ולא ברור לי באיזו שן מדובר (שן קדמית, שן בינה) וכו' - קשה לי לתת תשובה ברורה בקשר למקרה שאליו אתה מתייחס.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עקירה
-
שפה נפוחה וקשה לאחר הסרת תפרים (תאונה)יוסי 02/01/2016 | 11:36שלום רב, לפני כחודש נפצעתי בפניי בתאונה. שברתי לסת תכתונה, מספר שיניים נשברו והשפתיים התחתונות והעליונות נחתכו באופן די רציני ונזקקתי לתפרים בבית החולים. התאונה התרחשה לפני חודש, התפרים בשפה הוסרו לפני כשבוע, אבל אין לי שום תחושה כאילו הנפיחות בשפה יורדת- השפה באיזור התפר נפוחה וקשה (כמו גולה קשה), כמו כן יש לי סוג של שלפוחית מזערית סביב קווי החתך מהצד הפנימי של השפה. אין שום כאב- פשוט נפוח ומוצק. הרופאים בביקורות לא אמרו שום דבר, ואמרו שזה חלק מתהליך החלמה. האם המצב שאני מתאר סביר? האם עליי לבצע צילום לשפה? יכול להיות שנותרו שברי שן בתוך השפה ולכן זו התחושה שלי? מה כדאי לעשות? תודה רבה! יוסיהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה רבה דוקטור
יוסי 03/01/2016 | 14:58יוסיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שפה נפוחה וקשה לאחר הסרת תפרים
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 03/01/2016 | 14:48שלום, כנראה מדובר על בצקת במקום, אבל יתכן שמדובר בתהליך של היווצרות צלקת לאחר החבלה. בלי בדיקה קשה לדעת. בכל מקרה - אם הבדיקה בוצעה במחלקת פה ולסת בבית חולים הם ידעו במה מדובר.הוסף תגובה
-
תודה רבה דוקטור
-
חניך צריוסי 31/12/2015 | 14:03שלום, עברתי הרחבת קשת שיניים בעקבות סגר הפוך בצד ימין. יש איזשהו הפרש בין החניך לימין לחניך שמאל, בעקבות כך צד ימין של הלחי והסגר נכנס יותר פנימה, ויוצר אסימטריה שמשפיעה על העפעפיים ובכללי על הפנים. הסגר לא מאוזן אלא בהטייה. האם בעקבות חבלת כדורגל בילדות יש לי שקע בלחי בעקבות איבוד רקמה רכה, והחניך נפגע ולא גדל כמו החניך השמאלי? מה ניתן לעשות במצב כזה, איך ניתן לגרום לסימטריה בחניך העליון בין צד שמאל לימין? בלחי אולי אפשר לשחזר רקמה רכה ומה בחניך הוא גם צר וגם יש פער בגובה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
חניך צר
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 31/12/2015 | 14:12שלום יוסי, קצת קשה לדמיין את המצב לפי התיאור שלך, ולכן בלי בדיקה התשובה שלי תהיה כללית בלבד. חוסר סימטריה בין צד לצד קיימת אצל כולנו. כאשר חוסר הסימטריה בולט, צריך להעריך מספר דברים: 1) עד כמה הדבר מפריע. 2) מה האפשרויות הטיפוליות הקיימות לטיפול בבעיה? 3) מה סיכויי ההצלחה של כל שיטה ושיטה? 4) כמה כל אפשרות עולה (בכסף, זמן, כאב וסבל וכו')? רק אחרי הערכת כל אלה יש הגיון לקבוע תוכנית טיפול מסודרת. לאור המצב שאתה מתאר, הפתרון הנכון הוא לפנות לבדיקה קלינית מקיפה אצל מומחה בכירורגית פה ולסת, שיקום או חניכיים כדי שיעריכו את מצבך ואת התשובות ל-4 השאלות הנ"ל. ורק אז תדע מה האפשרות האמיתית במצבך והאם בכלל שווה לבצע טיפול במצב כזה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חניך צר
-
עקירת שן 26 עם סדקליהיא 24/12/2015 | 19:59שלום רב! לפני כחודש הופיעו סימנים של סדק בשן 26. לקח קצת זמו להגיע לאבחנה. לא היו כאבים חזקים , אך התחילה מעט נפיחות ולקחתי אנטיביוטיקה מוקסיפן פורטה 500 *3 במשך 7 ימים. 8 ימים אחרי סיום אנטיביוטיקה בוצעה עקירה כירורגית בשן( פיצול שורשים) . עברה בהצלחה , ללא תפרים. והרופא אמר לחכות ולא לקחת אנטיביוטיקה ללא צורך. כעבור 3 ימים מעקירה בגלל שתחושת כאב מציק אך נסבל ונפיחות קלה מאוד ליתר בטחון הגעתי לבדיקה אצל הרופא שאבחן סמוך למקום העקירה דלקת - גרנולומה, ועשה ניקוז ( ניקוי) ואמר לקחת אנטיביוטיקה. השאלה האם ניתן שוב לקחת מוקסיפן שהיה יעיל אז או שזה יכול לא להשפיע כי כבר לקחת. אני חוששת מאוגמנטין כי הוא חזק ופעם גרם לי לתחושה ממש רעה. מה דעתך? אני מאוד חוששת מסיבוכים וזיהום. אם התחלתי לקחת מוקסיפן כבר, ניתן לעבור אח״כ לאוגמנטיןהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
עקירת שן 26 עם סדק
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 25/12/2015 | 07:57שלום, לצערי, התופעה שאת מתארת מתרחשת מדי פעם. אנחנו משתדלים שלא לתת אנטיביוטיקה לאנשים בריאים אם אין אינדיקציה ברורה לכך. אם כמה ימים לאחר העקירה אובחן זיהום, זה הזמן לתת אנטיביוטיקה. מוקסיפן היא ה"בחירה הראשונה" במקרים כאלה, כלומר - זה מה שנותנים כצעד ראשון. העובדה שלקחת מוקסיפן כמה שבועות קודם לכן אינה צריכה להפריע. לא נהוג לעשות משטח או לבודד חיידקים במקרים כאלה, אלא אם כן הזיהום לא עובר אחרי מספר ימים. אם זה מה שיקרה - הייתי פונה לבדיקה מסודרת יותר כדי להתאים את האנטיביוטיקה הנכונה למצב שלך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עקירת שן 26 עם סדק
-
עקירה ועקירה כירורגיתאסף 21/12/2015 | 22:09שלום רציתי לדעת האם בכל עקירה כירורגית עושים תפרים ובכלל מה ההבדל בין עקירה רגילה לכירורגית תודה רבה אסףהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
עקירה ועקירה כירורגית
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 22/12/2015 | 10:29שלום, בעקירה רגילה לא נדרשת פעולה נוספת מעבר להוצאת השן. בעקירה כירורגית בד"כ יש צורך בפתיחת החניכיים או בסילוק עצם או בחיתוך השן או בפעולות אחרות ונוספות להוצאת השן עצמה. מטרתם של תפרים היא לסייע לשמירת קריש-הדם במקום ולמניעת הפתיחה של "שפתי" הפצע שנוצר עקב העקירה. ולכן, ההחלטה על ביצוע תפרים תלויה בגורמים רבים ואינה אוטומטית. אם הרופא/ה מחליטים שאין הצדקה לתפירה, בהחלט אפשר שתבוצע עקירה כירורגית ללא תפרים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עקירה ועקירה כירורגית
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- ניתוח חניכיים
- עקירת שן בינה
-
בדיקות קשורות
- תרבית לשון
-
מונחים קשורים
- לסת
רופאים בתחום
ד"ר רות וינברג
רפואת שיניים
רופאת שיניים עם ניסיון של 30 שנים העוסקת בטיפולים משמרים ייחודים וטיפולי אסתטיקת הפה.
מרפאת מרקוביץ'- מרכז מומחים ברפואת שיניים
רפואת שיניים
4.9
( 32 חוות דעת )
"מעבר לטיפול עצמו,
לפני ואחרי הטיפול, צוות המרפאה היה מצוין.
מעיין באופן מיוחד עשתה מעל ומעבר על מנת לעזור ולתת הרגשה טובה ויחס נעים ומכבד."
ד"ר הילטון קנגיסר
רפואת שיניים
4.9
( 30 חוות דעת )
"אדיבות, ענה לכל שאלותי בסבלנות רבה, הסביר על כל פעולה שביצע, דאג לשאול לשלומי בכל מהלך הטיפול, ובעיקר האוירה בחדר הייתה נינוחה ונעימה, בלי לחץ, הרגשתי שאני בידיים בטוחות. ועם כל זאת נראה שהוא לא מתפשר על עבודה מושלמת. בתודה ובהערכה"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכירורגיה פה ולסת
בפורום כירורגיה פה ולסת ניתן להתייעץ עם ד"ר נבות גבעול, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגיה פה ולסת