פורום כירורגיה פה ולסת - עמוד 101
ד"ר נבות גבעול
ד''ר גבעול הוא מנהל היחידה לכירורגיה פה, פנים ולסתות במרכז הרפואי סורוקה ומרצה בכיר בבית הספר לרפואה באוניברסיטת בן גוריון.
יועץ לסוכנות מדנס לביטוח בע''מ - ביטוח אחריות מקצועית וניהול תביעות ברפואת שיניים.
בתפקידו הקודם, שימש כרופא בכיר ומנהל מרפאת מפרקי הלסת, שיבא.
נבחר לרופא הטוב ביותר בתחום כירורגית בפה ולסת ברשימת הרופאים הטובים ביותר לשנת 2018 של Forbes ישראל
תחומי טיפול של ד''ר גבעול:
- שתלים דנטליים
- השתלות עצם
- הרמת סינוס
- עקירות כירורגיות
- עיוות במפרקי הלסת
הערוץ של ד"ר גבעול ביוטיוב:
https://www.youtube.com/channel/UCDEtokyQJnYmhm9w_gKtq0g
-
אפטות בפה כל הזמןקרן 16/11/2015 | 17:59לפני כשלוש שנים החלו להופיע אצלי אפטות. בתחילה היה מדובר באחד ולאחרונה יש מס' במקביל. הן כואבות ומקשות אפילו לאכול. ממש אין לי איכות חיים. יש על הלשון, על הלחי ובכל מיני מקומות בחלל הפה. אני מבקשת ממש בדחיפות המלצה לרופא אשר יכול לעזור או להמליץ מה לעשות. אני גרה באזור רחובותהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אפטות בפה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 17/11/2015 | 08:16שלום, הרופאים הנכונים הם מומחים בתחום שנקרא "רפואת הפה".הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אפטות בפה
-
עקירת שן (לת)דינה 31/10/2015 | 20:10אני עם סרטן שד גרורתי בכבד ובעצמות,ומטופלת בהרצפטין, פרג׳טה ופעם ב3חודשים בזומרה. יש לי שן שאני צריכה לעקור אך רופאת השיניים חוששת לעשות זאת בגלל סכנת נמק בחניכיים. מה ניתן לעשות? פעם אחרונה שקיבלתי זומרה היא לפני 3חודשים. הרופאה האונקולוגית ״העבירה״את הכדור לרופאת השיניים. את הזומרה קיבלתי 3 פעמים בסך הכל. אשמח לקבל יעוץ. בתודה מראש דינההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
מהו הטיפול של פריקהגוגו 30/10/2015 | 08:01שלום יש לי בעייה במפרק הלסת השמאלי טופלתי בטיפול שמרני (סד לילה,פיזוטרפיה,) ולא עזר לי. הומלץ על mri והתוצאות הן: פריקה (דיסלקציה) קדמית עם רידוקציה בצד שמאל? מה זה אומר האם צריך ארטרוסקופיה או ניתוח?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מה הטיפול של פריקה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 30/10/2015 | 08:59שלום, מאחר והטיפול תלוי, בין השאר, בדרגת החומרה של הבעיה, קשה לתת תשובה חד משמעית בלי לבדוק אותך. מכל מקום, טווח הטיפולים נע בין הרפיית המפרק והקטנת העומס עליו באופן רצוני עד כמה שיותר על ידי אכילת מאכלים רכים והימנעות מלעיסה ממושכת ומאוכל קשה, ועד שטיפות וניתוחים במפרק. לאור זאת, לדעתי נכון שתפני למרפאה המתמחה בתחום המפרקים ותקבלי יעוץ מסודר וטיפול מסודר במקום אחד, שיוכל לעקוב אחר התגובה שלך לסוגי טיפולים שמרניים בתחילה. הייתי בוחנת את אפשרות הטיפולים הפולשניים רק כפתרון של "אין מוצא".הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מה הטיפול של פריקה
-
נגע לבן בפהלי 17/10/2015 | 10:35שלום רב, לפני קצת יותר משבוע, גיליתי כיב לבנבן קטן באזור החניכיים בצד ימין. הוא מתנפח ויורד לסירוגין. הוא לא כואב, אין לי חום והתחושה הכללית טובה. הייתי אצל רופר משפחה שנתן לי שטיפה לפה אבל זה לא עוזר. אני פוחדת שמדובר במשהו מסוכן. אציין כי לפני חודש בערך עברתי עקירה כירורגית בדיוק בצד הזה, יכול להיות שזה קשור? תודה על התשובה מראש.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
נגעלבן בפה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 18/10/2015 | 10:49אם עברת עקירה באזור זה יכול להיות שמדובר על רקמה רכה רגילה, אבל הכי נכון זה לפנות לרופא שביצע את העקירה שיבדוק מה יש שם.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נגעלבן בפה
-
שן כלואה עמוק מאד, בתנוחה לא נוחה (שורש נוגע בשורש)שיר 13/10/2015 | 11:16שלום אני בת 37, ועשיתי צילום פנורמי. התור לרופא השיניים שנקבע לי הוא כ״כ רחוק ואני כל כך לחוצה ממה שראיתי, שהחלטתי שאני חייבת לשאול כאן. ראיתי בצילום הפנורמי שן בינה כלואה, בחלק העליון של הפה, בצורה מאוזנת, היא כלואה לגמרי בתוך החניכיים. בנוסף, השורש שלה ממש כמעט נוגע בשורש של השן הרגילה שלידה. לפני כחודשיים היו לי כאבים חזקים שחשבתי שהם מהמפרק של הלסת, שהקרינו לי גם אל הראש. חשבתי שאולי אני חורקת שיניים או נועלת לסתות בלילה בגלל תקופה לחוצה שהיתה לי. קיבלתי מרופאת המשפחה אתופן, והיום ״המפרק״ כבר לא כואב לי יותר במנוחה, אבל עלול לכאוב אם לעסתי משהו קשה במיוחד. בנוסף, קשה לי ללעוס בצד שכאב לי, אני עלולה להרגיש כאילו כל הסתימות בצד התחתון דוקא יוצאות ממקומן. (השן הכלואה היא בחלק העליון) מאחר והשן הכלואה היא באותו צד שכאב לי, אני תוהה אם היא היתה המקור לכאבים ולא נעילת לסתות בלילה. שאלתי היא - מה עושים עם שן שכלואה כל כך עמוק ובתנוחה איומה שכזאת? האם מנתחים, האם הניתוח מורכב תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שן כלואה עמוק מאד, בתנוחה לא נוחה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 13/10/2015 | 14:06שלום שיר, בלי לראות את הצילום ואותך, כל תשובה תהיה בלתי אחראית. אם התור לרופא רחוק ואין לך אפשרות להגיע אליו מוקדם יותר, אני מציעה שתקבעי תור למומחה בכירורגית פה ולסת לבדיקה אליה תגיעי עם הצילום ואז ניתן יהיה לתת לך תשובות נכונות המתאימות למצבך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שן כלואה עמוק מאד, בתנוחה לא נוחה
-
אפטה שנשארה ונקודה על החניכייםאורח 12/10/2015 | 23:46יש לי 2 דברים בפה: 1. כבר מספר חודשים שיש לי על החניכיים העליונות נקודה לבנה קטנה מאד עם קצת אדום מסביבה. רופאת השיניים צילמה את האזור ולא מצאה דלקת מתחת. 2. היה לי לפני כחודש אפטה גדולה שחלפה. כרגע נשארה שם כאילו אפטה קטנה יותר, לא כואבת. הלכתי לרופא משפחה שנתן לי oracort E למספר ימים על מנת למרוח על 2 הדברים האלה ולראות אם זה עוזר. מה דעתכם? האם יש צורך בבדיקה אצל מומחה פה ולסת?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אפטה שנשארה ונקודה על החניכיים
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 13/10/2015 | 10:42שלום. בהחלט כדאי להבדק כדי לברר מהי הנקודה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אפטה שנשארה ונקודה על החניכיים
-
ניתוח לנישוי פנים (לת)אנונימית 10/10/2015 | 23:30שלום לפני כמעט שבועיים עברתי ניתוח לעידון הפנים שזה כולל : שיוף המצח , סנטר, וזוויות. הניתוח המצח התבצע דרך חתך בראש והסנטר והזוויות דרך הפה וכמובן שהכל כרגע עם תפרים.. השאלה שלי היא למה אני עדיין לא רואה את תוצאות השיוף? אציין שאני טיפה נפוחה בפניםהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
לפני שתליםיפית 30/09/2015 | 17:55שלום ד"ר, אני אחרי עקירות 4 חודשים ולפני 3 שתלים במקום 4 שינים, עשיתי צילום CT הרופא אמרה לי שאני צריכה הוספת עצם ו3 שתלים או הרמת סינוס ו4 שתלים 1.מה הבדל בין הוספת עצם להרמת סינוס? חוץ מהמחיר 2. אני יודעת שרצוי לעשות שתלים תוך חצי שנה כדי שלא יאבד העצם אם גם ככה חסר לי עצם בחניכיים האם אני יכולה לדחות את כל הסיפור לשנה הבאה או שרצוי לסיים עם זה בריאותית.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
לפני שתלים
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 01/10/2015 | 09:23שלום, 1. כאשר מדובר על הוספת עצם, מדובר לרוב על הוספת עצם מעל גובה העצם הקיימת. כאשר מדובר על הרמת סינוס מדובר על הוספת עצם מעל העצם הקיימת בלסת העליונה, אל תוך הסינוס. לא ברור לי מה מצבך ולכן אינני יכולה לענות באופן ספציפי יותר ביחס למצבך. 2. בהחלט כדאי לבצע את השתלים בתוך חצי שנה. לאחר מכן ממילא יש להמתין מספר רב של חודשים (4-8 בד"כ), ולכן לדעתי יש לך מה להרוויח מביצוע השתלים קרוב למועד העקירה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לפני שתלים
-
הסתבכות?שירה 29/09/2015 | 14:39שלום עברתי לפני 6 שבועות הארכת כותרת ולפני 3 שבועות ריפוד הכתר הזמני ושוב מרגישה שהכתר מתנדנד לא יציב ועומד ליפול מה שהיה לפני הניתוח. האם זה אומרשמשהוא לא בסדר ולא הצליח לתקן את הבעיה שהיתה ואצטרך משהוא אחר עוד ניתוח או עקירה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הסתבכות
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 30/09/2015 | 14:26את זה באמת אי אפשר לדעת בלי לבדוק אותך. אני מציעה שתמתיני לרופאים שביצועו את הטיפול, ותתיעצי איתם.הוסף תגובה
-
הארכת כותרת
שירה 30/09/2015 | 13:59זהו שכןסידרו את הכתר הזמני למצב החדש ודוב מתנדנד בגלל שואלת מה יכול להיות מצב כזה שלא הצליח הניתוח?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הסתבכות
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 30/09/2015 | 13:34הבנתי. הסיבה השכיחה ביותר היא שאין מספיק חומר שן שהכתר הזמני יכול לחבק. זו הסיבה השכיחה ביותר גם לצורך בהארכת כותרת. אני מניחה שהרופא/ה לה שינו את הכתר אלא הדביקו אותו כפי שהיה לפני הניתוח, ואם היה דימום במקום, יתכן וההדבקה לא היתה יעילה מספיק. אם אין לך כאבים באזור, כנראה שהבעיה היא שחרור הכתר. תוכלי לפנות למרפאת עזרה ראשונה להדבקה חוזרת של הכתר (או הערכה של הבעיה) או להמתין לרופא/ים שלך.הוסף תגובה
-
הסתבכות
שירה 30/09/2015 | 12:20אלך אבל פשוט גם הרופא המנתח וגם המשקמת בחופשה לדעתך מה יכול להיות ברור שאלך שהם יחזרו.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום שירה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 30/09/2015 | 12:00סליחה שאני כותבת כך, אבל לא ברור לי מדוע לא פנית ישירות לרופא שביצע את הטיפול לצורך הערכה ותיקון המצב. יכולות להיות מספר סיבות לכך שהכתר מתנדנד, אבל בלי לראות את השן ואת הכתר לא אוכל, לצערי, לתת לך תשובה ממשית מה הבעיה אצלך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הסתבכות
-
כאב וכתם לבן בחיך הרךיוני 12/09/2015 | 12:03ד"ר שלום, גבר בן 47 לא מעשן ולא שותה, בריא בד"כ, נוטל ויטמין B12 , מדללי דם , סטטינים, נקסיום וסותרי חומצה . במשך שנים צרבות חזקות בשל מסתם ושט שלא נסגר . מזה מספר חודשים כאב בחיך לסת ימנית אחורית עם הקרנת כאב לאוזן ואפילו לעין. ביומיים האחרונים הכאב בתוך החיך התחזק, אין לי כאב בבליעה אבל מרגיש חיכוך וכאב תמידי מהחיך ועד לאוזן. בדקתי את הלוע וראיתי כתם לבן/צהוב בעל מרקם חלק עם סימנים אדומים בשולים . נמצא בחיך הצדדי האחורי , מקדימה למיתרי הקול (לא במיתרי הקול עצמם, ואין לי צרידות או תופעות נוספות) ברור לי שצריך בדיקה של רופא מומחה, אבל מכיוון שעד סוף החג כמעט שבוע מהיום לא ניתן לראות רופא מומחה, ובבדיקה במר"מ הרופא התורן לא ידע בדיוק על מה להסתכל.. האם תוכלי לתת התרשמות ממש לא מחייבת , מנסיונך מה הסבירות שזה עושה רושם סרטני , (ברור לי שאין זו אבחנה, ואי אפשר לדעת כך, אני מבקש רק התרשמות לא מחייבת ) אגב, מכיוון שהחשד במשך חודשים אילו היה בראש (כי הכאב הקרין לראש) ולא הרגשתי עד עכשיו כאב חד בגרון, נבדקתי באולטרסאונד לבלוטות צוואר ואוזן, וכן ב MRI ראש, ולא נמצא שם דבר, האם בדיקות אילו מרמזות על היתכנות גידול, גם לגבי חיך/לוע או שאין זו אינדיקציה ? תודה רבה! יוניהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב וכתם לבן באזור השקד ולא בחיך הרך
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 24/09/2015 | 14:29שלום ויוני, זה יהיה יומרני ולא מקצועי לתת אפילו הערכה של המצב, בוודאי אם יש סכנה שמדובר על ממצא סרטני. אבל האם שקלת לפנות למומחה לכירורגית פה ולסת או למומחה לרפואת אף אוזן וגרון באופן פרטי? אחד ממומחים אלה יוכל לתת לך הערכה קלינית טובה יותר מכל מה שאני יכולה לעשות באינטרנט. אם אתה חרד ו/או כואב, נראה לי שההשקעה הזו בהחלט שווה, ותתן לך תשובה טובה לפחות לגבי ההערכה האם מדובר על תהליך דלקתי מקומי או תהליך אחר.הוסף תגובה
-
רק תיקון..
יוני 12/09/2015 | 13:32טעיתי בהגדרה, מדובר באיזור השקד הימני, בצד, ולא בחיך הרךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב וכתם לבן באזור השקד ולא בחיך הרך
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- עקירת שן בינה
- ניתוח חניכיים
-
בדיקות קשורות
- תרבית לשון
-
מונחים קשורים
- לסת
רופאים בתחום
ד"ר מוטי בית און
כירורגיית פה ולסת
ד"ר אלי רוזנפלד
כירורגיית פה ולסת
5.0
( 11 חוות דעת )
"לאחר הבדיקה ד"ר רוזנפלד שיקף לי היטב את המצב, את החלופות ואת התלבטויות. קיבלנו החלטה משותפת בדרך הטיפול. הטיפול עבר במינימום כאב. מהמרפאה יצאתי מצוייד בדף הנחיות ברורות לתקופת ההחלמה."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכירורגיה פה ולסת
בפורום כירורגיה פה ולסת ניתן להתייעץ עם ד"ר נבות גבעול, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגיה פה ולסת