פורום כירורגיה פה ולסת - עמוד 103
ד"ר נבות גבעול
ד''ר גבעול הוא מנהל היחידה לכירורגיה פה, פנים ולסתות במרכז הרפואי סורוקה ומרצה בכיר בבית הספר לרפואה באוניברסיטת בן גוריון.
יועץ לסוכנות מדנס לביטוח בע''מ - ביטוח אחריות מקצועית וניהול תביעות ברפואת שיניים.
בתפקידו הקודם, שימש כרופא בכיר ומנהל מרפאת מפרקי הלסת, שיבא.
נבחר לרופא הטוב ביותר בתחום כירורגית בפה ולסת ברשימת הרופאים הטובים ביותר לשנת 2018 של Forbes ישראל
תחומי טיפול של ד''ר גבעול:
- שתלים דנטליים
- השתלות עצם
- הרמת סינוס
- עקירות כירורגיות
- עיוות במפרקי הלסת
הערוץ של ד"ר גבעול ביוטיוב:
https://www.youtube.com/channel/UCDEtokyQJnYmhm9w_gKtq0g
-
לשון גיאוגרפית וצביעה צהוב ירקרקענת 07/08/2015 | 07:12שלום, אחרי שילדתי את בני הבכור לפני 3 חודשים החלו שינויים בלשון שלי.. כולל צריבות, חתכים קטנים, צבע לבן וכדומה. הייתי אצל רופא פה ולסת. אחד מהנחשבים בתחום בישראל והוא אבחן שיש לי לשון גיאוגרפית. כשהייתי אצלו הכתמים היו בצבע לבן. אך עכשיו מעת לעת הן נצבעות בצבע ירקרק לכמה ימים ואז זה חוזר להיות לבן. זה קרה פעמיים. פעם ראשונה אחרי שימוש בטרודנט והבנתי שזה גורם לצביעה. אך עכשיו זה קרה שוב ומבלי להשתמש בשום תכשיר. האם צביעה היא חלק טבעי מתופעת הלשון הגיאוגרפית או משהו שמחייב בירור? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
לשון גיאוגרפית
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 07/08/2015 | 08:40שלום\ השם לשון גיאוגרפית מצביע על כך שאזורים שונים של הלשון נצבעים בצבעים שונים, ושהמצב אינו סטטי אלא משתנה כל הזמן. צביעה ירקרקה יכולה להיות גם תוצאה של האוכל אותו את אוכלת, לא רק תוצאה של שטיפת פה, אבל כמובן שבלי לראות את הלשון קשה לדעת. אני מציעה לך לצלם את הלשון בתאורה טובה אבל לא ישירה (לא פלאש) מדי כמה ימים, ולחזור לרופא שראה אותך עם התמונות. זה יאפשר לו להעריך את המצב בצורה טובה ולתת לך תשובה המתאימה למצבך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לשון גיאוגרפית
-
שן טוחנתסנדי 02/08/2015 | 16:48שלום רב אני אישה בת 30. עברתי לפני 3 שנים טיפולי שורש. קיימתי אצלי בעיה בשן מספר 37 טוחנת שניה בלסת התחתונה. בצילום נראה שיש סימני דלקת. על פי דעת הרופא במרפאה מדובר בדלקת ישנה ולא פעילה. אני מרגישה לעיתים תחושה של לחץ בכתר, גירוי מעצבן. לאכול ללעוס אני יכולה אין רגישות. הוסבר לי שאם הכתר מוסר סיכוי גדול ששן זו תלך לעקירה. אני שואלת את כבודך בעניין השתל. אני מבולבלת לגמרי. חלק מהרופאים טוענים שרצוי לעשות. 2 רופאים שבדקו אותי בכללית במרפאה של קופת חולים טענו שאין ממש צורך. השיניים נדחפות קדימה וכל עוד מדובר בטוחנת אחרונה אין צורך ממש בביצוע שתל (שן בינה כלואה שמאחוריה; ושן בינה בלסת העליונה נעקרו מזמן. 4 שיני הבינה בכל הפה נעקרו). שן שליד הטוחנת המדוברת גם עברה טיפול שורש מבנה וכתר והיא בסדר. מה את ממליצה ד״ר? היתי אצל כירורג פה ולסת שעקר לי כירורגית שן בינה כלואה בהליך ניתוחי ועל הדרך שאלתי אותן בעניין זה והוא טען שהדעות חלוקות. בכל מקרה הוסבר לי במקרה והוחלט על שתל לא ניתן יהיה לבצעו מיידית אלא רק לאחר 3 חודשים. האם במהלך 3 חודשים האלה אוכל לבדוק איך אני מסתדרת בלי טוחנת מבחינת לעיסה ותפקוד? אודה להכוונה. והאם בשן טוחנת ניתן להסתפק בשתל אחד או שצריך 2? אודה לתשובה .הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
עוד שאלה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 05/08/2015 | 09:42שלום\ בהחלט נשמע שאת סובלת ממכתשית יבשה. זו תופעה נפוצה, בעיקר בלסת תחתונה. נשמע שמה שנאמר לך הוא בהחלט נכון.הוסף תגובה
-
תודה רבה ועוד שאלה
סנדי 03/08/2015 | 17:47זה מה שאני מרגישה . הרגשת אי הנוחות יכולה להופיע לי יומיים ברצף תיעלם לחודש עד שתחזור שוב. אני בהחלט אראה מה ניתן לעשות לפני עקירה. ביום חמישי שעבר עברתי עקירת שן בינה כלואה בבית חולים מכיוון שהיתה קרובה לעצב. הליך החלמה היה מקובל יומיים אחרי החלה דעיכה בכאבים ןבנפיחות. היום בבוקר במהלך הצחצוח העדין התחיל לרדת לי שוב דם, ריח ממש רע מאיזור העקירה, ותחושת כאב שמקרין לטוחנת שליד ולאוזן. ביקרתי אצל המנתח לביקורת ונאמר לי שאני סובלת ממכתשת יבשה. מרח לי מין משחה בעלת אפקט מלחיש וסטרואידים. אחרי חצי שעה עד כה אני נהנית בירידה משמעותית מאוד בכאב. האם זו הדרך המקובלת עד שיתקבל ריפוי מלא?! האם זה שכיח בלסת תחתונה? הוא העיר לי שאם אחרי יומיים יהיו שוב כאבים לבקרו שוב ואז ישים לי שוב תרופה מרגיעה. קלינית התפרים במקום והוא אומר שההליך נראה מצוין. פעם ראשונה שקורה לי מכתשת יבשה. תודה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שן טוחנת
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 03/08/2015 | 17:36שלום, שאלת הרבה שאלות, ועל רובן לא ניתן לענות בלי בדיקה מלאה הכוללת צילומים עדכניים וצילומים משנים קודמות. בכל מקרה, אם היו שני רופאים שאמרו לך שאין צורך לעשות שום דבר, הייתי בהחלט מחליטה עם מי ללכת ועוקבת אחר השן כל חצי שנה ובודקת אם יש שינוי. התחושות שאת מרגישה נגרמות, כנראה, בגלל סיבות אחרות. אם התהליך הדלקתי שעליו דיברו איתך היה פעיל, היית מרגישה כאב כל פעם שהיית נושכת על השן. עקירה היא הפתרון האחרון ברשימה, לא הראשון, ולכן לדעתי נכון לעשות כל מאמץ לשמור על השן שלך. בעניין השתל, הדברים שאמרו לך נכונים, אבל את צריכה לדעת עוד דבר. אם עוקרים שן טוחנת ולא מחזירים אחת במקומה, השן בלסת הנגדית יכולה להתחיל לבקוע, ולגרור בעיות קשות בהרבה. אבל גם זה לא קורה בכל מקרה, ולכן אם תגיעי לעקירה, יהיה צורך להמתין כחודשיים-שלושה לריפוי לפני שתל, ואז גם יהיה צורך להעריך מה הסיכוי שהשן הנגדית תבקע.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עוד שאלה
-
חיך מוזרדודי 31/07/2015 | 17:22בן 35 בריא בסהכ והיפונדר לצערי... כשאני מסתכל בתוך הפה למעלה יש אזור בחלל הלסת העליונה שהוא לבן שקוף כזה .. כאילו אין שם דם.. .. למה זה נראה ככה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
כן זה החיך השקה
דודי 02/08/2015 | 10:23למה הוא בצבע בהיר כמעט לבן?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 01/08/2015 | 16:59יתכן שאתה מדבר על אזור מסויים בחיך הקשה, אבל גש לרופא שיניים והראה לו על מה מדובר ואני בטוחה שהוא יסביר לך מה אתה רואה.הוסף תגובה
-
כן זה החיך השקה
-
עצם לחי שקועהדני 01/08/2015 | 17:07שלום, אני בן 31. בילדות סביב גיל 9 התאמנתי בקבוצת כדורגל תוך כדי משחק קיבלתי כדור בעוצמה ישירה לעצם לחי הימנית ולא טופל. מאז יש לי אסימטריה בפנים, כשצד ימין שקוע מאשר צד שמאל, ויש סטייה של צד שמאל לצד ימין כולל הלסת. אני מעוניין לעשות שתל קבוע, איזה סוגי שתלים יש? איך שותלים בצורה סמטרית, יש צילומים מבפנים? הייתי בייעוץ ונאמר לי מכיוון שהעור שלי דק, שתל סליקון יבלוט על העור ויראו הוא המליץ על הזרקת שומן שלי, או חומר מילוי אחר, מכיוון שאצלי זה לא טיפול על מנת להיראות צעיר אלא ממש לטפל בלחי ניזוקה שמשפיעה על סימטריה אני מעוניין במשהו קבוע, אולי אפשרי לעשות השתלת עצם באיזור הלחי?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
עצם לחי שקועה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 01/08/2015 | 17:11שלום דני, קשה לתת תשובה חד משמעית באינטרנט, ללא בדיקה מלאה שלך וללא צילומי CT המראים את מצב העצמות באזור. מכל מקום, פרוצדורה כזאת דורשת הערכה מלאה של מצבך ושל אפשרויות הטיפול הקיימות, שכפי שכבר הבנת, יכולות להיות בעזרת הזרקת חומרים שונים למקום או שינוי מתאר העצם במקום. אני מציעה שתפנה למחלקת פה ולסת הקרובה למקום מגוריך, משום ששם יוכלו לבצע הערכה מלאה, ובמידת הצורך לערב מומחים נוספים, כדי לתת לך את הפתרון המתאים ביותר למצבך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עצם לחי שקועה
-
לשון צהובהדניאל סמינוב 30/07/2015 | 21:35אוקיי אז ככה יש לי לשון צהובה בחלק האמצעי המלווה עם כמו פצעים אדומות ממש עיגול קטן בצבע אדום חלק אחורי של הלשון קצת לבן חזק ממה שצריך להיות ריח לא טוב מהלשון אני לוקח כדורי קיורטן אשמח לעזרה :) בנוסף לפני שבוע היה לי יום שהיה לי חמיצות חזקה רק יום אחד בלבד וזה עבר .הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
לשון צהובה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 31/07/2015 | 16:13שלום, יש בארץ מספר רופאים שתחום ההתמחות שלהם נקרא "רפואת הפה." נראה לי שנכון לפנות אליהם.הוסף תגובה
-
לשון צהובה
amitwin123456@gmail.com 31/07/2015 | 12:47אני לוקח קיורטן מה שגורם לפה ליובש כבד זה קשור ? יש דרך להפתר מזה הלשון גם לפעמים פרוותית כזאת ?ואיך אני עושה בדיקה פונה לרופא משפחה ואז ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לשון צהובה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 31/07/2015 | 06:43שלום דניאל, צריך לבדוק ולהעריך במה מדובר. הסיבות הכי שכיחות הן מאכלים הצובעים את גב הלשון (כמו קרטיב לימון צהוב, למשל), אבל יתכן ומדובר בזיהום פטרייתי (שיכול להסביר גם את הריח הרע), או תוצאה של יובש וחוסר שתיה. במקרים אחרים יכול להיות שמדובר בתופעה הנקראת "לשון גיאוגרפית", שזו צורה רגילה של הלשון, שיש בה אזורים שונים שחלקם אדומים יותר וחלקם צהבהבים יותר. רק בדיקה תוכל להעריך מה הסיבה אצלך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לשון צהובה
-
מנשך עמוק מאודמישל 30/07/2015 | 16:24מדוע מנשך עמוק מאוד עלול לגרום לבקיעת יתר של שיניים?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מנשך עמוק מאד
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 31/07/2015 | 06:40שלום מישל, בד"כ מומחים לשיקום עוסקים בטיפול במנשך עמוק, כמו גם מומחים לישור שיניים. מכל מקום, בהנחה שמדובר בשיניים התחתונות הקדמיות, הרי שהסיבה היא חוסר מגע עם השיניים העליונות. אם אתה מתייחס לשיניים אחרות, כדאי שתבדק אצל מומחה לשיקום, מכיוון שאז צריך להעריך מה הסיבות האחרות היכולות להביא למצב כזה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מנשך עמוק מאד
-
עקירה שן קידמית וזיהוםרינת 28/07/2015 | 13:15בן 21 עקר שן 21 רופא שיניים רגיל לא מומחה) והוספת עצם לשימור רכס אחרי שבוע התפתח זיהום הסתובב עם הזיהום שבוע ללא טיפול אנטיביוטי שאלתי היא מה הסיכונים מהזיהום? אילו בדיקות עליו לעשות? שבוע אחרי שנירפא מהשיניים קיבל דלקת באוזניים ואיזה בדיקות עליו לעשות כדי למנוע זיהומים באברים אחרים בגוף. תודה מראש אמא מודאגתהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
עקירת שן קדמית וזיהום
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 28/07/2015 | 14:20שלום\ ההודעה הגיעה אלי כשהיא לא לגמרי ברורה, אבל אם הבנתי נכון ,מדובר על עקירה והוספת עצם שהזדהמה. במקרה כזה, אני מציעה להפנות את בנך למומחה לכירורגית פה ולסת שיערוך בדיקה מקיפה ויעריך גם האם יש קשר בין הזיהום בשן הקדמית לבין דלקות האוזניים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עקירת שן קדמית וזיהום
-
פצעון בחיךשני 26/07/2015 | 01:20יש לי פצעון בחיך למעלה, נראה כמו פצעון בגרות. הוא לא תמיד נמצא שם אלא בא ליום-יומיים, הולך לשלושה ימים וחוזר חלילה. כשהוא מתחיל לצמוח זה צורב וכואב, כשהוא כבר נמצא הוא לא כואב, רק מציק ואז הוא מתחיל לקרוא עד שנעלם. מה זה יכול להיות? אני לא יודעת אם יש קשר.. יש שני טיפולי שורש בלסת העליונה שאני צריכה לעבור שעדיין לא עשיתי, היו לי גם מעל השיניים אבסס שטופל באנטיביוטיקה. האם זה קשור והאם יש סיבה לדאגה? מה עליי לעשות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פצעון בחיך
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 28/07/2015 | 08:50אני לא בטוחה שיש מקום לדאגה. יש בהחלט מקום לפנות לבדיקה מסודרת עם צילומים כדי לבדוק במה מדובר.הוסף תגובה
-
פצעון בחיך- המשך
שני 26/07/2015 | 01:22חשוב לי לציין שזה כבר ככה למעלה מחודשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פצעון בחיך
-
ניתוח לסתותעופר 20/07/2015 | 20:21שלום ד"ר, אני בן 28 עם מנשך הפוך, הלסת העליונה שקועה והלסת התחתונה בולטת, השיניים העליונות נכנסות לתוך השיניים התחתונות ולא ההיפך, הייתי אצל אורתודנט ששלח אותי לעשות צילומי שיניים ועשה לי מן דוגמא של השיניים כמו גבס כזה והוא אמר שאני צריך לעשות ניתוח לסתות, אבל לפני זה הוא צריך להכין אותי לניתוח, רציתי לשאול כמה שאלות ואלה הן השאלות: 1.מה זה הכנה אורתודנטית לניתוח וכמה זמן ההכנה נמשכת? 2.איך הניתוח מתבצע? מנסרים את הלסת עד כדי ניתוק מהפה ומוציאים אותה? 3.החיתוכים והניסורים אם יש, בתוך הפה, נרפאים עם הזמןאו שנשארים סימנים וצלקות מהחיתוכים בתוך הפה? 4.הבנתי שאחרי שמסדרים את הלסתות , מקבעים אותם עם פלטות וברגים לפה, האם מורידים את הפלטות והברגים מתישהו אחרי הטיפול או שהם נשארים לנצח ואם הם כן נשארים לא מרגישים אותם בפה? הם לא מפריעים לתפקוד של הפה? תודה מראש עופרהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 23/07/2015 | 20:35שוב שלום, אני לא מכירה ניתוח בו מוציאים את הלסת ועובדים עליה בחוץ. יש הרבה כלי דם ועצבים הקשורים ללסתות, והתיאור שלך בלתי אפשרי. מכיוון שיש סרטונים באינטרנט המתארים חלק מהפרוצדורות, אם המטרה היא תיאורטית בלבד, אני מציעה שתחפש באינטרנט "ניתוח אורתוגנטי" ותראה שרטוטים, ציורים וסרטונים המציגים את האפשרויות בצורה טובה יותר מאשר תיאור מילולי.הוסף תגובה
-
המשך
עופר 23/07/2015 | 19:33תודה על המענה ד"ר, אני מבין שאי אפשר להסביר לי דרך האינטרנט כשלא ראית ולא בדקת את מצבי, אבל באופן כללי יש ניתוחי לסתות שבהם מנסרים את הלסתות לחלוטין מהמקום ומוציאים אותן החוצה ואז עובדים עליהם או שכל הניתוח נעשה בתוך הפה בלי להפריד את הלסתות מהפה ולעבוד עליהן מחוץ לפה? תודה מראש עופרהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ניתוח לסתות
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 23/07/2015 | 15:58שלום עופר. אמנם אפשר להסביר הרבה דברים באינטרנט, אבל מה שאתה מבקש הוא קורס שלם של 3-4 חודשי לימוד במסגרת אוניברסיטאית... זאת, משום שכל שאלה שלך פותחת אל הדלת לכמה אפשרויות, שלכל אחת מהן יתרונות וחסרונות, ורובן (סביר להניח) לא מתאימות אפילו למצבך. ולכן, זה יהיה לא אחראי מצידי אפילו להתחיל להסביר לך את כל המידע הזה בלי בדיקה מקיפה ובלי ללמוד לעומק את המצב הספציפי שלך. אני מציעה בחום רב שתדבר עם האורתודונט שלך, שוודאי עובד עם כירורג פה ולסת אחד או יותר. תקבעו פגישה משולשת אתה, האורתודונט והכירורג (לאחר שהם למדו את המצב שלך), ובו יסבירו לך את אפשרויות הטיפול ואת ההשלכות, היתרונות והחסרונות של כל שיטת טיפול המתאימה לך. מדובר על הליך מורכב, ולכן ההסבר צריך שיהיה מתאים למצבך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
-
עקירה כירורגית לשן בינהמממ 22/07/2015 | 19:29שלום רב היום עברתי 2 עקירות של שיני בינה. אחת כירורגית לשן בינה תחתונה בצד שמאל שלא יצאה בשלמותה ולכן נאלצתי לעקור כי עשתה לי דלקת והשנייה, שן הבינה שמעליה בצד שמאל . רציתי לדעת בירך מה זמן הריפוי של המקום ? מתי אוכל לפתוח את הפה בחופשיות ולהרגיש פחות כאב ? ובימים הראשונים מה ניתן לאכול ? האם לעשות שטיפות עם מים ומלח ? בתודה מראש..הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
עקירה כירורגית לשן בינה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 23/07/2015 | 16:01שלום, כל השאלות האלה צריכות להיות מופנות לרופא/ה שביצעו את העקירות, משום שהם יודעים טוב ממני מה בוצע, ועד כמה הפרוצדורות היו מורכבות, ועד כמה היו גדולות. מכל מקום, על פי רוב הרקמה הרכה (החניכיים) נסגרות בתוך שבועיים-שלושה. במהלך השבועיים הראשונים צריכים להעלם הנפיחות ו/או ההגבלה בפתיחת הפה. אבל העצם דורשת זמן של חודשים לריפוי, ולכן יתכן שבמהלך מספר חודשים האזורים האלה יהיו רגישים למגע ישיר. לגבי אוכל - רצוי מאכלים רכים וקרים, ללא שבבים קטנים שעלולים להכנס לאזורי העקירה. לגבי שטיפות מים ומלח - אם לא קיבלת הנחיות מיוחדות, אני מניחה שזה לא יעשה שום דבר.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עקירה כירורגית לשן בינה
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- עקירת שן בינה
- ניתוח חניכיים
-
בדיקות קשורות
- תרבית לשון
-
מונחים קשורים
- לסת
רופאים בתחום
ד"ר הילטון קנגיסר
רפואת שיניים
4.9
( 30 חוות דעת )
"אדיבות, ענה לכל שאלותי בסבלנות רבה, הסביר על כל פעולה שביצע, דאג לשאול לשלומי בכל מהלך הטיפול, ובעיקר האוירה בחדר הייתה נינוחה ונעימה, בלי לחץ, הרגשתי שאני בידיים בטוחות. ועם כל זאת נראה שהוא לא מתפשר על עבודה מושלמת. בתודה ובהערכה"
ד"ר רות וינברג
רפואת שיניים
רופאת שיניים עם ניסיון של 30 שנים העוסקת בטיפולים משמרים ייחודים וטיפולי אסתטיקת הפה.
ד"ר מוטי בית און
כירורגיית פה ולסת
פורומים נוספים בתחום
פורוםכירורגיה פה ולסת
בפורום כירורגיה פה ולסת ניתן להתייעץ עם ד"ר נבות גבעול, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגיה פה ולסת