פורום כירורגיה פה ולסת - עמוד 7
ד"ר נבות גבעול
ד''ר גבעול הוא מנהל היחידה לכירורגיה פה, פנים ולסתות במרכז הרפואי סורוקה ומרצה בכיר בבית הספר לרפואה באוניברסיטת בן גוריון.
יועץ לסוכנות מדנס לביטוח בע''מ - ביטוח אחריות מקצועית וניהול תביעות ברפואת שיניים.
בתפקידו הקודם, שימש כרופא בכיר ומנהל מרפאת מפרקי הלסת, שיבא.
נבחר לרופא הטוב ביותר בתחום כירורגית בפה ולסת ברשימת הרופאים הטובים ביותר לשנת 2018 של Forbes ישראל
תחומי טיפול של ד''ר גבעול:
- שתלים דנטליים
- השתלות עצם
- הרמת סינוס
- עקירות כירורגיות
- עיוות במפרקי הלסת
הערוץ של ד"ר גבעול ביוטיוב:
https://www.youtube.com/channel/UCDEtokyQJnYmhm9w_gKtq0g
-
ניתוח דרך הפהאנונימית 14/11/2023 | 22:38היי ד״ר, לפני כ-4 חודשים עברתי ניתוח שנעשה דרך הפה- באמצעות חתך ברירית השפה התחתונה (ניתוח להוצאת אחת מבלוטות יותרת התריס). מאז הניתוח ועד עכשיו מרגישה שינוי מסוים בנראות של הסנטר- הוא יותר בולט החוצה במבנה שלו, נראה גדול ומעט נפוח וזה מאוד מפריע לי חיצונית (כמובן שהתייעצתי עם הרופא המנתח אך הוא ביקש לחכות כ6 חודשים ולראות אם יש שינוי). האם יכול להיות שניתוח כזה יכול לפגוע ולשנות לצמיתות את מבנה הסנטר/השפה? ואם כן- האם יש דרך ניתוחית להחזיר את המצב לקדמותו? תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שלום
ד"ר נבות גבעול 16/11/2023 | 16:49מסכים עם המנתח. יש להמתין 6חודשים להתארגנות סופית של הרקמות ורק אז לבדוק. בדרך כלל ניתוחים כאלה לא גורמים לשינוי משמעותי.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום
-
בעיות בלעיסה ובבליעה,ריור ובעיות בדיבור.אבי 10/10/2023 | 19:36שלום רב. הבן שלי בן 20 מטופל בתרופת אנטי פסיכוטיות כבר 3 שנים ולאחרונה החמיר אצלו המצב בכך שיש לו יותר ריור,הדיבור שלו לא מובן כ"כ(מרוח)והתחילו בעיות של לעיסה. הוא מקבל כמובן תרופה שנקראת דקינט במינון המקסימלי להקלה על התופעות הנ"ל אבל התרופה כבר כמעט שלא עוזרת. היינו אצל רופא להפרעות תנועה והוא המליץ על זריקות בוטוקס לשרירי הלסת ולבלוטות הרוק כדי להקל על התופעות הנ"ל(לא על הדיבור).יש לי שתי שאלות בבקשה. 1-רציתי בבקשה לדעת אם אכן בוטוקס יכול לעזור בנושא הנ"ל ובמידה וכן...כמה זה עוזר ואם זה לא מסוכן? 2-איך אפשר לעזור לבן בנושא הדיבור "המרוח"?היינו אצל קלינאית תקשורת והיא בעצמה אמרה שאין הרבה מה לעשות. תודה ויום טוב.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
בהמשך לתשובתך
אבי 31/10/2023 | 10:24בדיוק לפני שבוע הזריקו לו בוטוקס לשרירי הלסת הפותחים(ששם הבעיה)ולצערנו הרב אין אפילו הקלה.יכול להיות שדווקא אצלו הבוטוקס לא עוזר? ועוד שאלה בבקשה-האם אתה חושב שתרופה בשם אוסטדו יכולה לעזור לו בלעיסה במקום הבוטוקס? התרופה מיועדת למי שיש טרדיב דיסקינזיה. תודה ויום טוב ושקט.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום אבי
ד"ר נבות גבעול 30/10/2023 | 17:06בוטוקס אכן יכול לעזור ובדרך כלל אין סיכון.הוסף תגובה
-
בהמשך לתשובתך
-
יובש בפה עבר שבועיים,סיוט!מאגיש שאין לי בכלל אוק לבלועאנה 11/10/2023 | 07:21שלום רב, אני בת 36 בריאה בדרך כלל.חפני כשבועיים התחלתי לסבול מיובש בפה.לא מצליחה לישון בלילה גם בגלל זה.כח הזמן חייבת שלוק מיים.היום קמתי כמעט מרגישה שאין לי רוק בפה.מהגרון יוצא לי רוק צמיגי כזה וצהוב כמו נזלת.קשה לי גם לאכול.קרה לי מקרה דומה לפני כחצי שנה ועבר לי.עשיץי אז גם בדיקה דם של סוכר שיצא תקין. תרופות אני לוקחת כדורי ברזל פריפול כ10 חודשים. אשמח לדעת מה אפשר לעשות ,זה נהיה ממש סבלהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שלום אנה
ד"ר נבות גבעול 30/10/2023 | 17:05ממליץ להבדק אצל מומחה לרפואת הפה. ועד אז להשתמש ברוק מלאכותי כביוטן.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום אנה
-
שבר זיגומהמאיר 24/06/2020 | 09:43לפני כחודש וחצי נחבלתי ושברתי עצם בפנים שנקראת זיגומה הציעו לי ניתוח אסטטי בלבד,סרבתי רציתי לשאול כמה זמן יכול לקחת התאחות העצם בחזרה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שלום עדנה
ד"ר נבות גבעול 30/10/2023 | 16:59תחושה זו יכולה לקחת עד שנה לעיתים נשאר ולא נעלם. לא ניתן לחזות מתי זה יעלם. באם החבלה טריה (מספר ימים)כדאי לקחת רומפלקס ויטמין bהוסף תגובה
-
ניתוח שבר עצם הלחי
עדנה 22/10/2023 | 16:04יש לי תחושת רדומה בלחי העליונה חצי שפה וחצי אף האם ומתי זה יעלםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום מאיר
ד"ר נבות גבעול 02/07/2020 | 03:45זמן איחוי יכול לקחת כחודש וחציהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום עדנה
-
נמק בלסתMerv1q 25/10/2023 | 20:54הכל היה בסדר אבל הרופא שיניים קבע שחייבים לעקור את שיני הבינה עקב צ'יסטה מאחוריהן. עקרתי בצד אחד הצ'יסטה נשלחה לביופסיה והכל בסדר בתוצאות. אבל מאז העקירה אחת לשבוע אני מגיעה לרופא השיניים שממש יגרד את השן עקב נמק בעצם הלסת ששורטת לי את הלשון. כל זה לא היה קורה אלמלא העקירה. וממש מתוסכלת, טיפול שיניים כל שבוע ועוד למישהי שממש שומרת על הפה והשיניים, זה קשוח! ואני לא רואה את זה נגמר בקרוב. שאלתי היא כמה זמן זה יכול להימשך אינני נוטלת תרופות. אלו הם חיי עכשיו אחת לשבוע טיפולי שיניים וגירוד העצם??? אשמח למענההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שלום
ד"ר נבות גבעול 30/10/2023 | 16:56אין מספיק פרטים. ממליץ בדיקה אצל כירורג פה ולסתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום
-
נועהגולה ניידת בלסת 21/09/2023 | 07:18שלום, שמתי לב שיש לי גולה קטנה בקו הלסת התחתונה. צד ימין למטה. מבחוץ כשנוגעים באיזור הלחי מרגישים אותה. היא ניידת וקטנה. . רק כשנוגעים מרגישים אותה. זה מקביל לשן 47. יש לי שם זיהום וכיס מעל 10 ממ. החניכיים תמיד נפוחות באיזור הזה. עברתי עם השן הזאת המון כאבים. אבל בחיים לא היה לי גוש מבחוץ ללסת. קיבלתי אנטיביוטיקה כבר 5 ימים לקחתי אבל הגולה נשארת. קראתי על זה ואפילו אם זה שפיר מנתחים. רק המחשבה שאצטרך לעבור ניתוח בהרדמה כללית להוציא אותה מבעית אותי. מה לעשות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שלום נועה
ד"ר נבות גבעול 01/10/2023 | 13:16על פי התיאור כנראה שמדובר בקישרית לימפה שהתנפחה בתגובה לזיהום משן 47 הנפיחות תרד מס שבועות לאחר סילוק הזיהום. למען הסר ספק יש להבדק על ידי רופא השינייםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום נועה
-
תשובת ביופסיה לכתם בחניכיםשגית 21/09/2023 | 10:39שלום מה משמעות תשובת ביופסיה של נגע בחניכים קטע רירית, ברקמה התת אפיתחיאלית נראים מלונפגים ותסנינים דלקתיים כרוניים, כולל תאי פסלמה. כמו כן נראה שגשוג אנדופיטי של האפיתל, ללא אטיפיה. צביעה אימוניסטוכימית לpal mel מדגימה מלונציטים בזלים מרוחקים זה מזה הממצאים אינם מצביעים על נגע מלונציטרי הם יכולים להתאים ל post inflammatory hyperpigmentationהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שלום שגית
ד"ר נבות גבעול 01/10/2023 | 13:15יש להתיעץ ולקבל הסבר מהרופא שלקח את הדגימההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום שגית
-
רעשים באוזניים שב100% נובעים מהלסת לפי מה שאני מרגישהHila 21/09/2023 | 12:13שלום דוקטור סובלת מצפצופים באוזניים (טינטון) כבר משנת 2021 ואני חושבת שזה משהו שנובע מהלסת יש לי קליקים בלסת אני ישנה עם סד לילה כל הזמן כשאני לועסת משהו שהוא קשה כמו ביסלי באותו צד שלעסתי זה נתפס שם ונהיה לי כאב שיניים בו זמנית ולא מצליחה ללעוס על אותו הצד בזמן פיהוק הרעש באוזניים מתגבר מהפתיחה של הלסת וגם אם אני מסובבת את הראש לצדדים הרעש מתגבר זה מאז שהתחיל נשאר ככה… הייתי מתאמנת בעבר ומרימה משקולות כבדים ממש לא בצורה נכונה יכול להיות שהנזק למפרק הלסת נגרם מזה אני נעולה על זה שהכל בגלל המפרק אולי הוא נשחק או משהו אחר מרגישה לפעמים שריפה באוזניים גם וכאבי ראש שזה מקרין לי לשם מה ניתן לעשות כבר הייתי אצל מלא רופאים במיוחד פה ואוזן וכאלה ולאף אחד אין תשובה כרגע אני גם בהריון אז מבחינת לטפל לא יודעת כמה אפשר אבל אני כבר משתגעת מהרעש והכאבים האם יש פתרון בשבילי מה ניתן לעשות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שלום הילה
ד"ר נבות גבעול 01/10/2023 | 13:13הועלו הרבה תסמינים שלא בהכרח קשורים זה לזה לגבי הטינטון לדעתי לא קשור לקליקים כך גם תחושת השירפה, הנעילות קשורות. ממליץ להבדק על ידי כירורג פה ולסת שיבודד ויעשה סדר בכל התופעותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום הילה
-
הקשר בין טיפול שורש לסינוס המקסילריאיזי 15/09/2023 | 00:55שנה טובה ד"ר בשן טוחנת בלסת העליונה צד שמאל גילו עששת עמוקה מאוד שהצריכה טיפול שורש. הטיפול בוצע, אין כאבים במקום, אך לפעמים יש תחושה "לא חלקה" ( לא יודע לתאר במילים את סוג התחושה) באיזור הטיפול. בצילום ct שבוצע (לצורך ביצוע שתל באיזור אחר בכלל), רואים כי יש "משהו" בסינוס השמאלי (הסינוס הימני נקי). הוסבר לי כי ייתכן שמדובר בעיבוי של רירית הסינוס עקב העששת/טיפול שורש (מקווה שהבנתי נכון את ההסבר ואני לא מעוות את דברי הרופא). האם ייתכן כי התחושה שעדיין מרגיש באיזור הטיפול קשורה מקורה בסינוס ולא בשן שעברה טיפול שורש? האם עששת עמוקה או טיפול שורש יכולים לגרום למשהו בסינוס שגורם לתחושה מסוימת ? לאחר כמה זמן הדבר אמור לחלוף ? (ברור לי שהתיאור שלי לוקה בחסר מאחר ואיני יכול לתאר את סוג התחושה ומאחר ולא צירפתי צילומים אולם אשמח לדעת האם יכול להיות קשר בין טיפול שורש לתחושות לא נעימות שמקורן בסינוס) תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שלום איזי
ד"ר נבות גבעול 01/10/2023 | 13:08תודה רבה. חג שמח.הוסף תגובה
-
תודה
איזי 19/09/2023 | 22:15ד"ר שלום רציתי להביע את הערכתי ותודתי על שהקדשת מזמנך להשיב לי ולרבים אחרים על השאלות שהופנו אליך בברכת שנה טובה, כתיבה וחתימה טובההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום איזי
ד"ר נבות גבעול 18/09/2023 | 16:50יש קשר בין העששת ועיבוי הרירת בסינוס לגבי התחושה יש לבדוקהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום איזי
-
שתלים דנטלייםדניאל 31/08/2023 | 14:12שלום דוקטור, האם יש עדיפות לביצוע שתלים מסוג שטראומן בחולים שהם סכרתיים או שאין הבדל באיזה חברה משתמשיםהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שלום דניאל
ד"ר נבות גבעול 18/09/2023 | 16:59לדעתי אין הבדל. חשוב לבדוק שהסכרת מאוזנת בכל מקרהa1c לא גבוהה מ8.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום דניאל
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- ניתוח חניכיים
- עקירת שן בינה
-
בדיקות קשורות
- תרבית לשון
-
מונחים קשורים
- לסת
רופאים בתחום
מרפאת מרקוביץ'- מרכז מומחים ברפואת שיניים
רפואת שיניים
4.9
( 32 חוות דעת )
"מעבר לטיפול עצמו,
לפני ואחרי הטיפול, צוות המרפאה היה מצוין.
מעיין באופן מיוחד עשתה מעל ומעבר על מנת לעזור ולתת הרגשה טובה ויחס נעים ומכבד."
ד"ר הילטון קנגיסר
רפואת שיניים
4.9
( 30 חוות דעת )
"אדיבות, ענה לכל שאלותי בסבלנות רבה, הסביר על כל פעולה שביצע, דאג לשאול לשלומי בכל מהלך הטיפול, ובעיקר האוירה בחדר הייתה נינוחה ונעימה, בלי לחץ, הרגשתי שאני בידיים בטוחות. ועם כל זאת נראה שהוא לא מתפשר על עבודה מושלמת. בתודה ובהערכה"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכירורגיה פה ולסת
בפורום כירורגיה פה ולסת ניתן להתייעץ עם ד"ר נבות גבעול, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגיה פה ולסת