פורום הריון ולידה - עמוד 1182

-
שאלה
מבולבלת!! 23/11/2012 | 02:01בבקשה ד״ר אשמח לקבל תשובה שתוכל לעזור לי פעם אחת עם כל חילוקי הדעות והתשובות השונות. זהו הריון ראשון שלי אז אני מוצאת את עצמי בכל מיני אתרי רפואה באינט׳.. בכל מקום הדעה אחרת כך שאני מבולבלת ולא יודעת כבר למה להקשיב!! למיטב הבנתי לא מומלץ לאכול ביצים מוקצפות כמו: מוס, קרמבו וכל המעדני קצפת למינהם.. אך חלק אומרים זה מסוכן לאכילה בתחילת ההריון,חלק כלל לא מסוכן..אני כבר לקראת סוף שליש שני. בתחילת ההריון שמרתי מאוד ולא נגעתי.. לא מזמן התפתתי והתחלתי לאכול חלק ממאכלים אלה.כל הבדיקות עד כה תודה לאל תקינות! האם בכלל זה מסוכן?? האם ייתכן ונגרם עקב כך נזק שלא נראה בבדיקות? אודה לעזרתך בסדר במחשבות!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תזונה והריון
ד"ר שרון מסלוביץ 23/11/2012 | 11:47שלום לך. אכן יש בלבול רב והמון בורות ואמונות סביב תזונה והריון כשלמעשה ישנם מאכלים ספורים שרצוי להמנע מהם. מותר לאכול ביצים מוקצפות במהלך כל ההריון ללא כל חשש. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
וסת אחרי הנקה חלקית
ליז 23/11/2012 | 10:50שלום רב אני כחודשיים וקצת אחרי לידה בחודש ראשון היתי מניקה מלא כל 3 שעות שואבת לאחר מכן גדלו הפערים ולפני כשבוע וחצי הפסקתי לגמרי הנקה אבקש לדעת מתי מגיע הוסת?מתי חוזרים לביץ שוב כדי להיכנס להריון שוב? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה וסת אחרי הנקה
ד"ר שרון מסלוביץ 23/11/2012 | 11:45שלום ליז. באופן כללי הביוץ יכול לקרות לראשונה לאחר לידה בתחום של חודש וחצי-3חודשים אך אין לכך חוקים. בהקשר זה חשוב לומר כי הוסת מגיע שבועיים לאחר שהיה ביוץ ולכן ניתן להרות גם טרם הופעת הוסת. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
כאבים בשבוע 21
נעמה 23/11/2012 | 09:59שלום בת 31. הריון ראשון, שבוע 21. בשבועות האחרונים.. כבר בערך חודש.. אחת לכמה ימים אני חווה סוג של כאבי מחזור- לא התכווצויות, אלא כאבי שרירים בגב התחתון, לעיתים בבטן, וגם במפרקי האגן וברגליים. כמו כן לעיתים יש התקשות קלה של הרחם. במהלך תקופה זו הייתי פעמיים אצל הרופא שלי (פעם אחרונה לפני שבוע) שבדק ידנית את צוואר הרחם ואמר שהוא ארוך וסגור. הוא לא מדד אותו עם אולטרסאונד וגינלי כיוון שבסוף טרימסטר ראשון הייתה לי המטומה שהחלה מדימום חיצוני שבינתיים נראה שנספגת וקטנה (הדימום החיצוני היה חד פעמי) אך מאז בכל הבדיקות נמנעו אצלי מאולטרסאונד וגינלי. כל פעם שיש כאבים אני חוששת שאלה צירים שיובילו ללידה מוקדמת.. כל כמה זמן צריך לבדוק את צוואר הרחם כדי לוודא שסגור? האם חשוב להתעקש על מדידה מדויקת של האורך? אציין שאני מרגישה כל הזמן תנועות עובר אך לעיתים הן די נמוכות דבר שגם מעלה בי חשש... הבדיקה הבאה שלי היא הסקירה המאוחרת בעוד שלושה שבועות. האם כדאי להיבדק עוד לפני? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כאב בשבוע 21
ד"ר שרון מסלוביץ 23/11/2012 | 11:44שלום נעמה. בהריון יש כאבים שונים ואי אפשר לייחס כל כאב לאסון דרמטי. אם צוואר הרחם שלך ארוך וסגור, נסי להתעלפ מהכאב או חפשי דרכים לחיות איתו בשלום. את עומדת לעבור סקירה בקרוב ואז ימדדו במדויק את צוואר הרחם שלך. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
שבוע 5+6
דנה 22/11/2012 | 21:53רציתי בבקשה לדעת מה זה אומר שבוע 6 או שבוע 7 ? אשמח לתשובה עם הסבר.. תודה רבה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה גיל הריון
ד"ר שרון מסלוביץ 23/11/2012 | 11:42השלמת 6 שבועות ועוד 6 ימים ולכן את בשבוע 6+6. מחר תהיי בשבוע 7. את יכולה לבצע סונר בשבועיים הקרובים להדגמת דופק. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
חישוב שבועות ההריון שאלה נוספת
דנה 22/11/2012 | 22:56אני כבר לא בטוחה שאני בשבוע 5+6 קיבלתי וסת אחרון ב 06.10.12 אשמח שתחשב לי באיזה שבוע אני בדיוק ומתי אני צריכה לקבוע תור לבדיקת אולטראסונד לדופק? תודה רבה.הוסף תגובה
-
המשך לשאלה על שבועות ההריון
דנה 22/11/2012 | 22:53אני ממש מבולבלת כי בחלק ממחשבי ההריון זה אומר שאני בשבוע 6 ובחלק בשבוע 7 קיבלתי וסת אחרון ב 06.10.12 אשמח שתחשב לי באיזה שבוע אני בדיוק ומתי אני צריכה לקבוע תור לבדיקת אולטראסונד לדופק? תודה רבה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה שבועות
ד"ר שרון מסלוביץ 22/11/2012 | 22:23שלום דנה. בדיוק כמו גיל. שחגגת יום הולדת 20, השלמת 20 שנות חיים. יום לאחר מכן היית בת 20 ויום כי השלמת 20 שנים ועוד יום. שבוע 6 וחמישה ימים אומר שהשלמת 6 שבועות ועוד חמישה ימים ושאת בשבוע השביעי להריונך כפי שיום לאחר יום הולדת 20 היית בשנה ה 21 לחייך. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
חשש ללידה מוקדמת
שושנה 21/11/2012 | 10:20שלום ד"ר, קראתי רבות תשובות שכתבת בנושא פרסולט. אני בהריון בשבוע 28, בעברי לידה מוקדמת בשבוע דומה מסיבה לא ידועה.בשמירת הריון בשכיבה מזה חודש+. מטופלת באוטרוגסטן ופרסולט עקב צירים מוקדמים וצוואר רחם דינמי ( בתנודות שבין 20-37) אבל ארוך וסגור.קיבלתי צלסטון. מה היית ממליץ לעשות? מה לגבי הפרסולט? האם הוא בעצם לא יעיל מעבר ל 48 שעות? הצירים הוכחו כמקצרי צוואר. נצפו גם במוניטורים. תודה !הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פרוגסטרון
ד"ר שרון מסלוביץ 23/11/2012 | 11:40עד שבוע 35 בהצלחה.הוסף תגובה
-
תודה ד"ר
שושנה 22/11/2012 | 22:35אגב, התכוונתי שהצוואר אחורי ולא ארוך.... עד מתי מומלץ ליטול את הפרוגסטרון?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה חשש ללידה מוקדמת
ד"ר שרון מסלוביץ 22/11/2012 | 18:44שלום שושנה. פרסולט לא הוכח כמונע לידה מוקדמת מעבר ל 48 שעות בין אם יש צירים ובין אם לא. פרוגסטרון לעומתו הוכח במספר מחקרים בנשים עם סיכון ללידה מוקדמת ולכן ממליץ ליטול אותו. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
הריון
דנה 22/11/2012 | 22:12האם מותר לקיים יחסי מין בשליש הראשון ובכלל במהלך ההריון? האם זה יכול לגרום להפלה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הריון
ד"ר שרון מסלוביץ 22/11/2012 | 22:24שלום דנה. אפשר לקיים יחסי מין לאורך כל ההריון בהסתייגות אחת - כאשר בסקירת מערכות מתגלה שלייה המכסה את הפתח - רצוי להמנע מקיום יחסים. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
צירונים מוקדמים שבוע 27 פלוס יומיים
איילת 22/11/2012 | 19:52היי, עד כה הריון תקין. מאתמול החלו לי כאבי מחזור עמומם והתקשות של הבטן שהסתברו כצירונים במניטור בבי״ח ליס. ניתנו 2 שקיות עירוי נזלים ( על אף ששתיתי באותו יום כ2 ליטר לפחות) ו2 מנות של פרסולט (2 כדורים בכל פעם) . מבחינת אורך צואר רחם תקין סגור 38 ממ הומלצה לי מנוחה שבוע. היום הייתי במעקב מוניטור בקופה והייתה פעילות רחמית ממש קלה ,לא צירים משמעותיים אם בכלל אך הרופא אמר לקחת למען הבטחון 3 כדורים של פרסולט כל יום מינון של 10 למשך עשרה ימים. קראתי בכל מיני מומות שאתה לא ככ ממליץ על התרופה הזו לטווח ארוך אלא שימוש מוגבל. מה דעתך? מה היית ממליץ לי ? האם זה דבר שיכול לחלוף ..? ממה זה בכלל נובע? תודה רבה ...הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה צירים מוקדמים
ד"ר שרון מסלוביץ 22/11/2012 | 21:25שלום איילת. צירים מוקדמים הינם פיזיולוגיים ונורמליים כל עוד אינם מקצרים באופן משמעותי את צוואר הרחם (לכדי פחות מ 15 ממ). אין כל הגיון בשתייה מוגזמת ובוודאי שלא בפרסולט לצורך טיפול בהם. הצירים יכולים לחלוף או להשאר אך הם אינם חשובים. הדבר הקובע הוא קיצור צואר הרחם. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
אפילציה
22/11/2012 | 19:39שלום, רציתי לדעת אם אני יכולה לעשות אפילציה למספר שערות בודדות באזור הפנים כשאני בשבוע 8 - בהריון. האם קיים סיכון לעובר? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אפילציה
ד"ר שרון מסלוביץ 22/11/2012 | 21:21אין כל חששהוסף תגובה
-
-
שאלה בבקשה
אני 22/11/2012 | 16:49אנחנו מנסים להכנס להריון כבר מזה 7 חודשים טבעי , הרופאה בגלל שהמחזור שלי קצר (24-25 יום) נתנה לי נרות אנדומטרין למשך 10 ימים מהיום ה 16-25 למחזור כדי להאריך לי את המחזור ... היום היום ה 27 למחזור התחילו להיות לי הכתמות ורודות ( לא דימומים בכלל ... כתמים ורודים) ורק בניגוב... אשמח לדעת מה זה יכול להיות? האם הריון מיוחל??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הריון
ד"ר שרון מסלוביץ 22/11/2012 | 19:00שלום לך. הכתמות ורודות נפוצות בהריון אך גם לא בהריון...זוהי אינה דרך לאבחן הריון. הדרך הפשוטה יותר הינה לבדוק את הורמון ההריון בדם כבר עכשיו או בשתן עוד כ5-6 ימים. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
הפרשה מהפיטמה
נועה 22/11/2012 | 16:14שלום, בימים האחרונים חשתי בהפרשות לבנות מהפיטמות. בכל פעם שנוגעים בהן זה קורה שוב. אינני בהיריון ואני נוטלת גלולות מסוג פמינט, בנוסף עברתי ניתוח להגדלת חזה לפני כשנה (אם יש קשר בכלל) מדוע זה קורה? ומה לעשות אם הרופא שלי אינו פנוי עד אמצע דצמברהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הפרשה מהפיטמה
ד"ר שרון מסלוביץ 22/11/2012 | 18:57שלום נועה. זהו אינו הפורום המתאים לשאלתך ובכל מקרה עלייך לפנות לבדיקת רופא. בהצלחה, שרון.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
לידה שקטה
-
תסמונת אשרמן - מהי המחלה והשלכותיה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפולי פוריות
-
קשירת חצוצרות, עיקור חצוצרות
-
בדיקות קשורות
-
בדיקת טיי זקס
-
בדיקת DNA עוברי
-
תרופות קשורות
-
נפארלין
-
נומגסטרול + אסטרדיול (זואלי)
-
מונחים קשורים
-
אוקסיטוצין
-
דגימת סיסי שליה (CVS)

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםאורוגניקולוגיה, דליפת שתן ורצפת האגן
בפורום אורוגניקולוגיה, דליפת שתן ורצפת האגן ניתן להתייעץ עם ד"ר יאיר דייקן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורוגניקולוגיה, דליפת שתן ...