פורום ניקוי רעלים ותזונה טבעית - עמוד 14
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
סובלת ממנייר ועוד
F 20/04/2015 | 19:44שלום, אני בת 61 סובלת מריפלוקס שמתבטא בשיעול טורדני וחומציות יתר. בנוסף סובלת מחלת מנייר. לאחר מכן אובחנתי גם כסובלת מחיידק "אליקובקטור" הייתי אצל הרופא שנתן לי עבור הריפלוקס- omepradex 20 מ"ג עבור המנייר אני לוקחת אגיסרק. הייתי אצל נטורופת שנתן לי קאפסולות שונות שונות שלקחתי במשך 3 חודשים- ללא הועיל עבור האליקובקטור. סובלת מכאבי גב ותת פעילות של בלוטת התריס כפי שכתבתי- הקאפסולות של הנטורופת לא הועילו בנוסף טופלתי בעבר אצל מטפל ברפואה סינית באמצעות דיקור עבור מיגרנות שסבלתי מהם - עזר מאוד ועכשיו בעקבות השיעול בשנית זה חוזר מידי פעם כאבי הראש. אשמח להבין האם יש דרך בה ניתן לעזור לי להתחיל לחזור לשגרת חיים נורמלית. תודה מראשפתח בחלון חדש-
שיעול טורדני
הודיה-אסתר שטרנזיס 27/05/2015 | 10:40יעיל מאוד לעצירת שיעול טורדני: לחמם בסיר, כוס יין אדום חצי יבש. אפשר להוסיף סוכר ומקל קינמון, ולשתות כשפושר. מקל באופן מיידי על שיעול ! -
שיעול טורדני ועוד
ד"ר אסתר מנחם 21/04/2015 | 01:24בקר טוב לך יקירתי, כל מה שתיארת קשור לתזונה שלך. לכן אפשר בהחלט לעזור לך לחזור ולהרגיש טוב - על ידי הימנעות מהמזונות המעוררים את השיעול שנוצר מהדלקת בושט והרפלוקס. תתפלאי לשמוע שגם כאבי גב ומיגרנות קשורים למצב הדלקתי ולכן גם בהם אפשר לטפל בקלות בדרך דומה. אשמח לעזור לך בטלפון 054-4303095 חג עצמאות שמח אסתר
-
-
טבעונות
ANA 19/05/2015 | 12:30שלום לך אסתר אני בת 32 וחושבת להתחיל להיות טבעונית. יש הרבה מידע בנושא שאני כבר לא מבינה אם זה בריא/לא בריא. צמחונות זה משהו שאין לי בעיה אתו כי גם ככה אני לא חובבת בשר מושבעת. לגבי ביצים וגבינות וכל דבר מהחי- זה כבר מצריך ממני יותר עבודה. השאלה שלי היא האם זה בכלל בריא וטוב לגוף להיות טבעוני או שמדובר בטרנד וצריך לאכול כרגיל ופשוט לשמור על מינונים נכונים? ואם ההמלצה שלך היא כן להיות טבעוני, האם לעשות את זה בבת אחת או בצורה מדורגת יום נפלא שיהיה לךפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה האם בריא להיות טבעונית? תשובה לANA
ד"ר (Ph.D) אסתר מנחם 19/05/2015 | 23:10שלום לך, שאלת שאלה חשובה שהתשובה לה היא לא פשוטה. את שואלת אם זה בכלל בריא להיות טבעוני. והתשובה היא שזה תלוי בכושר ספיגת המזינים, מיצי עיכול, טבעונות לא מתאימה לכל אחד. בנוסף, יש יתרונות וחסרונות לכל אחת מן השיטות. צמחונות, בניגוד לטבעונות, כוללת חלבונים מן החי. מוצרי חלב לא מתאימים לאנשים רבים בעיקר בשל אי סבילות לחלבון החלב – קזאין ולא רק ללקטוז. כמובן שיש סיבות נוספות כמו השומן הרווי (גם במוצרים דלי שומן). לגבי ביצים הם משפיעים באופן שונה על מצב הכולסטרול שבדם באנשים שונים. לאחרונה מדובר על כך שחלבונים מן החי פחות בריאים מחלבונים מן הצומח. ושחלבונים מן הצומח – כמו קטניות, זרעונים, אגוזים – למרות שאין בהם את כל חומצות האמינו ההכרחיות לא מוכרחים לאכול– בצירופים שמספקים את כל חומצות האמינו ההכרחיות באותה הארוחה. לטבעונים- חסר ויטמין B12 (שאותו אפשר לקחת בתוסף). לעיתים ספיגת הברזל פחותה מאשר בבשר. מבחינת עבודה – אפשר להתארגן בעזרת ייעוץ נבון של נטורופת/ית בלי הכנות מיוחדות. סלטים, קטניות מונבטות שקונים מוכן, זרעונים, שקדים, אגוזים, טחינה, אבוקדו כל זה לא דורש הכנה. לדעתי, טבעונות יותר בריאה מצמחונות כי רוב הצמחונים,אוכלים בסופו של דבר מטעמי נוחיות בעיקר גבינות ולחם שזה הכי פחות מומלץ. את יכולה לנסות להתחיל לאכול ירקות ופירות, אורז, קטניות, שקדים ואגוזים, זרעונים, טחינה, אבוקדו במקום גבינות – ולכך לא נדרשות הכנות מיוחדות. את יכולה כרצונך לאדות, לאפות ולבשל – אם תרצי בכך. אין צורך לעשות זאת בהדרגה. אם את מרגישה שלא מתאים לך, וקשה לך בלי חלבון מן החי – תמיד תוכלי לחזור לזה. אסתר טלפון 0544303095
-
-
בוץ בכיס מרה
עדי 11/05/2015 | 21:01בן 76 גילו לי בוץ במרה, נאמר לי שאין מה לעשות.. האם ניתן לטפל ברמת תוספים, תזונה, צמחי מרפא, חליטות, כרגע אני שותה תה שיבא האם זה מומלץ לכיס מרה?והאם זה יכול להזיק...?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בוץ בכיס המרה - תכנית מיוחדת
ד"ר (Ph.D) אסתר מנחם 12/05/2015 | 15:53צהרים טובים לך עדי אפשר בהחלט לעזור לך על ידי תזונה. החשוב ביותר להפחית שומנים וחלבונים מן החי. אלה גורמים למיץ המרה להיות סמיך וכבד, כך שקשה לו לזרום בתוך הכבד (שהוא זה שמייצר את המרה). חובה לשתות 2 ליטר מים ביום כדי לדלל כמה שיותר. עדיף מים פושרים ולא קרים. אשמח לעזור לך להתגבר על הבעיה. קיימת תוכנית ניקוי מתונה מיוחדת ומפורטת לזה. ממליצה מאד לא לעשות תוכנית דרסטית שמופיעה ברשת - עלולה לסתום את דרכי המרה ולגרום לדלקת חריפה בלבלב. בברכה, ד"ר אסתר מנחם 0544-303095
-
-
עצירות לאחר טיפול ראשון הידרוקולוניק
קרן 04/05/2015 | 11:40שלום , יום חמישי האחרון עברתי טיפול ניקוי רעלים- הידרוקולוניק המשך שבוע וקצת אני שומרת על תזונה דלה, ירקות אורז תפוחי אדמה ומעט גבינה לבנה, לפעמים גם מוסיפה דג סלמון. אינה נשארת רעבה , דואגת לאכול כל כמה שעות. בימים רגילים אני אוכלת כל דבר אבל יחסית בריא. מאז הטיפול אני כבר 4 ימים יש לי עצירות אך איני מרגישה שיש לי צורך להתפנות. כל בוקר שותה מים פושרים עם לימון וכלום... חייבת לציין שלפני הטיפול היו יציאות סדירות כל בוקר.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קרן - הידרוקולוניק
ד"ר (Ph.D) אסתר מנחם 04/05/2015 | 23:22בוקר טוב לך קרן אחרי טיפול הידרוקולוני זה יכול להיות נורמלי שאין יציאות יום יומיים, אך יותר חשוב מהטיפול זה התזונה שלאחריו. נראה לי שחסרים לך סיבים ומרקים של ירקות ו/או קטניות. לפי הרפואה הסינית - כדי לחזק את העיכול כדאי מאד לאכול ירקות מבושלים או דייסה. כלומר אוכל חם ונוזלי. גבינות, אורז,תפוח אדמה וסלמון לא יעזרו לך לצורך העניין. לימון - מכווץ כי הוא חמוץ וגם הוא יכול לעודד עצירות. בברכה, ד"ר אסתר מנחם ביולוגית, נטורופתית ורופאה סינית טלפון 0544303095
-
-
סרטן שד
נויה 03/05/2015 | 08:48הײַתי שמחה לדעת אלו תוספים חיוניים במיוחד למי שעברה למפקטומי ו-15 הקרנות... כרגע יש לי כאבים בשד ו הייתי רוצה להתחזק ולהבריאפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה לנויה
ד"ר (Ph.D) אסתר מנחם 04/05/2015 | 23:16בוקר טוב לך נויה, לגבי הקרנות - כדאי לאכול ירקות ופירות חיים (מלאים באנזימים) כדי לחיות את הגוף ולהוסיף נוגדי חימצון . יש תוספים כמו אסטקנטין, זרעי רימונים וכו.. שמכילים נוגדי חימצון חשובים ביותר, אך זה לא בא במקום נוגדי חימצון שבצמחים הלא מבושלים. ממליצה לך על שייק ירקות ופירות בבוקר, הרבה סלטים חיים. כדי להתחזק כדאי לקבל הדרכה יותר ספציפית למקרה שלך ולכן ממליצה לך על פגישה אישית. בברכה, ד"ר אסתר מנחם ביולוגית, נטורופתית ורופאה סינית 0544-303095
-
-
נרגילה
גיטלה 03/05/2015 | 08:45יש המון נרגילה בכל מקום בת"א ובמקומות נוספים. הגחלים הסינתטיים הם אוסף של רעלים נוראי. איך את מציעה להתמודד עם הבעיה? אף אחד לא יודע, לא מתעניין, לא מבין מה זה וחושבים שזה עישון סתם ואפילו יותר טוב מסיגריה. אני לא מעכלת את הבורות שקיימת לגבי דבר כ"כ נפוץ וכ"כ מזיק. איך מתמודדים עם הרעלים שמצטברים בגוף כי האנשים מעשנים שעות ע"ג שעות. גם הורים שיש להם ילדים קטנים (אפילו תינוק שזה עתה נולד). ואני לא מדברת על המגזר הערבי.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה עישון נרגילה
ד"ר (Ph.D) אסתר מנחם 04/05/2015 | 23:09בוקר טוב לך, אנחנו מוקפים רעלים ולא תמיד יש לנו שליטה על כל מה שקורה מסביבנו. אנחנו יכולים לעשות כמיטב יכולתנו להסביר לילדנו, אך לעיתים הם צריכים ללמוד מניסיונם הם. על כל פנים - יש שם חומרים מזיקים, כמו גם בירקות המרוססים, חמרי ניקוי והדברה ביתיים, משחות שיניים עם פלואוריד וכו.. מה שאנו יכולים לעשות זה לנסות למזער את הנזקים. בברכה, ד"ר אסתר מנחם נטורופתית, ביולוגית ומדקרת סינית 0544303095
-
-
אכילת אבוקדו
יאנה אביגייל 26/04/2015 | 10:08שלום. האם נוטלי קומדין רשאים לאכול אבוקדו ובאיזו מידה? אילו פירות אסור לנטולי קומדין לצרוך? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה המשך תגובה
ד"ר (Ph.D) אסתר מנחם 26/04/2015 | 21:09תוכלי לאכול כאמור כל פרי שאת אוהבת בתנאי שאת עוקבת אחרי מדד הקרישיות שלך במרפאה או בבדיקה ביתית . שלחתי לך קישור של הקואגוצ'ק. דר אסתר מנחם 0544303095 -
קומדין עם ירקות ירוקים
ד"ר אסתר מנחם 26/04/2015 | 21:02ערב טוב לך יאנה כיום מקובל בקרב הרופאים לא להגביל אכילת ירקות ירוקים לנוטלי קומדין, אלא להתאים את מינון התרופה לפי מדד הקרישיות. אני ממליצה לך לגשת לבדיקת קרישיות אחת לשבוע בתור התחלה, להכיר את התגובה של הגוף שלך למזון שאת אוהבת לאכול ובהמשך תוכלי למדוד לעיתים רחוקות יותר. בנוסף תוכלי לרכוש מכשיר ביתי שנקרא קואגוצ'ק. http://www.easyinr.co.il/ מאחלת לך המון בריאות ד"ר אסתר מנחם 0544303095
-
-
צריכת פחמימות
סאלי 21/04/2015 | 08:22שלום. אני מתאמנת שנים ושומרת על תזונה העשירה בחלבון וויטמינים מירקות, פירות, קטניות וחלבון מהחי. כל אימת שהעזתי לצרוך פחמימה מדגן, או ממקור אחר כמו קינואה, העליתי מאוד במשקל. לכן המסקנה, עבורי לא לצרוך פחמימות כלל. האם קיימת תופעה כזו? שאדם יכול להעלות במשקל רק מצריכת פחמימות, גם אם הן בריאות ובכמות מזערית? אציין שאיני מרגישה שום רגישות בעת הצריכה למעט השמנה, וכי מזונות כמו שוקולד או מזונות שומניים אינם גורמים לי להשמין. רק פחמימות. תודהפתח בחלון חדש-
סאלי- עקב תקלה במערכת השם שלי מופיע בשחור
ד"ר אסתר מנחם 21/04/2015 | 22:32הי סאלי אחרי החג זה יתוקן הפרטים שלי בתחתית העודה -
השמנה מצריכת פחמימות
אסתר 21/04/2015 | 22:31הי סאלי, בהחלט. כיום יותר ויותר קיימת נטייה להמליץ על תזונה אישית לפי הגנטיקה, טיפוסי גוף, מערכת עצבים אוטונומית שלטת (סימפטתית ופראסימפטטית), סוגי דם וכו... אגב, בקטניות יש שפע של פחמימות בנוסף לחלבונים, כך שאת צורכת פחמימות מורכבות (בעלות אינדקס גליקמי נמוך). אין דבר כזה "פחמימות בריאות". זה כל כך אינדיבידואלי. קינואה אגב לא מתאימה לאנשים רבים ואני לא ממש ממליצה עליה, אפילו לא כתחליף לאנשים שאסור להם גלוטן. לעומת זאת, טף מומלץ ביותר. בברכה, ד"ר אסתר מנחם נטורופתית ומטפלת ברפואה סינית בקופת חולים כללית משלימה 054-4303095
-
-
תזונה טובה יותר וניקוי של הגוף
אילנה ברק 13/04/2015 | 18:41שלום עברנו את החגים ויש לי רצון לעשות ניקוי לגוף לקראת הקיץ. ברור שהכל מתחיל מתזונה אבל אני רוצה קצת להבין יותר איך מתבצע תהליך של ניקוי רעלים- אני מבינה שיש כל מיני דיאטות ושיטות ותקופות זמן שונות לכל אחת. מה את ממליצה לעשות בתור מישהי שבחיים לא התנסתה בדיאטות ובטח לא בניקוי רעלים. אני חייבת לציין שאני סובלת מחוסר בברזל לאחרונה בגלל זה הומלץ לי לאכול יורת בשר אדום. האם מומלץ פשוט לעשות חוקן וזהו?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אילנה - ניקוי רעלים באביב
ד"ר (Ph.D) אסתר מנחם 14/04/2015 | 00:08בקר טוב לך אילנה, התקופה האידיאלית לניקוי רעלים היא האביב. זוהי תקופת התחדשות. בתקופה זו על פי התורה הסינית – הכבד נמצא בשיאו והצבע הירוק (עלים ירוקים) הוא הצבע המרפא כבד. עלים ירוקים מתאימים לניקוי רעלים. יש סוגים שונים של ניקוי ולא מומלץ לעשות זאת ללא הדרכה נטורופתית מתאימה. חוקן יכול לעזור בסילוק רעלים שהצטברו במעי, אך יש צורך לעשותו תחת תזונה מתאימה. אם את סובלת ממחסור בברזל – ייתכן שאינך סופגת אותו מהמזון, לעיתים בשל מחסור בחומצה בקיבה. בשר אדום יכול לעזור בתנאי שיש מספיק אנזימים וחומצות לעיכולו. סיבה נוספת יכולה להיות איבוד דם מסיבי במחזור החודשי. אשמח לעזור לך בבניית תוכנית ניקוי שמתאימה לך אישית. בברכה, ד"ר אסתר מנחם 0544303095
-
-
חג שמח ובריא לכל הגולשים שלי (לת)
ד"ר (Ph.D) אסתר מנחם 04/04/2015 | 09:19מאחלת לכולכם חג בריא המון סלטים,עלים, חסה ופטרוזיליה, פירות ירקות ופחות סוכר ותפוחי אדמה מצות אסתרפתח בחלון חדש

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים