פורום ניקוי רעלים ותזונה טבעית - עמוד 16
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
-
יש כל מני קרמים וסבונים טבעיים
רקפת 30/01/2015 | 00:26שמתאימים לטיפולי אנטי אייג'ינג. אני משתמשת בסבון חלב עיזים של ama lurra שהוא מאה אחוז טבעי מעבודת יד. הוא מכיל ויטמינים ושמנים צמחיים שמצויינים להעור. בנוסף אני מצטרפת לדברי הדוקטור בנוגע לחשיפה לשמש- אם את מחפשת להתגונן בדרך טבעית יש היום בשוק גם מקדמי הגנה שמבוססים על רכיבים פעילים טבעיים. -
תשובת מומחה דרך טבעית למאבק בהזדקנות העור - אנטיאייג'ינג
ד"ר (Ph.D) אסתר מנחם 28/01/2015 | 21:31ערב טוב לך, הדבר המזקין ביותר את העור הוא החשיפה לקרינת שמש. הדוגמא הטובה ביותר הוא עורן של נזירות או לחילופין אנגליות שנחשפות מעט מאד לשמש. חשוב ביותר לא לחשוף את עור הפנים לשמש ולמרוח כל יום קרם הגנה איכותי. דבר שני, לשמור על לחות העור – על ידי קרם לחות כמה פעמים ביום ואפילו לשטוף הפנים במים. בנוסף, להישמר בפני חומרים מחמצנים בתזונה. אל נמצאים במזונות מטוגנים, במזון מהיר – ג'אנק פוד, צ'יפס, טיגונים אחרים, בשר על האש. שומן מחומם ושרוף– יכול בהחלט להזקין. נוצרים רדיקלים חופשיים שפוגעים בקרומי התאים ובעור . היות וכולנו חשופים לחומרים מחמצנים שכאלה – גם במזון וגם באויר ובשמש, כדאי מאד לצרוך נוגדי חימצון – ויטמין C – ששומר גם על הקולגן שייצורו הולך ופוחת עם הגיל. ויטמין E, אבץ, חשובים במיוחד לעור. ירקות ופירות חיים – חשוב להרבות . כמה שהאוכל יותר חי הוא מלחלח את העור. מכיל נוגדי חימצון ואנזימים וכמובן ויטמינים ומינרלים חשובים בין השאר גם לעור. שמנים חיוניים כמו שמן נר הלילה GLA בתוסף ו שמן אומגה 3 – הנמצא בדגי ים צפוני כמו הליבוט וסלמון – מסייעים וחיוניים לשמור על מראה עור רענן. עור קורן הוא עור בריא – והבריאות משתקפת גם בעור. לדוגמא בזמן מחלה או חוסר שינה – אנחנו לא נראים במיטבנו. בהצלחה, אסתר
-
-
ניקוי רעלים כטיפול באקנה
ליאור 26/01/2015 | 11:44שלום, אני בן 29 ועדיין סובל מאקנה. האם דיאטת ניקוי רעלים תוכל להועיל לי?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טיפול באקנה
ד"ר (Ph.D) אסתר מנחם 26/01/2015 | 11:48שלוום ליאור, אקנה (חצקונים) – נוצרים כתוצאה מעודף הורמון גברי – שנוצר בגוף מאכילת מתוקים ושומנים מזיקים כגון שומן רווי ומטוגן (שוקולד, צ'יפס וכו..). אני ממליצה לך להפחית מזונות אלה ולהוסיף שפע פירות וירקות חיים, מעט דגי ים וחזה עוף בלי לטגן בכלל. הירקות החיים מכילים שפע אנזימים ויטמינים ומינרלים וכלורופיל שעוזרים לטהר את מערכות הניקוי של הגוף. רצוי לצעוד באויר הצח – כדי להגביר זרימת דם בגוף שיגיע מספיק חמצן לתאים ובמיוחד לעור הפנים. יש כמה תוספים שיכולים לעזור לך אך תמיד בייעוץ של נטורופת/ית כדי לא לגרום לנזקים אחרים. אבץ – מינרל המסייע בייצור קולגן. מעודד צמיחת תאים חדשים. ריפוי פצעים ונוגד חימצון. זרעי דלעת הם מקור עשיר שלו. בברכה, ד"ר אסתר מנחם
-
-
גרד ללא פצעים לאימי המבוגרת
אורן 21/01/2015 | 18:25שלום, אימי בת 60 סובלת מגרד ללא פצעים בעיקר בשעות הערב. מה אפשר לעשות?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה רעילות בכבד
ד"ר (Ph.D) אסתר מנחם 26/01/2015 | 11:47שלום לך אורן מצב כזה של גרד יכול להעיד על עומס רעילות בכבד ודיאטת ניקוי מתאימה יכולה להועיל לה. אני ממליצה לה על מיצי ירקות ירוקים או שייקים בכל בוקר. אפשר להוסיף מיץ לימון או תפוח ירוק לעלים. כמו כן, עליה להימנע ממזונות המכילים חומרים מלאכותיים, מטוגנים. שומן מטוגן יכול להפריע ול"תקוע" את הכבד. כדי לקבל דיאטה מתאימה כדאי לפנות לאיבחון וטיפול נטורופתי . שם תקבל טיפול מדויק יותר למצב שלה. כדאי להביא בדיקות דם. בברכה, ד"ר אסתר מנחם
-
-
טחורים
רעות 19/01/2015 | 13:47שלום, על מה מעידים הטחורים? איך ניתן לחזק את המקום? תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טחורים - תשובה לרעות
ד"ר (Ph.D) אסתר מנחם 21/01/2015 | 04:33בוקר טוב לך רעות, הימצאות טחורים מעידה על הפעלת מאמץ בזמן יציאות. כתוצאה מהפעלת לחץ - נוצר לחץ דם מקומי גבוה. האם את סובלת מיציאות קשות או עצירות? ממליצה לך לאכול תזונה עשירה בסיבים תזונתיים. מאכלים כמו סלק מבושל, קוואקר במרק או דייסה, מרק ירקות, קטניות כמו שעועית, חומוס, עדשים אלה יעזרו לרכך את היציאות. באופן כללי ממליצה לך בזמן היציאות לשבת בסבלנות ולעשות הרפייה. תחשבי על כך שיש אנשים שקוראים עיתון בשירותים, דבר שמביא להרפייה וליציאה ספונטנית ללא לחץ. כמו כן שתיית 2 כוסות מים עם ההשקמה עוזרת לאנשים רבים לכוון את היציאה לשעות הבוקר. חשוב מאד לא להתאפק ולא לדחות יציאות. לפי הרפואה הסינית טחורים נוצרים מטחול חלש. דיקור סיני ופורמולות צמחים סיניים יעזרו לחיזוק הטחול יכול לעזור לחזק את האזור. יש גם צמחי מרפא לשימוש חיצוני - כמו הממליס וקלנדולה וכן לשימוש פנימי - כמו פסיליום וקמומיל שיוכלו לעזור. בברכה, ד"ר אסתר מנחם-נטורופתית מטפלת בצמחים ודיקור סיני ויפני רכזת נטורופתיה בקופת חולים כללית משלימה טלפון 054-4303095 מייל - esterm11@gmail.com
-
-
אני אוכלת בריא, אז למה צריך ניקוי רעלים?
חדווה 20/01/2015 | 13:14אני סובלת מכאבים בכל הגוף, גזים ויציאות בעלות ריח רע. נטורופתית הציעה לי דיאטת ניקוי רעלים. אני אוכלת לפי תפריט בריא שהיא בנתה ליומקפידה לשמור, אז מהיכן יש לי רעלים בגוף?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה רעלים
ד"ר (Ph.D) אסתר מנחם 20/01/2015 | 13:16שלום לך חדווה, שאלה מצויינת. גופנו מקבל רעלים מהסביבה, מפסולת של פירוק המזון, מתזונה מתועשת המכילה חומרים מלאכותיים כמו צבעי מאכל וחומרים משמרים. כמו כן משאיפת אויר מזוהם מעשן מכוניות, מתכות כבדות מזיהום אויר, מצבעים בקוסמטיקה וכו... כספית מסתימות אמלגם ואכילת כמות גדולה של מאכלי ים מזוהמים בכספית. גם סטרס גורם להיווצרות רעלים אנדוגניים (פנימיים). דיאטת ניקוי רעלים למשך שבועיים – תעזור לך מאוד להרגיש הרבה יותר טוב. אפשר להתחיל במיץ לימון במים פושרים על הבוקר, להקפיד על שתיית 2 ליטר מים ביום ולהפחית מזונות מתועשים ומטוגנים. לאכול מזון שלא הוסיפו לו הרבה תבלינים, ושפע של פירות וירקות במיוחד ירוקים – חיים לא מבושלים. כדאי להתאים אישית החזרי לייעוץ הנטורופתי – ותקבלי דגשים לדיאטה ותוספים לפי המצב והבדיקות הספציפיות שלך. בברכה, ד"ר אסתר מנחם
-
-
אוזניים אטומות
ליאת 08/01/2015 | 17:43אני סובלת מאוזניים אטומות - תוקף בעיקר אחרי צינון ולפעמים גם בלי צינון . הבעיה...שהסמפטום גורם לסחרוחרת קלילה ולבחילות עקב כך. יש מצב שזה קשור גם למתח ? מה לעשות?....לאן לפנות?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תסמונת מנייר והטיפול הנטורופתי
ד"ר (Ph.D) אסתר מנחם 11/01/2015 | 18:43תסמונת מנייר מופיעה פעמים רבות כתוצאה מזיהום וירלי באוזן התיכונה. פוגעת בשיווי משקל - כך שמקבלים סחרחורות מסוג ורטיגו, כאלו שקשורות לשינוי מנח הראש. "הראש מסתובב" לעומת סחרחורת של נפילת סוכר וחולשה שנקראת "ראש קל" באנגלית. תנסh כמה דברים: 1. להילחם בזיהום הוירלי על ידי נטילת ויטמין C 1000 שלוש פעמים ביום (לא על קיבה ריקה) 2. לטפטף לאוזן - טיפות הומיאופטיות בשם ורטיגו-היל vertigo Heel שאפשר להשיג בפארמים הגדולים. 3. לטפטף - תמיסה מרוכזת של מי מלח - שאתה מכין לבד. כפית מלח גדושה בחצי כוס מים רותחים - להמיס היטב לקרר לטמפרטורה נעימה ואז לטפטף לאוזן תוך כדי שכיבה חמש דקות כשהראש על הצד והטיפות נכנסות לאוזן. טפי שלם.להשתמש בטפטפת נקייה. המלח - תפקידו למשוך נוזלים מן האוזן - שהם פעמים רבות גורמים לתופעה הזו. המון בריאות -
המשך שאלה
ליאת 11/01/2015 | 18:41תודה ד"ר וכמובן רעות. בהמשך לתשובתך ד"ר, כבר בדקתי...אין קשר לחלב, אבל לפי האינטרנט אני מבינה שזה אולי נקרא "מנייר" .יש לנטורופתיה פתרון? זה התקף של אי שיווי משקל, אוזניים אטומות וזהו בגדול -
המשך
רעות 09/01/2015 | 15:14גם הסחרחורות הן ביטוי לנוזלים באוזן. כמו כן חשוב להקפיד על תזונה שלא תעודד צינון וליחה. מזונות שגורמים לליחה הם דברי חלב, קמח לבן, סוכר, פירות הדר תפוזים בננות... נסי לאכול פחות מתוקים ויותר אוכל מדגנים מלאים, אפשר חלב עיזים. מאכלים סותרי ליחה הם שקדים, לימון, שום. כל מצב נפשי משפיע עלינו גם פיזית, אנחנו בעולם מושפע מאוד ממתחים... -
נוזלים באוזנים
רעות 09/01/2015 | 15:02שלום, כנראה האוזניים שלך נסתמות עקב הצטברות של נוזלים באוזן. מצב זה קל ומהיר לטיפול במספר תחומים. תחפשי מטפלת באיזור מגורייך שמשתמשת בנרות הופי- זהו נר חלול כמו קונוס שמדליקים אותו בקצה אחד באש ואת הקצה השני מכניסים לאוזן וכך הוואקום שנוצר עי האש גורם לנוזלים להישאב החוצה.טיפול זה פשוט מאוד והתוצאה מהירה! וגם זול. תחום נוסף מוצלח לבעיה זו הוא הרפלקסולוגיה בכפות הרגליים או הסוג'וק- בכפות הידיים. אין שום סיבה לסבול במצבך... תרגישי טוב! -
תשובת מומחה טיפול באוזניים אטומות
ד"ר (Ph.D) אסתר מנחם 08/01/2015 | 17:44שלום ליאת, אני ממליצה לך לנסות להפסיק אכילת גבינות ויוגורטים וחלב למשך שבועיים ולבדוק אם יש שיפור. מוצרי חלב ועוד מוצרים רבים יכולים לעודד היווצרות ליחה שיכולה לגרום לתחושה של אוזניים אטומות. יכולות להיות סיבות רבות ומגוונות לאוזניים האטומות, לסחרחורת ולבחילה שלך. מרחוק ללא בדיקה ותשאול קשה לדעת מה מתוך כל הסיבות האפשריות גורם לך לתופעות. לכך נדרשת פגישה אישית בינתיים אני ממליצה לך להכין תמיסת מלח מרוכזת – כפית מלח בתוך 2 כפיות מים רותחים ולהמיס היטב. לטפטף לכל אוזן בעזרת טפי חדש כמה טיפות של מי המלח, תוך כדי שכיבה על הצד ולחכות 5 דקות וכנ"ל לצד השני. זה יכול להקל מיידית על הסחרחורות ועל הנוזלים באוזניים . למלח יש תכונה שהוא סופח נוזלים – וכך ימשוך אותם אליו החוצה.. לשאלתך, מתח יכול לגרום לטינטון או לצפצופים – אך לא יגרום בדרך כלל לתחושת אוזניים אטומות. ד"ר אסתר מנחם 0544303095 .
-
-
מיץ סלק לשלשולים
קארין 07/01/2015 | 12:57שלום רב יש לי נטיה לשילשולים בעכבות תרופות שאני מקבלת, רציתי לדעת האם מיץ סלק עלול להחמיר את המצב ? וכיצד שותים את מיץ הסלק האם בצורה הטיבעית ללא בישול?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מיץ סלק מזרז יציאות
ד"ר (Ph.D) אסתר מנחם 07/01/2015 | 12:59שלום קארין, אכן מיץ סלק - יכול לזרז יציאות. יש לו השפעה מנקה על הכבד, וסיבים מצויינים. הוא עוזר לסלק רעלים ולחזק דם. אפשר להשתמש גם במבושל וגם בחי. לפי הנסיון שלי המבושל - עוזר יותר ליציאות שזה את לא מעוניית. תוכלי להוסיף קצת מיץ לימון למיץ הסחוט חי - וזה יעצור קצת. תה ירוק, מיץ לימון במים חמים, אבקת חרובים, תפוחי ירוק - כל אלה יעזרו לעצור את השלשולים וכן כמובן גם אורז לבן.
-
-
שייקים של פירות וירקות
עדי 06/01/2015 | 17:41היי, אני מעוניינת להתחיל לשתות שייקים של ירקות ושילוב עם פירות, שייקים ירוקים ועוד. רציתי לשאול מספר שאלות: 1) אני מעוניינת לרכוש בלנדר מאוד יקר (ויטמיקס) ומכיוון שקראתי שעוצמות הלהבים שלו מאוד חזקות ומכיוון שמבטיחים שייק חלק וקטיפתי (לא ניסיתי אז אני לא יודעת עדיין עד כמה זה נכון) האם עוצמת הריסוק עלולה לפגוע בסיבים התזונתיים? 2) האם ניתן להכין שייק בערב, לאטום את כלי האיחסון לשים במקרר למשך הלילה ולשתות בבוקר? האם הויטמינים והמינרלים ייפגעו? (ויטמין C בטוח ייפגע, אבל מה עם כל השאר? נוגדי החימצון למיניהם ועוד?) 3) התזונה שלי מאוד לקויה, ואני פיזית לא מסוגלת לאכול הרבה ירקות בארוחה, האם שייקים כאלה יכולים להועיל למישהי כמוני שלא אוכלת ירקות כמעט בכלל? (חשוב לציין שאני בדרך כלל בריאה, בת 29 לא בהריון, עם ערכים מעט גבוהים של THS בחלק הגבוה של הסקאלה בבדיקות דם). תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה עדי - שייק ירקות ופירות
ד"ר (Ph.D) אסתר מנחם 06/01/2015 | 18:17היי עדי ערב טוב לך, החלטה נבונה להתחיל לשתות שייקים ירוקים. אין לי מילים- כמה יתרונות יש לו, במיוחד לאנשים שלא אוהבים ירקות, או אין להם זמן להכין ולאכול סלטים. כמובן שהספיגה של המזינים: אנטיאוקסידנטים, מינרלים וויטמינים ואנזימים - הרבה יותר טובה בשל הטחינה בגלל שטח המגע הגדול של כל חלקיק וחלקיק אחרי הטחינה. לגבי שאר השאלות שלך: הטחינה לא פוגעת בסיבים, בסך הכל טוחנת אותם - אך איכות הסיבים המסיסים נשארת. מאד ממליצה על הויטמיקס. אני אישית משתמשת בו כבר יותר משנה. הוא יוצר מרקם חלק יותר מבלנדרים אחרים, במיוחד כשמשתמשים בכפתור השמאלי ביותר. לגבי ההכנה בערב - כמובן שעדיף להכין ולשתות במקום - אך עדיף כך מאשר לא לשתות בכלל. חלק גדול מהמזינים נשארים. המינרלים כלל לא נפגעים. בברכה, ד"ר אסתר מנחם מטפלת ברפואה סינית ויפנית, נטורופתית רכזת תחום נטורופתיה בקופ"ח כללית משלימה טלפון 0544303095
-
-
למה נסתם לי התאבון כשאני בסטרס?
בתיה 05/01/2015 | 16:13שלום, כל חיי נעים בסוג של סטרס.עבודה, ילדים ,גיוס הילדים, רישיון נהיגה. אני מלאחת לחצים ופחדים. מה שאני לא מבינה זה למה כל הפחד הזה גורם לי לבחילה ועוצר לי את התאבון? אני ממש יורדת במשקל ולא מצליחה לשנות את המצב. אני כל כך מוטרדת עד כדי כך שאני בוכה מעצבים שקורה לי התקף כזה. בד"כ 3 פעמים בחודש. אני מנסה לחשוב באופן חיובי, אבל מתגנב לו הלחץ/המתיש הזה. אשמח לעזרתך בבקשהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מי יכול לאכול ולעכל כשנמר רודף אחריו?
ד"ר (Ph.D) אסתר מנחם 05/01/2015 | 16:16צהריים טובים לך יקירתי, אז החדשות הטובות הן שיש לזה הסבר פיסיולוגי שמיד יגיע. אין פלא שבעולם המודרני והתובעני שלנו, במיוחד הנשים חיות בסטרס. וזה לא פוליטיקלי קורקט - אך יש עלינו עומס רגשי רב יותר ובמיוחד במדינה כמו שלנו - עם גיוס ילדים. ההסבר הפיסיולוגי- הגוף שלנו לא עבר הסתגלות אבולוציונית לחיים המודרניים ועדיין מותאם לחיים הרגועים יותר של החיים הקדמונים. יש לנו 2 בלוטות קטנות שנמצאות מעל הכליות - בלוטות האדרנל. אלה נועדו להגן עלינו בשעת איום פיסי אמיתי. הם מכניסות אותנו ל"לחץ" כדי שנוכל לנוס או לתקוף. כלומר - לנוס מפני נמר או אריה שנתקלנו בו בשטח (כי אנחנו חלשים ממנו), או לתקוף משהו חלש מאיתנו שבא לאיים עלינו או ל"הרגיז" אותנו. כיום האיומים שלנו הם יותר רגשיים-נפשיים. האריות והנמרים המודרניים - הם ה"בוס", בן זוג, חבר פוגע וכו... האדרנל מייצר אדרנלין והורמוני סטרס - כדי לשלוח יותר דם וכוח לשרירים כדי לנוס או לתקוף "תגובה תקוף או ברח" - אך כמובן שאנחנו לא יכולים לתקוף אנשים וגם אין לנו לאן לברוח במקום העבודה למשל, ולכן אנחנו נשארים עם החומרים הרעילים הללו בגוף. רק פעילות אירובית - כמו צעידה נמרצת, ריצה, שחייה יכולה לפרק אותם. וזוהי הדרך המומלצת להיפטר מסטרס. במצב של סטרס - רוב המשאבים ואספקת הדם מופנים לשרירים וכל השאר כמו מערכת העיכול - מקבלים הרבה פחות "תשומת לב". מי יכול לאכול ולעכל כאשר נמר רודף אחריו. ממליצה לך בחום להגיע אלינו במהירה לטיפול נטורופתיה. תתפלאי כמה במקרה שלך במיוחד שינוי תזונתי פשוט יכול לעזור לך ולשנות לך את החיים.
-
-
ירידה בשמחת החיים אחרי דיאטה
עידן 04/01/2015 | 09:50שלום , אני בן 22, במהלך שנתיים השלתי כ15 ק"ג ממשקלי באמצעות ספורט ותזונה. ב4 חודשים האחרונים ירדתי 8 ק"ג נוספים באמצעות תפריט דל בפחמימה, עשיר מאוד בחלבונים רזים ושומנים בריאים (כגון שקדים אגוזי מלך וכו'). אני מתסף באומגה 3 ומולטי ויטמין של טוינלאב. יחד עם זאת, אני מרגיש ירידה רצינית בחשק המיני, בשמחת החיים ובחשק לצחוק. בבדיקות דם נמצאו רמות ויטמין D, טוססטרון וLH הרבה מתחת לנורמה. כמו כן, הכולסטרול עלה (גם הטוב וגם הרע), הופנתי לאנדוקרינולוג. אני מבין שככל הנראה אני צריך להעלות את הצריכה הקלורית, כי הגוף היה בחוסר מסוים. אך האם ישנם מזונות מסוימים שמומלץ לאכול במצבי? תוספים שונים שכדאי לקחת? תודה מראשפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חוסר בסרטונין וויטמינים
גב' אסתר מנחם 04/01/2015 | 09:54שלום לך עידן, אכן נראה שחסר לך סרטונין וויטמינים שונים בעיקר ממשפחת ה-B קומפלקס. יש דיאטות הרזייה מאוזנות נפלאות - ואתה מוזמן להגיע לטיפול אישי.
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים