פורום אוטיזם - עמוד 7
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
מעון יום שיקומי
נירה 25/04/2016 | 18:07שלום רב הבן שלי עבר אבחון התפתחותי ונמצא שסובל מאוטיזם. בסוף האבחון אמרה לי הרופאה שמומלץ עבורו מעון יום שיקומי אשמח לחוות דעתכםפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מעון יום שיקומי
MA נורית שמיט קלנדרוב 30/04/2016 | 15:28שלום רב, מעון יום שיקומי תקשורתי הוא מעון ובו ישנם טיפולים כוללניים רב מקצועיים רבים ובו אכן יקבל את המענה הטוב ביותר ויוכל להתקדם בכל התחומים ובפרט בתחום התקשורתי.
-
-
הבדל בין יצירת קשר עין בבית ומחוץ לבית
אביבה 24/03/2016 | 08:17שלום, בני בן שנה ו7 חודשים. לא תמיד מגיב שקוראים בשמו, אבל בדרך כלל כן מגיב ומסתובב. אנחנו גרים בחו"ל, והוא מבין רק עברית. הוא נמצא איתי בבית ועדיין לא הולך לגן. בבית הוא מקיים קשר עין. בעיקר עם בעלי ואיתי וקצת פחות עם אחותו בת ה4. אך כאשר אנחנו נמצאים מחוץ לבית, קשה מאוד ליצור עמו קשר עין. מיד כשחוזרים הביתה, אפילו בחדר המדרגות, קשר העין חוזר. האם זה נורמלי או שיש מקום לאבחון? תודה מראשפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הבדל ביצירת קשר העין
דר' דניאל שפירא 27/03/2016 | 20:34שלום רב, קשר העין כפי שאת מתארת אינו עקבי, והסיבות יכולות להיות מגוונות למשל ביישנות, ילדים עם הפרעת תקשורת בספטקרום האוטיסטי, ילדים עם הפרעת קשב ועוד.. בנוסף, את מתארת חוסר עקביות בהענות לשם- שוב יכול להופיע במצבים שונים. יחד עם זאת, לא כתבת מידע לגבי יכולות שפתיות ענין באחר יכולת משחק ועוד. ולכן התמונה אינה שלמה יש בהחלט מקום לברור למצבו ההתפתחותי בהצלחה
-
-
שיבוץ בגן
משה 28/02/2016 | 09:34נכדי בן 5 מוגדר על הספקטרום האוטיסטי בתפקוד גבוה . פסיכולוגית הגן ממליצה על גן משולב בסיוע סייעת בשנת לימודים הבאה ,אך העלתה אפשרות של מעבר לגן שפתי על מנת למנוע מעבר חד מגן של 8 ילדים לגן של 30 ילד ,ההורים מתלבטים שכן במידה ויעבור לגן עם שילוב ,יצטרף שנה הבאה לאותם ילדים לכיתה א מה המלצתך ??פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שיבוץ בגן
MA נורית שמיט קלנדרוב 29/02/2016 | 07:45אתה מתאר כי נכדך בתפקוד גבוה, והומלץ כי יעבור מגן תקשורת לגן אחר. היתרון בגן משולב הוא שניתן לקבל בו טיפולים פרא רפואיים, יש בו גננת נוספת שמסייעת לקבוצת הילדים המשולבת בגן הרגיל ובנוסף תהיה לו סייעת אישית שתסייע לשילובו בקבוצת הילדים. יתרון נוסף שקיים הוא המשך עם אותם ילדים לכיתה א, במידה וכוונתכם היא כי ישתלב בכיתה רגילה עם סייעת בבית הספר. בגן שפתי יש פחות ילדים, יש בו כ 12 ילדים ומקבלים בו טיפולים פרא רפואיים. צריך לבדוק אם ילד בגן שפתי זכאי לסייעת אישית. ממה שתיארת נשמע שהגן המשולב עדיף, אך כמובן שיש להתייחס למי הוא הילד, לחוזקותיו ולחולשותיו ובהינתן המכלול להחליט.
-
-
להירפא מאוטיזם
מיכאלה 19/02/2016 | 12:42כשהייתי קטנה אובחנתי בתור אוטיסטית. הייתי משונה מנותקת וכל מיני. היום אני מתקשרת וטוב מאוד. מאובחנת כסכיזופרנית . קראתי באינטרנט שיש ילדים שהבריאו מאוטיזם אחוז קטן מהם. ואמא שלי אמרה לי שהתחלתי לתקשר יותר בכיתה ב. אני מבולבלת או שאיבחנו אותי לא נכון בילדות. או שזה מחלת הנפש שלי. או שבאמת היתי אוטיסטית ונרפאתי איבחנה אותי פסיכיאטרית ילדיםפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה להרפא מאוטיזם
דר' דניאל שפירא 22/02/2016 | 18:40שלום לך, ישנם מחקרים אשר מצביעים על הדמיון הקליני והביולוגי שבין סכיזופרניה ואוטיזם. קושי בתקשורת עם האחר קושי בקשר העין וכו אשר מופיעים בילד עם אוטיזם ויכול להיות כחלק מהסמנים השליליים בסכיזופרניה כמו כן, יש תיאורים בהם סכיזופרניה יכולה להיות תחלואה נלוות לאוטיזם. ולכן, בהחלט יכול להיות שהתמונה בגיל צעיר היתה של אוטיזם , ועם טיפול טוב ומוסר חל שיפור. וכיום ישנה תחלואה נלוות אבחון מוקדם וטיפול בהחלט יכולים לשפר את יכולותיו ותפקודו של הילד .
-
-
חוסר עניין באחרים
ליאת 06/02/2016 | 11:40שלום לכם הבת שלי בת השנתיים ילדה מאוד עצמאית.היא לוקחת לעצמה דברים לא ממש אכפת לה עם אני או בעלי לידה יודעת להסתדר לבד.אני יכולה לקרוא לה ולקרוא לה והיא בשלה לא בא לה לענות לנו.גם כשאני הולכת איתה לגינה היא ממשיכה להיות עם עצמה ילדים אחרים לא מענינים אותה ומה שהיא עושה לרוב זה לקחת מהם צעצוע ולברוח היא יכולה לרוץ ולרוץ גם עם אין אף אחד שרודף אחריה אני מאוד מפחדת שהיא אוטיסטית מה לעשות האם נראה לכם שזו באמת אפשרותפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חוסר עניין באחרים
MA נורית שמיט קלנדרוב 09/02/2016 | 22:23שלום לך, את מציינת כי ביתך ילדה עצמאית שעושה דברים בעצמה ופחות מגלה עניין באחרים. תיארת התנהגויות מסוימות שלה וחשוב גם להתייחס להתנהגותה של ביתך במגון הקשרים גם בבית, בגן, ילדים ועם מבוגרים. כדאי לבדוק האם תמיד היא לא עונה לכם או רק כשהיא עסוקה בפעילות אחרת? האם יש לה כבר שפה שבה היא משתמשת כדי להביע את רצונותיה ו/או האם היא משתמשת בתקשורת לא מילולית של מחוות, הצבעה ועוד על מנת לבקש דברים, להראות דברים או לשתף בדברים. כמו כן, כדאי לבדוק האם יש לה משחק מקביל לילדים אחרים והאם יש מצבים שבהם ילדים אחרים כן מעניינים אותה? אוטיזם הוא מכלול של קשיים בתחום ההתנהגותי, התחושתי, התקשורתי והחברתי שגורמים להפרעה בתפקודים השונים. במידה ואתם מודאגים ומעוניינים לבחון אם התנהגויותיה תואמות לגיל או שיש לה קשיים הקשורים לתחום התקשורתי והחברתי מומלץ לפנות לאבחון כוללני התפתחותי. שיהיה בהצלחה
-
-
האם יש סימנים מוקדמים לאוטיזם?
מיכאל 13/11/2015 | 11:32האם יש סימנים מוקדמים לאוטיזם? הילד שלנו לא נראה מתעניין בילדים אך כן משחק איתנו. בתודה, הורים מודאגיםפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סמנים מוקדמים לאוטיזם
דר' דניאל שפירא 13/11/2015 | 13:58שלום רב, בהחלט יש סמנים מוקדמים לאוטיזם, אלא שברצוני להבהיר כי אין סמן אחד אשר בגינו נותנים אבחנה אלא על מכלול של קשיים. סמנים- כגון: קשר עין/ הענות לקראה בשם/ ענין בילדים אחרים / משחק עם ילדים אחרים התעניינות בבני משפחה/ הנאה ממשחק הדדיות ממשחק וכיו.. רצוי לערוך אבחון מסודר ע"י אנשי מקצוע ולפי ההמלצות לפעול. שבת שלום
-
-
התפרצויות כעס
דורה 10/09/2015 | 15:18הילד שלי בן ה 10 מאובחן עם אוטיזם. יש לו התפרצויות כעס, קשה לו לשבת וללמוד. מה עלי לעשותפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה התפרציות כעס
דר' דניאל שפירא 13/09/2015 | 08:16יש צורך באבחון של רופא מומחה, על מנת לראות אם מדובר בקושי התנהגותי או קושי קשבי. סוג הטיפול יקבע בהתאם לממצאי האבחון והקשיים אשר עולים בבית ובבי"ס. שנה טובה
-
-
גן תקשורת
נורית 08/09/2015 | 09:28הילד שלי נמצא בגן תקשורת ומקבל בו טיפולים האם עלי להוסיף לו עוד טיפולים?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הוספת טיפולים מעבר לטיפולים בגן תקשורת
MA נורית שמיט קלנדרוב 09/09/2015 | 11:21שלום לך, לרוב בגן תקשורת ניתנים טיפולים כוללניים ומקיפים בכל התחומים ונבנית תוכנית אישית לכל ילד על פי צרכיו עמה עובדים לאורך כל היום עם הילד. כמו כן, ההורים על פי רוב מקבלים הדרכה תכופה וסדירה מהצוות המטפל על מנת ליישם את שנלמד בבית. חשוב כי יהיה שיתוף פעולה בין הצוות החינוכי הטיפולי וההורים על מנת לסייע לילד בצורה המירבית ביותר. מומלץ להתייעץ עם צוות הגן החינוכי והטיפולי ולבחון את דעת הגן ביחס לצורך בטיפולים נוספים. כמו כן, במידה ואתם ההורים חשים שישנו תחום בהם ילדכם זקוק לחיזוק נוסף או שאתם זקוקים להדרכה נוספת או לסיוע במשחק עמו השעות אחר הצהריים כדאי להתייעץ לגבי הצורך בעבודה נוספת אחר הצהריים. כמו כן, חשוב לקחת בחשבון שלא כדאי להעמיס יתר על המידה על הילד. בהצלחה:-)
-
-
ילד לא משחק עם ילדים אחרים
קרין 06/09/2015 | 09:49הגננת אמרה לי שבני בן הארבע לא משחק עם ילדים בגן והפנתה אותי להתפתחות הילד. האם עלי לדאוג?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה לא משחק עם ילדים אחרים
דר' דניאל שפירא 07/09/2015 | 19:04הגננת נמצאת עם הילד הרבה זמן משעות היום ואני משוכנע שהיא בעלת ניסיון וידע. כדאי להתייחס להמלצתה וחשוב ללכת ולהיבדק ולבחון את המקור לקשיים. פחד ודאגה יכולים לעיתים למנוע מאתנו לבצע את הדבר הנכון. עזרי אומץ ופני לאבחון התפתחותי. בהצלחה.
-
-
רופא ילדים אמר שיש לילד שלי אוטיזם
מיה 03/09/2015 | 09:49אני אמא לבת שנתיים וחצי וכשהלכתי לרופא הילדים הוא אמר שהוא חושד שיש לה אוטיזם. האם הוא יכול להגיד דבר כזה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה רופא הילדים אמר שיש לילד אוטיזם
MA נורית שמיט קלנדרוב 04/09/2015 | 16:46שלום רב, על מנת לאבחן ילד עם אוטיזם יש צורך באבחון רפואי על ידי רופא מומחה בנוירולוגיה והתפתחות הילד או פסיכיאטר ילדים ובנוסף יש צורך באבחון פסיכולוגי של פסיכולוגית התפתחותית או קלינית. רופא הילדים יכול להצביע על סימנים מדאיגים, אך יש לבצע אבחון כוללני ומקיף על ידי אנשי המקצוע המוסמכים לכך מנת לאבחן אוטיזם. כדאי לפנות לאבחון התפתחותי כוללני.
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים