פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 125
-
שבר באקרומיוןיואב 16/08/2017 | 14:57זה הלינק הנכון https://drive.google.com/file/d/0B2SSZq9enwUKZjhfY21FcGZPZ1k/view?usp=sharing_eip&ts=5994326dהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שברים בסקפולה (עצם השכמה)
דר' ירון סלע 20/08/2017 | 10:20שלום רב יואב, תודה על פנייתך ! אני חייב עוד מידע רב על מנת שאוכל לענות בצוה מדויקת. התייחסות לכל צילום בעולם הרפואה, חייבת להיות לאחר בדיקה גופנית ותשאול רפואי, על מנת להתייחס לממצאים הרנטגנים בקונטקסט הנכון. בן כמה אתה ? מה קרה? האם בריאותך שלמה ? מה כואב בדיוק ? האם ישנם צילומים נוספים בזוויות צילום נוספות ? האם בוצע CT או בדיקה אחרת ? מה מפריע לך ביום יום ? מה היו ממצאי הבדיקה הגופנית שהיו לא תקינים ? וכו וכו'. האם נבדקת על ידי אורתופד מומחה כתף ? אנא פרט ככל הניתן. אנא עדכן והמשך יום נעים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שברים בסקפולה (עצם השכמה)
-
שבר באקרומיון (לת)יואב 16/08/2017 | 14:51מתחת לשבר באקרומיון רואים עצם דקה שנראית קצת תלושה. מה דעתך. מצ"ב קישור לצילום https://docs.google.com/forms/d/1qxSNnyM0oi7KYU_6WuIQQaGaCDTBSJUqsIdWnVfdLco/edit?usp=sharing_eip&ts=599430e3 תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
ייעוץ בעקבות בדיקת MRIעמרי 14/08/2017 | 09:46אני בו 51, פעיל ספורטיבית,לפני 3.5 שבועות בעקבות תאונה פרקתי את הכתף, הוחזרה למקום במיון, לאחר מכן נשלחתי ל MRI, בינתיים בסד ללא פיזיוטרפיה. להלן תוצאות ה MRI: מודגם שבר בהיקף הגבשושית הגדולה עם קונטוזיה לשדית סביבו. מודגם שבב גרמי מנותק חלקית המורם מעט ע"י גיד הסופרה-ספינטוס. הפרגמנט הגרמי מודגם בקוטר 1.1 ס"מ במישור הצדדי פנימי ובגובה 1.6 ס"מ (חתך 7 סדרה 5). מודגם קרע חלקי של המשטח הארטיקולרי של גיד הסופרה-ספינטוס באזור אחיזתו אל מיטת השבר בקוטר 9 מ"מ במישור הקורונלי (חתך 7 סדרה 4) ובקוטר 1 ס"מ בציר הסגיטלי (חתך 9 סדרה 8). הקרע מערב פחות משליש מעובי הגיד. מודגם עיבוי ואותות חריגים של גיד הסוב-סקפולריס באזור אחיזתו אל הגבשושית הקטנה, ממצא המחשיד לקרע חלקי אינטרסטיציאלי או לטנדינוזיס. שאר הגידים המסובבים הודגמו תקינים. מפרקק ה A/C מודגם תקין. הבורסה הסוב-אקרומיאלית הודגמה שמורה מודגמים אותות חריגים בין סיבי גיד הביצפס קרוב לאזור אחיזתו אל הגבשושית הגלנואידלית העליונה, ממצא המחשיד לקרע חלקי אינטרסטיציאלי. מודגמים אותות חריגים בלברום העליון עם בצקת לשדית תת קורטיקלית בגלנואיד בסמוך, הממצאים מחשידים לנזק SLAP מאחורי מיטת ה PALS מודגם גופיף היפואינטנסי בכל התהודות בקוטר 8 מ"מ במישור הצדדי פנימי ובגובה 6 מ"מ (חתך 5 סדרה 7) ובקוטר 6 מ"מ בציר הסגיטלי (חתך 20 סדרה 8), ייתכן שבב לברום מנותק. כדי להדגים היטב את הנזק ללברום מומלצת קורלציה עם בדיקת MRI ארטרוגרפיה. הלברום התחתון מודגם תקין. הודגמו אותות תקינים ממח העצם ללא עדות לשברים או בצקות. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות מתונה. מה המלצתך? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב לאחר פריקה טראומתית בשבועות הראשונים
דר' ירון סלע 15/08/2017 | 21:50חד משמעית, כן ! הכאב נובע מהנזק המשמעותי שנוצר למפרק הכתף - הן פריקה, הן שבר והן קרע בגידים ורצועות. לוקח מספר שבועות, לפחות, עד שיפור הדרגתי בכאב. נזרק לגידי השרוול המסובב מתאפייין במיוחד בכאב ליילי. בהצלחההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פגיעה רב מערכתית כתוצאה מטראומה ב"אנרגיה גבוהה" משולבת עם פריקת כתף
דר' ירון סלע 15/08/2017 | 21:48תודה על המידע הנוסף עמרי. אכן חשוב לדעת אינפורמציה זו. יש לשלול פציעות נוספות סביב חגורת הכתפיים- כדוגמת עצמות השכם (סקפולה) והצלעות , וכמובן, איברי בית החזה והצוואר. אני מקווה שמבחינה תחושתית ומוטורית (עצבית) ומבחינה וסקולרית (כלי הדם), הכל תקין. הסיבה שאני שואל היא, כאשר נגרמת טראומה קשה, ופריקה תחתונה של הכתף, יתכן נזק למקלעת העצבית (BRACHIAL PLEXUS) אשר חשוב לשלול. אני מקווה שאין לך ירידה בתחושה סביב הכתף (שריר הדלטואיד) או במורד היד. המלצתי והנחייתי בתכתובת הקודמת לא השתנתה. בריאות שלמה עמרי !הוסף תגובה
-
שאלה נוספת
עמרי 15/08/2017 | 21:44האם זה רגיל שלאחר 3.5 שבועות עדיין הכתף כואבת לי בשינה ברמה כזאת שאני מתעורר כל לילה?, וזה ללא כל תנועות מיוחדות, רק משינה על הגב. שוב תודההוסף תגובה
-
פריקת כף וMRI
עמרי 15/08/2017 | 21:35תודה על תגובתך. זאת הפריקה הראשונה שלי. מהמיון יש לי CT של כל הגוף כי היה חשש לפגיעות רב מערכתיות בכל הגוף. לא נאמר בשום מקום סוג הפריקה, אבל אורטופד הכתף שהייתי אצלו לאחר עשרה ימים, אמר אם אני לא טועה על פריקה למטה, ככה זה גם נראה לי בCT. הא הפנה אותי לMRI כי לפי הCT ולפי הבדיקה הגופנית הוא חשד שיש קרע חמור בגידי הRC, הMRI בוצע שבועיים וחצי לאחר הפריקה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פריקת כתף טראומתית ראשונה בבוגר
דר' ירון סלע 15/08/2017 | 21:22עמרי שלום רב ותודה על פנייתך. האם קיימים צילומי רנטגן מהמיון לפני ואחרי החזרת הפריקה ? האם נאמר לך שהפריקה היתה קדמית ? האם היו חבלות נוספות ? האם זו הפריקה הראשונה בחייך ? לרוב, אחרי פריקה ראשונה, נהוג להיות עם מתלה למספר שבועות ולאחר מכן מתחילים פזיותרפיה לחיזוק שרירי הכתף ושיפור היציבות ואיזונה מחדש. העבודה הפזיותרפית צריכה להיות הדרגתית וזהירה למניעת פריקות חוזרות מוקדמות. המצב המסוכן ביותר לכתף שלך הנו ב 3 חודשים הראשונים כאשר הזרוע מורמת חיצוני ולמעלה . נסה להימנע מתנוחה זו כולל בשינה בלילה ולאורך היום. בגילך, לרוב פריקות מלוות גם בקרעים בגידי השרוול המסובב - Rotator Cuff (כפי שמדווח ב MRI). כמו כן, יתכן קרעים חלקיים בלברום, ובגיד הבייספס כפי שמתואר. אני מוכרח לציין שאני מופתע על ביצוע MRI בשלב כל כך מוקדם... מי שלח אותך לבדיקה זו ? מתי היא בוצעה ביחס לפציעה? האם לבקשתך או לבקשת האורתופד המטפל ? אין כל דחיפות בשלב זה. עליך לאפשר לכתף "להתקרר" מעט מהפציעה ולעקוב אחר הדינמיקה שלה עם הפזיותרפיה. לרוב, לאחר מספר חודשים, ניתן להשיב את רוב התנועה והכוח והיציבות גם בטיפול שמרני. בדיקות כמו MRI, ניתן לעשות גם בהמשך הדרך, במידה ויש עוד צורך בכך. לאור זאת, המלצתי- להיבדק על ידי מומחה כתף. מצבך אינו חריג או נדיר והוא "הלחם והחמאה" של כל מומחה כתף. בהתאם לבדיקתו תתקבל ההחלטה. אינני יכול לתת לך המלצות קונקרטיות ללא בדיקתך ומעבר על הדמייתך, כולל הצילומי רנטגן. יש להתייחס גם לשבר בראש ההומרוס ולראות עד כמה הוא בתזוזה והאם יש מקום להשיבו למקומו ולקבעו באופן ניתוחי. בברכה רבה עמרי, ובהצלחה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב לאחר פריקה טראומתית בשבועות הראשונים
-
ניתוח פריקת כתףנתנאל 27/07/2017 | 21:36אהלן,רציתי לשאול על הניתוח של הפריקת כתף כמה שאלות. האם הניתוח מומלץ לאחר פריקות חוזרות. כמה אחוזי הצלחה יש לו. מהי תקופת השיקום. והאם אפשר לעשות את הניתוח ברדמה מקומית ולא בהרדמה כללית. מה הסכנות שקיימות בניתוח.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טיפול בצעיר עם פריקות חוזרות בכתף ואי יציבות מכאיבה
דר' ירון סלע 09/08/2017 | 10:18תודה על האינפורמציה הנוספת נתנאל. לאור הנתונים שהוצגו אני ממליץ לך להיבדק על ידי מומחה כתף (במידה ולא נבדקת עד כה). יש צורך ב MRI לכתף. ניתן לשקול ביצועו עם הזרקת חומר ניגוד, במידת האפשר, על מנת לקבל רזולוציה ברורה יותר, חדה יותר ורגישה יותר של הבדיקה. יש מקום להעריך הנזק הריקמתי שנגרם מהפריקות החוזרות ולטפל בהתאם לממצאי ה MRI. לרוב, לאחר מספר פריקות, ישנו נזק לרצועות העוטפות את המפרק (ליגמנטים) ולקפסולה הנמתחת, ומציבה המפרק בסיכון מוגבר לאי יציבות כרונית. אתה נמצא בתוך "מעגל קסמים" (LOOP) של פריקות חוזרות ונשנות עקב חוסר טיפול בבעיה. בנוסף לרצועות ישנה ריקמת סחוס טבעתית (לברום) אשר במקור מהווה מרכיב אנטומי המעמיק את ה"מכתש" של הכתף (הגלנואיד). הלברום נפגע בפריקות, ותפקיד ה "במפר" (בליטה אנטומית) שלו, לא קיים יותר, ולכן הכתף לא יציבה. יתכן, שבנוסף לכל זאת, יש גם פגיעה בעצם הגלנואיד ( ואת זה קשה לראות באולטרסאונד). נתנאל, אין אפשרות לבצע ניתוח בכתף שלך בהרדמה מקומית. הניתוח יכול להיות ב"גישה פתוחה" או בגישה ארתרוסקופית (פתיחה מינימלית עם כניסת צינורות למפרק הכתף בניתוח). בהצלחה בהמשך הבירור וטיפול !הוסף תגובה
-
מסביר יותר טוב
נתנאל 08/08/2017 | 17:17אני בן 18 רק כתף אחת פרקתי והיא סובלת מפריקות חוזרות לא באופן כרוני אבל כבר 5 פעמים פרקתי בשנתיים וחצי. אין גמישות יתר פרקתי אותה עקב חבלה. איו לי בעיה בתפקוד הכללי אני מתאמן ועושה כל פעילות ספורטיבית. אחרי הפריקה הראשונה עברתי שיקום של בערך 3 חודשים. ומאז ב4 פעמים האחרות של הפריקה החזרתי אותה לבד בדרך לא דרך ולא עברתי שיקום בדרך כלל הכאבים היו עוברים אחרי כמה ימים. עד כה עשיתי רק צילומי אולטרסאונד ורנטגן. אין לי שבר בעצם. ולפי האולטסאונד האחרון מלפני חצי שנה אין עדות לקרעים מה שהופך את זה למוזר. הדרישות שלי זה לחזור להיות כמו פעם לפני הפריקת כתף להפסיק לפרוק במצבים שלא צריך לפרוק בהם כתף. הפריקה ההאחרונה זה היה הקש ששבר את גב הגמל לא הייתי מוכן לסבול זאת עוד. אני צעיר לא רוצה לחיות את החיים בתחושה בראש של כל פעם מתי תיהיה הפריקה הבאה זה גם מנטאלי שאני לא מבצע פעולות מסויומות עם היד בגלל זה. דוקטור אתה בטוח שאין סיכוי להרדמה מקומית? מפחיד אותי החוסר יכולת לנשום באופן עצמאי. אשמח לתשובה יותר מפורטתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פריקות חוזרות בכתף וניתוח לשיפור היציבות
דר' ירון סלע 30/07/2017 | 10:41שלום רב נתנאל, תודה על פנייתך ! אנסה לענות על שלל שאלותיך החשובות. חסר לי מידע רב עליך על מנת שאהיה ממוקד בתשובתי למקרה שלך, ועל מנת שלא להטעות אותך חלילה וחס. כדי שאתפור לך את התשובה הנכונה, אזדקק לאינפורמציה הבאה - 1. מה גילך ? 2. מה הרקע הרפואי ? 3. האם שתי הכתפיים פגועות וסובלות מפריקות חוזרות ? 4. האם יש גמישות יתר בשלל מפרקים בגופך ? 5. מה התפקוד הכללי , מה אתה עושה למחייתך , עבודה פיזית או משרדית ? האם פעילות גופנית ? מה הדרישות שלך מהכתפיים בשגרה היומית ? 6. איזה טיפול בוצע עד כה ? 7. כמה פריקות היו עד כה ומתי הראשונה ומתי האחרונה? האם הפריקה הראשונה נגרמה מטראומה או ללא חבלה ? 8 . איזה הדמייה בוצעה עד כה ? צילומים בלבד או גם CT להדגמת העצמות לעומק או MRI להדגמת הרצועות וסחוסים ... וכו וכו'... כפי שאתה רואה נתנאל, הנושא מאד "תלוי מטופל" והתשובות הן לא כלליות ותאורטיות. אנא ענה לי במדויק על כל השאלות שלי, וכך אכיר אותך טוב יותר, ואדייק בתשובתי למענך. באופן כללי- תקופת השיקום לאחר הניתוחים השונים הקיימים לייצוב הכתף מחדש נעה סביב מספר חודשים. כמעט תמיד צריך מקבע כתף לכ 6 שבועות לאחר הניתוח על מנת שהתיקון בריקמה הרכה או ריקמה גרמית יתאחה וידבק, ולאחר מכן הפיזיותרפיה מתחילה למספר חודשים. מאד תלוי באופי עבודתך והדרישות מהכתף שלך בשגרה היומית כדי לנבא כמה זמן ייקח עד חזרה לפעילות מלאה. כל אחד והאינטנסיביות שלו בכתפיים... לגבי אחוזי ההצלחה- מאד תלוי בסוג הניתוח הנבחר... ניתוח פתוח או ניתוח ארתרוסקופי... ניתוח עם קיבוע עצם שנלקחה ממקום אחר, עם ברגים , או ניתוח עם עוגנים בלבד.... ניתוח למתיחת הקפסולה של המפרק עם עוגנים וכו וכו'... באופן גורף וחד משמעי - ניתוחים שונים אלו מבוצעים תמיד בהרדמה כללית ! לא ניתן לבצע בהרדמה מקומית ! הסכנות באופן כללי הם תמיד- זיהום, דימום ופגיעה עצבית. חוסר הצלחה של הניתוח עם פריקות חוזרות, כאב ממושך, הצורך בניתוחים חוזרים עקב אי הצלחה. לעתים יש השלכות פוסט-ניתוחיות כדוגמת שחיקה סחוסית מואצת ו/או במקביל התפתחות של כתף קפואה והצורך בפיזיותרפיה והידרותרפיה ממושכות.... וכו וכו'. אנא כוון אותי ועזור לי לעזור לך.... בהצלחה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול בצעיר עם פריקות חוזרות בכתף ואי יציבות מכאיבה
-
כאב במרפק לאחר נעילהלי 05/08/2017 | 12:00ד"ר סלע שלום. לפני יומיים ביצעתי אימון בו הוטל עומס רב על המרפקים שלי תוך כדי נעילתם (בטעות). בשלב מסוים באימון חשתי כאב עז במרפקים עד כדי חוסר יכולת להניעם. כעת הכאב פחת והתמקד לגיד שמתחת למרפק (ס"מ ספורים לתוך האמה). מלבד מנוחה, מהו הטיפול המומלץ כל עוד קיים כאב? האם כאשר הוא עובר ניתן לחזור לפעילות סדירה (וזהירה יותר)? תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים חוזרים ונשנים במפרקים שונים וסביב גידים
דר' ירון סלע 06/08/2017 | 11:26שלום רב לי ותודה על העדכון. ממליץ מאד להיבדק הן על ידי מומחה כף היד והן על ידי ראומטולוג. גילך, מינך, וסיפור הרקע של כאבים באים והולכים זמן רב סימטרים ותוקפים אזורים שונים, מחייב בירור על ידי ראומטולוג. לעתים ישנן דלקות סיסטמיות, אשר בבדיקת דם פשוטה ניתנות לאבחון. במקביל, מה ששכיח שכיח. אין ספק שדלקות סביב מקור הגידים במרפק (חלק חיצוני- מרפק טניס- LATERAL EPICONDYLITIS וחלק פנימי במרפק - מרפק גולף - MEDIAL EPICONDYLITIS) הם מצבים שכיחים ביותר, בעיקר בפעילים גופנית. אנא ראי לינק מצורף לכתבה בנושא, וכמו כן התייחסויות בעבר, בשרשורים דומים בנושא בפורום זה. https://www.doctors.co.il/ar/20541/בעיות+במרפק:+כיצד+מטפלים+q00 בהצלחה ובריאות שלמה לי !הוסף תגובה
-
פרטים נוספים
לי 06/08/2017 | 10:54שלום ד"ר סלע, אני בת 29, בריאה בד"כ אך כאבים בגידים ובמפרקים לאחר פעילות מאומצת הם שכיחים למדי אצלי. אני עובדת בעבודה משרדית. הכאב ממוקד לדעתי בגיד היורד מהמרפק לכיוון האמה (כלומר, מתחת למרפק. קרה לי בעבר שחשתי כאב באזור זה אחרי עומס (למשל יוגה), אך לא ברמה הנוכחית, ובפעמים הקודמות הכאב נפסק מיד עם הפסקת הפעילות. הכאב קיים עכשיו בשני המרפקים, אך חמור הרבה יותר במרפק של היד הדומיננטית, שנשאה במרבית העומס (הפעילות עצמה דומה יותר להתעמלות מכשירים מאשר לעבודה סימטרית בחדר כושר). טרם בוצעה הדמייה. שוב תודה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב אקוטי במרפק לאחר עומס יתר
דר' ירון סלע 06/08/2017 | 09:42שלום רב לי, תודה על פנייתך ! אשמח לאינפורמציה נוספת החסרה לי - גילך, מצב בריאות כללי , האם זה קרה לראשונה ?, האם הכאב דו צדדי ובאותה עוצמה והחל בו זמנית ? , מה אופי החיים מעבר לאימון בחדר הכושר ? האם עבודה פיזית ברקע ? מה המיקום המדוייק ? האם בחלק החיצוני של המרפק או הפנימי או האחורי או הקדמי ? האם בוצעה הדמייה כלשהי " (צילום, US ...) כפי שניתן להבין משאלותי, מידע מדויק והמלצה יעילה ניתן לבצע רק לאחר קבלת מידע מכוון ביותר. אין תחליף לבדיקה גופנית על ידי מומחה בתחום. אמליץ לפנות לבדיקה בהקדם . ברמה העקרונית , מנוחה מנוחה מנוחה ולהימנע מפעילות הגורמת כאב. בהחלט הגיוני לחזור לפעילות הדרגתית לפי סרגל מאמצים מובנה ובניטור איש מקצוע. במידה ויהיה לי מידע נוסף, אשתדל להיות מדויק יותר... יום טוב ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים חוזרים ונשנים במפרקים שונים וסביב גידים
-
כאבים במשך שנתיים בכתף בעת מאמץאבי 31/07/2017 | 11:28היי בן 24, יש לי כאבים בכתף כבר שנתיים זה התחיל מהרמת משקלים כבדים בעבודה, חודשיים ראשונים לא הייתי נרדם מהכאב עברתי פיזיטורפיה וכדורים ששיפרו את המצב. כרגע הכאב מורגש רק בעת מאמץ פיזי. הכאב הוא בחלק העליון של הכתף בבליטה של העצם כלפי מעלה ובתנועות מסוימות מורגש כאב באזורים אחרים בכתף. לפני שנה וחצי הייתי אצל רופא. עבדרתי בדיקת אולטרסאונד בחודש 4/16. זה ההמצא: עם מעט נוזל – SUBDELTOID – SUBACROMIAN BURSA בכתף שמאל. קבלתי טפולי פיזיוטרפיה שהקלו על הכאב. אבל מאז ועד היום אני סובל מכאבים בעת מאמץ ונרתע מזה מאוד. אני מתאמן בחדר כושר בשנה האחרונה. אשמח לקבל עצה או הכוונה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
עומס יתר על הכתף בחדר כושר
דר' ירון סלע 31/07/2017 | 22:26שלום רב אבי, תודה על פנייתך ! במספר שרשורים כאן בפורום תוכל לראות את התייחסותי לנושא "עומס יתר על הכתפיים בחדרי הכושר". עבודה בגובה מעל חגורת הכתפיים באופן בלתי מבוקר, יוצרת עומסים רבים המעודדים שחיקה הדרגתית בסחוסים ובגידים. כאב בחלק העליון של הכתף סביב מפרק ה ACJ ( המפרק המשני בכתף, בין עצם הבריח והשכמה )ידוע כמועד לפורענות בעת הרמת משקולות. נוצרת שחיקה הדרגתית (אוסטאוליזיס) והרס בלתי הפיך לסחוס המפרקי. זה יוצר כאב מקומי. אנא בדוק בצילום רנטגן ו - US (אולטרסאונד) עדכניים את מצב מפרק הACJ. אנא וודא שבוצעה בדיקה גופנית מכוונת למפרק זה. יש לנוח . זה הבסיס. לעתים מוסיפים טיפול בכדורים נוגדי דלקת וכאב (NSAIDS) . ולעתים זריקה מקומית של קורטיזון מקלה על הסימפטומים. כשכלו כל הקיצין, מבוצע ניתוח מקומי במפרק. בהצלחה אבי !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עומס יתר על הכתף בחדר כושר
-
קרע חלקי בכתף ימיןיוסי 30/07/2017 | 16:59שלום. איך להתיחס / לטפל בקרע חלקי באורך 5 מ''מ בסמוך לאחיזה . SUPRASPINATUSהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קרע חלקי וקטן בגיד הסופרה-ספינטוס בכתף
דר' ירון סלע 31/07/2017 | 22:18שלום רב יוסי, תודה על פנייתך ! קבלת החלטה על טיפול תלוית שלל גורמים אשר לא סיפקת לי, ולכן אין לי יכולת לענות לגופו של עניין. חסרים לי, בין השאר, אך לא רק: 1. גילך 2. משך הזמן של התלונות 3. מהן בדיוק התלונות 4. מה הטיפול עד כה 5. מה ממצאי הבדיקה הגופנית 6.איזה בדיקות דימות בוצעו עד כה 7. מה מידת הפעילות שלך ? 8. האם ישנן בעיות רפואיות נוספות ? וכו' וכו'. נסה לספק לי מידע על רובם אם לא על כולם.... תאורטית, קרע חלקי (מתחת ל50 אחוז מעובי הגיד) ובמידה של 5 מ"מ, נהג לנסות טיפול שמרני תחילה (לפני ניתוח ארתרוסקופי לתפירת הקרע). אך יש יוצאים מן הכלל. טיפול ראשוני לרוב יכלול זריקת סטרואידים תקופתית (לפחות כל 3 חודשים) לכתף ופיזיותרפיה. אנא עדכן לגבי מצבך. בברכההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע חלקי וקטן בגיד הסופרה-ספינטוס בכתף
-
הילדה לא יכולה ליישר את היד כמעט חודש אחרי בדיקת דןלאה 11/06/2017 | 18:56שלום בתי בת בת ב13 עשתה ב15.5 בדיקת דם. סבלה מכאבים חזקים אחרי הבדיקה וכיום ללא כאבים אך לא יכולה ליישר את היד. האם יעבור לבד או שמצריך טיפול?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
נוזל במפרק
דר' ירון סלע 11/07/2017 | 21:16שלום לאה, קשה לי לכוון אותך ללא התבוננות בהדמייה. כמובן, ואינני רוצה להטעות אותך. נוזל במפרק יכול להיות ממקורות רבים - נוזל סינוביאלי (פזיולוגי בכל מפרק), נוזל מדימום (המטומה) או נוזל אחרי זיהום, וכו' וכו'... אינני יכול להתחייב למקור הנוזל במרפק ביתך ללא בדיקה גופנית והתבוננות בהדמייה. בהצלחה רבה ובריאות שלמה לביתך !הוסף תגובה
-
תודה רבה על התשובה המהירה
לאה 11/07/2017 | 20:51תודה רבה על התשוב המהירה. כמובן שנחזור לאורתופד רק רציתי לדעת מה המשמעות של המונח שהופיע בפיענוח.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים במרפק אצל ילדה
דר' ירון סלע 11/07/2017 | 20:47לאה שלום רב ותודה על העדכון ! אכן זמן רב כבר חלף מאז החלו התלונות, ויש לברר לעומק סיבת הכאב וחוסר התפקוד המלא בהנעת המרפק בילדה (שלהבנתי, בריאה ברקע ?...) אינני יכול לייעץ לעומק ללא בדיקתה והתבוננות בבדיקת ה MRI. כל עצה שאתן ללא אינפורמציה זו, תהיה לא אחראית ולא מקצועית - בגדר ספקולציה בלבד. אבקש שתבדק בהקדם על ידי האורטופד ששלח אותך לבדיקה -על מנת שיספק לך מידע בהתאם לבדיקה הגופנית. שלא לגופו של עניין, אומר, שלרוב כשמצוין בדו"ח MRI על "כמות מזערית של נוזל" זה לא דבר מסוכן או מטריד במיוחד. MRI זו בדיקה מאד רגישה, ובמפרקי גופנו, יש באופן פזיולוגי מעט נוזל. יתכן גם, שזה מצב של התאוששות הדרגתית וירידה בכמות הנוזל בהשוואה למצב ההתחלתי... הכל ספקולציה וצריך קורולציה קלינית - משמע בדיקה גופנית אמינה. בברכה ובהצלחה !הוסף תגובה
-
נוזל פרקי בבדיקת MRI
לאה 11/07/2017 | 19:13בהמשך להודעה הקודמת הילדה נבדקה ע"י אורתופד ונשלחה לMRI. בבדיקה נמצא נוזל פרקי במידה מזערית. מה זה אומר? הילדה עברה גם 2 מפגשי פיזיותרפיה ועדין לא מצליחה לישר את הזרוע וסובלת מכאבים. תודה מראש לאההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים ביד אחרי בדיקת דם
דר' ירון סלע 11/06/2017 | 22:43שלום רב לך לאה, תודה על פנייתך ! אציין, שלאחר בדיקת דם שגרתית, לרוב יש הקלה בכאב ושיפור בתפקוד בימים שלאחר מכן. נדיר שבמטופל צעיר ובריא, יש עיכוב כה ממושך בתפקוד האזור בו בוצעה הבדיקה. ללא ספק מצריך התבוננות של רופא מטפל ! אינני יודע הרבה פרטים על ביתך - האם היא בריאה, האם אירוע כזה קורה לראשונה אצלה לאחר בדיקת דם, האם משהו חריג התרחש בעת הבדיקה ? האם היו סמנים מחשידים בשלב המיידי לאחריה -נפיחות וכאב עז, שטפי דם וכו'... האם היה חום לאחר מכן. האם נבדקה על ידי רופא ילדים או אורתופד לאחר מכן. איזה בדיקות עזר בוצעו עד כה ? אסכם ואומר, שביתך צריכה להיבדק על ידי רופא להערכה קלינית ראשונית מדוע אין תפקוד מלא. לאחר בדיקה זו הוא ימליץ האם יש מקום לבדיקות עזר כדוגמת הדמיה נלוות. בברכה רבה ובהצלחה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נוזל במפרק
-
Snapping Scapula - טיפולדניאל 01/07/2017 | 14:09שלום, אובחנתי בSnapping Scapula, בעיה שעצם השכמה נוגע בצלעות האחוריות עקב עיוות בבית החזה מילדות, שקע. עכשיו אני עושה פיזיותרפיה וזריקות סטרואידים שלא עוזרים ורק מחמירים את הכאב.. מה עוד אפשר לעשות בנידון? סובל מזה כמה שנים ללא מענה והקלה בכאב שרק מחמיר. תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
Snapping Scapula
דר' ירון סלע 01/07/2017 | 21:08שלום רב דניאל ותודה על פנייתך ! מצבך אינו נדיר ! אולי יש נטייה לחשוב שזה אכן כך, אך לא. מצב של חוסר "מקצב" נכון של תנועת עצם השכמה (סקפולה) למול בית החזה האחורי ותחושת "קנקים" או קולות ותחושות אחרות, זהו מצב אשר נפגשים בו בקליניקה פעמים רבות. אכן, יש נטייה לפספס אבחנה זו, כי לרוב מתרכזים במפרק הכתף עצמו או באזור הצוואר בבדיקה הגופנית, אך במידה ומתבוננים מאחור בעת הבדיקה הגופנית, ורואים את תנועתיות השכמה למול הצד השני הבריא ולמול תנועת מפרק הכתף, ניתן פעמים רבות לזהות WINGING SCAPULA ו SNAPPING SCAPULA. אציין, שבשורה התחתונה, התערבות ניתוחית למצבך אינה מקובלת לרוב. ניתן פעמים רבות לטפל שמרנית בפיזיותרפיה/ הידרותרפיה - עבודה על מייצבי ומאזני חגורת הכתפיים (שרירי מייצבי השכמות), לימוד ביו פידבק ובשילוב עם נוגדי דלקת ו/או זריקות מקומיות, ניתן לתת מזור פעמים רבות לתופעה. ישנם פעמים, כפי שציינת, שהמצב אינו משתפר. צריך לברר מדוע ? האם יש בעיה מבנית/שלדית ברקע ? האם בוצעו הדמיות על סוגיהם השונים ? צילום בית החזה והכתף, CT כולל רקונסטרוקציות תלת מיימדיות וMRI לרקמות הרכות. יש לשלול גורם מבני פתולוגי כיוצר הבעיה. פעמים רבות, התחושה והמצב של ה SNAPPING הנו בר שליטה וניתן ללמוד כיצד להימנע ממנו... נא לעדכן איזה מצב מתרחישים אלו מאפיין מירבית את מצבך. בברכה ובהצלחה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
Snapping Scapula
-
כאבים בכתף השמאליתהניה 29/06/2017 | 11:45כאבים חצי שנה בכתף ללא חבלה, טופל שמרני בנוגדי דלקת ופיזוטרפיה- ללא הטבה. יש החמרה בכאבים הגבלה בתנועה 90FF אבד 20ER 70 בממצאי אולטראסאונד קרע חלקי של SSP 0.5 ס"מ. הוצע לי לעבור Distensive hydroplasty ופיזוטרפיה מיד לאחר הפרוצדורה לשיפור טווח התנועה. האם כדאי לעבור הפרוצדורה ? יכול לעזור ? האם כרוכה בכאבים ? . מה חוות דעתך להמשך טיפול ? ומה בקשר לקרע ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כתף קפואה משולבת עם קרע חלקי בגידי ה RC
דר' ירון סלע 01/07/2017 | 18:13שלום רב הניה ותודה על פנייתך ! מצבך שכיח מאד באוכלוסיה, ואני יכול לנחמך בידיעה שלרוב ישנו שיפור לאורך זמן, גם ללא צורך בהתערבות ניתוחית. אולם, לא תמיד. חסר לי מידע רב עליך, כדוגמת : 1. גילך 2. האם היתה חבלה או אירוע אחר שהחל המצב ? 3. מצב בריאות כללי. האם ישנם מחלות ברקע כדוגמת סכרת ? 4. מעבר לפיזיותרפיה וכדורים. האם בוצעו זריקות קורטיזון ? 5. האם בוצע צילום שהיה תקין ? האם הודגמה שחיקה סחוסית במפרק הכתף ? 6. מה תפקודך הכללי , סוג עבודתך (משרדי או פיזי) ופעילות הפנאי ? וכו' וכו' (נתונים רבים אלו עוזרים בתפירת החליפה הנכונה לך). עקרונית, הטיפולים שהוצעו לך ראויים ! אכן לכתף קפואה ניתן לבצע הידרותרפיה, ופיזיותרפיה, וזריקות חוזרות של סטרואידים וגם האפשרות של Distensive hydroplasty הוצגה בספרות המקצועית לפני מספר שנים עם מספר מחקרים המציגים תוצאות יפות. אפשרות זו צריכה להתבצע בצורה מקצועית עם חיטוי טוב על ידי איש מקצוע מיומן. המלצתי, למצות את הטיפולים השמרניים על הרבדים השונים, בטרם ביצוע פעולה ניתוחית (מניפולציה סגורה, ושחרור ארתרוסקופי של הקפסולה המעובה ומודלקת = קפסולוטומיה). עלייך לזכור שברוב המקרים כתף קפואה זה מצב הפיך ! לגבי הקרע החלקי , חשוב לדעת גודלו ואיזה עובי של הגיד קרוע (מה אחוז המעורבות). לרוב, הגוף מגיב בהצטלקות מספקת של ריקמה באזור הקרע, במידה והוא קטן יחסית, והתפקוד הכללי לא מקופח. חסר מידע לגבי גודל הקרע כדי לדייק בתשובה לגביך. המון הצלחה ובריאות !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כתף קפואה משולבת עם קרע חלקי בגידי ה RC
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- פריקה, נקע
- התכווצות שרירים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- יישור שיניים שקוף
- ניתוח ארטרוסקופיה של המרפק
-
בדיקות קשורות
- מיקרוסקופיה לנוזל סינוביאלי
- אולטרסאונד עמוד שדרה
-
תרופות קשורות
- אטודולק (אטופן)
-
מונחים קשורים
- אוסטאופיט
- הידרותרפיה
פורומים נוספים בתחום
פורוםניתוחי מפרק הירך והברך
בפורום ניתוחי מפרק הירך והברך ניתן להתייעץ עם ד"ר תומר כהן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי מפרק הירך והברךפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם גב' דנה רובין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם