פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 124
-
כאבים במרפק לאחר הוצאת שני מסמרים בשני ניתוחים וכאב שהתחיל בימים האחרונים גם בכף ידYardenna 02/10/2017 | 18:45לפני כשלטש שנים בערך שברתי את היד העליונה ליד הכתף וגילו לי גידול שפיר ציסטה ולכן ניתחו אותי והכניסו לי טיטניום ועוד שני מסמרים לאורך היד העליונה . לפני שלוש חודשיים בערך שעבדתי בגן אירועים נתקעתי בדלת עץ והשתחרר לי אחד מהברגים כמובן שהמליצו לי להוציאו אותו והוצאתי אבל לאחר כחודשיים נתקעתי שוב הפים במקרר ושוב המליצו לי להיכנס לניתוח (חשוב לי לציין שבין שני הניתוחים אללו היה הבדל של פחות מחודשיים ) בתחילת החודש שעבר נכנסתי לניתוח להוציא את הבורג השני רק שהפעם הבורג היה תקוע בתוך העצם ולכן קדחו לי בעצם אך כיום כמעט חודש לאחר הניתוח ישנה בליטה במרפק איפה שישנם התפרים (שלושת הניתוחים היו באולו מקום לכן גם שלושת התפרים היהו באותו מקום אחד על שני כל פעם חתכו באותו מקום עד שכרגע יש לי חמשיה תפרים) בנוסף התחילו לי בימים החאורנים גם כאבים בכף יד מה זה אומר ? כולם אומרים לי שזה כאבים זמניים אבל אני כבר שלושה חודשיים באותם כאבים שכמובן משתניים באחרי הניתוח יותר ועכשיו מין רגישות שלא עוזבת מה זה אומר ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי מרפק לאחר מספר ניתוחים
דר' ירון סלע 22/10/2017 | 08:59שלום רב ירדנה ותודה על פנייתך ! צר לי לקרוא את אשר עבר עליך בתקופה האחרונה. אאחל לך, שלא תזדקקי לניתוחים נוספים. המידע מעט מעורפל, ולא כל כך ברור לי מדוע "השתחררו" הברגים מחבלות מינוריות לזרוע... אין בידי הצילומים לאורך כל 3 השנים וההתייחסות שלי למקרה שלך, אינה יכולה להיות מקצועית ללא מידע נוסף כדוגמת צילומים ובדיקה גופנית. המקרה הנו מורכב ולא שגרתי, ומחייב התעמקות מעבר ל"עצה על גבי דפי האינטרנט". ברמה העקרונית אומר זאת. במידה ויש כאבים לאחר ניתוח- תמיד, אבל תמיד, יש לשלול תהליך זיהומי פוטנצייאלי ! חשוב לשלול זאת על הסף. כמו כן לא ברור הנפיחות המתוארת. יתכן דימום מקומי ממספר ניתוחית שניקרש לו והתגבש מקומית. יתכן כמו כן יצירת עצם אקטופית, או הסתיידויות מקומיות אשר פעמים רבות נוצרות בריקמת השריר לאחר ניתוחים. אלו הכל ספקולציות וחשוב לבדוק המצב לעומק. אני מבקש ממך להיבדק על ידי המנתחים. יש לברר בצילמי מעקב שהכל תקין. במידה הצורך יש לבצע בדיקות דם לשלילת תהליך זיהומי. אפשרות נוספת היא בדיקת US- אולטרסאונד מקומית לבירור מצב הרקמות הרכות ונוזלים מקומיים. בהצלחה רבה ירדנה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי מרפק לאחר מספר ניתוחים
-
כאבים בכתפיםאיתמר 28/09/2017 | 09:36שלום אני בן 29 סובל מכאבים בשני הכתפיים מעל 7 שנים ממצאים: Acj ניראה תקין אך עם כאבים בשעת הלחיצה ללא היפרווסקולריזציה. Acl שטוח הסופראספינטוס לא משפיע עליו בשעת האבדוקציה. ה- rotator inrerval לא מעובה. גיד הבייספס בגדר הנורמה, הודגם נוזל בכמות בינונית מסביבו מעט יותר מצד שמאל. אנטוזופטיה קלה בגיד הסובסקפולאריס אין עדות להגבלה בשעת הרוטציה. אנטזופטיה בגיד האינפראספינטוס עם ארוזיה קטנה של ה- gt מתחת לחלקו הדיסטלי. גיד הסופראספינטוס ניראה תקין, פרט לאנטזופטיה קלה בחלקו הדיסטלי. לא הודגם נוזל בבורסה תת דלתואיד הממצאים הנל מ2015 מביקור היום אצל אורטופד נאמר ( לפי ממצאים אלו) שלא אוכל לעשות פעילות פיזיות יותר לעולם( חדר כושר, עבודה פיזית וכו׳..) מה האם הדבר נכון ואין שום דרך לטפלהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב כרוני בכתפיים
דר' ירון סלע 22/10/2017 | 08:50שלום רב איתמר ותודה על פנייתך ! איתמר, מה שציינת, אלו ממצאים יחסית "דלים" ברמת החומרה שלהם, אשר פעמים רבות מדווחים בבדיקת ה MRI (המאד רגישה, לעיתים, רגישה מידי...). מדוע אתה יוצא מנקודת הנחה, שלא תוכל להפעיל הכתפיים בעתיד ? אינני מעורב בטיפול בך ולכן חסר לי מידע רב. בריאותך הכללית, מה עיסוקך ורמת הפעליות הגופנית , ומה הטיפול שביצעת עד כה ב 7 שנות הכאב ? יש גם לציין שזה MRI מלפני כשנתיים והוא אינו משקף את ההווה נאמנה... אשמח לכוונך במידה ותספק לי מעט מידע קונקרטי יותר . בברכה רבה ובהצלחה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב כרוני בכתפיים
-
שינוי ניווני בזרוע ימיןאייל 18/09/2017 | 21:00בס"ד שלום רב ד"ר, לאחרונה אימי (בת 71) עברה צילום רנטגן בזרוע ימין עקב כאבים באזור הכתף הימנית מזה כשלוש שנים! ממצאים ברנטגן: "שינוי ניווני בגבשוש הגדול של הזרוע וכן ב acj". הרופא הפנה אותה לבדיקה סיטי ונתן בינתיים משחה. שאלותיי בבקשה : 1.מהסטטיסטיקה שבידך כעתיר נסיון, האם באמת ימצאו בבדיקת סיטי הבדלים משמעותיים בממצאים בכאלו מצבים? אנו לא מעוניינים לרוץ לבדיקת סיטי אם לפי סטטיסטיקה הסיטי לא מחדש דבר לרוב. 2.מה הטיפול בממצא שכזה (לרוב) ? ניתן לריפוי? ניתן להקלה? אם שכחתי לשאול שאלה חשובה נוספת נא האר את עיניי. בברכת שנה טובה איילהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שחיקה בכתף
דר' ירון סלע 22/10/2017 | 08:34שלום רב אייל ותודה על פנייתך ! הממצאים שתיארת בצילום הרנטגן שכיחים למדי בשכבת הגיל הזו. צריך לראות לפי הבדיקה הגופנית עד כמה הם קשורים למקור הכאב. ישנם אנשים רבים אשר לא סובלים מכאב בכתף, ובכל זאת בצילום רנטגן מודגמים שינוים ניווניים אלו. חשובה ביותר הבדיקה הגופנית על ידי מומחה כתף כדי לתפור לאימך את החליפה הטיפולית הנכונה. לגבי שאלתך בנושא ה CT. לרוב, אין צורך בבדיקה זו על מנת לקבל מידע נוסף. אינני יכול להתיחס לגופו של מקרה כיוון שלא בדקתי אותה. האפשרויות הטיפוליות הממצאים הנ"ל הן רבות. החל מטיפול שמרני ועד טיפול ניתוחי. שוב, לגופו של מקרה אינני יכול להתייחס כי לא הערכתי המצב בעצמי. לרוב, טיפול פומי אנטי דלקתי ו/ או פזיותרפיה ובהמשך אפשרות לזריקת קורטיזון מקומית, יכולים לתת מזור לזמן רב. לסיכום - אמליץ להיבדק על ידי מומחה כתף, כנקודת התחלה טובה למסע הטיפול באימך. שנה טובה ,ובהצלחה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שחיקה בכתף
-
קרע חלקי בכתף צד שמאלעיסאם 11/09/2017 | 10:19לאחר תאונת עבודה להלן ממצאי ה MRI בן 43 קרע חלקי בסופרהספינטוס גודל 8ממ צדדי פנימי ו 5ממ בציר קדמי אחורי עיבוי של IGHL מקצוע שלי להרים היד מעל גובהה הכתף מרגיש כל הזמן כאבים והגבלה בתנועה קבלתי כדורים לא עזרו לי מה ההצעה האם ללכת על ניתוח? תודה להתייחסותךהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קרע חלקי ב SS
דר' ירון סלע 22/10/2017 | 08:28לאור הממצאים הנוספים שציינת, ישנו הגיון רב בביצוע ניתוח ארתרוסקופי לכתף - אבחנתי וטיפולי. במידה והקרע יהווה מעל ל 50 אחוז מעובי הגיד, יהיה מקום לביצוע תיקון הקרע. לאחר מכן אתה צפוי לקיבוע עם מקבע כתף ל כ 6 שבועות ותהליך פזיותרפיה ממושך. בהצלחה רבה !הוסף תגובה
-
קרע חלקי ss
עיסאם 11/09/2017 | 16:51החלקתי בדרכי לעבודה ונפלתי על הכתף זה היה במרץ שעבר קבלתי כדורים נגד דלקת דרך הפה לא עזרו בכלום לגבי זרקות מפחד שיגדילו הקרע הכאבים חזקים היד נחלשה משמעותית מאז הנפלה. לפי המומחה המצב לא יציב יש הגבלה ניכרת בתנועה נייר טיסט חיובי empty can test חיובי. בסוף הסביר שהפתרון זה נתוח בגלל הגיל וגם כן אופי העבודה שלי בבדיקת אנשים מחייב להרים היד מעל גובהה הכתף תודה ל התייחסותךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע חלקי בגיד ה SS בפעיל גופנית.
דר' ירון סלע 11/09/2017 | 12:45שלום רב עיסאם, ותודה על פנייתך ! מה קרה בתאונת העבודה ? אנא פרט. מתי זה קרה? האם היו כאבים בכתף עוד בטרם החבלה? לרוב הקרעים בגידי ה RC הם שחיקתיים הדרגתיים ופחות טראומתיים. למרות שיש יוצאים מן הכלל. במקרה שלך, עובד כפיים, מעל גובה חגורת הכתפיים, יש סיכון יתר לשחיקה הדרגתית של הגידים המסובבים בכתף, ולכן, יתכן ו "קצה הקרחון " היה מתחת למיים זה זמן רב, וכלל לא הרגשת בקיומו... הקרע החלקי במקרה שלך, הנו יחסית קטן בגודלו, וניתן לנסות להתמודד תחילה בטיפול שמרני, הכולל זריקת קורטיזון מקומית ופזיותרפיה. ניתן להתחיל בנוגדי דלקת פומיים לפני הזריקה, במידה והתנועה טובה, ולא מלווה בכאב משמעותי. לגבי השאלה האם ללכת לניתוח - יש לברר זאת עם הרופא כתף המטפל בך. יש צורך לקבל מידע על פי הבדיקה הגופנית שלך, האנמנזה הרפואית (משך הכאב והדינמיקה הכללית- הטבה או החמרה לאורך זמן. שאלות רבות על הפרק - האם טופלת בזריקה לכתף ? האם הפזיותרפיה עוזרת ?...) במידה ויש החמרה למרות טיפול שמרני , שווה לקבל מידע מדויק על מצב הכתף על ידי בדיקת MRI. במידה ויודגם קרע בעובי מלא בגיד, או בעובי חלקי המערב מעל מחצית מעובי הגיד, ואתה פעיל ובריא, וללא מניעה מלעבור ניתוח בהרדמה כללית - אם כל אלו מתקיימים , יתכן וניתוח, יהיה הפתרון הראוי לשיפור התנועה והפחתת הכאב בכתף. לאור העובדה שאתה פעיל גופנית, דע לך, שלא תוכל לעבוד תקופה של כ 2-3 חודשים לאחר הניתוח, ושתהליך השיקום עורך מספר חודשים. בהצלחה רבה עיסאם !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע חלקי ב SS
-
ניתוח פריקת כתף. 08/09/2017 | 11:55שלום דוקטור, הייתי אצל מומחה הכתף דוקטור ערן ממן. אמרתי לו שפרקתי 4 פעמים את הכתף. ושאלתי אותו על הניתוח הוא אמר שהסיכויי הצלחה הם בין 90 ל95 זמן שיקום חצי שנה. הוא רצה שאני אעשה בדיקת סיטי שהיא בדיקה עם מלא קרינה. ככשאלתי למה לא mri הוא טען שהיא תתן הערכה פחות מדויקת. רציתי לשאול אם זה נכון שהmri תתן הערכה פחות מדויקת או שזה פשוט כי הוא לא רצה להביא לי mri בגלל סיבות כמו העלות הגבוה לקופה וכו? כמה זמן לאחר הניתוח מורידים את התפרים? האם עושים צילום סיטי או mri אחרי הניתוח? העוגנים שמכניסים לעצם יכולים למנוע צילומים בmri בעתיד בגלל השדה המגנטי? האם אפשר להתקלח בימים הראשונים של הניתוח? האם יש סיכוים של שחיקה של העוגנים או החוטים שיכולים לגרום בעצם לניתוח חוזר? אשמח לתשובה תודה מראש.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פריקות חוזרות בכתף ודרכי האבחון
דר' ירון סלע 09/09/2017 | 17:27שלום רב לך, ותודה על פנייתך. שתי בקשות צנועות לי אליך ואל שאר ציבור הקוראים/פונים - 1. נא בחרו לכם בשם (אמיתי או פיקטיבי... זה כלל לא משנה.). כך זה יקל עלי בבחירת לשון התגובה (זכר/נקבה) . שרירותית, אענה כעת בלשון זכר. 2. הימנעו בבקשה מציון שמות של מטפלים. פורום זה הוא "טהור" ואובייקטיבי. מטרתו היא פשוטה וברורה - שיפור, ייעוץ ותמיכה. וודאי שלא שיפוט, ניגוח ובקרה... ------------------------------------ וכעת, לגופו של עניין. חסר לי מידע בכדי להיות מדויק למקרה הנידון. 1. גילך 2. רמת פעילותך וסוג העבודה (פיזית למול משרדית) 3. מתי התרחשה הפריקה הראשונה ומתי האחרונה ? מה היה אופי הפריקות (לאחר טראומה או ספונטאני ?) 4. האם ישנה גמישות יתר בשאר המפרקים בגופך ? 5. האם ישנן בעיות רפואיות בנוסף ? 6. איזה טיפול בוצע עד כה ? מה רמת הצלחתו ? וכו' וכו'. כפי שניתן לראות, התמונה מורכבת ! ------------------------------- כעת תשובות לגבי השאלות הקונקרטיות - 1. CT מכוון כתף מלווה בקרינה, כמובן יותר מ MRI, אשר ללא קרינה כלל, אך בהשוואה לבדיקות CT מסוימות אחרות, הוא יחסית עם מעט קרינה... 2. CT במכשירים המודרנים של ימינו בשילוב עם טכנאים מיומנים, מאפשר בדיקה ברזולוציה מאד גבוהה המלמדת אותנו, מנתחי הכתף, הרבה מאד. ניתן לשלב לעתים גם חומר ניגוד המוסיף עוד מידע ורזולוציה למבנים התוך מפרקיים. פעמים רבות אנו עושים בדיקה זו, במטופלים "קלסטרופובים" או עם מתכות מושתלות בגוף, אשר אינם יכולים לבצע MRI. 3. משך בדיקת ה CT קצרה בהרבה בהשוואה ל MRI , והחוויה של המטופל "קלה" יותר. 4. הרופא שמטפל בך מיומן ביותר בתחום הכתף. ידיעתו רבה ונרחבת בתחום. כנראה שחסר לו מידע על המצב "הגרמי" = מצב העצם לאחר הפריקות המרובות ולכן התכוון באינפורמציה הרבה שתתן לו בדיקת ה CT בהשוואה ל MRI. מכשירי ה MRI בימינו מאד יעילים בלימוד על מצב העצמות, אך שוב, לא ברמה של בדיקת ה CT. 5. לגבי השאלה על מועד הוצאת התפרים מהניתוח- לרוב מדובר ב כ 10-14 , לא משנה סוג הניתוח. השאלה היותר חשובה, היא לא מועד הוצאת התפרים, אלא האם יש צורך בניתוח ומה טיבו - ארתרוסקופי או בגישה פתוחה, מערב ריקמה רכה בלבד, או מערב עצם...וכו' וכו'... 6. לרוב, אלא אם כן יש סיבה ספציפית לכך, לא נהוג, ולא צריך לבצע בדיקת CT רו MRI חוזרת לאחר ניתוחים. שוב, כל מקרה לגופו... 7. בעבר, לפני שנים, העוגנים היו מתכתיים. כבר שנים הם לא. אין מניעה לביצוע CT או MRI לאחר השתלת עוגנים. 8. לאחר מספר ימים מהניתוח ניתן לשטוף הפצעים. בימים הראשונים ניתן להתקלח עם ניילון נדבק מהגן על הפצעים. 9. כן, בהתאם לנסיבות השונות - חומרת הפציעה (או פציעות חוזרות) הראשונית, איכות הניתוח, רמת הפעילות והאינטנסיביות של המטופל לאחר הניתוח, ועוד,... בהתאם לכל זה יתכן שחיקה של החומרים המלאכותיים בהם משתמשים לעזור לביולוגיה הטבעית של המטופל לשקם עצמה.... המון הצלחה בהמשך !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פריקות חוזרות בכתף ודרכי האבחון
-
כאבים בכתף והתנפחות כף הידרעות 06/09/2017 | 10:37שלום רב, אבא שלי עבר אירוע לב קל לפני שנתיים וחצי. מאז הוא לוקח כל יום אספירין, קרדילוג וליטרובה. אחרי האירוע החלו אצלו כאבים באיזור כתף ימין, כאבים שהלכו והחריפו כך שממש קשה לו להזיז את היד. הוא הלך לבדיקות ואולטרסאונד,שם ראו קרע קטן בכתף, אמרו לו שאין טעם לעשות ניתוח וצריך לחכות שיעבור. בינתיים כבר עברו כמעט שנתיים וזה לא עבר ושום דבר לא עזר (פיזיותרפיה/דיקור). בשבועות האחרונים הכף של אותה יד התנפחה והחלו כאבים גם בכף היד. האם הנפיחות מראה על איזה התדרדרות מסויימת? יש קשר בין הנפיחות והכאבים לכדורים שהוא לוקח? כל הזמן שולחים אותו לבדיקות אבל לא נותנים הסברים או פיתרון והוא ממשיך לסבול. אשמח אם אולי תאיר את עיני לגביי כל העניין והאם כדאי ללכת למומחה מסויים? תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב כרוני בכתף ונפיחות בכף היד
דר' ירון סלע 06/09/2017 | 14:45שלום רב רעות ותודה על פנייתך ! המצב המתואר נשמע מורכב ומחייב התייחסות רצינית ומעמיקה. אינני יכול לספק עזרה מעמיקה דרך האינטרנט. יש צורך בתשאול רפואי מעמיק, ובדיקה גופנית יסודית של המטופל, על מנת להתקדם בבירור ולספק עזרה מקסימלית. צר לי על הכאב הכרוני של אביך והתסכול הרב שלך. אנא גשו לבדיקה של מומחה בתחום הכתף וכף היד. יש מקום לברר מה בדיוק ההקשר בין התסמינים השונים בכתף ובכף היד, והאם בכלל יש קשר בין הדברים ,או שמא , אלו ממצאים בלתי תלויים זה בזה. הייתי מתחיל הבירור בבדיקה גופנית יסודית, צילום ו US לכתף ימין, צילום ו US לכף יד ימין. במידה ויש חשד לבעיה בזרימת הדם לגפה או מהגפה - ניתן לבצע בדיקת זרימת על ידי US (אולטרסאונד) דופלר. כמו כן, ישנן דרכים נוספות לבירור מצב כלי הדם. אולם, לרוב, בדיקות מעמיקות יותר אלו, מתבצעות במסגרת אשפוז. בירור מצב תחושתי ומוטורי (תפקוד נוירולוגי), שלילת מצב זיהומי פוטנציאלי הגורם לנפיחות. תמיד יש לשלול זיהום או בעיה וסקולרית (כלי דם) כמקור לנפיחות. חובה לשלול סיפור חבלתי ברקע. יש לבדוק את כל 4 הגפיים בשאלת בצקות על רקע לבבי או מקור סיסטמי (רב מערכתי) אחר. לעתים נטילת מדללי דם כדוגמת אספירין מגדילים הסיכוי לדימומים ביתר קלות. יש לבצע בדיקות דם עדכניות כולל ספירת דם ורמות המוגלובין וברזל. יש לבדוק תפקודי קרישה... רעות, כפי שאת וודאי יכולה לראות ולקרוא... מדובר במצב מורכב ויש להתעמק בו. המון בריאות ובהצלחה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב כרוני בכתף ונפיחות בכף היד
-
קרע בלברוםעדי 05/09/2017 | 07:15דר סלע שלום מבדיקת MRI עולה כי יש לי קרע ברור אך לא גדול מאוד בלברום העליון. לאחר פגישה עם אורטופד כתף נאמר לי שדרך הטיפול בניתוח הוא לחבר את הלברום כך שיכול להיווצר מצב ששריר היד הקדמי עלול "ליפול" דבר שלא יהיה אסטטי. מכיר דבר כזה?נשמע לא סביר... אגב אני בן 42 ופעיל ספורטיביהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טנוטומייה של הבייספס הארוך
דר' ירון סלע 06/09/2017 | 08:50שלום רב עדי, שאלה טובה. אין עדות חד משמעית בספרות המקצועית, לאיזה מבין 3 האפשרויות יש עדיפות. הרבה פעמים ההחלטה מתקבלת תוך כדי הניתוח לפי בחירת המנתח- לפי מה שהוא הכי מרגיש נוח איתו. לפי הנסיון הניתוחי שלו. ברמה העקרונית - ככל שהאדם צעיר ופעיל יותר, יש עדיפות לנסות לשמר את הגיד הארוך של הבייספס ובמידה והוא לא פגוע באזור אחיזתו, רק לבצע תפירה של הקרע בלברום העליון. במידה ויש נזק משמעותי לגיד הארוך של הבייספס (וזאת רואים רק תוך כדי הניתוח הארתרוסקופי- ולכן ההחלטה היא תוך כיד הניתוח...) - ניתן לנתקו - טנוטומייה. עם סיכוי לא גבוה ליצירת דפורמצית "פופאי" בזרוע או לנתקו ולחברו מחדש (טנודזיס). באנשים עם זרוע גדולה מלכתחילה הסיכוי לראות הדפורמציה נמוך עוד יותר. במטופלים עם זרוע רזה/צרה ללא שכבת שומן ושריר רבה, הסיכוי לראות הבליטה השרירית בקדמת הזרוע, גדול יותר. ישנה דרך לבצע הניתוק של הגיד בצורה שתקין (אך לא תבטיח) את סיכויי בריחתו לזרוע. כל זאת ועוד, אנא פנה למנתח להמשך בירור. בהצלחה !הוסף תגובה
-
שאלה נוספת
עדי 06/09/2017 | 07:03ראשית תודה על המענה. אכן דובר על אופציה 2 מבין הטיפולים שציינת. שאלת הבהרה נוספת ברשותך: א. מתי בוחרים בכל אחד מדרכי הטיפול שציינת? ב. הבנתי שהיום מבצעים ישר את אופציה 2 משום מה... מפחיד אותי לחשוב שתהיה לי דפורמציה שריר פופאיי... אודה לתשובתך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פגיעת SLAP בלברום עליון ופגיעה בגיד הארוך של הבייספס הסמוך אנטומית
דר' ירון סלע 05/09/2017 | 21:42עדי שלום רב ותודה על פנייתך ! אנסה להיות מצומצם בתשובתי. לא אתעסק ב -האם אתה צריך בכלל ניתוח או לא, ולא בטיפול בך עד כה, ומה ראוי לעשות בעתיד. בכדי שאענה על כל שאלות אלו, אני זקוק למידע רב, שנכון לעתה, אין לי. אתייחס למידע שנתת. - בשרשורים קודמים שלי בפורום זה, תוכל לראות תגובות שלי, המסבירות בפירוט את האנטומיה של הכתף כולל המכתש (גלנואיד) והטבעת הסחוסית (לברום) המקיפה ומעמיקה אותו, ומוסיפה ליציבות המפרק. הלברום העליון, פעמים רבות, נפגע או כתוצאה מטראומה חדה וברורה, או מפעילות אינטנסיבית ספורטיבית, או בעבודה מאומצת לאורך שנים, אשר בהדרגה גורמת לקרעים שחיקתיים בו. גורמי סיכון ספורטיבים הם לרוב בתחומי הספורט העוסקים בהרמת היד גבוה והטלות למינהן - טניס, בייסבול, פוטבול, כדורעף, התעמלות קרקרע, חדר כושר עם משקולות המורמות אלעל וכו וכו'... אם תעשה בגוגל תמונות - בקשה לראות את האחיזה של הגיד הארוך של הבייספס - LONG HEAD OF BICEPS INSERTION ON THE GLENOID תוכל לראות את הסמיכות האנטומית של המבנים הנ"ל - מספר מילימטרים בודדים. ולכן, עבודה על הלברום העליון יכולה לגרום נזקים לעתים בחיסור גיד שריר התאומים הנמצא סמוך. כנראה והיתה אי הבנה בהעברת המידע בין המנתח ובינך. ישנם טיפולים שונים לנזק בלברום העליון - 1. תפירת של הקרע עם חוטים ועוגנים (בלי התעסקות בגיד של שריר התאומים הקדמי בזרוע) 2. חיתוך מבוקר של גיד התאומים הקדמי בזרוע ( מצב אשר לעתים גורם ליצירת "דפורמציית שריר פופאיי" ,כמו הדמות המצוירת, עם שריר "שנפל למטה").... 3. חיתוך מבוקר של גיד התאומים וחיבורו בזרוע העליונה . בגוף שאלתך אתה ערבבת בין שני תרחישים שונים - תרחיש מספר 1 ותרחיש מספר 2. בהצלחה עדי, בכל טיפול שלבסוף תבחר !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טנוטומייה של הבייספס הארוך
-
כאבים בכתףשגיא 27/08/2017 | 10:10שלום אני חייל וסובל כבר 3 חודשים מכאבים תמידיים בכתף ימין מאז הרמת אלונקה ואיזה תנועה לא נכונה המערכת הצבאית לא מאפשרת לקבל מענה מקצועי בנושא ומעבירים אותי ממקום למקום ואין יחס בעניין הזה.אני מקווה שפה יוכלו לעזור לי. עשיתי אולטראסאונד ואשמח אם מישהו יוכל לתת פיענוח נוסף כתוב שהבדיקה תקינה וזה לא נראה לי הגיוני כל הגורמים שהתיעצתי איתם אמרו שזה כנראה קרע בגיד ואפשר לראות בצילום בוודאות קרע מה אתם ממליצים לעשות? תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים בכתף
דר' ירון סלע 27/08/2017 | 12:08שלום רב שגיא. אתה מוזמן לפנות אלי ישירות בדרכים המקובלות באתר זה- טלפונית או באימייל בכרטיס הרופא שלי. לא דרך הפורום הקולקטיבי. בהצלחההוסף תגובה
-
תודה רבה
שגיא 27/08/2017 | 11:42תודה רבה ירון פגשתי אורטופד שראה שאני מוגבל בתנועה להחליט לשלוח אותי לצילום. הוא התנהג בצורה נורא מזלזלת ולא איכפתית ואמרתי לך נורא קשה לראות אפילו אורטופד כזה המצב שלי לא כזה פשוט ואני באמת סובל.האם אתה יכול לעזור לי האם יש איזו דרך שאני יעביר לך את הצילום ותוכל לנסות לעזור לי? אני באמת מרגיש חסר אונים. שוב תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ממקור לא ברור בכתף
דר' ירון סלע 27/08/2017 | 10:20שלום רב שגיא. תודה על פנייתך ! אני מאחל לך החלמה מהירה. בוודאי שיש צורך לברר מצבך לעומק. בחור צעיר הסובל כ 3 חודשים מכאב בכתף זה לא מצב נורמטיבי. עליך להיבדק על ידי מומחה בתחום הכתף. ישנם רופאים צבאיים מקצועיים בתחום. עליך לעבור בדיקה גופנית ממוקדת ויש צורך להתבונן בצילום רנטגן ובדיקת האולטרסאונד של הכתף. עד לסיום הבירור עליך לנוח ממאמץ עם הכתף על מנת לא לגרום לנזק נוסף. בהצלחה רבה בתהליך הבירור והחלמה מהירה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בכתף
-
כאבים בצוואר שגורמים לכאבי ראש קשיםאור 23/08/2017 | 13:07שלום מזה שנים אני סובלת מכאבי ראש שכנראה נובעים מבעיית צוואר(עשיתי mri מוח שהיה תקין).טופלתי בפיזיוטרפיה וכן בכירופרקטיקה וכלום לא עזר.מה לדעתך עליי לעשות\לפנות\לבדוק כדי להפסיק את הכאב הטורדני הזה. תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי צוואר
דר' ירון סלע 23/08/2017 | 13:16שלום רב אור, ותודה על פנייתך ! אפנה אותך לפורום גב וצוואר אשר מכוון יותר לבעייתך. שם תוכלי להיחשף לדיונים בנשא זה עם מידע רב ממטופלים דומים ומומחה-על בנושא. פורום זה שם דגש על הכתף ומרפק. יחד עם זאת, רצוני לעזור לך - אנא פני לאורתופד כללי או למומחה עמוד שדרה ( אורתופד או נירו-כירורג) העוסק בצוואר ובקשי שתבוצע בדיקה גופנית יסודית של הצוואר - תנועתו במישורים השונים, נקודות כאב מסוימות על החוליות או השרירים, בדיקה נירולוגית יסודית לבירור זרמים וירידה בתחושה ו/או חולשה מוטורית בשרירים. כמו כן, ישנן בדיקות ספציפיות לצוואר, אשר עליו לבצע. בהתאם לממצאים, יתכן ויפנה אותך לצילום רנטגן, CT או MRI לפי שיקול דעתו. לעתים מבוצעות בדיקות כמו EMG לבירור מצב עצבי. הטיפול נגזר מהבדיקה הגופנית ובדיקות העזר- לכן אינני יכול לכוון או לתת לך מידע מבלי שבדקתי אותך. לעתים יש צורך במרפאת כאב, טיפולים רבים ומגוונים מבוצעים שם. לעתים רפואה משלימה כדוגמת דיקור סיני או שלל פעולות אחרות דווקא מביאות מזור. הנושא מאד סובייקטיבי, ואת זקוקה להכוונה להתאמת ה"חליפה" המתאימה לך. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי צוואר
-
כאבים במרפק יד שמאל,דני פורן 17/08/2017 | 22:52ד"ר סלע שלום, זה כבר מעל ארבעה חודשים שאני חש כאבים די חזקים ובעיקר מטרידים שמגבילים אותי בתנועות היד והרמת דברים קצת כבדים במרפק יד שמאל! לפני זמן מה, כשנתחוור לי שזה לא חולף,הלכתי לרופא אורטופד, שאמר לאחר בדיקה קצרה שזה לא כל כך אקוטי ולא מומלץ לעשות צילום רנטגן בגלל הקרינה, והמליץ לעשות קומפרסים עם קרח, עשיתי זמן מה קומפרסים כדברו, ולצערי ללא הועיל!!! לאחרונה, קיבלתי המלצה לנסות את המכשיר הפלאי, הנדי קיור, שמבטיח תוצאות מאוד טובות, שאלתי היא האים אתה ממליץ על המכשיר הזה, שהוא גם קצת יקר! מבקש את תגובתך בהקדם האפשרי. בתודה מראש, דניאל פורן,הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי מרפק
דר' ירון סלע 22/08/2017 | 22:07שלום רב דניאל. תודה על המידע הנוסף שסיפקת. אני שמח לשמוע שיש שיפור מסויים בסימפטומים, ושאתה נמצא בתהליך לבירור מקור הכאב. לצערי אינני יכול לתת אבחנה או הצעות רפואיות מעל גבי "גלי האינטרנט"... זה לא אחראי ולא מקצועי. במידה ותחפוץ בעזרתי הישירה באבחנה וטיפול, אשמח לעזור מחוץ לשורות הפורום הנוכחי. בברכת בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
כאבים במרפק יד שמאל,
דני פורן 22/08/2017 | 21:41ד"ר סלע שלום, בכל הקשור למכשירים כאלה, אני מאוד סקפטי,לכן פניתי אליך כדי לקבל חיזוק, ואכן קיבלתי! מאידך, בעבר הלא כל כך רחוק, כשהיו לי כאבים בברכיים, קיבלתי בפיזיותראפיה טיפול במכשיר לייזר גדול, וזה בהחלט עזר לי, אז המכשירים האלה, הם מאותו העיקרון והמבנה רק בגודל קטן,ועלמנת לשכנע ביעילותם, הם מתחייבים בכתב, להחזיר את המכשיר, לאחר 4 חודשים ולקבל את הכסף בחזרה!!! כך שבכל זאת, יש פנים לכאן ולכאן. בנוסף אני ממשיך כל יום עם הקומפרסים הקרים, וחש בכל זאת שיפור מסויים. וכן יש לי הפנייה לצילום רנטגן בעוד שבוע, ומיד תור לרופא אורתופד בבי"ח מאיר, כמה ימים אחרי זה לקבל תשובה, אבחנה, וטיפול בהמשך. אודה לך אם ע"ס נתונים הנוספים, תייעץ בכמה מילים מה דעתך. בתודה מראש, דניאל פורן,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי מרפק כרוניים
דר' ירון סלע 20/08/2017 | 10:28דניאל שלום רב ותודה על פנייתך ! אתחיל מהסוף דניאל - אציע לך באופן עקרוני, תחילה להגיע לאבחנה, לפני רכישת אביזר/מכשיר טיפול רפואי באשר הוא... ישנן חברות מסחריות רבות המציעות מכשירים רבים, חדשות לבקרים... עליך לבדוק ספרות רפואית מספקת ואיכותית על מכשיר זה או אחר, כדי לבדוק יעילותו, ולוודא שלא יוצר יותר נזק מתועלת ! מה אבחנתך ? האם היא ברורה לך ? המידע שסופק לי כאן מאד לקוי. חסר לי מידע ברבדים שונים : 1. מה גילך ? 2. בעיות רפואיות ברקע? 3. עיסוקך ? האם עובד פיזית? 4. האם מדובר ביד הדומיננטית ? 5. איזה טיפול בוצע עד כה למעט קומפרסים קרים ? 6. האם בוצע צילום או אולטרסאונד בסופו של דבר ? 7. האם יש תלונות נוספות ? כמו נימול והרדמות באצבעות ? 8. האם קיים כאב גם ביד השנייה ? 9. האם עיקר הכאב במרפק או אמה או זרוע ? 10. מה מקל על הכאב ? וכו וכו' ... דניאל, כפי שאתה יכול להיווכח, צריך עוד המשך בירור לפני הטיפול אשר הוצע ... אנא היבדק על ידי מומחה בתחום - מומחה אורתופדיה בתחום הגף העליון (כתף - מרפק או מרפק - כף היד). בהצלחה רבה דניאל !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי מרפק
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- עיוותים בגפיים התחתונים
- כאב שרירים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- כריתת סינוביטיס
- יישור שיניים שקוף
-
בדיקות קשורות
- תרבית נוזל ברך סינוביאלי
- בדיקת MRI
-
תרופות קשורות
- אטודולק (אטופן)
-
מונחים קשורים
- עצם הירך
- אוסטאובלסט
פורומים נוספים בתחום
פורוםניתוחי מפרק הירך והברך
בפורום ניתוחי מפרק הירך והברך ניתן להתייעץ עם ד"ר תומר כהן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי מפרק הירך והברךפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם גב' דנה רובין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם