פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 128
-
החלטה קשהאיתיה 02/05/2017 | 14:57שלום דר' סלע, בתאריכים 8-11/2/17 התכתבנו בפורום זה. חידשת וחידדת עבורי. לא אחזור על המידע שכבר מסרתי אלא על מידע חדש שברשותי: עשיתי MRI לכתף R שלא נותחה אך כואבת יותר וגם דומיננטית. האיבחון :עליה קרניאלית של ראש הזרוע שינויים פיברוציסטיים. RC קרע גדול מאוד של SS IS עם אטרופיה של שרירים. שינויים טנדינוטיים בסובסקפולריס גיד ביצפס מעובה, מרקם לא אחיד עם קרע ןהתעבות תוך מעטפת. שינויים במפרק AC מתקדמים. עודף נוזל המפרק ובבורסה. טוב, אני מבין רק חלק. המנתח ראה את הMRI ולא מעוניין לטפל! הסיבה היא שיש לי טוחי תנועה שמורים. אמר כי כל היתערבות תפגע בהם. לדבריו צפויה רק היתדרדרות עד החלפת מפרק. סרב לייעץ. כנ"ל גם רופא המשפחה. הכאב לפעמים מטריף אך כבר רגיל לקיומו. להבנתי, להמתין להחלפת מפרק זוהי טעות. אפילו במחיר של איבוד טווח תנועה. ככל שאמתין יהיה רק מסובך יותר. קשה לי לקבל בעצמי החלטה כזאת גורלית לתיפקודי. אשמח לתגובה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קרע מאסיבי ב RC
דר' ירון סלע 03/05/2017 | 23:52שלום רב, לאור גילך הצעיר ורמת הפעילות הגבוהה והדרישה מהכתף , הייתי מאד נמנע מלבצע האפשרות החמישית... זו אפשרות מועדפת בגיל המבוגר עם פחות עומס על הכתף. אפשרויות 2 (על כל מרכיביה) ואפשרות 3, נראות מתאימות יותר למצבך. בהחלט, אסטרטגיית "המתנה מבוקרת" - Watchful Neglect , לגיטימית במידה ויש תנועה ותפקוד מצוינים (כפי שדיווחת) ורמת הכאב נסבלת, תוך הבנה שההידרדרות ההדרגתית תתקדם עד למצב בו יהיה צריך להחליפו (בשאיפה, רק בעוד מספר שנים). כמובן, ככל שההמתנה נמשכת, השיקום לא יהיה קל יותר. זהו הגיון בריא (ולא צריך דיפלומה להעריך זאת...). בהצלחה רבה !הוסף תגובה
-
אפשרויות טיפול בכתפים
איתיה 03/05/2017 | 17:53שלום דר' סלע, וואו, ממש זכיתי! עד כה הבנתי שאין ארגז כלים מלא לטיפול בנזק מאסיבי. אני שמח שיש ניסיון ואפשרויות. אף כי יש לי רקע ולימוד עצמי מדר' גוגל הרי כי, מושגים רבים אצטרך להשלים. שמח לאתגר. נושא תאום הציפיות בעיתי כאשר המנתח כה חושש . לי ברור כי טיפול בבעיה אחת עלול להחמיר אחרת. אך אני ספורטאי בן 58 ורוצה לנסות. קל לי יותר להפנים את המצב לאחר שפרסת לפני עובדות ואפשרויות. עדין, לא מספיק ברורה לי המשמעות של דחית טיפול ניתוחי, עד אשר תחול גם החמרה בטווחי התנועה. האם זה אומר סיכוי נמוך יותר לשיקום? תודה על הפרוט איתיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע מאסיבי ב RC ושינויים ניווניים נלווים בכתף
דר' ירון סלע 02/05/2017 | 21:08איתי חג שמח ! לאור העובדה שלא בדקתי אותך ולא ראיתי ה MRI בעיניי, אנסה לשמור על תשובה "סטרילית"/ אובייקטיבית , ויותר "עקרונית" מאשר ל"גופו של עניין". עם המידע שאני אציין, תפנה להמשך בירור והערכה על ידי האורטופד המטפל, כדי ש"יתפור" לך את ה"חליפה" המתאימה ביותר לך. כאשר יש קרעים מאסיבים ב RC יש מספר אפשרויות טיפוליות. האפשרויות תלויות בגיל המטופל, מחלות הרקע ותפקודו הכללי, במידת הכאב וההפרעה לתפקוד היומי כתוצאה מהקרעים בגידים, ובמוטבציה של המטופל להשתקם לאחר מכן. בנוסף לכל זאת, חשוב תיאום ציפיות ברור בין המנתח למנותח. אם אין תיאום ציפיות טוב, מומלץ ורצוי להימנע מלצאת ל"הרפתקה" ... האפשרויות הן : 1. בגילאים הצעירים ( עד גיל 70 לערך) - נסיון תפירת הקרע וקיבועו עם עוגנים לעצם. הגישה יכולה להיות ארתרוסקופית או פתוחה. 2. במידה והקרע כבר לאחר מספר נסיונות תיקון (ניתוחיים) ו/ או ריקמת הגיד שנותרה אינה טובה ו/או העצם רכה מידי (אוסטאופורוזיס מתקדם), ו/או הקרע אינו בקצה הגיד הקרוב לעצם, אלא יותר בחלק הפנימי הקרוב לשריר, ו/או יש שינויים בלתי הפיכים ברמת השריר- עם אטרופיה משמעותית, ושינויים שומניים בתוכו - לעתים אין אפשרות לתיקון ראשוני של הקרע, וניתן לעשות מספר דברים אלטרנטיבים למטרת הקלת הכאב ויתכן גם במעט שיפור התפקוד - 2. א. נסיון תיקון חלקי של הקרע - עם תפרי SIDE TO SIDE ליצירת איזון חוזר של גידי ה RC מקדימה ואחורה בנסיון לאזן את ראש ההומרוס מחדש למול ה"מכתש" -גלנואיד. 2. ב. "נקיון" המפרק בארתרוסקופיה, במידה ומודגם גיד בייספס "חולה" -ניתן לבצע טנוטומייה שלו או טנודזיס להקלת כאב קדמי בכתף, ניתן לבצע בורסקטומייה של הריקמה המודלקת מעל גידי ה RC, ניתן לשלב עם אקרומיופלסטייה (שיוף העצם הבולטת מעל הגידים המסובבים). 2. ג. ניתן לבצע טוברופלסטייה של האזור האחז גידי RC בראש עצם ההומרוס (זרוע). 2. ד. ניתן לשלב זאת עם הזרקת חומרים מעודדי ביולוגיה כדוגמת (PRP) למרות שעבודות מחקריות ממעלה ראשונה וארוכות טווח, עדיין אין בנושא, להוכחת יעילות וודאית. 2. ה. בישראל נהוגה שיטה של ביצוע מספר פעולות שצוינו מעלה והוספת הכנסת "בלון" בין ראש הזרוע ובין האקורמיון במטרה לשחזר מיקום ראש הזרוע למול ה"מכתש המפרקי" ולשפר במידה מסויימת את התנועותיות, אך בעיקר להקלת כאב. 3. ניתוח לביצוע העברה גידית (ישנם מספר גידים פוטנצייאלים), השכיח ביותר הוא - :Latissimus Dorsi Tendon Transfer. מדובר בניתוח גדול יחסית בו מועבר גיד מאזור האחורי של הבית שחי אל הכתף במקום בו נוצר הקרע ב RC. זה ניתוח היוצר שיפור בתפקוד והקלה בכאב. נהוג לבצעו בשכבת הגיל שלך, (כאלו שצעירים מגיל 70, אשר אחריו לרוב מבוצעת החלפת מפרק כתף "הפוכה" ). 4. בשנתיים האחרונות - נהוגה יותר ויותר שיטת טיפול (בעיקר בארה"ב ואירופה) של שחזור הקפסולה העליונה של המפרק - SCR = SUPERIOR CAPSULAR RECONSTRUCTION , עם מטרה דומה לשיטת "הבלון" הנהוגה בארץ. טכניקה זו יחסית חדשה, ולוקה בחסר מחקרים איכותיים, ארוכי טווח, מטבע הדברים. 5. מעל גיל 70 (פחות או יותר) - במידה ויש שינויים שחיקתיים במפרק והקרע מאסיבי ולא ניתן לתיקון ויש שינויים ברקמת השרירים (סופרה ספינטוס ואינפרהספינטוס)- Reverse Shoulder Arthroplasty. החלפת המפרק. איתי, אני יודע שתגובה זו מעט "עמוסה" ל"קורא מהישוב", אשר אינו איש מקצוע. מטרתה היא בעיקר לחשוף אותך לאפשרויות ולגשת עם מידע זה לחוות דעת מקצועית. הצלחה רבה, ו... חג שמח !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע מאסיבי ב RC
-
כתףלב 28/04/2017 | 11:35יש לי מלא קלקים שיוצא מי הכתף כשאני מרים אותם למעלה ורציתי לשאול מה זה נובע ? ועוד דוגמא כשאני מתאגרף ואני נותן את הבוקס יוצא לי קליק מהכתף גם ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
"קלקים" בכתף
דר' ירון סלע 28/04/2017 | 11:47שלום לב, קשה לי להתייחס לשאלתך, מבלי שבדקתי אותך. הייתי ממליץ לגשת לבדיקת מומחה כתף. חשוב לבדוק התנועה, לראות מתי בדיוק הרעשים מופיעים. האם מהשכמה בחלק האחורי של הכתף, או האם מקדימה או חלק עליון של הכתף.. האם זה בכלל נובע מ"קפיצת" גיד ולא מהמפרק עצמו, או ...שלל גורמים אחרים. ללא בדיקה גופנית ראוייה, כל תשובה אחרת לא תהיה"רצינית" ואחראית. אנא היבדק ! בהצלחההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
"קלקים" בכתף
-
כאב בעצם העקבRAMHO 26/04/2017 | 23:17לפני כמה חודשים "צמחה" עצם העקב וכיום היא בולטת. הבעייה שזה מלווה בכאב, גם במנוחה ובעיקר בהליכה ממושכת. בביקור אצל אורטופד נאמר לי שאני צריך למצוא נעל נוחה ותמשיך ללכת עם הכאב. האם יש טיפול לבעייה? (חוץ מניתוח בעצם שזה לא רצוי). תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב בעקב הרגל
דר' ירון סלע 28/04/2017 | 09:13שלום רב, אבקש לציין שזה פורום כתף ומרפק ומטרתו להיות מכוון לאזורים אנטומיים אלו. יחד עם זאת אנסה לעזור לך, על תקן היותי "אורתופד כללי" גם כן. חסר מידע רב מהתיאור המוצג. האם העצם ש"צמחה" היא בחלק העקב בכף הרגל או בחלק העליון בו אחוז גיד אכילס ? האם היתה טראומה בעבר? האם זה נגרם בהדרגה או לאחר משהו מסויים שקרה? מה גילך? האם יש בעיות רפואיות ברקע? הליכה עם נעל נוחה כפי שהוצע, זו בהחלט התחלה טובה. אך לעתים, לא מספקת ויש להוסיף מדרס ייעודי לבעיה. יש לבדוק את מנח כף הרגל ולבדוק האם יש נקודות לחץ לא מאוזנות המודגמות כ"קאלוס" עורי יבש. האם הקשת מוגבהת או מושטחת בכף הרגל. האם התנועה בקרסול ובמפרק מתחת לקרסול מלאה. האם יש כאב בנקודות לחץ על הגידים בחלק הפנימי או חיצוני של העקב ? האם בוצע US בנוסף לצילום ? מהו הטיפול הנוסף שהוצע? (כדורים נוגדי דלקת, משחה, זריקה... וכו'). ישנם אמצעי טיפול רבים בטרם נגשים לפעולה כירורגית . אנא, נסה לענות לעצמך על השאלות הפתוחות שציינתי, אולי הם יכוונו אותך למטרתך = החלמה מהירה ! בברכההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בעקב הרגל
-
כאבים בכתף ימיןאלי 23/04/2017 | 08:15שלום ד"ר אני בן 56 , בעקבות כאבי בכתף(כנראה מתנועה לא נכונה במשחק כדורעף) ביצעתי בדיקת אולטרה סאונד לכתף, להלן הממצאים: כתף ימין: קדמית לראש הביצפס מודגם נוזל אזור הסופראספינטוס - עם נוזל בכמות בינונית בחלק הדיסטאלי, עם הסתיידות עדינה. אין סימן קרע של ה- RC נוזל בכמות בינונית מאחורי הדלטואיד , הנוזל לוחץ מעט על הסופראספינטוס מפרק ה- AC תקין טופלתי בכדורי אטופאן - אולם ללא שיפור רציני אודה להתייחסותךהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דלקת בכתף
דר' ירון סלע 27/04/2017 | 23:43שלום רב אלי, וסליחה על העיכוב בתגובה. המסר שלי הנו מרגיע. יש לך מזל גדול שגידי ה RC השונים אינם קרועים. נראה, שלפי התיאור של מנגנון הנזק וממצאי ה US- ישנה דלקת בכתף עם ביטוי של נוזל... לעתים ישנה "בורסיטיס" ברקמה הרכה מעל וסמוך לגידי ה RC. זה מכאיב. זה כואב בלילה בשכיבה על הצד וכואב במאמץ של היד והרמה קדמית וצידית. שילוב של הסתיידות קטנה בגיד, בוודאי אינה תורמת להקלה בכאב, וגם היא , פעמים רבות , מהווה מקור כאב בכתף. וגם סביב הגיד הארוך של שריר התאומים ישנו נוזל המעיד על דלקתיות ומקור לכאב בקדמת הכתף. בשלב זה, הייתי נח ממאמץ עם היד. במיוחד להימנע ממאמץ בגובה. כשהידיים מעל גובה חגורת הכתפיים. כדוגמת כדורעף או חדר כושר עם משקולות וכו' וכו' הייתי ממשיך נוגדי דלקת פומיים (ישנם סוגים שונים) לתקופה קצרה, ויתכן בהמשך זריקת סטרואידים מקומית. כמו כן, בגילך, חשוב להשלים תמונת הבירור על ידי צילום רנטגן של הכתף לבירור העצם והסחוס ( היכולים להוות מקורות לכאב). בהצלחה רבה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דלקת בכתף
-
כאבים בכתףשלומית 08/04/2017 | 13:41מזה חמישה חודשים יש לי כאבים עזים בכתף ימים פלוס הגבלה בתנועה סיבובית בעיקר.האורטופד מבלי לצלם נתן לי ארקוקסיה שממנה הסתבכתי קשות עם לחץ דם,לא עזר וגם הפיסיותרפיה לא עזרה והכאבים גברו. עתה עשו לי צילום ששלל הסתיידות והרופא שלחני לאולטראסאונד בהשערה שמדובר בקריעת גיד. אני בת 73 עושה כושר בקביעות . האם זריקה תועיל?שהרי כבר לא מנתחים בגילי. מה ניתן לקחת לכאבים?כדורים אנטידלקתיים מעלים לי את לחץ הדםהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים כרוניים בכתף
דר' ירון סלע 08/04/2017 | 17:10שלום שלומית, תודה על פנייתך. כאב כרוני בכתף בשכבת הגיל שלך נובע ממספר גורמים שונים (ויתכן שילוב ביניהם) : 1. שחיקה סחוסית במפרק 2. דלקות סביב הגידים המסובבים (בורסיטיס) 3. דלקת סביב הגיד הארוך של שריר התאומים (בייספס) 4. קרעים חלקיים או מלאים בגידים שהוזכרו מעלה 5. שחיקה במפרק ACJ בכתף (מפרק בין עצם הבריח וחלקה העליון של עצם השכמה ( אקרומיון). 6. הסתיידויות בגידים 7. דלקת בקפסולה (קפסולייטיס = כתף קפואה) 8. כאבים מוקרנים לכתף (לרוב מהצוואר) ומקורם אינו בכתף עצמה 9. בכתף השמאלית, תמיד צריך לשלול הקרנת כאב מבית החזה 10. כאב אחרי חבלות (שבר או פריקה בכתף שלא טופלו) 11. ועוד ועוד גורמים פחות שכיחים (כגון בעיית תנועת השכמה, זיהומים, גידולים, בעיות עצביות ולחץ על כלי דם במוצאם מבית החזה והצוואר לכיוון הזרוע...) אין לי הרבה פרטים על המקרה שלך - אך לאור האינפורמציה של הגבלה בתנועה סיבובית וכאב ממושך, יש לשלול את המצבים השכיחים - קרע חלקי או מלא בגידי ה RC (שרוול מסובב) וקפסוליטיס (דלקת בקופסית המפרק). צר לי על הסיבוך מהארקוקסיה (זו אכן תרופה יעילה מאד לדלקות בכתף, אך חשוב לברר מחלות רקע ולהזהיר מתופעות הלוואי האפשריות...). חשוב שתשלימי הבירור של ה U.S לבירור מצב הגידים וקפסולה. אני שמח שהצילום שלל שחיקה סחוסית. בהחלט יש מקום לזריקת קורטיזון. במידה ואין לך סכרת , ואינך רגישה, סיבוכיה שוליים ויעילותה גבוהה בהקלת הסימפטומים. לעתים ניתן לתת כל 3 חודשים מספר זריקות, אך תחילה הייתי מנסה לברר סיבת הכאב. הצהרתך, ש"כבר לא מנתחים בגילי "... אינה ברורה לי. מה הכוונה ? מי אמר לך זאת ? תחילה נברר מה הבעיה, נמצא פתרונותיה האפשריים ואז נחליט איזה טיפול ראוי לך ספציפית. הייתי מציע שתשלימי הבירור עם ה US, אל תסתייגי מזריקה מקומית, ותדוני עם רופא המשפחה והאורתופד על חלופיות תרופתיות. בהצלחה, וחג שמח !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים כרוניים בכתף
-
פציעה במשחק כדורגלאבירן לוי 03/04/2017 | 23:35היי, ביום רביעי האחרון בזמן ששיחקי כדורגל נפלתי על הכתף תוך כדי משחק לא הרגשתי את הכאב אבל שחזרתי הביתה התחילו כאבים מאוד חזקים שלא הצלחתי להוזיז אותה, עם הימים כאב נרגע אך עדין אני מוגבל תנועה ויש כאבים באיזור מסויים למרות שמרחתי בנגי לא עברו הכאבים ובאותו מקול שאני לא יודע להגיד אם זה שריר או גיד יש כאבים מאוד חזקים שאני מוגבל תנועה שם, מספר שאלות: 1. לפי התיאור שלי זה קרע מתיחה של השריר או של הגיד? 2. על איזה טיפול אתם ממליצים? אודה לעזרתכם!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
חבלה לכתף
דר' ירון סלע 04/04/2017 | 20:59שלום אבירן, ותודה על פנייתך. המידע החסר לי ממך הוא : 1. גילך, 2. בריאותך הכללית, 3. האם היה רקע של בעיות בכתף זו בעבר ? , 4. מה המיקום של הכאב כעת ? בזרוע ? בכתף הקדמית או הצידית או אחורית ? , 5. האם יש נפיחות או שטף דם ? הנקודות המעודדות הן : 1. החבלה לא גרמה לך לצאת מהמשחק. המשכת לשחק. במידה והיה שבר או פריקה מלאה של הכתף- המצב היה שונה בתכלית. כמו כן מעודד שבימים האחרונים הכאב פחת. הנקודות הפחות מעודדות הן : 1. לא הצלחת להזיז את היד בשעות אחרי החבלה וגם כעת אתה מוגבל בתנועה. אבירן, אתה זקוק לבדיקת אורטופד. בדיקה זו תאפשר לענות על שתי שאלותיך ! חשוב לבדוק יסודית, ולראות מה הממצאים הלא תקינים. כמו כן, חשוב לעשות צילום כתף ב 3 מישורים, ובדיקת US לבירור מצב רקמות רכות (שרירים וגידים בכתף ). בהתאם לממצאי בדיקות הדמייה בסיסיות אלו, יוחלט על ידי המומחה, האם יש מקום להדמייה מעמיקה יותר (CT או MRI). כמו כן, יוחלט משך המנוחה לה אתה זקוק, שיטת הקיבוע (אם בכלל...), והמשך טיפול תרופתי, משחתי, פזיוטרפי וכו' באשר הוא... אבירן, ישנם הרבה כיוונים אליהם ניתן ללכת בטיפול בך, אך כולם מתחילים מהבסיס של בדיקה אורטופדית טובה, והדמייה טובה. שיהיה לך חג שמח ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חבלה לכתף
-
כאב חד בכתףמאי 02/04/2017 | 07:02שלום רב, קרה לי מקרה מוזר מאוד. אתחיל עם לספר שני בת 30, מאובחנת עם גמישות יתר ובהריון בשבוע 12. אתמול, שניה לפני הקאה מבחילות ההריון לא שמתי לב ונשענתי על היד כשהיא היתה ישרה לגמרי ו"נעולה" במפרק המרפק . בזמן ההקאה התכופפתי חזק קדימה ולמטה ואז שמעתי 'קליק' חזק מהכתף והרגשתי כאב חד וחזק מאוד. הכתף מההתחלה נראתה לי במקום , לא היה נפיחות או שטפי דם ויכולה לבצע כמעט את כל טווח התנועה עד שנהיה כואב מידי. במהלך היום היה שיפור בכאב אך עדין כואב לי יחסית הרבה ובקושי ישנתי בלילה מהכאבים. רציתי לשאול אם במצב כזה יש צורך ללכת דחוף לאורטופד ? או שניתן לנוח בלבד ולקוות שהכאב יעבור לבד? תודה רבה, מאיהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה רבה !
מאי 03/04/2017 | 11:50תודה רבה ד"ר!!! התשובה עזרה לי מאודהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב אקוטי בכתף
דר' ירון סלע 02/04/2017 | 14:36שלום מאי, תודה על הפנייה ובהצלחה בהריון ! מאחל לך שבחילות/הקאות השליש הראשון, יחלפו במהרה. לגבי הנקודות שהעלת - גמישות יתר אינה מחלה וזה מצב שכיח ביותר. יותר בצעירים מבמבוגרים, ויותר בנשים מבגברים. אני מעודד מכך שהכתף לא יצאה לחלוטין ממקומה, כפי שדיווחת. במידה והיתה פריקה מלאה, כנראה והיה לך קשה להחזירה לבדך למקום ואז המצב היה דחוף בהרבה. בעת גמישות יתר, במפרקים כמו הכתף, לרוב ישנם "תתי- נקיעות" בהם לאור הלחץ שהופעל, ראש הזרוע נוטה לגלוש מעבר למשטח המפרקי, ותוך כדי הוא מותח טבעת סחוסית (לברום) וקפסולת רקמה רכה (ליגמנטים). יתכן ותחושת הכאב העז ("הקליק") שחשת ביטאה מתיחה זו או אף קרע חלקי או מלא של אחד ממרכיבים אנטומיים אלו. אני מעודד מכך שאין נפיחות או שטפי דם, ומהעובדה שהכאב בשיפור וטווחי התנועה כמעט מלאים. עובדות אלו מחלישות הסיכוי לנזק משמעותי. אסכם ואומר- צילום רנטגן הייתי נמנע מלעשות, לאור ההריון. התנועות מבטלות הסיכוי לפריקה. הייתי נח בשלב זה, נוטל משככי כאב המותרים בהריון (לא נוגדי דלקת) ועוקב ימים ספורים אחרי הסימפטומים (תנועה,כוח ורמת כאב...). חשוב לוודא שתחושתית אין ירידה בתחושה סביב הכתף או לאורך היד. במידה ואין הטבה- הייתי פונה לבדיקת אורטופד. בהצלחה !הוסף תגובה
-
תודה רבה !
-
כאב בחלק הפנימי של במרפקירון 02/04/2017 | 08:30שלום אני בן 40, בריא , עובד בעבודה משרדית , שומר על תזונה בריאה. 1 - לפני כ – 3 שנים התחיל לי כאב בחלק הפנימי של במרפק עקב פעילות מאומצת עם משקולות. 2 - האורתופד שהופניתי אליו הזריק לי קורטיזון וזה לא עזר , רק החמיר את הכאב. 3 - מאז אני מקפיד לעשות חימום טוב לשריר לפני פעילות גופנית והכאב עמום ונעלם תוך זמן קצר. 4 - לפני מספר חודשים נודלה לי ילדה ( שוקלת כ 7 ק"ג ) וכאשר אני מרים אותה יש לי כאב בחלק הפנימי של במרפק שנהפך לכרוני ומקרין לי לכל הזרוע. שאלות: 1 – מה ניתן לעשות בנידון ? פיזיותרפיה ? משחות ? 2 – לאיזה רופא כדאי לי ללכת ? רופא ספורט או אורתופד מסוים ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב פנימי במרפק
דר' ירון סלע 02/04/2017 | 14:54היי ירון, תודה על פנייתך ! אני מניח שהאורטופד שטיפל בך בעבר, העריך שמדובר בדלקת מקור הגידים המכופפים - GOLFER'S ELBOW. לעתים זריקה מועילה ולעתים לא. ההרמה של התינוקת הטרייה אינה תורמת להקלה בעומס על הגידים באזור. מנח של כיפוף שורש כף היד כנגד התנגדות ומשקל יוצרת עומס מקומי. אני שמח שחימום, ומודעות מצדך, גרמו לשיפור לאורך זמן... אתחיל מהסוף ואומר, שלרוב דלקות מרפק אלו (מרפק "טניס" ומרפק "גולף") חולפות מעצמן, עם התערבות כלשהי ובלעדיה... אנו כאן רק כדי לנסות ולזרז תהליך ההחלמה ולהקל על הסימפוטמים לאורך הדרך. טיפולים אפשריים : 1. מודיפיקצייה של אורחות החיים (מודעות למצב...) המנעות ממשקל יתר, המנעות מתנועות רפיטטיביות (חוזרות ונשנות) כנגד התנגדות שרירים מכופפים. 2. חימום מקומי 3. נוגדי דלקת פומיים תקופתיים 4. משחות שונות הומאופטיות ולא (מנוע מלפרסם חברה זו או אחרת). 5. רצועה לאמה המקורבת (כ 5 ס"מ מתחת לגובה המרפק) לשימוש יומי (לא בלילה) 6. פזיוטרפיה ייעודית. 7. זריקות מקומיות (קורטיזון או חומרים ביולוגיים שונים הנמצאים בשוק...) הרופא הרלוונטי הנו אורטופד כללי / מומחה כף היד... בהצלחה ירון !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב פנימי במרפק
-
מרפק טניס?נילי 17/03/2017 | 19:02שלום אני כבר כמעט 3 שנים סובלת מכאבים במרפק בצד החיצוני קיבלתי פעמיים זריקה שעזרו לתקופה קצרה. (כעת לא ממליצים לי לעשות עוד זריקה). לפני הזריקה השניה עשיתי פיזיותרפיה שלא עזרה לי . כעת אני בטיפול פיזיותרפי שעזר לי אך פתאום נהייתה לי החמרה האזור נפוח ומאד רגיש .(יש לציין שבשלב מסויים עשיתי אולטראסאונד וזה היה ברור להגדרה של מרפק טניס עם התעבות והסתיידות). מה המשך הטיפול המומלץ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שימוש יומי ברצועה עשוי להקל סימפטומים
דר' ירון סלע 19/03/2017 | 14:38היי נילי, תודה על המידע הנוסף. אני שמח שאת עם ה"יד על הדופק" . אכן גשי לאורתופד המטפל, ובינתיים, נסי להשתמש ברצועה ככל הניתן בשעות היום. בהצלחה בהמשך !הוסף תגובה
-
מרפק טניס
נילי 18/03/2017 | 21:56תודה רבה על התשובה המקיפה. אני בת 47. בעבר שמתי את הרצועה והיא באמת הקלה קצת. בתקופה האחרונה לא שמתי (בגלל אי נוחות עם בגדי חורף). עשיתי צילום רנטגן שעדיין לא העברתי לאורטופד לאבחון. אבל באבחון של הרדיולוג הצילום תקין.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב כרוני במרפק
דר' ירון סלע 18/03/2017 | 19:05שלום נילי, תודה על פנייתך. ישנה אבחנה מבדלת ארוכה לכאב בחלק החיצוני של המרפק, אך עושה רושם שהמקרה שלך כבר "מבושל" מבחינה אבחנתית. ציינת שבדיקת US הציגה מראה אופייני לשינויים ארוכי הטווח שנוצרו במקור הגידים מיישרי היד בחיבורם בעצם הזרוע. יחד עם זאת, אשמח לדעת את גילך והאם בוצע גם צילום רנטגן של המרפק ותוצאותיו (כדי לנסות לעזור לך, במידה והאבחנה לא היתה מדויקת לאורך התקופה בה טופלת). מרפק טניס (Lateral Epicondylitis) לרוב חולף מעצמו, אך זה יכול להיות תהליך ארוך מאד. לעתים הוא יכול גם לחזור לאחר הפוגה. עושה רושם שכבר ניסית לא מעט פתרונות טיפוליים. האם שילבת גם שימוש ברצועה המושמת מספר סנטימטרים מתחת לגובה המרפק ? שימוש לאורך שעות היום עם רצועה זו נותן מנוחה לאזור הפגוע על ידי "הסטת" מקור הגידים המיישרים. כמו כן, נסי לבצע פעולות יומיות עם מודעות למנח המרפק. עדיף להימנע מהפעלת מאמץ כשהמרפק ישר. במידה ומדובר ביד הדומיננטית שלך, נסי ללחוץ יד לאנשים כשהמרפק מעט כפוף או הרמת שקיות/תיק כבד לא עם מרפק ישר... לעתים, שינוי באורחות חיים מביא מעט מזור לסימפטומים. במידה ודבר אינו עוזר, הפתרון הניתוחי הוא פשוט יחסית ויעיל לרוב. גישה ניתוחית קלאסית עם חתך בעור של כ 3-5 ס"מ ומשך ניתוח של כ 20 דקות לערך (בהרדמה מקומית או כללית), ולרוב יהיה שיפור ניכר במצבך. בשנים האחרונות עלתה השכיחות בגישה ארתרוסקופית למרפק ודרכה ביצוע ההטרייה של מקור הגיד (ECRB) הבעייתי. כך או כך, איחולי בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שימוש יומי ברצועה עשוי להקל סימפטומים
-
כתף שמאלעוז 01/03/2017 | 14:57היי ד"ר. אני חושב שעבדתי קשה מידי בחדר כושר על הכתפיים. כואב לי כשאני מעביר את יד שמאל מאחורי הגב כמו גם מרים אותו ב 180 למעלה. צילום רנטגן + אולטרסאונד כתף תקיני אך עדיין כואב. האם זו דלקת? או משהו אחר..??תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב בכתף לאחר פעילות
דר' ירון סלע 02/03/2017 | 21:33שלום עוז, תודה על השאלה. אני מאמין שקוראים רבים מזדהים עם מצבך. אינני יודע את גילך ואת הרקע הבריאותי הכללי שלך והרקע הבריאותי של כתפך במיוחד, לכן לא אתייחס לגופו של עניין, אלא יותר בכלליות. יותר ויותר, אנו רואים צעירים הפעילים גופנית וסובלים מכאבים סביב חגורת הכתפיים לאור פעילות יתר, לדוגמה בחדרי הכושר. יש חשיבות לבנות סרגל מאמצים. יש חשיבות לעבוד עם מדריך מוסמך. יש חשיבות להימנע מעומס יתר (שלא מופסק, למרות כאב המאותת להפסיק ולנוח). חשוב להיות קשוב לגוף ולעצור כשהוא מאותת לך. חשוב להימנע מעומס יתר מעל גובה חגורת הכתפיים כאשר הידיים מושטות לצדדים (זה עומס ניכר על מפרקי הכתפיים ומרכיביהם השונים). כן, אני יודע, אלה עצות בסיסיות, ואתה לא צריך רופא שיציין עובדות בסיסיות אלו, אך חשוב להתחיל מהבסיס - שינוי אורחות חיים ! עוז, אני שמח בשבילך שבדיקות ההדמיה תקינות ! זה קרדינלי בהתייחסות למצבך. העובדה שאין לך קרע ברצועות/גידים או פגיעה גרמית אקוטית או כרונית, מעלה הסיכויים שמצבך השתפר עם טיפול שמרני (מנוחה !!! קומפרסים מקומיים, נוגדי דלקת וכאב פומיים וכו'). במידה והמצב אינו כזה, ולאחר תקופה של כ 2-3 שבועות מנוחה, עדיין כאבים מלווים את תנועות הכתף, הייתי ממליץ להיבדק על ידי מומחה כתף. בהצלחה רבה ואיחולי בריאות שלמה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בכתף לאחר פעילות
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- תמס שריר במאמץ
- בלט דיסק
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- פיזיותרפיה
- ניתוח ארטרוסקופיה של המרפק
-
בדיקות קשורות
- אנדוסקופיה
- בדיקת MRI
-
תרופות קשורות
- אטודולק (אטופן)
-
מונחים קשורים
- אורתופדיה
- אוסטאוקלסטומה
פורומים נוספים בתחום
פורוםניתוחי מפרק הירך והברך
בפורום ניתוחי מפרק הירך והברך ניתן להתייעץ עם ד"ר תומר כהן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי מפרק הירך והברךפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם גב' דנה רובין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם