פורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים - עמוד 7

5.0
( 165 חוות דעת )
ד"ר גיא שטויר הוא מומחה לרפואת ילדים ולמחלות ריאה בילדים, עם למעלה מ-20 שנות ניסיון בתחום. הוא רופא בכיר במכון למחלות ריאה בבית החולים לילדים שניידר ואחראי מטעם שניידר על רפואת ריאות ילדים בקהילה. בנוסף, הוא משמש כרופא ילדים ויועץ למחלות ריאה בקופות החולים כללית ומכבי.
לאורך הקריירה שלו, ד"ר שטויר העניק ייעוץ רפואי בתחומי מחלות דרכי הנשימה, אסטמה, דלקות ריאה, שיעול כרוני, נחרה וצרידות. כמו כן, הוא מתמחה בטיפול בהפרעות שינה אצל ילדים, כולל תסמונות דום נשימה והפרעות נשימה בשינה. תחום עיסוקו כולל גם מחלות נוירומוסקולריות והשפעתן על הריאות, כמו ניוון שרירים ומחלות שריר אחרות, לצד טיפול במחלות ריאה בקרב פגים ובילדים עם תסמונת דאון.
בנוסף, ד"ר שטויר בעל ניסיון נרחב בטיפול בילדים עם דיכוי חיסוני, מחלות מולדות של דרכי האוויר (כגון CPAM, CCAM) וחסר חיסוני, וכן מלווה מטופלים בתחום השתלות ריאה. הוא מטפל גם בהפרעות אף-אוזן-גרון בילדים, כולל שקד שלישי, נזלת כרונית ונחירות.
ד"ר שטויר משמש כיו"ר החברה לארוסולים, ומקדיש חלק ניכר מפעילותו לשיפור הטיפול במחלות ריאה בילדים בקהילה ובבתי החולים. גישתו הרפואית מבוססת על שילוב בין מקצוענות ללא פשרות לבין יחס אנושי וחם למטופלים. בעיניו, אהבת האדם וכבוד המטופל הם ערכים מרכזיים, לצד מצוינות רפואית והענקת טיפול מיטבי לכל ילד.
אפשר לשלוח ווצאפ לנייד 052-4249925
כניסה A - להכנס לחניון התת קרקעי לנסוע עד סופו לעלות למעלית לקומה 1 ולפנות שמאלה ביציאה.
-
ממצא עדין בבסיס ריאה שמאלית
מיה 25/12/2019 | 20:01ד"ר שלום קיבלתי תוצאות.צילום ריאות של בתי בת שנתיים ואלה התוצאות : ממצא עדין בבסיס ריאה שמאלית יש לציין שלא מדובר בדלקת כי הבדיקה בוצעה 5 שבועות לאחר סיום אנטיביוטיקה.מה זה ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תסנין או ממצא בצילום חזה
דר גיא 01/01/2020 | 20:43ממצא בצילום חזה 5 שבועות לאחר דלקת ריאה יכול עינו מעיד בהכרח על בעיה. הסיבות הנפוצות כוללות החלמה תת שלמה של דלקת הריאה בעיה מקומית מולדת נזק לריאה כתוצאה מדלקת ריאה גוף זר קיימות סיבות נוספות פחות נפוצותהוסף תגובה
-
-
תינוק משתעל חודשיים
בני 17/12/2019 | 23:35שלום , בני בן השנה כבר חודשיים משתעל לפרקים ממושכים. בפעם הראשונה זה התחיל עם סטרידור שעבר מהר עם בטנזל 2 כדורים , היה שבוע שקט. בפעם השנייה שבוע אחרי הסורידור התחיל ברונכיט ומשאפים. כחול וכתום בוקר וערב וכחול עוד פעמיים במשך היום, למשך 5 ימים. לא עזר אז נתבקשנו להוסיף משאף ירוק ואזניל.עזר לאחר יומיים. השיעולים פסקו לשבוע. בפעם השלישית שבוע לאחר מכן חזרו השיעולים אך התחלנו טיפול באיחור של שבוע. שוב משאף כחול וכתום בוקר וערב ופעמיים כחול ביום. בנוסף לקחנו בטנזול פעמיים ביום ל 3 ימים. לאחר 5 ימים של טיפול ללא הטבה חזרנו לרופא והוספנו משאף ירוק ואזניל , עזר אחרי יומיים. פסקו השיעולים (חשוב לציין שביום השני ללקיחת האזניל היה חום לראשונה שירד עם לקיחת האזניל) השיעול פסק לשבוע ועכשיו אנחנו בסאגה הרביעית. שוב הילד התחיל שיעול . הלכנו היום לרופא אחר שפסק 5 ימים אזניל בוקר וערב ואוגמנטין 400 מג ואינהלציות. אנחנו מאוד מבולבלים מה לעשות עם זה. נראה שיורים עלינו חצים באפילה. לילד אין חום והוא חיוני ועם תיאבון במהלך היום. למה אנטיביוטיקה? (יכול להיות זיהום חיידקי ללא חום?) אנו חוששים מהבטנזול וכל הסטראודים שהילד מקבל כבר חודשיים ללא תועלת. ישלנו תור למומחה רק עוד חודש ומחר נזמין תור לצילום חזה מה מציע עד אז?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
שיעול רב וטיפולים חוזרים באנטיביוטיקה וסטרואידים
דר גיא 01/01/2020 | 20:40לאור המהלך המורכב והממושך אנא פנו להערכת רופא ריאות ילדיםהוסף תגובה
-
תיקון טעות
בני 18/12/2019 | 10:49לגבי הסאגה הנוכחית כתבתי אזניל ואוגמנטין בטעות ... התכוונתי בטנזול ואוגמנטין ל5 ימים בוקר ערבהוסף תגובה
-
-
ד"ר גיא התייעצות דחופה לגבי בן 3 דלקת חוסרץ
הילה 22/12/2019 | 03:22דר' גיא שלום רב הבן שלי נכנס לגן פעם ראשונה בחייו בדיוק לפני שנה אז היה בן שנתיים וחלה שבוע לאחר מכן בדלקת ריאות . ומאז 4 פעמים אובחנה דלקת ריאות בצד שמאל במקום אחר . נטל מוקסיפן 250 והיום הוא שוב חולה שיעול נבחני נסענו לבטרם שם אובחן דלקת ריאות תסנין lll בצילום מה עלי לעשות ? לאן לפנות ? האם נכון לתת אותה תרופה? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
דלקת ריאה חוזרת באותו המקום
דר גיא 01/01/2020 | 20:36ממצא בצילום החזה יכול להיות דברים שונים. אחד מהם הוא דלקת ריאה. במידה והממצא חוזר על עצמו פעמים באותו המקום יש לפנות להערכת רופא ריאות ילדים שכן קיימת אפשרות שאין מדובר בדלקת ריאה אלא בבעיה אחרת. בן הבעיות הנפוצות ניתן למנות מומם ריאתי מולד, נזק לאונה של הריאה כתוצאה מזיהום, אספירציה של גוף זר ועודהוסף תגובה
-
-
חיסון לאבק
דן 08/12/2019 | 12:47ד"ר שלום, בכל מקום שבו אבק, מתחיל אצלי התקף. יכול להסביר קצת על יתרונות החיסון? עד כמה יעיל? אם בכלל? מתלבט אם להתחסן או להישאר צמוד למשאף..הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
חיסון לאבק
דר גיא 01/01/2020 | 20:34החיסון לאבק נחשב ליעיל יחסית בגיל צעיר וככל שהגיל עולה יעילות החיסון הולכת ויורדתהוסף תגובה
-
-
סטרואידים לטיפול מונע- בן שנה
בני 01/01/2020 | 11:38שלום, אתחיל בשאלה ואח"כ אם צריך רקע אפשר לקרוא את הפירוט הארוך למטה. שאלה: האם יש חשיבות למתן אינהלציה יומי (בודיקטורט , ונטולין ומי מלח ) כטיפול מונע לפעוט עם היסטוריה של 3 חודשים של שיעול? האם אפשר לתת זאת רק בזמן התקף ועוד קצת אחרי? רקע: בני בן השנה , סובל כ-3 חודשים עם שיעול , טופל במשאפים בלבד (כחול וכתום) נראה כי הטיפול לא היה יעיל ותמיד חזרנו אחרי 5 ימים והטיפול תוגבר במשאף ירוק, בטנזול ואזניל . השיעול נפסק לשבוע שבועיים וחזר חלילה כך במשך שלושה חודשים. במעבר לרופא אחר הומלץ לנו אינהלציה (ונטולין 0.3 בודיקטורט 0.5 ומימלח 1.2) והיעילות הורגשה מן היום הראשון. עם הפרטים האלו היינו אצל מומחה ריאות שבדק וראה שהכל תקין ובשל ההיסטוריה הארוכה המליץ לנו טיפול מונע. אנו חוששים ממתן סטרואידים באופן תמידי ולכן מנסים לחפש את שורש הבעיה ועל הדרך מנסים טיפול בהתערבות מינמאלית לא ציינו לרופא אבל בכל פעם בתחילת שיעול הילד הצמיח שיניים והוא רייר בכמויות והחלק העליון בחולצתו היה רטוב תמידי בשילוב עם קור חורף גן וסיום הנקה , סביר להניח שהשילוב הוא הגורם לשיעול. בשבועיים האחרונים היה סימנים קטנים של התחלת שיעול , הבאנו אינהלציה במשך יומיים פעמיים ביום ושקט לנו (אגב ריור חדש , בקיעה חדשה ורטיבות שהיום מוחלפת בתדירות גבוהה) אז אני חוזר , מכיוון שאנו חושבים שהרופא לא קיבל תמונה מלאה אנו שוקלים על דעת עצמנו לתת טיפול בזיהוי ראשוני של התקף וקצת אחרי , האם ידוע מהניסיון שזה יכול להועיל או להזיק? תודה מראש!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
מתן טיפול מניעתי או טיפול בהחמרה בלבד
דר גיא 01/01/2020 | 20:32נשאלתי 1. באם ניתן לתת טיפול בהחמרות בלבד במקום טיפול מניעתי 2. האם ניתן לתת טיפול באינהלציות של וונטולין + בודיקורט ולא במשאפים ההחלטה באם ניתן לתת טיפול בהחמרות בלבד או מניעתית נעשית על סמך אנמנזה מדוקדקת, בדיקה גופנית ומעבדה ומאחר וכבר עברתם הערכה שכזו על ידי רופא ריאות מציע לפות אליו בשאלה זו ככלל, ולאו דווקא בהתאמה לצרכים של ילדכם, עבודות מראות שבמרבית המקרים (לא בכולם) ניתן לטפל בהחמרות בלבד ביעילות שווה לטיפול מניעתי. עצה זו כמובן שאיננה נוגעת לילדכם שכן ההחלטה על כך מושפעת מגורמים רבים מאוד בסיפור ובבדיקה 2. במריבת המקרים אין יעילות גבוהה יותר לטיפול באינהלציות ביחס לטיפול במשפאים אלא אם טכניקת הטיפול במשאפים איננה תקינה. יש לציין שטיפול קבוע בוונטולין אינו מומלץ!! ואני מעריך שלא הבנתם טוב את ההמלצה. בנוסף, הטיפול באינהלציה מכיל ריכוזים עצומים של חומר ביחס לטיפול במשאפים. לדוגמא. ב11 טיפות של טרבולין יש כמות חומר זהה ל50 לחיצות של משאף. אינהלציה נוטה להזדהם בחיידקים. יש לזרוק את החומר לאחר פרק זמן קצר ולא ניתן להשתמש באינהלציה לפי צורך שכן הצורך מתעור לעיתים חודש לאחר שהחומר פג תוקף. יש סיבות רבות נוספות לצורך להמנע מאינהלציה שלא זה המקום לפרטם.הוסף תגובה
-
-
שיעול לאחר כל פעילות גופנית קלה
שירה 25/11/2019 | 07:21שלום, בני הקטן הוא בן 7.5 עם נטייה להתקפות שיעול. לפני כ- 3 חודשים פיתח שיעול חריף שהתמתן מאוד לאחר קבלת אזניל, למרות שצילום החזה היה תקין. שמנו לב שלאחר כל פעילות גופנית קלה הוא משתעל. הוא מסיים לעלות מדרגות ומקבל שיעול חריף. כמו כן, לאחר בכי או צחוק הוא מקבל התקפת שיעול. האם זה תקין? האם יתכן כי הוא אסטמתי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תודה רבה
שירה 08/12/2019 | 06:14אנו ממתינים לתור אצל רופא ריאות.הוסף תגובה
-
שיעול בזמן פעילות גופנית
דר גיא 06/12/2019 | 17:26שיעול בזמן פעילות גופנית אינו ממצא "תקין" ומחייב הערכה על ידי רופא. בהחלט אפשרי שמדובר באסטמה מציע לבקש תפקודי ריאה עם תגר מאמץהוסף תגובה
-
אבחון אסטמה
דר גיא 27/11/2019 | 23:56אבחון אסטמה מתבסס על היסטוריה קפדנית, בדיקה גופנית אופיינת, בדיקות מעבדה ותפקודי ריאה. הסיפור בפני עצמו עשוי להתאים לאסטמה אולם על מנת לעשות את האבחנה רצוי להגשת להערכה רפואית במשרד הרופאהוסף תגובה
-
-
הפסקות נשימה
אלינה 05/12/2019 | 20:48שלום, הבת שלי בת שנה וחודשיים. מגיל 5 חודשים עושה הפסקות נשימה בזמן בכי, קרו 4 התקפים כאלה בשנה האחרונה. ביולי פתאום הופיעו לה רעשי סטרידור, בזמן שאיפה חזקה. זה קורה בעיקר בזמן זחילה, בכי, לא מתוך שינה, הגענו לאשפוז בגלל חשש לגוף זר, לאחר בירור שיחררו אותנו והרופא ריאות טען שהרעש שהיא עושה של הסטרידור הוא התנהגותי. לאחר כמה שבועות הרעש פסק. כמה חודשים אחרי היא חלתה, קצת שיעול ליחה וצרידות, והרעשים הופיעו שוב, טיפלנו באנלציות ואחרי סיום המחלה הקולות נעלמו שוב. לפני חודש היא חלתה בדלקת אוזן שטופלה באנטיביוטיקה כמה ימים אחרי תחילת המחלה הקולות הופיעו שוב, ונמשכים עד היום. אציין שמידי פעם היא קצת משתנקת מאוכל או רוק או מים, שמתי לב שהיא משתנקת ככה כשהיא קצת מקוררת ויש לה ליחה וחירחורים וצרידות. לא יודעת אם יש קשר לקולות הסטרידור לבין ההשתנקות וההפסקות נשימה. מציינת את כל הדברים שקשורים לריאות לדעתי, מה לדעתך אנחנו צריכים לעשות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
אלינה
אלינה 06/12/2019 | 19:29הרופא ריאות שראה אותה חושד שיש לה חיבור של קנה וושת, ורוצה לעשות ברונכוסקופיה אף אוזן גרון שבדק אותה חושב שאין סיכוי שזה חיבור הקנה וושת וחושב שיש לה לרינגומלציה ואנחנו עושים בדיקת סיב שבוע הבא רציתי אולי לדעת לפי התסמינים האלה זה מה לדעתך זה יכול להיותהוסף תגובה
-
הפסקות נשימה, סטרידור, שיעול ותסמינים נוספים
דר גיא 06/12/2019 | 17:38בהנתן כלל התסמינים הנ"ל מציע לגשת להערכת רופא הריאות שכבר ראה אותה. לא ניתן לבצע הערכה רצינית של כלל התסמינים הללו במסגרת פורום אינטרנטיהוסף תגובה
-
-
תינוק משתעל במשך חודש וחצי
משה 12/11/2019 | 12:12שלום רב תינוק כבן שנה וחודשיים נולד פג, משתעל במשך חודש וחצי, לקחנו פעמיים לרופא שהאזין לריאות ואמר שהכל נשמע תקין, בפעם השניה הפנה לצילום וזה מה שכתוב בפיענוח:צלום בית חזה AP שכיבה, מסובב ניפוח יתר בראיות. הצללה פריהלרית התעבות דפנות הברונכים סובהלריים במידה קלה מימין. ללא תפליט. צל קרדיוטימי תקין. לדעת הרופא נראה תקין , אבל אמר לחזור אליו עוד כמה ימים שאז יהיה לו עם מי להתייעץ, רציתי לדעת מה זה אומר לדעתך?תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
שיעול כרוני וצילום חזה לא תקין
דר גיא 06/12/2019 | 17:40התסמינים והצילום אינם תקינים ויש לשקול הערכה מחודשתהוסף תגובה
-
-
זיהום פטרייתי בציפורן ושאיפה לריאות
אלי 05/12/2019 | 23:57שלום רב. אני בן 19. במהלך השנה האחרונה סבלתי מספר פעמיים ממקרים של שיעול סטרידור ללא חום עם תסמינים של ברונכיטיס. כל מקרה ארך כשבוע וחצי ולאחר מכן עם ירידה בחומרת התסמינים. לקחתי מידי פעם גם אנטיביוטיקה אזניל מהרופאה שלי אך אני לא יודע במאה אחוז אם היא עזרה או לא. בשבוע האחרון שוב סבלתי מהתופעה המתוארת אבל פתאום נזכרתי שהיא קרתה לאחר שהתעסקתי עם הציפורן שלי. אני סובל כשנה מפטרת קשה בציפורניים - ומאז אני מרבה לגזור עם קאטר את הקצוות החדים של הציפורן ו״לגרד״ את הפטריה מהציפורן אבל כשאני עושה את זה אני מקרב את הראש שלי קרוב לאצבע עם הפטריה ולפעמים יוצא לי לשאוף כמה חלקיקים. מאז אותה מחשבה אני סבור שהמקרים של הברונכיטיס שהיה לי בשנה האחרונה הייתה בעצם זיהום קל בדרכי הנשימה מהפטרייה בציפורן. האם זה סביר? האם קיים טיפול אנטי פטרייתי שאני יוכל לקחת בשביל להחלים אחת ולתמיד? תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
זיהום פטרייתי של הריאה מציפורן נגועה
דר גיא 06/12/2019 | 17:36למרות שברפואה כל דבר אפשרי הרי שהסבירות לכך נמוכה ביותר. במידה ואתה חושש מציע לגשת להערכת רופא המשפחה להערכההוסף תגובה
-
-
משאף כמניעה
משה 12/11/2019 | 09:31אני שנים משתמש המשאף סרטי עד כמניעה, ללא התקפים פעילים. מאוד רוצה להפסיק. לפחות לנסות. מה דעתך? אני בן 19הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
הפשקת טיפול מניעתי במטופל שאין לו תסמינים
דר גיא 06/12/2019 | 17:34שלום לך משה בהעדר תסמינים או החמרות נסיון הפסקה של טיפול מניעתי סביר ביותר. ההחלטה על כך תלויה אם זאת בגורמים רבים ובתוכם ההיסטוריה הרפואית ותפקודי הריאה. מציע לגשת לרופא המטפל ולהייעץ עימו לגבי כךהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
תולעים
-
פדיקולוזיס
-
נוירובלסטומה
-
בדיקות קשורות
-
בילירובין נאו-נטאלי
-
על-שמע (אולטרסאונד) של דרכי שתן בילדים
-
חומצות אורגניות בשתן
-
מונחים קשורים
-
פורום משפחות XLH
-
יד לנשימה
-
פג
רופאים בתחום
פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםסחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)
בפורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים) ניתן להתייעץ עם ד"ר יעקב בן דוד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סחרחורת וטינטון (רעשים ...פורוםמחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים
בפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר גיא שטויר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדיםפורוםרפואת ילדים ותינוקות
בפורום רפואת ילדים ותינוקות ניתן להתייעץ עם ד"ר רוני שפר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואת ילדים ותינוקות