פורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים - עמוד 8

5.0
( 165 חוות דעת )
ד"ר גיא שטויר הוא מומחה לרפואת ילדים ולמחלות ריאה בילדים, עם למעלה מ-20 שנות ניסיון בתחום. הוא רופא בכיר במכון למחלות ריאה בבית החולים לילדים שניידר ואחראי מטעם שניידר על רפואת ריאות ילדים בקהילה. בנוסף, הוא משמש כרופא ילדים ויועץ למחלות ריאה בקופות החולים כללית ומכבי.
לאורך הקריירה שלו, ד"ר שטויר העניק ייעוץ רפואי בתחומי מחלות דרכי הנשימה, אסטמה, דלקות ריאה, שיעול כרוני, נחרה וצרידות. כמו כן, הוא מתמחה בטיפול בהפרעות שינה אצל ילדים, כולל תסמונות דום נשימה והפרעות נשימה בשינה. תחום עיסוקו כולל גם מחלות נוירומוסקולריות והשפעתן על הריאות, כמו ניוון שרירים ומחלות שריר אחרות, לצד טיפול במחלות ריאה בקרב פגים ובילדים עם תסמונת דאון.
בנוסף, ד"ר שטויר בעל ניסיון נרחב בטיפול בילדים עם דיכוי חיסוני, מחלות מולדות של דרכי האוויר (כגון CPAM, CCAM) וחסר חיסוני, וכן מלווה מטופלים בתחום השתלות ריאה. הוא מטפל גם בהפרעות אף-אוזן-גרון בילדים, כולל שקד שלישי, נזלת כרונית ונחירות.
ד"ר שטויר משמש כיו"ר החברה לארוסולים, ומקדיש חלק ניכר מפעילותו לשיפור הטיפול במחלות ריאה בילדים בקהילה ובבתי החולים. גישתו הרפואית מבוססת על שילוב בין מקצוענות ללא פשרות לבין יחס אנושי וחם למטופלים. בעיניו, אהבת האדם וכבוד המטופל הם ערכים מרכזיים, לצד מצוינות רפואית והענקת טיפול מיטבי לכל ילד.
אפשר לשלוח ווצאפ לנייד 052-4249925
כניסה A - להכנס לחניון התת קרקעי לנסוע עד סופו לעלות למעלית לקומה 1 ולפנות שמאלה ביציאה.
-
עישון פסעבי וכושר
Yuno 24/10/2019 | 10:31שלום רב, אני תלמיד כיתה ח, בן 13.עוסק בספורט, וגם בריצה. מתאמן בקביעות. לאחרונה הייתי בין 10-20 דקות, כשבמרחק כמה מטרים ממני ישבו מספר מעשנים. השתדלתי לשאוף כמה שפחות עשן, וגם לשאוף כמה שיותר אוויר כשהם לוקחים הפסקה מעישון.לאחר שעזבתי את המקום הרגשתי מעט חולשה וכאבים ברגליים. השאלה שהיא, מה הנזק שיכל להיגרם לי כתוצאה מהשהייה ליד אותם המעשנים? בפרט הנזק לכושר שלי.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
נזק מעישון פסיבי
דר גיא 06/12/2019 | 17:32לא סביר שחשיפה חד פעמית או לפעמים ספורות לעשן סיגריה תגרום לנזק לצמיתות אלא אם יש בעיה בהתמודדות עם נזק שכזה (כדוגמת אנשים שסובלים מתת פעילות של האנזים Alpha-1 antitrypsin . מצד שני כל חשיפה ובפרט חשיפה חוזרת לעישון פסיבי גורם לנזק! מומלץ להתרחק ממעשנים עד כמה שאפשר.הוסף תגובה
-
-
צפצוף בנשימה
מעיין87 19/10/2019 | 23:16שלום, בתי בת חודש וחצי, לעיתים (למשל אם אני מרימה אותה כאשר נרדמת אחרי האוכל) פתאום אני שומעת מעין השתנקות,צפצוף קל בנשימה. לא ברור לי מה זה והאם תקין? כאשר נושמת באופן כללי הכל נשמע כרגיל,אין לה שום חרחורים או בעיות דומות... זה לפעמים מבהיל אותי...מדובר בממש שניות בודדות של הצפצוף. כאשר היתה בת שבוע,בבדיקה שגרתית אצל רופאת הילדים היא רשמה שהריאות נקיות. האם שכיח? יעבור עם הזמן? אני דואגת. תודה,מעייןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
רעש נשימתי וצפצוף בילודה
דר גיא 06/12/2019 | 17:25מעיין יקרה התיאור שנתת לא מאפשר לעשות אבחנה רצינית. ממליץ לגשת לרופא המטפלהוסף תגובה
-
-
שאיפת אבק בילד
יפעת 26/09/2019 | 12:38שלום. בני בן הארבע שאב אתמול עם אביו את הדשא בחצר עם שואב עלים חדש, מסתבר שהשואב אמנם שואב עלים אך פולט המון אבק. לאחר כעשר דקות יצאתי וראיתי שיש בחוץ ענן של אבק והילד מכוסה כולו באבק. כמובן שמייד הכנסתי אותו, רחצתי וניקיתי אבל אני חוששת שנשם כמות די גדולה של אבק לפי איך שזה נראה. הילד לא מראה סימני מחלה או קשיי נשימה, השאלה אם כדאי ללכת להיבדק? האם יש בכלל מה לבדוק? האם יכול להגרם נזק משאיפת כמות גדולה של אבק באופן חד פעמי? תודה רבה ושנה טובה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
שאיפת אבק אורגני ותחלואה קבועה
דר גיא 06/12/2019 | 17:17אבק אורגני עלול לגרום לתחלואה ממושכת. בהעדר תסמינים אין צורך לעשות דברהוסף תגובה
-
נזק משאיפת אבק חד פעמית
דר גיא 16/10/2019 | 00:30לא ניתן להעריך את מידת הנזק משאיפת אבק חד פעמית אולם בהעדר תסמינים אין צורך לעשות דבר. למערכת הנשימה כלים מעולים למנוע מאבק ל"הסתנן" פנימה ולהוציא החוצה אבק שהצליח לעבור מחסומים אלו. בהעדר שיעול ניתן להניח שלא נכנסה כמות משמעותית אם בכלל או שהילד לא רגיש לאבקהוסף תגובה
-
-
רעות
רעות 18/10/2019 | 22:02שלום, יש לי אסתמה בינונית ואלרגיה לאבק. בבניין הצמוד עומדים להתחיל תהליך של הוספת מרפסות שמש. רציתי בבקשה לברר:במידה וכל היום החלונות בדירה יהיו סגורים כשהם עובדים. ונאמר שלוש שעות אחרי שהם יסיימו לעבוד בערב נפתח חלונות ונאוורר את הבית, האם האבק שהיה באוויר נשאר אחרי 3-4 שעות? אני תוהה האם כדאי לשנה לעבור דירה ואז לחזור, או שהפיתרון הזה כן יעיל. תודה מראש!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
חשיפה לאבק בניה
דר גיא 06/12/2019 | 17:16במהלך בניה עולים לחלל האוויר חומרים רבים ובחלקם עלולים להשאר שעות רבות לאחר גמר הבניה. ההחלטה על מעבר לדירה אחרת איננה רפואית גרידא אלא תלויה בsetting המשפחתי, בחומרת הבעיות הריאתיות, בתגובה לאבק בניה ובגורמים רבים נוספיםהוסף תגובה
-
-
כאבים בריאות
קורל ארביב 21/09/2019 | 12:40לילדה לפני כשנה הרעלה חריפה מחומרי ניקוי מאז גירוי בלתי פוסק עם הצטברות של רוק באת חשיפה לחומר כלשהו מה זה יכול להיות ומה הטיפול לזה ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תסמינים נשימתיים לאחר הרעלת חומרי ניקוי
דר גיא 06/12/2019 | 17:13בליעת חומרי ניקוי או שאיפה שלהם עלולה לגרום לנזק משמעותי ורצוי הערכה ומעקב על ידי מומחה במחלות ריאה ילדיםהוסף תגובה
-
הרעלה מחומרי ניקוי
דר גיא 16/10/2019 | 00:33לא ברור מה הכוונה בהרעלה של חומרי ניקוי. האם בשאיפה או בבליעה. בבליעה אנו מצפים לנזק למערכת העיכול ומשנית לכך להשפעות של מערכת העיכול על מערכת הנשימה (כדוגמת רפלוקס קיבתי וושתי או אכלזיה=בעיה בפעילות מערכת העיכול) במידה והנזק הייתה לריאה התמונה הקלינית דומה פעמים רבות לסוג מאוד מסוים של אסטמה וגם לכך קיימים מספר טיפולים. מציע לגשת להערכה למומחה למחלות ריאה בילדיםהוסף תגובה
-
-
מרכך כביסה
עודד 18/10/2019 | 11:46שלום, האם יש סיכון/חשש מהריח הנפלט מבגדים שעברו כביסה עם מרכך? לפעמים הריח ממש חזק, מותר להציב את המתקן כביסה בקרבת ילדים? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
חשיפה לריחות חזקים ואסטמה
דר גיא 06/12/2019 | 17:12מומלץ שלא לחשוף ילדים לאדי דטרגנטים באופן כרוניהוסף תגובה
-
-
צפצוף שיעול ונשימה כבדה (לת)
נוי 06/12/2019 | 13:24שלום,אשמח לעזרתך הילד שלי בן שנה סובל המון מבעיות בנשימה מאז שנולד הוא בממוצע כל חודשיים אצל הרופא ובכל ביקור אנחנו נדרשים לעשות אינהלציה עם סיילין בריכוז גבוה , לרוב עם ונטולין , בהתקפים קשים קיבלנו גם בטנזול, בודזונייד . האבחנה של הרופאים תמיד שזה משהו ויראלי אבל זה כבר לא נראה לי משהו תקין . הילד לא ישן בלילות משתעל ומצפצף . הנשימה שלו תמיד כבדה ושומעים אותו נושם חזק והוא משתעל המון. עשינו צילומי ריאות כבר פעמיים בשניהם נפסל החשש לדלקת ראיות ונאמר של ברונכיטיס שזה למעשה ויראלי מה שלי נראה לא הגיוני שנמשך כל כך הרבה זמן . הטיפול אף פעם לא באמת עוזר אולי קצת מקל ואחר כך זה תמיד חוזר . לשאלתי - האם הדבר הזה נשמע כמשהו מחשיד? האם עלי לקחת את הילד למומחה ? או פשוט להמשיך עם האנהלציות וסטרואידים מה שכמעט ולא עוזרהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
אינהלציה מחמירה שיעול
שירלי 15/10/2019 | 11:54שלום רב, יש לי תינוק בן 7 חודשים שסבל פעם אחת מסטרידור ופעם שניה כשהמצב התחיל להיות סטרידורי פנינו לרופאה לשאול איך למנוע. היא נתנה לו אינהלציה עם בודיקורט, אבל היה נראה שהאינהלציה רק מחמירה את המצב ולכן הפסקנו אותה. ההתקררות עברה ונשאר רק שיעול ומעט חרחורים לפעמים, לא משהו רציני, אבל שלא עבר גם שבועיים אחרי ההתקררות. הלכנו לרופאה אמרה לתת לו אינהלציה עם בודיקורט כי אם לא זה יחמיר, כשאמרנו לה שזה מחמיר את השיעול היא אמרה שאם יחמיר ניתן לו סטרואידים בכדור... ואני לא מבינה... כבר שלוש פעמים שהשימוש באינהלציה החמיר את המצב שלו (לא לחצי שעה אחרי האינהלציה אלא בכלל), האם כדאי להביא אותה? זאת תגובה תקינה? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
אינהלציה מחמירה שיעול
דר גיא 16/10/2019 | 00:27טיפולים מקובלים בסטרידור חוזר כוללים מניעת הסיבות אשר גורמות לו(לדוגמא רפלוקס קיבתי וושתי), ובהתלקחויות אוויר קר, אינהלציה של נוגדי דלקת/סטרואידים ובמקרים הקשים יותר במתן של סטרואידים פומית. לעתים קיים בלבול בן סטרידור לבן בעיות אחרות עם ביטוי דומה. הסיבות הנפוצות להחמרה של "סטרידור" במתן בודיקורט כוללות אבחון לא נכון של הבעיה או רגישות ספציפית לחומר שניתן בשתי אלו רצוי לשקול מתן חומר אחר. במידה ורגישות לחומר ניתן לתת תכשיר אחר של בודיקורט (לתכשיר סטייראין תופעות לוואי רבות יותר), או אחד ממשאפי הסטרואידים שהם MDI (פליקסוטייד, QVAR)הוסף תגובה
-
-
בדיקת רנטגן
רינת 13/09/2019 | 08:42שלום, בבדיקת רנטגן של בן 5 נמצא שבשדות הריאה: הצללה עדינה על רקע שדה ריאה ימנית. : חשד לתסני דלקתי מימי. מזה כשבוע מתנשף , כחכוח בגרון , גרד באף . בחודש האחרון לסירוגין מתנשף , לעיתים יש בחילה וכאבי בטן, מתקשה בריצה ובפעילות גופנית . האם אנטביוטיקה תפתור את הבעיה? תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
דלקת ריאה, אנטיביוטיקה, קוצר נשימה ממושך
דר גיא 20/09/2019 | 16:01אנטיביוטיקה היא טיפול לדלקת ריאה. אבחנה של דלקת ריאה נעשית על סמך סיפור מקיף בהרבה, בדיקה גופנית, ובחינה של בדיקות המעבדה והצילום (ולא של הפירוש לצילום). קיימת אבחנה מבדלת לתיאור של הצילום כך שלא ניתן לקבוע שמדובר בדלקת ריאה. יתרה מזאת, ככלל אין דלקת ריאה שנמשכת חודש בלי שתחמיר או שתעבור לבד. אם כך קרוב לוודאי שקיימת סיבה אחרת לתסמינים של קוצר הנשימה בחודש האחרון ואי הסבילות למאמץ. מציע לפנות להערכההוסף תגובה
-
-
גיוס עם אסטמה
בדרך לקרבי 21/08/2019 | 11:09תמיד הייתי מטופל במשאפים ואני מנסה להפסיק כדי להתגייס קרבי. האם אני מזיק לריאות אם אני לא מרגיש בשום החמרה או סימנים בעיתיים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
הפסקת טיפול באסטמה לפני גיוס
דר גיא 20/09/2019 | 15:49במידה ואתה זקוק לטיפול קבוע אין זה רעיון טוב להפסיקו ואין זה רעיון טוב להתגייס לקרבי כאשר נזקקים לטיפול קבוע. מצד שני ניתן לעיתים לרפא אסטמה במידה ומטפלים בסיבות לה. לדוגמא אם ההתלקחויות משניות לחשיפה לאבק ניתן לתת חיסון לאבק.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
נוירובלסטומה
-
תולעים
-
פדיקולוזיס
-
בדיקות קשורות
-
בילירובין נאו-נטאלי
-
נוגדני אדמת
-
על-שמע (אולטרסאונד) של דרכי שתן בילדים
-
מונחים קשורים
-
מזרק
-
מרפאן ישראל
-
נאוקייט
רופאים בתחום

ד"ר אודי צינמון
אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
מומחה לרפאות אף אוזן וגרון, ניתוחי ראש וצואר, אחראי שירות ראש וצוואר מרכז רפואי וולפסון, רופא צלילה

ד"ר אודי צינמון
אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
מומחה לרפאות אף אוזן וגרון, ניתוחי ראש וצואר, אחראי שירות ראש וצוואר מרכז רפואי וולפסון, רופא צלילה
פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםסחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)
בפורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים) ניתן להתייעץ עם ד"ר יעקב בן דוד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סחרחורת וטינטון (רעשים ...פורוםמחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים
בפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר גיא שטויר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדיםפורוםרפואת ילדים ותינוקות
בפורום רפואת ילדים ותינוקות ניתן להתייעץ עם ד"ר רוני שפר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואת ילדים ותינוקות