פורום הזעת יתר - עמוד 3
גולשים יקרים, מנהל הפורום הוא המקור הבלעדי להעברת אינפורמציה מקצועית בפורום זה, ולמענה ענייני לשאלותיכם. יש להימנע מתגובות שאינן הולמות, מכפישות, פוגעות. תגובות אלה יוסרו לאלתר.

-
הזעה במצח ונזלת הזעה אל העיניים (לת)
דפנה 22/04/2022 | 22:09הזעה שמטפטפת אל העיניים מאד מציקה לי ולפעמים אני לא יכולה לראות כאשר זיעה יורדת לתוך העין. מה הפתרון ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
טיפול בהזעת יתר עם התקן קיילינה
LILI339 11/04/2022 | 12:32אני סובלת מאז ומתמיד מהזעת יתר בכפות הידיים והרגליים. לאחרונה נתקלתי בטיפול שיכול לסייע (Iontophoresis) אך אני רואה שאסור להשתמש במכשיר זה אם יש התקן נחושת. אני עם הורמונלי קיילינה, הוא עשוי פלסטיק אך יש לו חישוק ברזל קטנטן שמשמש רק לזיהוי באולטראסאונד. האם אפשר להשתמש ביונטופורזיס עם ההתקן הזה? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה
ד"ר רונן גלילי 16/04/2022 | 21:50שלום רב, איני עוסק בטיפול במכשיר זה ולכן איני יכול לענות לשאלתך. יש לפנות למי שעוסק בטיפול זה. בברכה, דר׳ גליליהוסף תגובה
-
-
הזעת יתר בלילה בלבד
לי 25/01/2021 | 09:24שלום מבקשת להתייעץ, לפני כשבועיים החלו בכל לילה תופעה קיצונית של הזעות לילה ברמת החלפת בגדים וסדין במשך הלילה. אני בת 43 ולא מבינה מאיפה זההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הזעת לילה
ד"ר רונן גלילי 10/04/2022 | 22:43לי שלום, כפי שכתבי בעבר ישנן סיבות שונות להזעות לילה כמו מחלות זיהומיות שונות (למשל שחפת), מחלות ממאירות, מחלות אנדוקריניות כמו יתר פעילות של בלוטת התריס, הפרעות הורמונליות ועוד. הצעתי היא להיוועץ ברופא המשפחה, לבצע בדיקות דם מקיפות ולהשלים הערכה בהתאם - ייעוץ רופא נשים, אנדוקרינולוג, הדמיית. CT חוזרת אולי. כאמור, לא ניתן להכנס ליותר מדי פרטים מעל דפי הפורום. בברכה, דר׳ גליליהוסף תגובה
-
לי
לי 10/04/2022 | 20:27שלום מבקשת להתייעץ, בהמשך למייל ותשובתך הקודמת. אני סובלת במשך חודש וחצי לילה לילה מהזעות מטורפות כל לילה.. ממצאי הct מלפני שנה היו תקינים.. ישנן עוד סיבות לזה.? אני בת 43 כך שזה לא תופעות של גיל המעברהוסף תגובה
-
תשובת מומחה הזעת יתר בלילה בלבד
ד"ר רונן גלילי 01/02/2021 | 22:43לי שלום, הופעה חדשה של הזעות ליליות יכולות להוות חלק ממחלות משמעותיות, לעיתים אף ממאירות. קשה לי להתייחס מעבר לכך במסגרת הפורום הזה. ממליץ להתייעץ ברופא המשפחה בדחיפות ושיפנה לביצוע CT חזה בדחיפות. במידה ותתקלי בקשיים בבירור תוכלי לפנות אלי במייל אישי ronenga@clalit.org.il ואסייע. בברכה, דר' גליליהוסף תגובה
-
-
זיעה בלילה
מיכאלה 27/03/2022 | 23:56היי בת 37, עד לפני חודשיים בערך הייתי מזיעה בלילה לפני המחזור. מאז שחליתי באומיקרון יש כל הזמן הזעות בלילה , קמה ממש ספוגה. מה כדאי לבדוק והאם בכלל יש טיפול?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הזעה בלילה
ד"ר רונן גלילי 02/04/2022 | 21:45מיכאלה שלום, הזעה לילית יכולה להופיע מסיבות שונות של מחלות שונות. יש צורך בבירור רפואי מסודר ולכן ממליץ לפנות לרופא המשפחה או רופא פנימי. לא מדובר בהזעה מקומית ולכן זהו לא הפורום המתאים. בברכה, דר׳ גליליהוסף תגובה
-
-
הזעת יתר כללית
רואי אסף 24/02/2022 | 14:27שלום, אני סובל מהזעת יתר כללית (בכל הגוף) יש לי הזעה תמידית בכפות הרגליים, כפות הידיים ובית השחי. בנוסף כאשר טיפה חם בחוץ או שאני יושב בחדר סגור וחנוק אני מתחיל להזיע גם בחזה בגב ובישבן. לאחר יעוץ עם רופא עור הוחלט לנסות את הדאורדורנט אנהידרול פורטה (לטיפול בכפות היידים). לאחר כמה ימים התחילה לי הזעה מפצה בכל הגוף ובעיקר בגב ובישבן. רציתי לדעת איזה טיפולים ממולצים יש להזעת יתר כללית והאם גם הם יכולים לגרום להזעה מפצה. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הזעת יתר כללית
ד"ר רונן גלילי 25/02/2022 | 12:52רואי שלום, להזעות יתר כלל גופיות יכולות להיות סיבות שונות. מציע לפנות לרופא המשפחה לבירור בסיסי כמו בדיקת תפקודי בלוטת התריס, צילום חזה ועוד. יש לשלול מחלות היכולות להסביר את התופעה. במידה והכל תקין לצערי איני מכיר טיפול להזעת יתר כללית. בברכה, דר׳ גליליהוסף תגובה
-
-
הזעת לילה
מדי 20/02/2022 | 09:536 שנים עם ציפרלקס, בשנתיים האחרונות הזעה לילית מוגברת בחזה ובצוואר. מה הסיבה ומה ניתן לעשות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הזעת לילה (מדי)
ד"ר רונן גלילי 25/02/2022 | 12:49שלום, בירור הזעה באופי שמתואר דורש בירור כללי דרך רופא המשפחה. יכולות להיות מגוון סיבות רפואיות. מציע לברר עם רופא המשפחה. בברכה, דר׳ גליליהוסף תגובה
-
-
הזעת יתר בבית השחי
מעיין 26/01/2022 | 11:48מה דעתך על טיפול במכשיר dermadry underarms של חברת פרומרק לנער בגיל 15 (המכשיר מאושר לשימוש מגיל 13). והאם אתה מכיר טיפולים נוספים לגיל הזההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הזעת יתר בבית השחי
ד"ר רונן גלילי 27/01/2022 | 22:42מעיין שלום, אני עוסק בטיפולים הניתוחיים להזעת יתר ואין לי התנסות בטיפול במכשירים אלו. על הטיפול הניתוחי תוכלי לקרוא בדף שלי באתר אינפומד. בברכה, דר׳ גליליהוסף תגובה
-
-
זיעה מפצה כשאוכלים
לירט 28/12/2021 | 23:41הראש ניהיה לח ומתחממם והצוואר כשאני אוכל נוצר בעקבות הניתוח הייתכן?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה זיעה מפצה כשאוכלים
ד"ר רונן גלילי 01/01/2022 | 23:41שלום, תתכן הזעת יתר מפצה בעת אכילה. בברכה, דר׳ גליליהוסף תגובה
-
-
עזרה
ליאת 28/12/2021 | 23:35דר יקר הניתוח פגע בי יש לי יד אחת יבשה לחלוטין וחמה כל הזמן גם כשבחוץ קפוא ויד שניה שקצת לחה כמו שצריך. היד החמה סובלת מאוד יבשה מידי אי אפשר לדפדף יש אדמומיות ותחושת נימול. בניתוח נותקו לי 2 עצבים T2 ןT3 כדי שיהיה הזעה מפצה פחותה והיד לא תיהיה יבשה לחלוטין. משום מה היד החמה יבשה לחלוטין חייב דרך לשחזר את העצב או ליצור מעקפים אחרת אני אשתגע. הניתוח גרם לי כל כך צער ותחושת חרטא חייב עזרה ופתרוןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה עזרה
ד"ר רונן גלילי 01/01/2022 | 23:39שלום, כפי שעניתי לשואל אחר, לא קיים ניתוח לשחזור העצב. בברכה, דר׳ גליליהוסף תגובה
-
-
הזיעה נעלמת?
לירון 28/12/2021 | 23:39כמה שאלות אם העצבים מתחדשים והזיעה חוזרת לידיים ההזעה המפצה נעלמת כמו שהיה לפני הניתוח? הזיעה ביידים חולפת מעצמה בגיל מסויים? למה אומרים שככל שגיל המנותח צעיר יש פחות הזעה מפצה מה הקשר בכלל? הניתוח יכול לפגוע בזרימת הדם וליצור התחממות מוגברת בגוף ותחושות לא טובות בזרימה של הדם? לגבי הקליפסים הבנתי שזה לא באמת פתרון מהרופא המנתח כי אם אני ארצה להוריד אותם יש סיכוי של כמעט 100 אחוז שזה ייפגע לי בריאה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הסרת קליפים
ד"ר רונן גלילי 01/01/2022 | 23:38לירון שלום, מכיוון שהסיבה לתופעות הזעת יתר אינה ידועה, יכולות להתרחש תופעות שונות לאחר הניתוח בצורות שונות ובלתי צפויות. במרבית המטופלים התופעות קלות ובסך הכל ישנה שביעות רצון גבוהה מתוצאות הניתוח. לצערי אין דרך לשחזר את העצב באם נותק במלואו. אם הושמו קליפים, ניתן בניתוח חוזר להסירם אם כי בהחלט בניתוח חוזר יש סיכוי גבוה יותר לפגיעה מסויימת בריאה עם צורך בהשארת נקז ובסבירות לא מבוטלת דלף אויר אשר ימשך מספר ימים. בברכה, דר׳ גליליהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
תסמונת האונה האמצעית
-
אוטם ריאתי
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח כריתת תוספתן
-
דיקור כפורת הלב
-
בדיקות קשורות
-
רצף גנטי BRCA
-
CT, סי טי
-
תרופות קשורות
-
אנאסטרוזול
-
מונחים קשורים
-
צינור עורקי פתוח (PDA)
-
דלקת קרום הלב (פריקרדיטיס)

פורומים נוספים בתחום
פורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםבוטוקס ומילוי קמטים
בפורום בוטוקס ומילוי קמטים ניתן להתייעץ עם ד"ר מוני פרידמן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בוטוקס ומילוי קמטיםפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםמחלות שד וכירורגיה של השד
בפורום מחלות שד וכירורגיה של השד ניתן התייעץ עם ד"ר יסמין דגן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות שד וכירורגיה של השדפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזהפורוםהזעת יתר
בפורום הזעת יתר ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הזעת יתר