פורום לופוס ומחלות אוטואימוניות - עמוד 2

-
לחם האם אלרגיה? (לת)
ניר 09/03/2025 | 16:55שלום, מדוע כשאני אוכל לחם יש לי לחץ באוזן עם טנטון באוזן שמאל האם יכול להיות קשור לאלרגיה או משהו אימוני?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
בדיקות דם ANA חיובי
חגית 14/06/2020 | 23:01שלום . בת 37 לפני 4 חודשים עברתי לידה שקטה בחודש 34 + יש לי 5 ילדים בריאים ב"ה. בבירור סרולוגי נמצאו מ"ס ערכים. 1. ANA 1:80 2. DNS DS AB - 15 3. SSA RO 7-9 כל השאר תקין למעט ברזל נמוך ו MCV נמוך לוקחת ברזל לתיקון MCV. אני מתכננת הריון נוסף כפיצוי למה שקרה לי.. האם אני מוגדרת כחולה בזאבת או לופס ? מה המשמעות של ערכים אלו לטוח הארוך האם יש בזה סכנת חיים. מה ההשלכות של תוצאות אלו . אני מאוד חוששת ומצפה לתשובתך תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ANA מסוג נוקלאולר
פרופ' ננסי אגמון-לוין 02/03/2025 | 17:50שלום מירי התלונות שאת מתארת אכן מאוד מתאימות לפיברומיאלגיה ו/או עם מעורבות עצבית - גם במקרה הזה יש מקום לבירור עצבי כולל בירור למחלת סיבי עצב גדולים וקטנים לגבי בדיקות הדם ANA בתבנית הזו נדרש בירור מתאים (הנוגדן RO לא קשור) - והבירור הנוסף לא מפורט בנתונים שפרטת - אני מנחשת שהבדיקות הנוספות בוצעו , אך ממליצה להגיע למומחה למחלות אוטואימוניות לוודא שהבירור הושלם ולא נדרש טיפול נוסף.הוסף תגובה
-
שלום
מירי 27/02/2025 | 12:42בדיקות שעשיתי יצאו Ana pattern Nucleolar תוצאה Ana tiger 1:160 תוצאה ANA PROFILE שלילי SSA (Ro) SINGLE <0.2 תוצאה אני חולת פיברו אבל אני מרגישה כאבים מאוד חזקים כל הגוף שורף לי יוצא לי קליקים מכל מקום המרפקים בברכיים שכמות הכל שורף מזה יכול להיות אשמח לעזרה ויטמין די יצא 33הוסף תגובה
-
תשובת מומחה ANA חיובי, ותלוי איזה ANA חיובי - והריון ... יש פתרון
פרופ' ננסי אגמון-לוין 15/06/2020 | 22:07חגית שלום, בדיקות מעבדה - אפילו ANA חיובי - לא קובעות אבחנה של לופוס או מחלה אוטואימונית אחרת - כדי ל"קבוע" מחלה צריך אבחנה "קלינית" כלומר משלב של בעיות שמאפיינות מחלה אחת או אחרת - ובהחלט יש סיבה לבדוק זאת במקרה שלך, נכון באופן כללי ובעיקר בחשיבה לעתיד - הבריאות שלך קודמת לכל. אבל ... ואולי בעבורך בשלב הזה (המיידי) הרבה יותר חשוב הבדיקות הללו - עלולות להשפיע על ההריון ו עוד יותר חשוב.. ניתן לתת טיפול שיגדיל את הסיכוי להצלחת ההריון הבא. ולכן אני מציעה להגיע לביקורת אוטואימונית - המתמקדת בהריון כדי לקבל הכוונה מתאימה. אני נוהגת להתחיל בטיפול לפני ההריון, ולכן עדיף בעיני ביקורת לפני ההריון. והשורה התחתונה גם לך ולבריאותך, וגם להריון הבא שלך יש סיכויים מצויינים בימנו אנו שיהיו רק בשורות טובות .הוסף תגובה
-
-
מנייר ולימפה
ירון 26/02/2025 | 18:21ערב טוב אני סובל ממנייר באוזן שמאל במשך שנתיים ובכל התקופה הזו כשאני מקבל סטרואידים עבור השמיעה בהתקפים בלוטת הלימפה שלי התת לסתית שלי באותו מתנפחת מאוד וכואב וגורמת לכאב ולחץ נוסף באוזן הלכתי לרופאי א.א.ג ואמרו אין מה להתייחס וזה מאוד מפריע לי זה מקרין גם לשיניים העליונות באותו צד חודש-חודשיים אחרי הסטרואידים זה נעלם רציתי לדעת מה לדעתך אני צריך לעשות תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הגדלה חולפת של בלוטות "לימפה"
פרופ' ננסי אגמון-לוין 02/03/2025 | 17:47שלום ירון הפן המרגיע הוא שבלוטות שגדלות וקטנות ללא כל טיפול - זה ככל הנראה לא גידול המהלך הזה מאפיין מחלות דלקתיות - ודורש בירור דלקתי נ.ב. (גם מנייר יכול להיות "אימוני")הוסף תגובה
-
-
קצף בשתן כבר חודשיים
ציפה 20/02/2025 | 23:17קצף כבר חודשיים בשתן עשיתי איסוף שתן ללא חומר משמר וזה מה שקיבלתי 20/02/2025 | תשובה לאיסוף שתן ללא חומר משמר? Not detected bence jones proteins הערות לבדיקות Bence jones proteins נמצאו עקבות אלובין וכל זה בלי חומר משמר איסוף שתן 24 מה זה אומר עקבות אלובין תגובה שיתוף מנהלי פורום נפרולוגיההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קצף בשתן
פרופ' ננסי אגמון-לוין 23/02/2025 | 07:28שלום לך קצף בשתן יכול לבטא חלבון בשתן בהקשר למחלות אוטואימוניות אני משערת כי מדובר בשגיאת כתיב לעיל ואלובין - זה למעשה אלבומין - שהוא סוג של חלבון ממליצה לפנות לנפרולוג (רופא כליות) להמשך בירור.הוסף תגובה
-
-
סינוסיטיס וברונכיטיס מעל חודש
רינת 16/02/2025 | 20:07שלום הייתי מצוננת וזה עבר, אחרי שבוע החלה נזלת אחורית וליחה צמיגית וחונקת בגרון. כבר חודש עם תופעות אלו, כאשר הנזלת והליחה לעיתים שקופות ולעיתים צהובות. קיבלתי אנטיביוטיקה ושני מחזורים של סטרואידים בוריד ואינהלציה, עדיין צפצופים בריאות ומחנק בנשימה, כיח מרובה, אף סתוםז לחץ באוזניים. ספירת דם תקינה מלבד רמת נוטריפהילים 68%, c3 ו c4 נמוכים,שקיעת דם 0.33, ברקע לופוס, RA, סיוגרן, בלוטות לימפה מוגדלות בגוף יותר משנה, ביופסיה מראה פעילות מערכת החיסון. האם יכול להיות שזה בשל מחלות הרקע הפעילות? כלומר שהסינוסיטיס וברונכיטיס הן אוטואימונית? ברנטגןג חזה לא ראו משהו בריאותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סינוסיטיס וברונכיטיס בחולים עם מחלות אוטואימוניות
פרופ' ננסי אגמון-לוין 23/02/2025 | 07:25שלום רינת סינוסיטיס וברונכיטיס הם זיהומים שכיחים בכלל ובעונה זו של השנה בפרט. עם זאת הם יכולים אכן להיות ביטוי של מחלות אוטואימוניות מסוימות דוגמת סוגים מסוימים של וסקוליטיס, מנגד הם יכולים לבטא קושי/כשל של מערכת החיסון על רקע התחלואה האוטואימונית ו/או הטיפול התרופתי בשני המקרים יש צורך בהערכה של מערכת החיסון וטיפול בהתאם - אז אני מציעה להגיע להערכה.הוסף תגובה
-
-
נוגדני אפלה ופמפיגואיד גסטטיונס
ליט 11/02/2025 | 21:07שלום, בתחילת הריון שלישי התגלו לי נוגדני אפלה ללא תסמינים לתסמונת. טופלתי בקלקסן ואספירין. בסוף ההריון התחילה לי פריחה ויומיים אחרי הלידה התפרצה ממש. היום כ7 חודשים אחרי התברר כי מדובר בפמפיגואיד גסטטיונס (על סמך נוגדני 180 ללא שלפוחיות וללא ממצאים בביופסיות). בבדיקת נוגדני אפלה חוזרת עדיין גבוהים. בהנחיית המטולוג ללא טיפול בנוגדני אפלה או המשך מעקב. האם יש קשר בין השניים? האם צריך לעשות בדיקות נוספות או שכדאי להתיעץ עם מומחה אימונולוגיה? תודה רבה מראש על המענההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה נוגדני APLA ומחלת פמפיגואיד מילדותי
פרופ' ננסי אגמון-לוין 16/02/2025 | 15:59שלום לך שתי המחלות הן אוטואימוניות, אם כי זו המילדותית בדרך כלל קשורה בהריון ולא נשנית שלא בהריון. לשאלתך בהחלט יש מקום להערכה אוטואימונית מקיפה - והחלטה על טיפול מונע - במידת הצורך.הוסף תגובה
-
-
LDN טיפול מחלות אימוניות?
טל 12/02/2025 | 09:06היי שאלתי כאן שאלה לפני שבוע לגבי המחלת פרקים שלי + ירידות השמיעה האימונית שהגיבו לסטרואידים בעבר וכבר לא מגיבות והטיפול הביולוגי רק מחמיר. קראתי שLDN יכול לעזור האם זה משהו מוכח? האם כדאי להתייעץ עם הרופא על זה בתור ניסיון כי אין מה להפסיד? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ממליצה להתייעץ עם רופאיך
פרופ' ננסי אגמון-לוין 16/02/2025 | 15:57הוסף תגובה
-
-
אורך זמן להשפעת מדכאי החיסון
יוסי 14/02/2025 | 16:53הי, להשכלה כללית, היתי רוצה להבין כמה זמן מדכאי החיסון הבאים משאירים את המערכת החיסונית מנוטרלת. למשל, לטובת קבלת חיסונים. בהנחה של כל אחד מהבאים בנפרד בלבד: 1. ציטוקסן - נניח 4 טיפולי 1,000 מ"ג. כמה זמן מהטיפול האחרון מערכת החיסונית נחשבת לחוזרת לפעילות סבירה. 2. סלספט - 2x1 גרם ליום. כמה זמן מהפסקת הטיפול. 3. פרדניזון - נניח אחרי פולס של 60 מ"ג, שיורד בהדרגה 50, 40, 30, 25, 20, 15, וכדו - באיזה מינון נחשב ללא משפיע, וכמה זמן במינון הזה מערכת החיסונית משתקמת ברמה סבירה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כמה זמן דיכוי חיסוני - מדכא את מערכת החיסון
פרופ' ננסי אגמון-לוין 16/02/2025 | 15:56שלום יוסי זו שאלה מאוד מורכבת שלא באמת ניתן לענות עליה באופן "כללי" אלא הרבה יותר ב"אופן פרטני" לכל מטופל, לכל משלב טיפולים, ואפילו לכל חיסון - אין דין חיסון שפעת (שהוא עונתי) וחיסונים הניתנים פעם אחת בחיים. אך אני אנסה לתת כיוון לתרופות הניתנות כ"קורס" - בדרך כלל לוקח למערכת מספר חודשים להתאושש בתרופות הניתנות ב"אופן מתמשך" - למשל כמו סלספט - הדיכוי הוא קבוע ומשמעותי , במקרים הללו צריכים לחשב לכל מטופל מתי להתחסן והאם ניתן/אפשרי להפסיק טיפול חיסוני לשבועיים - שלושה לפני חיסון לפרדניזון - ככל שהמינון נמוך יותר הדיכוי קטן יותר עם זאת מינון גבוה נותן אפקט של 3 חודשים ועד 12 חודשים - תלוי במינון כפי שאמרתי זו שאלה מאוד מורכבת ולכן תשובה "נכונה" צריכה להיות בהתייחס למשלב התרופתי וכמובן לנחיצות של החיסון.הוסף תגובה
-
-
הי ד״ר אשמח לעזרה
קרן רחל 10/02/2025 | 20:52שמי קרן בת 25 מגיל 16 אני סובלת בנפיחות פתאומית בפנים ובעת התקף מטופלת בסטרואידים וטלפסט חשובים שזה אנגיודמה כרונית אך בשנה האחרונה התקפים נהיו ממש קשים שיכול לתקף אותי אפילו פעמיים בשבוע (בבדיקות דם לא רואים משהו ממש חריג). אני לקחת קבוע טלפסט ביום , זה ממש מפריע לי לאורח החיים וגם אני לוקחת כל כך הרבה סטרודים אם זה בעירוי בבית חולים או פורטיזן. אשמח אם יש טיפול אחר שיכול לעזור לי .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה "נפיחות בפנים" עם תגובה לסטרואידים
פרופ' ננסי אגמון-לוין 16/02/2025 | 15:49שלום קרן רחל אני חושבת שהדבר החשוב הוא להבין מדוע יש לך את התופעה הזו .... "אנגיואדמה" היא אכן מחלה התקפית אבל יש לה מאפיינים מאוד סגוליים - ואם זה לא זה - אז יש סיבות אחרות ל"בצקת" בפנים שצריך לברר. אני מניחה שבירור נעשה אך אם הבירור אינו מספק - יש מקום להתייעץ עם מרכז גדול לאנגיואדמה שיוכל לברר בדיקות דם, בדיקות גנטיות ועוד. לגבי הטיפול - אנטי היסטמינים כל יום גם יותר מכדור אחד זה בסדר גמור, הרבה סטרואידים זה פחות טוב - ומצדיק טיפולים אחרים - אך שוב נוכל לכוון טוב יותר לאחר הבירור.הוסף תגובה
-
-
משכב לידה אצל מאובחנת sle
אני 08/02/2025 | 18:21שלום פרופ' אגמון, במהלך משכב לידה , אילו סיכונים (אם בכלל) ישנם עבור מאובחנות sle ? אובחנתי ברעלת לאחר הלידה. האם יש קשר ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה משכב לידה וזאבת
פרופ' ננסי אגמון-לוין 16/02/2025 | 15:46שלום לך, משכב הלידה לכל אישה היא תקופה מאתגרת גופנית ונפשית - ולחולות במחלות אוטואימוניות בכלל וזאבת בפרט (גם בתקופה זו תתכן בכשליש מהחולות התלקחות של הזאבת). ולשאלתך לגבי רעלת הריון - כן יש קשר לזאבת , ויש היום כלים למניעה של רעלת בנשים עם זאבת - אבל את אחרי אז זה לפעם הבאה. ומה לעשות במשכב הלידה - קודם כל תשומת לב לשינויים, ומעקב "צפוף" פעם ב4-8 שבועות בדיקות, מעקב של רופא/ת הזאבת שלך וגם אם תהא התלקחות של הזאבת זו לרוב התלקחות קלה שניתן לשלוט בה מזל טוב.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
פטרת בשיער הפנים
-
בדיקות קשורות
-
גזים בדם עורקי ABG
-
הורמון TSH
-
תרופות קשורות
-
דפראסירוקס
-
זרבקסה (ספטולוזאן/טזובקטם)
-
מונחים קשורים
-
אבחון (דיאגנוזה)
-
אוקסלוזיס

פורומים נוספים בתחום
פורוםראומטולוגיה
בפורום ראומטולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר זיו פז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ראומטולוגיהפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםלופוס ומחלות אוטואימוניות
בפורום לופוס ומחלות אוטואימוניות ניתן להתייעץ עם פרופ' ננסי אגמון-לוין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום לופוס ומחלות אוטואימוניותפורוםמרפאת מטיילים רמב"ם
בפורום מרפאת מטיילים רמב"ם ניתן להתייעץ עם ד"ר עמי נויברגר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מרפאת מטיילים רמב"םפורוםגסטרו ומחלות כבד
בפורום גסטרו ומחלות כבד ניתן להתייעץ עם ד"ר שי מטלון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גסטרו ומחלות כבדפורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלב