פורום לופוס ומחלות אוטואימוניות - עמוד 3

-
T cells וB cells איך אפשר לדעת מה מניע את המחלה?
שמואל 02/02/2025 | 10:56שלום אם אני סובל ממחלה אוטואימונית, למשל סרקואידוזיס, כיצד ניתן לקבוע האם היא מונעת בעיקר מתאי T, תאי B, או משניהם? האם קיימות בדיקות דם שיכולות לספק תמונה ברורה יותר על אופי המחלה וכך לסייע בהתאמת טיפול ממוקד ויעיל יותר? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מה הזרוע או הפגועה במחלות אוטואימוניות ?
פרופ' ננסי אגמון-לוין 08/02/2025 | 18:20שלום שמואל אכן יש בדיקות היכולות לסייע באפיון מנגנון או הזרוע/הערוצים העיקריים של מערכת החיסון שאינם תקינים והיום יש ידע רב על המנגנונים הלקויים בכל מחלה אימונית ואוטואימוניות - לא רק איזה תאים אלא גם איזה חלבונים ואיזה מסלולים פגועים. אך כמו בכל צבא מאוד מורכב - לרוב כל זרועות המערכת מופעלים (גם חיל האויר וגם חילות היבשה) - אך יש דומיננטים יותר ויש פחות. למשל במחלות בהם יש הרבה נוגדנים עצמיים כמו זאבת - או תסמונת הנוגדנים האנטי פוספוליפידים - מקובל לחשוב שיש תפקיד מרכזי לתאי B (הם אלה מייצרים נוגדנים) ואילו במחלות אחרות למשל כמו סרקואידוסיס - יש תאי T ומקרופגים המשחקים תפקיד יותר מרכזי.הוסף תגובה
-
-
ירידת שמיעה אימוניות בעקבות טיפול ביולוגי?
טל 03/02/2025 | 00:28ערב טוב פרופסור בן 32 סובל מדלקת פרקים וירידות שמיעה בשתי האוזניים (בעיקר ימין) כנראה על רקע אימוני לפני כשנה קיבלתי רמיקייד שמאוד שיפר את מצבי הדלקתי אך גרם לירידות שמיעה חמורות יותר ומשום מה גם הבולטת לימפה התת לסתית גדלה עם זה. לאחר 3-4 שהפסקתי הבלוטה הסתדרה (מידי פעם היתה מתנפחת) כעת אני שבוע עם אנאקינרה ונראה שאותן תופעות מתחילות. מדוע הביולוגי גורם לשמיעה שלי לרדת במקום לעזור? איך ניתן להתקדם מכאן? רפואי א.א.ג חסרי אונים ומפנים אותי לראומטולוג/אימונולוג אשמח לייעוץ קצר תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ירידה שמיעה וטיפולים ביולוגים
פרופ' ננסי אגמון-לוין 08/02/2025 | 18:11שלום טל מאתגר, ברמה העקרונית - בהחלט ישנם תכשירים ביולוגים היכולים לגרום לירידה בשמיעה , ויש לעיתים אפקטים פרדוקסלים כאשר אותו התכשיר הביולוגי יכול מחד לטפל במחלה ומנגד לגרום לה (למשל רמיקייד יכול לטפל במחלת העור פסוריאסיס , וגם לגרום להופעתה כתופעת לוואי לשימוש בו) אך ברמה האישית - לא ניתן לענות בפורום , זה דורש התאמה בין בדיקות שמיעה טיפולים, מינונים ועוד - ונדרש ביקור מורכב - במרכז שמתמקצע בירידה אוטואימונית בשמיעה.הוסף תגובה
-
-
canakinumab וKINERET הבדלים
דוד 01/01/2025 | 16:41היי פרופסור, רציתי לשאול לגבי ההבדלים בין שתי התרופות – האם שתיהן פשוט פועלות כמעכבות IL-1? בהקשר למחלת מפרקים, ירידות שמיעה על רקע אימוני, ומעורבות כבדית (גרנולומות), האם יש יתרון משמעותי לאחת מהן? קיבלתי טיפול ב-Infliximab, שעשה עבודה חלקית אך גרם לתופעות לוואי משמעותיות, ולכן הוחלט להפסיקו. נראה כי ייתכן ואני סובל מתסמונת דלקתית אוטואימונית לא מאובחנת (undiagnosed auto-inflammatory syndrome). כמובן שקצרה היריעה מלתת תשובה מפורטת במסגרת זו, אך אשמח לשמוע ממך קצת על ההבדלים העיקריים בין שתי התרופות תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הבדלים בין תרופות ביולוגיות
פרופ' ננסי אגמון-לוין 01/02/2025 | 17:49שלום דוד , אכן קצרה היריעה - אך אנסה בקצרה שני התכשירים בולמים את פעולתו של החלבון (ציטוקין ) IL1 - שהוא חלבון מרכזי בהליכים דלקתיים המתווכים על ידי מסלול אימונולוגי ייחודי ציטוקין זה עולה בכל מחלת חום וגם בהרבה מחלות דלקתיות ("אוטואינפלמטוריות" ולאו דווקא אוטואימוניות - יש הבדל בין שתי קבוצות אלה) מחקרים קלינים בוצעו עבור שני התכשיים לא בהכרח לאותן התוויות, ולכן הרישום בישראל (והכיסוי בסל התרופות) שונה מעט בין התכשירים. כמו כן לא בוצעו מחקרים המשווים בין התכשירים עבור מרבית ההתוויות. עם זאת במצבים רבים הרופא/ה המטפל יציעו את אחד משני התכשירים לאותו המטופל. הבדל נוסף ומשמעותי בין התכשירים הוא כי האחד (קנקינומאב) ניתן אחת לחודש/חודשיים (תלוי בהתוויה) והשניה (קינרת) ניתן מדי יום - גם פרופיל תופעות הלוואי שונה בין התכשירים - ולכן אם מטופל אינו סובל או אינו "מגיב טוב" לאחד ניתן לנסות אחר. החלטה לגבי התכשיר - דורשת דיון שלך עם הרופא/ה שלך על כל ה"בעד" ו"נגד" והחלטה משותפת איזה תכשיר, ובאיזה מינון יתאים לך. בהצלחה.הוסף תגובה
-
האם יש תשובה
דוד 19/01/2025 | 00:35שלום פרופסור אשמח לתשובההוסף תגובה
-
-
בדיקות דם אימונולוגיה
שמעון 26/01/2025 | 19:59שלום רב, בתודה מראש על המענה. לפני בערך כחודש פניתי לנוירולוגית עקב תלונות על כאבי ראש. בנוסף לעוד בדיקות, הרופא החליט להפנות אותי לבדיקות דם מקיפות, בהן כאלה שעשיתי לראשונה בחיי, בפרט אימונולוגיה. ברצוני לציין שאני רשה בת 66. היום קיבלתי תשובות סופיות של בדיקות דם, בהן כאלה שלא מוכרות וברורות לי והאמת קצת מדאיגות אותי. אשמח לפענוח מקצועי והכוונה במה מדובר. 1.2 CRP Pr3 ab נורמה Mpo ab נורמה Ro ab anti ssa נורמה La ab anti ssb נורמה Rheumatoid factor quantit קטן מ5 Proteine electrophore b הועבר לבדיקת אימונופיקסציה Immunofixation Test b - באינופיקסציה לא נמצאו monoclonal bands Immunoglobolin m נורמה Immunoglobolin g נורמה Immunoglobolin A נורמה Complement c3 217.8 Complement c4 52.7 אלו הבדיקות לעיונך. בפרט לא מובן לי מה הכוונה" הועבר לבדיקת אימונופיקסציה" ו - באינופיקסציה לא נמצאו monoclonal bands ,בתודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בדיקות אימונלוגיות
פרופ' ננסי אגמון-לוין 01/02/2025 | 17:43שלום לך בבדיקות הנ"ל לא צוינות גבולות הנורמה אבל אם הנורמה של CRP (היא 0.5) - מדד מעט מוגבר תומך במעט דלקתיות (גם רמות C3C4 מעט מוגברות תומכות במצב זה ) - מצב זה אינו ספציפי למחלה ויכול להופיע גם בשל עודף משקל, עישון, ומצבים אחרים - מומלץ לפנות לרופא משפחה להשלמת הערכה (במידה והרמה התקינה בקופת החולים בה בוצעה הבדיקה היא 5 - או אז הבדיקה תקינה ואין צורך בבירור נוסף) לגבי הבדיקה "המטרידה" - היא דווקא תקינה לגמרי , בדיקה זו היא אפיון של חלבוני הדם הקשורים למערכת החיסון ומכונים "גלובולינים" והפרופיל תקין - אז אפשר לנשום לרווחה.הוסף תגובה
-
-
נעילת לסתות + כאב לעיתים בברכיים
MP12 28/01/2025 | 01:25נערה בת 18 סובלת מהשמנת יתר + נעילת לסתות וכאב לעיתים בברכיים בבדיקות הדם שלך התגלו: ESR 44 mm/h ANA PROFILE ראה פרוט להלן הערות והסבר SSB (La) SINGLE <0.2 SSA (Ro) SINGLE <0.2 ANA TITER Pos 1:160 ANA PATTERN Nucleolar DNA (ds) Ab 2.0 IU/ml RIBOSOMAL P Ab <0.2 Sm (anti Smith Ab) <0.2 RNP A <0.2 RNP 68 <0.2 SmRNP <0.2 SSA-60 <0.2 SSA-52 <0.2 CHROMATIN 0.2 Anti Jo-1 Ab <0.2 Scl-70 Ab <0.2 ANTICENTROMERE Ab <0.2 RNP <0.2 מה מורים תוצאות אלו ואילו בדיקות נוספות ממליצה לעשותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תוצאות בדיקות
פרופ' ננסי אגמון-לוין 01/02/2025 | 17:39שלום לך בבדיקה יש עדות לנוגדן עצמי חיובי מסוג ANA - כפי שתארתי בעבר ממצא זה יכול להופיע גם באנשים בריאים - ולכן כשלעצמו לא מאשש מחלה בהחלט יש מקום לבדיקות נוספות במידה ויש חשד קליני למחלה אוטואימונית, לפיכך נכון להגיע למומחה למחלות אוטואימוניות להערכה - ובמידת הצורך להשלים בדיקות. במידה ואין חשד כזה ניתן להמשיך מעקב אצל רופא המשפחה.הוסף תגובה
-
המשך בת 18
MP12 28/01/2025 | 01:34C-REACTIVE PROTEIN 4.16 mg/dL הערות והסבר RHEUMATOID FACTOR < 15.0 האם תוסף תזונה : Solgar, קומפלקס MSM גלוקוזאמין, 120 טבליות יכול להועיל?הוסף תגובה
-
-
חיסון שפעת בהיריון
עזרה בבקשה 17/01/2025 | 10:01היי אני בהיריון ומתלבטת אם להתחסן לשפעת. יש לי אוביאיטיס, פסוריאזיס, ודלקת מפרקים פסוריאזית. כל המחלות יציבות ושנים האחרונות כמעט ואין התקפים ולכן אני לא מטופלת בשום תרופה. כעת אני בהיריון ומפחדת שחיסון שפעת יביא להתלקחות - אחרי חיסון קורונה היתה לי התלקחות משמעותית. האם להתחסן? ואם כן אולי כדאי לקחת סטרואידים במקביל למניעה? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
התחסנתי !
תודה! 24/01/2025 | 10:52תודה על התשובה המפורטת, בזכותה התחסנתי בתחילת השבוע, ולא הייתה התלקחות!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה חיסון שפעת לחולים עם מחלות אוטואימוניות בכלל, ובהריון בפרט
פרופ' ננסי אגמון-לוין 18/01/2025 | 18:09שלום לך חיסון שפעת (כזה שניתן בזריקה והוא לא "חי") נמצא בטוח לחולים עם מחלות אוטואימוניות כולל אובאיטיס ופסוריאסיס - אז כעת כשמהחלה יציבה - ההמלצה היא להתחסן. וזאת בפרט במהלך הריון - ההמלצה להתחסן לשפעת בהריון היא המלצה "חזקה" אז השורה התחתונה - אפשר וכדאי להתחסן (חיסוני קורונה הם חיסונים מסוג אחר - ואכן היו מעט התלקחויות אימוניות סביב החיסונים הללו שהם כידוע חיסוני MRNA - ולא דומים לחיסוני שפעת) והאם לקחת סטרואידים - אין הנחיה כזו לחולים שמחלתם יציבה ונכון שטיפול קצר לא יזיק , אבל הוא לא באמת נחוץ. נ.ב. - כל ההמלצות לעיל נכונות גם לחיסון לשעלת - אותו אפילו חשוב יותר לקבל שכן הוא מגן על הילוד/ה ושתהא לידה קלה.הוסף תגובה
-
-
בדיקת טריפטאז
נדי 16/01/2025 | 14:58שלום עשישת בדיקת טריפטאז התוצאה הייתה 1.53 ug/L האם ערך זה תקין? הבדיקה נעשתה לבירור אנפלקסיס אחרי אכילת פטריות למרות שאינני אלרגית לפטריות שאר בדיקות האלרגיה היו תקינו. אני בת 60 בריאה בדרך כלל. תודה נדיהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בדיקת טריפטז - מעידה על שפעול יתר של תאי פיטום (סוג של תאי מערכת החיסון)
פרופ' ננסי אגמון-לוין 18/01/2025 | 18:51שלום נדי הבדיקה הזו תקינה ( לא תקין זה מעל 11.4) אני מנחשת שהבדיקה הזו בוצעה שלא בזמן התגובה אלא כבדיקת בסיס (בזמן שאת בריאה) , בבסיס - אין בעיה. - אם זה המצב - יתכן שהאימונולוג/ית שמטפלים בך ימליצו על בדיקה חוזרת - בדיקה שכזו מבוצעת בזמן תגובה (אם תתרחש כמובן)הוסף תגובה
-
-
בדיקות דם מערכת המשלים
שמעון 16/01/2025 | 23:08שלום רב ותודה מראש על המענה! אשה כבת 66 , פנתה לנוירולוג עקב כאבי ראש. הרופא החליט לשלוח, בין היתר, לבדיקות דם מקיפות. ב"ה כל הבדיקות בכל הקטגוריות תקינות למעט אימונולוגיה. CRP -1.2 Complement c3-217.8 Complement c4-52.7 ברצוני להבין במה מדובר, על מה יכול להעיד והאם יש סיבה לחשש? ברצוני לציין כי נוטלת אליקוויס , שנה לאחר תסחיף ריאתי, במעקב המטולוג.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה רמות מרכיבי המשלים
פרופ' ננסי אגמון-לוין 18/01/2025 | 18:13שלום שמעון חלבוני המשלים חיוניים מאוד לתפקוד מערכת החיסון והם סמן חשוב למחלות רבות בעיקר מחלות אוטואימוניות בהן רמת המשלים יורדת = רמתם נמוכה - כלומר המערכת משתמשת בהם וזה מעיד על סוג ההפעלה/תקלה של מערכת החיסון. מנגד רמות משלים יכולות להיות גבוהות (כפי שפרטט בשאלתך) - רמות גבוהות הן לרוב ביטוי למצב דלקתי כללי (כמו רמת CRP) - מצבים דלקתיים יכולים להיות במחלות שונות (למשל מחלות זיהומיות) , אבל גם כביטוי לעודף משקל וגורמים מעוררי דלקת אחרים - אך לרוב אינם מבטאים מחלה אוטואימונית. מה עושים - הכי חשוב זה לבדוק האם בדיקות אלה בוצעו בעבר - ומה היה בעבר, וכמובן האם יש סימנים דלקתיים אחרים - אין לי ספק שהנוירולוג המטפל יוכל לסייע ו/או להתייעץ עם נוירו-אימונולוג.הוסף תגובה
-
-
בדיקה אוטואימונית
יעקב 14/01/2025 | 19:40שלום. הופניתי לבדיקת דם עקב חשש למחלה שקשורה למערכת חיסון. וקיבלתי תוצאה ש Antinuclear Ab (IFA) Negative , אבל בהערה כתוב: בוצע בכייל 1:160 . מה משמעות של התוצאה ? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בדיקת ANA - IFA
פרופ' ננסי אגמון-לוין 18/01/2025 | 18:04שלום יעקב קודם כל הבדיקה שלילית - זה טוב - זה אומר שאין לך את הנוגדן האוטואימוני הזה וברמה הטכנית - זו בדיקה שמבוצעת באמצעות מיהול של הדם שלך - במקרה הזה מיהול של 1:160הוסף תגובה
-
-
ליכן פלינופילריס
א.ל 09/01/2025 | 19:23היי, אני בחור שסובל מליכן פלנופילריס/FFA. עברתי עשרות תרופות ב 3 שנים האחרונות וכלום לא עבד. ניסיתי פלקוויניל,הזרקות סטרואידים,ציקלוספורין,מתוטרקסט,בריסיטיניב,סטרואידים בכדורים,עירוי סטרואידים,רקוטאן,דוטסטרייד,פינסטרייד,מינוקסידיל,סלספט,סירולימוס,אוטזלה. כלום לא עבד והמחלה ממשיכה להתקדם. כרגע אני נוטל רינבוק 15 מ״ג כבר חודש ללא שום שיפור. רופא העור אומר להמתין. אני כבר למוד ניסיון ואכזבות. אם זה לא עובד מה ניתן לעשות? אני בחור יחסית צעיר והחיים שלי נהרסו. המחלה הזו גורמת לאיבוד שיער בלתי הפיך והיא בכל זקיק שיער בגוף שלי,בקרקפת ובפנים. ניסיתי כבר 2 מעכבי JAK- בריסיטיניב ועכשיו רינבוק. אם רינבוק לא עובד אילו אופציות לדעתך נותרו? שווה לנסות קסלג׳אנז או litfulo? אין לי שום בעיה לנסות תרופות נסיוניות לחלוטין. איך זה הגיוני ש 3 שנים מנסים תרופות וכלום לא עובד? אני מכיר אנשים עם מחלות אוטואימוניות יותר נפוצות ורובם הגיעו לרמיסיה אחרי שנה בממוצע. אני כבר 3 שנים מנסה. זה לא הזוי ולא סביר? ממש אשמח לשמוע את דעתך. תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ליכן פלינופילריס - מחלה אוטואימונית של זקיק השערה.
פרופ' ננסי אגמון-לוין 11/01/2025 | 19:42א.ל. שלום, התסכול שלך ברור ומובן. ליכן פלנופילריס היא מחלה אוטואימונית עקשנית וקשה לטיפול - של זקיק השערה - אשר אכן פוגעת בזקיק באופן משמעותי וגורמת לנשירת השערה - מרבית הטיפולים נועדו לעצור את התקדמות המחלה, והיעילות שלהם מוגבלת - בדיוק כפי שתארת , מחלות אוטואימוניות הן רבות ושונות מאוד זו מזו - גם בתסמינים וגם בתגובה לטיפולים. מה אני מציעה - לפנות לרופא עור המתמחה במחלות של זקיק השערה להערכה חוזרת ורחבה, הן לגבי האופציות הטיפוליות בישראל, והן לגבי אופציות מחקריות בארץ או בעולם. האופציות שרשמת אפשריות, אך חשוב לאחר שלש שנים להעמיד ציפיות ריאליות.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
פטרת בשיער הפנים
-
בדיקות קשורות
-
נוגדנים לטוקסופלזמה
-
אשלגן K
-
תרופות קשורות
-
דפראסירוקס
-
זרבקסה (ספטולוזאן/טזובקטם)
-
מונחים קשורים
-
אבחנה מבדלת
-
אטופיה

פורומים נוספים בתחום
פורוםראומטולוגיה
בפורום ראומטולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר זיו פז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ראומטולוגיהפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםלופוס ומחלות אוטואימוניות
בפורום לופוס ומחלות אוטואימוניות ניתן להתייעץ עם פרופ' ננסי אגמון-לוין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום לופוס ומחלות אוטואימוניותפורוםמרפאת מטיילים רמב"ם
בפורום מרפאת מטיילים רמב"ם ניתן להתייעץ עם ד"ר עמי נויברגר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מרפאת מטיילים רמב"םפורוםגסטרו ומחלות כבד
בפורום גסטרו ומחלות כבד ניתן להתייעץ עם ד"ר שי מטלון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גסטרו ומחלות כבדפורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלב