פורום גסטרו ומחלות כבד - עמוד 2

-
אבני צואה לאחר ניתוח לכריתת טחורים
יוסי 05/03/2025 | 08:01אני מיואש עברתי ניתוח לכריתת טחורים לפני שבוע ומאז עצירות וכאב בלתי נסבל בשירותים. אני מקפיד לשתות ולא אכלתי כמעט כלום מאז, לא מסוגל. אתמול התעלפתי ליד האסלה ובמיון מצאו אבני צואה והוציאו כמה. מאז היו לי עוד. אני כבר לא מרגיש בן אדם, לא מסוגל לתפקד. מה עושים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אבני צואה לאחר ניתוח לכריתת טחורים
ד"ר שי מטלון 05/03/2025 | 14:12יכול להיות שהסיבה לעצירות הקשה היא תרופות נגד כאבים שאתה לוקח לאחר הניתוח. אם אתה לוקח כדורים דוגמת פרקוסט אוקסיקונטין ממליץ להחליף לתרופה בשם וטרגין שלא גורמת לעצירות . כמו כן כמובן יש לקחת מרככי צואה - תתחיל בנורמלקס 3 פעמים ביום ובמידת הצורך תוסיף אכילה עד שיהיו יציאות רכות מדי יום. לשתות הרבה נוזלים ולאכול ירקות ופירותהוסף תגובה
-
-
כבד שומני וטבליות אלפוזוסין ER טבע 10 מ"ג
יחזקל 04/03/2025 | 17:03אני בן 83 מטופל תופעות של פרה-סוכרת וטריגליצרידים. האורולוג שלי הציע לקחת את התרופה הנ"ל לטיפול בתופעת בריחת שתן וכן לשינה יותר סדירה בלילה. האם התרופה עלולה לפגוע בי בהקשר לכבד השומני שלי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כבד שומני וטבליות אלפוזוסין ER טבע 10 מ"ג
ד"ר שי מטלון 04/03/2025 | 18:40אין השפעה שלילית או חיובית של תרופה זו על כבד שומניהוסף תגובה
-
-
tubulovilous adenoma
אינה 02/03/2025 | 11:31שלום רב, אמא שלי עברה בדיקת קולונוסקפיה. נמצא פוליפ ( small polyp on right colon). תוצאה הסטולוגית tubulovilous adenoma with low grade dysplasia אם אפשר הסבר מה זה אומר. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה tubulovilous adenoma
ד"ר שי מטלון 10/03/2025 | 07:54פוליפים הם גידולים שפירים אשר מוסרים בקולונוסוקפיה בכדי שלא יגדלו ויתפתחו להיות סרטן המעי הגס. האדנומה שהוסרה לאמא שלך הינה פוליפ שפיר (תקין). אם הוסר במלואו אין לו יכולת להתפתח יותר. פוליפ כזה מחייב מעקב בקולונוסוקפיה חוזרת בעוד 3 שניםהוסף תגובה
-
-
ושט הפרעות בליעה
יורם 01/03/2025 | 00:12נלקחה ביופסיה מה הממצא אומר? Fragments of squamous epithelium within normal limits - eosinophils have not been foundהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ושט הפרעות בליעה
ד"ר שי מטלון 01/03/2025 | 09:38התשובה אומרת שהביופסיה תקינה .אין עדות למחלה דלקתית אלרגית של הוושט שהיתה יכולה להיות הגורם לבעיית הבליעה שלךהוסף תגובה
-
-
דקירה מכלי
אפרת 27/02/2025 | 14:45נדקרתי מכלי כשסיימתי לטפל במטופלת. פשוט הכנסתי את זה לשקית ואז זה דקר לי את הכפפה. כשהסרתי את הכפפה ראיתי חור קטן על הכפפה אבל על הכף יד לא ירד דם. חיטאתי עם אלכוהול. אבל כשהסתכלתי טוב טוב ראיתי מין חספוס קטן וכשאני נוגעת שם עם האצבע יש חספוס. אני חוששת מהפטיטיס סי. כי למטופלת אין איידס אז אין סיכוי. להפטיטיס בי אני מחוסנת אבל מה עם הפטיטיס סי מה הסיכוי ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דקירה מכלי
ד"ר שי מטלון 02/03/2025 | 07:26הדיון למעשה שואף לאפס . לצורך העברה צריך שיהיה מגע של דם בדם ולפי מה שאת מתארת אצלך לא היתה פגיעה בשלמות העור. עם זאת בכל מקרה כזה מומלץ תמיד לשלוח מייידית בדיקות דם של המטופלת ושלך - אפילו ברמה הביטוחית. האם נשלחו? במידה ולא - מאחר וידוע לך סטטוס HIV של המטופלת, האם ידוע לך סטטוס הפטיטיס סי שלה? למרות הסיכוי האפסי ניתן אם את חוששת לעקוב אחר תפקודי כבד ונוגדני הפטיטיס סי. מזכיר כי היום להפטיטיס סי יש טיפול מדהים שגורם להחלמה מלאה תוך 8 שבועות של טיפול עם אפס תופעות לוואי אז בכל מקרה אין צורך להיות בחרדה.הוסף תגובה
-
-
בדיקת MRI
סיגל 26/02/2025 | 21:41עקב ציסטות בכבד וחשד לאכינוקוקוס, התחלתי לפני שבועיים לקבל טיפול באסקזול (אמורה לקחת את התרופה חודש, להפסיק שבועיים, ואחרי כן לקחת חודש נוסף). הרופא אמר לי שאני צריכה לעשות בדיקת MRI לכבד ודרכי המרה. א. בטופס ההפניה ל-MRI שהוא נתן כתוב "דרכי מרה MRCP מ.ת." - האם זה אומר שיבדקו גם את הכבד? ב. קיבלתי תור לMRI לעוד 3 חודשים. האם זה בסדר או שצריך לדרוש תאריך מוקדם יותר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בדיקת MRI
ד"ר שי מטלון 27/02/2025 | 10:16בדיקת MRCP היא בדיקת MRI המכוונת לדרכי המרה ולצינורות הלבלב. בMRCP לא מזריקים חומר ניגוד . בבדיקת MRI המכוונת לכבד עצמו ולא לדרכי המרה כן מזריקים חומר ניגוד. לאור זאת יש לשאול את הרופא המפנה מה סיבת הMR. בשאלה של אכינוקוק. בדרך כלל השאלה היא האם ישנה חדירה של הציסטות לתוך דרכי המרה ולכן MRCP מספיק ולא דורש הזרקת חומר ניגודהוסף תגובה
-
-
כאבי בטן חזקים וחריגים
אביתר 23/02/2025 | 21:31שלום רב, התפרצות של כאבים חזקה ביותר, מתחילה בגרפסים עם טעם נורא ולאחר כמה שעות כאב בטן בלתי נסבל ממש קשה, ושילשולים. עובר לאחר כ7 שעות. קולונסקופיה ואנדוסקפיה תקינה. עלה חשד שזה נגרם לאחר שתייה של מיץ גפן (יין קידוש, אפילו טיפה), יין או סוכריות must. לאחר הפסקה עם הנל כבר שנתיים לא סובל מההתקפים האלו. זה הגיוני? ממה זה יכול להיגרם? כבר שנתיים לא סובל מזה לעזרתך אודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תוספת
אביתר 23/02/2025 | 21:37בן 39 אבא נפטר מסרטן לבלב. טריגיליצרידים גבוהים. קולונסקופיה תקינה.הוסף תגובה
-
-
דלקות לבלב חוזרות מציאת פיתרון לבעיה
שירי 27/09/2022 | 21:26שלום בעלי בן 34 סובל בשנים האחרונות מדלקות לבלב חוזרות (סהכ 6 פעמים). עבר כריתת כיס מרה (ללא ממצאים של אבנים), לצערנו דבר זה לא עזר כי לאחר מכן היו עוד 2 התקפים של דלקת לבלב. עבר את הבדיקות הבאות: CT Mri mrcp Eus IGG4 נשלל צליאק נשלל ציסטיק פיברוזיס נשלל מחפשים בנרות רופא בתחום שליווה מטופלים עם דלקות לבלב ומוכן לקבל את זיו כפרויקט עד מציאת פיתרון הבעיה. פרט לדלקות לבלב זיו בחור בריא, אינו מעשן או שותה ועושה ספורט. תודה על הקריאה עד לכאן.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
איך עליתם על זה?
אביתר 23/02/2025 | 21:32שלום, איך עליתם על זה שמדובר בדלקת בלבד? שואל כי גם אני סובל מהתקפים של כאבי בטן נוראיים. תודההוסף תגובה
-
דלקת לבלב חוזרת
ד"ר שי מטלון 18/02/2025 | 14:57ישנן סיבות שונות לדלקת לבלב חוזרת. החל מגורמים מטאבולים דוגמת עודף שומנים , הפרעות במלחים, דרך שימוש בתרופות שונות ועד גורמים גנטים . מאחר ושאלתכן לגבי רופא שמתעסק בתחום זה , ולא שאלה תיאורטית , אשמח לייעץ לכם במסגרת מרפאתית (לפני תפקידי הנוכחי הייתי מנהל השירות למחלות לבלב ודרכי מרה במרכז הרפואי שמיר )הוסף תגובה
-
דלקות לבלב חוזרות
קובי 16/02/2025 | 16:32הי, אשמח לדעת האם מצאת רופא כזה. גם אני סבול מדלקות חוזרות בלבל ואף אחד לא יכול להסביר לי מה הסיבה לכך.הוסף תגובה
-
-
לאחר ניתוח טחורים - כתמי צואה
אלמוגי 22/02/2025 | 01:26לאחר ניתוח טחורים פנימיים מזה שנה וחצי, מזה כמה שבועות אני רואה כי ישנם כתמי צואה בתחתוניי וכי ישנה כמות גזים גדולה. בנוסף לכך מרגיש שריפה בעת הליכה לאורך זמן.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה לאחר ניתוח טחורים - כתמי צואה
ד"ר שי מטלון 22/02/2025 | 11:46הכתמה של התחתון בצואה, תופעה שנקראת soiling , יכולה לקרות לאחר ניתוח טחורים ועלולה לסמן כי ישנה פגיעה בספינקטרים של פי הטבעת. מציע לבצע בדיקה שנקראת מנומטריה אנאלית ובדיקת אולטרסאונד רקטאלית בתור שלב ראשון לצורך הערכת שלמות הסוגרים . לגבי היציאות המרובות. אם זה כך כל חייך - אז מדובר בדבר תקיןהוסף תגובה
-
מתפנה המון בלי קשר לניתוח
אלמוגי 22/02/2025 | 01:34בנוסף בלי קשר לניתוח אני נותן צואה מספר רב של פעמים ביום 5-6 האם זה נורמלי?? ככה התנהלתי רוב חיי, מאז ילדותי שתיתי קולה יום ביום ללא שתיית מרובה מים ורק בשנים האחרונות התחלתי לשתות מים יותר.הוסף תגובה
-
-
תופעות שלשולים אחרי כריתי טחול
אמילי 20/02/2025 | 19:17הבן שלי עבר בגיל 17 כריתת טחול מאז אין לו אורח חיים נורמלי המסכן יודע שאם הוא אמור לצאת הוא לא אוכל , הוא לא יכול לעבוד במשמרות ארוכות כי אז הוא לא אוכל כל היום איך אפשר לעזור לו ?הוא מיואשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תופעות שלשולים אחרי כריתי טחול
ד"ר שי מטלון 20/02/2025 | 21:17האם אתה בטוח שמדובר בכריתת טחול ולא בכריתת כיס מרה? אני לא רואה קשר בין כריתת טחול לשלשול .הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
השמנה
-
תולעים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוחי גידולי קיבה
-
שרוול אנדוסקופי ללא ניתוח
-
בדיקות קשורות
-
תפקודי כבד
-
נוגדנים כנגד אנטיגן הליבה של הפטיטיס B
-
תרופות קשורות
-
סודיום ציטרט + גליצרול + סודיום לאוריל סולפואצטט
-
סודיום פוספאט
-
מונחים קשורים
-
נוהל 106
-
קנבינואידים
פורומים נוספים בתחום
פורוםראומטולוגיה
בפורום ראומטולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר זיו פז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ראומטולוגיהפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםלופוס ומחלות אוטואימוניות
בפורום לופוס ומחלות אוטואימוניות ניתן להתייעץ עם פרופ' ננסי אגמון-לוין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום לופוס ומחלות אוטואימוניותפורוםמרפאת מטיילים רמב"ם
בפורום מרפאת מטיילים רמב"ם ניתן להתייעץ עם ד"ר עמי נויברגר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מרפאת מטיילים רמב"םפורוםגסטרו ומחלות כבד
בפורום גסטרו ומחלות כבד ניתן להתייעץ עם ד"ר שי מטלון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גסטרו ומחלות כבדפורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלב