פורום אקנה – פצעי בגרות - עמוד 170
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
נזק לעור כתוצאה משימוש בפולידין (לת)
שיר 13/11/2011 | 20:51ד״ר שלום רב, בעקבות דלקת שנוצרה סביב הציפורן בבוהן רגלי ערכתי 3 ״אמבטיות פולידין״ במשך 3 ימים, למשך שעה בכל פעם. השתמשתי בפולידין ״בעל פעילות אנטיפסטית לחיטוי העור לפני ניתוח״. בתום 3 ימי ״טיפול״ התייבש העור בכף הרגל והתחושה היא כאילו העור הפך לנייר בצבע כתום עז. התחושה נוראית וכל קרם שמרחתי על הרגל לא הועיל למרות שחלפו כבר 4 ימים מאז שהפסקתי עם בפולידין. אודה על קבלת עצתך בנושא. תודה.פתח בחלון חדש -
אפססים בגב
רחל 09/11/2011 | 15:15לרופא שלום ! הנני בת 54 מטופלת באלטרוקסין 800 מ"ג לשבוע וכן בנורמיטן 25 מ"ג ופרבסטטין 20מ"ג . מזה כמה שנים, מדי פעם , יוצא לי אפסס עם חומר שומני בפנים וכשלוחצים יוצא שומן לבן צהבהב וריחו לא נעים . לפעמים לא כואב ולפעמים זה כואב . רציתי לדעת מדוע התופעה הזו ? האם זה קשור לתרופות . ומה ניתן לעשות על מנת שלא יופיע שוב תודה מראש על תשובתךפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אפסס בגב
דר' שמואל יורב 10/11/2011 | 14:07הי רחל עליך לקבל אנטיביוטיקה לדלקת .אנא פני לרופא עור לטפל באפססים ובמקביל תבדקי אצל רופא המשפחה האם ללקיחת התרופות יש השפעה
-
-
פצעונים- ילדה בת 11
מרב 08/11/2011 | 18:28שלום רב, בתי כמעט בת 11 והחלו להופיע אצלה נקודות שחורות על האף ואף פצעונים קטנים אחת לתקופה. בתור אמא שסבלה מאקנה בגיל ההתבגרות (ועד היום יש לעיתים פצעים) אני בחרדה גדולה לגביה. שאלתי: 1. האם הופעת הפצעונים היא התחלה של אקנה, ואם כן, מתי כדאי לגשת לרופא עור? האם ניתן למנוע את התפשטות הפצעונים למשהו חמור יותר? 2. האם התחלת ניקוי הפנים אצל קוסמטיקאית יכול לעזור?פתח בחלון חדש-
09/11/2011 | 11:23תודה רבה!!
-
תשובת מומחה פצעונים
דר' שמואל יורב 09/11/2011 | 08:40מירב בוקר טוב שמח על שאלתך .! היא חשובה מאד !. אקנה היא מחלת עור!!!! רצוי דבר ראשון להגיע עם הילדה לבדיקה אצל רופא עור שיודע לטפל נכון בה. העין המקצועית אמורה לעשות את ההבדל! במידה זה רק"שחורים" קומודונים ניתן לגשת לטיפול אצל קוסמטיקאית טובה. ולא רצוי שתהיה בטיפול אצל מומחה .בהצלחה
-
-
ראוקוטן
אוסקר חנה 08/11/2011 | 15:25ד"ר שלום ברצוני לדעת איזה מזונות אסורים בזמן לקיחת ראוקוטןפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה רואקוטאן
דר' שמואל יורב 09/11/2011 | 08:35חנה בוקר טוב אין איסור על מזון מסוים בעקרון צריכים להפחית שומנים וסוכרים
-
-
קרטוזיס פילאריס ואקנה
שי 01/11/2011 | 10:28שלום, אני בן 24 ויש לי אקנה בגב וקרטוזיס פילאריס בגב,בידיים ובירכיים. הלכתי לרופא עור על מנת לטפל באקנה והוא המליץ לי על טיפול רואקוטן 20 מ"ג פעם ביום. אני חושש כמובן מתופעות הלוואי הקשורות בנטילת הכדור אך בעיקר מהחשש שטיפול בכדור זה עלול להחריף את הקרטוזיס או לגרום להתפשטותו לאזור הפנים. האם באמת קיימת השפעה בעקבות נטילת הכדור? במספר פורומים אנשים ציינו שזה החריף/התפשט עקב נטילת הכדור אך האיזוטריטינואין מאזן את יצירת הקרטין ולכן לא ברור לי איך זה יכול להשפיע לרעה. כמו כן, השתמשתי ב-Minocycline בעבר על מנת לטפל באקנה. במהלך הטיפול החלו להופיע כתמים שחורים בשפתיים ובחלל הפה. אני מניח שההיפרפיגמנטציה נגרמה משימוש במינוציקלין(לא השתמשתי בתרופות אחרות במקביל). הספקתי את הטיפול והכתמים נעלמו. השאלה היא האם שימוש ב-Roaccutane יכול לגרום גם להיפרפיגמנטציה? והאם זה יכול להיות קבוע? תודה מראש.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה המשך שאלה
דר' שמואל יורב 09/11/2011 | 07:47כן -
המשך שאלה
שי 04/11/2011 | 12:49הקרטוזיס פילאריס יכול לחזור להופיע במקומות שלפני כן לא היה? (למשל בפנים) או שאין סיכון כזה? תודה. -
תשובת מומחה קרטוזיס פילאריס ואקנה
דר' שמואל יורב 02/11/2011 | 09:08שי שלום נכון הרואקוטאן יטפל גם באקנה וגם בקרטוזיס השיפור בקרטוזיס לתקופה זמנית ברגע שתפסיק לקחת יכול להיות שיחזור. המינוציקלין יכול לגרום להיפרפיגמנטציה לא תופעת לוואי של רואקוטאן.
-
-
מינון רואקוטן
רעות 02/11/2011 | 12:21ד"ר יורב שלום, רציתי לדעת איך נקבע המינון של הרואקוטאן? תודה,פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מינוןמרואקוטאן
דר' שמואל יורב 02/11/2011 | 13:29רעות שלום המינון נקבע על פי משקל הגוף וכמובן מצב האקנה
-
-
אקנה (לת)
ליאור2 27/10/2011 | 02:11שלום רב, בן 32 סובל מאקנה בינונית בגב ובכתפיים לפי רופא עור שראה אותי. הרופא הראשון פרטי נתן לי מינוציקלין 50 מ"ג לחודשיים, ואמר לי שאולי בהמשך יעלה לי את המניון. בינתיים, אני מרגיש אקנה נוספים אמנם מעט גם בחזה ובבטן, וזה לא היה לי. רופא שני של קופ"ח אליו הלכתי אמר לי שמינוציקלין לא עוזר וכשמפסיקים האקנה חוזר, והוא אמר שהטיפול היחיד שעובד לאקנה זה רואקוטן. אני בהחלט בהתלבטות נוכח הדעות השונות. אנימצד אחד רוצה לסיים עם האקנה ביעילות. אודה לתשובתך על 2 השאלות הנ"ל: 1. האם נכונה הטענה של רופא הקופה שמינוציקלין בטח במינון של 50 מ"ג לא יעזור לי ואם כן יעזור כשאפסיק בד"כ זה באמת חוזר ? 2. האם העובדה שאני מתאמן בחדר כושר וגורם לגודש של בלוטת החלב משיעה על יכולת הגוף להתרפא מהאקנה או ממה שהרופא הגדיר מצב של דלקת בבלוטת החלב על גבול האקנה ? תודה רבה. ליאורפתח בחלון חדש -
בעיית עור - progressive macular hypomelanosis
רני 25/10/2011 | 22:16שלום לפני כמה חודשים התחילו לי נקודות לבנות על הגב,בעבר היו לי כתמים כאלה בגב שבאמצעות טיפול של סבוסל נעלמו בקלות. במקרה הזה סבוסל לא עזר אז עשו לי ביופסה והתוצאות הובילו לתופעה שנקראת progressive-macular-hypomelanosis. הנקודות התרבו ומתחילות להופיע בכתפיים ובחזה. נאמר לי שיש טיפול אנטיביוטי של clindamycin. הציעו לי או לקחת אותו במשחה או בכדורים. קראתי קצת על התרופה ואני רואה שיש לה תופעות לוואי רבות וקשות של פגיעה במעי הגס בחילות מרובות וכדומה. אני לא יודע באיזה אופציה לבחור,אני מפחד שהתופעה תתפשט לי על כל הגוף.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה pmh
דר' שמואל יורב 27/10/2011 | 00:08רני שלום תמרח בבוקר דלקיס-טי בתמיסה ובערב דואק ג'ל אם אתה מפחד דרך הפה .כמו כן ניתן לעשות טיפול פוטותרפי עם uva שאל את רופא העור שלך
-
-
פיגמנטציה לאחר טיפול באקנה
אביבית 25/10/2011 | 13:56שלום ד"ר יורב, השתמשתי במשחות נגד אקנה וקרם הגנה נגד שמש ויש לי פיגמנטציה, מה עושים?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פיגמנטציה לאחר טיפול באקנה
דר' שמואל יורב 25/10/2011 | 21:28אביבית שלום בקשי מרופא העור מרשם למשחה כנגד בפיגמנטציה
-
-
הסרת שיער ורואקוטן
חני 25/10/2011 | 13:52שלום, האם ניתן לעשות טיפולים של הסרת שיער בזמן שימוש ברואקוטן? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הסרת שיער
דר' שמואל יורב 25/10/2011 | 21:26חני ערב טוב אפשרי רק בלייזר ובזהירות אסור באפילציה או שעווה
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים