פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 247
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
תחושות של שריפה בראש בצידו הימני26/07/2012 | 12:48שלום, בחודש האחרון אני סובלת מהרגשה של שריפה בצד ימין וכן בהרגשה של תחושה של מכה ולחץ על העין הימנית אשמח לקבל ייעוץ בנושא או למי לפנות התחושות הן הולכות וחוזרותהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תחושה של שריפה ולחץ
דר' דניאל עובד 26/07/2012 | 15:03התיאור שלך יכול להתאים למיגרנה, כדאי לפנות לנוירולוג או מרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תחושה של שריפה ולחץ
-
כאב נסבל שנמשך כבר יומיים26/07/2012 | 13:30שלום ד"ר, מזה יומיים אני סובל מכאב ראש קל יחסית באזור קדמת הראש (רקות, מצח, מאחורי העיניים) שמחמיר בדר"כ לקראת שעות הערב. הכאב מחמיר ממש כשאני מתכופף (הראש פונה כלפי הרצפה) וזה מרגיש כאילו פתאום יש לי לחץ בתוך הראש. לקחתי אדוויל שעזר קצת אבל עדיין המשכתי להרגיש כאב קל, קראתי על הנושא וזה מרגיש לי כמו כאב שנובע ממתח אבל העניין עם ההיתכופפות שמגבירה את הכאב מדאיג... תודה מראש!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש מחמירים עם הטית הראש קדימה
דר' דניאל עובד 26/07/2012 | 15:01כאבי ראש מחמירים עם הטית הראש קדימה יכולים להתאים לסינוסיטיס, אם גם מלווים בנזלת, ליחה וכו'. כדאי בכל מקרה להיבדק ע"י רופא. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש מחמירים עם הטית הראש קדימה
-
כאבי ראש קלים26/07/2012 | 10:21שלום, בן 36. בשבועיים האחרונים אני סובל מכאבי ראש קלים עד בינוניים שלא עוברים. הכאב הוא לא נוראי אבל הוא תמיד שם. לא עובר לשנייה. הכאב מחמיר קצת ולאחר זמן מה חוזר להיות כאב קל. בנוסף, קרה לי לפני כמה ימים, בפעם הראשונה בחיי, עווית שרירים/SPASMS בקדמת הראש והמצח. אשמח לייעוץ. תודה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש קלים
דר' דניאל עובד 26/07/2012 | 15:00ייתכן שמדובר בכאבי ראש מסוג Tension, הטיפול הוא יחסית פשוט. גם דיקור רפואי יכול לעזור. כדאי לפנות לרופא נוירולוג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש קלים
-
המיגרנות שלי ואני25/07/2012 | 14:43המיגרנות לא מפסיקות! יש לי כאב ראש מטורפים שבגללם אני כבר שלושה חודשים בבית, ברמה שאנ לא יכולה להריןם את הראש. הייתי אצל רופאים מובילים בתחום בבאר שבע, עשיתי MRI של הראש וכעת אני מחכה ל MRI של הגב והצוואר. ב MRI של הראש לא מצאו כלום, גם לא ב EEG. אני מיואשת, צריכה משוה שיגרום לי להפסיק את כאבי הראש או לאתר את המקור כי נמאס לי!! איך אפשר יהיה לעזור לי?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מיגרנות
דר' דניאל עובד 25/07/2012 | 15:49אפשר יהיה לעזור לך אם תגיעי למרפאת כאבי הראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיגרנות
-
כאבי ראש לאחר פעילות בחדר כושר25/07/2012 | 08:37אני מתאמן מזה שנה וחצי לאחרונה כאשר אני מתחיל את האימון מתחיל לי עבי ראש חזקים ושאני ממשיך באימון מאומץ זה רק הולך ומחמיר מה עליי לעשות?? ואני במשך היום שותה המון מים כך שאין מצב שזה מחוסר נוזלים.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש בפעילות גופנית
דר' דניאל עובד 25/07/2012 | 09:04אתה מתאר כאבי ראש מסוג exertional headache, הטיפול הוא די פשוט- כדור נוגד שלקת מסוג ספציפי כחצי שעה לפני אימון, כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תיקון
דר' דניאל עובד 25/07/2012 | 09:04נוגד דלקתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש בפעילות גופנית
-
כאב חזק בצד ימין שמקרין לעין23/07/2012 | 22:40מזה חודש אני כבר סובל מכאבי ראש חדים בצד ימין שמקרין על עין ימין לא ממושכים שמופיעים לעשר דקות רבע שעה ונעלם בהדרגתיות אחרי נטילת משכך כאבים... כאב שמופיע כמה שעות אחרי התעוררות משינה... עשיתי בדיקות דם והתוצאות תקינות לחלוטין כמו כן עשיתי בדיקת עיניים אצל רופא מומחה כמו כן לדעתו התוצאה תקינה... הכאב בא והולך וכמו כן לא כל פעם שמופיע מקרין לעין, אין בחילות ואין התעלפויות הכל כרגיל.. כמו כן לא כל פעם הכאב מופיע באותה עוצמה.. תור לנוירולוג נקבע לעוד חודש אך הכאבים כבר בלתי נסבלים כמו7 כן החרדה מהכאבים עצמם ... מה זה יכול להיות??? מה יכולה להיות האבחנה של כאב כזה???הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש במחצית ראש
דר' דניאל עובד 23/07/2012 | 22:48כאב במחצית ראש יכול להיות מיגרנה, כאבי ראש תעוקתי, סינוסיטיס, המיקריה כרונית ועוד. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש. בהצלחה...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש במחצית ראש
-
כאבי ראש23/07/2012 | 13:01מזה 10 חודשים סובלת מכאבי ראש חזקים הבאים והולכים בעוצמה רבה. נשלחתי לכל הבירורים כולל סיטי והכל יצא ב"ה בסדר. יש לי תור לנוירולוג. בנתיים...אני לא בן אדם. פעם כואב מעל העין ופעם ברקה השמאלית. מה לעשות עוד??הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 23/07/2012 | 21:38זה מרגיע שבדיקת ה- CT תקינה, אך אני מסכים שצריך לפנות לנוירולוג לבירור וקביעת אבחנה. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
פוליפ רקמה רכה בסינוס המקסילרי הימני22/07/2012 | 02:13שלום, אני בת 39, סובלת מכאבי ראש ממוקדים בצד ימין, מלווים בטשטוש בראיה. עברתי בדיקת סי.טי שממצאיה הם כדלקמן: חדרי המוח והחללים התת-עכבישים הסולצים והציסטרנות הבאזליות הודגמו שמורים. מרקם המוח הודגם תקין. אין עדות לסימני לחץ. אין עדות לאזורי האדרה פתולוגים. מבנה גרמי תקין של עצמות הגולגולת בפנים. פוליפ רקמה רכה בסינוס המקסילרי הימני בגודל 1.1 ס"מ. אוורור תקין של חללי הפנים תאי המסטואיד וחללי האוזן התיכונה משני הצדדים. שאלתי היא: האם הפוליפ עשוי לגרום לאותם כאבי ראש? האם יש להוציאו? אם כן, כיצד מתבצע ההליך? תודה, רחלהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פוליפ
דר' דניאל עובד 22/07/2012 | 10:43רחל שלום, כדאי לשאול בפורום אא"ג....בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פוליפ
-
כאב ראש חד18/07/2012 | 19:45בחודשים האחרונים אני מרגישה מידי פעם כאב חד ומהיר בצד השמאלי האחורי של הראש (תמיד באותו מקום)הכאב הוא חד ומגיע כמו פולס, רוב הפעמים אני מרגישה אותו במהלך פעילות גופנית אירובית ולפעמים במנוחה, את הכאב אני מוכנה לסבול אבל האם זהו סימן לבעיה ממשית?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
כאב ראש חד
19/07/2012 | 12:28תודה רבה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש חד
דר' דניאל עובד 19/07/2012 | 12:14ייתכן שמדובר בדלקת של עצב שטחי בקרקפת או כאבי ראש מסוג ice pick like, זה לא מסוכן, אבל כדאי לפנות לרופא נוירולוג...הוסף תגובה
-
כאב ראש חד
-
עזרה באבחון - האם זה כאב ממתח?16/07/2012 | 20:41ד"ר עובד שלום אני סובלת מזה שבוע מכאב ראש בחלק האחורי של הראש. לעיתים הכאב עובר לקדמת הראש, קצת מעל הקודקוד. אין לי כאבי צוואר ואין החרפה כתוצאה מסיבוב הצוואר, אין תחושה של "רצועה" סביב הראש, אין החרפה כתוצאה מאור, פעילות גופנית קצת מקלה. הכאב מוקל עם לחיצה חזקה על המקום הכואב. בהתחלה הכאב הגיע בצהריים אבל מהר מאוד התחיל להופיע מרגע ההתעוררות ועד רגע השינה. אין לי לחץ דם גבוה (62/103) אני סובלת מאוד ומאוד קשה לי לתפקד בעבודה. האם התיאור שנתתי מתאים ל"כאב מתח"? תודה רבה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טיפול
דר' דניאל עובד 19/07/2012 | 12:15כפי שכתבתי קודם, כדאי לפנות קודם כל לבירור, ורק אח"כ לחשוב על אופציות טיפול. אם אכן יוכח שזה Tension, טיפול בדיקור יכול לעזור רק אם נעשה כמו שצריך ע"י מטפל שיודע לטפל בכאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול
דר' דניאל עובד 19/07/2012 | 12:11כפי שכתבתי קודם, כדאי לפנות קודם כל לבירור, ורק אח"כ לחשוב על אופציות טיפול. אם אכן יוכח שזה Tension, טיפול בדיקור יכול לעזור רק אם נעשה כמו שצריך ע"י מטפל שיודע לטפל בכאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
האם עיסוי צוואר ושכמות יכול לסייע?
19/07/2012 | 08:06אני גם מטופלת בדיקור.. אם לא מה עוד אפשר לעשות? זה ממש משתק... תודה!!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קלונקס
דר' דניאל עובד 17/07/2012 | 15:45לא הייתי בוחר בקלונקס לטיפול בכאבי ראש מסוג tension...הוסף תגובה
-
תודה
17/07/2012 | 14:54האם כדורי שיכוך חרדות כקלונקס יכולים לסייע? (ולגבי התיאור - לא רציתי להשאיר שאלות פתוחות :-))הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש
דר' דניאל עובד 17/07/2012 | 10:17התיאור שלך (המפורט להפליא) יכול להתאים לכאבי ראש מסוג tension, אך לא ניתן לקבוע אבחנה ללא בדיקה נוירולוגית מקיפה כולל בדיקת קרקעית העיניים. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש
דר' דניאל עובד 17/07/2012 | 10:17התיאור שלך (המפורט להפליא) יכול להתאים לכאבי ראש מסוג tension, אך לא ניתן לקבוע אבחנה ללא בדיקה נוירולוגית מקיפה כולל בדיקת קרקעית העיניים. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- כאב שלאחר פגיעה עצבית
- היפוטוניה
-
בדיקות קשורות
- חומצה היפורית בשתן
- חומצה מנדלית בשתן
-
תרופות קשורות
- ביפרידן
- אקמול פוקוס
-
מונחים קשורים
- אידוי קנאביס רפואי
- פיזיולוגיה
רופאים בתחום
ד"ר ורד ליבנה
נוירולוגיה
5.0
( 7 חוות דעת )
"ניכרת מקצועיות ובקיאות בתחום.
גישה נעימה ומכבדת"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים