פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 246
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
סחרחורות08/08/2012 | 01:46מה ההבדל מבחינה אבחנתית בין סחרחורות בהן הראש מסתובב סביב החדר או החדר סביב הראש? תודה,ליליהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
סחרחורות
דר' דניאל עובד 08/08/2012 | 12:21זהו פורום של כאבי ראש, אבל אענה לך: סחרחורות בהן הראש מסתובב נקראות dizziness ולרוב אינן קשורות במחלה נוירולוגית, לעומת סחרחורות בהן החדר מסתובב הנקראות Vertigo שיכולות להיות על רקע מחלה נוירולוגית, או איבר שיווי המשקל.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סחרחורות
-
mri לילדה23/07/2012 | 17:05שלום הבת שלי סוסלת מכאבי ראש ממושכים וכאבי שרירים בלסת שלחו אותה לעשות את הבדיקה הנל ילדה בת 8 רציתי לדעת איך הבדיקה מתבצעת לילדים ומה בדיוק בודקים שם? רשמו גם שלילת sol לאחר בדיקת mpd ? njfv k,aucv cvesoהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
MRI לילדה
דר' דניאל עובד 23/07/2012 | 21:41כמו במבוגרים, מכניסים למכשיר גדול, וצריך להימנע מלזוז במשך כ-30 דקות. עיתים דרוש טשטוש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
MRI לילדה
-
כאב ראש מקבצי ומחזור השינה04/08/2012 | 15:18שלום, בזמן האחרון הפכתי בין היום והלילה, האם יתכן כי הדבר גורם להתקפי כאבי הראש לחזור? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שינוי שעות השינה
דר' דניאל עובד 04/08/2012 | 15:43בהחלט כן!!!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שינוי שעות השינה
-
אישור תרופה לקלאסטר16/07/2012 | 15:25ד"ר עובד שלום, עוד לא קיבלתי תשובה לגבי התרופה אך הפנו אותי אלייך (פניות מטופלים באינטרנט) לבדוק אם קיבלת תשובה ישירה מהם,אני מניח שלא אבל חשבתי לנסות בכל מקרה. ברישומי משרד הבריאות אפילו לא נקלטתי כבעל המלצה (כלומר ממתין לתשובה) , האם תוכל להעביר את ההמלצה דרך הטופס המקוון? צר לי להטריח אותך אבל אין לי אפשרות לעשות את זה בעצמי. משה ציוניהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
אשמח לשמוע לגבי אופציות טיפוליות נוספות
03/08/2012 | 20:46chicoable@gmail.comהוסף תגובה
-
כמי שסובלת כרונית מקלסטר אני מטופלת ב2 תרופות שהעלימו לי את הכאבים!!
02/08/2012 | 19:48השאר מייל ואכתוב לך אם תרצההוסף תגובה
-
אגיע למרפאה מחר
25/07/2012 | 17:37נראה לי שלא השגתם אותי בגלל שהחלפתי מספר 0584447070 תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אין בעיה
דר' דניאל עובד 25/07/2012 | 16:16ניסינו ליצור איתך קשר בטלפון כולל השארת הודעה ולא חזרת. חסרים פרטים. אולי זה רעיון טוב שתגיע למרפאה...הוסף תגובה
-
האם שלחת?
25/07/2012 | 15:51אני יודע ששיגעתי אותך, אבל שיגעו אותי. גם אם שלחת זה לא נקלט במערכת שלהם, צריך לשלוח מספר פעמים להציק ולוודא הגעה. אני אשמח להגיע למזכירתך,לצלם את הטופס הממולא ולעדות זאת בעצמי. ממתין לאישורך. תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לא הבנתי
דר' דניאל עובד 21/07/2012 | 10:53אני אעשה, אין צורך להגיע...הוסף תגובה
-
לא הבנתי:)
21/07/2012 | 10:47לא הבנתי אם התכוונת לומר "אעשה זאת ביום א'" או לחילופין "עשה זאת ביום א' - כלומר שאגיע לקליניקה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קיבלתי
דר' דניאל עובד 20/07/2012 | 21:57קיבלתי ממשרד הבריאות מכתב עם הנחיות, עשה זאת ביום א...הוסף תגובה
-
גם לזה הם מודעים במוקד.....יש פתרון סופי
19/07/2012 | 15:53הם אומרים שצריך להדפיס את הטופס, למלא אותו בכתב יד ולשלוח לפקס 03-5081263.(עם חותמת רופא מומחה) במידה וזה לא נוח לך אגיע אליך עם הטופס המודפס על מנת שתמלא אותו במקום, כך גם יהיה לי עותק.(למרות שאני מעדיף שזה יישלח כמה שיותר מהר) הבירוקרטיה שלהם יותר קשה מההתקפים. תודה, ד"רהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טופס מכוון
דר' דניאל עובד 19/07/2012 | 12:16יש בעיה למלא טופס מכוון לשימוש בקנאביס רפואי מבית החולים לניאדו...הוסף תגובה
-
התקשרו אליי הבוקר
18/07/2012 | 17:06ואמרו שלא יילקחו בחשבון המלצות שאינן על גבי הטופס המקוון.הוסף תגובה
-
תודה
17/07/2012 | 14:49רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אישור תרופה
דר' דניאל עובד 17/07/2012 | 10:21לא קיבלתי אישור, אנסה להעביר את ההמלצה דרך הטופס המקוון. בהצלחה.הוסף תגובה
-
אשמח לשמוע לגבי אופציות טיפוליות נוספות
-
שתן כהה במהלך מחלה ויראלית01/08/2012 | 23:12שלום ד"ר, אני בן 35. מזה מספר ימים סובל ממחלה ויראלית (חום גבוה, כאבי שרירים, חוסר תיאבון ועוד). מאחר ובתחילה המחלה התייבשתי, שתיתי ביממה האחרונה שני ליטר מיץ תפוזים. השתן שלי עדיין מאוד כהה (צהוב כהה על גבול החום). האם עלי לחזור לרופא?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שתן כהה
דר' דניאל עובד 02/08/2012 | 13:54זה לא הפורום המתאים להעלות את שאלתך...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שתן כהה
-
שלום30/07/2012 | 08:16האם טיפול בבקלוסל 10 1.5 ליום יכול לפגוע בתפקוד מיני/זקפה....הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בקלוסל
דר' דניאל עובד 30/07/2012 | 16:27לא מוכרת לי תופעת לוואי כזוהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בקלוסל
-
התקף של זרם חשמלי בחלק האחורי של המוח30/07/2012 | 12:20ד"ר עובד שלום, מדי כמה לילות בזמן שכיבה, פתאום אני חש ב"התפוצצות" - זה מה שאני מרגיש, והכל כאילו מתכווץ, וזה כואב ומפחיד. זה שילוב של זרם חשמלי חזק והתקף. זה מפחיד אותי. תודה מראש. אריההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
זרם חשמלי
דר' דניאל עובד 30/07/2012 | 16:27אריה שלום, כדאי לפנות לנויורולוג, לשקול הפנייה למעבדת שינה. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
זרם חשמלי
-
כאבי ראש הנמשכים שבועיים26/07/2012 | 21:02שלום ד"ר. אני בן 25. לפני כשבועיים הופיעו אצלי כאבי ראש. הכאבים בדר"כ בצד ימין של הראש בין האוזן לקודקוד בקרקפת, אך הם מופיעים גם במקומות אחרים בראש (באזור המצח, מעל הצוואר ולפעמים גם בצד שמאל של הראש). הכאבים נסבלים, אינם חזקים, משהוא בין קל לבינוני אך זה עדיין די מפריע. כדאי לציין שבסמיכות להופעת כאבי הראש הצטננתי, מה שהתבטא בגרון כואב למשך יום-יומיים ולאחר מכן שיעול יבש שנמשך עד עכשיו. בשום שלב לא היה לי חום, ולחץ הדם תקין. בנוסף, אני לא יודע אם זה קשור, אבל יש לי כאבי צוואר שהם מלווים אותי כבר כמה חודשים ולדעתי הם נובעים מישיבה ממושכת בצורה לא נוחה באוטובוסים. נבדקתי על ידי רופא משפחה שבדק לי תגובת אישונים לאור, רפלקסים וכל מיני תרגילי יציבות והוא אמר שנראה לו שהכל תקין ושזה כנראה וירוס. האם זה סביר שזה וירוס כשאין לי חום? וכמה זמן אני צריך לחכות לפני שאני חוזר לרופא שוב? תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים במחצית ראש מימין
דר' דניאל עובד 28/07/2012 | 21:09כאבי ראש במחצית ראש לא נובעים ממחלה ויראלית, אלא אם מדובר על בדלקת במערות הפנים (סינוסיטיס) באותו צד. אם יש גם בנוסף נזלת, ליחה או שיעול, כדאי לבדוק אפשרות זו אצל רופא אא"ג. בכל מקרה מומלץ להיבדק ע"י נוירולוג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים במחצית ראש מימין
-
תוצאהבבדיקת עיניים לילד בן 628/07/2012 | 17:18בבדיקה לאחר הרחבת אישונים- טשטוש גבולות קל ובעין ימין הרמה של הדיסקההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בדיקת עיניים
דר' דניאל עובד 28/07/2012 | 21:02מומלץ לפנות בהקדם עם ממצאים אלה לרופא המטפל או נוירולוג ילדים. בדרך כלל צריך לבצע הדמייה מוחית- MRI או CT ראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקת עיניים
-
כאבי ראש וזרמים באוזניים24/07/2012 | 22:54ד"ר שלום אני בן 30 בד"כ בריא .לפני כארבעה חודשים החלו להופיע לי כאבי ראש בחלק העליון של הראש בלבד - באזור מרכז הראש - מקודקוד הראש ועד המצח .האזור מאופיין בהרגשה של התכווצות עזה מאוד .רק שאני שוכב הכאב ותחושת ההתכווצות נרגעים.התחושה מלווה אותי כל יום מהבוקר ועד הערב . לאחרונה הופיעו לי גם זרמים באוזניים המלווים בכאבים ותחושת כאב בפנים ובעיקר בתעלות האף . עשיתי בדיקת CT - יצאה תקינה . בדיקת EEG - תקינה . הנוירולוג ציין כי הבדיקה הנוירולוגית תקינה הרופא הביא לי אלטרול - לא עזר . בדיקות דם שעשה לי גם יצאו תקינות . אני אובד עצות .אשמח לשמוע חוות דעתך .הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 25/07/2012 | 10:40אם כפי שתארת כאב הראש נעלם בשכיבה, זה יכול להתאים ללחץ נמוך של נוזל השדרה וצריך לבדוק את זה...הוסף תגובה
-
תגובה
25/07/2012 | 09:19ד"ר שלום תודה על ההתייחסות .האם יש לך השערה/אבחנה במה מדובר ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אובד עצות
דר' דניאל עובד 25/07/2012 | 08:22במקרה שלך אני ממליץ בחום לפנות למרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- מחלת הכאב הכרוני
- מיאסטניה גרביס
-
בדיקות קשורות
- מבחן טובה
- צפלוגרם
-
תרופות קשורות
- קלדריבין
- ריזאטריפטאן
-
מונחים קשורים
- אטרופיה
- יק"ר
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים