פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 248
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
כאב ראש19/07/2012 | 02:22שלום, רציתי לדעת אם כאבי ראש כתוצאה משרירים תפוסים יכול לגרום לתחושת אי יציבות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אי יציבות
דר' דניאל עובד 19/07/2012 | 12:12אם המקור הוא משינויים בעמוד השדרה הצווארי אז בהחלט...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אי יציבות
-
שלום17/07/2012 | 09:29לוקח שבועיים בקלוסל 10 לאחר שבוע שלקחתי חצי כדור בוקר חצי ערב העליתי לחצי בוקר ,1 ערב כמובן בהוראת נוירולוג הקטע הוא שאין שום שיפור בכאבי הראש הנ יש טעם לקחת עוד לדעתך? או כדאי להתחיל להוריד בהדרגההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בקלוסל
דר' דניאל עובד 17/07/2012 | 15:46כי עלולה להופיע תגובה מאוחרת...הוסף תגובה
-
הי
17/07/2012 | 11:14ד''ר-מדוע אחרי 2 שבועות אם אין שום שיפור ואני מדגיש שום שיפור צריך לקחת עוד שבועיים? מה הההסבר-הגיון?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בקלוסל
דר' דניאל עובד 17/07/2012 | 10:09אין צורך להעלות יותר מכדור וחצי ביום, אם לאחר 4 שבועות טיפול אין הטבה, כדאי להפסיק בהדרגה...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בקלוסל
-
ראש וצווארעדי 11/07/2012 | 16:37שלום לך רופא יקר! רציתי לדעת אם יישור הלורדוזיס הפיזיולוגי : א. קשור לעצב העורפי? ב. יכול לגרום לכאבי ראש שמגיעים מהצוואר עד הקודקוד? ג. ממה בא ישור זה? ד. איזה טיפול יש עבורו?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש וצוואר
דר' דניאל עובד 17/07/2012 | 10:31כדאי להפנות את כל השאלות הנ"ל לאורטופד...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ראש וצוואר
דר' דניאל עובד 12/07/2012 | 11:19עדי שלום, יישור לורדוזיס והשלכותיו יש לשאול בפורום אורטופד. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש וצוואר
-
כאב ראש קלאביאל 09/07/2012 | 18:37שלום לעיתים אני חווה כאב ראש קל אך קשה לי להבחין אם זה כאב ראש בפני עצמו או שהוא נובע מסינוסים (סובל מפוליפים באף כמה שנים טובות) או צוואר תפוס משינה לקויה מהלחץ שבדבר אני כאילו מדמיין או שבאמת מרגיש את הכאב קופץ ממקום למקום בד''כ או בצד אחד/בעורף/מקדימה ומקרין לעיניים ואני חושש מאוד שזה גידול ובכללי מאוד היפוכונדר..מבקש את עזרתךהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש קל
דר' דניאל עובד 17/07/2012 | 10:30כדאי לפנות למאמר שכתבתי ב- ynet: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4166808,00.html בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש קל
דר' דניאל עובד 09/07/2012 | 21:43קשה לדעת מהי האבחנה הנכונה דרך הפורום, ללא בדיקה נוירולוגית שמוסיפה אינפורמציה רבה. כדאי לפנות לבדיקה אצל נוירולוג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש קל
-
תעלומה באבחון בעיהשי 11/07/2012 | 17:41תעלומה באבחון בעיה הסיפור בתמצות. לפני 30 יום, עליה פתאומית וחדה בחום: 38.5 – 39, והרגשתי לחץ גדול מאוד בראש, בחילות קשות, הרגשה לא נעימה בחשיפה לאור, מידי פעם צוואר קצת נוקשה. (בזמן שנבדקתי, הוא לא היה נוקשה ויכולתי לכופף את הראש). תוצאות בדיקות הדם לא תקינות: Neutrophils %= 30, Monocytes %= 26, Monocytes= 1.79 תפקודי כבד לא תקינים, GGT= 153, ALT(GPT)= 101, AST(GOT)= 56, לאחר 20 יום, כל בדיקות הדם נמצאו תקינות. נשללו המצאות וירוסים השכיחים, וכן בדיקת אוטואימונית נמצא שלילית. גם תרבית דם ומשטח גרון נמצאו תקינים. נבדקתי אצל רופא עניים, הכל תקין, אין לחץ ואין פגיעה בעצב העין. צילום ריאות תקין, צילום ct בטן, תקין. בבדיקת נוירולוג לא נמצאה בעיה, נשלחתי לבדיקת mri או ct ראש. בקרת נזקים - נכון להיום 30 יום מתחילת המחלה: החום הגבוה והלחץ החזק בראש, הבחילות, ההפרעה באור, שנמשכו כ- חמישה ימים, ירדו בהדרגה, ההפרעה לאור נעלמה, החום ירד ועכשיו נורמאלי. נשארתי עם לחץ בראש (לא חזק) שמופיע לסירוגין במשך היום, בזמן שינה לא מרגיש את הלחץ ומתעורר בבוקר ללא לחץ, הלחץ מפריע לתפקוד, המחלה גרמה לי לכאבים בחלק מהמפרקים ובפרקים, במשך היום הכאבים חלשים ביותר, מורגשים חזק יותר בבוקר. פיתחתי רגישות חזקה לרעש, סובל מזה שנים מבעיית טיניטוס, צפצופים באוזניים, שעכשיו נעשו חזקים יותר ומורגשים כל היום. כל רעש פתאומי מקפיץ אותי. מדי פעם מופיע כאב באוזן התיכונה ונעלם לו לבד. סובל מזה שנים מבעיות בחוליות הצוואר והגב התחתון, חוליות הצוואר נעשו רגישות/נפוחות יותר מבעבר. באופן כללי, אני מרגיש שיפור קטן קטן מידי יום. 1. מה תקף אותי? 2. האם המצב ימשיך להשתפר בהדרגה? 3. האם הבעיות בחוליות הצוואר, שנעשו רגישות יותר לאחר המחלה, יכולות להיות מקור הבעיה ללחץ בראש ולרגישות לרעשים ? 4. איזה עוד בדיקות מומלץ לעבור? 5. חשבתי לקחת אטופן ולראות אם תרד הנפיחות בחוליות הצוואר, ואולי ירד גם הלחץ בראש, האם שווה בדיקה? 6. לאחר חודש בבית, אני מרגיש צורך לצאת עם משפחתי, (שסובלים אותי יפה) לים המלח, להתפנק בברכות המים החמים והמלוחים במלון. האם לשרוץ במי הבריכות החמים עלול לגרום לי לעליה בלחץ בראש? (לכאבי פרקים הבנתי זה מומלץ) הרבה בריאות, תודה שיהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תעלומה
דר' דניאל עובד 17/07/2012 | 10:27התיאור שלך יכול להתאים לדלקת קרום המוח. כדאי לפנות לנוירולוג. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תעלומה
דר' דניאל עובד 12/07/2012 | 11:18האם הופנית לבדיקה של ניקור מותני לשלול דלקת קרום המוח? אם לא, כדאי לפנות לנוירולוג או חדר מיון בשנית כדאי לוודא שאופציה זו נשללה. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תעלומה
-
כאב ראש תמיד באותה נקודהנטלי 15/07/2012 | 15:24שלום! אני בת 30, בריאה בד"כ. לפני כחודש וחצי התחלתי לסבול מכאבי ראש שמופיעים תמיד באותה הנקודה על הראש. אני מתעוררת בבוקר עם כאב ראש כזה ואז הוא לא חזק, קצת פועם, עובר במהלך היום. אבל לפעמים יש לי גם כאב חד מאוד שמופיע באותה הנקודה כמו כאבי בוקר. הוא נמשך כמה שניות (הוא כ"כ חזק, שאני לא יכולה להגיד במה זמן בדיוק הוא נמשך, ואני נאלצת להפסיק בפעילות שעסקתי בה), מופיע וחולף בפתאומיות. לפעמים אני חשה סחרחורת או חולשה כללית מהכאבים של הבוקר. לפעמים אני חשה לחץ בתוך הראש כאילו הוא עומד להתפוצץ. אילו תרופות עלי לקחת כדי להקל?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש תמיד באותה נקודה
דר' דניאל עובד 17/07/2012 | 10:25כדאי לפנות לרופא נוירולוג או מרפאת כאבי ראש לבירור וקביעת אבחנה, ואח"כ לקבוע טיפול מתאים. בהצלחההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש תמיד באותה נקודה
כדאי לפנות לרופא נוירולוג או מרפאת כאבי ראש לבירור וקביעת אבחנה, ואח"כ לקבוע טיפול מתאים. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש תמיד באותה נקודה
-
תחושת נימול16/07/2012 | 07:53היי לפני שנה ועשרה חודשים בזמן ההריון בחודש שלישי ,נרדמו לאשתי היד,השפתיים והלחי למשך מספר שניות. היא אושפזה להשגחה עקב היותה בהריון ומיד לאחר הלידה היא עברה m.r.i מוח ,אשר יצא תקין לגמרי. הטיפול עד ללידה כלל הזרקה של קלקסן כל יום.אתמול זה שוב קרה לה . יש לה אח עם לופוס ובמעקב ההמטולוגי לאחר המקרה הראשון כל הבדיקות היו תקינות-אשמח להערכה ממה זה יכול להיות ? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תחושת נימול
דר' דניאל עובד 17/07/2012 | 10:24האם הבדיקה הנוירולוגית תקינה? האם ביצעה EEG? האם עברה בירור ללופוס או קרישיות יתר? הפורום לא מתאים, מה עוד שלא מדובר בכאבי ראש ומיגרנה שזה נושאו, כדאי לפנות למרפאה נוירולוגית...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תחושת נימול
-
יש קשר בין צמחונות ומיגרנות?16/07/2012 | 14:37יש לי כאבי ראש מזה תקופה ארוכה. אני חושב שיש לי מהתקופה שבה הייתי ילד. אני בן 30 היום. יכול להיות שהילדים עושים לי את כאב הראש, אבל אני לא בטוח שזו הסיבה. בכל מקרה השאלה שלי היא האם זה יכול להיגרם בגלל שאני צמחוני?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 17/07/2012 | 10:21לא סביר...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
ממצא במיפוי עצם16/07/2012 | 15:38אמא שלי עשתה מיפוי עצם בעקבות כאבים בפרקים ובכתפיים. בצילום נראה שיש ממצא בראש מאחורי העין (סימנו ליד חץ אדום) ורשמו בתשובה שלרוב מדובר בממצא שפיר. חשוב לציין שתמיד היו לה כאבי ראש ונפיחות בעין כשרופא המשפחה אבחן אותם כסינוסים ונתן לה תרופות שהגיבה להן. האם יש סיכוי שמדובר בגידול סרטני או שזה יכול להיות דלקת בסינוסים מה שהופיע בצילום?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ממצא במיפוי עצם
דר' דניאל עובד 17/07/2012 | 10:19מיפוי אינו מספיק, כי הוא לא ספציפי, ההדמייה המוחית יותר חשובה, כדאי לעבור CT ראש או MRI ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ממצא במיפוי עצם
-
כאב חד בצד השמאלי של הראשאלונה 13/07/2012 | 21:11שלום, אני בת 23 וכבר כמה ימים יש לי כאב ולחץ חזק בראש. בעיקר בחלק השמאלי של הראש מידי פעם מרגישה דקירה ממש חזקה שדי משתקת אותי לכמה שניות. ניסיתי לשתות מים כי חשבתי שהתייבשתי אבל זה לא העניין. מה זה יכול ללהיות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה :)
14/07/2012 | 13:16הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב חד בצד השמאלי של הראש
דר' דניאל עובד 14/07/2012 | 09:16קשה לומר אלונה, זה יכוללהיות עצב מגורה, כאבי ראש מסוג tension ועוד. כדאי לפנות לנוירולוג...הוסף תגובה
-
תודה :)
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- מחלת הכאב הכרוני
- כאב שלאחר פגיעה עצבית
-
בדיקות קשורות
- חומצה פנילגליוקסילית בשתן
- כספית בשתן
-
תרופות קשורות
- ביפרידן
- פירידוסטיגמין
-
מונחים קשורים
- פרחי קנאביס
- המגדלות
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים