פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 249
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
כאבי ראש וטינטוןאיציק 12/07/2012 | 15:03שלום. לפני שלושה חודשים התחילו כאבי ראש וציפצופים בשתי האוזניים מה שמוזר זה כל פעם שאני מכופף טיפה את הראש יש נקודה מסויימת של ציפצופים חזקים באוזניים בנוסף כל לחיצה על הראש מגביר את הציפצופים,לפני שלוש שנים היו כאבי ראש הייתי אצל רופא עיינים שראה הרמה קלה של דיסקה ימנית הייתי אצל נויורואופתלמולוג עברתי CT דיקור מותני בדיקת שדה ראיה הכל היה תקין ,עכשיו שוב ביקרתי אצל נויורואופתלמולוג ולא ראה שינוי וגם אצל רופא אף אוזן גרון ונויורולוג עשיתי בדיקת שמיעה תקינה ובדיקת ברה תקינה לאף אחד אין תשובה מה לעשות תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש וטינטון
דר' דניאל עובד 14/07/2012 | 09:23קשה לומר,כמובן שתמיד קיימת האפשרות להמשיך את הבירור ע"י MRI מוח, אבל זהו שיקול קליני של הנוירולוג שמתרשם ובודק. קשה לומר דרך הפורום...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש וטינטון
-
עזרה-כאבי פנים13/07/2012 | 18:43אני ידועה כסובלת ממיגרנות כבר כמה שנים .בשנתים האחרונות אני מרגישה שינוי קיצוני במיגרנה.אם בתחילה המיגרנה היתה מאוד טיפוסית וקבועה0כאבים בצד ימין של הראש עם בחילות-התקפים שעוברים תוך כמה שעות או יום יומים-הכול השתנה. אני חוטפת התקפים של מחצית ראש ופנים שמאל.ההתקפים יכולים להמשך אפילו כמעט שבועים.כאבים חזקים.שרירים תפוסים גם בצוואר בצד ימין,הלסת הלחי הכול כואב בהמדריך השלם שלך ל צד הזה.עד כדי קושי באכילה. הועלה חשד שאולי יש לי ל TRIGEMINAL NEURALGIA?האם זה נכון?איך מאבחנים בעיה כזאת?האם יתכן שמיגרנה משתנה למחלה אחרת?ומה הטיפול?כרגע אני לוקחת כדור עצבי קבוע למיגרנות עדיןהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 14/07/2012 | 09:19התיאור שלך לא כל כך מתאים לטריגמינל נורלגיה שנוטה לבוא בהתקפים של כאבים עזים למס' שניות. לרוב מתווספים למיגרנה כאבי ראש מסוג Tension, זה נשמע יותר מתאים...הוסף תגובה
-
סליחה התבלבלתי
פאני 13/07/2012 | 18:44כול הכאבים הם בצד ימין-הראש,לחי לסת,צוואר. כאילו שהראש שלי נחלק לשניים וכול צד ימין כואב..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
דלקת כרום המח וראליתאורלי 13/07/2012 | 10:12אני בהריון שבוע 15 בבדיקה בגלל כאבי ראש עזים גילו שהסיבה היא דלקת כרום המח וראלית האם דלקת וראלית יכולה להפוך לחיידקית מסוכנת לחיי ולציין העוברהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דלקת קרום מוח ויראלית בהריון
דר' דניאל עובד 13/07/2012 | 11:14בד"כ לא. לרוב מדובר במחלה ללא סיבוכים שחולפת לבד. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דלקת קרום מוח ויראלית בהריון
-
צריכה עזרה- כאבי ראש כרוניים טורדניים!!!11/07/2012 | 15:42אימי סובלת מזה מס שנים מכאבי ראש טורדניים הכוללים סחרחורות, תחושת אי יציבות. כאבי הראש כמעט לאורך כל היום ומופיעים בעוצמות שונות. אציין שבנוסף יש לה קשיי שינה והיא נוטלת כדורי שינה שמסייעים לה לישון כ-3 ש' בלילה. עברה בדיקת ct-תקינה וכן הייתה הרבה פעמים אצל נויירולוג ולא ניתן לה פתרון לבעיית שינה. קראתי מתשובותייך שאתה ממליץ על מרפאת כאבי ראש. 1. היכן קיימת מרפאה כזו בבאר שבע? 2. האם יש דבר נוסף שהיית ממליץ לעשות? תודה מראש!!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש כרוניים טורדניים
דר' דניאל עובד 11/07/2012 | 16:08שלום רב, למיטב ידיעתי קיימת מרפאה בבית חולים סורוקה. יוחלט על ביצוע בירור נוסף במסגרת המרפאה. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש כרוניים טורדניים
-
לתשובתך אודהדוד 10/07/2012 | 12:57הייתי אצל רופא שנתן לי מס' תרופות ביניהם אינדוביס לכאבי הראש שלא עזרו בכלל לכלום,לאחר חודשיים זה לא עזר-הוריד את השאר ואת האינדוביס השאיר לעוד חודשיים-ומרוב עצבים לא לקחתי כלום ולא חלף כלום שאלותיי-למה הוא נותן שוב לקחת חודשיים שלמים נוספים את התרופה הנ''ל אם במשך חודשיים לא עשתה שום דבר? שנית-קסנאגיס(תרופה למתח) יכול/קשור לסייע לכאבי הראש? אני מרגיש כאב עצבי/שרירי איך זה קשור אני לא מביןהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אם ככה
דר' דניאל עובד 11/07/2012 | 12:47אפשר לתת גם תרופות קו שני ושלישי, כנראה שזה מה שהוא מצא לנכון...הוסף תגובה
-
אם ככה
ד 11/07/2012 | 12:04מדוע שרופא מומחה מאוד בתחום/בכלל כל רופא ייתן כדור כזה לכאבי ראש?........הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תלוי
דר' דניאל עובד 11/07/2012 | 10:20תלוי בסוג כאב הראש, קסאנגיס אינו קו ראשון באף סוג...הוסף תגובה
-
ו...
דוד 11/07/2012 | 09:19אילו תרופות נחשבות כן קו ראשון מבחינתך לכאבי ראש?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שאלות
דר' דניאל עובד 10/07/2012 | 14:391) אני לא יודע, כדאי שתשאל אותו. 2) קסנאגיס היא לא תרופה בקו ראשון לטיפול בכאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אם ככה
-
כאבי ראש איומים וסלולריטלי 09/07/2012 | 13:21שלום ד"ר, האמת,אני ממש חוששת-היות ובכל פעם שאני מדברת בפלא' {גם על רמקול},מהר מאוד {פחות מדק או חצי דק'}הרקות כואבות וכן בצידי הראש. האם זה מעיד שחלילה אולי יש משהו..? ואם צריך לערוך בדיקות-היכן עושים זאת?צריך הפניה מר.משפחה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
אחרון..
טלטל 09/07/2012 | 20:58סליחה על "החפירה",אבל צריכה ללכת לר.משפחה או נוירולוג או לאחר?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקות
דר' דניאל עובד 09/07/2012 | 16:29כדאי בכל מקרה להיבדק ע"י רופא...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקות
דר' דניאל עובד 09/07/2012 | 16:29כדאי בכל מקרה להיבדק ע"י רופא...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקות
דר' דניאל עובד 09/07/2012 | 16:28כדאי בכל מקרה להיבדק ע"י רופא...הוסף תגובה
-
תודה,לא צריך לערוך בדיקות?
09/07/2012 | 14:29זה לא אומר חלילה,ש"פיתחתי" משהו?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש וסלולרי
דר' דניאל עובד 09/07/2012 | 14:25כעשרה אחוז מהאוכלוסיה סובלים מתופעות לוואי שונות משימוש הבטלפון סלולרי. זה לא מדאיג, אך כדאי להימנע במידת האפשר.הוסף תגובה
-
אחרון..
-
צריכה עצה בהקדם08/07/2012 | 21:07מזה תקופה סובלת מלחצים בראש כל פעם בצורה אחרת זה מלווה בחולשה תחושה של איבוד שליטה או בלבול לפעמים יש לחץ בעיניים ודקירות באזור האוזניים.יש לציין שעשיתי בדיקת אוזניים והכל תקין.בנוסף סובלת מכאב בבטן התחתונה ברגע שזה קורה .יש לי לאחרונה כאבי שרירים בלתי נסבלים מהברכיים ומטה לפעמים דקירות. המצב מכביד עליי מאוד.אני אישה צעירה ומרגישה כמו נכה. מה נראה לך שזה יכול להיות??? תודההההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
עצה
דר' דניאל עובד 08/07/2012 | 22:03זה מורכב מידי לפורום, כדאי לפנות לבדיקה אצל נוירולוג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עצה
-
כאב ראשאסף 07/07/2012 | 01:42שלום, אני סובל מכאבי ראש כבר 4 שנים. כאבי הראש הם רק בצד שמאל של הראש, ההרגשה של הכאב היא של עמימות. הכאב ראש הראשון החל לאחר אימון קרב מגע ועבר כעבור שבועיים. לאחר מכן, לאחר אימון בחדר כושר הופיע הכאב השני, וכך לאחר אימונים גופנים מופיעים הכאבי ראש לתקופה ממושכת. בעבר הייתי אצל מספר מומחים לכאבי ראש שטענו כי מקור הכאב נובע משריר הטרפזיוס. הדברים היחידים שעוזרים לי לכאב זה דיקור מערבי שמעלים את הכאב לגמרי, אבל בפעם האחרונה זה החזיק רק לשבועים וחצי, וכן עיסוי מקצועי שהחזיק ליומיים. כדורים כמעט ולא עוזרים ואם כן אז הם לא מעלימים את הכאב ראש לגמרי. מאז שהחלו לי הכאב ראש התלוננתי על כאבים מאחורי האוזן שהקרינו לי לכאבי אוזנים למרות שלא הייתה כל דלקת. בשבוע הקרוב יש לי אורתופד והשאלה שלי היא מה לדעתך גורם לי לכאבי ראש האלה? שריר? חוליות בצוואר? האם לדעתך אני צריך לעשות MRI? אני בקופת חולים כללית והם לא ממש חפצים לתת לי את הבדיקה. אני חייב לציין שכאבי הראש האלה משבשים לי החיים, מאדם חרוץ מאוד אני הופך לאדם שלא מסוגל לזוז. תודה על העזרה. אסףהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
MRI
דר' דניאל עובד 08/07/2012 | 00:43לא ניתן...הוסף תגובה
-
כאב ראש - המשך
אסף 07/07/2012 | 23:02האם באמצעות MRI ניתן לזהות את העצב המגורה ע"י השריר ואז לטפל בעצב עצמו? תודה רבה אסףהוסף תגובה
-
כאב ראש - המשך
07/07/2012 | 22:59הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מנגנון הכאב
דר' דניאל עובד 07/07/2012 | 22:16לא ברור לגמרי, מניחים שמדובר ברגישות יתר של קצות העצב באזור השריר...הוסף תגובה
-
כאב ראש - המשך
אסף 07/07/2012 | 12:46תודה על תשובתך המהירה. בעבר עברתי CT ראש והוא יצא תקין. כאשר מקור כאב הראש הוא מהטרפזיוס מה בעצם קורה באזור השריר שגורם לכאב ראש? האם השריר לוחץ על עצב באזור הכתף? או שהשריר לוחץ על חוליות בצוואר שלוחצות על עצב כלשהו? או בכלל יש הסבר אחר? תודה רבה אסףהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש
דר' דניאל עובד 07/07/2012 | 09:15לא ציינת אם עברת לפחות CT ראש. אם לא, כדאי לבצע הדמייה מוחית, עדיף כמובן MRI אבל CT ראש יכול להספיק. אם כאבי הראש נובעים משרירי הטרפזיוס, דיקור רפואי או מערבי יעיל, אמור להחזיק יותר מ-3 שבועות. טיפול תרופתי מתאים גם יכול לעזור. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
MRI
-
שלוםאייל 01/07/2012 | 09:03בן 27 כמעט,מזה שנה וחצי סובל מכאבי ראש בחלק שמאל-אחורי וקצת מעל,סיטי ו-MRI תקינים,בדיקות מסויימות ומישוש נירולוגי-הכל תקין.לאחר טיפול קצר בדיקור,נסיון עם אלטרולט,דפלפאט ואינדוביס-שום שיפור.הגעתי בשנית לרופא מומחה מסויים ושוב רשם לי להמשיך עם אינדוביס ואת השאר להחליף לקסנגיס(כנראה בגלל המתח והבעסה שאני שרוי עקב הכאבים שלא חולפים) וגם בקלוסל 10 -ז''א 3 תרופות ביחד,מאז לא לקחתי שום דבר (כמובן הורדתי בהדרגה) בתקווה לשיפור מעצמו-אך לא קרה.לסיכום-אין לי רצון לקחת 3 תרופות כאלה כל יום-האם יש עצה כלשהי-אני ממש סובל.והכאבים פשוט לא חולפים ולפעמים בלתי נסבל כבר..והעניין גורם גם למתח נפשי בנוסף שלא תורם נראה לי...לתשובה עניינית אודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
לא מובן
דר' דניאל עובד 06/07/2012 | 09:23דיקור רפואי מבוסס על הדיקור הסיני, אבל משלב טכניקות של רפואת כאב. השיטה מבוצעת רק ע"י רופא, ומציעה אך ורק טיפולים מבוססי עובדות (שהוכחו ע"י מחקרים רפואיים). בהצלחה.הוסף תגובה
-
לא מובן
א 04/07/2012 | 13:09ד''ר-לא מבין למה לא מקבלים פה?תשובות לכל השאלות אם כבר עונים שאלתי פעמיים מה ההבדל בין דיקור סיני לרפואי?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תגובה
דר' דניאל עובד 04/07/2012 | 11:291) לא כתבת בתשובתך הראשונה שביקרת במרפאת כאבי ראש. 2) קשה לי לומר אם כאב הראש שלך מסוכן ללא התרשמות בעצמי מסוג כאב הראש והבדיקה הנוירולוגית. 3) יכול להקל, אבל לא במידה משמעותית בהצלחה.הוסף תגובה
-
תגובה
אייל 02/07/2012 | 10:22לצערי תשובתך לא ענתה לי כ''כ מרפאת כאבי ראש-מה שכתבתי לך זה אחרי פעמיים שם. שנית-לא ענית אם כאב כזה מסוכן/חולף לבד שלישית-אם לוקחים בקלוסל לבד בלי תרופה נוספת גם יכול לעזור? *מה ההבדל בין דיקור סיני לרפואי?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
דר' דניאל עובד 01/07/2012 | 20:52המלצתי לפנות למרפאת כאבי ראש. יש שלל טיפולים תרופתיים שלא ניסית, כולל דיקור רפואי. בהצלחה.הוסף תגובה
-
אייל-המשך
אייל 01/07/2012 | 09:07לעניות דעתי,גם לא תקין/מומלץ/בריא שראש יכאב ככה שנה וחצי והחלטתי שאני רוצה לטפל-אבל לא עוזר כלום,מה ניתן לעשות? שנית-האם תופעה כזו מוכרת לך והאם זה חולף מתישהו-איך אפשר לשמור על אופטימיות? ממש מדכא המצב הזההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לא מובן
-
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' דניאל עובד 06/07/2012 | 09:08קיבלת...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- היפוטוניה
- כאב עצבי
-
בדיקות קשורות
- רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
- חומצה פנילגליוקסילית בשתן
-
תרופות קשורות
- פירידוסטיגמין
- ריזאטריפטאן
-
מונחים קשורים
- אמפטמין
- אפקט הפמליה
רופאים בתחום
ד"ר יאיר זלוטניק
נוירולוגיה
4.9
( 52 חוות דעת )
"ממליצה בחם על הטיפול המסור של ד"ר יאיר זלוטניק . הרגישות וההקשבה שלו למטופל ראויה להערכה."
ד"ר אסתר גנלין - כהן
נוירולוגיה
5.0
( 14 חוות דעת )
"הגעתי היום עם בתי לבדיקה אצל ד"ר גנלין- כהן אסתר ונפעמתי מהרגישות, ההתייחסות, הסובלנות והמענה האדיב לכל שאלה שבתי ואני העלינו בפני הד"ר. הרגשתי, כי מולי נצבת רופאה אשר רואה לנגד עיניה את טובת המטופלת ומוכנה לתת מענה מקצועי, מכיל ואיכפתי. כן ירבו רופאים כמוה!"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים