פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 250
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
שלוםאייל 01/07/2012 | 09:03בן 27 כמעט,מזה שנה וחצי סובל מכאבי ראש בחלק שמאל-אחורי וקצת מעל,סיטי ו-MRI תקינים,בדיקות מסויימות ומישוש נירולוגי-הכל תקין.לאחר טיפול קצר בדיקור,נסיון עם אלטרולט,דפלפאט ואינדוביס-שום שיפור.הגעתי בשנית לרופא מומחה מסויים ושוב רשם לי להמשיך עם אינדוביס ואת השאר להחליף לקסנגיס(כנראה בגלל המתח והבעסה שאני שרוי עקב הכאבים שלא חולפים) וגם בקלוסל 10 -ז''א 3 תרופות ביחד,מאז לא לקחתי שום דבר (כמובן הורדתי בהדרגה) בתקווה לשיפור מעצמו-אך לא קרה.לסיכום-אין לי רצון לקחת 3 תרופות כאלה כל יום-האם יש עצה כלשהי-אני ממש סובל.והכאבים פשוט לא חולפים ולפעמים בלתי נסבל כבר..והעניין גורם גם למתח נפשי בנוסף שלא תורם נראה לי...לתשובה עניינית אודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
לא מובן
דר' דניאל עובד 06/07/2012 | 09:23דיקור רפואי מבוסס על הדיקור הסיני, אבל משלב טכניקות של רפואת כאב. השיטה מבוצעת רק ע"י רופא, ומציעה אך ורק טיפולים מבוססי עובדות (שהוכחו ע"י מחקרים רפואיים). בהצלחה.הוסף תגובה
-
לא מובן
א 04/07/2012 | 13:09ד''ר-לא מבין למה לא מקבלים פה?תשובות לכל השאלות אם כבר עונים שאלתי פעמיים מה ההבדל בין דיקור סיני לרפואי?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תגובה
דר' דניאל עובד 04/07/2012 | 11:291) לא כתבת בתשובתך הראשונה שביקרת במרפאת כאבי ראש. 2) קשה לי לומר אם כאב הראש שלך מסוכן ללא התרשמות בעצמי מסוג כאב הראש והבדיקה הנוירולוגית. 3) יכול להקל, אבל לא במידה משמעותית בהצלחה.הוסף תגובה
-
תגובה
אייל 02/07/2012 | 10:22לצערי תשובתך לא ענתה לי כ''כ מרפאת כאבי ראש-מה שכתבתי לך זה אחרי פעמיים שם. שנית-לא ענית אם כאב כזה מסוכן/חולף לבד שלישית-אם לוקחים בקלוסל לבד בלי תרופה נוספת גם יכול לעזור? *מה ההבדל בין דיקור סיני לרפואי?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
דר' דניאל עובד 01/07/2012 | 20:52המלצתי לפנות למרפאת כאבי ראש. יש שלל טיפולים תרופתיים שלא ניסית, כולל דיקור רפואי. בהצלחה.הוסף תגובה
-
אייל-המשך
אייל 01/07/2012 | 09:07לעניות דעתי,גם לא תקין/מומלץ/בריא שראש יכאב ככה שנה וחצי והחלטתי שאני רוצה לטפל-אבל לא עוזר כלום,מה ניתן לעשות? שנית-האם תופעה כזו מוכרת לך והאם זה חולף מתישהו-איך אפשר לשמור על אופטימיות? ממש מדכא המצב הזההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לא מובן
-
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' דניאל עובד 06/07/2012 | 09:08קיבלת...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
-
אקמול פוקוסעינת 05/07/2012 | 13:32שלום רב. הנני סובלת ממיגרנןת כ7 שנים ונוטלת בקביעות אקמול פוקוס לפחות פעם בחודש שאלתי היא האם אני יכולה להזיק לעצמי עי נטילת תרופה זו באופן קבוע ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אקמול פוקוס
דר' דניאל עובד 06/07/2012 | 09:08רק אם את נוטלת יותר מ-15 בחודש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אקמול פוקוס
-
התקפי כאבי ראשמשה 02/06/2012 | 19:31שלום רב, אני בן 62. לאחרונה סובל מהתקפים חזקים מאוד של כאבי ראש. ההתקפים באים במיוחד בלילה אך לעתים יש גם התקפים במהלך היום. בלילה אני מתעורר עקב התקף חזק מאוד, לוקח משכך כאבים ולאחר כחצי שעה הכאב פוחת ואני נרדם. בבוקר אני מתעורר עם כאב ראש והוא פוחת במהלך היום. עשיתי בדיקות, CT ראש, בדיקת EEG, דופלר עורקי צואר. רופא הנוירולוג שלי אמר שכל הבדיקות תקינות ואינו יכול לעזור לי , הוא לא נתן לי שום טיפול ושלח אותי לאורטופד. האורטופד שלח אותי לבדיקת רנטגן צוואר שיצאה תקינה וגם אמר שמבחינתו אין שום בעיה ואינו יכול לעזור לי. אני סובל מאוד. האם יש עוד בדיקות שאפשר לבצע? האם יש תרופות שיכולות לעזור? למי אני יכול לפנות? תודה רבה, משההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מרפאה הכי מומלצת
דר' דניאל עובד 06/07/2012 | 09:07כולן טובות...הוסף תגובה
-
איזו מרפאה הכי מומלצת?
06/07/2012 | 09:06איזה בית חולים הכי מומלץ לטיפול בכאב ראש?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מרפאה לכאבי ראש
דר' דניאל עובד 07/06/2012 | 21:21בכל בית חולים מרכזי יש מרפאת כאבי ראש- בילינסון, תל השומר איכילוב, מאיר וכו'. רופא המשפחה צריך להפנות אותך. אם לא תצליח לשכנע את רופא המשפחה שקיימת בעיה, ו/או לא תצליח להשיג טופס 17, תוכל אם תרצי לפנות למרפאת כאבי ראש בלניאדו שהיא מרפאה פרטית, לא דרושה הפנייה. בהצלחה.הוסף תגובה
-
מרפאה לכאבי ראש
משה 07/06/2012 | 16:52ד"ר עובד שלום רב ותודה רבה על תשובתך. היכן קיממות מרפאות לכאבי ראש? האם יש מרפאות מיוחדות לכאבי ראש במסגרת קופת חולים (אני בקופת חולים מכבי)?הנוירולוג שלי טוען שאין אצלי שום בעיה. איך אני יכול להגיע למרפא כזו? מי יתן לי הפניה לשם? האם יש טיפול תרופתח לבעיה שלי? תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש במיוחד בלילה
דר' דניאל עובד 02/06/2012 | 22:15משה שלום, ייתכן כי אתה סובל מכאבי ראש מסוג hypnic, יש לזה טיפול תרופתי. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מרפאה הכי מומלצת
-
מבקשת תשובה מהירה מאוווווווווווווד דחווווף05/07/2012 | 15:18שלום ! לפני שנתיים הנוירולוג ראה בעין ימנית בצקת (פניתי עקב כאב ראש), לפני שנה וחצי עברתי MRI מוח ברוך השם תקין. עשיתי הרבה בדיקות פונדוס אצל רופא העיניים וכולם תקינים ברוך השם. לפני חודשיים הייתי אצל נוירולוג שאמר שבפונדוס מימים יש טשטוש סופריורי ונזלי קל של הדיסקה אך אין לראות SVP אחריה עשיתי עוד בדיקת פונדוס והייתה תקינה ברוך השם ורופא העיניים אמר שבגלל שיש לי קוצר ראייה ייתכן שזו הסיבה ( למרות שאני לא רואה טוב בשתי העיניים לא דווקא הימנית אך הטשטוש נמצא רק מימין ). אני מאוד מודאגת בבקשה תרגיע אותי תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בדיקת עיניים
דר' דניאל עובד 06/07/2012 | 09:06כדאי להעלות את השאלה בפורום עיניים, אני בכל מקרה מסכים עם הנוירולוג שאמר לך שקוצר ראייה עלול להטעות לגבי טשטוש גבולות הדיסקה...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקת עיניים
-
כאבי ראש יום יומיים חזקים מאודיהודית 04/07/2012 | 13:52שמי יהודית אני בת 60 תמיד סבלתי מכאבי ראש והתקפי מגרנה, תמיד קיבלתי כדורים שהיו אמורים למנוע את ההתקפים כמו סלו דלארין ועוד אני פשוט לא זוכרת את שמות הכדורים בשנתיים האחרונות אני מקבלת טופמקס 50 מ״ג כדור לפני השינה וכדור ביום אך זה ממש לא עוזר לי וכל פעם שאני נרדמת אפילו לכמה דקות אני מתעוררת עם כאבי ראש חזקים מאוד שמלווים בהקאות, הכאב מתמקד בעורף בחיבור בין הצואר לגולגולת ובראש בחיבור בקרקפת מעל המצח והכאב מתפשט על כל הקרקפת, יש לציין שבבסי טי הכל תקין והאם לבקש בדיקת m r I יש לציין שבחודש האחרון ההתקפים לא רק בזמן השינה ואני פשוט לא יכולה לתפקד עם כאבי הראש .הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש יום יומיים חזקים
דר' דניאל עובד 04/07/2012 | 19:11קשה לומר יהודית, כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש להערכה מחודשת והחלטה לגבי הצורך בביצוע MRI...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש יום יומיים חזקים
-
שאלה (לת)א 04/07/2012 | 13:06הייתי אצל רופא שנתן לי מס' תרופות ביניהם אינדוביס לכאבי הראש שלא עזרו בכלל לכלום,לאחר חודשיים זה לא עזר-הוריד את השאר ואת האינדוביס השאיר לעוד חודשיים-ומרוב עצבים לא לקחתי כלום ולא חלף כלום שאלותיי-למה הוא נותן שוב לקחת חודשיים שלמים נוספים את התרופה הנ''ל אם במשך חודשיים לא עשתה שום דבר? שנית-קסנאגיס(תרופה למתח) יכול/קשור לסייע לכאבי הראש? אני מרגיש כאב עצבי/שרירי איך זה קשור אני לא מביןהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
כאב בעורףרעות 04/07/2012 | 11:48דר ר ציתי לשאול סובלת כחצי שנה מכאב עמום צד שמאל נקודתי בעורף במשך כל שעות היום בצילום ובדיקת חשמל לא מצאו כלום ופזאןטרפיה לא עאןזרת יש לציין שאני סובלת מחרדות ומטופלת בציפרלקס האם יש קשר איזה עוד בדיקות מומלץ לעשות ולאיזה רופא הכי טוב אןרטופד או נוירולוג?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב בעורף
דר' דניאל עובד 04/07/2012 | 11:58רעות שלום, זה יכול להיות קשור לחרדות ומתח נפשי, כדאי לפנות לנוירולוג, אפשר לטפל בתרופות או בהזרקה מקומית. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בעורף
-
כאב ראש- ביום ללא ריטליןגל 03/07/2012 | 18:54שלום ד"ר. אני סטודנטית בת 25, כמובן בתקופת מבחנים כרגע. אני לוקחת ריטלין בצורה לא סדירה, בעיקר בתקופות מבחנים או ימים שבהם הריכוז קריטי. אתמול היה לי מבחן גדול כאשר לפניו לקחתי ריטלין כל יום בשבועיים האחרונים... היום ישנה הפוגה והחלטתי לא לקחת, אולם במהלך היום התפתח לי כאב ראש חמור מאוד. האם הגוף שלי דורש ממני ריטלין?! או שמדובר בצירוף מקרים? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש
דר' דניאל עובד 04/07/2012 | 11:18כנראה שמדובר בצירוף מקרים...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש
-
טשטוש ראייה כאבי אוזנייםחני 03/07/2012 | 22:33שלוםאני בת 26. סובלת כמה שנים מתת תפקוד בלוטת תריס.עכשיו המצב מאוזן ואני בלי תרופות.מזה תקופה אני סובלת ממעין תחושת לחץ וקושי להתמקד בראייה. יש לי גם תחושה עמומה של כאבי אוזניים שרופא אף אוזן שלל בעיה ושלח אותי לבדיקת שמיעה.לכל זה מתווספות בחילות סחרחורות ודקירות בחזה.קשה לי ללכת כמה צעדים מבלי להרגיש שתכף אתמוטט הנשימה נהיית כבדה והבטן מתנפחת כל הזמן גם אם לא אכלתי כלום במשך יומיים.אני אובדת עצות .לא יודעת אם זה בגלל הבלוטה או שזה משהו אחר...אודה מאוד לעצההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טשטוש ראייה וכאבי אוזניים
דר' דניאל עובד 04/07/2012 | 11:17הייתי ממליץ להיבדק ע"י רופא אנדוקרינולוג לאחר שביצעת בדיקת דם לבלוטת התריס, כדי לשלול שאכן מדובר בסימנים על שמקורם בהפרעה בבלוטת התריס. בכלמקרה, כדאי לפנות לנוירולוג להערכה ולבדיקה נוירולוגית. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טשטוש ראייה וכאבי אוזניים
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- נוירופיברומטוזיס
- כאב עצבי
-
בדיקות קשורות
- ויטמין B6
- מעכבי אצטילכולין אסטראז
-
תרופות קשורות
- חומצה כנודאוקסיכולית
- ריזאטריפטאן
-
מונחים קשורים
- אידוי קנאביס רפואי
- מיגרנה (צדעת)
רופאים בתחום
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים