פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 252
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
כאבי ראשעדי 28/06/2012 | 09:19שלום לך ד"ר יקר! בת 36.5 לאחרונה(4 חודשים) כאבי ראש מכיוון הצוואר-עורף עד הקודקוד. הכאב לוחץ, כבד ופועם.לפעמים מתלווים לכאבים אלו תחושת סחרחורת לא סיבובית.כשאני במצבי חרדה ומתח הכאב מתגבר. הכאבים מתמשכים מהבוקר עד הערב בעוצמות שונות. מה זה יכול להיות? האם אני צריכה לפנות לרופא משפחה ולבקש בדיקות מסויימות או בדיקות דם ספציפיות? תודה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
Tension type
דר' דניאל עובד 29/06/2012 | 09:04שים לב שסוג כאב הראש שרשמת בכותרת אינו נכון- כאב הראש שאני דיברתי עליו הוא כאב ראש תעוקתי מסוג- Tension type ולא מה שרשמת בכותרת- cluster. אפשר לנסות לטפל בדיקור רפואי. בהצלחה.הוסף תגובה
-
cluster headec
סלימאן 28/06/2012 | 22:49נניח שאכן אובחן שיש לי כאב תועקתי, האם ישנו טיפול בלי נטילת תרופות, האם אפשר לפתור את הבעיה משורשה, האם יש מקורות ידועים לבעיה הזו ? תודה ד"ר,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 28/06/2012 | 21:47עדי שלום, התיאור שלך יכול להתאים לכאבי ראש תעוקתיים. כדאי לפנות לרופא נוירולוג לאיבחון והתאמת טיפול. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
Tension type
-
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 29/06/2012 | 09:02ורד שלום, תוכלי להרגיע את עצמך אם תפני לבירור במרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
מגרנה וסמטרידיקסלילי 28/06/2012 | 12:11שלום רב, אני סובלת ממגרנה מזה 8 שנים, היום אני בת 39 יש לי המון התקפים, כמעט יומיומיים, ניסיתי את כל הטיפולים המונעים האפשריים וכלום לא עזר. כיום כאשר יש לי התקף מגרנה אני לוקח סומטרידיקס, ואני כמעט לוקחת כל יום. לאחרונה אני שמה לב, כי לאחר נטילת הכדור אני במצב רוח מוזר, בכי ללא כל סיבה, רגישות יתר מבחינה רגשית הכוונה, כך שכל דבר מפריע לי וגורם לי לבכי. רציתי לברר אם זה בכלל קשור והאם אני צריכה להחליף את התרופה כאשר יש לציין כי אניכבר כמה שנים נוטלת את הכדור הזה, לאחר נסיונות של כדורים אחרים, כמו ריזלט, רילרט, זומיג... אודה לתשובתכםהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מיגרנה וסומטרידקס
דר' דניאל עובד 28/06/2012 | 21:46אם את נוטלת כל יום כדור סומטרידקס, זה מצב אינו רצוי שיש להימנע ממנו. מעטים הם המקרים שאין יותר מה לעשות. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיגרנה וסומטרידקס
-
כאב ראש.סלימאן 28/06/2012 | 15:40שלום ד"ר אני אציג את עצמי צעיר בן 23, סובל מכאבי ראש מזה 3 שנים. 1. נירולוג אבחן וקבע כי מדובר במיגרנה נתן לי תרופות וסלאם עליקום. 2. בחרתי לא להשתמש בתרופות ולהישאר טבעי כמו שתמיד הייתי, התחלתי לחקור את סיבת הכאב ראש, פניתי לבדיקת עיניים, הרכבתי משקפיים, אכן מצבי השתפר מעט אך עדין יש כאבים. 3. עשיתי דיקור סיני - לא עזר. 4. ספורט, תזונה נכונה, יוגה ומדיטציה ממושכת. לא עזר. 5. פיזיותרפיה - השערתי שעקב עורף מעוקם שלי מפעיל לחץ על הראש, לכן עשיתי פיזיותרפיה, לא עזר. 6. אני מתכוון לעבור ניתוח לתיקון מחיצה באף והסרת קונכיות נפוחות בעוד כחודש. יש לי השערה חדשה, שחוסר חמצן בשעות הלילה (מצב שינה) גורם לכאב ראש, והשערה שנייה הרבה נוזלים שמצטברים באף ובראש, גורמים להפרשי לחצים לא יציבים בין הראש והאוויר החיצוני. חיזוק לדבריי ( צלילות חופשיות, עושות לי כאב ראש באופן קבוע. כשאני מתעטש, ויוצא הרבה נזלת מהמבצר שבאף הכאב פוחת. האוזן השמאלית נסתמת הרבה והיא הוגדרה כתקינה על ידי אפ"ג ). סליחה על הטרחה לקרוא את כול זה. אבל אולי תהא אתה אור שבקצה המנהרה, זרוק לי כיוון חדש של פיתרון בעיה או מקור שלא חשבתי עליו/לא חשבו עליה הרופאים האחרים. אני סטודנט והכאב פוגע בי בכול ההיבטים. תודה מראש, סלימאן.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 28/06/2012 | 21:36אם אכן מדובר במיגרנה, אולי תופתע לשמוע שזאת מחלה גנטית, ולא נמצא גורם הניתן לזיהוי שאחראי באופן ישיר לביטויי המחלה. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש ואישור האבחנה והתאמת טיפול מיטבי. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
כאבי צוואריעל 28/06/2012 | 18:48מזה חודש יש לי כאבי צוואר במיוחד בזמן הזזת הראש ימינה ושמאלה. האורטופד קבע שאלה שרירים תפוסים והמליץ על פזיוטרפיה. אני גם מנסה טיפולי טווינא, וזה לא עוזר. האם יתכן שרירים תפוסים כל כך הרבה זמן? האם יש לך המלצה נוספת?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי צוואר
דר' דניאל עובד 28/06/2012 | 21:31הפורום דן בנושאים של כאבי ראש ומיגרנה...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי צוואר
-
כאבים בירך ימיןזאב 28/06/2012 | 18:53כבר כמה שבועות אני סובל מכאבים חזקים בירך ימין. בצלום קבעו שהכל תקין, ויש מן הסתם דלקת. המליצו לי על פיזוטרפיה וכדור אטופן למשך 3 ימים. ביניתים אין כל שינוי. אבקש את חוות דעתך. בתודה, זאבהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים בירך ימין
דר' דניאל עובד 28/06/2012 | 21:30הפורום דן בנושאים של כאבי ראש ומיגרנה, ולא כאבים בירך...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בירך ימין
-
שינה וכאב ראשהילה 27/06/2012 | 11:48שלום רציתי לשאול, בתקופות של עונות המעבר יש לי בעיה עם שינה וכשאני לא ישנה מספיק מתחילים אצלי כאבי ראש חזקים שממשיכים ליום שלם וגם שנת צהריים כבר לא ממש עוזרת אני לוקחת בלילות האחרונים כדור טונייט כדי להמנע מהכאב ראש אבל רציתי לדעת למה זה קורה בכלל?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שינה וכאבי ראש
דר' דניאל עובד 27/06/2012 | 19:16חסך שינה ידוע כגורם לכאבי ראש מסוגים שונים, המנגנון אינו ברור. הטיפול הוא לפתור את בעית השינה, או שימוש בטיפול מונע לשיכוך כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שינה וכאבי ראש
-
רגישות למזגן וקור לא טבעידוד 25/06/2012 | 22:13כשאני נכנס למקום עם מיזוג אוויר לא טבעי ( חנות, אוטובוס, וכו') מיד מרגיש קוצים בגוף ,גלי חום ,לאחר זמן קצר מרגיש התקבצויות בשרירים , חולשה , ראש כבד וכואב, שורף בעיניים, כל התחושות של הצטננות. אני לא אוכל קר,ולא שותה קר בכלל. אמרו לי שזה אלרגיה , אבל שום תרופות לא עוזרות. האם אתה יכול לעזור לי.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
רגישות למזגן
דר' דניאל עובד 26/06/2012 | 10:30אתה בפורום כאבי ראש ומיגרנה, כדאי להעלות את השאלה בפורום המתאים, כמו למשל אלרגיה. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
רגישות למזגן
-
תופעות לוואי וונלהאורטל 25/06/2012 | 16:47שלום וברכה ד"ר עובד.בחודשיים האחרונים אני סובלת מכאב ראש תמידי שמתבטא בלחץ ובתחושה של שריר מעט תפוס באחורי הראש ומעין תחושה של הפרעה בקודקוד הראש.אתמול במרפאת כאב רשם לי הפרופסור המטפל טיפול של וונלה 37 .5 מ"ג פעמיים ביום,עם עליה הדרגתית עד ל150 מ"ג,מאחר ונראה כי ישנה השפעה ניכרת של חרדה על הכאב..אני שמחה לומר שכבר מאתמול אני מרגישה שיפור ברוך השם מבחינת השריר התפוס ומבחינת ההפרעה בקודקוד הראש,אך מאידך אני מרגישה כאב ראש קל עד בינוני בעיקר בקדמת הראש וברקות,מה שלא היה קיים לפני.הבנתי כי וונלה יכול לגרום לכאב ראש.שאלתי האם התופעה אמורה לחלוף עם הזמן,והאם מותר לי לקחת משכך כאבים להעברת הכאב הנ"ל ? תודה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תופעות לוואי וונלה
דר' דניאל עובד 26/06/2012 | 10:28לא סביר, כי מדובר באותו חומר פעיל...הוסף תגובה
-
תופעות לוואי וונלה
אורטל 25/06/2012 | 22:57תודה רבה על המענה,האם ייתכן שמעבר לאפקסור XR או וויאפקס XR שהן תרופות זהות,יקלו על תופעת לוואי זו ? .. הוסבר לי במרפאת כאב שכך השחרור מושהה ותופעות הלוואי פוחתות,אך הפעולה של הכדורים זהה לוונלה.בבית המרקחת בחרתי בוונלה ללא סיבה מיוחדת.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תופעות לוואי וונלה
דר' דניאל עובד 25/06/2012 | 21:22כדאי לחכות מס' ימים-שבוע, כי לרוב תופעות הלוואי חולפות. אם לא, הייתי ממליץ להפחית במינון או לא לעלות במינון. ואם עדיין אין הטבה, כדאי להעריך מחדש ולשקול החלפת הטיפול.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תופעות לוואי וונלה
-
כבדות בראש ובעייניםאסי 25/06/2012 | 12:10שלום רב מזה שנתיים שאני סובל מכבדות בראש עשיתי את כל הבדיקות סטטי צוואר צילום מאורות הפנים צילום עורקים בדיקת עיינים. ובדיקה של האוזניים (ורטיגו) והכל יצא בסדר בכל זאת יש לי התקפים של כבדות בראש וכבדות בניינים למה זה יכול להיות קשור ??למה זה לא נעים שאני הולך למקומות או בעבודה ופתאום זה תוקף אותי חשוב לציין שיש תקופות שהראש צלול ויש תקופות שהראש בכבדות יום יומית אני מטופל אצל פיזוטרפיסט ועדיין אין שינוי מה כן אין לי הרגשה של כאב ראש אלה יותר כבדות עם לחץ בעורף וכבדות בעיינים .אשמח אם תתחתן לי לפחות כיוון מה זההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כבדות בראש ובעניינים
דר' דניאל עובד 25/06/2012 | 16:20אסי שלום, התיאור שלך יכול להתאים לכאבי ראש מסוג Tension Type Headache. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כבדות בראש ובעניינים
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- נוירופיברומטוזיס
- כאב עצבי
-
בדיקות קשורות
- אנטיגן של קריפטוקוקוס
- דופמין בשתן ב-24 שעות
-
תרופות קשורות
- פריגאבאלין (ליריקה)
- ריזאטריפטאן
-
מונחים קשורים
- הבית לחולי טרשת נפוצה
- אלקסיה
רופאים בתחום
ד"ר אסתר גנלין - כהן
נוירולוגיה
5.0
( 14 חוות דעת )
"הגעתי היום עם בתי לבדיקה אצל ד"ר גנלין- כהן אסתר ונפעמתי מהרגישות, ההתייחסות, הסובלנות והמענה האדיב לכל שאלה שבתי ואני העלינו בפני הד"ר. הרגשתי, כי מולי נצבת רופאה אשר רואה לנגד עיניה את טובת המטופלת ומוכנה לתת מענה מקצועי, מכיל ואיכפתי. כן ירבו רופאים כמוה!"
ד"ר ורד ליבנה
נוירולוגיה
5.0
( 7 חוות דעת )
"ניכרת מקצועיות ובקיאות בתחום.
גישה נעימה ומכבדת"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים