פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 254
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
כאבי ראש חזקים במיוחד, כבר 4 ימים, בלי שום שיפוריעל 19/06/2012 | 09:37שלום רב, החל מיום שבת התחלתי לסבול מכאבי ראש חזקים במיוחד (פעם ראשונה שזה קורה), הכאב נמצא בעיקר בחלק האחורי של הראש, מאחורי האוזניים ובצידי הראש. כאשר אני מתכופפת הכאב מתעצם וכאשר אני מפעילה לחץ על הראש (מקנחת את האף לדוגמא) אז אני חווה התקף של כאב חזק (המרגיש כמו לחצים הולכים וחוזרים על הראש). שלשום היה לי 38 מעלות חום. ומאז לא היה חום יותר. אתמול הלכתי לרופאת משפחה, שבדקה לי חום, בדקה את הגרון ועשתה לי בדיקת שתן. היא אמרה שהיא לא מצאה משהו מיוחד, אבל לפי תוצאות בדיקת השתן אמרה לי שצריך לשתות הרבה מים ולנוח כי ייתכן והייתי על סף התייבשות. ובכן, אני שותה מלא מים ונחה בבית כבר 4 ימים, לא לוקחת כדורים (מלבד שני כדורי אדקס שלקחתי ביום שהיה לי חום) ואין שום שיפור או הקלה במצב. יש לציין כי אני בריאה בד״כ, אך לפני כחצי שנה התחלתי לפתח אלרגיה לקרדית הבית. ניסו לתת לי כל מיני תרסיסים לאף, כדורים וטיפות, אך האף שלי ממשיך להישאר סתום. דבר המקשה עלי ואני חושבת שאולי יש לו קשר לדבר. בנוסף לכך, ביחד עם כאבי הראש אני סובלת מכאבים בצוואר, שאם אני משווה אותם לכאבים קודמים אז זה לא בגלל שתפוס לי הצוואר. אשמח לעזרתך, הכאבים הללו מפריעים לי בתפקוד היומי, ואיני יודעת האם ללכת לרופא משפחה נוסף? אא״ג? או רופא אחר? תודה רבה על עזרתך המבורכת, המשך שבוע טוב:) יעל.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה רבה! אעשה זאת.
19/06/2012 | 11:09הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש חזקים
דר' דניאל עובד 19/06/2012 | 09:59יעל שלום, התיאור שלך יכל להתאים לדלקת או גירוי של קרומי המוח ממחלה ויראלית. זהו לא מצב מסוכן, אך כדאי לבדוק לפנות לרופא נוירולוג בקופת החולים או במיון בהקדם. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תודה רבה! אעשה זאת.
-
כאבי ראש חזקיםאורטל 19/06/2012 | 08:49אני נמצאת בשבוע 14+4 סובלת מזה כשבועיים מכאבי ראש חזקים ברקות, מעל העיניים, בחלק האחורי לעיתים חזקים יותר ולעיתים פחות( לא הצלחתי לעלות על תבנית של כאב) הופניתי למיון נבדקתי נוירולוגית, א.א.ג ועיניים- הכל בסדר ואז הם ביקשו לעשות סי טי שלא מומלץ עד לשבוע 20 מינימום. אני הייתי מעדיפה שלא. הכאב נמצא כל שעות היום, אני סובלת.. בבקשה תרגיע אותי, כי לפי האינטרנט הדבר היחיד זה גידול בראש שההריון מזרז...הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודות רבות!
19/06/2012 | 10:35הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש בהריון
דר' דניאל עובד 19/06/2012 | 10:05אורטל שלום, כאבי ראש, במיוחד מיגרנה נוטים להחמיר בטרימסטר הראשון, ולדעוך עם התקדמות לטרימסטר השני והשלישי. אם בדיקת העיניים (פונדוס) הייתה תקינה, זה מוריד את הסבירות של גידול, שמעלה בד"כ את הלחץ התוך גולגולתי ומביא לבצקת בדיסקות העיניים. אין צורך לסבול, אפשר לקבל טיפול שמתאים להריון. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תודות רבות!
-
כאבים ברקות.בראש,בצידי האףשני 17/06/2012 | 01:56שלום רב מזה למעלה משבוע אני סובלת מכאבים בכל איזור הפנים מתחיל ברקות,ליד האזניים,בצידי האף,מעל הגבות ומתחת לעיניים,בנוסף יש נפיחות רבה מעל הגבות הלכתי כבר 3 פעמים לרופא המשפחה בהתחלה נתן לי אנטיביוטיקה של 500 מ,ג ואחרי יומיים שלא היה שיפור העביר ל875 אוגמנטין עדיין אין שום שיפור,אני מאוד מודאגת,הרופא סבור שזה סינוסיטיס,האם אלו תופעות המאפיינות סינוסיטיס? מה זה עוד יכול להיות הוא שלח אותי לצילום בעוד כמה ימים אבל בינתיים מה עליי לעשות? הוא נתן לי כדורים משככי כאבים אבל הם לא עוזרים בכלל נדמה לי ששמם רוקסןהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
צילום
דר' דניאל עובד 18/06/2012 | 12:14זה נכון, הבדיקה מאוד לא רגישה, ולכן ההתרשמות הקלינית מאוד חשובה, כולל הבדיקה. כדאי לפנות לבדיקה אצל רופא אא"ג. בהצלחה.הוסף תגובה
-
צילום
18/06/2012 | 11:11קראתי שרק 50% ממקרי סינוסיטיס מאובחנים ע"י צילום ולמעשה ברוב המקרים לא ניתן לזהות סינוסיטיס ע"י צילום,האם יתכן כי בכל זאת מדובר בסינוסיטיס?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 17/06/2012 | 23:02כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש באחד מבתי החולים הקרובים. אם כאבי ראש במגמת החמרה, כדאי לפנות לבדיקה של נוירולוג בחדר המיון. בהצלחה.הוסף תגובה
-
חזרתי הרגע מצילום
17/06/2012 | 11:41הצילום יצא תקין ואין סינוסיטיס מה עליי לעשות עכשיו? נתנו לי הפנייה לניורולוג אבל התור הוא בעוד המון זמן..זה לא מסכון לחכות כ,כ הרבה זמן? לפי התסמינים שתארתי מה זה עוד יכול להיות?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
צילום
-
כאב ראש בצד ימין מאחורי האוזן ועיניים מאוד כבדותשש 17/06/2012 | 11:59שלום, מזה יומיים כאב ראש בצד ימין ומאחורי האוזן והעניים מאוד כבדות , מה זה יכול להיות ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש מאחורי האוזן ןעיניים כבדות
דר' דניאל עובד 17/06/2012 | 23:00למשל מיגרנהה, כאבי ראש תעוקתיים ועוד...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש מאחורי האוזן ןעיניים כבדות
-
כאבי ראש תכופיםאודי 17/06/2012 | 19:32שלום ד"ר עובד, כבר כמה שנים שיש לי כאבי ראש תכופים, משהו כמו 3 פעמים בשבוע בתקופת הקיץ (עכשיו כבר) ופעם פעמיים בשבוע בתקופת החורף. בנוסף כאשר אני נמצא הרבה בהתרוצצויות/לימודים כל היום זה מעלה את הסיכוי לכאב ראש באותו היום. באופן כללי אני כל יום מתעורר בניסיון למנוע את כאב הראש באותו היום כאשר אני שותה כמויות אדירות של מים ולעיתים מצליח ולעיתים לא. ברגע שהכאב מתחיל רק אדוויל/איבופרופן מצליח להפיג את הכאב הזה וניסיתי כבר כל שיטה של לא לקחת כדור. הייתי לפני כמה שנים אצל מומחה שאמר שזה כנראה תורשתי אבל אני מסרב לקבל את העובדה שלא ניתן לטפל בכאבי הראש שבגללם אני נאלץ לקחת כל יומיים אדוויל. מה לדעתך אפשר לעשות בעניין? והאם זה מסוכן לקחת 3 אדווילים בשבוע? אני כבר ממש מיואש ולא יודע מה לעשות...אשמח לעזרה. תודה מראש, אודיהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש תכופים
דר' דניאל עובד 17/06/2012 | 22:58טיפול מונע הוא טיפול תרופתי יומיומי שיעלים את ההתקפים למשך מס' חודשים ואז מנסים להפסיק בהדרגה...הוסף תגובה
-
כאבי ראש תכופים
אודי 17/06/2012 | 21:30היי, תודה על תשובתך. מה הכוונה בטיפול מונע? מה עושים בטיפול כזה? בעיקרון אם יש לי כאב ראש ואני לא לוקח אדוויל הכאב נמשך שעות ואף יותר מיום ומתגבר בעוצמתו כל הזמן לרמה שאי אפשר לתפקד.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש תכופים
דר' דניאל עובד 17/06/2012 | 20:38זה נשמע אודי שאתה צריך להיות מטופל בטיפול מונע לסוג כאב הראש ממנו אתה סובל, למשך תקופה של כמה חודשים, ולא לצרוך אדביל בזמן התקף. השיטה הזו שאתה נוהג בה כעת מסוכנת כי אתה על הגבול של שימוש יתר בתרפות לשיכוך כאבים שבעצמן יכולות לגרום לכאבי ראש. כדאי לפנות למפראת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש תכופים
-
כאב ראש משתנה (לת)יואב 17/06/2012 | 14:37לפני חודש היה לי סינוסיטיס טופלתי ועבר.. מאותו זמן התחלתי להיות בחרדות והתחילו להיות לי כאבי ראש בכל מיני מקומות.. והיתי 3 פעמים אצל הרופא שאמר לי שהכל בסדר.. בשבוע שעבר היתי אצל פסיכיאטר שהסביר לי שאני סובל מהפרעת חרדה וממחשבות היפוכונדריות שהכאב הוא אך ורק מחרדה.. נתן מרשם לציפרלקס ואלפרליד.. אותם אני נוטל כבר 5 ימים שבהם הכאב ראש הופחת משמעותית, אבל פעם בכמה זמן אני מרגיש מין נקישה קלה פעםבצד ימין למעלה בצד שמאל למטה וככה בכל מיני מקומות בראש במצח..באוזן.. יש לציין שהכאב לא מעיר אותי ולא פוגע לי בעבודה ובשום דבר ביום יום.. ולא מתלווה לזה בחילות או הקאות.. אלא פשוט מציק קצת ורציתי לדעת אם זה מסוכן או שלתת לכדורים לעשות את שלהם?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
כאב ראש בהתקפים בצד אחורי שמאלי תחתוןנטלי 16/06/2012 | 08:41שלום לפני יומיים החלו להופיע כאבים חדים בצד אחורי שמאלי תחתון של הראש. יום לפני זה הייתי חולה כאבי גרון נזלת שיעול וחולשה. ואז החלו כאבי הראש העזים. אין לי כאבי ראש בדרך כלל, וזה חריג. התקפי הכאב מתרחשים במרווחים של כ10 דקות. זה מאוד מטריד אותי. מה זה יכול להיות? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש
דר' דניאל עובד 16/06/2012 | 09:33נטלי שלום, התיאור שלך יכול להתאים לדלקת בעצב העורפי הגדול (great occipital nerve neuralgia), כדאי לפנות לרופא נוירולוג לאבחון וקבלת טיפול מתאים. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש
-
מרפאת כאב ראש בירושלים?משה 15/06/2012 | 00:40האם תוכל בבקשה להמליץ על מרפאת כאב ראש בירושלים?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מרפאת כאבי ראש בירושלים
דר' דניאל עובד 15/06/2012 | 00:45הדסה עין כרם...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מרפאת כאבי ראש בירושלים
-
מרפאת כאב ראש בירושלים?משה 15/06/2012 | 00:40האם תוכל בבקשה להמליץ על מרפאת כאב ראש בירושלים?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מרפאת כאבי ראש בירושלים
דר' דניאל עובד 15/06/2012 | 00:45הדסה עין כרםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מרפאת כאבי ראש בירושלים
-
כאבי בטן ושלשוליםשאנטי 13/06/2012 | 14:24שלום ד"ר ,לא מצאתי במיון מחלות עבור כאבי בטן וכלן פונה אליך כרופא משפחה. כבר שלושה ימים סובל מכאבי בטן עזים לפרקים ושלשולים כ1 לשעתיים וביום הראשון היה לי חום וחלשה בכל הגוף למחרת החום החולשה עברה אך כאבי הבטן והשלשולים עדיין קיימים, ורופא המשפחה המליץ לי לקחת אופטלגין לא כדורים ולא לקחתי . לכן השאלה: ממה זה בא , וכמה זמן זה יחלוף? תודה רבה עם כל ההערכה .הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי בטן
דר' דניאל עובד 13/06/2012 | 16:17הגעת לפורום שדן בנושאים הקשורים בכאבי ראש ומיגרנה. אנא פנה לפורום המתאים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי בטן
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- היפוטוניה
- כאב עצבי
-
בדיקות קשורות
- מבחן טובה
- חומצה פנילגליוקסילית בשתן
-
תרופות קשורות
- קלדריבין
- חומצה כנודאוקסיכולית
-
מונחים קשורים
- משפחות SMA ישראל
- המגדלות
רופאים בתחום
ד"ר יאיר זלוטניק
נוירולוגיה
4.9
( 52 חוות דעת )
"ממליצה בחם על הטיפול המסור של ד"ר יאיר זלוטניק . הרגישות וההקשבה שלו למטופל ראויה להערכה."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים