פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 253
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
שלוםאמיר 25/06/2012 | 13:48אני שומע רעשים בראש ב איזור ה occipital קול כמו ניצוץ חשמל באיזור הזה יעבור מאקסימום ב 2 שניות ו הולך מה זה יהיה אבל אין כאבים לפעמים יש כאבים אבל כלים ......אני לומד פאראמדיקהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
רעשים בראש ללא כאבים
דר' דניאל עובד 25/06/2012 | 16:18כדאי היבדק ע"י רופא אא"ג, ובהמשך גם ע"י רופא נוירולוג. בהצלחה.הוסף תגובה
-
למשיך
אמיר 25/06/2012 | 15:13כמעט יום יום כך אבל פעם או פעמיים קורא את זה ולא יום יום רצוףהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
רעשים בראש ללא כאבים
-
כאב לא מובןאנונימית 24/06/2012 | 14:25שלום ד"ר לאחר 1001 רופאים ביניהם נירולוג ובדיקות נמצא שהכול תקין אבל עדין יש לי לחץ בפנים ולפעמים בראש אני כבר משתגעת.. הרופאים טוענים שזה חדרה ואני צריכה להרגיע את עצמי והכל יעבור אבל זה לחץ ממש מוזר שאי אפשר להסביר אותו...בפנים ובראש כאילו יש לי גומי שלוחץ ואנרגיות ירודות יש לציין שעברתי טראומה קטנה לפני חודש ומאתמול גם קשה לי לנשום נשימה עמוקות והראש לי פועם (אני שומעת את הדופק שלי) אני ממש בלחץ מהלחץ בראשי אני כבר לא יודעת לאן לפנות ומה לעשות ...הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב לא מובן
דר' דניאל עובד 24/06/2012 | 21:00לא אוכל להסביר עד שלא אהיה בטוח שכל האפשרויות האחרות נשללו, וזה רק ע"י ביקור במרפאה שיכלול הערכה ובדיקה נוירולוגית...הוסף תגובה
-
כאב לא מובן
אנונימית 24/06/2012 | 20:57מה זאת אומרת? תוכל להסביר לי?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב לא מובן
דר' דניאל עובד 24/06/2012 | 20:53הכאב הלא מובן נשמע לי מובן לחלוטין, ואין שום טעם לסבול סתם, כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש...בהצלחה.הוסף תגובה
-
כאב לא מובן
אנונימית 24/06/2012 | 14:27ויש לציין שאין החרמה בכאבים...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב לא מובן
-
שאלה22/06/2012 | 12:29שלום ד"ר! שאלתי קודם לגבי בעיה בעצב העורפי שאובחנה אצלי ואני בהריון. השאלה היא האם הרגשה של אי נוחות תמידית ולפעמים כאב חד חזק ביותר למס' שניות בחלק האחורי הימני של הראש כאילו בקו ישר למטה עד למעלה יכול לסמן לבעיה בעצב העורפי? וכל פעם שאני נוגעת בקרקפת באותו האיזור , אני מרגישה בשעות שלאחרי כאב דופק חזק באותו האיזור. והאם דלקת או לחץ בעצב העורפי למשך חודשים ארוכים ( יותר מ6 חודשים ) עלול לעבור למחלה רצינית? כי אני יודעת שדלקת עלולה להשתנות למחלה קשה כך קראתי באינטרנט . אודה לתשובה מהירה ומרגיעה כי אני מאוד לחוצה ודואגת. שבת שלוםהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שאלה
דר' דניאל עובד 22/06/2012 | 20:15אין בעיה לחכות כל עוד זה לא מפריע עד כדי כך, במיוחד כשמדובר בהריון. התיאור שלך יכול להתאים לדלקת בעצב העורפי. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש להערכה וקביעת טיפול מתאים. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שאלה
-
העצב העורפי22/06/2012 | 10:14שלום ! אני בת 28, אובחנתי כסובלת מבעיה בעצב העורפי מזה חצי שנה. כאב יומיומי אני בהריון ברוך השם בשבוע ה 19, קיבלתי זריקה לתוך העצב אך ללא שיפור כלל, הופניתי לפיזיוטרפיה כי להערכת הנוירולוג מומחה לכאב זו שתי פריצות דיסק בצוואר לוחצות על העצב העורפי וגורמות לכאב. עברתי 4 טיפולים ללא שיפור. נוטלת אלטרולית כמה חודשים. אך הכאב ממשיך. אינני יודעת מה לעשות יש לי ביקור לנוירולוג לעוד חודש. האם ייתכן שלמרות כל מה שקיבלתי לא הייתה הטבה, ומה ניתן להציע לי כטיפול יעיל בתקופה ההריון לבעיה זו . תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שאלה
דר' דניאל עובד 22/06/2012 | 20:13אפשר לחכות 5 חודשים, כדאי לפנות למוקד רפואה משלימה, יש מגוון רחב של טיפולים...הוסף תגובה
-
עוד משהו קטן וזה הוא :)
22/06/2012 | 14:22אם אני אחכה לעוד 5 חודשים עד הלידה ( בעזרת השם) ואסבול כאבים אלו אז אפשר? כאילו אפשר לחכות עם בעיה בעצב העורפי עוד 5 חודשים ואז אוכל לקבל כל טיפול הולם.הוסף תגובה
-
המשך
22/06/2012 | 12:23תודה ראשית על התשובה המרגיעה. אילו טיפולים ברפואה המשלימה שמותרות בהריון שיכולים להועיל לבעיה בעצב העורפי? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
העצב העורפי
דר' דניאל עובד 22/06/2012 | 10:41לצערי הרב אופציות הטיפול די מצומצמות בתקופת ההריון, ונראה שמיצית חלק מהן. אפשר לנסות משככי כאבים אחרים המותרים בהריון, או לפנות אופציות טיפול בתחום הרפואה המשלימה. בהצלחה.הוסף תגובה
-
מקווה תשובה מרגיעה כי אני אופי חרדתתי מטבעו ולא רותה עוד מה שילחיץ
22/06/2012 | 10:36הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שאלה
-
עצב עורפי22/06/2012 | 10:21שלום ד"ר ! בעיה בעצב העורפי שמופיעה כל 24/7 למשך יותר מ 6 חודשם : 1- עלולה להיות מסוכנת? 2 - האם עלולה להיות על רקע מתח נפשי מתמשך? אם כן האם הרפיה ומדטציה עשויות לסייע לשיופר ותוך כמה זמן ? אודה להתייחסותך .הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
עצב עורפי
דר' דניאל עובד 22/06/2012 | 10:441) בד"כ אינה מסוכנת 2) ייתכן כי תוחמר על רקע מתח נפשי 3) הרפייה ומדיטציה בהחלט יכולים לשפר את המצב בטווח של מס' שבועות בהצלחה.הוסף תגובה
-
מקווה תשובה מרגיעה כי אני אופי חרדתתי מטבעו ולא רותה עוד מה שילחיץ
22/06/2012 | 10:35הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עצב עורפי
-
כאב ראש22/06/2012 | 10:38שלום ! יש לי כאב ראש אחורי מימין כל הזמן. לפעמים כשהפיזיוטרפיסט לוחץ על נקוה מסויימת בצוואר מימין מיד מעורר לי כאב ראש אחורי מימין . אך הפיזיוטרפיה שהוא עושה אינה מועילה להפחתת כאב הראש . האם מה שסיפרתי יכול לומר שיש קשר בין כאב הראש לבעיה צווארית . תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש
דר' דניאל עובד 22/06/2012 | 10:42כאבי ראש עורפיים בהחלט יכולים להיות קשורים בשינויים בעמוד השדרה הצווארי. אפשר לברר את זה במרפאת כאבי ראש או אצל רופא אורטופד.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש
-
דחוף- האם לעשות MRI בהריון צעיר?דחוף- האם לעשות MRI? 21/06/2012 | 09:04שלום, שמי קרן, בת 36,נשואה +2. נמצאת בשבוע 8 להריון.מזה כשלושה שבועות סובלת מכאבי ראש עוצמתיים הגורמים לי ליםול ולעיתים להתעלף.תחושת הכאב היא לחץ חזק ברקות ותחושה שיושבים על ראשי מספר אנשים כבדים ומפילים אותי. יש לציין שמעולם לא סבלתי מתופעה זו.הריונותי הקודמים היו תקינים לחלוטין. נוירולוג שלח אותי לבדיקת MRI שלא עשיתי, מכיוון שבביהח שהתאשפזתי הרופא אמר שלא לעשות בשלב זה של ההריון. חייבת לציין שמאז המנוחה שקיבלתי בבית , הכאבים פסקו.לצערי , הם שבו אתמול.אני מרגישה שאני לא יכולה להרים את העיניים למעלה מרוב שכואב לי. בביהח עשו לי את כל בדיקות הדם וEEG- והכל תקין. האם ממליץ לעשות את בדיקת MRI או לחכות לשבוע 20. אני מפחדת מאוד וחוששת להריון? מהם הסיכונים?האם ייתכן וזו מיגרנה וכדאי פשוט לסבול עד שיעבור? תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה
21/06/2012 | 20:55תודה דוקטור על ההענות המהירה! חיכיתי כל היום.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקת MRI
דר' דניאל עובד 21/06/2012 | 14:31קרן שלום, אני הייתי ממליץ לחכות לשבוע 20 לפחות. היות ולא ידוע מה ההשפעה של בדיקת MRI בהריון, לא מומלץ לבצעה בטרימסטר הראשון שהוא רגיש להיווצרות מומים אצל העובר. לגבי כאבי הראש, אין צורך לסבול, ישנם טיפולים מותרים בהריון, כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש.הוסף תגובה
-
תודה
-
כאב ראש בצד ימין ואי יציבותיוסי 21/06/2012 | 11:56שלום רב יש לי בדרך כלל תוך כדי הליכה פתאום הרגשה של אי יציבות ופחד ליפול, יש לי גם תוך כדי זה לחצים בצד ימין באזור האוזן, עשיתי שטיפה באוזניים , בדיקות דם ויצא תקין חוץ מאלרגיה כלשהי וגם בזמן האחרון קצת כאבים בלסת בצד ימין מה הסיבה לכך שאני מרגיש חוסר יציבות בהליכה? בן 25, יוסיהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך
דר' דניאל עובד 21/06/2012 | 14:23לגבי אי יציבות בהליכה, כדאי להיבדק ע"י רופא נורולוג...בהצלחה...הוסף תגובה
-
המשך
21/06/2012 | 12:48ושכחתי להגיד שאני גם מאוד עייף לאחר זמן דיי קצרהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
-
כאב בבליטות שיצאו בראשאפי 19/06/2012 | 09:04ד״ר שלום. אתמול התחלתי להרגיש שני בליטות שיצאו בראש מאחורה והם רגישות מאוד וכואבות. כשלא נוגעים בהם אני מרגישה תחושת לחץ עליהם וכמובן במגע הכאב גודל. יש לציין כי לא נפלתי או נחבלתי ובאופן כללי אני מרגישה טוב. האם הבליטות הללו מצביעות אולי על בעיה באחד מאזורי הגוף דוקא? מה יכול להיות הסיבה לבליטות שפתאום צצו? אני מבולבלת. אשמח לתשובתך.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה רבה!
19/06/2012 | 12:53הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בליטות
דר' דניאל עובד 19/06/2012 | 10:00ייתכן שמדובר בבלוטות לימפה שמגיבות למחלה זיהומית כלשהי. כדאי לפנות לרופא.הוסף תגובה
-
תודה רבה!
-
כאבי ראש חזקים במיוחד, כבר 4 ימים, בלי שום שיפוריעל 19/06/2012 | 09:37שלום רב, החל מיום שבת התחלתי לסבול מכאבי ראש חזקים במיוחד (פעם ראשונה שזה קורה), הכאב נמצא בעיקר בחלק האחורי של הראש, מאחורי האוזניים ובצידי הראש. כאשר אני מתכופפת הכאב מתעצם וכאשר אני מפעילה לחץ על הראש (מקנחת את האף לדוגמא) אז אני חווה התקף של כאב חזק (המרגיש כמו לחצים הולכים וחוזרים על הראש). שלשום היה לי 38 מעלות חום. ומאז לא היה חום יותר. אתמול הלכתי לרופאת משפחה, שבדקה לי חום, בדקה את הגרון ועשתה לי בדיקת שתן. היא אמרה שהיא לא מצאה משהו מיוחד, אבל לפי תוצאות בדיקת השתן אמרה לי שצריך לשתות הרבה מים ולנוח כי ייתכן והייתי על סף התייבשות. ובכן, אני שותה מלא מים ונחה בבית כבר 4 ימים, לא לוקחת כדורים (מלבד שני כדורי אדקס שלקחתי ביום שהיה לי חום) ואין שום שיפור או הקלה במצב. יש לציין כי אני בריאה בד״כ, אך לפני כחצי שנה התחלתי לפתח אלרגיה לקרדית הבית. ניסו לתת לי כל מיני תרסיסים לאף, כדורים וטיפות, אך האף שלי ממשיך להישאר סתום. דבר המקשה עלי ואני חושבת שאולי יש לו קשר לדבר. בנוסף לכך, ביחד עם כאבי הראש אני סובלת מכאבים בצוואר, שאם אני משווה אותם לכאבים קודמים אז זה לא בגלל שתפוס לי הצוואר. אשמח לעזרתך, הכאבים הללו מפריעים לי בתפקוד היומי, ואיני יודעת האם ללכת לרופא משפחה נוסף? אא״ג? או רופא אחר? תודה רבה על עזרתך המבורכת, המשך שבוע טוב:) יעל.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה רבה! אעשה זאת.
19/06/2012 | 11:09הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש חזקים
דר' דניאל עובד 19/06/2012 | 09:59יעל שלום, התיאור שלך יכל להתאים לדלקת או גירוי של קרומי המוח ממחלה ויראלית. זהו לא מצב מסוכן, אך כדאי לבדוק לפנות לרופא נוירולוג בקופת החולים או במיון בהקדם. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תודה רבה! אעשה זאת.
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- היפוטוניה
- מחלת הכאב הכרוני
-
בדיקות קשורות
- נוגדנים לגנגליוזיד GM1
- קובלט בשתן
-
תרופות קשורות
- פירידוסטיגמין
- קלוראזפאט
-
מונחים קשורים
- עיל"מ – עמותה ישראלית לסרטני מוח
- המגדלות
רופאים בתחום
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים