פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 255
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
כאבים חדים מעל אוזן ימיןנ.ד 11/06/2012 | 00:22מזה 4 ימים שאני סובלת מדקירות חדות מעל אוזן ימין הבא ומופיע כל כמה דקות וממש משתק. רופא המשפחה הביא לי אופטלגין וזה עוזר רק לכמה זמן וזה שב ומופיע בחזרה. מה זה התופעה הזאת ומה אפשר לעשות איתה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים חדים מעל אוזן ימין
דר' דניאל עובד 12/06/2012 | 11:23כדאי להיבדק ע"י רופא אא"ג ואח"כ נוירולוג. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים חדים מעל אוזן ימין
-
כאבי ראש באיזר השמאלי מלמעלה ועד לאחורי העיןדור 08/06/2012 | 18:42שלום רב, בזמן האחרון, להערכתי באיזור השבועיים שלושה האחרונים, יש לי כאבים באיזור השמאלי של הראש, כאילו אני מאמץ את העין יותר מדי (אבל מוזר שרק את שמאל לא?), וזה מתפשט לכל האיזור השמאלי של הראש.. בדרך כלל זה נרגע כשאני אוכל או ישן, אבל זה חוזר די הרבה. הכאב לא נובלתי נסבל, אבל הוא די מציק..מעין לחץ בראש. האם יש משהו שניתן לעשות על מנת להרגיע אותו? תודה מראש, דורהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה על התגובה המהירה
דור 08/06/2012 | 19:02ובאמת שכחתי לציין שלפני כשנה עברתי לייזר בהצלחה ב2 העיניים והראייה שלי כרגע 6 6 מבדיקה שהתבצעה לפני כחודש..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש באיזור השמאלי מלמעלה ועד לאחורי העין
דר' דניאל עובד 08/06/2012 | 18:59בשלב הראשון כדאי לפנות לבדיקת רופא עיניים לחדות ראייה וקרקעיות העין. לעיתים ירידה בחדות ראיה, גם אם בעין אחת, יכולה לגרום לכאבי ראש באותו צד. בשלב השני, במידת הצורך, בדיקה אצל רופא נוירולוג. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תודה על התגובה המהירה
-
כאב ראש לוחץ לאחר בהלהאור 08/06/2012 | 16:25שלום ד"ר עובד,לפני כחודשיים חויתי מקרה של בהלה מתוך שינה,במסגרתו קפצתי מבוהלת מהשינה,וחשתי הירדמות ונימול בחלק האחורי של הראש,ואיבוד אויר.לאחר זמן קצר התחושה חלפה,אך בימים שאחרי התחלתי לחוות כאבים שהתבטאו בדקירות בקודקוד הראש,עד שכעבור שבוע התחלתי לחודש תחושה של לחץ ושריר תפוס באותה נקודה בחלק שנרדם בעת שנבהלתי.במסגרת אישפוז בוצעו בדיקות CT,MRI וניקור מותני,וכולן תקינות,ולאחר עיסוי צווארי השריר התפוס בחלק האחורי השתחרר,אך הלחץ עבר לקידמת הראש והוא מקרין לעיתים לפנים ומלווה בתחושת כובד ובתחושת צוואר תפוס - הלחץ קיים כל שעות היום ורק בשכיבה ישנה רגיעה.ההערכה של הנוירולוג המטפל שלי היא שחויתי התקף חרדה כתוצאה מאותה בהלה,שגרם לtension headache שנותר עד כה.אציין כי אלטרולט וטופמקס לא סייעו כלל להקלת הכאב,אלא רק גרמו לתופעות לוואי,וכי הכאב לא מושפע משום סוג של משכך כאבים.אני אכן חשה לחוצה מאוד ובחרדה,עד כדי כך ששרירים נוספים בגוף מתכווצים.האם ייתכן שבאמת כואב לי הראש מחרדה ? בנוסף,הבנתי כי טיפול בוואליום יכול לטפל בחרדה ולסייע בהרפיית שרירים.האם לדעתך טיפול זה יכול לסייע במצבי להקלת הלחץ בראש ? תודה ושבת שלוםהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש לוחץ לאחר בהלה
דר' דניאל עובד 08/06/2012 | 18:33כאב ראש מסוג tension אינו קשור בהכרח לחרדה. למרות שחלק מהתרופות שמטפלות בכאבי ראש מסוג tension משתייכות לקבוצת התרופות נוגדות הדכאון והחרדה, לא נמצא קשר ישיר בין כאבי ראש מסוג tension ובין חרדה. לכן קשה לייחס את כאבי הראש שאת סובלת מהן כעת להפרעת חרדה, אם בכלל קיימת. התרופות לטיפול בחרדה לא בהכרח עוזרות להקל על כאבי הראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
כאב ראש לוחץ לאחר בהלה
אור 08/06/2012 | 17:35השאלה אם הבהלה היא שגרמה להתפרצות כאבי הראש,ואם אני אכן נמצאת בחרדה מאז שכפי הנראה גורמת לכאבים להמשיך,האם טיפול בחרדה לא אמור לטפל גם בכאב ראש ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש לחץ לאחר בהלה
דר' דניאל עובד 08/06/2012 | 17:14אור שלום, זה אכן נשמע כמו כאב ראש מסוג tension. פרט לאלטרולט וטופמקס, ישנן תרופות נוספות שאפשר לנסות, ואליום היא לא אחת מהן. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש לוחץ לאחר בהלה
-
כאב ראש חוזרראמי 08/06/2012 | 11:50אני פונה אליך לאחר שאני סובל כבר שנה מכאב ראש מסוג tinsion teyp כפי שהבחינו כמה נוירולוגים וגם לפני 10 חודשים עשיתי c.t שיצא תקין .. הכאב נעלם לכמה חודשים וחזר ונעלם וחזר בתקופה האחרונה אני סובל מעל חודש ימים מכאב יומיומי מהבוקר עד הערב והנוירולוג שלח אותי ל mri !! ואני מה זה לא יושן בלילה מהפחד? מה אפשר להיות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש חוזר
דר' דניאל עובד 08/06/2012 | 14:13הכל או לא כלום...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש חוזר
-
-
כאב ראש כרוני יומיקרן 07/06/2012 | 11:51שלום, יש לי כאב ראש מהבוקר ועד הלילה כל יום במשך חודש וחצי. נוירולג במרפאת כאב אמר לי לקחת אלטרולט. אני לוקחת כבר שבועיים וחצי מתוכם שבוע כבר במינון המקסימלי של 30 מ"ג שהנוירולוג הורה לי. בינתיים היה שיפור קל ביותר בלבד. מתי הכדורים אמורים להעלים את הכאב או להשפיע בצורה משמעותית יותר על כאב הראש? אני יודעת שאין תשובה מדוייקת אבל מנסיונך כמה זמן לוקח לכדורים מסוג זה להשפיע?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש כרוני
דר' דניאל עובד 07/06/2012 | 21:37נהוג לחכות 4 שבועות לפחות, אך לרוב שיפור משמעותי החל מהשבוע השני במינון 25 מ"ג ומעלה. אם הטיפול אינו עוזר יש לבצע הערכה מחודשת לגבי האבחנה ו/או החלפת הטיפול התרופתי. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש כרוני
-
כאב ראש כרוני יומיקרן 07/06/2012 | 11:53שלום, יש לי כאב ראש מהבוקר ועד הלילה כל יום במשך חודש וחצי. נוירולג במרפאת כאב אמר לי לקחת אלטרולט. אני לוקחת כבר שבועיים וחצי מתוכם שבוע כבר במינון המקסימלי של 30 מ"ג שהנוירולוג הורה לי. בינתיים היה שיפור קל ביותר בלבד. מתי הכדורים אמורים להעלים את הכאב או להשפיע בצורה משמעותית יותר על כאב הראש? אני יודעת שאין תשובה מדוייקת אבל מנסיונך כמה זמן לוקח לכדורים מסוג זה להשפיע?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש כרוני יומי
דר' דניאל עובד 07/06/2012 | 21:36נהוג לחכות 4 שבועות לפחות, אך לרוב שיפור משמעותי החל מהשבוע השני במינון 25 מ"ג ומעלה. אם הטיפול אינו עוזר יש לבצע הערכה מחודשת לגבי האבחנה ו/או החלפת הטיפול התרופתי. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש כרוני יומי
-
כאב ראש מקבצי07/06/2012 | 13:43סובל מcluster מעל ל 4 שנים, בזמן שאחרים מקבלים מידי פעם איזו "חופשה" , הכאב שלי מבקר מידי שנה כמו שעון וגם שולח תזכורות בין העונות. נטלתי תרופות רבות שחלקן לא הועילו וחלקן הועילו במעט אך תופעות הלוואי שלהן קשות מידי רילרט, זומיג ,איקפרס, פוקוס, פוינט, אופטלגין ונורופן שאף אחת מהן לא מועילה. איקפרס - יצרה דיכאון כמעט מיידי,חוסר אנרגיה ועייפות קשה ארקוקסיה (לא עוזר) ואימיטרקס (מקל מעט על הכאב ולא על התדירות) אך שניהם יוצרים תחושה חזקה ובלתי נעימה של נימול בגפיים. לא מעוניין להתנסות בתרופה טופמקס! בעבר טופלתי בקנביס רפואי (מסוג sensai ) בארה"ב וזכיתי להקלה מיידית (מקל על הכאב לא על התדירות) של כ 50% מעצימות הכאב. בביקורי במרפאתכם (לפני כשנה) ביקשתי להוציא אישור חדש ונתקלתי בסירוב,להמלצתך ניסיתי שתי מנות של 6mg אימיטרקס , שתייה מרובה ארקוקסיה ובלון חמצן. בלון החמצן יצר אמנם הקלה מיידית וללא תופעות לוואי אך אין זה משתווה להקלה הדרמטית של הגראס הרפואי. אני לא מעשן להנאתי ולא נוגע בזה מחוץ ל"עונת הכאב" אך לא ברור לי אם אני נלחם בכאבי תופת או בדיעות קדומות. chicoable@gmail.com שיקוהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש מקבצי
דר' דניאל עובד 07/06/2012 | 21:33משרד הבריאות מאוד נוקשה לגבי היתר לשימוש בקנאביס רפואי. אישור לשימוש בקנאביס רפואי ניתן רק לאחר שהוכח שמוצו כל הטיפולים התרופתיים, שהרקע הרפואי מתאים, שמדובר בקלסטר כרוני, שאין חשש לשימוש לא הולם או התמכרות, ושקיים מעקב תמידי. חשוב שתדע שלאחרונה פורסמו עבודות רבות לגבי השלכות ארוכות טווח של הטיפול בקנאביס רפואי, והוכח מעבר לכל צל של ספק שקנאביס רפואי גורם לירידה קוגניטיבית (הפרעה בתהליכים חשיבתיים)ולהפרעות אישיות בלתי הפיכים- כמו אפתיה, דיכאון וכו'- אלו בוודאי ובוודאי לא אמונות טפלות, לידיעתך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש מקבצי
-
כאב מסוג tinseionראמי 05/06/2012 | 13:36ד"ר דיאל שלום, אלטרולט תרופה יעילה לסוג כאב tinsion .. זה מה שנתן לי הנוירולוג ואמר צריך לקחת אתה התרופה ל 3 חודשים ולאחר מכן זה יעלם האם זה מתאים לסוג הכאב? מדובר בכאב יומיומי כבר כמה חודשים?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 05/06/2012 | 13:46אלטרולט היא אחת מהתרופות הנמצאות בשימוש לטיפול בכאבי ראש מסוג tension. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
כאב ראש יומימודי 04/06/2012 | 11:43אני מרגיש כאב ראש כבר הרבה זמן כל יום מהבוקר עד הערב וכאב מוגדר קל עד בינוני .. אני מרגיש כמו רצועה על הראש וכאב בצוואר.. הרופא אומר שזה כאב מסוג מתח ? מה אפשר להיות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש
דר' דניאל עובד 05/06/2012 | 12:34בהחלט, מגוון תרופות יעילות, כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
כאב ראש
מודי 05/06/2012 | 10:26נכון אמר לי נוירולוג שזה כאב ראש מסוג tinsion אבל זה התחיל להדאג אותי כי אני סובל מזה הרבה זמן וכל יום מהבוקר עד הערב יש כאב ראש קל עד ביניוני... האם יש תרופות לזה?הוסף תגובה
-
כאב ראש
מודי 05/06/2012 | 10:26נכון אמר לי נוירולוג שזה כאב ראש מסוג tinsion אבל זה התחיל להדאג אותי כי אני סובל מזה הרבה זמן וכל יום מהבוקר עד הערב יש כאב ראש קל עד ביניוני... האם יש תרופות לזה?הוסף תגובה
-
כאב ראש
-
תשובת מומחה
כאב ראש יומי
דר' דניאל עובד 04/06/2012 | 12:01זה יכול להתאים לכאב ראש תעוקתי מסוג tension type, בכל מקרה כדאי לפנות להערכה אצל נוירולוג או מרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- מיאסטניה גרביס
- מחלת הכאב הכרוני
-
בדיקות קשורות
- חומצה פנילגליוקסילית בשתן
- חומצה ולפרואית בדם
-
תרופות קשורות
- ריזאטריפטאן
- פירידוסטיגמין
-
מונחים קשורים
- משפחות SMA ישראל
- שמן ריק סימפסון
רופאים בתחום
ד"ר אסתר גנלין - כהן
נוירולוגיה
5.0
( 14 חוות דעת )
"הגעתי היום עם בתי לבדיקה אצל ד"ר גנלין- כהן אסתר ונפעמתי מהרגישות, ההתייחסות, הסובלנות והמענה האדיב לכל שאלה שבתי ואני העלינו בפני הד"ר. הרגשתי, כי מולי נצבת רופאה אשר רואה לנגד עיניה את טובת המטופלת ומוכנה לתת מענה מקצועי, מכיל ואיכפתי. כן ירבו רופאים כמוה!"
ד"ר יאיר זלוטניק
נוירולוגיה
4.9
( 52 חוות דעת )
"ממליצה בחם על הטיפול המסור של ד"ר יאיר זלוטניק . הרגישות וההקשבה שלו למטופל ראויה להערכה."
ד"ר רני ברנע
נוירולוגיה
5.0
( 11 חוות דעת )
"הגענו לד״ר רני אבודים וללא תקווה
ד״ר רני ברנע עלה על הבעיה תוך עשר דק וזאת לאחר שהמון מומחים ונוירולוגים לא גילו. הוא קיבל אותי מיד הסביר, נתן בדיקות לאמת את החשש שלו ואכן הוא צדק.
מיד לאחר 24 שעות היה זמין לקבל ולקרא את התוצאות ולהדריך אותנו.
הוא מאוד אנושי נעים מרגיע,
ומרגישים מיד שאנחנו בידיים טובות מקצועיות.
רופא מלאך 😇עם ידע גדול ורצון לעזור ולעשות המון טוב.👌"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים