פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 260
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
בדיקת EEG15/05/2012 | 18:58שלום ! עקב כאבי ראש הנוירולוג שלח אותי לבדיקת EEG . שתי שאלות: * האם מותרת בהריון? * מה היא יכולה להראות, יעני היא יכולה לשקף היותו של כל מצב פתולוגי בראש? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אלטרולט
דר' דניאל עובד 15/05/2012 | 20:56אין צורך...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקת EEG
דר' דניאל עובד 15/05/2012 | 20:55לא צריכה להיות בעיה בהריון. הבדיקה אינה תורמת מידע משמעותי לגבי מקור כאבי ראש או האבחנה...הוסף תגובה
-
שכחתי לציין שאני מטופלת באלטרולית 10 מ"ג, האם תריך להפסיק את הטיפול מס' ימים לפני הבד
15/05/2012 | 19:01הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אלטרולט
-
בדיקות דם15/05/2012 | 19:16שלום ! אני בהריון בשבוע 13 ברוך השם. עקב כאבי ראש וסחרחורת הנוירולוג שלח אותי לבדיקות דם : לקורטיזול בקר, פרולקטין, תפקודי תריס, תיאמין (B1), איזה עוד בדיקות דם כדאי שאבקש ממנו אעשה שיכולים לעזור לגילוי סיבת הכאב והסחרחורת. בבקשה דחוף תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בדיקות דם
דר' דניאל עובד 15/05/2012 | 20:53כדאי לבקש בדיקת קרקעית העין (פונדוס) שמשקפת את הלחץ התוך גולגולתי...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקות דם
-
שאלה15/05/2012 | 19:20שלום ד"ר! הייתכן שבבדיקת דם ערך הHB הינו בממוצע, אך ערך הברזל ( לא נערך בבדיקות הדם ) הינו לא בממוצע? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שאלה
דר' דניאל עובד 15/05/2012 | 20:51את/ה לא בפורום הנכון...זהו פורום שדן אך ורק בנושאים של כאבי ראש ומיגרנההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שאלה
-
כאב ראש בלתי פוסקקרן 15/05/2012 | 14:11אני סובלת שבועיים וחצי מכאב ראש לוחץ ללא הפסקה.לפעמים באחורי הראש ולפעמים בשני הצדדים או רק בצד אחד.אני מתעוררת עם הכאב והולכת לישון איתו והעצומה משתנה במהלך היום. נומרולוג אמר שיש לי מיגרנה.האם מיגרנה יכולה להמשך שבועיים וחצי ללא הפסקה? מה ניתן לעשות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש בלתי פוסק
דר' דניאל עובד 15/05/2012 | 14:13לא סיבר, התקף מיגרנה משך באופן טיפוסי בין 4-72 שעות....הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש בלתי פוסק
-
כאבי ראש תדיריםליאורה 14/05/2012 | 10:46בוקר טוב :) אני סובלת במשך כ-3 שנים מכאבי ראש חזקים כתוצאה מתאונת דרכים. כאבי הראש מופיעים בזמנים שבהם אני נמצאת בשמש (מספר דקות בשמש), או בזמן הליכה כשאני מתחילה להרגיש גלי חום בכל הגוף. כאבי הראש מלווים בגלי חום וסחרחורות. עד עכשיו הבדיקה הנויירולוגית יצאה תקינה, כך גם הסיטי, בדיקות מאמץ, בדיקת תדרים חשמליים בראש ועוד. הבעיה לא נמצאה אבל אני סובלת מאוד ומרגישה מוגבלת בגלל הכאב באופן תמידי. לאחרונה אני הולכת לישון עם כאב ראש ומתעוררת עם כאבי ראש. לאחרונה כאבי הראש מתרכזים באיזור הקודקוד של הראש ובחלק האחורי של הראש, למטה. כאבי הראש מלווים בגלי חום, סחרחורות ובחילה. כדורים לא עוזרים (אופטלגין, כדור נגד מיגרנה). מה דעתך? כיצד אני יכולה לברר מה הבעיה אצלי? האם תוכל לעזור לי?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
14/05/2012 | 21:31תודה רבה על תגובתך :) אני אתקשר למרפאה. האם הטיפול מסובסד ע"י קופות החולים? רציתי לשאול האם על פי התיאור שכתבתי אתה יכול לכוון אותי לסיבה, או לבעיה שממנה אני סובלת?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש תדירים
דר' דניאל עובד 14/05/2012 | 20:46ליאורה שלום, בוודאי שאפשר לעזור, אין שום סיבה לסבול. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש. אם מקום מגורייך באזור נתניה והסביבה, תוכלי אם תרצי לקבוע תור במרפאתינו שבמרכז המומחים לניאדו- 09-8609335/6, בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
כאב ראש ושוקולדנעמה 13/05/2012 | 10:44האם יש סוג של כאב ראש שנרגע עם אכילת "מתוק" כמו אצלי- איך הוא נקרא?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש ושוקולד
דר' דניאל עובד 13/05/2012 | 10:46לא ידוע לי...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש ושוקולד
-
כאבי ראשורדה עובדיה 13/05/2012 | 08:23הבן שלי בן 12 סובל מכאבי ראש חזקים לעיתים תכופות. בבדידקות חשבו על סינוזיטיס שנשלל לאחר צילום מערות האף וכרגע האבחנה מיגרנה. הם התופעה ידועה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 13/05/2012 | 09:58כדאי להצטייד בכל החומר הרפואי. אפשר לפנות למרפאת כאבי ראש מבוגרים בגיל זה...הוסף תגובה
-
כאבי ראש
ורדה 13/05/2012 | 09:52תודה על התגובה. כאבי הראש אצל הבן שלי ממוקדים במצח מעל העיניים. אמנם יש לנו תור לנוירולוג, אך ניסיון להגיע לישהו שהוא מומחה לכאבי ראש לא צלח, בהיותו בן 13 בני מופנה לנוירולוג ילדים. כמו כן, האם יש בדיקה או צילום שרופא המשפחה יכול להפנות כך שאגיע עם זה לנוירולוג? יש לנו תור בעוד שבועיים. תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש
דר' דניאל עובד 13/05/2012 | 09:26ורדה שלום, בדיקת צילום מערות פנים אינה שולל סינוסיטיס. הבדיקה בעלת רגישות יחסית נמוכה כך שתוצאה חיובית אינפורמטיבית, ותוצאה שלילית אינה אומרת למעשה דבר. מיגרנה כמובן מוכרת וידועה בגילאים הללו, אבל האבחנה היא קלינית, כלומר, האופי ותיאור ההתקפים מאוד חשוב על מנת לקבוע אבחנה. כדאי לפנות לנוירולוג.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
כאב ראש אחורי11/05/2012 | 16:50שלום מזה כמה ימים רצופים אני סובלת מכאב ראש אחורי שלא פוסק. אין עוד תופעות נלוות . לא יודעת אם זה קשור יש לי דלקת חניכים מה הגורם ןמה הטיפול תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש אחורי
דר' דניאל עובד 11/05/2012 | 18:02קשה לומר, דרושה הערכה כולל בדיקה נוירולוגית...כדאי לפנות לנוירולוג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש אחורי
-
כאבי ראש וסחרחורותעידית 10/05/2012 | 19:50שלום ד"ר,מזה כחושיים אני סובלת מכאבי ראש ברקות ולאחרונה אני מרגישה את הכאב בחלק האחורי של הראש(אני נוגעת וכואב לי)מעבר לכך יש לי מעין צמרמורות והרגשה של צוואר תפוס,יש לי צלצולים באוזניים ותחושת של חוסר שיויי משקל,נשלחתי לסיטי מוח והתוצאה יצאה תקינה,האם יש ממצאים רלוונטים לבעיה שלי שסיטי מוח יכול להחסיר?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
כאבי ראש וסחרחורת
עידית 11/05/2012 | 15:02תודה רבה ד"ר,שבת שלום.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש וסחרחורות
דר' דניאל עובד 11/05/2012 | 14:32CT ראש עלול לפספס מבנים קטנים מאוד, נגעים של דלקת ברקמת המוח ועוד.הוסף תגובה
-
כאבי ראש וסחרחורות
עידית 11/05/2012 | 14:24האם יש אפשרות שסיטי מוח יפספס גידול או משהו מסוכן?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש וסחרחורות
דר' דניאל עובד 11/05/2012 | 10:23CT אינה בדיקה רגישה ב- 100%, והיא עלולה לפספס בעיות רפואיות. במקרה של חשד סביר לבעיה רפואית למרות שה- CT מוח היה תקין, ממשיכים את הבירור בביצוע MRI מוח. בהצלחה.הוסף תגובה
-
כאבי ראש וסחרחורות
עידית 11/05/2012 | 08:53כןהוסף תגובה
-
11/05/2012 | 08:52כןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש וסחרחורות
דר' דניאל עובד 10/05/2012 | 23:13עידית שלום, האם פנית לנוירולוג? האם הבדיקה היתה תקינה?הוסף תגובה
-
כאבי ראש וסחרחורת
-
כאב ראש ממוקדאסף 10/05/2012 | 21:48ד"ר שלום מזה כחודש אני סובל מכאבי ראש חזקים באזור קודקוד הראש ובחלק העליון והקדמי של הראש .הכאב ראש הוא ממוקד מאוד ושורף באזור זה עד כדי הרגשה שהאזור שם תפוס מכאב ... הכאב הוא כל יום ובמשך כל היום הייתי אצל נוירלוג שלח אותי לבדיקות דם שיצאו תקינות . עשיתי אף בדיקת סי טי מוח שיצאה תקינה . יש לי תור לרופא רק בעוד שבוע וחצי . מה דעתך ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש ממוקד
דר' דניאל עובד 11/05/2012 | 10:25אם כך כדאי לעבור בדיקת עיניים, ואם אין מענה לכאבי הראש אצל הנוירולוג, כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
כאב ראש ממוקד
10/05/2012 | 23:54תודה על התגובה המהירה . בדיקה נוירולוגית הייתה תקינה . בדיקה בקרקעית העין טרם עברתיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש ממוקד
דר' דניאל עובד 10/05/2012 | 23:10האם הבדיקה הנוירולוגית היתה תקינה? האם עברת גם בדיקת קרקעית העין (עם הרחבת אישונים)? אם לא כדאי לעבור...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש ממוקד
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- כאב עצבי
- מחלת הכאב הכרוני
-
בדיקות קשורות
- צפלוגרם
- נוגדנים לגנגליוזיד GM1
-
תרופות קשורות
- קלדריבין
- ביפרידן
-
מונחים קשורים
- אופיאט
- אנמיה ממארת
רופאים בתחום
ד"ר יאיר זלוטניק
נוירולוגיה
4.9
( 52 חוות דעת )
"ממליצה בחם על הטיפול המסור של ד"ר יאיר זלוטניק . הרגישות וההקשבה שלו למטופל ראויה להערכה."
ד"ר ורד ליבנה
נוירולוגיה
5.0
( 7 חוות דעת )
"ניכרת מקצועיות ובקיאות בתחום.
גישה נעימה ומכבדת"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים