פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 261
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
(לת)אסף 10/05/2012 | 21:47ד"ר שלום מזה כחודש אני סובל מכאבי ראש חזקים באזור קודקוד הראש ובחלק העליון והקדמי של הראש .הכאב ראש הוא ממוקד מאוד ושורף באזור זה עד כדי הרגשה שהאזור שם תפוס מכאב ... הכאב הוא כל יום ובמשך כל היום הייתי אצל נוירלוג שלח אותי לבדיקות דם שיצאו תקינות . עשיתי אף בדיקת סי טי מוח שיצאה תקינה . יש לי תור לרופא רק בעוד שבוע וחצי . מה דעתך ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
חושש מאוד מלחץ תוך גולגולתימארק 01/04/2012 | 18:38שלום רב מגיל 12 בערך (היום אני בן 18) אני סובל מלחץ כזה על הראש שקשה לי להסביר ליפעמים כאבי ראש. שאני מניח את האצבעות על מקומות מסויימים בראש אני מרגיש ממש דופק וורידים. בנוסף עליי לציין שיש לי לפעמים עליות בלחץ דם עשיתי ליפני כמה שבועות בדיקת CT עם חומר ניגוד,הבדיקה יצאה תקינה לחלוטין אין שום בעיות גם הניורולוג עבר שוב על הבדיקה. אמרתי לניורולוג "אולי צריך ליבדוק לחץ צוך גולגלתי" הוא אומר לי שאין צורך. הוא אומר לי שזה מיגרנה. ראיתי כתבות ששם אומרים שאפשר להגיע לעיוורון ולעבד את הראייה כשיש לחץ תוך גולגולתי,וזה ממש מפחיד אותי.... יש לי בקרוב בדיקת עיניים בלי קשר לבעיה שלי,זה משהו שקשור לצבא,על הדרך הבנתי שכדאי ליבדוק את שדא הראייה שלי וגם ליבדוק אם קיים לחץ בקרקעית העין....עוד משהו חשוב ? אני ממש דואג בזמן האחרון ביגלל זה,האם התופעה הזו מסכנת חיים ? אני באמת מאוד דואג מהתופעה הזו של הדופק בראש והורידים הבולטים שבהם אני מרגיש דופק,האם באמת יש סיבה לדאגה כאשר ה CT עם חומר ניגוד תקין ? אשמח לקבל מידע בנושא וכמה עצות שיעזרו ליהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פונדוס
דר' דניאל עובד 10/05/2012 | 18:33כדאי לשאול בפורום עיניים. במצב של לחץ תוך גולגולתי מוגבר מקבלים בצקת של הדיסקות ולא רטינופתיה...הוסף תגובה
-
תשובה של פונדוס
10/05/2012 | 14:39בבדיקת פונדוס היתגלתה אצלי רתינופטיה (אני לא חולה סכרת) מה זה אומר ? יכול ליהיות שיש לחץ תוך גולגולתי או משהו אחר ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תגובה
דר' דניאל עובד 03/04/2012 | 22:12למשל כאבי ראש תעוקתיים או מיגרנה...הוסף תגובה
-
תגובה
מארק 01/04/2012 | 22:26תודה על תגובתך אם בדיקת הפונדוס+שדה ראייה יהיה תקין,מה יכולה ליהיות הבעיה של כל הלחץ הזה על הראש ? והאם זה בסדר שאני מרגיש כל הזמן את הדופק בראש ומרגיש ורידים ודופק שאני מניח את היד על הראש ? האם יש סיבה לדאגה כי אני ממש בחרדה תודה דוקטורהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לחץ תוך גולגולתי
דר' דניאל עובד 01/04/2012 | 21:25אם בדיקת דיסקות העיניים תהיה תקינה (פונדוס) ושדה הראייה יהיה תקין, קרוב לוודאי שאין עליה בלחץ התוך גולגולתי...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פונדוס
-
כאב ראשרן מהדרום 10/05/2012 | 00:14לחץ בעורף כמו פעימות ותחושה של ראש תפוס ישנה בלט דיסק צווארי c6 c7 האים יש קשר ובנוסף הצוואר כואב תמידי חשוב לציין אני עברתי תאונת דרכים ליפני שנתיים הכאבים התחילו ליפני ארבע חודשים ולא נעלמיםהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 10/05/2012 | 10:46בלט דיסק ב- c6-c7 לא אמור לגרום לכאבים פועמים בעורף, אלא יותר לאיזור הצוואר. אם הכאבים החלו להופיע לאחר שנה וחצי והתאונה, קרוב לוודאי שאין קשר. כדאי לפנות לאיבחון ע"י נוירולוג או מרפאת כאבי ראש. בהצלחההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
שאלה08/05/2012 | 16:58שלום ! במקרה אני מסתכלת היום על בדיקות דם שעשיתי בשנת 2004 ואז אני רואה שCORTISOL-BLOOD הוא 753 אשר הטווח הוא 138-690. אני בת 28, חשוב לציין שמזה שנה חצי עברתי MRI מוח עקה כאב ראש ברןך השם ללא ממצא. אך אני עד היום סובלת מכאבי ראש ללא היסבר. אני מודאגת מהתוצאה של הבדיקה הנ"ל , כי קראתי באינטרנט שחלילה היא עלולה להעיד על משהו. מה דעתך בנושא .תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שאלה
דר' דניאל עובד 08/05/2012 | 21:02אם שאלתך בנושא רמת ההורמון, זה לא הפורום להעלות שאלות בנושא זה. אני אוכל רק לומר שרמת הקורטיזון יכולה לעלות גם במצבים של סטרס ואינה מעידה בהכרח על מחלה. כדאי לפנות לרופא אנדוקרינולוג. בהצלחה.הוסף תגובה
-
המשך
08/05/2012 | 17:00חשןב לציין שאז באותה שנה אני לא נטלתי תרופות מסויימות ולא סבלתי ממשהו .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שאלה
-
שאלהדוד 07/05/2012 | 08:26אני עובד במשרד מזה שנה וחצי,3 חודשים לאחר שהתחלתי לעבוד התחילו לי כאבי ראש שעם הזמן נהיו חזקים בצד שמאל,בוצעו בדיקות שתקינות,עברה תקופה עברתי דיקור סיני קצר לראות אם יש הטבה-כלום וגם טיפול תרופתי שגם לא עוזר מסתבר-השאלה היא: אני גבוה 1.90 והתקרה שמעליי אולי 1.95-2.00 מטר ואני הרבה זמן בעבודה עומד-מסתובב מה שיוצר הפרש קטן בין התקרה לראש- ואנשים אמרו לי שיכול להיות שזה נגרם/לא עובר מהתקרה נמוכה ולכן גם לא-יכול להיות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תקרה נמוכה
דר' דניאל עובד 08/05/2012 | 16:36לא...הוסף תגובה
-
סליחה על הטרטור
דוד 08/05/2012 | 15:25אבל אני לא מבין את תשובתך-זה שזה לא נשמע הגיוני בסדר אבל זה לא ייתכן גם כתוצאה מתקרה נמוכה.......?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אז
דר' דניאל עובד 07/05/2012 | 22:21כלומר שזה לא נשמע הגיוני...הוסף תגובה
-
אז
07/05/2012 | 11:21לא נשמע סביר? זה לא ייתכן כלומר או...?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שאלה
דר' דניאל עובד 07/05/2012 | 09:08לא נשמע סביר, אלא אם כן אתה בחרדה מתמדת שהתקרה הנמוכה תפגע בראשך....הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תקרה נמוכה
-
כאבי ראש אחורייםעירית 07/05/2012 | 10:11יש לי כאב ראש אחורי שלא עובר כבר מספר ימים הכאב הוא אחורי שבנגיעה לא מוצאת את מקום הכאב שבעת שינוי תזוזת הראש הכאב יותר חזק...רציתי לדעת אם זה תקין כי זה כאב קשה להסבר/// אודה לך על ההתייחסות המהירה יש לציין שגם בעת מתן כדור האקמול לא עוברהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש עורפי
דר' דניאל עובד 07/05/2012 | 22:22עירית שלום, אם את סובלת מכאב ראש עורפי שמחמיר בשיעול, כדאי לפנות בהקדם לבדיקה ע"י רופא נוירולוג. בהצלחה.הוסף תגובה
-
המשך שאלה
עירית 07/05/2012 | 10:12ובשיעול יש לציין שגם כואב מאודהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש עורפי
-
לחץ בראשאורטל 03/05/2012 | 20:42שלום ד"ר עובד,מזה כחודש אני סובלת מלחץ חזק מאוד בחלק התחתון של קודקוד הראש,והתחושה שלי היא כאילו שישנם שרירים אור שריר תפוסים במקום.במסגרת אישפוז בוצע סי.טי וניקור מותני שנמצאו תקינים ברוך השם,והרופאים מיהרו לקבוע כי מדובר בכאב ראש ראשוני ונתנו לי טיפול בטופמקס.לאחר שבועיים וחצי עם התרופה ולאחר שחוויתי תופעות לוואי מטרידות,הפסקתי את התרופה.יש לציין כי הלחץ נרגע רק בשכיבה.האם יכול להיתפס שריר בראש ובמידה וכן,כיצד ניתן לשחרר אותו ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
tension type
דר' דניאל עובד 04/05/2012 | 10:05לרוב קיימת הטבה, אבל אחוז מסויים נשאר כרוני, ולכן כדאי לטפל. אם את בוחרת שלא לטפל בטיפול תרופתי, תוכלי לנסות דיקור סיני או רפואי, אבל אצל מטפל טוב שיודע לטפל בכאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
לחץ בראש
אורטל 03/05/2012 | 23:15האבחנה שלך אכן נכונה והוסבר לי שנראה שמדובר בכאב ראש ממשפחת הtension .במידה ושרירי הקרקפת אכן התכווצו,האם יתכן שהם ישתחררו גם ללא טיפול תרופתי ? .. לתרופות שהוצאו לי מלבד טופמקס (אלטרול ודפלפט),יש גם כן רשימה ארוכה של תופעות לוואי ואני לא ששה לקחת אותם .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לחץ בראש
דר' דניאל עובד 03/05/2012 | 22:07אני מניח שהאבחנה הייתה כאבי ראש מסוג tension type, שהם כאבי ראש ראשוניים. במצב זה יתכן ששרירי הקרקפת יהיו מכווצים, והטיפול הוא תרופתי (כמו הטופמקס) או דיקור רפואי/סיני. אם הטופמקס גרם לתופעות לוואי, אפשר להחליפה בתרופה אחרת. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
tension type
-
כאב ראשענת אברמוביץ 03/05/2012 | 07:59שלום, הכאב שיש לי כבר חזר על עצמו מספר פעמים לפני כמה שנים במקרים שונים. זהו כאב בצד ימין בין הרקה לאוזן, קצת מעל. זה קרה לי לאחר יציאה לרוח עם שיער רטוב, כאב חד מאד שחוזר בכל כ- 40 שניות ולא מרפה. אני עם אופטלגין מזה 5 ימים, ורק רציתי לשאול אם התופעה מוכרת? האם זו אכן התקררות? בעבר הרחוק זה פשוט חלף אחרי כמה ימים... תודה, ענתהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש
דר' דניאל עובד 03/05/2012 | 15:24התיאור שלך יכול להתאים לכאבי ראש מסוג ice pick like headache, זהו כאב ראש מוכר והטיפול בו הוא די פשוט. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש
-
כאבי גב - מירימירי 02/05/2012 | 11:12ביתי בת 11.5 סובלת כשבוע מכאבי גב ולאחר מישוש גיליתי שיש בלוטות נפוחות באזור הצוואר מתחת לאוזן , ביתי רוקדת מחול אומנותי מזה 3 שנים וארובי , האם קיים קשר להתפתחות הגדילה ? או ממה זה יכל לנבוע ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי גב
דר' דניאל עובד 02/05/2012 | 22:00בלוטות נפוחות באיזור הצוואר יכולים לנבוע מנגע זיהומי בעור, או זיהום בלוע ע"י וירוס או חיידק. כדאי לעקוב אחרי זה, אם הבלוטות לא נעלמות תוך שבועיים שלושה, הייתי מציע לפנות לבדיקה ע"י רופא. לגבי כאבי הגב, כדאי לפנות לאורטופד. פורום זה דן רק בנושאים הקשורים לכאבי ראש ומיגרנה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי גב
-
אדווילתהילה 01/05/2012 | 14:44שלום רב, בחודשים האחרונים מתחיל לי כל יום כאב ראש סיוטי, באזור המצח והעיניים, באיזשהו שלב של היום- בד"כ בצהריים ואילך והוא לא עובר עד שאני הולכת לישון וקמה בבוקר בסדר. גיליתי שאדוויל פשוט עושה לי פלאים ובתוך כחצי שעה כאב הראש נעלם כמעט לגמרי. לכן, כמעט כל יום אני נוטלת כדור (אדויל ליקוי ג'ל). רציתי לדעת מה יכול להיות הגורם לכאב הראש והאם זה בסדר להמשיך כך עם אדויל אחד בכל יום משך תקופה ארוכה. תודה רבה תהילההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אדוויל
דר' דניאל עובד 01/05/2012 | 20:46צריל לברר את מקור כאבי הראש, ע"י בירור אצל נוירולוג. בכל מקרה לא כדאי ליטול יותר מ-15 כדורים משככי כאבים בחודש על מנת להימנע ממצב של כאבי ראש על נסיגת רמת התרופות בדם.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אדוויל
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- כאב שלאחר פגיעה עצבית
- נוירופיברומטוזיס
-
בדיקות קשורות
- נוגדנים לפוליו
- ויטמין B6
-
תרופות קשורות
- דיפירון (אופטלגין, וי-דלגין)
- ביפרידן
-
מונחים קשורים
- אמיוטרופיה
- עמותת GNEM ישראל
רופאים בתחום
ד"ר רני ברנע
נוירולוגיה
5.0
( 12 חוות דעת )
"החוויה הכי טובה בשנה האחרונה שאנו עוברים בחיינו
לאחר שיחה עם ד״ר ברנע התמלאתי בהודיה.
הרגשתי שהוא רופא הנאמן לשבועתו
אנחנו בשנה מאוד מאתגרת, שנה מחוץ לביתינו, חווים שלל תלתלות.
וזכיתי לפגוש רופא שהוא בעל כל היכולות- הכלה רגישות מקצועיות
וממש החזיר לנו את האמונה
כן ירבו"
ד"ר יאיר זלוטניק
נוירולוגיה
4.9
( 52 חוות דעת )
"ממליצה בחם על הטיפול המסור של ד"ר יאיר זלוטניק . הרגישות וההקשבה שלו למטופל ראויה להערכה."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים