פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 262
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
כאבי ראש וסחרחורות לא סיבוביותנעמה 01/05/2012 | 18:01שלום, אני בת 36 ,לאחרונה -מזה כחודשיים הופיעו לי כאבי ראש שמתחילים בצוואר ומטפסים למרכזו,לקודקוד ומידי פעם הם גם פועמים,לתחושה זו לעיתים מתווספת חוסר יציבות. ברקע אני מטופלת בציפרלקס 20 מ"ג (העלו לי מ 10 מ"ג לפני כחודש) כסיבה שמדובר בחרדה.למרות זאת המצב ממשיך אך בצורה פחות חריפה. אני משתדלת להמשיך בשיגרת היום כולל פעילות אירובית.כמו כן עברתי בדיקת נוירולוג שמצא אותה תקינה ויעץ שבכל פעם שיופיע כאב ראש לקחת רבע קלונקס.בנוסף אני מטופלת בשיאצו שמאוד מרגיע. מה דעתך מדוע כאבי הראש אינם חולפים?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש וסחרחורות לא סיבוביות
דר' דניאל עובד 01/05/2012 | 20:44אם את סובלת מזה כחודשיים מכאבי ראש וטיפול תרופתי לא כ"כ עוזר, כדאי לשקול הדמייה מוחית, כמו CT ראש. אם בסופו של דבר יוחלט שמדובר בכאבי ראש תעוקתיים, יש מגוון טיפולים תרופתיים יעילים, כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש וסחרחורות לא סיבוביות
-
כאבי ראש ועינייםרותם 01/05/2012 | 19:19שלום, אני בת 27 ושבוע ימים אני סובלת מכאב ראש שלא מפסיק ותחושת עייפות בעיניים. אני לוקחת נורופן אך הדבר לא עוזר לי. יש לציין שאף פעם לא סבלתי בצורה כזו קשה כאב ראש,הדבר משפיע על שגרת היום שלי וגורם לי לרצות לשכב במיטה. כאבי העיניים גורמות לי להיות רגישה לאור. אודה לעזרתך..הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש ועיניים
דר' דניאל עובד 01/05/2012 | 20:38אם כאבי הראש אינם חולפים ולא מגיבים לטיפול תרופתי, כדאי לפנות לרופא נוירולוג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש ועיניים
-
כאב ראש ותחושה של חוסר יציבותללא שם 29/04/2012 | 22:14שלום, אני בת 27 .מאז שאני זוכרת את עצמי אני סובלת מכאבי ראש לפעמים קלים לפעמים קשים.לאחרונה התווספה לזה תחושה כללית של חוסר יציבות כשאני במצב עמידה/הליכה וכן הרגשה של כבדות בראש.אני נמצאת בחרדה גדולה שאולי חס וחלילה יש לי משהו רציני ואני יודעת שלוקח המון ן זמן עד שיהיה לי תור לנוירולג..האם יש מקום לדאגה?מה לעשות? תודה רבה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בנוסף
דר' דניאל עובד 01/05/2012 | 20:31רמת סוכר 85 לא תגרום לכאבי ראש. בהחלט ייתכן כמה סוגים של כאבי ראש במקביל...הוסף תגובה
-
בנוסף
01/05/2012 | 19:20שוב תודה על התשובה המהירה. האם סוכר נמוך (85) יכול לגרום לכאבי ראש? שמתי לב שלפעמים הכאבי ראש הם יותר כשאני נוגעת ומושכת בשיער ולפעמים האם יותר בקודקוד מסוים ופועמים. האם יכול להיות כ"כ הרבה סוגים של כאבים במקביל?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בנוסף
דר' דניאל עובד 30/04/2012 | 22:57באופן טיפוסי התקף מיגרנה נמשך בין 4-72 שעות...הוסף תגובה
-
בנוסף
30/04/2012 | 16:44לכאבים לא מתלווים בחילות/הקאות אולי קצת רגישות לרעשהוסף תגובה
-
המשך
30/04/2012 | 16:43תודה על התגובה המהירה.היום הייתי אצ ל רופא משפחה שבדקה אותי סוג של בדיקה נוירולוגית ואמרה שהבדיקה תקינה.היא לא מתלהבת שאלך לעשות סיטי. כמה זמן התקף מיגרנה יכול להימשך? ואם זה כאבי ראש תמידיים איך מטפלים?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
דר' דניאל עובד 30/04/2012 | 08:24כאבי ראש הולמים ופועמים יכולים להתאים למיגרנה, אם זה בא בצורה של התקפים, מלווים בבחילות או הקאות, רגישות לאור או לרעש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש ותחושה של אי יציבות
דר' דניאל עובד 30/04/2012 | 08:22קשה לי לענות על שאלתך, ללא התרשמות קלינית ובדיקה נוירולוגית. מה שברור הוא שמצב של חרדה לא מיטיב ואף יכול להחמיר את הסימפטומים, ולכן כדאי לפנות כמה שיותר מהר לנוירולוג. בהצלחה.הוסף תגובה
-
המשך
29/04/2012 | 22:30שכחתי לציין שלכאבי ראש יש אופי של כאבים לוחצים/פועמים..אם זאת ההגדרה..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בנוסף
-
MRI ראשאירנה 29/04/2012 | 17:06שלום רב, לפני יותר משנה וחצי היו לי רדימויות בגוף ועקצוצים. היה חשד לטרשת נפוצה.כתוצאה מכך עשיתי בדיקת LP שיצא תקינה ו- MRI ראש שהתוצאה הייתה : נמצא מוקד בודד בחומר הלבן הפרונטאלי משמאל. אז אמרו לי שזה לא משמעותי ויצאתי מבית חולים עם הבחנה: חרדות.אחרי נטילת כדורי רסיטל עברו לי התופעות. לפני כ3 שבועות התחילו לי תופעות אחרות: כמו חום ושריפה בגב, כאבי שרירים ועצמות ברגליים וידיים. האם אני צריכה לעשות שוב בדיקת MRI? אני נורא מפחדת שאולי זה סימנים לטרשת נפוצה. למרות שהפסיכיאטרית אומרת לי שזה תופעות מהחרדותהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
MRI
דר' דניאל עובד 29/04/2012 | 20:26אירנה שלום, נושא הפורום שלנו הוא כאבי ראש ומיגרנה, ניסיתי למצוא בתיאור שלך כאבי ראש אך לא מצאתי. בכל מקרה, אם את סובלת מכאבי שרירים ותחושת חום ושריפה בגב, הדבר הראשון שצריך לעשות הוא לפנות לבדיקה אצל נוירולוג. אם יעלה חשד לנגע דלקתי, אז כמובן שצריך לעשות שוב את בדיקת ה- MRI, הפעם לאזור חוט השדרה. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
MRI
-
כאבי ראש וסחרחורותאבישג 28/04/2012 | 21:33שלום ד"ר,לפני כחודש וחצי נתקפתי בכאבי ראש טורדניים ולאחר תקופה מסוימת של כאבים הופיעה סחרחורת סיבובית(החדר הסתובב)משעת אחרה"צ ועד ליום שלמחרת עם החרפה בשינוי תנוחה,יום למחרת הסחרחורת עברה כפי שציינתי,לאחר מכן נותרתי עם תחושת חוסר שיוי משקל,כאבי ראש ברקות שלעיתים מתקדמים עד לקדמת הראש(בשני הצדדים)וסחרחורות עדינות יותר,לאחרונה התחילו צפצופים באוזניים (רחש שזכיר יותר צרצורים ולא צלצולים).עברתי בדיקת סיטי ראש עם ובלי חומר ניגוד במהלך התקופה בהוראת נוירולוג והבדיקות יצאו תקינות,שאלתי היא מהי המלצתך ןהאם יש מקום לדאגה ולבקשת בדיקת mri בהתחשב בעובדה שהכאבים לא עוברים?לתשובתך אודה..הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
כאבי ראש וסחרחורת
28/04/2012 | 22:32תודה רבה ד"ר..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש וסחרחורות
דר' דניאל עובד 28/04/2012 | 22:06התיאור שלך יכול להתאים להפרעה באיבר שיווי המשקל שגורמת לסחרחורות סיבוביות ולעיתים רעשים באוזניים (טיניטוס). אם הבדיקה הנוירולוגית הייתה תקינה, ובדיקת CT שללה ממצא פתולוגי, זה די מרגיע. למרות זאת, אם הכאבים במגמת החמרה, כדאי לפנות לרופא נוירולוג שוב כדאי לשקול בדיקת MRI מוח.בהצלחה.הוסף תגובה
-
כאבי ראש וסחרחורת
-
תחושת כבדות בראש וסחרחורותרויטל 28/04/2012 | 15:30שלום, לפני כחודש, רופא אא"ג איבחן אצל סבתי (בת 77) תסמונת BPPV והמליץ על פיזיותרפיה. במשך שבועיים טופלה ע"י פיזיותרפיסט אישי עד אשר באמצע טיפול החלה לחוש ברע והלחץ דם שלה עלה שחקים. המטפל די נבהל והמליץ על הפסקת הטיפול עקב גילה ובעיות לחץ דם שיש לה. כמות הסחרחורות אמנם פחתה, אך מאז יש לה תחושת כבדות תמידית בראש, סחרחורת שנמשכת מס' דקות כאשר קמה מהמיטה, בעת הטיית הראש מעלה/מטה. איזה רופא יכול לעזור? לאן כדאי ללכת לייעוץ? מה יכול להיות מקור הבעיה ואיך מטפלים בזה? תודה על כל עזרההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תחושת כבדות בראש וסחרחורות
דר' דניאל עובד 28/04/2012 | 21:12רויטל שלום, כדאי לפנות לרופא נוירולוג, הבדיקה הנוירולוגית פה מאוד חשובה. לפי הבדיקה אפשר לצמצם את האפשרויות לגבי מקור הבעיה. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תחושת כבדות בראש וסחרחורות
-
כאב פנימי בראשאסי 28/04/2012 | 20:47שלום רב מזה שנתיים אני מרגיש בראש כאב לא חזק אלה עמום יותר שמלווה בעייפות בפנים וחולשה פתאומית בגוף עשיתי בדיקות דם צילום מאורות הפנים והכל יצא בסדר.הייתי אצל פיזוטרפיסט לסחרחורות ועדיין יש לי את התופעה הזאת של כאב עמום שנעלם מדי פעם וחוזר אחרי כמה דק יכול להיות שזה קשור לחיבור של הצוואר והחוליות ?? חשוב לציין שבזמן שאני הולך או עושה ספורט אין לי את הכאב הזההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב פנימי בראש
דר' דניאל עובד 28/04/2012 | 21:10כאב שקשור לחוליות הצוואר בד"כ מחמיר בתנועות הצוואר ובספורט, כך שלא נשמע סביר. הייתי ממליץ לעבור בדיקת עיניים כולל פונדוס ולהיבדק ע"י נוירולוג. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב פנימי בראש
-
דקירות קצרות בראש שנעלמותענת 25/04/2012 | 08:01דר' שלום רב. ביתי בת ה14 ,מתארת מצב מזה כשבוע על כאב חד וקצר מאוד שחוזר מס פעמים ביום , הייתי אצל רופא משפחה שבדק ואמר לחכות מס ימים כנראה מלחץ עמוד השדרה או עורף יש לציין שבשל לימודיה היא נתונה כרגע ללחץ רב. מתי לפי דעתך צריך שוב לפנות לרופא? ומה זה נראה לפי התיאור שלי . מחכה מאוד לתשובתךהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דקירות קצרות בראש שנעלמות
דר' דניאל עובד 25/04/2012 | 08:28אם התחושות לא נעלמות לאחר כשבוע עד עשרה ימים, הייתי פונה לבדיקה חוזרת אצל רופא הילדים...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דקירות קצרות בראש שנעלמות
-
כאב רבוע בצד ימיןמאיה 23/04/2012 | 00:28שלום רב ד״ר תמיד כואב לי הראש בצד ימין אני כבר לא יודעת מזה כאב ראש בכל הראש כי אם כואב לי זה רק בצד ימין כבר במשך שנה משפיע על הפנים והאוזן שבצד ימין וכאב מתחזק בשיעול או בכיפוף הייתי אצל הנורולוג שלא מוצא סיבה לתלונה Ct תקין האם כדאי לעשות mri???? מה עליי לעשות עוד ??? תודה מראש !!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פירוש בעברית
דר' דניאל עובד 23/04/2012 | 12:37אין לזה פירוש, זוהי אבחנה רפואית...הוסף תגובה
-
תודה על התשובה המהירה
23/04/2012 | 12:35רק מה הפירוש לזה בעברית ??? תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים במחצי ראש מימין
דר' דניאל עובד 23/04/2012 | 08:37התאור שלך יכול להתאים ל- hemicrania continua, יש לזה טיפול, כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פירוש בעברית
-
-
תשובת מומחה
טיפול
דר' דניאל עובד 23/04/2012 | 11:36בהחלט, טיפולים תרופתיים, דיקור סיני ורפואי וכו'...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- מחלת הכאב הכרוני
- מיאסטניה גרביס
-
בדיקות קשורות
- כספית בשתן
- חומצה מתיל-היפורית בשתן
-
תרופות קשורות
- אלטריפטאן
- קלדריבין
-
מונחים קשורים
- עיל"מ – עמותה ישראלית לסרטני מוח
- חוש
רופאים בתחום
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים