פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 273
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
פיזיוטרפיה לצוואר13/03/2012 | 13:26שלום עקב כאב ראש קיבלתי LIDOCAINEּ DEPOMEDROL בצוואר למעלה איפה בסיס הגולגולת לפני חודש. היום אני מעוניינת לעבור פיזיוטרפיה לצוואר.האם אני יכולה בגלל הזריקה? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פיזיוטרפיה
דר' דניאל עובד 13/03/2012 | 13:59אין מניעה...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פיזיוטרפיה
-
כאב ראש מעל העורף ילדה בת 11.5דלית 12/03/2012 | 12:37ביתי סובלת כבר יותר משבוע כאב ראש מעל העורף הכולל כאבי שרירים ברגליים ובחילה חד פעמית ללא הקאה קצת סימני עייפות שהיינו במיון עשו לה בדיקת ניורולוגיה קצרה שהיתה תקינה אתמול ביצענו בדיקת פונדוס שיצאה תקינה מה ניתן לעשות עוד והאם יש מקום לדאגה בגלל המיקום של הכאבהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש עורפי בילדה בת 11.5
דר' דניאל עובד 12/03/2012 | 23:37אם הבדיקה הנוירולוגית תקינה, כולל בדיקת פונדוס, זה מרגיע מאוד. לעיתים קורה שמחלות ויראליות, שגורמות לחולשה וכאבי שרירים, מערבות את שרירי הצוואר והעורף, ואף גורמות לגירוי קל של קרומי המוח. זה לרוב חולף לאחר מס' ימים עד שבוע....אם לא חלף, כדאי לפנות לבדיקה נוירולוגית חוזרת...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש עורפי בילדה בת 11.5
-
דיקור סיני12/03/2012 | 14:01שלום ד"ר! סבלתי בעבר מורטיגו (סחרחורת תנוחתית בעקבות תזוזת הקריסטלים ) וזה נעלם מזה שנתיים. וגם יש לי רגישות בצוואר. בנוסף לכאב ראש.שקלתי לעבור סדרת טיפולים של דיקור סיני.האם הדיקור יכול לשחזר את הסחרחורת או לא טוב לרגישות בצוואר ובמיוחדש שבדיקור הראשון שעברתי הרגשתי בסחרחורת ומאז (מזה שבוע) יש לי תחושה כזו של ריחוף. אודה להתייחסותך כי אם זה לא טוב אני מפסיקה את הטיפולים. כי אין ברצוני לשחזר הסחרחורת.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דיקור סיני וסחרחורות
דר' דניאל עובד 12/03/2012 | 23:33אין בדרך כלל קשר בין דיקור סיני וסחרחורות סיבוביות. ייתכן שלאחר הטיפול תרגישי תחושה קלה של סחרחורות שחולפת כעבור מס' שעות...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דיקור סיני וסחרחורות
-
העצב העורפי11/03/2012 | 23:55שלום ד"ר ! מזה 4 חודש יש לי כאב שהבנתי שזה העצב העורפי.אמרו לי שמדובר בגירוי. במשך התקופה קיבלתי על אחריותי XEPO ואיטופן כל פעם השכאב הופיע וזה עזר.לפני חודש קיבלתי זריקה של LIDOCAINEּ DEPOMEDROL ואינדוביס למשך חודש. הכאב עדיין קיים.שמעתי פעם שהדלקת חלילה הופכת לסרטן במידה ולא מטופלת. אני מפחדת שזה קרה לי חס וחלילה!!! אך במקביל קבלתי הרבה תרופות נוגדות דלקת. האם ייתכן שבאמת זה קרה לי למרות זאת ? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך
דר' דניאל עובד 12/03/2012 | 23:30ולשאלותייך המרובות: - ייתכן שאתופן ישפר את המצב ולא יהיה צורך בהמשך בירור וטיפול - מינון אסור לפרט בפורום, וגם משך טיפול, כדאי היוועץ ברופא המטפל - אפשר להשתמש בקספו כתחליף לאתופן - אפשר לשלב פיזיוטרפיה ודיקור סיני, ואף מומלץ.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מינונים
דר' דניאל עובד 12/03/2012 | 23:30לא אוכל לפרט מינונים בפורום...הוסף תגובה
-
והאם איתופן 400 או 200 מ"ג.נטלתי בעבר 400
12/03/2012 | 14:12הוסף תגובה
-
והאם כדאי לקחת רק בעת הרגשת הכאב או להתמיד לתקופה אפילו כשמרגישים טוב
12/03/2012 | 13:12הוסף תגובה
-
המשך
12/03/2012 | 13:01סליחההה על השאלות המרובות , אך יש לי עוד מה לברר . כי התשובות שלך גורמות לי להרגיש טוב. * הייתכן שהטיפול באיתופן ישפר את הכאב ולא אצטרך ללכת למומחה ולשלם כסף?או עדיין יש צורך לפנות אליו ? * ומה המינון המומלץ לנטילת התרופה ולכמה זמן? והאם האיתופן היא תרופת הבחירה, שמעתי גם על קספו שלא ממש עזר לי כמו האיתופן. וזה בסדר שאשתמש בה לתקופה? * והאם כדאי לשלב פיזיוטרפיה צווארית או דיקור סיני? תודה ומקווה מענה לשאלותי ע"מ שלא אפריע לך יותר בשאלותיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
דר' דניאל עובד 12/03/2012 | 10:43נשמע הגיוני. תודה על המחמאות, ובהצלחה...הוסף תגובה
-
המשך
12/03/2012 | 10:01תודה אתה בן אדם מדהים לא תדע כמה הרגעת אותי. אני זוכרת 3 ימים שקיבלתי בהם איטופן פעמיים ביום ומאוד הרגשתי טוב אז.ני חושבת שאחזור על זה למשך 10 ימים ובמידה וזה לא השתפר אני הולכת למומחה כאב ראש כי ממילא הבנתי שזה לעוד שבועיים שלוש. אודה להתייחסותךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
העצב העורפי
דר' דניאל עובד 12/03/2012 | 08:16ממש לא, הסירי דאגה מליבך. את סובלת מדלקת כרונית, וצריך לטפל בזה, כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
-
מודאגת12/03/2012 | 15:12אני מזה כמה חודשים טובים יש לי כאב ראש אחורי מימין. ומזה יומיים יש לי כאב בצוואר מימין ואני לא מצליחה להזיז את הצוואר לימין. קראתי באינטרנט שאלה סימנים לדלקת קרום המוח? אני מתה מפחד. הייתכן??? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מודאגת
דר' דניאל עובד 12/03/2012 | 23:27דלקת קרום המוח גורמת לקישיון עורף- הגבלה בכיפוף הצוואר. לרוב כאבי הראש סימטריים (ולא רק מימין), ומלווים בחום גבוה, בחילות והקאות, רגישות לאור ולרעש. אם התיאור לא מרגיע אותך, כדאי לפנות לרופא נויורלוג...הוסף תגובה
-
המשך
12/03/2012 | 19:49גם יש לי תחושה כזו של ריחוףהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מודאגת
-
עייפות, סחרחורת..ענבל 11/03/2012 | 14:32שלום, אני בת 26, בשלושה - ארבעה שבועות האחרונים אני מרגישה עייפות וחוסר ריכוז ולעיתים אף סחרחורת. חשוב לציין כי אני ישנה בין 6-8 שעות בלילה וגם כשאשר ניסיתי לישון קצת יותר עדיין הרגשתי עייפות. אני עובדת במשרה חלקית ולומדת, אך אם פעם לא הרגשתי את מה שאני מרגישה לאחרונה.. ממה זה יכול לנבוע? ומה צריך לעשות? חברה אמרה לי שכדאי שאתחיל לעשות ספורט, אבל השאלה אם זה יעזור והאם זה באמת קשור?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
עייפות וסחרחורת
דר' דניאל עובד 11/03/2012 | 21:17פורום זה דן בנושאים הקשורים בכאבי ראש ומיגרנה. לגבי עייפות וסחרחורות, כדאי לפנות לרופא המשפחה לצורך בירור...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עייפות וסחרחורת
-
דיקור סיני11/03/2012 | 15:51שלום ד"ר! האם דיקור סיני יכול לעזור במקרים של כאב ראש חיצוני (בקרקפת) או כאב ראש על רקע גירוי של העצה העורפי ? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דיקור סיני
דר' דניאל עובד 11/03/2012 | 21:16גם וגם. ובצורה מאוד יעילה....הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דיקור סיני
-
בדיקת דם11/03/2012 | 15:30שלום ד"ר! האם בדיקת C-REACTIVE PROTEIN תקינה יכולה לשלול דלקת בעצב העורפי או באיזור מסויים בראש? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בדיקת דם
דר' דניאל עובד 11/03/2012 | 21:15התשובה היא שלילית. האבחנה של דלקת בעצב העורפי היא קלינית בלבד (עפ"י הבדיקה), ולא עפ"י מדדים דלקתיים בבדיקות הדם.הוסף תגובה
-
המשך
11/03/2012 | 16:04גם חשוב לציין שבתקופה שעשיתי את הבדיקה הייתי מקבלת אינדוביס 25 מ"ג (לא יודעת אם משפיע על תוצאת הבדיקה ) .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקת דם
-
שואלת11/03/2012 | 16:05שלום ד"ר! אני מזה חודש מקבלת אינדוביס ( אחת בוקר ואחת ערב) ובקלוסל 10 מ"ג חצי בוקר ואחת ערב. ו לא עזרו לי. מתכננת להפסיקן. איך אני אפסיק האם יש צורך בהדרגתיות או פעם אחת ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שלום רב
דר' דניאל עובד 11/03/2012 | 21:13אינדוביס אפשר להפסיק בפעם אחת, בקלוסל כדאי בהדרגה- חצי כדור בבוקר, חצי כדור בערב, ולאחר שבוע להפסיק לגמרי. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום רב
-
כאב ראש11/03/2012 | 11:53שלום ד"ר ! אולי אני ארחיב קצת בהודעה אך אולי זה מתחושת הייאוש שיש לי בעקבות כאבי הראש שלא נעלמים. אני בת 28,נשואה מזה שנתיים ללא ילדים.עובדת סוציאלית במקצוע. לפני שנה וחצי היה לי כאב ראש ברקה ימנית, עברתי MRI מוח תודה לאלוהים היה תקין. והכאב הלך ופחת עם הזמן עד. ברקע היה לי כאב במפרק לסת ימני עברתי לפני חודשיים MRI מפרק לסת הופיע שיש חיספוס במפרק הימני. אך לא פה הבעיה.לפני 7-8 חודש נכנסתי להריון ועברתי הפלה כי ההריון לא היה רצוי.ובאותו שבוע עברתי טיפול שיניים שפתחתי במהלכו הרבה זמן הפה . ומאז המצב נהווה קטסטרופלי.מאז התחיל כאב בחלק העליון של הראש בנקודה מסויימת עם רגישות במגע בקרקפת רצתי לנוירולוגים.וטענו שאין כלום וקיבלתי אולטרול 25 מ"ג שלא שיפר כ"כ המצב. ולפי מה ששמעתי שלחיצה עמוקה על הראש מלמטה יכולה להקל על הכאב, לחצתי חזק על נקודה בצוואר ומאז התחיל כאב חדש והוא כאב בחלק האחורי של הראש כאילו קו ישר מאחורה שלפעמים מגיע עד הראש למעלה (הכל מצד ימין)ולפעמים מתפשט לכל הראש מימין.הייתי אצל מומחה לכאב ראש הוא לא שמע אותי טוב אלא שאל אותי לפי שאלון מורכב והרגשתי שלא הצליח להבין את אופי הכאב שלי.נתן לי זריקה של LIDOCAINEּ DEPOMEDROL ואבחן את הכאב כ hemicrania continua .והמליץ על בקלוסל 10 מ"ג ואינדוביס 25 מ"ג שאני מקבלת מזה חודש.אך לא עזר כלום.הייתי לפני שבוע אצל נוירולוג שעשה לי בדיקת נוירולוגית והייתה תקינה ורופא עיניים והבדיקה תקינה (ברוך השם), ושניהם אמרו שלא רואים שום בעיה.וכולם אומרים שעשיתי בדיקת MRI לפני שנה וחצי ולא יכול להיות משהו חדש כי הבדיקה הייתה תקינה.אך אני מנסה להסביר להם שכשעשיתי בדיקה היה מדובר בכאב ברקה ועכשיו הכאב הינו כאב ראש אחורי.הכאב מלווה אותי מאז שאני מתעוררת עד שנרדמת ללא בחילות או הקאול לפעמים תחושה כזו של ריחוף(התחושה התחילה אחרי שהתחלתי בפיזיוטרפיה לצוואר). במהלך השינה אינני מרגישה בכאב .הכאב כמעט נעלם. כאשר נוטלת איתופן מאוד עוזר.עברתי טיפולי פיזיוטריפה אך לא ממש סייע. עשיתי בדיקת דם C-REACTIVE PROTEIN תקינה.אני הולכת להשתגע. נמאס לי מלחיות כך, אני מבקשת בכל מילה של בקשה שתעזור לי אין לי בעיה להגיע אליך פרטי לאיפה שאתה אך העיקר שתעזור לי אני מתה מפחד שיהיה לי משהו, מאוד מודאגת .חושבת לעבור שוב MRI אפילו שיהיה פרטי.מתכננת הריון אך מפחדת להיכנס בגלל החרדות מהכאב והתרופות הרבות שנוטלת.(אני גרה בצפון הארץ).סליחה על אורך ההודעה אך אני מרגישה חסרת אונים כמעט הקשר עם בעלי הולך ומדרדר בגלל מה שאני עוברת ובעבודה אלוהים ישמור ! תודה ומקווה שתרגיע אותי ותעזור לי .הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך
דר' דניאל עובד 11/03/2012 | 14:02לדעתי אין צורך ב- MRI נוסף, ויש סיכוי גבוה שאוכל לעזור...הוסף תגובה
-
המשך
11/03/2012 | 12:38תודה ד"ר אך ממה שקראת האם תוכל לומר מה אתה חושב הבעיה והאם יש משהו רציני ? והאם יש צורך בעוד MRI ? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש
דר' דניאל עובד 11/03/2012 | 12:19שלום רב, נשמע מורכב. אשמח כמובן לראות אותך במרפאה. תוכלי אם תרצי להתקשר בשעות הבוקר והצהריים למרפאות מרכז המומחים בבי"ח לניאדו 09-8609335 לקבוע תור. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- מחלת הכאב הכרוני
- כאב עצבי
-
בדיקות קשורות
- ויטמין B6
- נוגדנים לפוליו
-
תרופות קשורות
- קלדריבין
- אקמול פוקוס
-
מונחים קשורים
- CBD קנאבידיול
- אאורה
רופאים בתחום
ד"ר ורד ליבנה
נוירולוגיה
5.0
( 7 חוות דעת )
"ניכרת מקצועיות ובקיאות בתחום.
גישה נעימה ומכבדת"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים