פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 274
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
כאב ראש חדשאביב 10/03/2012 | 23:03שלום כבר מזה שבוע וחצי יש לי כאב ראש חדש וממוקד במרכז הראש ,הכאב בתחילה היה חלש ולא ממש יחסתי חשיבות אך הוא מתגבר עם הימים .יש לציין שזה לא כאב בצידי הראש ואני בריא לחלוטין. הכאב מתגבר באותו רגע של שיעול,עיטוש ,או מאמץ .זה כאב חד וחריף כזה לא של מיגרנה .והיום היה לי פעמיים מעיין סיחרור כזה כאילו לפני התעלפות ל 2 שניות .אני אפנה לרופא המשפחה כמובן ..אבל מה זה יכול להיות אני די מתחיל לחשוב מחשבות מלחיצות ...הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש חדש
דר' דניאל עובד 11/03/2012 | 09:25אביב שלום, קשה לומר מה זה יכול להיות דרך פורום זה, אבל כדאי לבקש מרופא המשפחה גם בדיקת עיניים לפונדוס (קרקעית העין) ולהיבדק ע"י רופא נוירולוג...בהצלחה..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש חדש
-
כאבי ראש חזקים במשך מלא זמןעמית 06/03/2012 | 20:56כבר כמה שנים שכואב לי הראש, אך לפני חצי שנה הכאב ממש התחזק, לפני שבועיים התחילו לי גם כאבים במצח וזה יחסית עבר עם תרופות, אך הכאב ראש שהיה לפני הכאביים במצח לא עבר, מהיום בבוקר התחילו לי סחרחורות חזקות ובחילות בגלל הכאב, ניסיתי נורופון ואקמול וזה לא עוזר. יורדות לי גם דמעות מהעניים בלי סיבה מתחילת שנה בערך, יכול להיות שזה קשור? איך אפשר לשרוד ו''להדחיק'' את הכאב ראש כדי לקיים אורך חיים נורמלי? יכול להיות שיש לי גידול?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש חזקים
דר' דניאל עובד 06/03/2012 | 21:00עמית שלום, אם הכאב החמיר בחצי שנה האחרונה ונוספו סחרחורות ובחילות, כדאי לפנות לרופא נוירולוג בהקדם על מנת לשקול הדמייה מוחית, כמו CT ראש. אין צורך לשרוד ו"להדחיק", אפשר לטפל בכאב, לא צריך לסבול. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש חזקים
-
כאבי ראש מוזרים וראיה לקויה.יגאל 03/03/2012 | 18:21שלום, בשבוע האחרון יש לי בעיה ממש מוזרה שמפחידה אותי. יש לי כאבי ראש תמידיים והרגשה שכאילו אני רואה הכול בהילוך איטי. לא בידיוק כואב לי הראש בכאבים עזים זה יותר הרגשה שכאילו הכול צף באוויר. אני מרגיש שהראיה שלי נהייתה פחות טובה בשבוע הזה. רוב הפעמים שאני לא מרגיש לא טוב זה באור יום חזק או מול הטלוויזה והמחשב.כשאני נוהג ביום אני מרגיש שאני לא יכול לנהוג כי השמש מסנוורת אותי אפילו שהיא לא באמת מפריעה.גם בזמן האחרון העפפיים שלי רוטטים בלי שליטה ואני מזיז את הרגל בעצבנות, בדקתי לחצץ דם והכול תקין.יגאל בן 21, השמח לתשובה כי הרופאים בצבא לא מקשיבים לי בכלל. תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש וראות לקוייה
דר' דניאל עובד 04/03/2012 | 10:55למרות זאת כדאי לדעתי לעבור הדמייה מוחית, אבל זה כמובן נתון לשיקול הקליני של הרופא המטפל. בהצלחה.הוסף תגובה
-
כאבי ראש וראות לקויה.
יגאל 04/03/2012 | 10:11תודה על התגובה המהירה, אבל זה לא בידיוק כאבי ראש זה מין הרגשה כזאת של סחרור וחוסר ריכוז . אני ממש מרגיש כמו הרגשה של שכרות , יש לי סחרחורות ותגובות. איטיות יחסית. וגם כשאני לוחץ בין העניים יש לי כאב ממש מעל האף. ובקשר לראיה עשיתי בדיקה וכן יש לי ליקוי ראיה בעין ימין בלבד , אני לא משתמש במשקפיים כי עין שמאל רואה טוב ובשניי העניים זה מתאזן . השמח לתגובה. יגאל.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש מוזריםוראיה לקויה
דר' דניאל עובד 03/03/2012 | 20:12יגאל שלום, קשה לומר ללא התרשמות קלינית ובדיקה נוירולוגית, אבל אם אכן כפי שאתה מתאר כאבי הראש הם תמידיים עם הפרעות ראיה, אני הייתי ממליץ על CT ראש בלי ועם חומר ניגוד, ובדיקת עיניים לפונדוס. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש וראות לקוייה
-
כאב ראש בצד אחורי במשך יותר משבוערועי 03/03/2012 | 10:22שלום. לחברה שלי יש כאב ראש בצד האחורי שמאלי של הראש כבר יותר משבוע. יום-יומיים לפני שהתחיל היא התלוננה על שרירים נוקשים בצוואר. כל משככי הכאבים לא עוזרים - אופטלגין, אקסידול, אדוויל, רוקסט פלוס (שהומלץ על ידי הניורולוג). היינו אצל נוירולוג ששלל גידול או שבץ כלשהו. הוא נתן את הכדורים ונתן הפניה ל-MRI. בינתיים הכאבים לא עוברים במשך יותר משבוע. מה ניתן לעשות כדי להרגיע את הכאב? האם אפשר לדעת ממה נגרם כאב הראש? (חשוב לציין שבינתיים היא בלחץ אטומי מהאפשרות שהרופא טעה ובכל זאת מדובר בבעיה רצינית, ונכנסת לדיכאון מזה שהכאב לא עובר). תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טיפול
דר' דניאל עובד 03/03/2012 | 11:44ללא אבחנה, לא אוכל להמליץ על טיפול. כדאי לחזור לרופא המטפל.הוסף תגובה
-
כאב ראש בצד אחורי במשך יותר משבוע
רוע 03/03/2012 | 11:35תודה על התגובה המהירה. האם יש משהו שניתן לעשות כדי להקל על הכאב? מינון יותר גבוה של הכדורים, סוג אחר של כדורים, מקלחת חמה, עיסוי... מעבר להכדורים שלא עוזרים והפנייה ל-MRI הניורולוג לא נתן פתרון כלשהו חוץ מלהגיד ש"זה יעבור".הוסף תגובה
-
רועי 03/03/2012 | 11:33תודה על התגובה המהירה. האם ניתן לעשות משהו בינתיים כדי להקל על הכאב? אולי כדורים אחרים או במינון יותר גבוה, מקלחת חמה, עיסוי... חוץ מהפניה ל-MRI וכדורים שלא ממש עוזרים, הניורולוג לא נתן פתרון כלשהו חוץ מלהגיד ש"זה יעבור".הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש בצד האחורי יותר משבוע
דר' דניאל עובד 03/03/2012 | 10:59רועי שלום, הכאב שאתה מתאר יכול לנבוע ממס' סיבות, למשל התכווצות ומתח של השרירים, כפי שקורה למשל בכאב ראש תעוקתי, גירוי או דלקת של העצב העורפי הגדול וכו'. אני לא יודע אם זה ינחם את חברתך, אבל לרוב לא מדובר בבעיה רצינית, ניתן לטפל בקלות, ואין צורך להיכנס לדיכאון. אם עדיין לא מנחם, כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש...בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול
-
דקירות בראשמלי 02/03/2012 | 19:46שלום רב. אני בת 23 ויש לי בערך שבועיים דקירות בראש, או בקרקרפת...הדקירות לא נמצאות רק בנקודה אחת אלא כל פעם במקום אחר... זה ממש מלחיץ אותי ומהלחץ זה יותר כואב לי, חשוב לציין שלפני שנה זה גם היה לי בערך חודש ועבר וגם לפני שנתיים זה קורה מס פעמים במהלך היום והדקירות באות והולכות אשמח לתשובה כי אני ממש חוששת מכך.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דקירות בראש
דר' דניאל עובד 02/03/2012 | 23:05מלי שלום, לעיתים זה יכול להיות כחלק מכאב ראש תעוקתי, אבל צריך לבדוק גם אופציות אחרות, כגון רמת ויטמין B12 בדם, תפקודי בלוטת התריס וכו'. כדאי לפנות לנוירולוג או מרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דקירות בראש
-
כאבי ראש בצד ימין למעלהאסף 01/03/2012 | 23:16שלום שמי אסף בן 21 סובל מכאבי ראש כבר שבועיים בצד ימין של הראש למעלה וברקה וזה מלחיץ אותי... חשוב לציין שעברתי טראומה מאוד קשה בחיים לפניי שמונה חודשים ואני חושב דברים לא טובים על הבריאות שלי. הכאב הוא כמו חשמל שורף כזה לשניה ונעלם ואני ממש בלחץ מיזה. ואף פעם לא סבלתי מכאבי ראש מין הסוג הזה. ההיתי במיון לפני יומיים ועשו לי בדיקות כלליות עם בדיקות דם. והכל תקין.. האם אני אמור להיות מודאג מכאב כזה..?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש בצד ימין למעלה
דר' דניאל עובד 02/03/2012 | 00:51ראשית צד לי לשמוע על הטראומה שעברת. לגבי כאב הראש, יש מס' מצבים שיכולים להסביר את מה שתה מתאר, כמו לדוגמא כאבי ראש מקבציים, תעוקתיים וכו'. כדאי לפנות לנוירולוג או למרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש בצד ימין למעלה
-
כאב ראשגלי 28/02/2012 | 21:36שלום לך דוקטור קצת ארוך מזה 3 חודשים יש לי כאבי ראש בצד ימין של הראש זה כאב שלא מצריך אותי בלקיחת כדורי הרגעה נבדקתי אצל שתיי נירולוגים שערכו את הבדיקה הנירולוגית שלהם וקבעו שהכל בסדר חוץ מאחד שאמר שיכול להיות מדובר בכיווץ שרירים בראש מוח בנוסף ביצעתי בדיקות דם שהכל יצא מצויין אודה לך מאוד על המלצתך מודאג מאוגהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 28/02/2012 | 22:49קשה לומר דרך הפורום, צריך להתרשם קלינית ומהבדיקה הנוירלוגית...הוסף תגובה
-
כאבי ראש
Galhodshir@gmail.com 28/02/2012 | 22:21המון תודה על התשובה רציתי לדעת רק אם נראה לך שמדובר במשהו חמור?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש במחצית ראש מימין מזה 3 חודשים
דר' דניאל עובד 28/02/2012 | 21:55אני חושב שהגיע הזמן לפנות למרפאת כאבי ראש, ואולי לשקול הדמייה מוחית...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
כאב ראש,עייפות וחוסר ריכוזתאו 28/02/2012 | 19:30שלום אני גבר בן 36 בריא בדרך כלל.עובד כמנהל במפעל כימי,רוב עבודתי במשרד ומול מחשב,גם בבית. לפני שבועיים הרגשתי סחרחורת כאשר כמתי ממיטה.הסחרחורת כמעט נעלמה והתחלפה בתחושת ערפול,חוסר ריכוז ועייפות בעניים במיוחד.לפעמים תחושה כאילו נופל מגובה אבל לזמן קצר בעיקר בתחילת שינה.תחושות אלו גורמות לי לאי שקט וכאב ראש קל שנעלם אחרי שני כדורי אקמול במהלך היום מתפקד רגיל למרות התחושות והעייפות. עשיתי בדיקות א.א.ג ועיניים והיו תקינות.עשיתי בדיקות דם,כימיה מלאה והיו תקינות אני חושש שיש משהו בראש וזה גורם ליותר כאב ראש נא עזרתךהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש, עייפות וחוסר ריכוז
דר' דניאל עובד 28/02/2012 | 20:35היות ומדובר במגוון תלונות, לעבור בדיקה אצל רופא נוירולוג. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש, עייפות וחוסר ריכוז
-
כאבי ראש מהורמוניםקרין 27/02/2012 | 00:33האם הורמונים יכולים לגרום לכאבי ראש? אני נמצאת בגיל המעבר ועל טיפול בהורמונים אך אני חוששת כי הטיפול למעשה גורם לי לתופעות אחרות וזו לא הייתה המטרההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש והורמונים
דר' דניאל עובד 27/02/2012 | 21:22בהחלט כן!!!, כדאי לקרוא כתבה שכתבתי באתר saloona בקישור: http://saloona.co.il/blog/%d7%9e%d7%93%d7%95%d7%a2-%d7%a0%d7%a9%d7%99%d7%9d-%d7%a1%d7%95%d7%91%d7%9c%d7%95%d7%aa-%d7%99%d7%95%d7%aa%d7%a8-%d7%9e%d7%9e%d7%99%d7%92%d7%a8%d7%a0%d7%94/הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש והורמונים
-
תחושה מוזרה בפנים ובראשיעקב 25/02/2012 | 15:03לפני כשנה ומחצה חוויתי תחושת נימול בפנים לאחר כחודש זה חלף ועבר לאיזור הראש ,משני צידי הראש לכיוון המצח ובמיוחד כאשר אני מתעורר בבוקר. התחושה הינה כעין בועת אויר אשר זזה ( אינה קבועה במקום אחד) וכיום רק בראש ואין בעיה בפנים. אשמח לקבל את חוות דעתך, תודה יעקבהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תחושה מוזרה בפנים ובראש
דר' דניאל עובד 25/02/2012 | 20:11לרוב התחושות שאתה מתאר אינן מדאיגות, אבל כדאי לפנות לרופא נוירולוג להערכה נוירולוגית והדמייה במידת הצורך...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תחושה מוזרה בפנים ובראש
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- נוירופיברומטוזיס
- מחלת הכאב הכרוני
-
בדיקות קשורות
- צפלוגרם
- אנטיגן של קריפטוקוקוס
-
תרופות קשורות
- פריגאבאלין (ליריקה)
- קלוראזפאט
-
מונחים קשורים
- שמן ריק סימפסון
- אאורה
רופאים בתחום
ד"ר יאיר זלוטניק
נוירולוגיה
4.9
( 52 חוות דעת )
"ממליצה בחם על הטיפול המסור של ד"ר יאיר זלוטניק . הרגישות וההקשבה שלו למטופל ראויה להערכה."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים