פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 275
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
CT מוחחיים 22/02/2012 | 21:06הבן שלי סובל כבר שבוע מכאבי ראש בעקבות בדיקת CT מוח. האם בעקבות ה-CT תיתכן גם פגיעה ב-DNA או בנוירונים?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
CT מוח ונזק מוחי
דר' דניאל עובד 25/02/2012 | 09:46כדי לפנות לפורום הדמייה או CT....בהצלחה.הוסף תגובה
-
CT מוח וכאבי ראש
24/02/2012 | 18:57האם יש הוכחה מדעית שאין קשר בין ירידה בתיפקוד השכל, לבין בדיקת CT מוח? אם אני אמצא כזה מחקר זה יעזור להרגיע את הבן. נראה לי שחייב להיות כזה מחקר, אבל אני לא מצליח למצוא. מצאתי שקרינה כן מורידה IQ לילדים: http://www.dailymail.co.uk/health/article-205050/X-rays-lower-intelligence.html לא מוצא לגבי מבוגריםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
CT מוח וכאבי ראש
דר' דניאל עובד 24/02/2012 | 10:45אם כך אתה יכול להרגיע את בנך ולומר לו שנוירונים מתים גם בלי קשר לבדיקת CT, ואין הוכחה מדעית מבוססת לפגיעה בתפקודי המוח כתוצאה מקרינה של בדיקת CT מוח. אני מסכים שצריך במידת האפשר להימנע מבדיקות עם קרינה מייננת כדוגמת ה- CT, אבל לא בכל מחיר. לעיתים החמצה של ממצא יכולה לגבות מחיר הרבה יותר כבד. בהצלחה.הוסף תגובה
-
CT מוח וכאבי ראש
23/02/2012 | 16:22תוצאת הבדיקה התקבלה באופן מיידי , וללא ממצאים מטרידים. לכן לא נראה כי קיימת סיבה לתעוקה בקשר לתוצאות הבדיקה או מצב בריאותו כפי שהיה לפני ה CT. אחרי ה CT עקב כאב הראש החל הבן לחקור, וכעת יש לו חשש כי ה CT גרם לו נזק לניורונים ול DNA, הוא קרא למשל את הדף: http://www.anapolschwartz.com/practices/ge-ct-scan/index.asp ואת הדף: http://radiology.rsna.org/content/248/3/852.full שמהם הוא הבין שה DNA שלו נפגע בכל מקרה, בחלק מהמקרים ללא תקנה, ושחלק מהניורונים של מוחו ימותו עקב כך, ושחלק יפעלו פחות טוב עקב כך. .הוסף תגובה
-
23/02/2012 | 16:21תוצאת הבדיקה התקבלה באופן מיידי , וללא ממצאים מטרידים. לכן לא נראה כי קיימת סיבה לתעוקה בקשר לתוצאות הבדיקה או מצב בריאותו כפי שהיה לפני ה CT. אחרי ה CT עקב כאב הראש החל הבן לחקור, וכעת יש לו חשש כי ה CT גרם לו נזק לניורונים ול DNA, הוא קרא למשל את הדף: http://www.anapolschwartz.com/practices/ge-ct-scan/index.asp ואת הדף: http://radiology.rsna.org/content/248/3/852.full שמהם הוא הבין שה DNA שלו נפגע בכל מקרה, בחלק מהמקרים ללא תקנה, ושחלק מהניורונים של מוחו ימותו עקב כך, ושחלק יפעלו פחות טוב עקב כך. .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
CT מוח וכאבי ראש
דר' דניאל עובד 23/02/2012 | 10:21אין קשר ישיר בין בדיקת ה- CT לבין כאבי הראש. לרוב כאבי הראש הם תעוקתיים לקראת קבלת תשובת הבדיקה ו/או חרדה לגבי מצב בריאותו. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
CT מוח ונזק מוחי
-
שלושה ימיים רצופיםשירן 23/02/2012 | 07:43שלושה ימיים רצופים אני סובלת מכאבי ראש בצד שמאל ללא הפסקה. חלק מהכאבים קטנים וחלק ממש מציקים. ממה זה יכול להיות? מה זה? ומה זה אומר? בת 16הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש בצד שמאל
דר' דניאל עובד 23/02/2012 | 10:17יכול להיות לדוגמא מיגרנה, צריך להיבדק ע"י רופא נוירולוג..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש בצד שמאל
-
-
תשובת מומחה
כאבי ראש תעוקתיים
דר' דניאל עובד 23/02/2012 | 10:16תוכלי לקרוא על כאבי ראש תעוקתיים בכתבה שלי ב- ynet בקישור הבאף http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4131421,00.html בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש תעוקתיים
-
כאבי ראש באים וחולפיםסיון 21/02/2012 | 15:37שלום מאתמול בלילה כאב לי הראש בצד שמאל מקדימה הכאב ממשיר ועולה לכיוון השיער. והכאבים באו והלכו. והיום בבוקר לא כאב לי עד שעה 7 וחצי 8 ואז שוב חזר עד עכשיו אותו מקור כאב מה זה? והאם זה יכול להיגרם עקב חוסר שינה?? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש באים וחולפים
דר' דניאל עובד 21/02/2012 | 20:31קשה לדעת מהתיאור שלך סיון, צריך עוד פרטים, וגם בדיקה, זה יכול להיות לדוג' מיגרנה, כאב ראש תעוקתי ועוד, כדאי לפנות לנוירולוג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש באים וחולפים
-
תחושה מוזרהגלי 19/02/2012 | 18:36שלום דוקטור כבר שלושה חודשים יש לי תחושה בצד ימין של הראש מעל האוזן הרגשה מוזרה לא כאבי ראש אבל תחושה שלא ניתן להסביר שלפעמים מקרין לי לכיוון הלחי הימנית ליד העיניים הייתי אצל שתיי נירולוגים שאמרו שזה יעבור אודה לך אם תפנה אותי לכיוון הנכון לציין ששתי הנירולוגים ביצעו בדיקה נירולוגית שיצאה תקינה אשמח לתשובה בתודה מראש.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תחושה מוזרה
דר' דניאל עובד 19/02/2012 | 22:36קשה לי לומר דרך הפורום, כל שאוכל להגיד הוא שזה מרגיע שהבדיקה הנוירולוגית תקינה. אני חושב שכדאי לחפש את המקור לתחושה המוזרה הזו, ולטפל. זה לא חוכמה להגיד שזה יעבור. לכן המלצתי לפנות למרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
תחושה מוזרה
19/02/2012 | 21:04רציתי לדעת רק אם יש ממה לדאוג אני פשוט מותרד מאוד זה לא עוזב אותי 3 חודשיםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תחושה מוזרה
דר' דניאל עובד 19/02/2012 | 20:48קשה להתרשם, כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תחושה מוזרה
-
כאב ראש בצד השמאליאורנית 17/02/2012 | 13:00שלום בשבוע האחרון נתקפתי פעמיים, למשך יום שלם, בכאב ראש חזק בצד השמאלי. אדוויל עזר מעט מאד. בעוד שבועיים אני עוברת כריתת כיס מרה עקב אבנים והתקפים. האם יכול להיות קשר בין השניים, וכמה עלי לדאוג. תודה מראש על כל התייחסותהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש במחצית ראש משמאל
דר' דניאל עובד 18/02/2012 | 09:56אורנית שלום, קשה לומר דרך הפורום אם עלייך לדאוג או לא. צריך לפנות לרופא נוירולוג על מנת לעבור בדיקה נוירולוגית ובירור לפי הצורך. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש במחצית ראש משמאל
-
בדיקות הדמייהרינת 15/02/2012 | 13:27שלום אני סובלת הרבה זמן מכאבי ראש וסחרחורות והומלץ לי על 2 בדיקות. רציתי לדעת מה ההבדל בין ומה בודקת כל בדיקה mri ראש ו pet scan ראש (ct) האם אפשר להסתפק בבדיקה אחת? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בדיקות הדמייה
דר' דניאל עובד 16/02/2012 | 22:14עניתי לך על שאלתך. מה שכתבתי נכון לכל סוג של CT, במקרה שציינת מדובר במיפוי מוח. ואגב, לא נהוג בד"כ לבצע בירור לכאבי ראש וסחרחורות ע"י בדיקה זו.הוסף תגובה
-
בדיקות הדמייה
16/02/2012 | 16:17היי שאלתי הייתה לגבי pet scan מול mriהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקות הדמייה
דר' דניאל עובד 16/02/2012 | 14:49MRI מוח היא בדיקה הרבה יותר מדוייקת, ללא קרינה, ויותר יקרה בהשוואה ל CT ראש. MRI ברוב המקרים עדיפה על פני CT ראש. בהצלחה, אבל לא תמיד מאשרים בקופ"ח אם אין הצדקה קלינית ברורה לכך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקות הדמייה
-
כאב ראש שמאלי מתמשךיעל 09/02/2012 | 11:11שלום לפני כשבועיים לאחר מבחן גדול היה לי לחץ בצד שמאל של הראש כמו גולה שלוחצת לכמה שניות על איזור המצח השמאלי ו. זה קרה לי הרבה וחשבתיי שזה בגלל הלחץ של המבחן אך זה חוזר פעמים רבות כמו התקפים של כאב מוחץ לשנייה ועובר .. הלכתי לרופא משפחה והוא אמר שמבחינה נורולוגית הכל תקין ושלח לבדיקת עיניים שעוד לא בוצע , בימים האחרונים יש לי לחץ בצד שמאל ובכל תזוזה אני מרגישה את זה וזה מתחיל בבוקר ויורד בעוצמה במשך היום . לא יודעת אם זה קשור אך היתי מצוננת כמה ימים . אין חום בחילות הקאות וכו.... יש לציין אני מאוד חרדתית ורציתי שהרופא ישלח לצילום ... אני נורא מפחדת שזה יחמיר כי קראתי כל מיני מאמרים על שכאב ראש מתמשך הוא מסוכן וכו...גם הורי כבר מתעצבנים כל החרדות שלי וטוענים שהטיפול היחיד שאני צריכה זה פסיכולוגי מה אפשר לעשות והאם יש סיבה לדאגה ? אני ככ דואגת שאני לא מצליחה לעשות כלום וכל הזמן מחפשת מאמרים באינטרנט ...הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש שמאלי
דר' דניאל עובד 16/02/2012 | 14:49ייתכן שכןהוסף תגובה
-
כאב ראש שמאלי מתמשך
11/02/2012 | 18:58אבל עברו שבועים וחצי מבמבחן זה יכול להיות בתם מלחץ נפשי ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש שמאלי
דר' דניאל עובד 11/02/2012 | 03:42זה יכול להיות כאב ראש תעוקתי עקב סטרס מהמבחן, אבל זה יכול כאבי ראש מסוגים אחרים, למשל, סינוסיטיס (ציינת שהיית מנוזלת), כדאי פשוט לפנות לרופא נוירולוג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש שמאלי
-
גמילה ממשככי כאביםשלי 14/02/2012 | 17:55אמי סובלת כבר שנים רבות מכאבי ראש ולוקחת משככי כאבים לשם כך. נוצר מצב בו בשנה האחרונה היא החלה לפתח תלות כלפי משככי הכאבים והיא לוקחת בכמויות אדירות. כיצד ניתן להגמל ממשככי כאבים? (אני יודעת שבדרך כלל ממליצים על הפחתת המינון, אבל היא מסרבת להפחית בכדורים כי מפחדת מהכאב). האם יש שיטות נוספות? במה זה כרוך? האם יכול להיות שגמילה ממשככי כאבים זהה לגמילה מסמים??? אנא תענה לי במהרה אני ממש דואגת.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
גמילה ממשככי כאבים
דר' דניאל עובד 14/02/2012 | 21:10לרוב נהוג לאשפז לטיפול בסטרואידים דרך הוריד למשך 3 ימים, והתחלה בטיפול מניעה. כדאי כמובן לפנות קודם למרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גמילה ממשככי כאבים
-
כאב ראש שמאלי מתמשךיעל 09/02/2012 | 11:04שלום בערך לפני כשבועיים לאחר מבחן גדול החל כאב ראש בצד שמאל , הלכתי לישון וזה עבר חשבתי שזה מהלחץ של המבחן , לאחר מכן בימים הבאים זה חזר לכמה פעמים ביום ולעיתים גם בצד ימין . זה כאב של כמו זרם כזה לשנייה בצד שמאל . הלכתי לרופא והוא אמר שמבחינה נוירולוגית הכל תקין אך זה לא עובר ובימים האחרונים זה כאב בצד שמאל שמתחיל בבוקר ויורד בעוצמה אך עדיין בכל תזוזה אני מרגישה לחץ בצד שמאל יש לציין שאני מאוד חרדתית ומפחדת מאוד וציפיתי שהרופא ישלח לצילום רך הוא שלח רק לבדיקת עיניים מה זה יכול להיות ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש משמאל
דר' דניאל עובד 11/02/2012 | 03:45זה יכול להיות כאב ראש תעוקתי עקב סטרס מהמבחן, אבל זה יכול כאבי ראש מסוגים אחרים, למשל, סינוסיטיס (ציינת שהיית מנוזלת), כדאי פשוט לפנות לרופא נוירולוג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש משמאל
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- כאב עצבי
- מיאסטניה גרביס
-
בדיקות קשורות
- קובלט בדם
- קובלט בשתן
-
תרופות קשורות
- אוזנימוד (זפוסיה)
- ביפרידן
-
מונחים קשורים
- איבר מטרה
- אנמיה ממארת
רופאים בתחום
ד"ר ורד ליבנה
נוירולוגיה
5.0
( 7 חוות דעת )
"ניכרת מקצועיות ובקיאות בתחום.
גישה נעימה ומכבדת"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים