פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 276
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
כאב ראש איום ונורא בצד ימין שלא עוברשאול 10/02/2012 | 10:36שלום לפני שמונה ימים התחיל אצלי כאב בלתי נסבל בחלק הימני של הראש (בעיקר בחלק העליון של הראש, אך גם במצח ובעורף). ביומיים שלפני הופעת הכאב חשתי כאבי מתח בעיקר בעורף ובשכמות. מאז הופעת כאב הראש הוא לא עובר בכלל, למעט בשכיבה תחת משככי כאבים. הלכתי למיון. בדיקת סיטי ראש ופונדוס יצאו תקינות. בעקבות הוראה של נוירולוג תורן (פרופ' זאב מיינר) עשו לי בדיקת LP שבה ראו מעט כדוריות אדומות (מבלי לדעת אם זה בגלל שהבדיקה הייתה טראומטית או בגלל דימום במוח). הועברתי להדסה עין כרם. עברתי סיטי כלי דם שיצא תקין. אושפזתי במחלקה הניורוכירורגית. פרופ חוסה כהן עשה לי צינתור מוחי שיצא תקין. שוחררתי הביתה והופניתי לבדיקת MRI ולצינתור מוחי חוזר בעוד חודש. הבעיה שכאבי הראש לחלוטין לא נעלמו. הם רגועים יותר בזמן שכיבה אבל מצריכים משככי כאבים מסביב לשעון ואף מעירים אותי בלילה. אם אני עומד או יושב כאבי הראש תוקפים תוך דקה או שתיים עד שאני נאלץ לשכב מחדש. אני מרגיש שהחיים שלי נעצרו לחלוטין. מה עושים????הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש במחצית ראש מימין
דר' דניאל עובד 10/02/2012 | 18:21פונים חמרפאת כאבי ראש. צריך לקבוע אבחנה, על סמך ההתרשמות הקלינית, הבדיקות שבוצעו עד כה, והבדיקה נוירלוגית, ואח"כ להציע אופציות טיפול...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש במחצית ראש מימין
-
כאב ראש מתמשך לילדה בת 9שירלי 07/02/2012 | 19:05שלום רב ביתי בת ה-9 סובלת בחודש האחרון מידי יום מכאבי ראש חזקים בצד השמאלי של הראש. הכאבים מתחזקים משעות הצהרים עד הערב וגורמים לה לחולשה וחוסר תיאבון. בנוסף בשבועיים האחרונים היא החלה גם לשלשל. רופאת הילדים אמרה שתקבע לה תור לנוירולוג ובינתיים אני מאוד מודאגת. רציתי לדעת האם יש סיבה לדאגה. תודה מראש.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים במחצית ראש משמאל ושלשולים
דר' דניאל עובד 07/02/2012 | 20:57זה יכול להיות מיגרנה, אבל אם יום יומי במשך חודש, זה דורש בירור לאפשרויות אחרות. אני מסכים שכדאי להיבדק ע״י נוירולוג. בהצלחההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים במחצית ראש משמאל ושלשולים
-
חצי ראש רגיש וכואב במגעלי 06/02/2012 | 16:14שלום רב, אמי בת 64, זו הפעם השנייה שקורה לה שחצי ראש מאוד מאוד רגיש למגע. בסירוק או בנדיגה - הראש מאוד כואב. הכאב מקרין גם לאוזניים ולפה רק בצד אחד של הראש. מה זה יכול להיות? האם יש סיבה לדאגה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מיגרנה
דר' דניאל עובד 07/02/2012 | 09:27ייתכן שכןהוסף תגובה
-
תודה! בעברה היא סבלה ממיגרנות
לי 07/02/2012 | 08:09תודה רבה על התשובה המהירה. היא סבלה בעבר הרחוק ממיגרנות. האם זה סוג של מיגרנה?הוסף תגובה
-
לי 07/02/2012 | 08:08תודה רבה על התשובה המהירה. היא סבלה בעבר הרחוק ממיגרנות. האם זה סוג של מיגרנה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חצי ראש רגיש וכואב למגע
דר' דניאל עובד 06/02/2012 | 21:36תלוי, אם אמיך סבלה או סובלת ממיגרנות, זוהי לא תופעה חריגה. אם לא ידוע על מיגרנות, כדאי לפנות לנוירולוג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיגרנה
-
כאבי ראש מסוג tensionדנה 07/02/2012 | 08:22שלום אני בת 36 אני סובלת 14 שנים מכאבי ראש תעותקיים בעיקר בצד ימין של הראש לעיתים גם בשמאל. המתח מתחיל מהגב. יש כאב ונוקשות שרירים בצד הימני של הגב . במיוחד הדבר בולט בשריר הטרפז. טופלתי במרפאת כאב במקסילן 200 שעזר באופן חלקי אך הוסר מהמדפים. האם כירופרקטיקה יכולה לעזור? האם היפנוזה יכולה לעזור ? מהי התרופה המומלצת ביותר היום לכאב מסוג זה ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש תעוקתיים
דר' דניאל עובד 07/02/2012 | 09:27ישנם מיגוון טיפולים תרופתיים, וגם דיקור רפואי או סיני יכולים מאוד לעזור...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש תעוקתיים
-
כאבי ראש מסוג tensionדנה 07/02/2012 | 08:29שלום אני בת 36 אני סובלת 14 שנים מכאבי ראש תעותקיים בעיקר בצד ימין של הראש לעיתים גם בשמאל. המתח מתחיל מהגב. יש כאב ונוקשות שרירים בצד הימני של הגב . במיוחד הדבר בולט בשריר הטרפז. טופלתי במרפאת כאב במקסילן 200 שעזר באופן חלקי אך הוסר מהמדפים. האם כירופרקטיקה יכולה לעזור? האם היפנוזה יכולה לעזור ? מהי התרופה המומלצת ביותר היום לכאב מסוג זה ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש תעוקתיים
דר' דניאל עובד 07/02/2012 | 09:26ישנם מיגוון טיפולים תרופתיים, וגם דיקור רפואי או סיני יכולים מאוד לעזור...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש תעוקתיים
-
(לת)לי 06/02/2012 | 16:13שלום רב, אמי בת 64, זו הפעם השנייה שקורה לה שחצי ראש מאוד מאוד רגיש למגע. בסירוק או בנדיגה - הראש מאוד כואב. הכאב מקרין גם לאוזניים ולפה רק בצד אחד של הראש. מה זה יכול להיות? האם יש סיבה לדאגה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
כאבי ראש אחה"צלאורה 05/02/2012 | 20:50שלום אני בת 53 בגיל המעבר ובזמן האחרון אני סובלת מכאבי ראש שבאים אחה"צ אבל לא חולפים לאורך כל היום. נמאס לי לקחת כדור כל פעם, יש משהו אחר טבעי שאני יכולה לקחת שיקל עליי?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
כאבי ראש אחה"צ
רבקה 06/02/2012 | 00:15היי, אני גם נמצאת בגיל המעבר ואני לוקחת תוסף תזונה בשם פמארל שמאוד עזר לי עם התופעות שחשתי. ממליצה גם לך!הוסף תגובה
-
רבקה 06/02/2012 | 00:12היי, אני גם נמצאת בגיל המעבר ואני לוקחת תוסף תזונה בשם פמארל שמאוד עזר לי עם התופעות שחשתי. ממליצה גם לך!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש אחה"צ
דר' דניאל עובד 05/02/2012 | 20:54צריך לברר את הסיבה לכאבי הראש לפני החלטה על טיפול, טבעי או לא. כדאי לפנות לרופא נוירולוג או מרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
כאבי ראש אחה"צ
-
מיגרנותאביאל 24/01/2012 | 19:25זה שנים שהינני סובל ממיגרנות כמעט יום יומייות. כחצי שנה קודם הרופא המליץ לי לקחת ויפאקס 75 XR (כפי הנראה הבחין שאני סובל מדכאון מסויים ויאוש)בתחילת הטיפול הרגשתי לא רע והיו לי כאבי ראש חזקים אולי פעמיים בשבוע. לאחרונה חזרו לי כאבי הראש כל יומיים שלושה. למרות שהוספתי חצי כדור לכדור שאני לוקח ובשעות הערב (9-10 בלילה)לשאלתי מה עלי לעשות האם להחליף כדורים והאם יש תחליף טוב יותר ושיעזור למצבי הקשה !!! עלי לציין שבעבר לקחתי MIRO וכן ELATROLET (שלא עזרו כל כך) ולכאבי ראש לוקח אקמול פוקוס שגם במקרים מסויימים עוזר בבקשה עזור לי כמה שאפשרי !!! בתודה וברכה עלי לציין שהייתי בטחפול אצל רופא ניורולוג ולאחר מספר טיפולים הפנה אותי לטיפול פסיכאטרי (עקב הדיכאון) דבר שנמנעתי מללכת היות ולא רציתי להחסף באזור מגוריהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש מסינוסיטיס
דר' דניאל עובד 05/02/2012 | 09:15קשה להתרשם דרך הפורום מכאבי הראש שמהם אתה סובל, אם עולה החשד שהם נובעים מדלקת במערות הפנים, כדאי לבצע צילום מערות פנים ולפנות לרופא אא"ג...הוסף תגובה
-
נזכרתי בסוף...
05/02/2012 | 08:10למרות השנים והכדורים שהינני נוטל האם ישנה אפשרות שהכאבים נובעים במצב שלי מ"סינוסיטיס " ? רופא המשפחה אמר לי בעבר שאין מצב כזה אצלי למרות שבעבר הרחוק רק עשיתי צילום כזה. שהרי אולי מיותר לעשות זאת? הן מקרינה וכ"ו. הרופא נתן לי מכתב לבקשתי לעשות צילום מערות פנים אף- סינוסים. ואיך אפשר להוכיח זאת קודם הצילום? תודה שובהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיגרנות
דר' דניאל עובד 26/01/2012 | 22:27אני מקבל רק במרפאה שבבית החולים, כדאי להתקשר לברר פרטים...הוסף תגובה
-
מיגרנות
26/01/2012 | 20:34י האם אוכל במידה ואחליט להזמין תור להגיע אלייך לבית חולים היות ואני בקושי עובד(מקבל השלמת הכנסה) תיזכה למצוותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיגרנות
דר' דניאל עובד 25/01/2012 | 12:17בטח, תוכלי לקבוע תור במזכירות מרפאת מומחים- 09-8609336, או 050-2056271...הוסף תגובה
-
מיגרנות
אביאל 24/01/2012 | 21:24הייתי במרפאת כאב ראש והפנה אותי לטיפול פסיכיאטרי ולשם נמנעתי ללכת דבר שכלל לא עולה בדעתי עקב שמי הידוע בעיר ! האם אוכל להגיע לטיפול במרפאה בבית חולים לניאדו ? תודה לתשובתךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיגרנות
דר' דניאל עובד 24/01/2012 | 20:50ויפאקס ו- miro אינן תרופות כל כך יעילות למניעת מיגרנה וכאבי ראש תעוקתי, אלטרולט כן, אבל תלוי באיזה מינון. ישנן תרופות רבות, אני מציע לפנות למרפאת כאבי ראש....הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש מסינוסיטיס
-
לאחרונה כאבי ראש חדיםישראל 01/02/2012 | 21:03וגם כאבים מתוך האוזן אני מדבר בפלאפון על רמקול ובכל זאת ניהיה לי כאב ראש גם כאבים חדים מתוך האוזן למה זה נגרם האם זה מסוכן ואיך מפסיקים את הכאבים האלה ? תודה רבה ישראלהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
עזרה
דר' דניאל עובד 04/02/2012 | 23:49בשמחה. תוכל לקבוע תור למרפאה בטלפון 09-8609336. בהצלחה.הוסף תגובה
-
ד"ר דניאל תנסה לעזור לי
ישראל 04/02/2012 | 13:22הכאבי ראש שלי הם ברוב הזמן ברקה ימין וכאב בצד האחורי של הראש בצד ימין יש רגישות מעל עין ימין בעפעף אם מעבירים אצבע בעדינות וכאב באוזן ימין לפעמים הכאבים עובירם למקום אחר פעם באוזן שמאל ודברים כאלה מה אפשר לעשות ד.א אני חייל תראש מראשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש תעוקתיים
דר' דניאל עובד 03/02/2012 | 21:22תוכל אם תרצה לקרוא על כאבי ראש תעוקתיים בכתבה שכתבתי לא מזמן ב- ynet : http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4131421,00.html בהצלחה.הוסף תגובה
-
זה כאבים שהולכים וחוזזרים כל תקופה לא חייב מדוייק בהכרח
ישראל 03/02/2012 | 15:10אבל מה הפירוש לכאב תעקותי איך הוא מתבטא ומה אאפשר לעשות נגד זה הכאב הוא גם ברקות וגם בצד האחרוי של הראש עם רגישות על העין וכאב באוזןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש בעבר
דר' דניאל עובד 02/02/2012 | 21:24זה יכול להיות למשל כאבי ראש תעוקתיים...הוסף תגובה
-
היו לי כאבי ראש בעבר
ישראל 02/02/2012 | 21:23היו כאבי ראש כאלה בעבר שהוא בכל הראש כולל מאוחרי הראש שמטים אותו כלפי מטה וברקות בו זמנית כולל צמרמורות עשיתי בדיקת CT ב"ה הכל היה תקין וזה שוב חזר מזה יכול להיות ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 02/02/2012 | 09:56אין קשר לדיבור בטלפון. כדאי להיבדק ע"י רופא נוירולוג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עזרה
-
כאבי ראש בלתי נסבליםולריה 02/02/2012 | 19:17שלום, לפני כחודש התחילו לי כאבי ראש נואיים ששום כדור רגיל נגד כאבי ראש או מגרנות לא עזר והופנתי לבית החולים. ביליתי בפעם הראשונה כשבועיים בבית החולים ובוצע לי CT, CTV וMRV אך ללא ממצעים וכך גם בדיקת LP (לחץ פתיחה 24.5) והמון בדיקות עיניים. כאבי הראש מלווים בדיפלופיה קלה. שוחררתי מבית החולים ללא שום הסבר ואמרו לי שהכאבים יחלופו, עם מרשם לאלטרול 25 ואופטלגין עם אוקסיקוד. הייתי כשבוע בבית כשבמהלך השבוע הזה באמת חל שיפול והתקפי הכאב עברו לפעם ביום. ביום רביעי האחרון הייתה הרעה במצב והדיפלופיה הוחמרה וכך גם הכאבים וחזרתי בהמלצת הרופאים חזרה לבית החולים.ושם בעיקר עשו לי בדיקות עיניים שונות הס טסט ושדות ראיה וכד' ללא ממצאים פטולוגיים. אך הכאבים רק החמירו עד למצב שכבר האוקסיקוד לא עוזר ופעם אחת אפילו הזריקו בצורה תתת עורית מורפין ואלה היו כמה השעות הבודדות בשבוע זה שהייתי ללא כאבים. שכחתי לציין שאני בת 23. בריאה בדרך כלל ולא נותלת גלולות כבר כמה שנים. ושוב ביום ראשון האחרון עשו לי בדיקת LP ולחץ הפתיחה היה תואם לקודמו 24.5. והוחלט ע"י הרופאים שזו הבעיה היחידה שיש לי(לחץ תוך גוגלתי גבוה - בלי הסבר מעין הוא בא) ושלחו אותי אתמול הביתה עם דיאמוקס 250 3 פעמים ביום וכמובן להמשיך עם האלטרול. חשבנו (אני ובעלי) להתפנות לבית החולים שלכם(בלינסון). מה דעתך? איך עלי לפעול?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש וכפל ראיה
דר' דניאל עובד 03/02/2012 | 21:20אפשר להתקשר ביום א' בשעות הבוקר והצהריים למזכירות מרכז מומחים בי"ח לניאדו בטלפון- 09-8609335 ובשעות אחה"צ והערב 09-8609336 (השארת הודעה).הוסף תגובה
-
כאבי ראש וכפל ראיה
ולריה 03/02/2012 | 18:33שלום שוב ד"ר דניאל, עברתי במחלקה הנוירולוגית ברמב"ם טיפול סטרואידים מלא של כ-5 ימים בוקר וערב דרך הוריד ולא היה שום שינוי או הטבה במצבי. אך אפשר להגיע אליך?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש וכפל ראיה
דר' דניאל עובד 02/02/2012 | 21:15ולריה שלום, התיאור שלך יכול להתאים למצב נוסף שנקרא הסינדרום ע"ש טולוזה האנט- tolosa hunt, שמגיב באופן דרמטי לטיפול בסטרואידים, אפילו במינון נמוך. אני מסכים איתך שכדאי שוב לפנות לבירור בשאלה של אפשרות זו, בבי"ח או במרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש וכפל ראיה
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- היפוטוניה
- נוירופיברומטוזיס
-
בדיקות קשורות
- חומצה מתיל-היפורית בשתן
- כספית בדם
-
תרופות קשורות
- אופטומומאב (קיסימפטה)
- אוזנימוד (זפוסיה)
-
מונחים קשורים
- גף דמיוני (פנטום)
- אקטומיוזין
רופאים בתחום
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים