פורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים - עמוד 3

5.0 ( 164 חוות דעת )
ד''ר שטויר הינו רופא בכיר במכון למחלות ריאה בשניידר. ד''ר שטויר הינו מומחה ברפואת ילדים ומחלות ריאה בילדים. ד''ר שטויר הינו רופא ילדים ויועץ למחלות ריאה בקופ"ח מכבי וכללית. ד''ר שטויר בעל ניסיון של כ-20 שנה בתחומי מחלות הריאה/נשימה, שינה, מחלות נוירומסקולאריות והשפעות על הריאה של אסטמה, השתלות, דיכוי חיסוני, תסמונת דאון, מחלות שריר, פגות, שקד שלישי,נזלת,נחירות ועוד אפשר לשלוח ווצאפ לנייד 052-4249925 כניסה A - להכנס לחניון התת קרקעי לנסוע עד סופו לעלות למעלית לקומה 1 ולפנות שמאלה ביציאה. התור הראשון הפנוי: 17/10/25, 13:15
מינון מוקסיפן פורטה
נינה 24/07/2021 | 22:47שלום.בני בן 13.8 ,משקלו כ -53 ק"ג מזה כחודש סובל משיעול.תחילה השיעול היה יבש,כעבור מס' שבועות נהיה לח,לעיתים יוצאת ליחה בזמן פעילות ספורטיבית.לאחרונה הופיעה נזלת שקופה. ללא חום ותסמינים אחרים. בדיקת קורונה שלילית,משטח גרון שלילי. נבדק פעמיים ע"י רופאת ילדים.ללא ממצא באזנת ראות.לא נשלח לצילום חזה. היות ומדובר בשיעול מתמשך ,ליחה ונזלת,הרופאה החליטה על מתן טיפול אנטיביוטי במינון של 1 גרם ליום במשך 7 ימים.האם המינון לא נמוך מידיהוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה טיפול אנטיביוטי לשיעול כרוני
ד"ר גיא שטויר 03/09/2022 | 22:54מוקסיפן אינה תרופת הבחירה לשיעול כרוני כך שאני משער שהאבחנה הייתה אחרת. המינון תלוי באבחנה.הוסף תגובה
פרולול 10 מ״ג לחולה אסתמה
אור 15/08/2021 | 15:54שלום, יש לי חרדת בחינות קשה וזה מקשה עליי לחשוב ולתפקד. יש לי אסתמה, ואני מטופל במשאף למניעה כך שאין לי התקפים בכלל ביום יום. האם מותר לי לקחת פרולול 10 מ״ג באופן חד פעמי ונקודתי רק בימים של בחינות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה propranolol ואסטמה
ד"ר גיא שטויר 03/09/2022 | 22:53קיימים תחליפים טובים יותר מפרופרנולול לטיפול בחרדת בחינות. ללא קשר התרופה יכולה להחמיר אסטמההוסף תגובה
פיענוח צילום חזה
דניאל 18/08/2021 | 12:51בן 5 מטופל כבר 4 שנים במרפאת ראות שניידר מקבל קיובר לאחרונה החמרה עם חום עד 39.9 חום מיום א אתמול התחיל לקבל אזניל פעם ביום בצילום חזה כתוב צילום חזה; ממצאים: צצל הלב ומיצר לא מוגדל. הצצללות אינטרסטיציאליות פריהילריות דו"צ. אין עדות לתסנין אלבאולרי ממוקם. אין עדות לתפליט פלאורלי. השאלה מה הכוונה להצללות והאם זה חמורהוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה פיענוח צילום חזה
ד"ר גיא שטויר 03/09/2022 | 22:51הכוונה שהצילום לא תקין אולם החומרה נקבעת על פי מצב הילד ולא על פי מצב הצילוםהוסף תגובה
שיעול ונזלת חודשיים
קארן גוטרמן 24/11/2021 | 07:43הי.אני מיואשת.בת שנה וחצי,כבר חודשיים עם שיעול ליחתי שלא פוסק עם נזלת צהובה.אין ספור פעמים אצל הרופא לבדיקה,אין ספור סירופים כולל היסטופד לפני יומיים.נסיון אינהלציות עם סיליין 3% גם לא צלח.המשפט הקבוע שמקבלת זה ככה זה עם ילדים.לא נשלחה לצילום ריאות עד היום.המצב בלתי נסבל,בשבוע האחרון היא מתקשה לישון ומתעוררת משיעול כל רבע שעה ומאז שלוקחת את ההיסטופד השיעול רק התגבר וגם הנזלת. מה עושים? האם זו הרפואה המתקדמת שלנו?איך יכול להיות שאין אף טיפול שיכול לטפל בזה? האם זה תקין שלא נשלחה לאף בדיקה? הרופא גם שולל אלרגיות ואמר שמיותר לקחת אותה לרופא אלרגיות. אנא עזרה בבקשה....תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה שיעול כרוני
ד"ר גיא שטויר 03/09/2022 | 22:48אנא ראי את תגובתי מה03.09.22. קיימות סיבות רבות לשיעול כרוני ולא יהיה זה אחראי מצידי לתת חוות דעת שניה אינטרנטית לחוות הדעת הראשונה שניתנה לאחר נטילה של הסיפור על ידי הרופא המטפל ולאחר בדיקה. שיעול כרוני (4 שבועות), דלקת ריאה קשה או חוזרת, צורך בטיפול מניעתי מתחת לגיל 3 שנים, ממצאים בצילום חזה הם חלק מהאינדיקציות להפניה לרופא ראות.הוסף תגובה
תשובת מומחה תגר מאמץ
ד"ר גיא שטויר 03/09/2022 | 22:45במגבלות חוסר יכולתי לפענח את הבדיקה הכוונה לחשד מעבדתי לאסטמה מושריית על ידי מאמץ. יש לוודא שהחשד המעבדתי אכן מתאים לחשד הקליניהוסף תגובה
קושי נשימתי - מבוגר
בא לי למות 10/01/2022 | 17:37היי, לא ילד אך לא מצאתי פורום מתאים ואשמח לדעתך. בן 46 עם סטנט שהושחל לפני 4 שנים. נוטל אספירין וליטורבה. בחודשים האחרונים אני סובל מקושי נשימתי ללא סיבה. בחודש אוקטובר אושפזתי בתל השומר ונאמר לי שהבדיקות מראות על שרידי וירוס (מה?) ביצעתי במהלך האשפוז ולאחריו את הבדיקות הבאות: אולטרסאונד ריאות ספיקת ריאות א.ק.ג אקו לב אקו לב במאמץ בדיקות דם כמובן הכל יצא תקין ורופא הקהילה טוען שזה נובע מלחץ נפשי. מאחר ולא היה שינוי בחיי, לא בפן האישי ולא בפן המקצועי אני חושש שמדובר במשהו אחר שפשוט מפספסים. שמעתי רעיונות שונים (לא מאנשי מקצוע) על בלוטת תריס, תזונה ועוד. אני ממש אובד עצות, המצב לא נעים בכלל. תודה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה קושי נשימתי
ד"ר גיא שטויר 03/09/2022 | 22:43מציע לחזור להערכת רופא ראות. בתוך האנמנזה הקצרצרה שמסרת ניתן למצוא לפחות 4 סיבות אפשריות שונות לשיעול ו/או קוצר נשימה ואני בטוח שבתשאול מעמיק וכל שכן בבדיקה ניתן יהיה לחשוף אפשרויות נוספות,להתקדם באבחנה ולטפל.הוסף תגובה
קורונה ואינהלציה
ריטה 11/09/2021 | 14:38שלום יש לי 2 שאלות. 1. אם לכל בני משפחה יש קורונה מאובחנת, ולילד בן 2.8 לא היו תסמינים ולאחר מגע קרוב עם ההורה שיש לו תסמינים פיתח תסמינים ,האם ניתן לומר שההורה הדביק אותו או שפשוט הילד פיתח תסמינים בשלב מסויים בלי קשר להיותו חשוף להורה עם התסמינים? 2. אם ילד חולה קורונה משתעל ממש האם ניתן לתת לו ונטולין באינהלציה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה הדבקה בקורונה
ד"ר גיא שטויר 03/09/2022 | 22:40תסמיני הקורונה מופיעים לרוב תוך 4-7 ימים מההדבקה ואצל כל אחד יכולים להופיע בקצב שונה. מכך לא ניתן לדעת מי הדביק את מי והאם לא כולם נדבקו יחדיו מגורם חיצוני כלשהוא.הוסף תגובה
Copd
מור 24/01/2022 | 13:20איזה מרחיבי סימפונות יש לאנהלציה חוץ מארובנטהוסף תגובה
בודיקורט-מינון
אירה 27/01/2022 | 19:01שלום, תינוק בן שנה, שיעול ונזלת, רופא נתן בודיקורט לאינהלציה במינון של 1מל 3 פעמים ביום. לפי הנסיון שלי המינון עם ילדיי הקודמים היה 1 מל פעמיים ביום(בוקר וערב), האם המינון לא גדול מדי עבור תינוק בן שנה? הבודיקורט הוא 1מג/2 מלהוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה מינון בודיקורט באינהלציה
ד"ר גיא שטויר 03/09/2022 | 22:38לבודיקורט מינונים שונים ואין משמעות לנפח אלא לכמות התרופה באותו הנפח. ככלל אנו מעדיפים בכל גיל את הטיפול במשאפים שכן מכילים כמות זעירה ביחס לכמויות שניתנות באינהלציה. בשל כך נדיר שאנו משתמשים בבודיקורט אציין שבודיקורט הוא טיפול לאסטמה ובהתלקחות של אסטמה יש לטפל לרוב במינונים נמוכים של סטרואידים בשאיפה (במשאף או בבודיקורט) מספר פעמים ביום 3-6 כתלות בחומרה ולא פעמים ביום. הטיפול ניתן ביחד או לאחר וונטולין.הוסף תגובה
טבעת וסקולית - קשת ימנית
מורן 23/12/2020 | 14:01ילדה בת שנתיים וחצי. בגיל 3 חודשים עברה ניתוח תיקון טבעת וסקולרית. לאחרונה הורגש גוש בבית החזה מצד שמאל שהתברר בבדיקת US כסחוס. אך בפענוח נרשם הממצא הבא בנוסף: "מעל הסרעפת בתוך הפלאורה הודגם תהליך סגלגל בגודל 8*9*17 מ"מ עם מרכז מעט אקוגני. בדיקת סיטי שביצעה לפני הUS תקין.הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה גוש בבית חזה
ד"ר גיא שטויר 03/09/2022 | 22:32יש לברר את הנ"ל במסגרת אחת ממרפאות הראות וככל הנראה לבצע הדמיה נוספתהוסף תגובה
קשת ימנית
רינת 31/01/2022 | 21:54שלום. הבת שלי בת שנה וארבעה חודשים גם לה יש קשת ימנית שיוצרת טבעת וסקולארית. אשמח לשמוע ממך יותר על הניתוחהוסף תגובה
חיסון קורונה
יוסי 05/02/2022 | 20:14האם יש נזק בביצוע חיסון קורונה רק כחודש לאחר ההחלמה ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה נזק מחיסון קורונה שמבוצע חודש לאחר החלמה
ד"ר גיא שטויר 03/09/2022 | 22:30בשום שלב אין נזק שניתן לשייכו לביצוע חיסון קורונה לאחר החלמה. כמו לכל חיסון גם לחיסון לקורונה עשויים להיות תופעות לוואי שהן לרוב קלות ביותר ושוליות.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
תולעים
-
פדיקולוזיס
-
נוירובלסטומה
בדיקות קשורות
-
נוגדני אדמת
-
על-שמע (אולטרסאונד) של דרכי שתן בילדים
-
חומצות אורגניות בשתן
מונחים קשורים
-
מזרק
-
נאוקייט
-
נוטרילון קומפורט
רופאים בתחום
פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםמחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים
בפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר גיא שטויר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדיםפורוםרפואת ילדים ותינוקות
בפורום רפואת ילדים ותינוקות ניתן להתייעץ עם ד"ר רוני שפר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואת ילדים ותינוקות